Het is nu zo aug 25, 2019 4:29 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 20 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Baudet is een volksverlakker!
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: di mei 21, 2019 9:12 am 

Reacties: 946
Bekeken: 15364


Lies schreef:
Het gaat over onze huidige consumptiemaatschappij en ik lees in mijn link nergens dat vrouwen achter het aanrecht horen en over de rest van de paniek ook niets. Hij schrijft over onze consumptiemaatschappij, werken, een relatie onderhouden, kinderen grootbrengen, mantelzorg, sporten, af en toe een boek lezen en het delen van een bed met veel partners. Vroeg of laat is dit onmogelijk te combineren.

Als man herken ik dit probleem ook. Door mijn werk kon ik in het gezin een deel van de taken op mij nemen (die traditioneel door de vrouw des huizes worden gedaan). Hierdoor kon mijn vrouw een wat zwaardere baan aan.

Een dag heeft 24 uur en daarbinnen moet alles gebeuren (al heb ik verzuimd op het stuk van het delen van het bed met meerdere partners).

Zo heb ik wel aan den lijve ervaren dat je niet alles kunt combineren. Trouwens ook het kunnen onderhouden van een duurzame relatie vraagt kennelijk veel wat onze samenleving vandaag niet zo maar levert. Voor een deel zal het wel individuele keuze zijn, ook al vindt ook dat niet in een vacuum plaats.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: do mei 16, 2019 1:59 pm 

Reacties: 946
Bekeken: 15364


Hume schreef:
Baudet is voor een Nexit en heeft geen plan.

Ik vraag mij af of hij in stilte twijfelt en zich afvraagt hoe het zou moeten, gezien de ervaringen die de Britten hebben opgedaan. Maar relevant is die vraag nu niet; er is om te presenteren geen plan.

Tegelijkertijd zal hij wel beseffen dat de Brexit problemen veel Britten er enkel van hebben overtuigd dat ze offers moeten brengen om uit de EU te stappen. Anderen zullen (ten onrechte) geloven niets te kunnen verliezen aan een Brexit. Deze twee groepen vormen samen wellicht geen meerderheid meer in het VK. Dat is voor Brexiteers wel vereist, mocht er in het VK ooit nog een vervolgreferendum komen.

Tot slot over de betekenis van Baudet hier in NL en op het continent: in deze fase waarin hij zich tot het grote publiek richt: nog steeds is hij geen factor in het opbreken van de EU. Er zijn nergens medestanders in voldoende aantallen. Zijn betekenis is hoogstens dat hij Rutte c.s. dwingt om vaker de daad bij het woord te voegen. Bij voorbeeld door samen met Merkel acties te gaan verzinnen om de gelukszoekers meer perspectieven te bieden in hun herkomstlanden. Ik heb van de kant van Baudet nog geen gedachten hierover vernomen.

Ik denk dat de gevestigde politieke partijen de eersten zijn en hoe sneller ze hierin effectief worden, hoe beter het zal gaan met de EU en "Brussel". Maar zo lang als we hierop nog wachten, lonkt de proteststem-optie wel. Vlak voor de verkiezingen gaat niemand meer terug naar Rutte, en de EU vangt nog steeds de vluchtelingen / gelukszoekers niet vlak voor de kust van Afrika op, om ze direct terug te kunnen zetten en hun bootjes in te nemen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: di apr 30, 2019 3:13 pm 

Reacties: 946
Bekeken: 15364


Alleen als je kunt nuanceren, als je de proporties in het oog kunt houden, kun je een relatie leggen tussen Westerbork en Ter Apel. Het is een heel relatieve relatie die echter altijd heel interessant is en steeds moet worden bekeken.

De emoties van niet-migrerende burgers kunnen ook op elkaar lijken, maar altijd blijft de vraag hoe het is voor degenen die het moeten ondergaan. Wij hebben niemand opgepakt in Afrika om hem te dwingen zonder perspectief naar Ter Apel te gaan.

Verder zijn de uitgangssituaties van de "slachtoffers" verschillend: ooit had je welvarende Joden in Europa, nu heb je mensen zonder perspectief in Afrika. Je komt er beter uit als je er van uit kan gaan dat normaliter iemand DAAR thuis hoort waar hij of zij is geboren en getogen, dat in dat land ook perspectief moet worden gemaakt, en dat mensen zelfstandig moeten beslissen of ze daar vandaan willen migreren.

Dan nog moet het ontvangende land zelf mogelijkheden zien voor de instroom van alle mensen die niet als vluchteling komen, of daar als vluchteling naar toe komen omdat opvang in de eigen regio faalt.

De vergelijking is belangrijk maar zoals je ziet zijn het helemaal geen gelijke situaties.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: do apr 18, 2019 1:48 pm 

Reacties: 946
Bekeken: 15364


Gerekend naar wat geologen vertellen over het invallen van ijstijden (oude boeken uit de tijd toen men nog bang was en wetenschappelijk "bewees" dat het heel koud ging worden op aarde): veranderingen in klimaat gaan wel eens relatief snel.

Niet dat Baudet het nog zou snappen, die heeft alleen wat getallen opgeteld en afgetrokken en eens de vraag gesteld wie dit ging betalen en voor hoeveel per persoon per jaar. Daarom is het een volksverlakker. Een ware volksheld is alleen de Rattenvanger van Hamelen!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: wo apr 17, 2019 2:44 pm 

Reacties: 946
Bekeken: 15364


Niemand begrijpt het klimaat. Alarmisten doen graag alsof het allemaal te begrijpen valt. Zonder gronden worden "worst-case" scenario's in de wereld gebracht, met het effect dat de politiek overgaat tot drastische en niet-werkzame maar wel schadelijke acties.

Niet "drastisch" maar "zorgvuldig" of "doordacht" zou het trefwoord moeten zijn. Dan heeft een energietransitie nog enige zin en blijft Europa gevrijwaard van oorlogen en armoede die het gevolg zullen zijn van broeikaspaniek.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: ma apr 15, 2019 4:26 pm 

Reacties: 946
Bekeken: 15364


Wisp schreef:
Naar mijn weten wordt de gewone wetenschappelijke discussie gewoon gevoerd

Maar als ik er naast zou zitten en en Rightnow zou gelijk hebben en er op universiteiten de gewone wetenschappelijk tegenspraak niet zou mogen
dan zou het mij beter lijken om de universiteiten maar gewoon te sluiten

Dat zou wel een vergaande gevolgtrekking zijn. We zullen eerst voldoende interesse moeten hebben in de discussies zelf. Men kan de laatste Elsevier Weekblad opslaan voor een sfeerimpressie aan Amerikaanse universiteiten.

Daarover kan je van gedachten wisselen maar sluiten van universiteiten is belachelijk - gewoon omdat te weinig burgers er ook maar een flauw idee van hebben, en omdat het niet aan de orde is zo lang het nog nooit benoemd is geweest, en de universiteiten niet van de maatschappij hebben gehoord hoe men daarover denkt.

Nogmaals, zonder enige belangstelling voor het werk van de universiteiten is het belachelijk als Den Haag of Brussel zich er morgen tegenaan gaat bemoeien. Wie op de universiteiten werkt of er connecties mee heeft, of grote belangstelling, moet eerst maar eens het Elsevier artikel inlezen en te zijner tijd eens nadenken over hoe het zit met de academische vrijheid - die is ook niet gebaat bij voorbarig gedreig met sluitingen!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: ma apr 15, 2019 2:58 pm 

Reacties: 946
Bekeken: 15364


Einstein schreef:
Dit lijkt me dus een drogredenering. Het feit, dat geen enkel middel wordt geschroomd om de boodschap te verspreiden, kan óók betekenen, dat het probleem ernstig is en de voorziene maatregelen urgent zijn..

Van mijn kant was het ook niet bedoeld om inhoudelijk iets over het alarmisme te zeggen (dat doe ik af en toe overigens wel). Het gaat mij ook om een typering van de discussie en ik zeg dat als men zo veel doet om mensen te overtuigen, dit ook enige voorzichtigheid en zelfs argwaan op behoort te wekken.

Dat zei ik onlangs spontaan in een kleine gedachtenwisseling met een studente die als motivatie voor haar interesse in psychologie opgaf: de mogelijkheid om mensen tot de energietransitie te bewegen. Zouden de mensen op zo veel ijver niet averechts reageren, vooral als alle hoeken en gaten van de overredingskracht worden opgezocht, terwijl een gewone wetenschappelijke discussie liever wordt vermeden?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: ma apr 15, 2019 2:52 pm 

Reacties: 946
Bekeken: 15364


Einstein schreef:
Och dat normale debat was er bij de betrokkenen al jaren.. pas sinds Trump en Baudet wordt de discussie op sommige momenten nogal absurd en fact-free.

Klopt mijn vermoeden dat je meent dat Trump en Baudet de spil van een klimaatdebat zijn? Wil je mij daar dan niet mee lastigvallen? Ik post hier al lang mijn gedachten op het forum en die zijn niet gewijzigd doordat sommige mensen het politieke toneel opstormen; ze zullen niet veranderen als deze mensen het toneel over een paar jaar weer verlaten!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: zo apr 14, 2019 7:14 pm 

Reacties: 946
Bekeken: 15364


Wisp schreef:
Tja, het kan natuurlijk zo zijn dat er op universiteiten geen tegenspraak mogelijk is
(als dat zo is , dan staat de wetenschap er echt gruwelijk slecht voor)
Maar het kan ook zijn dat een enkele gepensioneerde wetenschapper nog even z'n kans ziet om zichzelf belangrijk te maken door wat kanttekeningen te plaatsen
Ik weet dat niet

Feit is dat er (vrijwel) geen enkele klimaatwetenschapper is die echt het standpunt verdedigd dat de mens helemaal geen invloed op het klimaat zou hebben

Dat zeggen die emeritus hoogleraren dan ook niet. Ook worden ze niet heel bijzonder want daarvoor zijn er teveel die dezelfde kant op praten. De middelen om ons allen doodsangst aan te praten, als zou de menselijke soort en de aarde gedoemd zijn te verdwijnen, wordt met een speciale cultus in leven gehouden.

Geen enkel middel wordt geschroomd om de broeikashypothese te verdedigen. Dat maakt die hypothese nu juist zo verdacht, net als de druk die wetenschappers onderling op elkaar uitoefenen, en de pogingen destijds om de "hockeystick" te verkopen en de middeleeuwse warme periode te veronachtzamen. In 2009 brak een soort Climategate uit omdat enkele mensen het echt te bont hadden gemaakt. Dit waren wetenschappelijk gezien wel belangrijke spelers.

Laten we maar eens gaan bevorderen dat er een normaal debat gaande komt en blijft. Wie weet zullen we zelf verbaasd zijn over wat we er van leren. De uitkomst van zulke uitwisselingen zijn ongewis, net als die van de wetenschappelijke zoektocht zelf. In de tussentijd gaan we wel aan de slag met het verminderen van energiegebruik en het leren gebruiken van niet-fossiele energie.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: zo apr 14, 2019 5:45 pm 

Reacties: 946
Bekeken: 15364


Goed dat we nu over onze invulling van de energietransitie praten. Tenslotte willen we onafhankelijk van Poetin en van de Arabieren blijven en we willen graag onze werkgever, onze klanten, onze vrienden en familie, en onze vakantiebestemmingen blijven bezoeken, ook als het economische hoogtij wat voorbij is.

Waarom hebben we van die domme laadpalen? Ik zou complete accu's omwisselen op omwisselplaatsen. Die kunnen dan gedurende een langere tijd centraal worden opgeladen. Ik zou ook de electrische gekte een beetje dempen en nog minder belastingkorting op Tesla's geven. Ik zou eens wat meer achter de ontwikkeling van echt groene waterstof aan gaan, ook dat is niet al te moeilijk maar voordeliger dan de Tesla-gekte.

De warmtepompen alleen voor nieuwbouwprojecten en op vrijwillige basis. Ruimte gunnen aan (voorlopig om de eigen loopbaan van wetenschappers niet in gevaar te brengen) allereerst de gepensioneerde wetenschappers (die geen banen van collega's meer in gevaar brengen kunnen) goed aan het woord laten en gaan nadenken over vrije wetenschap want nu regeert de broeikashypothese op intolerantie universiteiten waar een linkse mening niet tegengesproken mag worden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: zo maart 31, 2019 4:33 pm 

Reacties: 946
Bekeken: 15364


Ik zie Rotmans meer als een specialist in de transitie, of in het aanmoedigen daarvan, iemand die de conclusies over het weer en het klimaat weer van anderen overneemt. Dat mag allemaal, maar in welk vakgebied is de wetenschappelijkheid van Rotmans eigenlijk gelegen?

Misschien mag de hoogleraar acoustiek zich met hetzelfde recht klimaatwetenschapper noemen, maar beiden zullen misschien minder thuis horen bij het KNMI - elke wetenschapper met veel handigheid in wiskunde en natuurkunde zal met iets meer vertrouwen de klimaatvragen onderzoeken. Zoals gezegd heb ik bij Jan Rotmans meer het gevoel van een bedrijfseconoom maar ik kan er helemaal naast zitten!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: do maart 28, 2019 4:04 pm 

Reacties: 946
Bekeken: 15364


Lancelot schreef:
Het is wel de vraag of filmpjes zenden naar het politbureau van de FvD de juiste manier is om onverdraagzaamheid aan te pakken. Die afweging kun je in elk geval wel maken.
Volgens Teletekst ging het juist niet om filmpjes, en ik zou dat begrijpen, dat filmpjes niet het juiste middel zijn, nog afgezien van gepubliceerde filmpjes die niemand zou overwegen die verstandig bezig is.

Op basis van meer waarnemingen is het mogelijk een gesprek aan te gaan met onderwijsinstellingen en onderwijsinspectie. Scripties en hun beoordelingen, voorstellen voor scripties die zijn afgewezen, en dergelijke, zijn meer ter zake dan filmpjes.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: wo maart 27, 2019 3:51 pm 

Reacties: 946
Bekeken: 15364


baedeker schreef:
Een gevestigde partij is iets anders dan een kartelpartij.

Een kartel is een onderlinge, meestal ongewenste afspraak om macht uit te oefenen. Bij een drugskartel verdelen bendes hun territorium en weren ze samen nieuwkomers. Bij een economisch kartel maken bedrijven prijsafspraken om marktwerking te fnuiken. En bij een politiek kartel spannen partijen samen om met gebruik van staatsmiddelen hun positie te behouden en andere partijen uit te sluiten.

IK ben bang dat we de altijd doorgaande geschiedenis vergeten van opgaan, blinken en verzinken van grote alleenheersende partijen en van "kartels". Een democratie hoort een natuurlijk ingebouwd mechanisme te hebben waardoor de volkwil als scheidsrechter kan optreden als de verhoudingen te ver op de spits worden gedreven.

Ja, de gezeten partijen vormen hun kartel, en gaan liever niet in zee met nieuwkomers. Maar als het getij verloopt, verzet men vaak de bakens. Ik ben er van overtuigd dat het in de geschiedenis overal een kwestie is van oude en nieuwe paradigma's en van gaande en komende elite's en daarbij hoort het dat een elite niet direct het dirigeerstokje overgeeft aan de uitdagers, nee, deze worden op afstand gehouden en moeten zich eerst bewijzen.

Er is vaak weinig nieuws onder de zon. Wel ben ik teleurgesteld in de VVD die (trouwens ook in de ogen van Frits Bolkenstein) gezwicht is voor de GroenLinks-visie op migratie en energietransitie. Men zegt het niet openlijk en ziet het zelf ook niet zo, maar het gedrag bevestigt het moreel superioriteitsgevoel van de ecosocialisten. Ook valt het CDA niet mee want veel verder dan zich zorgen maken over hoe de gewone man het allemaal gaat betalen, zal het vast wel niet gaan. Waarom dit zo veel aantrekkelijker (want vertrouwder) is dan de openlijk conservatieve visie van Baudet c.s. dat ontgaat mij ook.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: di maart 26, 2019 10:00 pm 

Reacties: 946
Bekeken: 15364


baedeker schreef:
Een gevestigde partij is iets anders dan een kartelpartij.

Een kartel is een onderlinge, meestal ongewenste afspraak om macht uit te oefenen. Bij een drugskartel verdelen bendes hun territorium en weren ze samen nieuwkomers. Bij een economisch kartel maken bedrijven prijsafspraken om marktwerking te fnuiken. En bij een politiek kartel spannen partijen samen om met gebruik van staatsmiddelen hun positie te behouden en andere partijen uit te sluiten.

Maar dat lijkt mij in de politiek een acceptabele strategie om bepaalde cruciale zaken er door te kunnen drukken. Bij gebrek aan partijfusies. De politiek van de VS en het VK zou je als monopolistenpolitiek kunnen zien. Ook vindt men het OK dat dan de ambtelijke top bij een machtswisseling wordt vervangen, althans in het VK dacht ik dat het zo werkte.

Bepaalde cruciale zaken kunnen heel inhoudelijk zijn, zoals de energietransitie of open grenzen voor migranten, of voor producten en diensten. Ideologische achtergronden worden vaak geheel of gedeeltelijk gedeeld.

Tussen bedrijven vind ik een kartel te verwerpen wat we echter niet altijd doen. In de politiek gaat het om de macht en is een kartel vanzelfsprekend. Een kartel van conservatieve partijen zal hopelijk ooit het huidige kartel vervangen. Maar een geleidelijke onderlinge beinvloeding zal geleidelijke veranderingen kunnen beinvloeden, wat voor echte conservatieven juist aantrekkelijk klinkt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: ma maart 25, 2019 12:30 pm 

Reacties: 946
Bekeken: 15364


Einstein schreef:
Ja dat is ook zo'n verhaaltje van Baudet.. de kartelpartijen. Het opmerkelijke is, dat Baudet ze in die uitleg niet expliciet aanwijst. Wie de kartelpartijen precies zijn, laat de FvD in het midden. VVD tot en met SP kunnen in het verdachtenbankje, want al die partijen hebben professionele bestuurders ("baantjesjagers" in de terminologie van Thierry)

Een buitenstaander, in het puber stadium. Iedereen is tegen ons. Dat kun je nu roepen, maar uiteindelijk.. 17% van de kiezers.. noblesse oblige, Thierry ! de coalitie is dan toch onontkoombaar...

Gaat FvD geen senatoren leveren ? Geen wethouders ? integendeel, Thierry wil premier worden ! de vraag is: zal FvD dan niet zelf een kartelpartij worden ?

Hopelijk wordt het een gevestigde partij. Kartelpartij? Ja, vanzelf als ze door samenwerking toetreden tot een establishment. Dat is niet erg zo lang het eerlijk verloopt, ja, een nieuwkomer moet soms even geduld hebben.

Wil men eerder het establishment uitdagen, meer te vertellen krijgen, dan moet men daarvoor de kwaliteit in huis zien te krijgen en de brede instemming van de kiezers zoeken. Het zal even gaan duren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: ma maart 25, 2019 12:18 pm 

Reacties: 946
Bekeken: 15364


Als Baudet het goed aanpakt, en zijn collega's met hem, dan wordt hij zelf minder cruciaal. Zelf vestig ik niet te veel aandacht op personen of culturen om mijn stemkeuze te bepalen. Meestal doe ik het aan de hand van kamermoties van stemmentrackers en / of stellingen uit stemwijzers.

Er zijn zo veel partijen en zelfs FvD is niet echt een grote partij. Wie ze ook zijn, de kwaliteit van hun organisatie is van belang, en de bescheidenheid van hun partijleiders is belangrijk want hoe goed ze ook in het politieke bedrijf zijn, Lubbers en Thatcher, Blair, Merkel, noem ze allemaal maar op die wel vier of vijf keer minister-president worden: ik moet nog zien dat ze veel tot stand brengen na 1, hoogstens 2, kabinetten. Wel zijn het vaak goede voorzitters die op basis van een meerderheid beleid uitvoeren wat ze zelf niet bedacht zouden hebben.

Het beste is al met al om niet te veel gewicht aan partijleiders te schenken (maar persoonlijke geschiktheid voor coalitiepolitiek zou ik wel waarderen al boeit dat de meeste kiezers dan weer niet), en des te meer op te letten op wat ze voorstellen en vooral welke kamermoties ze ondersteunen. Het is minder indrukwekkend maar beter in lijn met de bescheiden input die een enkele partij tegenwoordig nog heeft.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: ma maart 18, 2019 3:59 pm 

Reacties: 946
Bekeken: 15364


Hoe belangrijk zijn politici? Ik negeer ze grotendeels al zou ik mij druk maken voor wat betreft hun kwaliteiten als het politici betrof waar ik zelf op overwoog te stemmen.

Betrokken burgers zitten nogal eens vol met morele verontwaardiging over andersdenkende politici. Deze minderwaardige mensen (in de woorden van een politicus die het ook op een grote andersdenkende betrok, die hem stemmen kon afpakken), deze slechteriken, of deze volksverlakkers - ach zagen hun fans toch eens in dat men niet op zulke zwakkelingen moest stemmen en zelfs geheel hun partijen en alles wat er mee samenhing, moest mijden als de pest.

Heb ik het zo goed samengevat?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: vr maart 15, 2019 5:57 pm 

Reacties: 946
Bekeken: 15364


Einstein schreef:
Een ding is zeker.. we moeten ermee aan de slag, die energie-transitie uitvoeren.. anders laten we onze (klein)kinderen ervoor opdraaien.

We moeten er wel nu mee aan de slag, want er dreigen altijd oorlogen en ellende, overal waar gas en olie voor niets uit de grond komen ... allereerst minder gebruiken, isoleren, en nieuwbouwhuizen heel anders gaan ontwerpen. Dat is allemaal gemakkelijk en goedkoop ten opzichte van de onverstandige plannen om iedere burger op te zadelen met nog onbetaalbare warmtepompen en Tesla's.

In plaats van verstopping op het electriciteitsnet, hoop ik op goede benutting van het aardgasnet voor biogas, groen waterstofgas, en zo lang het niet anders kan ook aardgas wat dan overal ter wereld vandaan kan komen en niet enkel en alleen uit Rusland. Ondertussen zal dan de winning van biogas en waterstofgas nog kunnen verbeteren want als je bijvoorbeeld waterstofgas uit electriciteit vanaf het net wilt maken dan is dat vast uiteindelijk niet de goedkoopste weg.

Het is onvermijdelijk dat ik als conservatief niet zit te wachten op een of andere revolutie maar dat ik zeg dat veranderingen inspanning en tijd vereisen. Ondertussen de arme helft of 3/4 van onze bevolking straks over 30 jaar niet laten kreperen in de kou en zonder medische hulp want juist op termijn hebben te drastische beslissingen in 2019 schadelijke gevolgen.

Zo zie ik het maar daarvan herken ik te weinig in wat ik nu via de media verneem. Dat verontrust mij.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: vr maart 15, 2019 2:15 pm 

Reacties: 946
Bekeken: 15364


Heel goed opgemerkt. In de politieke realiteit helpt het Baudet echter toch niet al heeft hij er ook niet gauw last van.

Wat van betekenis is, is dat 650 of 1000 miljard over 30 jaar correspondeert met een reeks van kosten van 2 miljard in 2020, oplopend tot 60 miljard in 2049.

Het minst irrealistische scenario om iets in de orde van 650 - 1000 miljard te (kunnen) halen, is om stapsgewijs te werken! Kortom, bij nader inzien zie ik de tegenstelling niet die Kwaaisteniet meent te ontwaren. Zelfs al heb ik precies dezelfde tegenstelling ook gemeend te zien, nu denk ik dat ik begrijp wat er aan de hand is.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: vr maart 15, 2019 2:04 pm 

Reacties: 946
Bekeken: 15364


kwaaisteniet schreef:
(.....)1.000 miljard euro gaat kosten.
De officiele rekenmeesters berekenen dat deze transitie 2 miljard per jaar gaat kosten.

Misschien een gevolg van het gebrek aan rekenvaardigheid van de meeste mensen, zodat niemand zijn best doet om zich af te vragen wat er getalsmatig aan de hand is?

Ik neem aan dat je weet dat de 1000 uit de losse pols was, dat zal toch een ieder toegeven. Om te kunnen vergelijken kun je alleen cijfers uit een begroting naast elkaar leggen, dus "ex-ante" cijfers die vooral dus worden berekend. Laten we ons daartoe beperken. Ook dit is een model, een prognose, als we gaan doen wat jij graag zult willen, zoals het energieaccoord van Samsom wellicht impliceert.

1. De looptijd van de transitie, zo begrijp ik, is 30 jaar. Per jaar gemiddeld 20 miljard uitgaven. Ik miste een factor 10, maar niemand reageerde in een ander draadje toen ik er op wees dat de cijfers niet match-ten. Ik weet het aan een te goedkope presentatie van het probleem, door een deel van alles te presenteren. Maar dit is niet zo erg als ik eerst vreesde, want:

2. Stel dat ieder jaar de kosten verder worden opgevoerd. Want hoe zou het anders moeten, qua acceptatie, maar ook om het realistisch mogelijk te maken. De jaarlijkse kosten worden dus na 30 jaar: zestig miljard, nog altijd minder dan onze zorguitgaven van nu (waar ook een ernstige jaarlijkse verhoging aan de hand is die nooit op termijn vol te houden valt!).

3. Als ik nu de jaarlijkse kosten over 30 jaar sommeer dan kom ik op 930 miljard. Niet zo heel veel verschillend van de 1000 miljard die jouw politieke tegenstanders kennelijk hebben gesuggereerd.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 20 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling