Het is nu vr okt 19, 2018 1:06 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 12 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Global Warming, 10 miljoen jaar geleden
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Global Warming, 10 miljoen jaar geleden

Geplaatst: do jun 14, 2018 2:22 pm 

Reacties: 68
Bekeken: 3684


kwaaisteniet schreef:
Rond Fukushima werden 160.000 mensen geëvacueerd, zijn er ruim 166 kinderen met schildklierkanker, en is een nog onbekend aantal dodelijke slachtoffers. Men rekent er op dat het nog 40 jaar duurt om de chemische rommel op te ruimen.
Al met al zal de ramp meer dan 100 miljard euro gaan kosten.

Uit interpolatie volgt dat een dergelijk ongeluk wel een aantal kankergevallen zal veroorzaken. Positieve effecten en afvlakking buiten beschouwing gelaten, ook omdat we niet weten wat het zou uitmaken.

Overal ter wereld komt schildklierkanker voor... hoeveel waren er (als je goed genoeg screent) te verwachten, ware de centrale in Fukushima niet getroffen door de tsunami? https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28954584

Ik geef de link voor de waarheidszoeker.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Global Warming, 10 miljoen jaar geleden

Geplaatst: vr mei 18, 2018 1:27 pm 

Reacties: 68
Bekeken: 3684


Raya schreef:
Daarbij heeft het er inmiddels alles van weg, dat de hele transitie in Nederland, is opgezet om juist de grote bedrijven er fors aan te laten verdienen. Kleine bedrijven kunnen namelijk niet investeren. Het MKB is onlangs weer op achterstand gezet. Ze liggen inmiddels flink overhoop met de De Boer van VNO-NCW, die zich met dit kabinet enkel om de grote bedrijven bekommert.

Dat alles onder leiding van de miljeu-NGO's die meestal de verkeerde middelen inzetten, de verkeerde maatregelen voorstellen en goedkope propaganda verspreiden om onwetende burgers op het verkeerde been te zetten.

Wat dat betreft zijn NGO's hetzelfde als grote multinationals: het zijn clubs die geleid worden door eenvoudige mensen die het wel eens niet, of verkeerd, begrijpen. Dit alles wordt in stand gehouden door VVD (namens de grootbedrijven) en D66 (namens de milieumaffia en om Groen Links de wind uit de zeilen te houden, wat niet zal lukken).

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Global Warming, 10 miljoen jaar geleden

Geplaatst: vr mei 18, 2018 1:20 pm 

Reacties: 68
Bekeken: 3684


Bijstook van biomassa stoppen? Als we de biomassa op een andere manier verwerken, komt er daaruit vroeg of laat net zo goed CO2 vrij. Biomassa is dus IN PRINCIPE (en ook volgens de geldige CO2-regels) CO2-neutraal. Wonderlijk, want CO2 komt vrij bij de verbranding van deze biomassa.

Maar deze CO2 wordt weer opgenomen door de snelgroeiende gewassen waarmee de biomassa wordt geproduceerd: dat is het geheim van biomassa, dus ook met bijstook van biomassa moeten we niet overhaast stoppen. Want netto neemt hierdoor de CO2 in de atmosfeer niet toe, en de fossiele brandstoffen worden niet verbruikt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Global Warming, 10 miljoen jaar geleden

Geplaatst: di apr 10, 2018 8:54 pm 

Reacties: 68
Bekeken: 3684


bschuit schreef:
Zinloos, globalwarming discussies. Iedere Fysische geograaf/geoloog kan je vertellen dat opwarming en afkoeling al sinds het ontstaan van de aarde feitelijk en aantoonbaar bezig is. Ruim 4 miljard jaar.

We kunnen je begroeten met de woorden van Bschuit, die ik ook al heel lang niet meer op dit forum tegenkom, evenmin als Osker. Maar de relativering gaat niet over wegkijken. Het houdt een waarschuwing in: bij alle interesse in de door de mens veroorzaakte broeikaseffecten moet men niet vergeten, dat er meer vragen zijn die de toekomst betreffen. Dat is niet wegkijken maar het is het speelveld overzien.

De kunst is dus om zaken in proporties te zien, rekening te houden met verschillende scenario's. Daarbij ook nog eens rekening houdend met menselijke kuddegeest en inderdaad zakelijke belangen (alles in de ruimste zin begrepen) - om te beseffen dat we vaak het best zelf informatie kunnen verzamelen en zelf nadenken!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Global Warming, 10 miljoen jaar geleden

Geplaatst: di apr 10, 2018 5:54 pm 

Reacties: 68
Bekeken: 3684


Kolencentrales zijn beter dan centrales op gas, want gas hangt af van Poetin. Tenzij de kolencentrales achter de hand worden gehouden, met grote kolenvoorraad voor de deur voor als Poetin de kraan heeft dichtgedraaid. Daarvoor moet een scenario worden uitgewerkt.

Global warming is waarschijnlijk deels aan mensen toe te schrijven maar de IPCC conclusies zijn gewaagd en gevaarlijk en niet nodig om de fossiele energie afhankelijkheid af te bouwen. Je kunt het IPCC vergelijken met dr Marcus Sircus http://drsircus.com/world-news/winter-will-not-quit/ die volkomen ongefundeerde conclusies trekt uit de kou die mensen in de VS dit voorjaar en afgelopen winter plaagde.

Logischer is, dat na een El Nino een La Nina volgt, een ook weer voorbijgaande fase waarin temperaturen tijdelijk dalen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Global Warming, 10 miljoen jaar geleden

Geplaatst: ma maart 19, 2018 5:59 pm 

Reacties: 68
Bekeken: 3684


HvR schreef:
Omdat het klimaat constant verandert, wordt het steeds ingewikkelder om klimaatafspraken op lange termijn in te vullen.
In tijden van 'opwarming van de aarde' beleven we weer de koudst gemeten maart ooit.

Deze manier van denken werkt niet: we kunnen niet ik-weet-niet-hoeveel investeren in wind en zon met vervuilende kolencentrales als achtervang.
Het kost goud geld en de uitstoot zal er niet minder van worden. En met het constante streven naar groei zal de vraag echt niet afnemen.

Als de kolencentrales de achtervang worden, wordt de uitstoot wel heel wat minder.

Is echter CO2-uitstoot het grootste probleem, of is de rol van Saudi Arabia en Rusland het echte probleem dat wordt verzwegen? Kortom, wat zijn de grote urgente problemen in de wereld?

Uiteindelijk voeren toch veel moeilijkheden terug op ons eigen moreel verzaken, van daaruit geven we gemakzuchtig de politici de schuld en van daaruit lopen we voorbij aan wat vroeger De Derde Wereld heette, nu heet dit dat jonge mensen in Afrika een goed perspectief ontbreekt. Geloof en vertrouwen namen af en dan ontstaat gebrek aan moed: men neemt zijn toevlucht tot politiek-correct gedrag wat neerkomt op ontlopen van eigen verantwoordelijkheid. Wel staan we stil bij klein ongemak of kleine onzekerheden die aangeblazen worden door sociale media (of, op ons forum, die we al veertig jaar geleden opdeden toen we nog meeliepen met grote demonstraties die we nu vergeten zijn): misschien wordt mijn dochter aangerand doordat ons nabijgelegen asielzoekerscentrum er honderd plaatsen bij krijgt, en misschien krijgen we kanker van het luizenbandje van de kat.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Global Warming, 10 miljoen jaar geleden

Geplaatst: zo maart 18, 2018 8:38 pm 

Reacties: 68
Bekeken: 3684


Raya schreef:
Dus omdat er ook bij andere manieren van energieopwekking doden vallen, is het goed?

Het leven is een risico: je kunt ieder moment dood gaan.
Nogmaals, een kolenmijn die instort waarbij 10 kompels omkomen is verschrikkelijk, maar dan is het wel over.
Een kerncentrale welke de lucht ingaat met gevolgen voor generaties v.w.b. mutaties in de genen, is dan toch een stuk erger wat dat betreft.
En het is niet alleen Tsjernobil of Fukushima, er zijn tientallen kerncentrales waar radioactiviteit is weggelekt, al dan niet in koelwater, met extreem veel kankergevallen in de omgeving, miskramen en kinderen met leukemie.

Zonder energie-opwekking ga je nog sneller dood. Alles wat vergiftig is, belast het lichaam. Het meest giftige proces is tegenwoordig veroudering, iets wat toevallig ook bij de ene mens iets sneller verloopt dan bij een ander. Vrije radicalen ontstaan en beschadigen uiteindelijk het DNA waardoor na vele vele mutaties die een leven lang opstapelen ook kanker ontstaat. Ook vitaminegebrek en verkeerd eten en niet goed bewegen, zijn kankerverwekkend en zo kan ik nog uren doorgaan.

Kortom, de nadruk op angst bij speciale onderwerpen zoals radioactiviteit en zoals gebruik van pesticiden, is een geconditioneerde reflex en heeft niets te maken met bevorderen van een veilige samenleving. De SP heb ik overigens leren kennen op een demonstratie tegen kernenergie. Met een paar vrienden hadden we een alternatieve reden om allereerst tegen kernenergie te zijn: het gevaar van ontwikkelen van wapens door nog meer landen in de wereld, de zgn. proliferatie, was in onze ogen het grootste gevaar. We kenden het voorbeeld van dr Khan die de geheimen van "Almelo" mee naar huis had genomen ook al wisten we nog niet hoe dit later zou bijdragen aan de dreiging vanuit Noord-Korea...

Reden om met zulke activiteiten helemaal te stoppen is wat ik met eigen ogen zag als ik mij in het gedruis van demonstraties begaf, tot vlak bij de barricades.... het beeld van de "goede" activist en de "slechte" kapitalist begonnen allebei te wankelen terwijl mijn geloof in parlementaire democratie versterkt werd omdat ik zag dat de echt gevaarlijke verontreiniging van het leefmilieu langzaam maar zeker terug werd gedrongen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Global Warming, 10 miljoen jaar geleden

Geplaatst: wo maart 14, 2018 10:43 pm 

Reacties: 68
Bekeken: 3684


Heus, jullie reacties zijn buiten proporties. Heel Frankrijk is mijn getuige; het land draait al een halve eeuw op atoomenergie. Ga eens na hoeveel doden orkanen en tsunami's sinds mensenheugenis aanrichten, ga eens na hoe men in Bangladesh leeft - ook in een rivieren delta.

En waar maken jullie je druk om: om een kans die (als je de huidige generaties atoomreactoren zoals in Frankrijk als uitgangpunt neemt, dus niet de heel gevaarlijke zoals de Russen die maakten) - een kans die NUL is.

Het gaat dus om het zich druk maken over een vage angst. Heb ik veertig jaar geleden ook gedaan met als gevolg dat ik me door linkse milieuclubjes liet bangmaken voor wekkers en horloges, die geven ook zoveel millieSieverts en zoveel Rad etc etc waar je aan dood gaat. Mooiste bangmaakzin: EEN DEELTJE KAN GENOEG ZIJN. Ik was gedwongen (en in staat, met mijn beta hoofd) om mij in de risico's wetenschappelijk te verdiepen (niet in wat "deskundigen" zeiden wat die zag ik terecht als verlengstuk van het systeem!). Zo heb ik langzaamaan mijn angst weer afgebouwd en nu snap ik beter hoe activisten (door steeds enge dingen te roepen zonder grondige onderbouwing, of door de hele wetenschap in te pikken) mensen BANG maken. Gelukkig is het mogelijk je van zulke dingen los te maken en dat kan heel goed zijn voor je persoonlijke maar ook collectieve welzijn.

Dan zie ik de mainstream pers waar journalisten (door zoals gisteravond 20 keer dezelfde vals-suggestieve angstvraag te stellen) burgers onzeker maken en proberen af te richten zodat iedereen straks die duizenden euro's extra belastinggeld kunnen worden afgepakt en zodat uitkeringen en zorggeld kan worden ingeperkt om te worden geofferd aan de afgod van de milieu-angst: een heel slechte ontwikkeling die berust op moreel tekort.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Global Warming, 10 miljoen jaar geleden

Geplaatst: wo maart 14, 2018 6:41 pm 

Reacties: 68
Bekeken: 3684


Raya schreef:
Die 'provincie' beslaat half of heel Nederland, als er in die provincie iets mis gaat met een kerncentrale. En de effecten zijn niet voor het 'ogenblik', zoals een bus die een talud afrijdt, waarbij alle inzittenden omkomen, maar werken generaties door, in meerdere generaties.

Als.... en de meeste missers betreffen klein bier zoals bij onze zuiderburen, of zoals in Frankrijk waar men gelukkig leeft en minder schrijnende armoede, maar betere medische zorg kent als je het met NL vergelijkt.

Als.. als er een grote misser zou ontstaan, en Fukushima was daarvan het voorbeeld, dan zie je juist aan Fukushima dat de meeste doden kwamen zonder radio-activiteit, maar, net als ooit in Zeeland, door overstroming van een vloedgolf. Ook de kerncentrale was, zoals alle andere zaken, niet goed beschermd. Omdat het dertig jaar lang zonder problemen had gefunctioneerd was iedereen kennelijk in slaap gevallen en dat is ook het grootste risico in Europa nog steeds, zoals met zoveel veiligheidsrisico's.

Ook daar moet je de proporties willen zien maar als we zien hoe disportioneel Europeanen reageren op de Japanse tsnunami waarbij ze alleen praten over gevolgen van radioactiviteit, dan hebben we een psychiater van het niveau van Freud of Jung nodig om het mysterie te ontrafelen waarom Nederlanders hun dijken niet willen versterken of bewaken, en alleen "aanslaan" wanneer het onzinnige en buitenproportionele er bij wordt gehaald.

Nu ja, als dat nodig is om hier de dijken op orde te houden en om de macht van Russen en Arabieren in te perken, ja om burgeroologen van Nigerianen en van Venezolanen te voorkomen, dan zij het zo. Politiek moet kennelijk via de onderbuik en via vijandsdenken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Global Warming, 10 miljoen jaar geleden

Geplaatst: wo maart 14, 2018 4:40 pm 

Reacties: 68
Bekeken: 3684


Raya en Biertje, hoe zien jullie de proporties?

Zou ik het verschil niet kennen tussen een vervelende dag met harde wind als het maar niet droog wil worden, zoals komend weekend misschien wel, en een stormvloed zoals die in 1953, beetje voor mijn tijd weliswaar, die Zeeland grotendeels vernietigde? Tussen een ontploffing van een atoombom in een stad, en de effecten van een ongeluk in een kerncentrale op een provincie van een land?

Dat zijn zaken van verschillende grootte-ordes en nu kenmerkt het jullie dat je het verschil niet kent. Hebben jullie ook last van pleinvrees, of durven jullie niet te vliegen, of geen rundvlees te eten vanwege BSE? Ook daar gaat het weer om het onderscheid van kansen van 1 op een miljoen (zoals dat in jullie stad vandaag een komeet neervalt, of dat je aan een verkoudheid gaat overlijden voordat je zestig bent)?

Hierop runt de milieu-maffia de samenleving en weet je zeker je doodsoorzaak, namelijk dat je deaud gaat aan pure armoede! De kapitalisten betalen heus niet de "veiligheids" kosten van enkel zonnepanelen en windmolens - dat moet de gewone man doen inclusief het SP-electoraat.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Global Warming, 10 miljoen jaar geleden

Geplaatst: za maart 10, 2018 5:37 pm 

Reacties: 68
Bekeken: 3684


Ik herken wat TinkeBell zegt: over kernenergie wordt door iedereen van alles beweerd en dat geeft reden tot bezorgdheid. Daar heb ik persoonlijk ervaring mee. Het bleek lastig oplosbaar. Pas na verloop van tijd werden mij de dingen duidelijker: ik was ten slachtoffer gevallen aan extrapolaties en hypothesen die uiteindelijk naar het rijk der fabelen zijn te verwijzen nu velen Hiroshima en Nagasaki hebben overleefd en nu we informatie hebben over hoe het hen verder is vergaan. Ondertussen zijn (in mijn risico-beleving) de straling van wekkers en horloges en van lange-afstandsvluchten tot aanvaardbare risico's teruggebracht na de nodige bangmakerij vanuit de milieuhoek.

Kernenergie bestaat inmiddels al heel lang en daarom zijn er veel lessen te leren, en ook feitelijk geleerd, over hoe er mee om te gaan, over de biologie van radioactiviteit (die inderdaad ook in de natuur voorkomt, zonder resultaat te zijn van menselijk ingrijpen), en over de kosten van veilig werken die niet gering blijken zodat je aan kernenergie niet heel veel hebt om alle energiezorgen op te lossen.

Vooral heb ik geleerd hoe moeilijk het is om gevaar IN PROPORTIE te leren zien waardoor je je grenzen kunt aangeven: wat kan ik wel en niet, en welke manier van werken is nodig. We leven in een wereld met allerlei gevaren maar hoe zorgen we dat ons risico heel gering is!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Global Warming, 10 miljoen jaar geleden

Geplaatst: do maart 08, 2018 3:15 pm 

Reacties: 68
Bekeken: 3684


Mazrim Taim schreef:
oombas schreef:
(...)
We moeten ons maar eens zorgen gaan maken over die opwarming, vooral vanwege dat methaan.Tijd om het 'welles-nietes' op dit terrein nieuw leven in te blazen. :vinger:

Citaat:
Look near 3 µ or 3000 cm-1 for the major infrared peak of methane. Do you see any of it? There is none. This means that at its level of only 1.8 ppm in air, methane is not a significant absorber. This means it cannot be an active “greenhouse gas”.70 keer, 62 keer, veel meer, 25 keer, 23 keer, 21 keer, enz. sterker dan CO2. De deskundigen zijn het lekker eens. :wacko:

Nog een reactie, 6 jaar na dato.

Deze gegevens http://www.second-opinions.co.uk/methane4.html hebben pas zin als je ook rekening houdt met de "window" voor methaan. https://www.alleghenyfront.org/why-meth ... house-gas/

Beide links lijken een heel andere conclusie te geven maar zijn niet onzinnig; in combinatie resteert een rol voor methaan.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 12 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling