Het is nu zo mei 19, 2019 7:33 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 4 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Nepnieuws: Nederlanders gaan minder vlees eten volgens Trouw
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws: Nederlanders gaan minder vlees eten volgens Trouw

Geplaatst: wo dec 05, 2018 10:59 pm 

Reacties: 86
Bekeken: 4391


Rightnow schreef:
wortel schreef:
Het mooiste zou zijn wanneer wij in NL eens onze eigen broek op gaan houden. Geen import meer, we redden het zelf wel als het om eten en drinken gaat. Moet je kijken hoe de politiek hiervan schrikt want ergens gaat het mis met een "handelsbalans". Het woord op zich is een economische "wetmatigheid" die nog nooit is aangetoond.

Toch is het niet onlogisch dat de Duitsers goed zijn in machines en auto's bouwen, terwijl de Nederlanders goed zijn in land- en tuinbouw. Bloemen en gewassen en dieren vereisen een bepaalde zorg en oplettendheid en Nederlanders hebben dat kennelijk in hun genen of in hun cultuur zitten.

Vandaar dat Duitsland veel auto's voor ons produceert en dat Nederland kaas en komkommers exporteert naar Duitsland. Ik neig er toe om dit soort burenhulp als goed te beoordelen. Al zie ik wel dat voedsel steeds vaker om de hoek wordt geproduceerd, "locaal" zogenaamd. Dus dat je je kaas en je komkommers bij de "Herenboer" om de hoek haalt en dat de Duitsers, de rijkere ouderen wel te verstaan, dit ook zullen gaan doen, dat staat voor mij wel vast.


Kijk eens naar de geschiedenis. De knowhow is er. Kost misschien een beetje meer, maar dan hebben we het nog wel in eigen hand. Die hele globalisering is prima wanneer we het hebben over vernieuwing. Wanneer het gaat om basisbehoeften hebben we geen enkele globalisering nodig. Het wordt er alleen maar ingewikkelder van en ondergraaft democratie omdat we nu eenmaal vriendjes willen zijn met ......., ja, met wie? Wanneer je onafhankelijk bent, is dat de beste positie om niet chantabel te zijn :blink:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws: Nederlanders gaan minder vlees eten volgens Trouw

Geplaatst: di dec 04, 2018 10:15 pm 

Reacties: 86
Bekeken: 4391


Rightnow schreef:
Lies schreef:
Economen pleiten voor CO2-belasting: 'Iedereen moet meebetalen'
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/226141 ... talen.html

Door dit verdienmodel denk ik dat nog meer mensen de gele hesjes aantrekken.


In verkiezingstijd worden kiezers gepaaid met schone beloften; moeilijke dossiers worden niet benoemd. Het gros van de mensen weet dus niet waarom enkelen van CDA en VVD overgestapt zijn naar SGP, PVV en FvD. Eerst moet de rekening op de deurmat vallen en aan het eind van het geld nog veel "maand" dreigen. Enkele economen pleiten dus voor milieubelasting "want anders stijgt de temperatuur wereldwijd met 3 tot 4 graden". In de pers merk ik nogal een spreiding van getallen die nogal uiteenlopen. Een enkele opmerking van Marcel Crok leidde tot de volgende uitwisseling van gedachten: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b7f17a69/

En als je alles optelt of deelt, kom je nog steeds niet bij 3-4 graden stijging, toch? Er zijn allerlei modellen, en allerlei uitgangspunten. Bovendien zie ik vandaag nog volop insecten in de weer die anders toch echt wel met 1 december het voor gezien hadden moeten houden. Maar we kunnen moeilijk narekenen hoe het zit. De Groene Rekenkamer klinkt leuk, maar schrijven vooral pamfletten over de grote groene gekte en echt rekenen lijkt toch wel ingewikkeld te worden.

Maar zonder echte tegenspraak tegen de "milieuwetenschap" zal die toch echt bepalen dat ons besteedbaar inkomen krachtig naar beneden wordt bijgesteld. Jammer dat VVD en CDA dit niet hardop durven te zeggen.


Het mooiste zou zijn wanneer wij in NL eens onze eigen broek op gaan houden. Geen import meer, we redden het zelf wel als het om eten en drinken gaat. Moet je kijken hoe de politiek hiervan schrikt want ergens gaat het mis met een "handelsbalans". Het woord op zich is een economische "wetmatigheid" die nog nooit is aangetoond. Natuurlijk wel wanneer je gelooft in in het huidige systeem van inkomensvergroting en 80% van de opgeleverde welvaart waarvoor wij werken in de zakken van, ja wie ....., ziet verdwijnen. Het is gewoon slavernij van de 21ste eeuw. We zien het niet want we hoeven niet te roeien in een boot naar onze master.

Ga lekker zelf je gang en maak je eigen keuzes. Die vrijheid is er en daar moeten we gebruik van maken zolang het nog kan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws: Nederlanders gaan minder vlees eten volgens Trouw

Geplaatst: ma nov 05, 2018 10:51 pm 

Reacties: 86
Bekeken: 4391


Rightnow schreef:
wortel schreef:
Echt geen nep-nieuws! Ik eet 50% minder vlees t.o.v. vorig jaar. Ik ben geen Nederlanders maar een Nederlander. En zo zijn er veel, veel meer.

Dat is heel bijzonder, Wortel! Hoop dat het voor je brengt wat je er van verwacht en dat je je er beter bij gaat voelen. Er zijn heel veel mensen waar dat zo voor werkt maar het is heel persoonlijk... ieder mens reageert anders op voedsel.

Om mij heen zie ik het nooit; iedereen blijft eten wat hij altijd al at, behalve als men ziek wordt. Ook mijn eigen patroon dateert sterk uit mijn twintiger jaren en ik zie nu ook weer bij de kinderen hoe het eetpatroon al vroeg uitkristalliseert. De meisjes die lief en idealistisch zijn, moeten met zuivel en eieren, en soms ook met ijzersupplement en methylcobalamine hopen dat ze niet tekort komen. De jongens blijven vaak extra vlees eten nadat de groei al is gestopt. Heel goed als je je mogelijkheden pakt om tussen het 20e jaar en het 70e jaar ook eens keuzes te maken!


Weet je, het mooie is dat een keus van mijzelf is. Gelukkig heb ik die vrijheid. Zo zouden veel mensen kunnen luisteren in vrijheid naar zichzelf en niet naar hun zucht, reclames die manipuleren of naar wat "iedereen" doet. Oke, die zucht, dat kan ik me nog indenken. De rest niet omdat dit je degenereert tot schaap in een kudde. Dit zou de ondergang van democratie betekenen in mijn ogen. Democratie is juist bedoeld om het proces van keuzes te maken in alle vrijheid te laten ontwikkelen. Wanneer we dat onszelf niet eigen kunnen maken, kunnen we net zo goed in een dictatuur leven. Ook goed, ik vind mijn weg wel weer. Nah, we leven nog steeds in dictatuur van de financiële sector en verheffen geldelijk gewin tot nieuwe godsdienst.

En dat terwijl we in zo'n f*cking vrijheid leven. Het lijkt erop dat democratie een beetje te vroeg komt voor ons nu. Slechts weinigen zien de vrijheid die er is. En, de vrijheid die elk individu heeft om zijn EIGEN keuzes te maken. Nee, makkelijk is te volgen. Dat kan heel goed geleid in een dictatuur.

Zo, sorry, maar je raakte een snaartje bij mij :flowers2:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws: Nederlanders gaan minder vlees eten volgens Trouw

Geplaatst: di okt 30, 2018 10:52 pm 

Reacties: 86
Bekeken: 4391


Echt geen nep-nieuws! Ik eet 50% minder vlees t.o.v. vorig jaar. Ik ben geen Nederlanders maar een Nederlander. En zo zijn er veel, veel meer.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 4 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling