Het is nu di maart 31, 2020 1:32 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 4 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Na 2000 hebben politici en ambtenaren zitten slapen.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Na 2000 hebben politici en ambtenaren zitten slapen.

Geplaatst: do feb 08, 2018 5:16 pm 

Reacties: 302
Bekeken: 27028


Hume schreef:
Wisp schreef:
Volgens mij is de financiering van gemeenten zodanig geregeld dat hoge huizenprijzen/grondprijzen tot meer inkomsten leiden.
En schaarste verhoogt de prijzen.

Ook blijken woningstichtingen een voorkeur te hebben voor het bouwen van zo duur mogelijke gezinswoningen.
Zal ook wel een financiële reden achter zitten.
En dus ontstaat er een tekort aan goedkope starterswoningen en éénpersoonswoningen


De meeste gemeenten hebben ook grote tekorten aan appartementen voor ouderen ,
zodat gezinswoningen niet vrij komen voor starters.
Kortom een en al wanbeleid van de politiek, van de ambtenaren en van de woningbouwvereniging
en dit al jaren zo.

En als het waar zou zijn dat politieke partijen vooral naar 50-plussers zouden kijken, dan is dit toch paradoxaal! Maar ja dat is de feitelijke situatie...

Ouderen zullen echter begrijpen dat de waarde van hun huis niet doorstijgt als iemand dat kan uitleggen. Iemand met een consequente aanpak en een visie die niet (zoals iedereen in Den Haag en overal elders) alleen gaat voor de schone schijn en voor de waan van de dag.

Loopt de democratie ten einde nu niemand dit laatste nog kan oppakken, omdat alleen de waan van de dag, Twitter en Facebook, nog telt?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Na 2000 hebben politici en ambtenaren zitten slapen.

Geplaatst: wo feb 07, 2018 8:24 pm 

Reacties: 302
Bekeken: 27028


P-G schreef:
Het bovenstaande is zeer twijfelachtig gezien een belangrijke demografische ontwikkeling binnen onze samenleving, te weten: de vergrijzing. Omdat voor hen eerder het tijdstip nadert dat gebeurtenissen in de samenleving hen niet meer tot een andere keuze kunnen brengen, misschien omdat ze zijn overleden?

Ik vraag me af waarom de vergrijzing de terugkoppeling met de werkelijkheid van boom-and-bust in de huizenmarkt en de gevolgen voor de samenleving zou bederven.

Veel bejaarden hebben kleinkinderen en vragen zich af waarom die nog steeds bij hun ouders wonen. Veel bejaarden hebben niet meer de kortzichtige strijd om het bestaan die toch de middengroepen (qua leeftijd en inkomen) kenmerkt.

Veel ouderen zijn actief betrokken bij de samenleving. De grijze golf betekent toch meer overzicht over wat er echt onder onze ogen gebeurt?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Na 2000 hebben politici en ambtenaren zitten slapen.

Geplaatst: wo feb 07, 2018 5:33 pm 

Reacties: 302
Bekeken: 27028


Hume schreef:
De regeringen Balkende hebben helemaal niets uitgevoerd.
De woningbouw is de laatste decennia niet meer dan waan van de dag dingetje geweest en geld verdienen voor gemeenten en projectontwikkelaars.
Voor Schiphol is er nooit een goede oplossing gezocht en met pappen en nat houden zijn de probleem verspreid over het land met lokale vliegvelden.
Nu zitten we met de gebakken peren van 20 jaar slapende politici en ambtenaren.

Inderdaad, een feit. Nog steeds is niemand in de politiek geboeid. Dit is omdat onze bevolking de rampen op de huizenmarkt niet in verband brengt met de bankencrisis.

Elke politieke partij die het echte probleem op de agenda zet, zal uiteindelijk (extra) zetels oogsten. Tenminste als bij de volgende crisis onze ogen WEL open gaan. Maar ik betwijfel het.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Na 2000 hebben politici en ambtenaren zitten slapen.

Geplaatst: wo feb 07, 2018 1:02 pm 

Reacties: 302
Bekeken: 27028


Nederland, land van gevestigde belangen van onroerend goed magnaten en milieubewegingen, daar zorgt de politiek er voor dat de groene grens wordt getrokken https://nl.wikipedia.org/wiki/Wijnand_Duyvendak die voorkomt dat er tijdig bouwruimte is. Gevolg enorme huisvestingskosten voor het MKB maar ook te weinig woningen.

Dan zijn er nog de regenten met hun bouwregels en planologische vertragingen. Provincies willen er niet aan, vreest minister Kasja Ollongren en ik wed dat ze het bij het rechte eind heeft. Alle politieke partijen hebben boter op hun hoofd dus ik hoop dat nieuwkomers in de Kamer, Partij voor de Dieren en Vijftig Plus, eens keihard aan de bel gaan trekken in plaats van laf zoals al die anderen, de andere kant op te kijken bij omhoog knallende woningprijzen.

Weet wel dat straks ook de rekening bij huurders wordt neergelegd. Inderdaad als het over asielzoeker gaat, weet men aparte regels te verzinnen om ze te huisvesten maar gewone jonge gezinnen ontstaan niet eens wegens te hoge huurlasten als men niet in de "beschermde sector" thuishoort met alle problemen van dien waardoor men meent op de niet-beschermde markt een woning te moeten vinden. De wachtrijen zullen lang zijn en de prijzen hoog. Nog maar even niet gaan samenwonen en een kind, ach we zijn nog geen veertig en dan maar niet meer.

Ik adviseer vrouwen weer achter het aanrecht te gaan en ook de man moet minder verdienen zodat je in de sociale sector samen kunt wonen en kinderen kunt grootbrengen. Of emigreer naar Canada als het daar beter lijkt.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 4 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling