Het is nu ma mei 20, 2019 8:45 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 3 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Ik vind er niks an, zelfrijdende auto's
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ik vind er niks an, zelfrijdende auto's

Geplaatst: di jan 03, 2017 3:31 pm 

Reacties: 57
Bekeken: 4813


Niets is zo trefzeker als oude programmatuur, simpel maar duur werk. Ook oud wetenschappelijk onderzoek en ouderwetse opvattingen zijn kwalitatief in veel opzichten toch beter dan het nieuwe.

Zelfs al nemen de nieuwe dingen veel prioriteit in beslag, in het nieuwe jaar ook eens kijken wat we nog met heel oude kennis en techniek kunnen doen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ik vind er niks an, zelfrijdende auto's

Geplaatst: di jan 03, 2017 11:00 am 

Reacties: 57
Bekeken: 4813


kwaaisteniet schreef:
Dat gaat helemaal tegen de natuur in. Daarom zie ik er ook niets in, ondanks alle verheven en opgeblazen verhalen over deze nieuwe techniek.
Waar ik wel wat in zie is als je als bestuurder ondersteund zou worden bij het rijden, bijvoorbeeld als je een stuur- of remfout maakt, of als je te dicht op je medeweggebruiker komt te rijden, of als je een verkeersbord over het hoofd ziet, e.d., dat je dan gewaarschuwd wordt door een systeem. Dat zou mooi zijn.

Ik vraag me af hoe men in de luchtvaart er mee om gaat. Veel in de cockpit lijkt geautomatiseerd maar toch spelen mensen er nog steeds de hoofdrol. Veiligheid in de luchtvaart is immers al gauw een publieke discussie en anders geregeld dan in de consumentenmarkt van automobielen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ik vind er niks an, zelfrijdende auto's

Geplaatst: di jan 03, 2017 10:57 am 

Reacties: 57
Bekeken: 4813


Raya schreef:
Als ik in een bus of een taxi stap, laat ik mij rijden. Ik heb niet de neiging het stuur over te nemen of de pedalen te bedienen.

Waar het mis zal gaan, is de tweeslachtigheid in de politiek. Je wordt geacht je te laten rijden, omdat dat effectiever en betrouwbaarder is, maar wordt gelijktijdig geacht een geroutineerde chauffeur te zijn om het stuur over te kunnen nemen als dat nodig is.

Een politiek die werkt zoals het openbaar vervoer, waar je als burger je aan overgeeft zonder je af te vragen of het goed is georganiseerd en of het morgen nog zal werken zoals vandaag. Zonder persoonlijke verantwoordelijkheid want in bus en trein mag je ook niet mee-sturen en de route is al uitgestippeld.

Kwestie van denken in analogie.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 3 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling