Het is nu do dec 07, 2023 5:58 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 239 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Russische oorlogsagressie moet stoppen!
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russische oorlogsagressie moet stoppen!

Geplaatst: wo okt 25, 2023 10:08 am 

Reacties: 9393
Bekeken: 194879


Biertje schreef:
Lumiere schreef:
Wat een dom stel mensen, weer de gebruikelijke leugens over 'Navo provocatie' terwijl de realiteit is dat rusland imperialistisch haar buurlanden bedreigd. Kernwapens is bluf, dan wordt Poetin ook vernietigd :snooty:

Domrechtse mensen zijn toch altijd van die laffe appeasenden figuren :evendenken:

het is helaas waar. Slimrechts begrijpt dat onze defensie naadje is en voor je het weet een oorlog in gerommeld wordt wat je helemaal niet wil. Daar komt bij dat een groot gedeelte van de wereld zijn schouders erover ophaalt.


Van links tot rechts hebben we de laatste decennia onze defensie verwaarloosd.
Van links tot rechts hebben de de Europese defensie de laatste decennia verwaarloosd en te veel aan de VS overgelaten.
Het is nu tijd om het tij te keren, niet alleen voor Nederland ,ook voor Europa.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russische oorlogsagressie moet stoppen!

Geplaatst: za aug 12, 2023 12:53 am 

Reacties: 9393
Bekeken: 194879


P-G schreef:
Baedeker leest niet eens zijn eigen bronnen. Hij moet immers in de fascistische bubbel blijven.


Hij heeft het nieuwe Russische schoolboek gelezen.

Moskou heeft een schoolboek uitgebracht dat een geheel nieuwe versie van de Russische geschiedenis vertelt. Met Poetin in de hoofdrol, als redder van de wereld.

In het boek, dat Russische geschiedenis, 1945 – begin 21ste eeuw heet, wordt de invasie in Oekraïne geprezen en het Westen neergezet als grote boosdoener die eropuit is om Rusland te vernietigen. De aanval op de Krim in 2014 wordt omschreven als een volksopstand van inwoners van de oostelijke Donbas-regio die ‘Russisch wilden blijven’. Over militairen in het gebied wordt met geen woord gerept, wel gaat het over ‘Russische vrijwilligers’.


https://www.trouw.nl/buitenland/nieuw-r ... ~be2aa9a1/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russische oorlogsagressie moet stoppen!

Geplaatst: vr aug 11, 2023 11:45 am 

Reacties: 9393
Bekeken: 194879


P-G schreef:
baedeker schreef:
Weer de grijsgedraaide platen met links liberale leugens. In OSCE verband sprak het Westen met Rusland af dat landen bondgenootschappen mogen afsluiten, mits ze daarmee de veiligheidsbelangen van buurlanden niet aantasten. Tal van westerse experts, diplomaten en politici waarschuwden dat Oekraïne in de NAVO de veiligheidsbelangen van Rusland zou aantasten, en tot oorlog met Rusland zou leiden.


Geen enkele "expert" heeft aannemelijk gemaakt met de toetreding van Oekraïne tot de NAVO de veiligheidsbelangen van Rusland zouden worden aangetast. Géén één.


Het grootste gevaar voor Poetin zit in Rusland zelf en het is inderdaad onzin om het Westen daar de schuld van te geven.

Wagner-troepen trekken zich terug uit Belarus en vertrekken naar de Russische regio Krasnodar, Voronezh en Rostov.

Volgens insiders zouden op 8 augustus al zo’n 500 Wagnerhuurlingen met bussen de grens tussen Belarus en Rusland zijn overgestoken. Een volgende verplaatsing van huurlingen terug naar Rusland staat gepland voor volgende week, 13 augustus, zo meldt ISW, het gezaghebbende Amerikaanse Institute for the Study of War.

Polen blijft wantrouwig en is van plan nog eens 10.000 extra militairen naar de grens met Belarus te sturen om er de grenswacht te versterken. Defensieminister Mariusz Blaszczak heeft dat donderdag gezegd, een dag nadat bekend werd dat de grenswacht hulp krijgt van 2.000 militairen. „We verplaatsen ons leger dichter bij de grens met Belarus om de agressor af te schrikken, zodat die ons niet durft aan te vallen”, aldus de minister in een interview op de radio.

Ten grondslag aan de mogelijke terugtrekking zou een ruzie liggen tussen de Russische president Poetin, Wagnerbaas Prigozjin en de Belarussische dictator Loekasjenko wie de rekening moet betalen voor het verblijf van de Wagnerhuurlingen in Belarus. Loekasjenko was ervan uitgegaan dat Poetin die zou betalen maar toen bleek dat Poetin dat niet van plan was, weigerde Loekasjenko nog langer mee te werken, zo schrijft ISW, dat zich baseert op een Russische inside-bron.


https://digitalekrant.noordhollandsdagb ... n#/pages/2

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russische oorlogsagressie moet stoppen!

Geplaatst: vr aug 11, 2023 11:38 am 

Reacties: 9393
Bekeken: 194879


baedeker schreef:
kwaaisteniet schreef:
@ Baedeker
Vreemd dat dat je ontgaan is.
Hier heb je één linkje, maar je kunt alle kranten en nieuwsdiensten op genoemde datum met Poetin als onderwerp opzoeken en dan lees je er uitgebreid over.
https://www.raamoprusland.nl/dossiers/k ... en%20heeft.

Waar staat dat Poetin in Moskou rondliep om daar te beweren dat hij Peter de Grote was?


Poetin is beslist geen Peter de Grote ,eerder is hij Iwan de Verschrikkelijke.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russische oorlogsagressie moet stoppen!

Geplaatst: wo aug 02, 2023 2:11 pm 

Reacties: 9393
Bekeken: 194879


baedeker schreef:
Wat een domme reacties zeg.


Wat een schoften zijn die Russen en wie kan dat nog verdedigen?

Helft van Oekraïense gevangenen in Cherson ervoer marteling of seksueel geweld’
Bijna de helft van de Oekraïeners die tijdens de Russische bezetting van Cherson gevangen werd genomen ervoer marteling of seksueel geweld. Dat meldt het Mobile Justice Team (MJT), dat een onderdeel is van het door de EU, de VS en Groot-Brittannië opgezette Atrocities Crimes Advisory Group, die de Oekraïense justitie helpt om oorlogsmisdadigers te berechten.

Het onderzoeksteam sprak met 320 voormalig gevangenen die vastzaten in 35 verschillende detentiecentra in de regio Cherson. 43 procent van de ondervraagden maakte melding van marteling in de geïmproviseerde gevangenissen. Seksueel geweld was een vaak voorkomende martelmethode bij zowel mannelijke als vrouwelijke gevangenen.

36 gevangenen spraken over het gebruik van elektrische schokken tijdens verhoren. Soms werden deze schokken ook toegepast op geslachtsdelen. Minstens één gevangene moest toekijken hoe een andere gevangene werd verkracht. Ook maakten ze melding van waterboarding, afranselingen en het dreigen met verkrachting.


https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bf868b43/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russische oorlogsagressie moet stoppen!

Geplaatst: zo jul 30, 2023 6:03 am 

Reacties: 9393
Bekeken: 194879


baedeker schreef:
kwaaisteniet schreef:
Bewijzen dat Poetin een barbaarse terroristische en hondsbrutale niets ontziende imperialistische (en dictatoriale) leider is is zo duidelijk dat daar geen bewijzen meer voor nodig zijn. Dat zien we dagelijks op de tv. Zoals je bekend zal zijn hebben agenten van een dergelijk barbaars regime geen speciale identiteitspas waaruit één en ander kan blijken. Ze zullen zich ook niet, c.q. nooit bekend maken als iemand daarom vraagt. Het is verder zonder meer overduidelijk. Ik heb daar een neus voor.

Geen bewijzen dus. Kierewiet kijkt naar de NAVO TV en neemt de propaganda klakkeloos over. Je hebt geen neus ervoor. Je hebt een plank voor de kop.


Heb jij en plank voor je kop of behoor je tot he circuit van Baudet en van den Ende?

Poetins marionetten in Nederland: ’burgerjournalist’ fanatiek verspreider van totale onzin

Terwijl de steun voor Poetin onder generaals afbrokkelt, blijft één Nederlandse ’burgerjournalist’ het regime in het Kremlin trouw. Sonja van den Ende reist naar het front en juicht de Russische verrichtingen onvermoeibaar toe. In Nederland heeft ze radicaal-rechtse fans, maar ook bijval op links.

Een helm op haar dikke bos zwart haar, een kogelwerend vest met PRESS. De frontlijn is voortdurend in beweging, maar Sonja van den Ende vormt aan Russische zijde al sinds het begin van de oorlog een stabiele factor. Als enige westerse journalist brengt ze in het kielzog van het Russische leger consequent de ’échte waarheid’ over de ’speciale militaire operatie’, zo benadrukt ze keer op keer.

De afgelopen week keerde ze terug uit Marioepol, dat in haar verslaggeving niet veroverd is maar bevrijd. Trots stelt ze vast dat Rusland blinkend nieuwe appartementencomplexen uit de verschroeide grond stampt. ’Wow!’, jubelt ze op sociale media; en op de Russische zender Sputnik vertelt ze hoe de stad zo prachtig wordt herbouwd als ’voordat Oekraïne de stad bombardeerde met granaten en raketten’.

Zo volgt Van den Ende onvermoeibaar het Kremlin-narratief. Ze lardeert dat met complottheorieën – van geheime CIA-programma’s om de wereldbevolking te hersenspoelen tot de betrokkenheid van het Nederlandse koningshuis bij kindermisbruiknetwerken. In haar verslaggeving is nooit ruimte voor afstand of twijfel. Vlucht MH17 is neergeschoten door Oekraïne (’iedereen die zich er echt in verdiept weet dat’). Klimaatverandering is een westers verzinsel (’Ik was vroeger ook in Zuid-Europa, toen was het ook heet’). En er is geen bloedige Russische invasie in Oekraïne: „Rusland reinigt Oekraïne van door het Westen gesponsorde neonazi’s.”

In haar analyses voor de camera komt ze over als een boze tante aan de borreltafel en in haar commentaar op sociale media klinkt ze soms warrig en weinig onderbouwd. Ze spreekt geen Russisch maar gebruikt Google Translate. Toch wordt ze op grote Russische tv-zenders regelmatig gevraagd als politiek analist. Daar oogst ze louter lovende reacties. „Uit Nederland komen bloemen, nou dit is er eentje”, schrijft iemand na een tv-optreden. „Nu moet ze nog de andere 70 procent overtuigen, die gevaccineerde klimaatgehersenspoelde meute wandelend vlees met geheugenverlies.” De Nederlandse Poetingezinde ex-journalist Joost Niemöller merkt op over haar: ’Ze vertelt wat ze ziet. Toch zul je haar nooit zien bij de NOS.’


https://www.telegraaf.nl/nieuws/1035246 ... tale-onzin

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russische oorlogsagressie moet stoppen!

Geplaatst: do jul 06, 2023 12:30 pm 

Reacties: 9393
Bekeken: 194879


baedeker schreef:
kwaaisteniet schreef:
Ja probeer je er maar tussenuit te wurmen.
Ik doe tenminste een poging om me te verplaatsen in de uiterst merkwaardige hersensspinsels van het Russische regime.

Afbeelding

Clown show


Wie kan het Russische regime nog begrijpen?
kennelijk ben jij de enige die alles weet.
Waar verblijft Prigozjin op dit moment ? Wat zegt jouw inlichtingendienst?

Prigozjin bevindt zich niet meer in Wit-Rusland.
Dat zegt de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko donderdag tegen internationale persbureaus.

Volgens de president kwam Prigozjin op 27 juni aan, maar is hij inmiddels in Sint-Petersburg.
De verblijfplaats van Prigozjin is met raadsels omgeven.

Het lijkt me logischer dat Prigozjin in Afrika verblijft , want daar zit hij veiliger dan in Sint-Peterburg.
Waarom zou hij in het hol van de leeuw gaan zitten?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russische oorlogsagressie moet stoppen!

Geplaatst: di jun 27, 2023 12:55 pm 

Reacties: 9393
Bekeken: 194879


P-G schreef:
Hume schreef:
Julien Sorel schreef:


Het enige lichtpunt bij Prighozin is dat hij inziet en openlijk uitsprak dat de oorlog op valse voorwendselen is gebaseerd.


Inderdaad dit gaat de komende tijd nog veel gevolgen hebben voor Poetin.
De onrust in Rusland zal alleen maar groter worden en Poetin kan alleen aanblijven bij een snel einde van de oorlog.
Onderhandelingen gaan er niet eerder komen dan na de zomer , omdat Oekraïne het nu nog nog te vroeg vindt.

Alle partijen hebben wel belang bij onderhandelingen over een paar maanden omdat:
* Rusland wil orde en rust in de tent en van de sancties af.
* Oekraïne wil bij de EU en bij de NAVO
* In de VS beginnen volgend jaar de verkiezingen.
* China en de Afrikaanse landen willen van die oorlog af voor hun economie.


Wellicht zullen partijen kunnen komen tot een wapenstilstand, maar voor vrede zal nog flink wat water door de zee moeten; Oekraïne en de Russische Federatie hebben namelijk onverenigbare eisen.


Inderdaad onverenigbaar , echter ze hebben beide een groot belang bij een einde aan deze oorlog.
Poetin om zijn eigen positie veilig te stellen en Zelenski om Oekraïne bij de EU en de NAVO te voegen.
Daarom zullen beide grote concessies moeten doen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russische oorlogsagressie moet stoppen!

Geplaatst: di jun 27, 2023 12:51 pm 

Reacties: 9393
Bekeken: 194879


baedeker schreef:
Hume schreef:
Julien Sorel schreef:
Het enige lichtpunt bij Prighozin is dat hij inziet en openlijk uitsprak dat de oorlog op valse voorwendselen is gebaseerd.
Inderdaad dit gaat de komende tijd nog veel gevolgen hebben voor Poetin. De onrust in Rusland zal alleen maar groter worden en Poetin kan alleen aanblijven bij een snel einde van de oorlog. Onderhandelingen gaan er niet eerder komen dan na de zomer , omdat Oekraïne het nu nog nog te vroeg vindt.

Alle partijen hebben wel belang bij onderhandelingen over een paar maanden omdat:
* Rusland wil orde en rust in de tent en van de sancties af.
* Oekraïne wil bij de EU en bij de NAVO
* In de VS beginnen volgend jaar de verkiezingen.
* China en de Afrikaanse landen willen van die oorlog af voor hun economie.

Neem een hersensalade van Prighozin. Verhef dat tot het hoofdgerecht. Kluts door elkaar dat Poetin in de ogen van de bevolking staat voor rust, en dat ieder ander scenario een achtbaan belooft. Vergeet dat de NAVO al 15 jaar geen onderhandelingen in het keukenkastje heeft. En presto, de nieuwste hit van het NAVO visie songfestival.
:)


Wagner wacht zijn tijd af om te verhuizen naar het Kremlin.
Zowel Poetin als Wagner hebben veel aanhang onder de Russische bevolking en
op dit moment is er een geweldig machtsstrijd gaande wie er aan het langste eind trekt.
Een van de twee moet verdwijnen en we weten nog niet wie dat zal zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russische oorlogsagressie moet stoppen!

Geplaatst: di jun 27, 2023 10:25 am 

Reacties: 9393
Bekeken: 194879


Julien Sorel schreef:
HvR schreef:
Ik weet het niet....
Ik was dit weekend op pad en heb vandaag feitelijk nog niet goed kunnen bijlezen wat er nu allemaal gebeurt daar in Rusland en aan het front.

Het is een puinhoop, dat is zeker. En dat is nooit goed. Ik hou mijn hart vast voor waar dit heen gaat.
Dat Poetin het moeilijk heeft en zelfs interne oppositie ontmoet, is duidelijk. Prigozhin lijkt me alleen geen goed alternatief....


Het enige lichtpunt bij Prighozin is dat hij inziet en openlijk uitsprak dat de oorlog op valse voorwendselen is gebaseerd.


Inderdaad dit gaat de komende tijd nog veel gevolgen hebben voor Poetin.
De onrust in Rusland zal alleen maar groter worden en Poetin kan alleen aanblijven bij een snel einde van de oorlog.
Onderhandelingen gaan er niet eerder komen dan na de zomer , omdat Oekraïne het nu nog nog te vroeg vindt.

Alle partijen hebben wel belang bij onderhandelingen over een paar maanden omdat:
* Rusland wil orde en rust in de tent en van de sancties af.
* Oekraïne wil bij de EU en bij de NAVO
* In de VS beginnen volgend jaar de verkiezingen.
* China en de Afrikaanse landen willen van die oorlog af voor hun economie.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russische oorlogsagressie moet stoppen!

Geplaatst: ma jun 26, 2023 1:34 pm 

Reacties: 9393
Bekeken: 194879


Julien Sorel schreef:
De afgeblazen couppoging legde de interne zwaket van het Putin-regime wel heel erg pijnlijk bloot:

Het Russsiche rijk is verkalkt en broos in de botten
Vast staat dat Poetin er nog nooit in zijn 23-jarig bewind zo zwak heeft voorgestaan. De muiterij legt de interne frictie én strategische zwakheden van zijn regime pijnlijk bloot. Het Russische rijk is verkalkt en broos in de botten. Letterlijk, nu de huurlingen vrijwel ongehinderd konden opstomen naar de hoofdstad Moskou. Poetin heeft niet ingezien waartoe zijn eigen koekoeksjong in staat bleek, en zijn eigen nationale garde was nergens te zien. Extra pijnlijk is het feit dat de Amerikaanse inlichtingendiensten al van te voren op de hoogte waren van de plannen van Prigozjin.https://www.trouw.nl/opinie/muiterij-la ... oogle.com/


De Tsaren tijd is ten einde gekomen door een revolutie.
De Sovjet Unie is ten einde gekomen door een opstand van Jeltsin.

Dus de Poetin tijd zal ook ten einde komen , door zijn verkeerde oorlog in Oekraine.
Alles is een kwestie van tijd , je weet niet hoe en wanneer , je weet alleen dat het komt.
Zo is het in Rusland altijd gegaan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russische oorlogsagressie moet stoppen!

Geplaatst: ma jun 26, 2023 12:35 pm 

Reacties: 9393
Bekeken: 194879


baedeker schreef:
:gaap:
NRC


Jouw krantje heeft niets te bieden

Rusland bedreigde familie Wagner-leiding'
De Russische inlichtingendiensten dreigden met geweld tegen de families van de Wagner-leiding voordat baas Jevgeni Prigozjin de opmars richting Moskou zaterdag afblies, schrijft de Britse krant The Telegraph op basis van Britse veiligheidsbronnen. Volgens de krant kan dat hebben bijgedragen aan het plotseling stoppen van de muiterij.

The Telegraph schrijft ook dat er eigenlijk maar 8000 strijders van het huurlingenleger meededen aan de opstand, niet de 25.000 huurlingen die eerder waren gemeld. Bij een poging om de Russische hoofdstad in te nemen zou een nederlaag dan ook te verwachten zijn geweest.

"Vladimir Poetin zal nu proberen om soldaten van de Wagner Groep op te nemen in het Russische leger en de voormalige leiders uit te schakelen", schrijft de krant op basis van verkregen inzichten.

Het is nog onduidelijk wat er precies in de de-escalatieovereenkomst staat die zaterdagavond tussen het Kremlin en Prigozjin is gesloten. Er is sinds de nacht van zaterdag op zondag ook onduidelijkheid over de verblijfplaats van Prigozjin, die volgens het Kremlin naar Wit-Rusland zou verhuizen.


https://www.telegraaf.nl

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russische oorlogsagressie moet stoppen!

Geplaatst: ma jun 26, 2023 8:54 am 

Reacties: 9393
Bekeken: 194879


baedeker schreef:
Ja die zag ik ook van Zelensky. De man die een drone op het Kremlin afstuurt, en dan een paar weken in allerlei buitenlanden vertoeft om de represailles te ontlopen. En dan zo'n verhaal dat Poetin gevlucht was. Peppie en Kokkie komen het hier allemaal reproduceren.

:lol:


Waarschijnlijk zit Poetin ook in Belarus en zijn de onderhandelingen nog gaande.

Twee honden vechten om een been en de derde gaat er ras mee heen.
Ra Ra, wie is dat?

Ondertussen maken Russische propagandisten overuren om de gebeurtenissen te duiden. In zijn avondshow drong Vladimir Solovjov aan op versterking van de Russische veiligheidsdiensten om binnenlandse dreigingen het hoofd te bieden. „De Russische Garde [een door Poetin in 2016 opgerichte elite-eenheid] kan zijn taken niet uitvoeren zonder zwaar materieel. Er moet een tankdivisie komen, fatsoenlijke luchtverdediging en nog veel meer, zodat ze niet alleen met pistolen en machinegeweren rond hoeven te lopen”, gromde een zichtbaar gefrustreerde Solovjov.

Hoe rustig Russen uiterlijk ook mogen lijken, onder de oppervlakte heerst wel degelijk verwarring over de situatie in het land, dat ineens een stuk instabieler is gebleken dan de media doen voorkomen. De Moskouse luchthavens zagen het weekend zwart van de mensen, de prijzen van vliegtickets stegen naar grote hoogtes, en ook per auto verlieten vele angstige Russen de stad. En dat Moskovieten „in verband met de moeilijke situatie” maandag plotseling een vrije dag kregen van hun burgemeester, leidde zeker onder werkgevers tot veel verwarring en vragen.

Hoewel het Kremlin zaterdagavond laat bekend maakte dat Prigozjin naar Wit-Rusland wordt verbannen, lijkt een nieuwe uitbarsting onontkoombaar. „De finale voor Rusland is nog lang niet in zicht”, schreef de Russische, tot ‘buitenlands agent’ bestempelde, oppositiepoliticus Lev Schlosberg uit Pskov op Twitter. „Prigozjin en Poetin zijn roofdieren van hetzelfde bloed. Ze zijn misschien bereid elkaar te doden in een gevecht, maar tot op het laatste moment zullen ze verbonden zijn door hun communicerende bloedvaten.


https://www.nrc.nl/nieuws/2023/06/25/sl ... v-a4168167

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russische oorlogsagressie moet stoppen!

Geplaatst: za jun 24, 2023 10:57 am 

Reacties: 9393
Bekeken: 194879


baedeker schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:
St. Petersburg Internationaal Economisch Forum: 17.000 bezoekers uit 131 landen.
Ik zie dat de NAVO enorm veel succes boekt bij het internationaal isoleren van Rusland ... net als Oekraïne bij zij Glorieuze Tegenoffensief.

:lol:

De Oekraïners sterven bij bosjes. Moeten NAVO en Kiev niet eens wat volwassenheid tonen, een stapje terug doen en vrede sluiten?
:evendenken:
De rapen zijn gaar in St Petersburg.

Prigozjin: 'Rostov onder controle'
De baas van het Wagner-huurlingenleger Jevgeni Prigozjin heeft zaterdag gezegd dat alle militaire objecten in de Russische stad Rostov aan de Don onder controle staan van de Wagner-groep. Het Russische persbureau TASS heeft foto's gepubliceerd van pantservoertuigen en soldaten van de Wagner-groep in de straten van de stad, zo meldt de New York Times.

Prigozjin zou in Rostov zijn en de stad onder controle hebben. (AFP PHOTO / Telegram channel of Concord group)
In een videoboodschap op het sociale medium Telegram zegt Prigozjin dat hij en zijn huurlingen zich in het militaire hoofdkwartier van het zuidelijke district bevinden dat in Rostov aan de Don ligt. Hij dreigt een blokkade om de stad te leggen en naar Moskou op te trekken tenzij defensieminister Sergej Sjojgoe en legerchef Valeri Gerasimov hem in de stad ontmoeten.
Volgens de Wagner-baas belemmert zijn actie het verloop van de oorlog in Oekraïne niet. Prigozjin ligt al maanden op ramkoers met Sjojgoe


https://www.telegraaf.nl/nieuws/1442366 ... r-controle

Rostov, 12 uur rijden naar Moskou, dan nog eens 7 uur naar St Petersburg.
Enne ... waar blijft Kadyrov?
:)


Poetin heeft het hoofdkwartier van Wagner in St Petersburg gesloten ,zo moeilijk is dat niet.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russische oorlogsagressie moet stoppen!

Geplaatst: za jun 24, 2023 8:26 am 

Reacties: 9393
Bekeken: 194879


baedeker schreef:
St. Petersburg Internationaal Economisch Forum: 17.000 bezoekers uit 131 landen.
Ik zie dat de NAVO enorm veel succes boekt bij het internationaal isoleren van Rusland ... net als Oekraïne bij zij Glorieuze Tegenoffensief.

:lol:

De Oekraïners sterven bij bosjes. Moeten NAVO en Kiev niet eens wat volwassenheid tonen, een stapje terug doen en vrede sluiten?
:evendenken:


De rapen zijn gaar in St Petersburg.

Prigozjin: 'Rostov onder controle'
De baas van het Wagner-huurlingenleger Jevgeni Prigozjin heeft zaterdag gezegd dat alle militaire objecten in de Russische stad Rostov aan de Don onder controle staan van de Wagner-groep. Het Russische persbureau TASS heeft foto's gepubliceerd van pantservoertuigen en soldaten van de Wagner-groep in de straten van de stad, zo meldt de New York Times.

Prigozjin zou in Rostov zijn en de stad onder controle hebben. (AFP PHOTO / Telegram channel of Concord group)
In een videoboodschap op het sociale medium Telegram zegt Prigozjin dat hij en zijn huurlingen zich in het militaire hoofdkwartier van het zuidelijke district bevinden dat in Rostov aan de Don ligt. Hij dreigt een blokkade om de stad te leggen en naar Moskou op te trekken tenzij defensieminister Sergej Sjojgoe en legerchef Valeri Gerasimov hem in de stad ontmoeten.
Volgens de Wagner-baas belemmert zijn actie het verloop van de oorlog in Oekraïne niet. Prigozjin ligt al maanden op ramkoers met Sjojgoe


https://www.telegraaf.nl/nieuws/1442366 ... r-controle

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russische oorlogsagressie moet stoppen!

Geplaatst: wo jun 14, 2023 10:48 am 

Reacties: 9393
Bekeken: 194879


Lies schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:
VS waarschuwde Oekraïne Nord Stream niet te saboteren, na alarm van MIVD

Dus volgens het NAVO visie songfestival is het verhaal nu dat de MIVD vóór juni vorig jaar gehoord zou hebben dat Kiev de Nord Stream pijpleiding op ging blazen. Het kabinet gaf dit door aan de Amerikanen, die Kiev verteld zouden hebben dat niet te doen. Waarna de terreurdaad drie maanden later alsnog gepleegd werd, conform het door de MIVD geschetste scenario.

We hebben dus een regering die aldoor wist wat er speelde en dat verzweeg tegenover de tweede kamer en de bevolking. Een regering die stil toekeek terwijl de NAVO de Russen valselijk beschuldigde en gedurende alle verdere actes van dit theater. We hebben een bondgenootschap waar deze terreurdaad door de vingers wordt gezien, ook door de Duitsers die aanzienlijke schade lijden. In plaats van herbezinning is de NAVO doorgegaan met Kiev van geld en wapens te voorzien, en steeds verder te escaleren.

Gevolgd door het verhaal van Lies hierboven, dat hetzelfde Kiev niet van plan is de doorgifte van Russisch gas naar een aantal landen van Oost Europa te verlengen, en dat Duitsland heeft aangeboden dat te compenseren met gas dat het niet heeft, en dus nog meer sectoren van zijn industrie zal afsluiten dan al de bedoeling was.

Ik ben wel klaar met de stupiditeit en de leugens van de NAVO. Weg ermee.
Yankee go home.


Waarom loop je achter Poetin aan die het op Nederlandse havens heeft gemunt.
Weg met de collaboranten die achter Poetin aanlopen.
Het gaat ons om de veiligheid van Nederland, waar we de NAVO voor nodig hebben .
Nederland mag beslist geen gewest van Rusland worden zoals jij en de Baudetjes willen

[citaat]Pro-Russische hackers hebben afgelopen week de websites van Nederlandse havens bestookt met digitale aanvallen. Door de aanvallen waren de websites van de havenbedrijven in Rotterdam, Amsterdam en Den Helder vorige week dinsdag een paar uur onbereikbaar.
De groep NoName057(16) eist de aanvallen op en hint erop dat de aanvallen een reactie zijn op het Nederlandse voornemen om Zwitserse tanks te kopen voor Oekraïne. Dat meldt RTL Nieuws.
,,Als iemand iets doet dat Rusland tegenwerkt, dan zijn ze een doelwit’’, zegt de Amerikaanse onderzoeker Tom Hegel van cyberveiligheidsbedrijf SentinelOne, die de pro-Russische groep al een tijd volgt en RTL Z over de aanvallen vertelde.
De havenbedrijven van Groningen, Amsterdam, Rotterdam en Den Helder bevestigen de DDoS-aanvallen.[/citaat


https://digitalekrant.noordhollandsdagb ... #/pages/34
Oorlog brengt alleen maar ellende, daarvoor hoef je niet achter Poetin aan te lopen. Ik vraag me vaak af of de leiders in zo'n oorlog sommige strijders/militairen nog onder controle hebben.

De waarheid komt altijd achteraf bovendrijven, maar dan zit de vlam al in de pan. Ik heb Poetin en Baudet niet nodig om te zien in wat een rot situatie we zitten op het Europees continent, bah!!

Oekraïne dinsdag 475: Het einde van de wereld is niet denkbeeldig
https://www.bnr.nl/podcast/boekestijn-e ... enkbeeldig


Collaboreren met de vijand is niet nieuw, want in WOII hebben we dat ook gezien.
Daarom zie ik het wel als staatsgevaarlijk.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russische oorlogsagressie moet stoppen!

Geplaatst: wo jun 14, 2023 8:29 am 

Reacties: 9393
Bekeken: 194879


baedeker schreef:
VS waarschuwde Oekraïne Nord Stream niet te saboteren, na alarm van MIVD

Dus volgens het NAVO visie songfestival is het verhaal nu dat de MIVD vóór juni vorig jaar gehoord zou hebben dat Kiev de Nord Stream pijpleiding op ging blazen. Het kabinet gaf dit door aan de Amerikanen, die Kiev verteld zouden hebben dat niet te doen. Waarna de terreurdaad drie maanden later alsnog gepleegd werd, conform het door de MIVD geschetste scenario.

We hebben dus een regering die aldoor wist wat er speelde en dat verzweeg tegenover de tweede kamer en de bevolking. Een regering die stil toekeek terwijl de NAVO de Russen valselijk beschuldigde en gedurende alle verdere actes van dit theater. We hebben een bondgenootschap waar deze terreurdaad door de vingers wordt gezien, ook door de Duitsers die aanzienlijke schade lijden. In plaats van herbezinning is de NAVO doorgegaan met Kiev van geld en wapens te voorzien, en steeds verder te escaleren.

Gevolgd door het verhaal van Lies hierboven, dat hetzelfde Kiev niet van plan is de doorgifte van Russisch gas naar een aantal landen van Oost Europa te verlengen, en dat Duitsland heeft aangeboden dat te compenseren met gas dat het niet heeft, en dus nog meer sectoren van zijn industrie zal afsluiten dan al de bedoeling was.

Ik ben wel klaar met de stupiditeit en de leugens van de NAVO. Weg ermee.
Yankee go home.


Waarom loop je achter Poetin aan die het op Nederlandse havens heeft gemunt.
Weg met de collaboranten die achter Poetin aanlopen.
Het gaat ons om de veiligheid van Nederland, waar we de NAVO voor nodig hebben .
Nederland mag beslist geen gewest van Rusland worden zoals jij en de Baudetjes willen

[citaat]Pro-Russische hackers hebben afgelopen week de websites van Nederlandse havens bestookt met digitale aanvallen. Door de aanvallen waren de websites van de havenbedrijven in Rotterdam, Amsterdam en Den Helder vorige week dinsdag een paar uur onbereikbaar.
De groep NoName057(16) eist de aanvallen op en hint erop dat de aanvallen een reactie zijn op het Nederlandse voornemen om Zwitserse tanks te kopen voor Oekraïne. Dat meldt RTL Nieuws.
,,Als iemand iets doet dat Rusland tegenwerkt, dan zijn ze een doelwit’’, zegt de Amerikaanse onderzoeker Tom Hegel van cyberveiligheidsbedrijf SentinelOne, die de pro-Russische groep al een tijd volgt en RTL Z over de aanvallen vertelde.
De havenbedrijven van Groningen, Amsterdam, Rotterdam en Den Helder bevestigen de DDoS-aanvallen.[/citaat


https://digitalekrant.noordhollandsdagb ... #/pages/34

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russische oorlogsagressie moet stoppen!

Geplaatst: vr apr 14, 2023 6:24 am 

Reacties: 9393
Bekeken: 194879


baedeker schreef:
Heeft iemand nog een bron, of blijft het bij feitenvrij links liberaal geneuzel uit de onderbuik?
:vinger:


Thorbecke draait zich om in zijn graf bij jouw kleuter over Liberalen.
De Poetin-knuffelaars leunen meer aan tegen de fascisten ,dan tegen de democraten.

[i]Was u verrast door de Russische inval in februari 2022?
“Niet door de inval zelf. Wel door de vorm. Een verovering van bijvoorbeeld de landbrug naar de Krim hield ik voor mogelijk. Als de Russen zich daartoe hadden beperkt, was het ze waarschijnlijk gelukt. De invallen op vier plekken met als doel de volledige inlijving van Oekraïne verraste mij en vele anderen.”

U noemt Rusland in uw boek fascistisch.
“Dat woord wordt al decennialang bijna routinematig gebruikt. Agenten die optraden tegen demonstranten of een autoritaire hoogleraar werden al snel ‘fascistisch’ genoemd. Daar heb ik me altijd tegen verzet. Maar in dit geval aarzel ik niet om de term te gebruiken. Zeker, Rusland verschilt in sommige opzichten van eerdere fascistische regimes, maar er zijn ook heel veel overeenkomsten: de Führercultus, de retoriek van Russische superioriteit, de pogingen om andere landen te elimineren, de propaganda, het tot zondebok bestempelen van minderheden.”
[/i]


https://www.trouw.nl/verdieping/histori ... ~b19e7287/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russische oorlogsagressie moet stoppen!

Geplaatst: za feb 25, 2023 12:05 am 

Reacties: 9393
Bekeken: 194879


Hume schreef:
baedeker schreef:
kwaaisteniet schreef:
China laat z'n oren te veel hangen naar Poetin en zijn valse voorstellingen van zaken en zijn valse retoriek. Daar schiet je dus niets mee op. Het Chinese initiatief is onvoldragen en ongeloofwaardig.

Europa heeft China herhaaldelijk gevraagd om bij Rusland aan te dringen op vrede. Nu komt China met een voorstel, en is het op voorhand onvoldragen? Wie is hier ongeloofwaardig?

kwaaisteniet schreef:
Als je Amerika als oorlogshitser bestempelt, terwijl Rusland al sinds 2014 oorlog in en tegen Oekraïne voert en dat nog eens eventjes dunnetjes in februari 2922 met een illegale agressieoorlog overdoet, kun je toch werkelijk niet van oorlogshitsing door Amerika spreken.

Amerika is wereldkampioen regime change, zoals je in de wiki kunt lezen. Oekraïne is de zoveelste in een lange reeks Amerikaanse avonturen, en het einde is nog lang niet in zicht.

kwaaisteniet schreef:
Dit Chinese idee gaat ook volledig voorbij aan de veiligheidsnoden van Europese staten. Amerika is totaal niet uit op oorlog, maar ondersteunt, net als vele Europese staten en ook nog andere landen in de wereld Oekraïne bij haar verdediging, omdat ze door die illegale agressieoorlog vanuit Rusland belaagd wordt. China laat het ongelukkigerwijs volkomen.

NAVO en Kiev deden in 2008 willens en wetens datgene waarvan iedereen wist dat het tot oorlog moest leiden. Sindsdien heeft het Westen herhaaldelijk geëscaleerd en initiatieven voor vrede gesaboteerd. Ja, dan krijg je oorlog.

kwaaisteniet schreef:
Zij zijn in hoge mate in gebreke, mede gelet op haar internationale verantwoordelijkheid en verplichtingen en haar bilaterale verplichting jegens Oekraïne, overeengekomen toen Oekraïne haar nucleaire wapenarsenaal in 1994 opgaf.

China was geen partij. De VS beschouwt de garanties zelf niet als bindend. Rusland acht zich niet meer gebonden door de Oekraïense staatsgreep van 2014. Sindsdien heeft Oekraïne een regime dat, aangespoord door de NAVO, een anti Rusland en anti Russische minderheid koers vaart. De NAVO had verstandiger moeten zijn, met je internationale verantwoordelijkheid en verplichtingen.


Het vredesplan van China is op zich een goed idee

1. Respecting the sovereignty of all countries. Universally recognized international law, including the purposes and principles of the United Nations Charter, must be strictly observed. The sovereignty, independence and territorial integrity of all countries must be effectively upheld. All countries, big or small, strong or weak, rich or poor, are equal members of the international community. All parties should jointly uphold the basic norms governing international relations and defend international fairness and justice. Equal and uniform application of international law should be promoted, while double standards must be rejected.?

2. Abandoning the Cold War mentality. The security of a country should not be pursued at the expense of others. The security of a region should not be achieved by strengthening or expanding military blocs. The legitimate security interests and concerns of all countries must be taken seriously and addressed properly. There is no simple solution to a complex issue. All parties should, following the vision of common, comprehensive, cooperative and sustainable security and bearing in mind the long-term peace and stability of the world, help forge a balanced, effective and sustainable European security architecture. All parties should oppose the pursuit of one’s own security at the cost of others’ security, prevent bloc confrontation, and work together for peace and stability on the Eurasian Continent.

3. Ceasing hostilities. Conflict and war benefit no one. All parties must stay rational and exercise restraint, avoid fanning the flames and aggravating tensions, and prevent the crisis from deteriorating further or even spiraling out of control. All parties should support Russia and Ukraine in working in the same direction and resuming direct dialogue as quickly as possible, so as to gradually deescalate the situation and ultimately reach a comprehensive ceasefire.?

4. Resuming peace talks. Dialogue and negotiation are the only viable solution to the Ukraine crisis. All efforts conducive to the peaceful settlement of the crisis must be encouraged and supported. The international community should stay committed to the right approach of promoting talks for peace, help parties to the conflict open the door to a political settlement as soon as possible, and create conditions and platforms for the resumption of negotiation. China will continue to play a constructive role in this regard.

5. Resolving the humanitarian crisis. All measures conducive to easing the humanitarian crisis must be encouraged and supported. Humanitarian operations should follow the principles of neutrality and impartiality, and humanitarian issues should not be politicized. The safety of civilians must be effectively protected, and humanitarian corridors should be set up for the evacuation of civilians from conflict zones. Efforts are needed to increase humanitarian assistance to relevant areas, improve humanitarian conditions, and provide rapid, safe and unimpeded humanitarian access, with a view to preventing a humanitarian crisis on a larger scale. The UN should be supported in playing a coordinating role in channeling humanitarian aid to conflict zones.

6. Protecting civilians and prisoners of war (POWs). Parties to the conflict should strictly abide by international humanitarian law, avoid attacking civilians or civilian facilities, protect women, children and other victims of the conflict, and respect the basic rights of POWs. China supports the exchange of POWs between Russia and Ukraine, and calls on all parties to create more favorable conditions for this purpose

7. Keeping nuclear power plants safe. China opposes armed attacks against nuclear power plants or other peaceful nuclear facilities, and calls on all parties to comply with international law including the Convention on Nuclear Safety (CNS) and resolutely avoid man-made nuclear accidents. China supports the International Atomic Energy Agency (IAEA) in playing a constructive role in promoting the safety and security of peaceful nuclear facilities

8. Reducing strategic risks. Nuclear weapons must not be used and nuclear wars must not be fought. The threat or use of nuclear weapons should be opposed. Nuclear proliferation must be prevented and nuclear crisis avoided. China opposes the research, development and use of chemical and biological weapons by any country under any circumstances.

9. Facilitating grain exports. All parties need to implement the Black Sea Grain Initiative signed by Russia, Türkiye, Ukraine and the UN fully and effectively in a balanced manner, and support the UN in playing an important role in this regard. The cooperation initiative on global food security proposed by China provides a feasible solution to the global food crisis.

10. Stopping unilateral sanctions. Unilateral sanctions and maximum pressure cannot solve the issue; they only create new problems. China opposes unilateral sanctions unauthorized by the UN Security Council. Relevant countries should stop abusing unilateral sanctions and “long-arm jurisdiction” against other countries, so as to do their share in deescalating the Ukraine crisis and create conditions for developing countries to grow their economies and better the lives of their people

11. Keeping industrial and supply chains stable. All parties should earnestly maintain the existing world economic system and oppose using the world economy as a tool or weapon for political purposes. Joint efforts are needed to mitigate the spillovers of the crisis and prevent it from disrupting international cooperation in energy, finance, food trade and transportation and undermining the global economic recovery

12. Promoting post-conflict reconstruction. The international community needs to take measures to support post-conflict reconstruction in conflict zones. China stands ready to provide assistance and play a constructive role in this endeavorHet idee is misschien goed maar weinig geloofwaardig.

Stoltenberg, secretaris-generaal van de NAVO, zei in Estland in een reactie tegen verslaggevers dat het plan van de Chinezen „weinig geloofwaardig is omdat ze de illegale invasie van Oekraïne niet hebben kunnen veroordelen en ze enkele dagen voor de invasie een overeenkomst sloten tussen president Xi en president Poetin over een onbegrensd partnerschap met Rusland”.


Lees ook: China roept op tot ‘rechtstreekse dialoog’, maar stelt niet voor daar een leidende rol bij te spelen
Het Chinese plan bevatte geen nieuwe elementen. Het was vooral een teken dat China het Westen, en Europa in het bijzonder, ervan wil overtuigen dat Beijing een neutrale grootmacht is die oprecht streeft naar duurzame vrede in een zelfstandig Europa.

Maar dat lukt steeds moeilijker. Het Duitse weekblad Der Spiegel kwam vrijdag met het bericht dat het Russische leger in onderhandeling zou zijn met een Chinese fabrikant over de levering van zogeheten kamikaze-drones. Dergelijke drones zouden in staat zijn om explosieven van 35 tot 50 kilo te vervoeren en af te werpen.

China zou volgens het blad eerst honderd prototypes van dergelijke drones in China zelf testen, daarna zou het Chinese bedrijf, Bingo geheten, ze aan het Russische ministerie van Defensie leveren. Daarna zou de Chinese fabrikant componenten en kennis overdragen aan Rusland, zodat het land in de toekomst zelf maandelijks honderd van deze drones kan bouwen.https://www.nrc.nl/nieuws/2023/02/24/ch ... t-a4158030

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russische oorlogsagressie moet stoppen!

Geplaatst: vr feb 24, 2023 5:49 pm 

Reacties: 9393
Bekeken: 194879


baedeker schreef:
kwaaisteniet schreef:
China laat z'n oren te veel hangen naar Poetin en zijn valse voorstellingen van zaken en zijn valse retoriek. Daar schiet je dus niets mee op. Het Chinese initiatief is onvoldragen en ongeloofwaardig.

Europa heeft China herhaaldelijk gevraagd om bij Rusland aan te dringen op vrede. Nu komt China met een voorstel, en is het op voorhand onvoldragen? Wie is hier ongeloofwaardig?

kwaaisteniet schreef:
Als je Amerika als oorlogshitser bestempelt, terwijl Rusland al sinds 2014 oorlog in en tegen Oekraïne voert en dat nog eens eventjes dunnetjes in februari 2922 met een illegale agressieoorlog overdoet, kun je toch werkelijk niet van oorlogshitsing door Amerika spreken.

Amerika is wereldkampioen regime change, zoals je in de wiki kunt lezen. Oekraïne is de zoveelste in een lange reeks Amerikaanse avonturen, en het einde is nog lang niet in zicht.

kwaaisteniet schreef:
Dit Chinese idee gaat ook volledig voorbij aan de veiligheidsnoden van Europese staten. Amerika is totaal niet uit op oorlog, maar ondersteunt, net als vele Europese staten en ook nog andere landen in de wereld Oekraïne bij haar verdediging, omdat ze door die illegale agressieoorlog vanuit Rusland belaagd wordt. China laat het ongelukkigerwijs volkomen.

NAVO en Kiev deden in 2008 willens en wetens datgene waarvan iedereen wist dat het tot oorlog moest leiden. Sindsdien heeft het Westen herhaaldelijk geëscaleerd en initiatieven voor vrede gesaboteerd. Ja, dan krijg je oorlog.

kwaaisteniet schreef:
Zij zijn in hoge mate in gebreke, mede gelet op haar internationale verantwoordelijkheid en verplichtingen en haar bilaterale verplichting jegens Oekraïne, overeengekomen toen Oekraïne haar nucleaire wapenarsenaal in 1994 opgaf.

China was geen partij. De VS beschouwt de garanties zelf niet als bindend. Rusland acht zich niet meer gebonden door de Oekraïense staatsgreep van 2014. Sindsdien heeft Oekraïne een regime dat, aangespoord door de NAVO, een anti Rusland en anti Russische minderheid koers vaart. De NAVO had verstandiger moeten zijn, met je internationale verantwoordelijkheid en verplichtingen.


Het vredesplan van China is op zich een goed idee

1. Respecting the sovereignty of all countries. Universally recognized international law, including the purposes and principles of the United Nations Charter, must be strictly observed. The sovereignty, independence and territorial integrity of all countries must be effectively upheld. All countries, big or small, strong or weak, rich or poor, are equal members of the international community. All parties should jointly uphold the basic norms governing international relations and defend international fairness and justice. Equal and uniform application of international law should be promoted, while double standards must be rejected.?

2. Abandoning the Cold War mentality. The security of a country should not be pursued at the expense of others. The security of a region should not be achieved by strengthening or expanding military blocs. The legitimate security interests and concerns of all countries must be taken seriously and addressed properly. There is no simple solution to a complex issue. All parties should, following the vision of common, comprehensive, cooperative and sustainable security and bearing in mind the long-term peace and stability of the world, help forge a balanced, effective and sustainable European security architecture. All parties should oppose the pursuit of one’s own security at the cost of others’ security, prevent bloc confrontation, and work together for peace and stability on the Eurasian Continent.

3. Ceasing hostilities. Conflict and war benefit no one. All parties must stay rational and exercise restraint, avoid fanning the flames and aggravating tensions, and prevent the crisis from deteriorating further or even spiraling out of control. All parties should support Russia and Ukraine in working in the same direction and resuming direct dialogue as quickly as possible, so as to gradually deescalate the situation and ultimately reach a comprehensive ceasefire.?

4. Resuming peace talks. Dialogue and negotiation are the only viable solution to the Ukraine crisis. All efforts conducive to the peaceful settlement of the crisis must be encouraged and supported. The international community should stay committed to the right approach of promoting talks for peace, help parties to the conflict open the door to a political settlement as soon as possible, and create conditions and platforms for the resumption of negotiation. China will continue to play a constructive role in this regard.

5. Resolving the humanitarian crisis. All measures conducive to easing the humanitarian crisis must be encouraged and supported. Humanitarian operations should follow the principles of neutrality and impartiality, and humanitarian issues should not be politicized. The safety of civilians must be effectively protected, and humanitarian corridors should be set up for the evacuation of civilians from conflict zones. Efforts are needed to increase humanitarian assistance to relevant areas, improve humanitarian conditions, and provide rapid, safe and unimpeded humanitarian access, with a view to preventing a humanitarian crisis on a larger scale. The UN should be supported in playing a coordinating role in channeling humanitarian aid to conflict zones.

6. Protecting civilians and prisoners of war (POWs). Parties to the conflict should strictly abide by international humanitarian law, avoid attacking civilians or civilian facilities, protect women, children and other victims of the conflict, and respect the basic rights of POWs. China supports the exchange of POWs between Russia and Ukraine, and calls on all parties to create more favorable conditions for this purpose

7. Keeping nuclear power plants safe. China opposes armed attacks against nuclear power plants or other peaceful nuclear facilities, and calls on all parties to comply with international law including the Convention on Nuclear Safety (CNS) and resolutely avoid man-made nuclear accidents. China supports the International Atomic Energy Agency (IAEA) in playing a constructive role in promoting the safety and security of peaceful nuclear facilities

8. Reducing strategic risks. Nuclear weapons must not be used and nuclear wars must not be fought. The threat or use of nuclear weapons should be opposed. Nuclear proliferation must be prevented and nuclear crisis avoided. China opposes the research, development and use of chemical and biological weapons by any country under any circumstances.

9. Facilitating grain exports. All parties need to implement the Black Sea Grain Initiative signed by Russia, Türkiye, Ukraine and the UN fully and effectively in a balanced manner, and support the UN in playing an important role in this regard. The cooperation initiative on global food security proposed by China provides a feasible solution to the global food crisis.

10. Stopping unilateral sanctions. Unilateral sanctions and maximum pressure cannot solve the issue; they only create new problems. China opposes unilateral sanctions unauthorized by the UN Security Council. Relevant countries should stop abusing unilateral sanctions and “long-arm jurisdiction” against other countries, so as to do their share in deescalating the Ukraine crisis and create conditions for developing countries to grow their economies and better the lives of their people

11. Keeping industrial and supply chains stable. All parties should earnestly maintain the existing world economic system and oppose using the world economy as a tool or weapon for political purposes. Joint efforts are needed to mitigate the spillovers of the crisis and prevent it from disrupting international cooperation in energy, finance, food trade and transportation and undermining the global economic recovery

12. Promoting post-conflict reconstruction. The international community needs to take measures to support post-conflict reconstruction in conflict zones. China stands ready to provide assistance and play a constructive role in this endeavor

Sorteer op:  
Pagina 1 van 12 [ Er voldeden 239 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling