Het is nu zo sep 22, 2019 9:53 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 40 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: ma sep 09, 2019 1:58 pm 

Reacties: 235
Bekeken: 20540


Anderen denken (en zeggen het soms ook) dat er altijd geld genoeg is. Men schijnt ook aan te nemen dat alles een kwestie van geld is, dus wat je mooi en goed vind in je leven, waar je je thuis bij voelt, maakt dan niet meer uit. Maar ook meent men dus dat dat geld er dan vanzelfsprekend is, omdat immers de rijke bovenlaag het heeft.

Alsof de SP die rijke bovenlaag kan uitknijpen. En alsof die SP dan als alles na vijf jaar is uitgeknepen, hetzelfde kunstje kan herhalen als de rijken platzak zijn - of dat ze in vijf jaar een compleet verbeterde maatschappij te voorschijn kunnen toveren. Alsof, want wat zijn het meer dan jalouzie-reflexen die moeten leiden tot de "dictatuur van het proletariaat" onder leiding van de partij-klasse?

Een rechts alternatief is dat rijken naar rato en in enige billijkheid bijdragen en daarmee juist voorkomen dat de "iedereen arm in Noord-Korea" strategie het ooit gaat winnen.

We moeten dus zuinig zijn op het geld wat met veel moeite wel via belasting word verkregen en we komen altijd tekort als goede zorg en goed onderwijs op ons verlanglijstje staan. De revolutie gaat niet werken voor iedereen!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: di apr 30, 2019 3:20 pm 

Reacties: 235
Bekeken: 20540


We zijn zelf degenen die collectief bepalen welke soorten de gewenste fauna zijn. Als verwilderde katten een probleem zijn moet je ze uit de roulatie halen. Net als wolven in gebieden waar je op termijn de wolven niet kunt hebben zonder heel grote offers. Welke offers vinden we samen billijk en hoe houden we het voor iedereen een beetje betaalbaar? Is onze reactie alleen op korte termijn voldoende of hebben we nagedacht over hoe het op lange termijn een stabiel ecosysteem kan zijn?

Hoe je ze uit de roulatie haalt, is elke keer een andere opgave. Soms is een slim hekwerk de oplossing, soms helpt anticonceptie, soms is er een effectieve natuurlijke vijand die niet ongewenst is, soms helpt verjagen, soms helpt alleen nog jagen. Zoals bij wilde katten misschien wel?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: za apr 20, 2019 8:26 am 

Reacties: 235
Bekeken: 20540


Klopt, Lies: de Faunabescherming, vroeger bekend als Stichting Kritisch Faunabeheer, ik dacht opgericht door Koffeman die inderdaad later toch senator was voor PvdD.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: wo apr 17, 2019 1:48 pm 

Reacties: 235
Bekeken: 20540


Lies schreef:
Bij bijna alles zien we dezelfde problemen en actieplan na actieplan wordt opgesteld.

Gans verdringt weidevogels in Ottershagen
https://www.nieuweoogst.nu/nieuws/2019/ ... ttershagen

Diverse partijen in Noordoost-Twente hebben een actieplan opgesteld om weidevogels in het gebied te houden. Er worden verschillende maatregelen uitgevoerd, zoals het aanpassen van plasdrasgebieden.

(...)
Gebiedscollectief Noordoost-Twente gaat daarnaast aan de slag met het omvormen van houtsingels met opgaande bomen naar hakhoutsingels. Hierdoor wordt het gebied meer open en wordt de biotoop voor weidevogels verbeterd. Roofvogels maken namelijk van de bomen gebruik als 'uitkijkpost' om de nesten van weidevogels op te sporen en leeg te roven.Ganzen verdringen de weidevogels en vreten de weilanden kaal
https://www.groot-waterland.nl/2019/04/ ... nden-kaal/

,,Het is te ingewikkeld voor woorden. Juridisch gemierenneuk’’Natuurorganisaties, zelfs zij, worden de opmars van de vos beu. https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt ... um=organic

Nu is ook de vraag of het nieuwe een-sterrenlabel voor melk wel tot meer vogels leidt, als allerlei goedbedoelde maatregelen eerder vossen en roofvogels helpen, dan de bedreigde zangvogels of weidevogels?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: vr apr 12, 2019 9:54 am 

Reacties: 235
Bekeken: 20540


Lancelot schreef:
Je stelling gaat op als er geen belastinggeld naar gezondheidszorg zou gaan. Zodra het wel om belastinggeld gaat vind ik dat de burger/overheid mag bepalen waar dit geld aan besteed wordt en vind ik ook dat de overheid verspilling van belastinggeld tegen moet gaan. Vanuit die context is het redelijk dat de overheid eisen stelt aan mensen die gebruik willen maken van belastinggeld.

Hier ben ik het mee eens. Tegelijkertijd is het ook de reden waarom de overheid alleen moet instappen met zelf met belastinggeld gezondheidszorg ondersteunen, als daar goede redenen voor zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: do apr 04, 2019 5:58 pm 

Reacties: 235
Bekeken: 20540


Vorig jaar nog had ik spijt dat ik niet genoeg slakken uit mijn tuin had verwijderd.

Een vreselijke deportatie, geheel onmenselijk, van de arme slakken volgde.

Ben ik nu een monster?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: do apr 04, 2019 4:40 pm 

Reacties: 235
Bekeken: 20540


Op doortocht - is een punt van afwegingen maken om trekkende ganzen enig respijt te gunnen. Deze week heb ik ze nog horen overtrekken, ze mijden geen Vinexwijken. Langer verblijf hangt samen met de vraag waar de ganzen thuishoren.

Dan is verjagen vanaf akkers in mijn ogen een optie, net als afschieten - dat laatste vooral als wilde gans vaker op het menu komt. Ganzen horen in natuurterreinen te verblijven en niet mijn koolplantjes opeten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: wo aug 15, 2018 11:34 am 

Reacties: 235
Bekeken: 20540


Mij werd ook verteld dat sommigen het apparaat niet goed wisten te gebruiken, en dat anderen daar ook fysiek de mogelijkheden niet voor hadden: die mensen zijn er niet mee geholpen. Maar een categorie kan dit wel en die willen soms zelfs geld betalen om het apparaat aan te schaffen en niet afhankelijk te zijn van dagelijkse afspraken voor hulp!

Ik gebruik het verhaal om te illustreren hoe we steeds oplettend moeten zijn, en steeds stapje voor stapje dingen moeten proberen - wat niet automatisch zal stroken met bureaucratie waarin alles centraal wordt gepland. Ook elders in "de zorg" zien we "leerboekjes" gedrag - al dan niet vergezeld van fraaie protocollen - waarbij de gezondheid onnodig schade oploopt, en waarbij de capaciteit van mensen en middelen verkeerd want ineffectief wordt verbruikt. Elke patient en elke situatie kan echter iets bevatten wat om een andere aanpak vraagt.

Voor de hele zorg geldt verder: voorkomen is zoveel beter dan genezen. Omdat er dan eerder een investering nodig is, kiest men steeds voor het achteraf dwijlen met de kraan open. Nu men duidelijk heel veel geld in Den Haag over heeft, is het tijd om ons als burgers af te vragen waar de grootste investeringen nodig zijn. Ik denk dat we een begin aan het maken zijn met meer bewegen, en suikerconsumptie afknijpen (staatsingrijpen dus).

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: wo aug 15, 2018 9:37 am 

Reacties: 235
Bekeken: 20540


Raya schreef:
.. de zucht van sommigen om zoveel mogelijk immigranten binnen te halen. "De vacatures kunnen niet meer worden vervuld", "Wie moet straks anders de billen van jou wassen?" is de grote roep. Helaas zullen veel immigranten die vacatures voorlopig ook niet gaan vervullen.

Ook dat gaat weer over hoger opgeleiden, zoals verpleegkundigen uit Suriname. Daar zou ik een stop vanuit Den Haag op prijs stellen: de allerhoogst nodige maar eerst uit Engelstalige landen halen en verder snel gaan opleiden van geschikte MBO-kandidaten en het werk anders en beter verdelen.

Vergeet niet dat de robots er aan komen. Een voorbeeldje van hoe het echt zit: steunkousen helpen aantrekken. Er zijn apparaatjes die op een paar samengebonden stokken lijken, maar een paar honderd euro kosten, en die door negentigjarigen meestal gemakkelijk gebruikt kunnen worden, nu worden die nog niet vergoed terwijl directe hulp WEL wordt vergoed. De robots zijn nog in ontwikkeling. Laat de meest deskundige Surinamers in Suriname!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: di aug 14, 2018 2:53 pm 

Reacties: 235
Bekeken: 20540


Nou nee, na 2050 zie ik het wel wat rustiger aan gaan, we gaan (in Duitsland en Frankrijk is dit al gepasseerd) toe naar rond de twee kinderen per gezin, naar een stabiele of mogelijk zelfs afnemende wereldbevolking! Voor zo ver we NU kunnen kijken, zijn de ecologie, het eten en de ruimte, niet het probleem maar wel onze "Footprint" die we (ecologisch gezien) niet kunnen blijven uitbreiden.

Als je ondertussen hoopt dat je medemensen zelfmoord gaan plegen, heb ik een beetje twijfels ove wat JIJ schrijft. De ouderen direct om mij heen genieten van het leven, ook als dit wel met de nodige beperkingen gepaard gaat.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: di aug 14, 2018 10:45 am 

Reacties: 235
Bekeken: 20540


Of je er zelf in gelooft, HvR?

Het is op fora lang gebruikelijk geweest: de opvatting dat we met te veel zouden zijn. Een maatschappijvisie die gebaseerd is op angst, en een toejuichen van kinderloosheid, zijn het gevolg. Of zijn het de kinderlozen die een bedding zoeken voor hun levenservaring?

We hebben niet alleen een volgende generatie nodig om op onze oude dag verzorgd te kunnen worden. Het is ook een toekomstdroom, ook als je zelf geen of maar een enkel kind hebt. En kan het ook? De aarde kan mettertijd nog meer mensen dragen, ook al is de beweging in gang gezet naar een meer stabiele wereldbevolking. De uitdaging is ook om met de hulpbronnen zorgvuldig om te gaan en ook die uitdaging kan wel op de een of andere manier gaan lukken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: ma aug 13, 2018 5:20 pm 

Reacties: 235
Bekeken: 20540


Discussies over welke dieren te tolereren, zijn altijd heftig nationalistisch, net zoals discussies over het nut van natuurreservaten voor zeldzame dieren. Alle bijzondere dieren die hier ooit hebben geleefd moeten dan worden ge(her-)introduceerd.

Graag zou ik het in een meer internationaal kader plaatsen en ik zou Nederland graag weer begrepen willen zien als een klein land waar veel kan, maar sommige dingen juist niet - vooral niet als dit elders al zo mooi gebeurt. Ga na je bezoek aan het Veenmuseum voorbij Emmen de grens over en je ziet ineens overal veen ... helemaal niet zeldzaam zoals de schoolboekjes wel zeiden! De korenwolf is een ander verkeerd voorbeeld, maar waar zijn de goede voorbeelden van wat nu juist wel beschermd moet worden? Alles met weide en heide bijvoorbeeld?
Welke dieren zijn hier zeldzaam en ook elders, en wat wordt er eigenlijk voor gedaan?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: do aug 09, 2018 4:46 pm 

Reacties: 235
Bekeken: 20540


Even bad wolves can be good... volgens deze song uit de seventies
Citaat:
*howls*

Who's that I see walkin' in these woods?
Why it's Little Red Ridin' Hood

Hey there Little Red Riding Hood
You sure are lookin' good
You're everything a big bad wolf could want

Listen to me, Little Red Ridin' Hood
I don't think little big girls should
Go walkin' in these spooky old woods alone

*howls*

What big eyes you have
The kind of eyes that drive wolves mad
So, just to see that you don't get chased
I think I ought, to walk, with you for a ways

Read more: Sam The Sham & The Pharaohs - Li'l Red Riding Hood Lyrics | MetroLyrics

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: di jul 10, 2018 12:35 pm 

Reacties: 235
Bekeken: 20540


De soort bestaat overigens heel uitgebreid in Oost-Europa:
Citaat:
Het donker pimpernelblauwtje komt voor in Centraal-Europa en was verdwenen in Nederland. In 1990 werd de vlinder geherintroduceerd in natuurgebied de Moerputten bij 's-Hertogenbosch. In 2001 heeft de soort zich ook weer spontaan gevestigd in het Roerdal in Limburg. De vlinder geeft de voorkeur aan matig voedselrijk, vochtig grasland als leefgebied.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Donker_pimpernelblauwtje
Maar omdat deze ongenode gast bij nader inzien wel aardig is, en onze ecologie niet gaat overheersen, is het raadzaam het stukje grond zorgvuldig te beschermen, gewoon uit belangstelling voor zo'n soort en voor zijn kleine maar enthousiaste groep van bewonderaars.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: do mei 17, 2018 5:53 pm 

Reacties: 235
Bekeken: 20540


En straks beslist men in een commissie dat wolven niet echt van schapenvlees houden.

Gezonde argwaan en simpele logica verliezen dan van de macht van de gedeelde mening; zo gaat het soms. NGO's weten hoe ze de mening van beleidsmakers moeten beinvloeden.

Maar ik mag wel iets vinden over de visie van de activisten die ik meen (hopelijk) diepgaand te kunnen doorgronden als ik op de goed manier met ze in gesprek ga. Misschien wordt mijn mening dan wel beinvloed maar omgekeerd geloof ik niet dat activisten hun mening snel zullen aanpassen. Ook niet de biologen die wonderlijk genoeg maar blijven benadrukken dat wolven toch echt lief zijn voor de schaapjes - doet me denken aan https://www.youtube.com/watch?v=_FA85RO89HA Sam the Sham and the Pharao's met Little Red Riding Hood.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: di apr 10, 2018 6:51 pm 

Reacties: 235
Bekeken: 20540


Je had ook kunnen zeggen dat je het nog even over Schiphol en Lelystad wilde hebben. Want dat heb je straks genoemd. Nu wilde ik dat niet koppelen aan een abstracte afkeuring van kapitalisme.

Maar ik snap ook niet waarom we ons druk zouden moeten maken over 2000 mensen die op Schiphol zouden kunnen werken. Nu zullen ze sowieso al personeelstekort kunnen hebben (als ik alle berichten uit de bouw en de IT hoor...). Ze kunnen daar niet wonen en niet leven dus inderdaad hier stopt de ontwikkeling van Schiphol dat gekoppeld is aan de ontwikkeling van Amsterdam. Als het niet stopt door deze factoren dan wel door het niet veranderen van de wetten vanuit Den Haag want dat moeten ze toch doen om die uitbreiding te helpen gebeuren?

Misschien dat Berlijn het overneemt maar ik denk dat Nederland heel aantrekkelijk is met een Amsterdam en Schiphol dat binnen de perken blijft.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: di apr 10, 2018 11:20 am 

Reacties: 235
Bekeken: 20540


Biertje schreef:
Rightnow schreef:
Biertje schreef:
We mogen het ook wel eens over grenzen hebben. Toe hoever gaan we met ons ongebreideld kapitalisme.

Het kapitalisme wordt altijd ingeperkt, niet alleen door het bestaan van socialistische landen maar ook door de Tien Geboden, door wet- en regelgeving en door hoe consumenten (echter meestal beroeps-activisten) ergens (onverwacht) op reageren. Dat noemen we ook wel inhoudelijke politieke discussie, dat we het over die grenzen hebben. Hoeveel koeien op een hectare en hoeveel ganzen dat wordt nogal eens door een overheid beslist en dat is de beste weg meestal wel voor dat soort vraagstukken waar de belangen en de meningen over verschillen.

Dus ik vind het wonderlijk dat je het "WEL EENS" over grenzen wilt hebben: inhoudelijke politieke discussies plegen daar toch over te gaan?
Als ik xie dat grenzen ineens niet heilig zijn wil het gros van de mensheid wel paaltjes slaan met draadafrastering, dat doe jij met je erf toch ook?

Er zijn al grenzen; discussies gaan (als er echt afspraken en acties moeten volgen) niet over OF er een erfgrens is, maar WAAR precies die erfgrens loopt. Dat heeft alles te maken met feiten en afspraken, met geven en nemen ook wel eens.

Wat jij doet is toch ten onrechte klagen dat "hullie geen grenzen willen"?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: ma apr 09, 2018 12:12 pm 

Reacties: 235
Bekeken: 20540


Lies schreef:
Die boer vertrok niet om het kleine en dichtbevolkte Nederland, maar omdat hij klem kwam te zitten door een natuurgebied.

Tot hoever gaan stadsmensen voor de natuur en ten kost van wie?]

Ik zou stoppen bij een bordje "verboden toegang" en ik zou beleefd blijven tegen wie wellicht de eigenaar is - die mij natuurlijk alsnog kan vragen van zijn land te gaan :wink:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: ma apr 09, 2018 12:07 pm 

Reacties: 235
Bekeken: 20540


Biertje schreef:
We mogen het ook wel eens over grenzen hebben. Toe hoever gaan we met ons ongebreideld kapitalisme.

Het kapitalisme wordt altijd ingeperkt, niet alleen door het bestaan van socialistische landen maar ook door de Tien Geboden, door wet- en regelgeving en door hoe consumenten (echter meestal beroeps-activisten) ergens (onverwacht) op reageren. Dat noemen we ook wel inhoudelijke politieke discussie, dat we het over die grenzen hebben. Hoeveel koeien op een hectare en hoeveel ganzen dat wordt nogal eens door een overheid beslist en dat is de beste weg meestal wel voor dat soort vraagstukken waar de belangen en de meningen over verschillen.

Dus ik vind het wonderlijk dat je het "WEL EENS" over grenzen wilt hebben: inhoudelijke politieke discussies plegen daar toch over te gaan?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: za apr 07, 2018 8:51 pm 

Reacties: 235
Bekeken: 20540


Afrika is lastig maar niet absoluut anders dan andere landen: er bestaan geen nationaliteiten maar volkeren, gekenmerkt door cultuur, taal en godsdienst, en langs deze lijnen plegen zich conflicten voor te doen. Gefortuneerde elites leven relatief veilig in de hoofdsteden, maar ambtenaren en burgers hebben dikwijls een armoedig lot waardoor de hoogte en de impact van omkoopgeld overdonderend is, ook door de lage pakkans en de algemene acceptatie van omkoperij.

Ja, grote landen als Frankrijk, Duitsland en Engeland die nog een beetje deugen mogen best eens harde eisen stellen aan Afrikaanse regeringen. De winstbejachte hollandse handelaren die overal een slaatje uit willen slaan kunnen beter bij zulke politieke druk niet bij betrokken worden. Particuliere hulp zonder zakelijke en politieke bijbedoelingen (en dus ook zonder steun uit die hoek) zal als altijd veel uit Nederland komen en zal zo in het algemeen ook wel goed kunnen uitwerken, zo vermoed ik.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 2 [ Er voldeden 40 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling