Het is nu ma apr 12, 2021 6:03 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 7 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: wo maart 03, 2021 9:51 am 

Reacties: 525
Bekeken: 16080


Lies schreef:
animo schreef:
...Over representatie gesproken. Het recente debat heeft mij bewogen tot een schuldbekentenis. Als goed gedrilde deugneus heb ik uitsluitend gestemd op de eerste vrouw op de lijst van mijn keuze. Ik zie nu in hoe grotesk mijn dwaling is. Mea maxima culpa!

Ik beloof dan ook plechtig nooit meer op een vrouw te stemmen. Die hebben immers een kut en ik niet, en dat is heel, heel belangrijk! Representatie betekent: een mannenstem op een vrouw is een verloren stem.

U kunt zich misschien voorstellen hoe groot mijn opluchting is dat ik na dik een halve eeuw tot dit diepe inzicht ben gekomen. Nu nog besluiten wat te doen met al die vloeibare genders die naar mijn kiezersgunst hengelen.
Als goed gedrilde deugneus...ha,ha,ha. Daarom komt het opstandige uit mijn jeugdjaren weer naar boven, het niet willen deugen en door dit gedoe kiezen ik voor de mannenbroeders in de politiek.


Je zult wel de trumpisten van de SGP bedoelen?
Zondags in de kerk en de andere dagen discrimineren van vrouwen ,van homo's en van zwarten.
Zo kennen we de mannen broeders van Urk van Katwijk en van de biblebelt .
Ze passen uitstekend in het straatje van Wilders en Baudet .
Ja die mannenbroeders ,strak in de mond en los in de kont. Houdt ze in de gate!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: za okt 03, 2020 11:05 am 

Reacties: 525
Bekeken: 16080


baedeker schreef:


Je grote leider kan weer tevreden zijn over zijn slimheid

De bijeenkomst van Forum voor Democratie op de Amerikaanse ambassade was fondsenwerving uit het boekje, betoogt fondsenwerver Eelco Keij.

Als internationaal fondsenwerver, Nederlander én Amerikaans staatsburger nam ik met een glimlach kennis van de ontkenning van Thierry Baudet: de veelbesproken ‘gesloten bijeenkomst’ aan de vooravond van 9/11 op de Amerikaanse ambassade zou géén fundraiser zijn. Maar deze bijeenkomst was juist een fondsenwervingsbijeenkomst uit het boekje.

Er zijn veel verschillende soorten van fondsenwerving – bijvoorbeeld crowdfunding, belacties, straatcampagnes – maar er zijn bepaalde elementen die als gemene deler gelden, zoals het vragen om een (meestal financiële) gunst, het tijdvak waarin het fondsenwerven plaatsvindt en het opgehaalde wordt gebruikt, een doel en een bepaalde mate van urgentie.

Bij een club zitten waar de buurman juist níet toe behoort
Hoe geslotener, bijzonderder en geheimer een fondsenwervingsactie, hoe meer kans er is op dit hogere fondsenwervingssegment. Veel mensen willen zich bijzonder voelen en bij een club horen waar de buurman juist níet toe behoort. Het begint al bij de uitnodiging: wie ondertekent? Wat staat er precies in? Waar zal het plaatsvinden? Wie komen er nog meer? (En nu, achteraf, zullen velen denken: waarom was ík niet uitgenodigd?)

In het onderhavige geval was de uitnodiging ondertekend door het hoofd fondsenwerving van Forum van Democratie. Alleen daarmee is al voldaan aan een 100 procent fondsenwervingsactie. Daarnaast was de locatie bijzonder: de Amerikaanse ambassade. Hoe speciaal. Bovendien: mede op uitnodiging van de ambassadeur. Hoe exclusief wil je het hebben?

De ontkenning van Thierry Baudet dat er sprake was van een fondsenwerving genereert publieke aandacht achteraf, en laat daarmee de waarde van de volgende bijeenkomst stijgen. De ene fundraiser als opmaat naar de volgende; volledig uit het boekje en vakkundig gedaan. Chapeau.


Pete Hoekstra is zo’n topfondsenwerver, bovendien uit een land waar filantropie deel uitmaakt van het DNA van het volk. Hij weet als geen ander hoe de hazen lopen, net zoals zijn medewerkers. Er is 0,0 procent kans dat hij niet wist, niet had kunnen weten, niet had hoeven te weten, dat zijn naam in de hoedanigheid van ambassadeur, en daarmee van de Verenigde Staten als land, direct verbonden zou worden als steunpilaar voor Forum voor Democratie. En hier ligt voor Nederland dus wel echt een serieus probleem. Voor buitenlandse inmenging in de nationale verkiezingen hoeven we niet meer naar Rusland te kijken, maar naar #echtevrienden.


https://www.trouw.nl/opinie/amerika-wie ... ~b91b673c/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: vr sep 18, 2020 12:05 am 

Reacties: 525
Bekeken: 16080


baedeker schreef:
Einstein schreef:
Hangt van het scenario af .. het is zo langzamerhand danig op de spits gedreven en beide kanten hebben daaraan bijgedragen, niet alleen KOZP.

Wanneer er bijvoorbeeld straks weer 6 witte heren met schoensmeer op hun gezicht ongenood een lagere school binnenlopen.. en een van de ouders is toevallig aanwezig.. en wordt boos.. en/of een goed getrainde gymleraar wordt boos, wat gebeurt er dan ? Denk jij nou serieus, dat de mening van dhr Afrye nodig is, om zoiets uit de hand te laten lopen ?

Het moet bij de wortel worden aangepakt. Verkleedpartijen voor politieke doeleinden kunnen beter achterwege blijven, om onrust te voorkomen. Schoensmeer niet in de openbare ruimte, op straffe van bekeuring ! En worden de dames en heren rechtspopulisten dan boos over de beperking van hun culturele vrijheden, dan is dat jammer. Geen gekloot in 2020. En als je wilt demonstreren dat mag, op straat, niet op scholen.. netjes aanvragen en anderhalve meter + mondkapjes.

Wie zegt dat dat witte heren zijn met schoensmeer? Op de Antillen en in Suriname vieren mensen ook Sinterklaas met echte Zwarte Pieten. In de Bijlmer zijn ze er dol op. En wat maakt het uit of het witte heren zijn? Die Zwarte Pieten komen op het kinderfeest om een geliefde Nederlandse traditie te vieren. Wat dan weer niet geldt voor Akwasi en nu ook voor Afriyie. Want die bedreigen mensen met ernstig geweld om een politiek doel te bereiken. Wat was het woord daar ook alweer voor? Ow ja ... terrorisme. Gewoon strafbaar, maar de cultuurmarxisten staan het hier goed te praten.
:misselijk:


Ben je nog steeds niet klaar gekomen met Zwarte piet?
Hoe lang gaat dit nog duren?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: za aug 08, 2020 8:18 am 

Reacties: 525
Bekeken: 16080


baedeker schreef:
Het prachtige museum Ons' Lieve Heer op Solder krijgt in Amsterdam geen subsidie meer, want er werken teveel blanken.
'Diversiteit' is het linkse racisme van de gemeente Amsterdam.


:snooty:


Dat museum moet blijven ,daar heb je gelijk in.
Al die onzin van de populisten zal moeten verdwijnen en het is beter die figuren niet meer te betalen.

Er was een tijd dat Nederlanders te boek stonden als nuchter, niet in de laatste plaats bij henzelf. Ik denk dat we afscheid moeten nemen van dat idee. In het buitenland begint men ons uit te lachen en in het binnenland neemt de hysterie zulke vormen aan, dat ook een overdosis zelfbedrog ons niet meer helpt: wij zijn niet nuchter, wij zijn niet bezonnen, wij staan niet met beide benen op de grond. Nou ja, u en ik wel natuurlijk, maar wij zijn het volk niet.

Het volk pikt het niet langer, het komt volk komt in opstand, zoals Willem Engel zei, de voorman van Viruswaarheid, voorheen Viruswaanzin. Onze politici wacht het lot van de gebroeders De Witt; hij kon er niets aan doen, zuchtte Engel, hij had zijn mensen niet meer in de hand.
En dan heb ik het nog niet over rapper Lange Frans die in zijn podcast de vraag behandelde wie Mark Rutte en anderen zou moeten doodschieten – dat ging nog verder, dat was spelen met een pistool op tafel.

Ik heb deze podcast – een tweegesprek tussen Lange Frans en graancirkel-priesteres Janet Ossebaard – met grote tegenzin bekeken, me afvragend of elk woord dat ik eraan zou wijden er niet één te veel zou zijn. Complottheorieën vind je overal, als ze een plaats verdienen in het nieuws dan hooguit in de rubriek curiosa. Maar er is een reden om ze toch serieus te nemen en dat is omdat het complot – altijd al een gewild instrument in de handen van totalitaire leiders – zich met de komst van de ­populisten ferm genesteld heeft in de hedendaagse democratie. Is het niet in het centrum van de macht (Trump, Bolsenaro), dan wel in de parlementen. Wat curieus was, is een reële bedreiging geworden.

Ossebaard en Lange Frans geloven in een wereldsamenzwering, die onder meer draait om kinderoffers en pedofilie, met vele gruwelijkheden. Allerlei Nederlandse kopstukken zijn daarbij betrokken en de coronacrisis (‘een griep, zoals alle andere’) maakt deel uit van hun sinistere plan: “Mondkapjes, volg-app, verplichte vaccinatie, chip-implantatie, alles komt uit”. Welnu, het idee dat duistere krachten het via de instituties op ons en onze vrijheid hebben voorzien, wordt in gematigder vorm ook in ons parlement gepredikt, met name door Thierry Baudet, die in december bij het FvD-congres nog samen met Lange Frans op het podium stond.

Baudet is, in navolging van Trump, een kampioen van de alternatieve feiten: het MH17-onderzoek deugt niet, stikstof is een zegen voor de natuur, er was nooit een genocide in Srebrenica. Alles om het vertrouwen in de overheid, die is gekaapt door ‘cultuurmarxisten’, te ondermijnen.


https://www.trouw.nl/opinie/dat-duister ... ~b1e8a42c/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: za jul 25, 2020 4:13 pm 

Reacties: 525
Bekeken: 16080


baedeker schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:
Je zegt twee keer hetzelfde, en zegt dan dat die tegengesteld zijn. Wie is hier het warhoofd?
Voor het verschil tussen marxisme en cultuurmarxisme, zie #7.
Blijkbaar kent het klasje van Cliteur het verschil niet tussen onderbouw en bovenbouw. Deze nepfilosofen doen niet anders, dan het onderuithalen van onze democratie en op een racistische manier verheerlijken van de boreale wereld. Het begint afgezaagd te worden.
Het blijft onduidelijk wat dit te maken heeft met cultuurmarxisme, maar ik krijg de indruk dat de hoemanist hier alleen komt om de ballen van Verhofstadt te likken.


Dat heeft heeft er heel duidelijk mee te maken :hardlachen:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: za jul 25, 2020 12:18 pm 

Reacties: 525
Bekeken: 16080


baedeker schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:
Er waart een spook door het Westen, niet dat van het communisme, maar van het cultuurmarxisme. Het communisme is dood, het cultuurmarxisme springlevend. Cultuurmarxisme is een term waarmee critici bepaalde onderdelen van de linkse politieke agenda aanduiden en afwijzen. Volgens de critici zou het marxisme weliswaar zijn verslagen, maar is het als een Phoenix uit zijn as herrezen in een andere vorm. Marxisten hebben de preoccupatie met de materiële (sociaaleconomische) omstandigheden verlaten en zich gericht op de cultuur. De arbeider (het proletariaat) 'als troetelkind van linkse intellectuelen' heeft plaats gemaakt voor nieuwe verworpenen der aarde. Het heeft geleid tot een soms absurde zoektocht naar ''nieuwe zieligheid''.

Of doet dit onrecht aan de ernst van de situatie?
Cultuurmarxisme is een contradictio in terminis.
Typisch een begrip voor nepfilosofen, die de klok hebben horen luiden en niet weten waar de klepel hangt.
In het Marxisme , het materialisme , wordt de cultuur gevormd en bepaald door de onderbouw ,
door de bezitters van arbeid en kapitaal.
Vandaar ook de typische Marxistische kunst in Communistische landen.
Dit is in tegenstelling tot tot het Idealisme van Hegel, waarin de cultuur door de bovenbouw, door de elite wordt gevormd.
Wat moeten we met dit soort termen van warhoofden, die uit de losse pols beweren en redeneren?
Het beste lijk mij ,om ze in een cafe aan de bar laten kletsen en niet op een forum.

Je zegt twee keer hetzelfde, en zegt dan dat die tegengesteld zijn. Wie is hier het warhoofd?
Voor het verschil tussen marxisme en cultuurmarxisme, zie #7.


Blijkbaar kent het klasje van Cliteur het verschil niet tussen onderbouw en bovenbouw.
Deze nepfilosofen doen niet anders, dan het onderuithalen van onze democratie en
op een racistische manier verheerlijken van de boreale wereld.
Het begint afgezaagd te worden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: vr jul 24, 2020 8:49 pm 

Reacties: 525
Bekeken: 16080


baedeker schreef:
Er waart een spook door het Westen, niet dat van het communisme, maar van het cultuurmarxisme. Het communisme is dood, het cultuurmarxisme springlevend. Cultuurmarxisme is een term waarmee critici bepaalde onderdelen van de linkse politieke agenda aanduiden en afwijzen. Volgens de critici zou het marxisme weliswaar zijn verslagen, maar is het als een Phoenix uit zijn as herrezen in een andere vorm. Marxisten hebben de preoccupatie met de materiële (sociaaleconomische) omstandigheden verlaten en zich gericht op de cultuur. De arbeider (het proletariaat) 'als troetelkind van linkse intellectuelen' heeft plaats gemaakt voor nieuwe verworpenen der aarde. Het heeft geleid tot een soms absurde zoektocht naar ''nieuwe zieligheid''.

Of doet dit onrecht aan de ernst van de situatie?


Cultuurmarxisme is een contradictio in terminis.
Typisch een begrip voor nepfilosofen, die de klok hebben horen luiden en niet weten waar de klepel hangt.
In het Marxisme , het materialisme , wordt de cultuur gevormd en bepaald door de onderbouw ,
door de bezitters van arbeid en kapitaal.
Vandaar ook de typische Marxistische kunst in Communistische landen.
Dit is in tegenstelling tot tot het Idealisme van Hegel, waarin de cultuur door de bovenbouw, door de elite wordt gevormd.
Wat moeten we met dit soort termen van warhoofden, die uit de losse pols beweren en redeneren?
Het beste lijk mij ,om ze in een cafe aan de bar laten kletsen en niet op een forum.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 7 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling