Het is nu zo maart 29, 2020 8:44 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 10 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: zo maart 29, 2020 1:58 pm 

Reacties: 124
Bekeken: 890


Het beleid is te laks geweest, maar daar is nu niets meer aan te doen.

Wel kunnen we anticiperen op de toekomst. Groepsimmuniteit zou ik anders opvatten:

Een bewust gekozen strategie om BEPAALDE GROEPEN mensen in contact te brengen met het virus, op voorwaarde dat
1. Men gezond is en voldoende weerstand wordt geacht te hebben
2. Men zich gaat isoleren, alleen of collectief, totdat de besmettelijkheid voorbij is
3. Men als groep wellicht door bedrijven of overheden wordt gevraagd zich vrijwillig hiervoor te melden

Dit moet zorgen voor de beschikbaarheid van mensen op strategische posities (onderwijs, horeca, zorg, leger, politie, allerlei instellingen of bedrijven, alleen of collectief). Ik noem het CORONAVAKANTIE en bij voorkeur te genieten door wie nu thuis zich verveelt en die zich graag had willen inzetten in deze crisistijd. Want die is nog lang niet afgelopen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: wo maart 25, 2020 4:27 pm 

Reacties: 124
Bekeken: 890


Maar daar, al op 22 maart, komt de aap uit de mouw. Telkens als er iets vreemds is aan de presentaties op televisie vanuit de regering en trawanten, dan blijkt vroeg of laat dat ze bijdraaien, of dat iemand anders uit de school klapt.

Ik hoop dat er nu steeds meer ziekenhuizen ook al hun personeel gaan testen! Nu vanwege de besmetting, en spoedig ook of ze misschien al immuun zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: wo maart 25, 2020 2:30 pm 

Reacties: 124
Bekeken: 890


Einstein schreef:
Voordat we wéér beginnen met vingerwijzen naar de overheid, die geld zou willen besparen..

Twee interessante getallen uit het Nederlandse nieuws. In Nederland worden 2000 tests per dag gedaan. Bij een steekproef in de ziekenhuizen is gebleken, dat 90% van de patienten die zich met symptomen melden, griep hebben en niet corona. Gevolg van die bevinding en van de schaarste, is dat dokters in Nederland de testen alleen doen, wanneer aannemelijk is dat de patient is besmet. Natuurlijk is 2000 per dag weinig als er dagelijks 500-800 patienten bijkomen. Maar de hele voorraad tests is in januari naar China gegaan. Overal is vraag naar deze testkits, er zijn wereldwijd tekorten aan materialen.. en bedrijven die die hulpmiddelen maken, houden soms de samenstelling onder de pet (bedrijfgeheim). Op dit moment is de beschikbaarheid van tests wereldwijd afhankelijk van 2 (!) bedrijven.

(nu.nl) (Volkskrant)

Wil je toch een overheid de schuld geven, zie ook de discussie in de VS over testen. Wanneer de regering in de VS vier weken geleden de defence production act had ingevoerd, in plaats van 4 dagen geleden, waren de problemen minder geweest, omdat de Amerikaanse regering dan (wellicht?) leveranciers had kunnen dwingen, om bepaalde patenten te delen met andere bedrijven. Overigens heeft de Amerikaanse regering nog niks gedaan met de act. Er is een papier ondertekend.

Zijn die testkits zo bijzonder moeilijk te maken of te laten bijmaken? Het komt mij voor dat het toch meer om PCR machines gaat, en mensen die ze kunnen bedienen. Die staan in instituten en bedrijven - maar wie vraagt of biedt aan om ze in te zetten?

Doet mij denken aan alcohol dat massaal in benzine wordt bijgemengd, terwijl de schappen met alcoholflesjes bij de drogist continue leeg staan.

Zoek de bottleneck.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: wo maart 25, 2020 11:43 am 

Reacties: 124
Bekeken: 890


Ja, er is een grens aan hoe hard je kunt ingrijpen. Een lockdown (of wat er aan grenst) heeft ook kosten en dus, afhankelijk van onze bevindingen, moeten we ons voorbereiden op een geleidelijk weer aan de gang komen van het maatschappelijk leven. Waarom denken we er nu al niet over na; dat kan straks helpen beter inzicht te hebben. Iedereen heeft ondertussen te beslissen met beperkte informatie.

De grote vraag is wat het verloop van de epidemie zal zijn. De epidemiologen verschillen nogal in hun mening. Mijn eerste neiging is om bij Neil Ferguson https://www.theguardian.com/world/2020/ ... e-symptoms te blijven, van wie Ab Osterhaus waarschijnlijk een medestander is. Let wel, dit is geen zekerheid, want ook Ferguson en Osterhaus maken gebruik van een model.

Het model kan aangevochten worden: https://nymag.com/intelligencer/2020/03 ... f-u-k.html
Dat betekent dat je de werkelijkheid verschillend kan modelleren, zoals we bij de klimaatdiscussie ook tegenkomen. Alleen goede waarnemingen met antilichamentests kunnen helpen vertellen hoe het zit. Hoop dat deze tests snel beschikbaar komen voor onderzoek in bijvoorbeeld het VK of NL.

Regeringen testen enigszins in het duister en het is zeer verstandig geweest dat men tot nu (n lang dralen) toe Osterhaus c.s. heeft gevolgd - maar dat is geen garantie dat er geen grotere groepsimmuniteit al is ontstaan. Dat laatste zou natuurlijk een zucht van verlichting geven!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: zo maart 22, 2020 8:27 pm 

Reacties: 124
Bekeken: 890


Raya schreef:
En natuurlijk hadden ook de vrij recent gesloten ziekenhuizen een aparte functie kunnen krijgen.

Vreemd dat hiervoor geen richtlijnen van de overheid zijn gekomen. Niet kwaad bedoeld, maar we worden strikt gehouden aan het scheiden van afval, zelfs op straffe van hoge boetes in een aantal gemeenten. Waarom er niet geprobeerd wordt aan de bron al een scheiding aan te brengen, ontgaat mij. We hadden gebruik moeten maken van de kennis in en over Azië. Het lijkt echter of de overheid en het RIVM hier al die kennis terzijde geschoven heeft en van scratch af aan wilde beginnen.

Misschien omdat Nederland, en ook het RIVM, vroeger veel meer er bovenop zat, en dit uitte zich dan in het feit dat ons land bovenaan allerlei lijstjes stond, zoals levensverwachting en gezondheidszorg-aspecten?

Wat een passende gedachte, dat men bij het RIVM deed alsof men van scratch af aan wilde beginnen. Als men weinig beheersing van de materie heeft, is dit juist misschien wel een noodlottige reflex!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: za maart 21, 2020 5:25 pm 

Reacties: 124
Bekeken: 890


In ieder geval kunnen we nu door ons gedrag een verschil maken; dit is voor mij duidelijk en daarom houd ik mij aan de regeringsadviezen. Blijven we nonchalant dan zien we 100.000 doden tegemoet.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: za maart 21, 2020 5:22 pm 

Reacties: 124
Bekeken: 890


Enzo501 schreef:
Ik vrees dat het voor sommigen pas doordringt als de IC's het niet meer aan kunnen. Of misschien dan nog niet eens.

Dit virus is anders dan wat we van seizoensgriep zijn gewend. Ik weet dat seizoensgriep ook best gevaarlijk kan zijn.

1. Lang niet van alle echte soorten griep (influenza-virussen) komt men zo gemakkelijk in een behoeftige situatie. Misschien met uitzondering van het "mexicaanse" griepvirus, en van de Spaanse griep.

2. Voor alle soorten griep geldt wel, dat veel mensen onvatbaar zijn geworden, omdat ze ooit al eens een tamelijk verwante griep hebben "gezien" en toen immuniteit hebben opgebouwd. Dit gaat niet voor deze variant op SARS en MERS.

Het betekent dat er straks geen IC bedden meer zijn voor wie ze nodig hebben!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: do maart 19, 2020 10:45 am 

Reacties: 124
Bekeken: 890


Het rijke land Nederland heeft besloten de Planeet te gaan redden. Duizend miljard moet naar warmtewisselaars en electrische auto's. Een groot deel van Afrika moet straks hier worden opgevangen want in de regio mogen we niets verwachten, niets vragen. Weg met ons.

De basisbehoeften van een bevolking werden niet serieus genomen omdat "we het altijd zo goed hebben in Nederland". Als dat wordt bedreigt, hebben invloedrijke kringen dit vrij laat door. Observeer het gedrag van Trump of Van Dissel of van wie dan ook en je ziet dat invloedrijke mensen het niet altijd vroeg genoeg door hebben, maar wel bereid zijn om de steven te wenden als het inzicht doorbreekt. Zelf roep ik al dagen dat we tot 100.000 doden gaan tegemoet zien, maar pas gisteravond op TV noemt Ab Oosterhout dit voorzichtig.

Alleen de kamerleden die weinig te verliezen hebben, zijn eerlijker. Neil Ferguson die het op tijd durde noemen, zit nu zelf in isolatie maar heeft wel zijn werk gedaan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: ma maart 16, 2020 6:33 pm 

Reacties: 124
Bekeken: 890


Adhanom Ghebreyesu heeft ZOJUIST gezegd: Test, test, test want je kunt het virus niet geblinddoekt bestrijden. Maar we hebben in Nederland, of in het Verenigd Koninkrijk, onvoldoende materialen of capaciteit. https://www.standard.co.uk/news/world/w ... 88691.html

Ik vrees dat de toespraak van Rutte vanavond historisch zal zijn, maar ook vreemd omdat hij de feitelijke situatie, de oorzaken en daarmee ook de beste oplossingen, niet kan/wil bespreken: geen capaciteit op de IC voor beademing, geen capaciteit om te testen... in ieder geval horen we daar weinig over en het verontrust mij dat ze er 24 uur over deden om alleen over onderwijs te spreken, terwijl die tijd (alle tijd) besteed moet worden aan het ORGANISEREN van de capaciteit.

De Italianen hadden wel veel ziekenhuisbedden, toch ging het fout.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: ma maart 16, 2020 2:36 pm 

Reacties: 124
Bekeken: 890


kwaaisteniet schreef:
Wilders zal de grenzen die feitelijk al gesloten zijn nogmaals sluiten.

Wat een weergave is van de feitelijke situatie dat men het in Den Haag vrijwel met elkaar eens is, zodra iedereen begrijpt dat het menens is.

Dit is hoogst vervelend voor ons forummers die immers het menen te moeten hebben van de controverse. Maar de hoop is op Baudet gevestigd, dat die nog wat controversieels kan verzinnen. Gezondheidsbedreigingen houden echter weinig rekening met iemands politieke koers.

Aan de andere kant van de oceaan hebben we een gezondheidsexpert die er in mijn ogen te veel een samenzwering van dreigt te maken: Bill Sardi.
https://knowledgeofhealth.com/

Naar mijn mening zoekt ook Bill Sardi een controverse die in wezen niet bestaat. Biologisch plausibele alternatieve verklaringen en mechanismen worden er bij gehaald, met de boodschap dat we voorzichtig moeten zijn met vaccinatie van die mensen die dit waarschijnlijk niet nodig hebben. Geen zorg, Covid-19 zorgt voor natuurlijke vaccinatie van iedereen die dit overkomt en als dat niet gebeurt, kunt u over een paar jaar wellicht nog wel vaccineren; eerder is er ook geen vaccin.

Tot die tijd, althans tijdens een gezondheidscrisis, zullen we het helaas vaker met elkaar eens zijn dan we verwacht hadden. Conservatieven en Libertijnen die normaliter de overheidsrol bescheiden willen houden, zullen nu bijvoorbeeld de coordinatie en slagkracht van de overheid belangrijk vinden.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 10 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling