Het is nu vr jan 22, 2021 1:01 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 33 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: do jan 21, 2021 1:25 pm 

Reacties: 262
Bekeken: 16852


Lies schreef:
Biologische boer worden in Nederland? Het wordt steeds minder populair

Dat betekent dus dat mensen helemaal niet voor biologisch kiezen. Het kan zijn, dat de populariteit bij de vijanden van de landbouw hierin een rol speelt, zodat ook consumenten nooit een echte betrokkenheid krijgen bij de landbouw.

Misschien dat oudere Groen-Links leden, uit de tijd van voor Duyvendak-Klaver, nog iets van een constructieve houding hadden.

Als landbouw in Nederland nog wil overleven, moet er worden ge-exporteerd. De vreselijke Hugo de Jonge riep dat "dit niet heilig was" en je weet met gezond boerenverstand wat dit betekent. Toch moet het, vanwege de schoonheid van die landbouw zoals hij al is.

Dan moet er pragmatisch worden gezocht naar bestendige markten waar een Nederlands exportproduct voor gemaakt wordt, wat a-politieke consumenten waarderen, en waarbij ze zo veel mogelijk verantwoordelijkheid nemen voor zaken waar ze persoonlijk in geloven. Het best mogelijke kan enkel uit de markt komen, liefst zo dicht mogelijk de beslissing in handen van individuele consumenten leggen.

Supermarkten en grote concerns staan niet alleen onder druk van woedende activisten maar hebben ook vaak een eigen agenda die weer afhangt van wereldwijde supermachten. Dat leidt uiteindelijk tot een strijd die de meeste boeren sowieso verliezen en daarom heb ik de link gegeven. Er zijn zeker issues die een boerenproduct "smoel" kunnen geven als klanten bijvoorbeeld direct bij een boerderij bestellen, zonder interferentie van het grootkapitaal.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: do jan 21, 2021 1:15 pm 

Reacties: 262
Bekeken: 16852


Biertje schreef:
puur om de boeren kapot te maken, dat is het.

Dat zou wel helpen om goedkoper of gemakkelijker aan grond te komen, natuurlijk.

Waar ik van overtuigd ben, sinds de stikstof- en PFAS crises, is dat het het kabinet-Rutte beslist niet gaat om burgers en hun bestaanszekerheid. Het opbouwen van macht van multinationals en van overheden (meet het af aan de totale belastingssom als deel van het BNP) gaat in versnelling voort.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: wo jan 20, 2021 4:05 pm 

Reacties: 262
Bekeken: 16852


Haha ik mocht al eens meelwormen proeven, maar ik vind garnalen toch lekkerder. Van mij mag het dan eindelijk eens toegelaten worden als dat nog niet zo was. Toch werden die meelwormen gewoon in de winkel verkocht, meen ik.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: wo jan 20, 2021 2:55 pm 

Reacties: 262
Bekeken: 16852


Vermoedelijk omdat ze al langer een bepaalde tendens zien aankomen: https://off-guardian.org/2021/01/19/rei ... d-plunder/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: wo jan 20, 2021 11:13 am 

Reacties: 262
Bekeken: 16852


Van de patiënten-federatie en dergelijke verenigingen heb ik dit al wel eens gedacht. Met belangenverenigingen heb ik ook ervaringen: het is goed er lid van te zijn en actief te zijn, maar probeer fusies te voorkomen met grotere verenigingen die het belang van multinationals vertegenwoordigen: je wordt anders ondergesneeuwd.

Charly Aptroot wilde het corporatisme afschaffen, de cultuur waarin bij voorbeeld het Landbouwschap floreerde. In principe had hij gelijk, maar horen we hem nu de overheid als nooit te voren vervlochten is geraakt in het multinationale web van mega-concerns? Kijk naar het door de Kamer nog getorpedeerde voorstel van de kabinetspartijen om de multinationals geen belasting te laten betalen. Daarmee wordt (wereldwijd) een kapitalistisch waterhoofd geschapen dat ons kan verslinden.

Het probleem zit er in dat noch een parlement ("dualisme") noch belangenbehartiging onafhankelijk zijn. In tegendeel, loopbaan en succes hangen af van samenwerking met de macht die men eigenlijk moet inperken. Maar de overheid vindt het niet prettig om te veel ingeperkt te worden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: di jan 19, 2021 11:35 am 

Reacties: 262
Bekeken: 16852


Alleen ging het niet om verandering van de markt, maar om een vreemde reactie van de overheid. Een foute reactie, een MISDADIGE reactie zelfs, op een TERECHTE uitspraak van het hoogste rechtscollege (die inderdaad ging over het nalaten van de implementatie van de Richtlijn uit Brussel).

Je kunt dus niet met al je gepolder een Brusselse richtlijn negeren.

Maar je kunt ook niet het debacle van zoveel jaren van veronachtzaming AFREAGEREN op 1 groep (wat wel had moeten gebeuren heb ik direct gezegd want belangrijke aspecten van de Brusselse richtlijn worden NOG STEEDS genegeerd).

Zo stupide is de regering-Rutte.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: do jan 14, 2021 3:08 pm 

Reacties: 262
Bekeken: 16852


Misschien dat die boeren bij zo'n natuurgebied qua werkelijk vermogen bijna platzak zijn?

Van zo'n bedrijf waar ze nog een gezin van onderhouden, heb je misschien wel miljoenen op de balans staan, maar het Eigen Vermogen is beperkt en de rest heet Vreemd Vermogen, zo heb ik het bij boekhouden geleerd. Dat wordt normaliter geleend bij een bank, die er een zekere rente voor wil hebben.

Nu vervalt de landbouwdoelstelling voor het bedrijf. Wat betaalt een terreinbeheerder of de overheid voor natuurgebied, of voor landbouwgrond met zwaar beperkt gebruik in het kader van Natura 2000? Wat betaalt iemand nog voor de stallen en loodsen, het machinepark?

Dikke kans dat er weinig Eigen Vermogen meer op de balans over gaat blijven. Betekent einde van jouw beroepsmatige leven en zoek maar uit of je nog ergens een baan kunt krijgen. Ging vroeger in de bouw nog wel eens, maar weet ik niet in 2021.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: di dec 29, 2020 6:04 pm 

Reacties: 262
Bekeken: 16852


Dat gaat Nederland niet doen, geregeerd als het wordt door de nazaten van de kooplui en de dominees uit HOLLAND (proper).

Nederland heeft steeds uitverkoop gehouden van haar troeven: Fokker, Stork, Hoogovens, alles mocht weg. Vandaag de dag verkopen Hollandse zakenjongens al hun kennis aan de Chinezen. Klopt het dat de helft van de studentenpopulatie in Wageningen bestaat uit... Chinezen? Dacht je dan dat die hier aan het werk gaan, of dat er zelfs veel wordt ondernomen in die richting?

Ik raad dat de hoge heren in Den Haag dit niet gaat boeien. Hugo de J heeft (mede namens Wopke H?) al laten weten dat voedselexport uit NL "niet heilig" is en daarmee bedoelt hij dat de mensen die iets voor of met dat voedsel doen, niet zo'n hoge prioriteit hebben als ze niet behoren bij het "echt belangrijke" gezelfschap van farmaceuten, IT-bedrijven en andere multinationals die "echt globalistisch" bezig zijn en die de door de VVD top geprojecteerde "toekomst" vertegenwoordigen.

We gaan nu eerst beginnen met een miljoen nieuwkomers te huisvesten. Zegt Hugo de J.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: di dec 29, 2020 11:36 am 

Reacties: 262
Bekeken: 16852


- Als je geen kolchozen wilt, geen megafarms met 100.000 koeien per eenheid, elke onder-eenheid precies hetzelfde geleid en gerund, met keurig afgerichte medewerkers die alles wat ze zien en horen in de computer inbrengen

- Als je niet louter superstores wilt en nog wel eens zelf de ervaring hebben om te winkelen en buiten het eigen huis mensen te ontmoeten,

- Als je meent dat er nog gemeenschappen van mensen buiten de grotere steden en conglomeraties moeten kunnen wonen

DAN REST NIET ANDERS DAN te aanvaarden dat je midden- en kleinbedrijf nodig hebt.

Toevallig heb je mensen die dat past, die graag zelfstandig denken en beslissen, die het risico en soms de zekerheid van armoede op de koop toe nemen. Hun alternatief is om in een flatje te gaan wonen en als werkende arme, of als uitkeringstrekker, rond te komen - zeker, een redelijk alternatief, maar niet de eerste keus voor hen.

Maar een grote hoop van geld, door de overheid uitgestort, zal de maatschappij niet redden. Noch voor mensen, noch voor hun sociale verbanden kan de schade zo gemakkelijk worden gerepareerd.

Velen zullen zich in de woorden van Ron Paul herkennen, geschreven aan de hand van weer eens een op het nippertje vrijgegeven stimuleringspakket in de VS (een pakket dat door lobbygroepen is beinvloed en dat op het allerlaatste moment jaarlijks ongelezen het parlement passeert, zoals ook nu):
Citaat:
Stimuleringspakketten zullen gesloten kleine bedrijven niet heropenen of de toename van huiselijk geweld en middelenmisbruik stoppen. Een berg van geld vanuit de overheid zal de onderwijs- en ontwikkelingskansen van kinderen die thuis vastzitten en worstelen met 'virtueel onderwijs', niet herstellen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: ma dec 07, 2020 4:47 pm 

Reacties: 262
Bekeken: 16852


De grootste tegenstander van boer en tuinder, van horeca-ondernemer en evenementenorganisator, is een door onmacht, angst en onzekerheid overmand publiek. Men groepeert zich rond de man die men de vader des vaderlands vind.

Maar wat zegt onze Rutte?

"Visie is als de olifant die het uitzicht belemmert".

Persoonlijk ben ik positiever gaan denken over een vorm van ideologie die je zelf bewust wel formuleert, met anderen kunt delen, bedoeld om de onbekende uitdaging van morgen beter te lijf te kunnen - een beschouwing waaraan het beleid kan worden getoetst, juist omdat er iedere dag een nieuwe "crisis" is waar technocratische en bureaucratische oplossingen voorbij gaan aan de meer holistische kijk die nu juist bij veel burgers wel te vinden is.

Rutte zal minder goed liggen bij mensen die hun best doen om een persoonlijke maatschappelijke visie proberen te ontwikkelen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: ma nov 02, 2020 12:43 pm 

Reacties: 262
Bekeken: 16852


Goed, binnen de economische mogelijkheden en voor wie daar mogelijkheden in ziet.

Het is echter een irrationeel gebeuren wat zich nu voor het hele MKB afspeelt: Stikstof, PFAS, klimaat, corona - hierover wordt irrationeel gedacht en de media en de politiek schieten tekort, zijn zelf de groepen die het meest irrationeel reageren - over inhoudelijk begrip nog maar te zwijgen.

Hume moppert dat enkele boeren nu voor de populisten kiezen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: ma okt 26, 2020 12:08 pm 

Reacties: 262
Bekeken: 16852


Actiegroepen hebben hun eigen agenda. Syp Wynia vertelt erover via uitgever De Blauwe Tijger.

Dat bij voorbeeld aardgas helemaal wordt afgesloten komt omdat Milieudefensie wel een ingang heeft bij de ministeries: een club met een enorme media-impact. Daaronder ook Henk Kamp en zijn ministerie van EZ die wel al in 2016 meldden dat aardgas geheel zou moeten verdwijnen uit de energiemix.

De agenda van het actiewezen is ook de agenda van de machtigste miljardairs op aarde. Denk aan Maurice Strong. Samen bepalen ze het beleid; de democratie wordt terzijde gesteld via verzonnen "crises": klimaatcrisis, coronacrisis, stikstofcrisis, PFAS crisis, allemaal op oneerlijke en achterbakse wijze uit hun verband gerukte problemen waarbij de ware ernst en omvang nogal eens wordt overdreven. Wetenschappers mogen komen opdraven om de voorafbedachte strategie te ondersteunen.

Wanneer iemand de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, als wetenschapper of als journalist, wat toch vaak waarheidszoekers zijn, dan pas komen ze met hun meest ware verhaal naar voren. Beter laat dan ooit, en zo ook Syp Wynia, bekend van Elsevier Weekblad en van Goede Morgen Nederland.

Consumenten worden straks gedwongen te vreten wat een kleine elite bepaalt, de massa heeft straks ook geen geld voor duurdere dingen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: wo okt 21, 2020 9:09 pm 

Reacties: 262
Bekeken: 16852


Milieubeweging hield nooit van boeren. Het gesundes Volksempfinden van de journalistiek en van de Haagse politiek is niet voor groepen zelfstandigen die soms een regel overtreden: makke schapen onder een looncontract lopen vaker in de pas.

Men realiseert zich niet wat er aan de hand is en loopt mee aan de hand van wat de denktanks van het grootkapitaal dan wel van de milieubeweging (groepen die elkaar steeds meer waarderen) suggereren: landbouw is misdadig. Boeren zijn lastposten, ze bederven het milieu en het dierenwelzijn. Achter de coulissen heult het CDA met Monsanto en met een geheime lobby van leipe kippenslachters en wrede varkenskwellers.

Noem het maar een samenzweringstheorie en ga eens kijken of dit soort dingen ergens op YouTube worden beweerd.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: wo okt 21, 2020 2:10 pm 

Reacties: 262
Bekeken: 16852


Een aantal consumenten en boeren, als individuele spelers, frauderen. Is altijd zo geweest. Maar veruit de meesten nooit. Ook zijn er velen die de verdachtmaking op zich laden, uit onnozelheid, maar nader onderzoek levert dan niets bijzonders op. Denk ook aan zojuist gerapporteerd onderzoek over expres besmetten van nertsen: had niet plaatsgevonden. Werd echter wel via de MEDIA geopperd.

Boeren zijn volgens de meelopers en de mierenneukers echter de ergste milieucriminelen en dierenbeulen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: ma nov 19, 2018 3:57 pm 

Reacties: 262
Bekeken: 16852


Er zijn inderdaad een hetzes gaande tegen groepen die zich niet zo gemakkelijk blijken te kunnen verweren. Tegen uitkeringstrekkers bijvoorbeeld. Het is de overheid die steeds met nieuwe regels komt, maar vergeet om de bestaande te controleren, te beginnen met datgene wat de grootste maatschappelijke relevantie heeft.

Er wordt door onze overheid vaak genoeg gecontroleerd en gehandhaafd op mineure puntjes en dan vraag je je als burger af: kan niet een klein stukje van dat geneuzel worden gestopt zodat energie vrij komt voor het serieuze werk?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: vr aug 17, 2018 2:46 pm 

Reacties: 262
Bekeken: 16852


Klinks alsof men gedurende het spel de regels heeft aangepast. Verder zijn regels erg inflexibel - om maatschappelijk interessante dingen te doen zul je niet anders kunnen dan op de vrije markt mikken, en op de gunst van supermarkten of zelfs van individuele consumenten.

Niet alleen kan de overheid onberekenbaar zijn, het kan ook zijn dat kleine (en ook grotere) ondernemers verzuimen om grondig en zorgvuldig de wet- en regelgeving te inspecteren. Het is moeilijker dan een kerncentrale runnen, maar wel een absolute voorwaarde voor wie iets met voedselproductie doet, of iets wat het milieu beinvloedt. En zelfs grootmachten als Friesland Foods zijn niet zo zorgvuldig, want hoe anders verklaar je de half leeg staande koeiestallen?

Dat de overheid of de rechter gevoelig zou zijn voor goede bedoelingen dat ligt niet (meer) zo voor de hand, gezien de maatschappelijke polarisatie over milieu en dieren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: vr maart 02, 2018 6:21 pm 

Reacties: 262
Bekeken: 16852


Omstreeks 3 februari stopt de discussie zoals hier op Foodlog: https://www.foodlog.nl/artikel/nvwa-con ... e-melkvee/

Sindsdien hebben we geleerd dat de "vele" fraudeurs in werkelijkheid te maken hebben met onvolkomenheden in de registraties, soms ook te wijten aan partijen die er zijdelings bij betrokken zijn. Heeft voor al die "kleine" gevallen niets met fraude van doen en alles met fouten die optreden in een registratiesysteem. Die fouten zullen nu veel serieuzer worden genomen; registratiesystemen zijn ook bedoeld om gemakkelijk en zonder "collateral damage" echte fraudeurs op te sporen - daarvoor mag van iedereen hulp en medewerking worden verwacht. Zulke overpijnzingen blijken na 3 februari te zijn gaan spelen: https://www.rtlz.nl/business/ondernemen ... n-systemen

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: di jan 30, 2018 11:17 pm 

Reacties: 262
Bekeken: 16852


portman schreef:
O... en net schreef je nog dat er zoveel PvdA boeren zijn in Groningen. Gooi het maar in me pet...

Terwijl deze een Groen Linkser was. Er waren in Groningen ook VVD boeren gesignaleerd en zelfs een enkele D66'er.

En hoe zat het ook al weer met Heerlijk Helder Henk Bleker, ook uit het Noorden tussen de boeren dacht ik...

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: di jan 30, 2018 11:15 pm 

Reacties: 262
Bekeken: 16852


portman schreef:
Wie denkt dat de intensieve landbouw geen milieuschade veroorzaakt is op z'n minst naïef.

Wij denken niet meer zelf, daar zijn we te slim voor! Hoe kom je er bij dat wij denken, en hoe kom je er bij dat we DAT zouden kunnen denken?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: di jan 30, 2018 10:58 pm 

Reacties: 262
Bekeken: 16852


Nee, afwentelen van kosten is niet aan de orde. Niemand stelt grond ter beschikking, dat heet eigendom.

Ik zeg toch ook niet dat wij jou een huis ter beschikking stellen, Biertje?
Sorteer op:  
Pagina 1 van 2 [ Er voldeden 33 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling