Het is nu wo jan 27, 2021 9:06 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 4 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Elite als populistische fata morgana
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Elite als populistische fata morgana

Geplaatst: wo jan 27, 2021 10:55 am 

Reacties: 76
Bekeken: 726


Biertje schreef:
De overheid moet alle schulden van de toeslagouders of overnemen uit gewoon uitbetalen aan de ouders. Waarom maakt de elite zich zo druk daarover?

https://nos.nl/artikel/2366087-tweede-k ... nemen.html


Op dit punt ben ik het met je eens.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Elite als populistische fata morgana

Geplaatst: wo jan 27, 2021 10:54 am 

Reacties: 76
Bekeken: 726


Biertje schreef:
Einstein schreef:
Biertje schreef:
Beter lezen, het elitaire loeder Van Huffelelen roept private schuldeisers op om de slachtoffers die de elite heeft veroorzaakt kwijt te schelden voor de vorderingen die de private schuldeisers op de slachtoffers hebben


Ja en dan ? maakt dat wat uit ? Hierboven maakte jij je druk over het feit, dat het om mensen met een dubbele nationaliteit gaat. Die zouden bevoordeeld worden. Het was jouw bijdrage #64

Citaat:

Ook schulden bij andere instanties zoals het UWV, de Dienst Uitvoering Onderwijs en de Sociale Verzekeringsbank, worden geschrapt.

Vorige maand maakte Van Huffelen bekend dat alle slachtoffers recht hebben op ten minste 30.000 euro. ,,Ik vind dat ouders een volledig schone lei verdienen, zodat zij het bedrag aan compensatie kunnen gebruiken om écht een nieuwe start te maken”, aldus Van Huffelen.

De staatssecretaris roept private schuldeisers op hetzelfde te doen. Ze is daarover nog met hen in gesprek.Einstein die het verschil niet snapt tussen een horizontale rechtsverhouding en een verticale rechtsverhouding, het wordt met de dag gekker.

Ok.. ik had het bericht fout gelezen.. Belasting is niet iets wat je jaren in kleine termijntjes kunt afbetalen.. men legt beslag, dus het leed is al geschied en mensen hebben helemaal geen geld om wat voor schulden dan ook af te lossen !! maar goed, gelukkig is er wel hulp dus.. er is een schuldhulpverlening op touw gezet, voor alle gedupeerden van de toeslagen-affaire. Gelukkig zijn er dan mensen (van de elite zeg je) die zich inzetten, om die de getroffenen te helpen. En misschien (of hopelijk !!) zijn die particuliere schuldeisers van zins om mee te doen, dat weten we dus nog niet. Vandaar dat er momenteel over een schadeloosstelling wordt gepraat. Het geld van deze mensen, wat ze onterecht is ontnomen, moet ERGENS vandaan komen. Betrokkenen zitten op zwart zaad, sinds ze zijn genaaid door een overheid (of elite, zo je wilt) die een overspannen beleid had ingezet op fraude. Vervolgens (blijkbaar) een zooitje ambtenaren bij de belastingdienst, die met hun ogen dicht en op automatische piloot deze overspannen regeling uitvoeren. Dus éérst kijken naar buitenlandse namen op lijsten. Dat was namelijk mijn punt hierboven. De getroffenen zijn voor een groot deel mensen van buitenlandse herkomst. Dat overspannen fraude-beleid is namelijk indertijd ingezet, naar aanleiding van buitenlandse fraudekwesties, met toeslagen en aanvullende uitkeringen. Maar deze keer.. is het dus anders gelopen.. onschuldige mensen (allerlei mensen) werden onterecht aangesproken en op een zeer onredelijke manier behandeld
Waar haal jij vandaan dat die schuldhulp altijd door de elite wordt gedaan?

Wat mij vooral verbaast is dat de overheid nog steeds geen beeld heeft van elke ouder hoeveel schade zij daar heeft aangericht. Daar moeten we de alite dankbaar voor zijn. Mensen zijn hun kwijt raakt, sommige mensen zijn zo ernstig geraakt die kunne niet meer aan de slag. En de elite die alles had kunnen voorkomen als ze geluisterd hadden naar de juriste bij de Belastingdienst. Het schuim staat op mijn bek.


De slachtoffers van de belastingdienst zijn niet de kiezers van van jouw club de PVV,
want Wilders is juist een voorstander van ethnische profileren.
Het is wel een schandaal dat deze mensen door verdachtmakingen van immigranten ,zo gedupeerd zijn een nog steeds
niet betaald zijn voor de schade.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Elite als populistische fata morgana

Geplaatst: ma dec 14, 2020 10:39 am 

Reacties: 76
Bekeken: 726


Lancelot schreef:
De elite zou nog wel wat inclusiever kunnen worden vind ik


Ben ik met je eens

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Elite als populistische fata morgana

Geplaatst: ma dec 14, 2020 5:29 am 

Reacties: 76
Bekeken: 726


Rightnow schreef:
Er zijn inderdaad verschillende types elite. Eentje daarvan benoemt Bart-Jan Spruyt in zijn boek "Lof van het Conservatisme". Conservatieven hopen juist op een elite die de samenleving van dienst is en die kan bogen op een vorming, op traditie, en op de mogelijkheid om bekwame bestuurders voort te brengen.

Moeilijke beslissingen worden volgens Bart Jan Spruyt soms genomen door mensen die niet de hoogste democratische (volksgunst-) ogen gooien maar die achteraf met eer "staatsman" worden genoemd.


Toch voldoet de Nederlandse elite niet aan het profiel van Bart Jan Spruijt of Cliteur.

dit is de elite van Nederland
Een witte man van eind vijftig, academisch gevormd, van middenklasse-komaf. Werkzaam bij de (semi-)overheid of in het bedrijfsleven, diverse nevenfuncties, af en toe contact met het kabinet en het Koninklijk Huis. Links-liberaal. Volvorijder, consciëntieus met voordeeltjes op grond van zijn positie, ietwat schuldbewust over zijn positie in de hogere regionen van de meritocratie.

SCP-directeur Kim Putters arriveert op het Binnenhof tijdens de formatie van het kabinet. Uit onderzoek van de Volkskrant komt hij als invloedrijkste bestuurder uit de bus.Beeld Freek van den Bergh
Dat is het profiel van het gemiddelde lid van de Nederlandse bestuurlijke elite zoals dat oprijst uit de enquête van I&O Research in opdracht van de Volkskrant onder 400 leden van die elite. Belangrijkste conclusie, ook in vergelijking met eerdere enquêtes in 2006, 2010 en 2015: de elite wordt geleidelijk diverser.

De elite is steeds minder het klassieke ‘old boys network’ van oudere witte mannen met een corporate achtergrond en een afkomst uit adel of patriciaat (hogere burgerij). Waren respondenten in 2010 nog voor bijna 60 procent werkzaam in het bedrijfsleven, nu is dat nog 40 procent. Ze werken vaker bij (semi-) overheidsinstellingen en vooral bij maatschappelijke organisaties en universiteiten. Het leeuwendeel heeft nu een middenklasse-achtergrond, met een universitaire studie in vooral Amsterdam, Leiden of Utrecht.


https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b23f753a/
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 4 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling