Het is nu wo apr 08, 2020 5:09 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 5 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: De overheid weet van wanten.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De overheid weet van wanten.

Geplaatst: zo jan 26, 2020 2:42 pm 

Reacties: 228
Bekeken: 6675


Wat betreft auto's is Nederland door politieke lobby volledig het spoor bijster geraakt. Begon het niet met het bezoekje van Mark en een goede politieke vriendin aan Elon Musk? Gevolg lijkt nu dat de electrische auto de gewone man en vrouw gaat worden opgedrongen, die hem dus niet kan betalen, in zijn huidige vorm.

Had men het al gegeven advies opgevolgd dat in 2010 nog werd gegeven door misschien apolitieke mensen https://www.nemokennislink.nl/publicati ... brandstof/ hoe veel anders had dan http://www.peil.nl kunnen rapporteren over de sympathie voor CDA en VVD!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De overheid weet van wanten.

Geplaatst: ma dec 02, 2019 8:00 pm 

Reacties: 228
Bekeken: 6675


Mij is het te doen om de prijs die voor de aardolie op de internationale markt wordt betaald, de prijs die het producerende land krijgt.

Overal in de wereld, van Venezuela tot Saudi Arabia tot Iran, wordt te veel aan olie verdiend. Ook in Nigeria, waar het plaatselijk oproer in de hand werkt. De regering heeft geen interesse om veel voor de bevolking te doen, want die bevolking betaalt geen belasting; dus kunnen ze ook niet stoppen met belasting betalen als de regering niets presteert.

En draait de islamistische terreur niet gedeeltelijk op oliedollars?

Landen met weinig van zulke delfstoffen, met eenheid van cultuur en beschikkend over zeehavens - zulke landen zullen zich ontwikkelen en een middenklasse zal daar de weg vrijmaken voor meer algehele welvaart. Het is een illusie dat makkelijk winbare dure grondstoffen een bevolking plezier gaan geven...

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De overheid weet van wanten.

Geplaatst: ma dec 02, 2019 5:26 pm 

Reacties: 228
Bekeken: 6675


baedeker schreef:
Is dat niet een emotie?

Die ik inderdaad meestal niet zo op de voorgrond plaats. Maar oorlog en onderdrukking zijn een prima reden om emotioneel tegen al te hoge olieprijzen te zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De overheid weet van wanten.

Geplaatst: ma dec 02, 2019 3:53 pm 

Reacties: 228
Bekeken: 6675


Raya schreef:
Bangladesh heeft al decennialang problemen met overstromingen. Dat heeft niets met de opwarming te maken. Vijftig jaar geleden collecteerden we al voor ze vanwege de telkens terugkerende overstromingen.
Een centimeter zeespiegelstijging zet geen eilanden of ander land grootschalig onder water. We praten voorlopig enkel over dreigingen, geen actualiteiten.

Als het om de huidige migratie gaat: veel mensen willen -logisch- een beter leven, en denken dat elders te kunnen halen.

Zo is ongeveer de situatie. Nuchtere mensen menen dat de gekende klimaatverandering (van hoogstens 1,2 graad Celsius bij verdubbeling van CO2 tot 600 ppm) een aandachtspunt is, waar wel degelijk acht op moet worden geslagen. Maar het er doorheen duwen van beslissingen door de mensheid angst aan te jagen is onjuist en niet goed te praten: de sociale gevolgen zullen ernstig zijn en we moeten de klimaat-tsaren daarop aanspreken.

Wel is aardolie verbonden met armoede, oorlog en onderdrukking. Dat de opbrengsten hiervan (de aardolieprijs) dus moet gaan dalen door verminderde populariteit van de grondstof, juich ik toe. Het is een goede reden om daadwerkelijk voortgang te maken met de energietransitie. Maar aardgas uitfaseren is een brug te ver.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De overheid weet van wanten.

Geplaatst: vr nov 29, 2019 8:32 pm 

Reacties: 228
Bekeken: 6675


HvR schreef:
Dit zijn absurde prijsstijgingen voor primaire voorzieningen.

Het is te hopen dat Nederland nu snel verstandig wordt en voor een heel andere koers kiest.

Dit kabinet weet alleen van wanten als ze kunnen graaien in de portemonnee van hard werkende burgers.

Die hard werkende burgers kiezen allemaal voor de partijen die geloven in de klimaatcatastrofe.

Geen wonder dat deze partijen ook de nodige maatregelen kiezen. Misschien moeten burgers zich eens wat meer in dat klimaat verdiepen. Misschien komen ze dan niet tot dezelfde conclusies als hun favoriete partijen, en misschien ook wel: in dat geval zal Kwaaisteniet toch wel willen accepteren dat je niet voor niets de planeet kunt redden.

Soms moeten regeerders dingen doen die niet fijn zijn en ook niet beloofd, maar omdat (ze geloven dat) het moet.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 5 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling