Het is nu do okt 21, 2021 11:23 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 25 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa

Geplaatst: do okt 21, 2021 10:38 am 

Reacties: 224
Bekeken: 5244


baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
Bij de covid propaganda jongens klotst het overheidsgeld natuurlijk tegen de plinten. De wetenschappelijke benadering moet het doen met vrijwilligers en een button om ze te steunen. Ik vind dat wel sympathiek.

Het BOPC doet onderzoek naar het beleid van de regering t.a.v. covid-19. Engel heeft er in de rechtszaal vaak genoeg tegenover gestaan om daar uiterst deskundig over te kunnen getuigen. Maar goed, voor types als Enzo is het pas 'wetunschap' als het RIVM met een nepgrafiek probeert de avondklok door de tweede kamer te frommelen. Dat vind ik weer minder sympathiek.
De dansleraar heeft van liegen, bedriegen en intimideren zijn business model gemaakt, verliest al zijn rechtzaken, plempt zijn twitterfeed vol met angstporno over bijwerkingen van het vaccin en ontkent het virus en dan weer niet. Dat is blijkbaar de deskundigheid waar BCOP naar op zoek is. Laat je niet om de tuin leiden door de neutrale naam.

Voor types als Enzo is het pas niet intimiderend als de politie veel te gewelddadig optreedt op Malieveld en Museumplein, week na week. Hoe dan ook, de dansleraar verklaart tegenover BPOC niet over zichzelf, maar over het liegen, bedriegen en intimideren door de overheid. Toch maar even lezen wat de BPOC gevonden heeft.


Als je het vergelijkt met Rusland en jouw grote leider Poetin ,dan is Nederland en Rutte nog er soepel voor de wappies.
Ook demonstranten zulle zich aan de spelregels moeten houden , als het niet goedschiks kan dan kwaadschiks.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa

Geplaatst: wo okt 20, 2021 11:15 am 

Reacties: 224
Bekeken: 5244


De Poetin- knuffelaar Baudet en Wilders en hun volgelingen , zingen steeds meer toontjes lager.
Hun grote held en voorbeeld beperkt toch idioot veel de vrijheden van de burgers.

Moskou heeft ongevaccineerde mensen boven de 60 jaar de opdracht gegeven de komende vier maanden thuis te blijven, nu het aantal coronabesmettingen en -slachtoffers in de Russische hoofdstad blijft stijgen. Bedrijven moeten tot 25 februari ten minste 30 procent van hun personeel vanuit huis laten werken, maakte burgemeester Sergej Sobjanin bekend.

Het is voor het eerst sinds de zomer dat er weer maatregelen tegen het virus worden genomen. Die gaan volgende week maandag in.
De hoogste Russische medische adviseur heeft geopperd de periode van 30 oktober tot 7 november tot niet-werkweek uit te roepen om het virus in te dammen, zoals vorig jaar ook een keer is gedaan.

Het voorstel wordt vandaag voorgelegd aan president Poetin, aldus premier Michail Misjoestin. Volgens hem heeft deze maatregel bij het begin van de epidemie ook goed gewerkt. Misjoestin zei dat de druk op het zorgstelsel blijft toenemen en het zaak is deze situatie aan te pakken. Van de 60-plussers is maar een derde ingeënt, terwijl 86 procent van de overleden coronaslachtoffers tot deze leeftijdsgroep behoorde.

In Rusland stierven het afgelopen etmaal 1015 mensen door Covid-19, het hoogste aantal sinds het begin van de epidemie. Er werden 33.740 nieuwe besmettingen vastgesteld.
Veel Russen wantrouwen de coronavaccins van Russische makelij. De inentingsgraad is met ruim 30 procent stukken lager dan in westerse landen. Voor sommige beroepen is vaccinatie wel verplicht en dat wordt uitgebreid.


https://krant.trouw.nl/titles/trouw/832 ... 67093/13/3

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa

Geplaatst: wo okt 13, 2021 8:54 am 

Reacties: 224
Bekeken: 5244


baedeker schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:
Dan is jouw 24x7 kontkusserij van Rutte wel een wat overtuigender verdienmodel.
Dit zegt de kontkusser van Poetin.
De EU wil je afbreken en Poetin prijs je in de hemel.
Juist Wilders en Baudet zijn de grote gevaren voor Nederland en Europa.
Ze gedragen zich als nuttige idioten voor Rusland en ze zijn een bedreiging voor onze welvaart en veiligheid.

Wat een nonsens weer. Kartelgastjes die steeds een vijandbeeld oproepen, vervolgens op partijen stemmen die defensie te gronde richten, en als klap op de vuurpijl in EU verband grif meedoen aan ons afhankelijk maken van Russisch gas.
De kontkussers van Poetin, die zitten bij VVD en D66.
:hardlachen:


De Poetin aanhangers van de PVV en FVD willen zelf niet in dat land leven , omdat ze weten dat je daar je leven niet zeker bent. :hardlachen:

De afgelopen twaalf maanden kromp de Russische bevolking met bijna één miljoen, zo wijst een analyse van overheidsstatistieken uit. Demograaf Aleksej Raksja, ex-medewerker van het overheidsbureau Rosstat, berekende dat de bevolking van Rusland in de periode tussen oktober 2020 en september 2021 met 997.000 mensen afnam.
De berekeningen van Raksja zijn gebaseerd op het verschil tussen het geboorte- en sterftecijfer van Rusland en laten migratie buiten beschouwing. Deze bevolkingskrimp zou betekenen dat Rusland nu minder inwoners telt dan in het jaar 2000, toen Vladimir Poetin voor het eerst aan de macht kwam.

De recorddaling van de bevolking wordt mede veroorzaakt door de coronacrisis. Officieel zijn er in Rusland 214.000 coronadoden gemeld vanaf het begin van de pandemie, maar er wordt algemeen aangenomen dat het werkelijke aantal coronadoden een stuk hoger ligt. Gezondheidsexperts en demografen wijzen op het grote verschil tussen het officiële aantal coronadoden en de oversterfte in het land: hoe het sterftecijfer afwijkt van een langjarig gemiddelde. De oversterfte sinds het begin van de pandemie bedraagt 660.000 doden. Volgens Raksja zijn veel coronadoden in Rusland verkeerd geclassificeerd.


https://www.trouw.nl/buitenland/in-een- ... ~bea78d61/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa

Geplaatst: za okt 09, 2021 2:34 pm 

Reacties: 224
Bekeken: 5244


baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
Doodnormale vraag, karteltrol Enzo.
Heb je er de onderbouwing voor, dat Gestopt een betaalde Ruslandtrol is?
Je ziet hem zelden maar was tijdens de MH17 discussies dagelijks aanwezig.

Dan is jouw 24x7 kontkusserij van Rutte wel een wat overtuigender verdienmodel.

:lol:


Dit zegt de kontkusser van Poetin. :hardlachen:
De EU wil je afbreken en Poetin prijs je in de hemel.

Juist Wilders en Baudet zijn de grote gevaren voor Nederland en Europa.
Ze gedragen zich als nuttige idioten voor Rusland en ze zijn een bedreiging voor onze welvaart en veiligheid.

Russische hackers zijn berucht. Met regelmaat worden ze in verband gebracht met grootschalige cyberaanvallen op bedrijven en overheden. Hoe kan dat en in hoeverre heeft het Kremlin daar iets mee te maken?

Naar eigen zeggen liet Joe Biden er afgelopen juni tijdens zijn eerste ontmoeting met zijn Russische collega Vladimir Poetin geen misverstand over bestaan. Tijdens de tête-à-tête stelde de Amerikaanse president dat cyberaanvallen op kritieke Amerikaanse infrastructuur ‘verboden terrein’ is voor het Kremlin. “Ik keek hem aan en vroeg: hoe zou u zich voelen als ransomware de pijpleidingen van uw olievelden aan zou vallen”.

Hoewel de uitspraak voor de buitenwacht wellicht een hoog melodramatisch Hollywoodgehalte had, was Biden bloedserieus. Een maand eerder had zich aan de oostkust van de Verenigde Staten namelijk een van de grootste cyberaanvallen uit de geschiedenis voltrokken. Met een digitale aanval die gebruik maakte van zogeheten ransomware lukte het hackers om van buitenaf de computersystemen van Colonial Pipeline binnen te dringen.

Door die hack viel vrijwel het hele pijpleidingennetwerk van het Amerikaanse bedrijf stil. Met alle consequenties van dien. Colonial Pipeline geldt immers als een van de belangrijkste beheerders van oliepijpleidingen in de VS en dus ontstond er na de hack een schrijnend tekort aan brandstof aan de Amerikaanse oostkust. In diverse staten kwamen benzinestations zonder brandstof te zitten en elders ontstonden lange rijen met automobilisten die brandstof wilden hamsteren.

Daags voor de ontmoeting tussen Biden en Poetin was het bovendien weer raak toen hackers de systemen van vleesverwerker JBS binnen wisten binnen te dringen, waardoor tientallen slachterijen in de VS hun werk stil moesten leggen. Ook een grootschalige hack bij Kasaeya, een ontwikkelaar van IT-managementsoftware, zorgde er in juli voor dat zo’n 1500 bedrijven wereldwijd werden lamgelegd.

In alle bovenstaande gevallen maakten hackers gebruik van zogenoemde ransomware. In het Nederlands vaak vertaalt als ‘gijzelingssoftware’: software gijzelt en blokkeert een computer- of besturingssysteem en vervolgens eisen hackers losgeld in de vorm van bitcoins of andere cryptovaluta in ruil voor een digitale sleutel waarmee bedrijven hun systemen weer van het slot kunnen halen.


https://www.trouw.nl/verdieping/waarom- ... ~bd43e741/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa

Geplaatst: di okt 05, 2021 10:06 am 

Reacties: 224
Bekeken: 5244


Lancelot schreef:
Lies schreef:
Lancelot schreef:
Op de keper beschouwd is Afghanistan natuurlijk ook veel meer een Chinees en Russisch probleem. Dit land grenst niet aan het westen immers.,Prima dat China diplomatieke relaties opbouwt met de machthebbers in een buurland
Het gevecht om grondstoffen gaat verder dan buurlanden. Wordt het grootse gevaar voor Europa straks dat we nog meer moeten gaan bedelen?

Niet veel anders dan we de afgelopen 70 jaar met barbaarse landen om olie en gas hebben gebedeld.


De Poetin knuffelaars verkeren in goede kringen en nu nog steeds willen zie blijven bedelen om gas.

Dat er vertrouwelingen van Russische president Vladimir Poetin opduiken in de Pandora Papers, wekt weinig verbazing. Eerder bevestigt het wat iedereen al jaren weet: de Russische elite is corrupt.

Eigenlijk was het de zoveelste bevestiging van wat iedereen in Rusland en daarbuiten al wist: Vladimir Poetin en zijn handlangers verrijken zichzelf op onbeschaamde wijze via louche constructies in de offshorewereld. Uit de zondag gepubliceerde Pandora Papers blijkt eens te meer op wat voor schaal de cirkel van vertrouwelingen rondom de Russische president de afgelopen jaren geheime buitenlandse activa wist te vergaren.

Sterker, volgens het ICIJ, het internationale journalistencollectief dat de gelekte documenten afkomstig uit belastingparadijzen heeft gepubliceerd, zijn de Russen 'disproportioneel' vertegenwoordigd in de Pandora Papers. Uit een analyse volgt dat de Russen achter zo'n 14 procent van de meer dan 27.000 bedrijven zitten waarvan de eigendomsgegevens in belastingparadijzen zijn onthuld. Onder hen zijn zeker 46 Russische oligarchen die gebruikmaken van offshorebedrijven.

Het zal veel Russen weinig verbazen. Zij weten al jaren dat de politieke en economische elite tot op het bot corrupt is. Neem de video-onderzoeken van de gevangen oppositieleider Aleksej Navalny waarin hij de exorbitante rijkdom van onder andere oud-president Dmitri Medvedev en president Poetin blootlegt. De villa's, ondergrondse ijshockeystadions, wijngaarden en wagenparken die in die exposés naar voren komen bevestigen wat veel Russen weten: de elite steelt, ten koste van de gewone burger.


https://krant.trouw.nl/titles/trouw/832 ... 457939/6/1

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa

Geplaatst: wo jul 21, 2021 6:45 pm 

Reacties: 224
Bekeken: 5244


Het gedroomde Poetin-land van Baedeker drijft steeds verder af van Europa.
Not een paar jaar en ze kunnen wel terug naar de Sovjet Unie

Tijd voor een raadsel. Welk land hoort niet in het volgende rijtje thuis? Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Mexico, Hongarije, Marokko, India, Bahrein, Rwanda, Azerbeidzjan, Kazachstan. Moeilijk, inderdaad. Nieuwe poging: welk land zou in elk geval niet in dit rijtje thuis mógen horen? Hongarije, natuurlijk. Want wat doet een EU-lidstaat in een rijtje van landen die hun eigen burgers - oppositieleden, activisten en journalisten - bespioneren met behulp van Israelische spyware?

Eigenlijk is dat dezelfde vraag als deze: wat doet een land als Hongarije nog in de EU? Ik vind het een pijnlijke vraag, want ik heb mij altijd geërgerd aan het dedain waarmee West-Europeanen naar Oost-Europa keken, en als correspondent in die regio geloofde ik vast en zeker dat Warschau, Praag, Bratislava en Boedapest bezig waren 'terug te keren naar Europa', zoals het heette. Ook toen er autoritaire en dwarse leiders aantraden - 'Lillipoetins', noemde Nina Chroesjtsjov ze in deze krant - bleef ik standvastig. We hadden Italië toch ook niet buiten Europa gezet omdat Berlusconi er jarenlang aan de macht was?

Maar nu weet ik het niet meer. Een grote meerderheid van de Polen en Hongaren is nog steeds voorstander van het EU-lidmaatschap, en ik realiseer me dat als ik over deze landen spreek, ik eigenlijk spreek over hun leiders: Jaroslaw Kaczynski, Viktor Orbán. Maar zij zijn democratisch gekozen, ze zijn het volk niet zomaar overkomen. Dus wat moet de EU met een land dat nog steeds lid wil zijn, maar tegelijkertijd zegt: we ondertekenen wel de reglementen, maar we zijn er niet aan gebonden, want onze eigen regels gaan voor? Dat is wat het Poolse Constitutionele Hof - dat wordt gecontroleerd door de Poolse regering - vorige week uitsprak: het Poolse recht staat boven het Europese recht. En zo bestaan er dus binnen de Europese Unie 'homovrije zones'. Of, zoals in Hongarije, 'lhbti+-vrije scholen'.


https://krant.trouw.nl/titles/trouw/8321

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa

Geplaatst: ma jul 12, 2021 11:50 am 

Reacties: 224
Bekeken: 5244


baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
Einstein ... na al die jaren ... en tegen beter weten in maar blijven hopen dat baedeker een keer met natte vinger werk komt.
:snooty:
Na een half jaar flagrante onzin van de hand van Baedeker over de Amerikaanse presidentsverkiezingen is enige scepsis over zijn bijdragen wel op zijn plaats. Volkomen logisch. :yes:
Overigens worden de cijfers van het CBS, zodra ze niet in het straatje te pas komen, hier vaak ook in twijfel getrokken.

Enzo had geen repliek op #201, en heeft hier ook eigenlijk niks in te brengen.
Hadden we niet afgesproken dit soort vervuiling voortaan in het schelddraadje te plaatsen?

Lumiere schreef:
Bovendien vertelt leugenaartje Baedeker er niet bij dat 470.000 niet westerse migranten in die periode Nederland hebben verlaten :fluiten:

Vraagje hè. Hoeveel kost dat nou, zo'n jokkebrok fact-check die heel veel woorden nodig heeft om toe te geven dat wat Wilders zei klopt (dat de VVD in 10 jaar 750.000 niet-westerse allochtonen Nederland binnengelaten heeft), en er dan toch een 'deels onwaar' op te plakken?


Stickerboekpubliek. Je blijft je verbazen.
:lol:


Wanneer ga je je eens verbazen over jezelf, over je verering en mooie praten van Trump en Poetin?
Over je eindeloos verdedigen van de racisten club van Baudet , Wilders, Hiddema en Cliteur ?
Over je prietpraat van de wappies , nepniews en andere waandenkbeelden.

Misschien is het nog niet te laat om tot de jaren van verstand te komen?
Begin daar eens aan te werken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa

Geplaatst: zo jul 11, 2021 8:43 am 

Reacties: 224
Bekeken: 5244


baedeker schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:

Maar natuurlijk, hogere functies naar buitenlanders, en de prachtige agrarische sector om D66 dompraat kapot maken.
Best houden we Hume zo ver mogelijk bij het economisch beleid vandaan.
:hum:

Wil jij dan wel meer migranten als goedkope arbeidskrachten hier naar toe halen?
Wat zeur je dan.

'Hogere functies naar buitenlanders' dient alleen de ijdelheid van nep kosmopolieten,
en de agrarische sector is een prachtige bedrijfstak die Nederland op de kaart zet.
Zoals zowat alles in het leven gaat het stukken beter als je niet naar de dompraat van D66 luistert.
En, is het crimineeltje nu inmiddels gearresteerd?


Vroeger ging de textiel en de schoenen industrie naar de lage lonen landen.
En nu laten baedeker en consorten duizenden Polen en Roemen naar Nederland komen,
om hier het lage lonen werk te doen in de kassen en slachterijen.
Zo creëren deze partijen hun kiezers ,want dan is het weer heerlijk om te klagen over de migranten.
Wat een stelletje onbenullen zijn die telegraaf partijen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa

Geplaatst: ma jul 05, 2021 7:36 am 

Reacties: 224
Bekeken: 5244


Biertje schreef:
Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Logisch dat mensen daar niet willen werken, slecht betaald en zwaar werk en dan zit je ook nog tussen buitenlanders die geen woord Engels spreken en uitgeknepen worden door uitzendbureau's.

Als ze allemaal het land uitmoeten zullen de Nederlanders het toch weer zelf moeten gaan doen. Gaat niet gebeuren natuurlijk.
Dan verplaatst de slachterij naar een land met lage lonen en minder regels.


In Nederland hebben we veel te veel werk en veel te weinig personeel.
Waarom moeten we perse bedrijfstakken in Nederland met lage lonen in standhouden ?
En dit met werk voor migranten uit Oost Europa ,voor mensen voor wie we geen woningen hebben?
Is dit bedoeld om de lobby's van de VVD en CDA tegemoet te komen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa

Geplaatst: zo jul 04, 2021 7:42 pm 

Reacties: 224
Bekeken: 5244


De Koude oorlog is terug als Cyberoorlog

Er valt niet meer aan te ontkomen: ook gijzelsoftware is politiek geworden. De hack van het Amerikaanse softwarebedrijf Kaseya afgelopen weekeinde door het Russische REvil is de zoveelste in een lange rij waarbij de effecten van gijzelsoftware op het openbare leven merkbaar zijn. In Zweden werd supermarktketen Coop gedwongen achthonderd winkels te sluiten.

Het is vooral de industriële wijze waarop de criminele groeperingen toeslaan en de pertinente weigering van Rusland om iets aan de aanvallen vanuit Rusland te doen, waardoor het onderwerp steeds hoger op de politieke agenda staat. Als blijkt dat de Russische regering er iets mee te maken heeft, zo waarschuwde de Amerikaanse president Biden, zullen de Verenigde Staten dat niet ongestraft laten. ‘Ik heb Poetin gezegd dat we zullen reageren.’


https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bdab4527/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa

Geplaatst: di mei 18, 2021 3:00 pm 

Reacties: 224
Bekeken: 5244


baedeker schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:

Maar natuurlijk, hogere functies naar buitenlanders, en de prachtige agrarische sector om D66 dompraat kapot maken.
Best houden we Hume zo ver mogelijk bij het economisch beleid vandaan.
:hum:

Wil jij dan wel meer migranten als goedkope arbeidskrachten hier naar toe halen?
Wat zeur je dan.

'Hogere functies naar buitenlanders' dient alleen de ijdelheid van nep kosmopolieten,
en de agrarische sector is een prachtige bedrijfstak die Nederland op de kaart zet.
Zoals zowat alles in het leven gaat het stukken beter als je niet naar de dompraat van D66 luistert.
En, is het crimineeltje nu inmiddels gearresteerd?


En het is al jaren duidelijk dat Nederlanders daar niet in willen werken en ook niet in slachterijen en in schoonmaakwerk enz
Dus dan moet je ook niet klagen over al die prachtige migranten, die voor een laag loon deze sector in stand houden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa

Geplaatst: di mei 18, 2021 1:32 pm 

Reacties: 224
Bekeken: 5244


baedeker schreef:
Hume schreef:
PeterJKH schreef:


Klopt. Als Nederland het niet aan kan qua sociale voorzieningen, waaronder onderdak, dan heeft het toelaten van immigranten geen zin.
Migranten kunnen we toelaten voor hogere functies en goed betaalde banen.
Zoals het nu gaat voor de agrarische sector met hun glastuinbouw en slachterijen, met al die goedkope arbeidskrachten,
die gehuisvest moeten worden, daar moet een eind aan komen.
Die sectoren kunnen beter verhuizen naar lage lonen landen ,want in Nederland is hier geen personeel voor te vinden.

Maar natuurlijk, hogere functies naar buitenlanders, en de prachtige agrarische sector om D66 dompraat kapot maken.
Best houden we Hume zo ver mogelijk bij het economisch beleid vandaan.
:hum:


Wil jij dan wel meer migranten als goedkope arbeidskrachten hier naar toe halen?
Wat zeur je dan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa

Geplaatst: di mei 18, 2021 12:42 pm 

Reacties: 224
Bekeken: 5244


PeterJKH schreef:
Biertje schreef:
PeterJKH schreef:


Natuurlijk speelt dat mee. Als je elk jaar pakweg 50.000/60.000 mensen binnenhaalt die van sociale woningbouw afhankelijk gaan zijn, legt dat een enorm beslag op je woningbestand in de sociale sector. Of niet dan? Dat zijn tienduizenden woning per jaar die anders beschikbaar hadden geweest voor reeds aanwezige Nederlanders.
Dan zijn ze toch niet welkom?


Klopt. Als Nederland het niet aan kan qua sociale voorzieningen, waaronder onderdak, dan heeft het toelaten van immigranten geen zin.


Migranten kunnen we toelaten voor hogere functies en goed betaalde banen.
Zoals het nu gaat voor de agrarische sector met hun glastuinbouw en slachterijen, met al die goedkope arbeidskrachten,
die gehuisvest moeten worden, daar moet een eind aan komen.
Die sectoren kunnen beter verhuizen naar lage lonen landen ,want in Nederland is hier geen personeel voor te vinden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa

Geplaatst: zo mei 16, 2021 11:04 am 

Reacties: 224
Bekeken: 5244


Lancelot schreef:
Hume schreef:
Biertje schreef:
Ja en? Dit gebeurt in alle landen waar de mensenrechten zijn opgedoekt en toch doen we er zaken mee.


Zaken doen is iets anders dan de EU afbreken.
De Nexetiers zijn nuttige idioten voor Poetin en een ramp voor ons land.

Nu niet zo overdrijven hoor Hume, het aantal Nexetiers in ons land zijn op 1 hand te tellen en bovendien zijn de partijen waarin zij vertegenwoordigd zijn niet meer dan pluchezitters omdat zij zich door hun ideeen over onze rechtsstaat toch niet gaan regeren. Dus de term ramp is wel wat groot aangezet.


Het zijn wel 4 partijen en 30 zetels in de kamer.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa

Geplaatst: zo mei 16, 2021 10:13 am 

Reacties: 224
Bekeken: 5244


Biertje schreef:
Hume schreef:
De Poetin knuffelaars Wilders en de baudetjes, hoor je niet meer over hun grote held.
De Oosterburen van Europa zakken steeds verder af naar het oude Russische Rijk van ooit.

Een rechtbank in Moskou oordeelt maandag of de beweging van Aleksej Navalny op een lijst met extremistische organisaties komt. Dat betekent het einde van de oppositie en een terugkeer naar ouderwetse autocratie.

De symboliek droop er letterlijk vanaf toen een medewerker van een Russisch energiebedrijf op 28 april met een verfroller en een grote pot gele verf bij een transformatorhuisje ergens in Sint-Petersburg arriveerde. Op de muur van het gebouw prijkte een gigantisch portret van Aleksej Navalny. De graffitikunst toonde de oppositieleider breed lachend en met zijn handen in de vorm van een hart. Naast hem stond de tekst ‘held van de nieuwe tijd’.

Een kleine vier uur nadat de muurschildering werd ontdekt, zette het mannetje met zijn verfroller de eerste gele streep door het gezicht van Navalny. Kort daarna leek het alsof het portret er nooit had gestaan. Symbolischer kon het eigenlijk niet. Twee dagen eerder ging in Moskou een rechtszaak van start om de politieke en anticorruptieorganisatie van Navalny het predicaat ‘extremistisch’ te geven. Maandag besluit een rechter in de hoofdstad of de beweging ook daadwerkelijk dat brandmerk krijgt.


https://www.trouw.nl/buitenland/na-jare ... ~b4f6ba0e/
Ja en? Dit gebeurt in alle landen waar de mensenrechten zijn opgedoekt en toch doen we er zaken mee.


Zaken doen is iets anders dan de EU afbreken.
De Nexetiers zijn nuttige idioten voor Poetin en een ramp voor ons land.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa

Geplaatst: zo mei 16, 2021 7:23 am 

Reacties: 224
Bekeken: 5244


De Poetin knuffelaars Wilders en de baudetjes, hoor je niet meer over hun grote held.
De Oosterburen van Europa zakken steeds verder af naar het oude Russische Rijk van ooit.

Een rechtbank in Moskou oordeelt maandag of de beweging van Aleksej Navalny op een lijst met extremistische organisaties komt. Dat betekent het einde van de oppositie en een terugkeer naar ouderwetse autocratie.

De symboliek droop er letterlijk vanaf toen een medewerker van een Russisch energiebedrijf op 28 april met een verfroller en een grote pot gele verf bij een transformatorhuisje ergens in Sint-Petersburg arriveerde. Op de muur van het gebouw prijkte een gigantisch portret van Aleksej Navalny. De graffitikunst toonde de oppositieleider breed lachend en met zijn handen in de vorm van een hart. Naast hem stond de tekst ‘held van de nieuwe tijd’.

Een kleine vier uur nadat de muurschildering werd ontdekt, zette het mannetje met zijn verfroller de eerste gele streep door het gezicht van Navalny. Kort daarna leek het alsof het portret er nooit had gestaan. Symbolischer kon het eigenlijk niet. Twee dagen eerder ging in Moskou een rechtszaak van start om de politieke en anticorruptieorganisatie van Navalny het predicaat ‘extremistisch’ te geven. Maandag besluit een rechter in de hoofdstad of de beweging ook daadwerkelijk dat brandmerk krijgt.


https://www.trouw.nl/buitenland/na-jare ... ~b4f6ba0e/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa

Geplaatst: do mei 13, 2021 8:27 am 

Reacties: 224
Bekeken: 5244


Biertje schreef:
Lancelot schreef:
Hume schreef:


Hij kreeg nauwelijks kans om zijn plannen uit te leggen, want de zeurkous van Nieuswuur bleef eindeloos herhalen ,
dat wat we de afgelopen maanden hebben al zo lang gezien met de paper-lek en de notulen.

Ik kan me niet voorstellen dat de kijkers er iets van hebben begrepen.
Omtzigt heeft uitstekende werk gedaan en toch is hij niet het enige probleem ,dat we in Nederland hebben.
De mensen hebben er schoon genoeg van de politiek Den Haag , die nu twee maanden na de verkiezingen, nog steeds niet aan het werk is.
De klaag-Marietjes van partijen die hebben verloren ,wentelen zich liever in de poel van de rioolpartijen .

Daarom al die kommer en kwel zegt meer over de oppositiepartijen, dan over Rutte en de regering.

Het begint wel ietwat irritant te worden dat dit overspannen kamerlid uit Enschede de coalitievorming zo vertraagt. Maar goed dat Rutte binnenkort eens met hem gaat babbelen.
Luilebal, dat Enschedese kamerlid is niet het hoofdprobleem. Wil het CDA wel mee regeren nu zo veel zetels is kwijtgeraakt? In de peilingen staat het CDA op 11.

Weisglas begint het begrijpen. Omtzigt is het niet probleem, wel Rutte die zegt dingen radicaal te willen en dan later blijkt dat hij echt niet alles anders wil gaan doen. De zoveelste leugen, de zoveelste schijnbeweging.

https://www.bnr.nl/nieuws/politiek/1044 ... n-de-kamer


Waarom worden alle problemen van het verlies van CDA op het bordje van Rutte geschoven?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa

Geplaatst: di mei 11, 2021 5:39 pm 

Reacties: 224
Bekeken: 5244


Enzo501 schreef:
Lancelot schreef:
Hume schreef:


Hij kreeg nauwelijks kans om zijn plannen uit te leggen, want de zeurkous van Nieuswuur bleef eindeloos herhalen ,
dat wat we de afgelopen maanden hebben al zo lang gezien met de paper-lek en de notulen.

Ik kan me niet voorstellen dat de kijkers er iets van hebben begrepen.
Omtzigt heeft uitstekende werk gedaan en toch is hij niet het enige probleem ,dat we in Nederland hebben.
De mensen hebben er schoon genoeg van de politiek Den Haag , die nu twee maanden na de verkiezingen, nog steeds niet aan het werk is.
De klaag-Marietjes van partijen die hebben verloren ,wentelen zich liever in de poel van de rioolpartijen .

Daarom al die kommer en kwel zegt meer over de oppositiepartijen, dan over Rutte en de regering.

Het begint wel ietwat irritant te worden dat dit overspannen kamerlid uit Enschede de coalitievorming zo vertraagt. Maar goed dat Rutte binnenkort eens met hem gaat babbelen.

Ik zie hier ook allerlei voorstellen voor een zakenkabinet, maar het enige dat ik zie is gekrenkte egootjes en partijen die zich willen profileren. Als je Nederland als een zaak wilt gaan runnen moet je dat anders doen, want elk bedrijf dat zo gerund wordt was allang over de kop gegaan.
Een zaak gaat echt niet de boel maanden stil leggen omdat er een collega overspannen is geraakt of omdat een aantal mensen niet met een ander door 1 deur wil gaan. Je moet door, en ik heb nou niet het idee dat dit kinderachtige gekrakeel het vertrouwen van de bevolking gaat terugwinnen.
De keuze van de kiezer dient gerespecteert te worden, dus even de koppen tegen elkaar en formeren met die hap. Dat is democratie. :ok:


Je slaat de spijker op zijn kop! :wink:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa

Geplaatst: di mei 11, 2021 8:39 am 

Reacties: 224
Bekeken: 5244


Raya schreef:
Lancelot schreef:
Raya schreef:


In de Kamer, al sinds vanmiddag, de slachtoffers aan het woord.
Ze worden nog steeds tegengewerkt. Er zijn alleen maar toezeggingen, waarvan voor de bühne een klein beetje is uitgevoerd. Het gaat ook om veel meer dan racisme. Er zijn pas 12 dossiers van de ruim 30.000 afgehandeld.

Aftreden is niet voldoende. Opstappen en alles afpakken en veilen om de gedupeerden deels mee schadeloos te stellen. Dan gebeurt er eindelijk eens wat.

Poetin kan dan een gevaar zijn, Rutte is een veel groter gevaar, want dat gevaar wordt niet onderkend.

Het gevaar van André van Duin wordt denk ik nog minder onderkend. Die man moet dan wel een gigantische groot gevaar zijn


Heb je Rutte gehoord gisteravond?


Hij kreeg nauwelijks kans om zijn plannen uit te leggen, want de zeurkous van Nieuswuur bleef eindeloos herhalen ,
dat wat we de afgelopen maanden hebben al zo lang gezien met de paper-lek en de notulen.

Ik kan me niet voorstellen dat de kijkers er iets van hebben begrepen.
Omtzigt heeft uitstekende werk gedaan en toch is hij niet het enige probleem ,dat we in Nederland hebben.
De mensen hebben er schoon genoeg van de politiek Den Haag , die nu twee maanden na de verkiezingen, nog steeds niet aan het werk is.
De klaag-Marietjes van partijen die hebben verloren ,wentelen zich liever in de poel van de rioolpartijen .

Daarom al die kommer en kwel zegt meer over de oppositiepartijen, dan over Rutte en de regering.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa

Geplaatst: ma mei 10, 2021 5:37 pm 

Reacties: 224
Bekeken: 5244


baedeker schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:
* * * troll alert * * *
Is het nog steeds niet tot je doorgedrongen, dat de Knuffelaars van Poetin en Trump in de PVV en FVD, de grootste bedreiging vormen voor onze democratie en rechtsstaat?

Een beetje bijspijkeren kan geen kwaad

Ik ben al helemaal bijgespijkerd door 10 jaar systemisch racisme bij de belastingdienst, en de afbraak van democratie en rechtsstaat door de partijen waar Hume op gestemd heeft, om Rutte er mee weg te laten komen. Je houdt niemand voor de gek met je misleidende praatjes.


Natuurlijk moet er veel veranderen in de politiek en bij de overheid.
Dat is al 20 jaar nodig en je hebt gelijk dat de traditionele partijen daar veel te weinig aan hebben gedaan.

Dat neemt niet weg dat de populisten van extreem links of rechts, geen plannen hebben voor de noodzakelijke veranderingen.
Ze komen niet verder dan het roepen uit het riool
De meeste kiezers hebben dit goed begrepen en hebben in meerderheid gekozen voor partijen ,
die uiteindelijk wel de plannen en competenties hebben om problemen op te lossen.
Met roepen aan de kant maak je geen doelpunten.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 2 [ Er voldeden 25 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling