Het is nu za okt 24, 2020 7:34 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 123 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr okt 23, 2020 2:43 pm 

Reacties: 958
Bekeken: 9575


Velen onder ons zijn in een angsstoornis terechtgekomen. De ervaring is dat feiten door de betroffenen soms liever niet worden ingezien, dus haast u weg van deze pagina als het u betreft. Het volgende ter overdenking, om iets van de achtergronden van de discussie mee te kunnen pikken:

Jaarlijks overlijden er honderden door deelname aan het verkeer - waar men rustig aan deelneemt.

Onder de 45 jaar blijken in totaal slechts 24 mensen te zijn overleden met Covid-19 (pagina 70, tabel 19, wekelijkse RIVM rapportage).

Onder de 70 jaar, en nu trekken we de mensen van middelbare leeftijd er bij, overleden er nog geen 1000. Waarvan er geen 100 waren waarvan hun dokter niet wist dat ze een heel heel slechte gezondheid hadden. Allemaal uit dezelfde bovenstaande publicatie, nu Tabel 21. Wat er wel medisch aan de hand was staat in tabel 22.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr okt 23, 2020 2:30 pm 

Reacties: 958
Bekeken: 9575


Coronavirus is echter wel minstens zo gevaarlijk als een griepvirus. Is men vergeten dat bij griep veel mensen komen te overlijden, en dat velen wekenlang ziek zijn voordat ze herstellen? In vele jaren de zwaarste griep was 2015/2016, volgens CBS,
Citaat:
In de winter van (2017/2018) was de sterfte 15 weken lang verhoogd (week 51 2017 t/m 14 2018). De verhoogde sterfte viel samen met de griepepidemie die plaatsvond van week 50 2017 tot en met week 15 2018. De oversterfte tijdens de 18 weken griepepidemie werd geschat op 9.444 (8.885 voor de gehele winter periode van week 40 t/m 20). Hiermee was de oversterfte het hoogst ooit gemeten sinds het begin van de monitoring in 2009. De oversterfte betrof voornamelijk mensen van 75 jaar en ouder, maar er waren ook enkele weken waarin de sterfte verhoogd was in mensen tussen de 55-64 jaar en 65-74 jaar.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo okt 21, 2020 12:35 pm 

Reacties: 958
Bekeken: 9575


Lies schreef:
Nu mag het van mij allemaal een onsje minder, maar als je het onderstaande artikel leest waarin ze iets opgevist hebben uit 2013 wedden we weer op het verkeerde paard. We (onder)zoeken niet, we blijven wijzen uit armoede en eigenbelang.

Lethal Pneumonia Cases in Mojiang Miners (2012) and the Mineshaft Could Provide Important Clues to the Origin of SARS-CoV-2
https://www.frontiersin.org/articles/10 ... 81569/full


Oud nieuws misschien voor Chinezen die chinees kunnen lezen? Ik ga direct kijken waar Mojiang ligt. https://en.wikipedia.org/wiki/Mojiang_H ... ous_County

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma okt 19, 2020 11:21 am 

Reacties: 958
Bekeken: 9575


Er komt nog een grote golf aan, omdat het winter wordt. Ondertussen is er gelukkig veel verbeterd in de ziekenhuiszorg, dus laten we ons best doen om nu het virus te temperen. Daar is al een en ander over gezegd.

Het virus is echter veiliger dan menigeen denkt. Daar heb je niets aan als je de zeventig hebt bereikt, of als er een of andere conditie is zoals overgewicht, of iets wat jouw dokter weet of zou moeten weten. Daar moeten we mee leven en er rekening mee houden.

Zo snel als de besmettingen afnamen, dit voorjaar, zo snel nemen ze toe als de buitentemperatuur 's nachts flink onder de 10 graden Celsius duikt, kortom, als het weer kouder is dan komen griep en verkoudheden weer vaker voor en moet je daar zeker met Covid niet mee spotten.

Wat ik voorspel is dat er echter al veel plaatsen zijn waar het virus binnenkort gastheren te kort gaat komen, en bepaald niet alleen vanwege onze oplettendheid. Daar waar meer mag, daar waar mensen zichzelf meer toestaan, beginnen ze immuun te worden. Zoals in Peel en Maas en in Bergeijk. Straks in Rotterdam ook.

Maar dat moet de toekomst en de statistiek uit gaan wijzen en we kunnen hier niet op vooruitlopen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr okt 16, 2020 2:48 pm 

Reacties: 958
Bekeken: 9575


Einstein schreef:
Als we ons de komende weken in acht nemen dan daalt het weer.

Als velen zich niet in acht nemen, daalt die curve overigens ook (iets later met bekende gevolgen): in de milieus van de onoplettenden en de onnozelen gaat het virus al snel doodlopen, en na een aantal passages is er een ernstig tekort aan gastheren.

Het is best lastig om de virusverpreiders uit de weg te lopen als ze in (de familie en vrienden van) je werkkring zitten, bijvoorbeeld. Als je pech hebt is het te lastig om te controleren. Je zult zien dat het in veel Vinexwijken met de nodige thuiswerkers prima lukt. Werkgevers kunnen hier het verschil maken door de serieuze ziekmelder ruimte te geven, maar dat behoort in je bedrijfscultuur te zitten, samen met genoeg persoonlijke belangstelling en sfeer van betrokkenheid, wederzijds.

Dat komt niet vanzelf en vandaag de dag moet je elkaar lastige vragen stellen, misschien wel elke dag. Iedereen nog gezond, thuis? Wat is er aan de hand? Zulke meldingen mogen best wel eens gecontroleerd worden. Sneltests aan de poort zouden verlichting brengen maar er is veel wat slimme, meedenkende werknemers samen kunnen regelen. Ik zie het elke dag om mij heen en... het werkt!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr okt 16, 2020 2:40 pm 

Reacties: 958
Bekeken: 9575


Raya schreef:
En dan ook nog eens naar besmettingshaarden en dan ook nog eens een bijna onvindbare (na lange tijd en zeer tijdelijke teststraat op Schiphol) en slap advies zonder enige controle om 14 dagen in quarantaine te gaan bij terugkomst.

Zeker met enige bedenktijd zodat iedereen kan maken dat hij toegaat waar hij 3 maanden kan blijven: het is volstrekt legitiem om de 14 dagen quarantaine controleerbaar te ondergaan. Men kan daarvoor hotelvleugels inrichten waar geen andere gasten worden uitgenodigd dan quarantainegasten. Verkorting van quarantaineduur zodra (snel-)testen dit zinvol maken.

Waarom gebeurt dit niet? Hier komt naar voren wat bij het begin in januari-februari al speelde: de behoefte van de top-elite om zelf, net als hun meest gewaardeerde onderdanen, altijd naar believen te kunnen vliegen.

Hotels kunnen prima werkkamers leveren, en hoogwaardige quarantaine. Je moet het alleen willen zien...

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr okt 16, 2020 9:31 am 

Reacties: 958
Bekeken: 9575


Einstein schreef:
Mondkapjes. Ik denk dat we bij deze epidemie veel teveel van regeringen en centrale maatregelen en regelgeving verwachten. De goede reactie op een pandemie is een reactie van de bevolking zelf. Niet kroeglopen (etc ....)

Ik woon in een heel gewone Vinex wijk. Zelf houd ik mij aan de adviezen, en de mensen om mij heen doen dit ook. We weten zelfs, van wie we er niet op aan kunnen.

Betreffende persoon heeft vermoedelijk wel inmiddels corona gehad en een ander heeft het mogelijk (50 procent kans) in het voorjaar opgelopen toen je nog geen tests had. Wij hebben toen afstand van elkaar kunnen houden.

Dus volgens mij, in mijn ervaring, houdt de grote meerderheid zich al aan de adviezen en inderdaad helpt dat enorm, zoals jouw voorbeeld van de mondkapjes, zie jou reactie hierboven, illustreert.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: do okt 15, 2020 2:32 pm 

Reacties: 958
Bekeken: 9575


Overal in Noordwest-Europa maar ook in andere plaatsen met vergelijkbaar klimaat, worden mensen ziek. Daarbij speelt dat de lucht te droog aan het worden is: https://www.essent.nl/kennisbank/ventil ... id-in-huis

Al die mensen die hierop wezen, waren optimistisch in de lente, en hoe terecht. Maar de zomer is nu echt voorbij.

Nu de koude periode er aankomt, is het binnenshuis relatief vaak te droog, ook in scholen, kantoren en andere werkplekken te droog. Het virus blijft beter in de lucht hangen, als aerosol, en dat betekent zeer zeer veel besmettingen.

Tot aan de Kerst zullen we van velen afscheid moeten nemen, die dit niet gaan overleven.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: do okt 15, 2020 10:17 am 

Reacties: 958
Bekeken: 9575


kwaaisteniet schreef:
Kelder schijnt een uitgebreid abonnement te hebben om in allerlei tv praatshows op te treden.
Als je die wel eens volgt kun je het zelf ook vaststellen.

Precies de reden waarom ik normaliter niet naar praatshows kijk. Ik raak uitgekeken op steeds hetzelfde herkauwen, zonder grondige tegenspraak of analyse. Hetzelfde nu met internetshows waar er ook veel herhaling optreedt.

Nieuws van de dag: het aantal kennismakingen met het virus op 1 dag moet in het voorjaar wel 850.000 hebben bedragen, maar het RIVM wil er niet over praten. Je kunt nagaan dat ze er maar een gooi naar doen: ze hebben hun getallen net aangepast maar daarover wordt nooit gepraat.

We moeten er aan wennen dat we alleen stap voor stap erachter komen, hoe het zit. We worden er niet wijzer van als de regering en het RIVM dit niet hardop durven zeggen; de WHO heeft er tenminste nog een keer op gewezen dat we hieraan moesten wennen!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo okt 14, 2020 3:45 pm 

Reacties: 958
Bekeken: 9575


Waarom vallen juist deze dingen Hume de Hollander het eerst op? Wellicht is er een achterliggende oorzaak (naast de onvermijdelijke volksaard) waarom hier veel mislukt:

Duitsland heeft een zorgvuldiger organisatie. Wetenschappelijke kennis wordt daar op een transparantie manier ingebracht en dan bij het beleidsadvies betrokken. In Nederland moeten professoren bedelen: wij zouden zo veel kunnen bijdragen maar door de vermenging van wetenschappelijk advies met beleidsadvies wordt feitelijk kennis ongemerkt terzijde geschoven. https://www.headlines24.nl/nieuwsartike ... eidsadvies

Stop de vermenging van wetenschappelijk advies en beleidsadvies!

In Duitsland is dit beter geregeld en heeft de Akademie Leopoldina een bredere samenstelling.

Regering, trek hieruit uw lessen want het wordt u aangerekend!

Volk van Nederland, kijk eens in de spiegel, want het ligt zeker OOK in onze poldernatuur om algemene adviezen op te volgen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo okt 14, 2020 11:42 am 

Reacties: 958
Bekeken: 9575


Enzo501 schreef:
Rightnow schreef:
Blijft de vraag hoe veel mensen de cijfers goed kunnen interpreteren, met alle achtergronden die dan spelen. Ook: hoe gaan we om met Covid patienten, wanneer en hoe kunnen die thuisblijven?

Behandeling thuis begint beter te worden, maar we horen daar niets over omdat het nu over ziekenhuizen gaat.

Kijk voor de ziekenhuiizen naar de hoorzitting van vanochtend met Kuipers nog maar weer eens na; de getoonde figuren gaven ook ondersteuning en hij gaf inzicht in hoe de cijfers (kunnen) verlopen.
Ik denk dat het redelijk simpel is, mensen die naar het ziekenhuis moeten omdat dat gezien hun toestand nodig is worden daar opgenomen. Natuurlijk is inmiddels de zorg zowel thuis als in het ziekenhuis verbeterd, dat blijkt bijvoorbeeld uit cijfers dat het aantal dagen dat mensen op IC's vertoeven ruim gehalveerd is.
Maar Ernst Kuipers heeft ook net aangegeven dat het aantal bedden (inclusief personeel) dat nu ingepland is het maximum is. Dus het is nu zitten en afwachten. Hoe dichter we richting dat maximum gaan hoe meer reguliere zorg wordt afgeschaald en hoe meer mensen slechter of niet gaan genezen van een ernstig verloop van Covid. Wat dan weer gevolgen kan hebben voor hun verdere gezondheid, onderzoeken wijzen uit dat langdurige klachten voorkomen. Wat vooral niet moet gebeuren is ook hier weer een strijd van gaan maken tussen Covid patienten en andere patienten want daar schieten we natuurlijk geen reet mee op.
Verder denk ik dat het momenteel ongeveer de meest slechte periode is om dusdanig ziek te worden (Covid of anderszins) dat je in een ziekenhuis terecht komt, dus je zult, voor zover mogelijk natuurlijk, zelf je voorzorgmaatregelen moet treffen, in de ruimste zin van het woord.

We weten nu hoe het ongeveer gaat verlopen en dat zal zowel voor Covidpatienten als voor de overigen niet geheel zonder risico zijn.

Zonder handen aan het bed geen goede zorg. Ik denk en hoop niet dat artsen fundamenteel anders tegen Covid aankijken dan tegen elke andere aandoening, als het gaat om een zo goed mogelijk benutten van de mogelijkheden, zodat althans iedereen billijk wordt geholpen.

Wat ik van Kuipers begrijp is dat een Covid periode zoals dit voorjaar, wat nu deels wordt herhaald, de algehele volksgezondheid schaadt, en dat bijvoorbeeld kankerscreening achter loopt op schema. Later komen daar nog bij, de gevolgen van economische schade. Die lijken mij heel moeilijk direct te begroten in gezondheidstermen.

Ik reken dat de personele tekorten, uitgedrukt in ziekenhuisbedden, deels terug te voeren zijn op de vorige bezuigingsronde van minister Schippers. Zelfs al zouden deze draconische bezuinigingen geheel rationeel zijn, dan nog geldt het argument dat ze ernstiger zijn geworden door de economische crisis van 2007-2011, en door het feit dat de economie overall in deze eeuw niet groeit. Veeleer wisselen matige groei en flinke recessies elkaar af.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo okt 14, 2020 10:30 am 

Reacties: 958
Bekeken: 9575


Blijft de vraag hoe veel mensen de cijfers goed kunnen interpreteren, met alle achtergronden die dan spelen. Ook: hoe gaan we om met Covid patienten, wanneer en hoe kunnen die thuisblijven?

Behandeling thuis begint beter te worden, maar we horen daar niets over omdat het nu over ziekenhuizen gaat.

Kijk voor de ziekenhuiizen naar de hoorzitting van vanochtend met Kuipers nog maar weer eens na; de getoonde figuren gaven ook ondersteuning en hij gaf inzicht in hoe de cijfers (kunnen) verlopen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di okt 13, 2020 3:41 pm 

Reacties: 958
Bekeken: 9575


Overigens lijkt mij het vermoeden over hersenbeschadinging en mondkapjes waarschijnlijk inderdaad zoals Enzo zegt, een ongefundeerd vermoeden.

Ik heb misschien iets gevonden over mensen die al ademhalingsproblemen hadden, die een mondkapje niet konden verdragen, maar verder vond ik niets over schade door mondkapjes, behalve van mensen die dit niet goed konden beredeneren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di okt 13, 2020 9:52 am 

Reacties: 958
Bekeken: 9575


Hume schreef:
De mensen kunnen zelf veel doen door contacten met familie enz te vermijden.
De overheid kan ook veel meer doen dan nu het geval is.
Het is onbegrijpelijk dat er nog geen sneltesten bij de huisartsen liggen en dat iedereen zich niet snel op korte afstand kan laten testen.

De overheid snapt het niet dus houden we ons aan RIVM voorstellen omdat dit een soort algemene basis is - maar alleen door eigen initiatief kan ik iets extra veiligheid krijgen, meer van belang voor een paar mensen om mij heen dan voor mijzelf. Dit is waar de Duitse topviroloog Christian Drosten op inspeelt als hij zegt: laten degenen die dit begrijpen, voor de Kerst een tijdje quarantaine houden, en dit samen met elkaar afspreken.

Waarvan was Christian Drosten ook al weer bekend?

Citaat:
Op 23 januari 2020 publiceerde Drosten, samen met andere virologen in Europa en Hong Kong, een workflow van een real-time PCR (RT-PCR) diagnostische test, die snel werd geaccepteerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) die testkits opstuurde. naar getroffen regio's. [6]
https://en.wikipedia.org/wiki/Christian_Drosten

Nu ik zelf initiatief durf te nemen kan ik rustig over een viroloog lezen, ook om de hoofdlijn van de bijzaken te scheiden: https://oost-online.nl/virussen-zijn-ne ... -voordeur/

Zelf de inbrekers bij de voordeur staande houden is dus heel simpel. Maar moet je dan wel doen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma okt 12, 2020 11:52 am 

Reacties: 958
Bekeken: 9575


Wij hebben weinig mogelijkheden omdat vanaf het begin het RIVM de zaak verkeerd, en te licht, heeft ingeschat. Vooral dat men het virus zo maar liet binnenkomen. Tegen zulk een tsunami waren we niet ingericht en toe we de ernst van het virus goed doorhadden, is opnieuw niet voldoende testcapaciteit ingehuurd.

Ik claim dat ik nu rekening houd met onze tekortkomingen en met het feit dat het virus al lang binnen is, en wijd verbreid, in een land met onnozele mensen.

We gaan dus denken zoals Erik-Jan de Vlieger en we moeten zijn opmerking gaan in acht nemen: tot nu toe heeft men zich niet afgevraagd hoe we effectief groepen (tijdelijk) van elkaar kunnen scheiden. We hebben "one size fits all" gespeeld en we hebben trouwens dat spel verloren.

Vanochtend hoorde ik dat Christian Drosten had gezegd: ga nu al nadenken of je met je familie voor de Kerstdagen allemaal quarantaine gaat doen, dan heb je samen effect en kun je je oudere familieleden bezoeken. Trouwens, in Januari heb je dan een start met minder corona als veel mensen hieraan mee gaan doen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo okt 11, 2020 9:44 pm 

Reacties: 958
Bekeken: 9575


Ter vergelijking: Zweden houden zich veel aan adviezen: https://www.krisinformation.se/en/hazar ... pridningen

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo okt 11, 2020 9:24 pm 

Reacties: 958
Bekeken: 9575


Een lockdown blijft een zwaar middel. Zonder sociaal verkeer geen menswaardig leven, ook al niet omdat velen economisch buiten de boot gaan vallen. Zo overweegt momenteel ook de Ierse regering, terwijl ze daar in Ierland nog heel weinig Covid-19 hebben gezien, dus des te harder gaat het aankomen. Een nieuw "Stockholm"? Dan moet met zich in allerijl op Zweden orienteren om niet in de valkuilen te vallen, die ook bij dat model behoren. Afschermen en helpen van ouderen, en je in andere opzichten juist heel Zweeds gaan gedragen. Zweden houden vanzelf afstand en zijn solidair, ook doordat ze regeringsadviezen soepel opvolgen!

De Zweden doen ook sterk onderzoekswerk https://www.eurekalert.org/pub_releases ... 081720.php - Het hier besproken werk met T-cellen dan kan men in Nederland niet zo maar aanvangen omdat daar geen ervaring en geen onderzoekscapaciteit voor beschikbaar is.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo okt 11, 2020 5:06 pm 

Reacties: 958
Bekeken: 9575


Lies schreef:
Als je het onderstaande leest zou je ook moeten kijken naar communicatie, begrijpt iedereen wat er aan de hand is, of hoe ze moeten handelen? En wat doet een gebrek aan vitamine D?

Laaghangend fruit... vitamine D bijspijkeren met 2000-4000 eenheden per dag, voor iedereen met enig risico. Ja, met een donkere huid heb je vanzelfsprekend veel meer zonlicht nodig dan hier op deze breedtegraden te vinden is, dus kun je net als wij, de bleekneusjes, wel wat extra gebruiken.

Mondkapjes OK als het ernstig risico beperkt. Het werkt maar enkele tientallen van procenten, maar dat is waardevol. Met vitamine D gaat het precies eender, ook weer tientallen procenten minder relatief risico - maar dit is echt heel gemakkelijk en heeft talloze gezondheidsvoordelen.

Een mondkapje, nu ja, nu we dat als zinvol aanvaarden, gaan we tegelijkertijd meer nadenken over wat we daarbij ook nog wel willen doen.

We willen zo veel mogelijk preventief werken en veel dingen doen en laten, terwijl we zo lang mogelijk het allerslechtste gaan nalaten, namelijk de LOCKDOWN. Zie hier official van de WHO die ons WAARSCHUWT: geen lockdowns als "primair gereedschap":
Citaat:
WATCH: Dr David Nabarro, the WHO's Special Envoy on Covid-19, tells Andrew Neil: 'We really do appeal to all world leaders: stop using lockdown as your primary control method'. Watch the full interview here: https://youtu.be/x8oH7cBxgwE?t=915https://twitter.com/spectator/status/13 ... 7827858434

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr okt 09, 2020 2:22 pm 

Reacties: 958
Bekeken: 9575


Enzo501 schreef:
In 2018 lagen er maximaal 350 mensen op de IC. Die griepgolf duurde veel langer er was dus een veel vlakkere curve. Covid is veel besmettelijker waardoor er veel meer mensen tegelijk ziek worden en zoals we gezien hebben de maximale IC capaciteit met veel kunst en vliegwerk NET niet gehaald werd en een grotere ramp voorkomen is. Het doel van de maatregelen was dan ook om de curve af te vlakken om dat te bereiken, iets dat in 2018 door het verloop van de epidemie niet nodig was. Dit staat verder los van de lange termijn gevolgen van Covid, hoewel doordat het een nieuwe ziekte is en de gevolgen nu pas goed onderzocht kunnen gaan worden het beter is voorzichtig te zijn. De eerste onderzoeksresultaten en uitlatingen van longartsen zijn niet hoopgevend.

Inderdaad en daarom houden we ons aan de adviezen, vooral om zo'n al te hoge "piek" te voorkomen.

Is het coronavirus een andere soort sciencefiction werkelijkheid om iedereen de stuipen op het lijf te jagen? Psychologisch kan ik het niet ontkennen, maar alle complicaties die nu in de media verschijnen doen mij denken aan wat ik in 2009 hoorde over influenza.

Een gang van zaken zoals in Brabantse ziekenhuizen in 2016 en 2018 is niet acceptabel om over 2020 maar niet te spreken. Helaas zal dit consequenties krijgen voor de maandelijkse ziekteverzekeringskosten, en voor de staatskas van de toekomst.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr okt 09, 2020 2:06 pm 

Reacties: 958
Bekeken: 9575


Politici mogen best een beetje dom zijn. Ook en juist als ze intelligent zijn, kunnen ze zich verlaten op hun adviseurs. Idem dito hoge ambtenaren.

Als je het probeert zelf te begrijpen dan verzandt je in de ellende zoals Bruno Bruins. Misschien was hij te slim en te gewetensvol, maar dan houd je het niet vol als je geen support hebt in je werkomgeving.

Politici zijn heel lieve nette mensen en ze beginnen met de beste bedoelingen...

Soms denk ik dat men bij het RIVM wel begrijpt dat het als een heel zware griep is, maar men is daar verstrikt geraakt in de eigen overlegcircuits, in de domheid en de luiheid van vele wetenschappers die niet meer toekomen aan wat wetenschap zou moeten zijn. Plaats dan alles ook nog eens in een spanningsveld van loopbaan en maatschappelijke druk - en men kan zich niet meer uiten zoals men had gehoopt te kunnen.

Bedenk eens hoe al die dokters hun loopbaan zijn aangevangen, met welke mooie gedachten...
Sorteer op:  
Pagina 1 van 7 [ Er voldeden 123 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling