Het is nu vr aug 14, 2020 7:15 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 8 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma aug 03, 2020 8:12 am 

Reacties: 422
Bekeken: 2271


Raya schreef:
Het aantal doden doet er voor mij niet toe. Het is geen wedstrijd.

De ene besmetting is makkelijker te voorkomen dan de ander. En de ene besmetting is dodelijker -al dan niet voor bepaalde groepen- dan de ander.

Atidum schreef het al, je kunt op een veilige manier seks hebben om een aids-besmetting te voorkomen. Je kunt zelfs geen seks hebben met iemand waar je niet zeker van bent.

Dat is met corona toch echt anders. Iemand kan jou in het voorbij lopen, besmetten. En jij zult maar net tot de groep behoren die het niet zal overleven, of niet zonder enorme schade.

Of je nu wel of niet in corona of de gevaren ervan gelooft, er wordt nog steeds heel veel onderzoek gedaan. Er is met regelmaat nieuws, maar ook veel fake-nieuws over corona. Velen schreeuwen op basis van klokgelui in de verte door elkaar heen, vaak zonder te verifiëren.

Of er nu wel of geen sprake is van een complot. Of mainstream media zich nu wel of niet zich laten aansturen, het is in deze wereld niet meer mogelijk om alles geheim te houden. Te veel onderzoekers en teveel mogelijkheden om feiten te verspreiden. Neem niet alles klakkeloos aan, maar kijk om je heen, naar de feiten die jou bekend zijn of tot je kunt nemen. En denk vooral om elkaar. Als je als groepje op vakantie gaat, laat je ook niemand aan zijn lot over, waarom dan wel als het om corona gaat. Serieus of niet, denk om elkaar, wees er voor elkaar, houd rekening met elkaar. En dat op basis van hetgeen bekend is, gebeurd is, en gebruik daarbij je gezonde verstand.


Een beroep doen op verstand gebruiken, zal slechts voor een deel werken.
De vraag is wat doe je met de mensen, die de voorschriften aan hun laars lappen?
In landen als Amerika , België en Engeland is dat behoorlijk uit de hand gelopen.
Engeland gaat nu meer en sneller testen .
Dit zou bij ons ook moeten gebeuren.

In Groot-Brittannië komen binnenkort miljoenen snelle coronatests beschikbaar. Dat meldt de Britse regering. Zo'n snelle test moet binnen 90 minuten uitwijzen of iemand besmet is met het coronavirus. Met de test kunnen ook griep en verkoudheid worden aangetoond. "Dat is ook handig voor het geval er in de wintermaanden mogelijk een griepgolf komt, zegt de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock.

Groot-Brittannië is in Europa het zwaarst getroffen door het virus. Tot nu toe raakten meer dan 306.000 mensen besmet en vielen meer dan 46.000 doden als gevolg van de ziekte Covid-19.


https://www.trouw.nl/binnenland/wereldw ... ~be1e41e0/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma aug 03, 2020 7:46 am 

Reacties: 422
Bekeken: 2271


Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:
Raya schreef:
Over de wijze van verspreiding van corona wordt nog steeds geruzied.

Ik kan me nog herinneren dat het RIVM beweerde dat het virus alleen in 'grote' druppels van hoesten en niezen anderen kon besmetten, en nu is het ineens in de minuscule kleine...

En veel wetenschappers en politici denken ook nog eens dat het virus allergisch is voor vliegen en dus niet mee zal reizen in het vliegtuig...


Ik kan uiteraard alleen maar voor mezelf spreken, maar ik heb (gelukkig) nooit verplicht thuis gezeten. Mijn functie maakte mijn aanwezigheid op de zaak noodzakelijk. Dus zat ik elke week zoals gewoonlijk 45 uur achter mijn bureau, ging om met collega's en andere mensen die zakelijk aanwezig waren, begaf me tussen de mensen over straat (per fiets) voor woon-werkverkeer, deed elke dag gewoon boodschappen bij de super op de hoek voor het avondeten, kortom, ik ben altijd tussen de mensen geweest. En of het nou precies grote of kleine druppels zijn, of een gevalletje van besmette adem bij het geeuwen, of dat je zomaar even de hand van iemand per ongeluk aanraakt bij het aanreiken van iets, ik weet het niet. En ja, ik heb heus wel eens meegemaakt dat iemand in mijn omgeving even nieste, gewoon, omdat er een kriebel in de neus zat, en ik zal heus wel eens iets hebben aangeraakt wat kort daarvoor door 50 andere mensen was aangeraakt, met of zonder ontsmette handen. Maar ik leef nog, geen dag ziek geweest.

Ik moet zeggen dat de lockdown ook voor mij een makkie was, al heb ik dan vrij lang thuis gewerkt. Maar als je geen last van de 'lockdown' gehad hebt waar zit je dan dag in dag uit over te zemelen, zelfs af en toe of het suicidale af? Ik denk dat jij heel andere problemen hebt.


Hij is niet alleen zo , alle baudetjes hebben die mening en houden zich niet aan de maatregelen.
Vreselijk irritant en en gevaar voor de gezondheid van anderen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: za aug 01, 2020 11:35 pm 

Reacties: 422
Bekeken: 2271


Marcel schreef:
PeterJKH schreef:
Marcel schreef:


De coronapandemie.


En iedereen loopt kerngezond over straat momenteel. Er zijn geen overvolle ziekenhuizen, geen overvolle IC's, integendeel zelfs. Er liggen geen honderdduizenden of miljoenen mensen naar adem te snakken in hun slaapkamer, er gaat geen Zwarte Dood rond, dus welke pandemie? Het feit dat een virus wereldwijd actief is? Wat had je dan gedacht met de huidige globalisering? IEDER virus is binnen 24 uur in elk ander werelddeel aanwezig tegenwoordig.


Nee, niet iedereen loopt kerngezond over straat.
Het aantal besmettingen loopt weer flink op doodat er een hoop lieden zijn die zich niet aan de gestelde gedragsregels om het virus onder controle te krijgen houden.
En ja, een wereldwijde verspreiding van een levensgevaarlijk virus heet een pandemie.


Het zal je niet lukken om dit de baudetjes aan het verstand te brengen.
Ze hebben hun eigen waarheid en leven in een andere wereld.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr jul 31, 2020 11:41 pm 

Reacties: 422
Bekeken: 2271


Raya schreef:
De mens is en blijft een kudde-dier. Een sociaal wezen dat nabij contact zoekt. Geen regel en geen boete van welke regering dan ook, om afstand te houden, dat kan voorkomen.

Mensen willen best rekening met elkaar houden. Daar zijn het ook sociale wezens voor. Maar ze moeten maatregelen die de menselijke natuur beperken, wel kunnen begrijpen, en dat gaat niet als ze tegenstrijdig worden gebruikt, zoals voor de een wel, en voor de ander niet.
En er moet uitzicht zijn. Zeker geen #coronawet, die voor een jaar of half jaar, waarmee tegennatuurlijk gedrag wordt opgelegd, wordt ingevoerd, en onbeperkt in aantal keren, verlengd kan worden, zonder duidelijke redenen.


Nog steeds zijn er te veel mensen die zich niet aan de voorgeschreven regels houden en het virus verspreiden .

Het gaat vooral om feestende studenten die naar opa's en oma's gaan , om moslims op familiebijeenkomsten en om
baudetjes, die de regels aan hun laars lappen.
Hoe pak je die mensen aan ,zonder een noodwet?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr jul 24, 2020 10:07 am 

Reacties: 422
Bekeken: 2271


Raya schreef:
Marcel schreef:
Raya schreef:
Dat we schoenen dragen is ook niet natuurlijk. Als om het even welke god dan ook had gewild dat we schoenen zouden dragen, had hij er ons wel mee geboren laten worden.
Het zijn van die stellingen waar ik niets mee kan.

Het enige waar ik iets mee kan is dat welke god dan ook ons hersens heeft gegeven om ons te ontwikkelen en te overleven in een best vijandige omgeving. En we ook nog eens sociaal horen te zijn, want we zijn geboren als kuddedier. Dus horen we om elkaar te denken: ergo als een mondkapje schade bij een ander kan voorkomen, zouden we die met vreugde moeten dragen zolang dat nodig is.
En niet overdrijven. Het is zolang het nodig is, geen verandering van leefstijl. Als je auto kapot is ga je ook met de fiets, tot je auto gemaakt is. Dat is echt geen verandering van leefstijl. Het is een tijdelijke aanpassing aan de situatie van dat moment. Juist omdat die god je hersens gegeven heeft.


Je kan net zo goed tegen een muur lullen, PeterJKH is een van de dwaallichten menen dat er niets aan de hand is en die te egocentrisch zijn om rekening te houden met anderen.

De politie heeft het afgelopen zaterdagnacht druk gehad met illegale feesten in onder andere Amsterdam, Amstelveen en Prinsenbeek. Zeker zes feestjes werden door de politie vannacht beëindigd.

Op de twee feestjes in Amsterdam en Amstelveen waren er meer dan 500 bezoekers aanwezig. Zo trof de politie om 02.00 uur ‘s nachts een groot feest aan bij het Amsterdamse Bos, onder een viaduct. Na een oproep van de politie aan de feestgangers om te vertrekken, keerde iedereen huiswaarts. Er werden dan ook geen boetes uitgedeeld.

Veel mensen hebben geen idee meer van wat wel en wat niet waar is.

Als je als Kabinet tegen de vliegmaatschappijen zegt dat iedereen weer bij elkaar op schoot mag in het vliegtuig, ook als je uit een risicoland komt met veel besmettingen; maar dat op het terras toch echt 1,5 mtr bij elkaar vandaan moet blijven, omdat de volksgezondheid dat vereist, kun je op je vingers natellen dat je niet meer wordt geloofd. En dat mensen er, m.i. terecht wat achter gaan zoeken. Alleen komen ze dan vaak tot de verkeerde conclusies, als dat het virus een hoax zou zijn. Terwijl Rutte alleen maar faillissementen van grote bedrijven wil voorkomen, omdat anders de aandelen waardeloos worden.


Rutte wordt daarom weer te slap met de maatregelen,.zoals begin maart ook het geval was met de vakanties en carnaval

De laatste paar dagen kwamen dagelijks gemiddeld ruim 22.000 reizigers op Schiphol aan. Ongeveer 20 procent van hen kwam van een bestemming buiten Europa. Daar zitten ook reizigers uit landen als Brazilië en de Verenigde Staten tussen, met respectievelijk 2,2 en 3,9 miljoen besmettingen toch de brandhaarden op de wereldkaart. Al dat reizen lijkt niet zonder gevolgen te zijn: in het rioolwater van de luchthaven wordt inmiddels corona aangetroffen. Importeren we het coronavirus per vliegtuig?


https://www.trouw.nl/binnenland/vliegt- ... ~bb811f20/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr jul 17, 2020 12:03 am 

Reacties: 422
Bekeken: 2271


Enzo501 schreef:
Lumiere schreef:
De maatregelen hebben niet geleid tot uitgestelde zorg

Het feit dat Corona uitbrak en vele Corona patiënten acuut intensive care nodig hadden en daardoor geen capaciteit meer was voor andere zaken heeft geleid tot uitgestelde zorg, dus nogmaals wat is je alternatief?

Om uitgestelde zorg te verminderen had er juist een snellere en strengere lockdown moeten zijn zodat het aantal Covid patienten die zorg nodig hadden lager was geweest en de piek sneller voorbij was geweest. Dit heeft in andere landen gewerkt.


Nederland is inderdaad erg traag op gang gekomen.
Nu gaat het veel beter.
Toch komen er steeds meer mensen en ook politiek partijen die de maatregelen willen afschaffen.
Het virus is nog lang niet weg en vooral buiten Europa groeit het aantal besmettingen in hoog tempo.

Toen de wereld op 18 maart in totaal nog ‘maar’ 200.000 coronabesmettingen telde, was dat aanleiding voor grote onrust en ongekend overheidsingrijpen. In Nederland gingen die hectische week scholen dicht, premier Rutte sprak het land toe, de EU sloot haar buitengrens en het EK Voetbal werd uitgesteld.
Vier maanden later zijn veel Nederlanders ‘helemaal klaar met corona’, maar buiten hun continent woekert het virus voort. Wereldwijd piekt het aantal nieuwe besmettingen deze week boven de 200.000 per dag.
Inmiddels zijn 13 miljoen mensen besmet geraakt, van wie een half miljoen overleden. „Als we het basale niet doen, dan kan het met deze pandemie maar een richting op: erger en erger en erger”, waarschuwde directeur-generaal Tedros van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) deze week. „Laat me bot zijn, in te veel landen gaat het de verkeerde kant op, het virus blijft volksvijand nummer 1.”
Zonder ze bij naam te noemen, rekende de WHO-baas voor dat tien landen verantwoordelijk waren voor 80 procent van de 230.000 nieuwe besmettingen, afgelopen zondag. Twee landen (Brazilië en de VS) waren zelfs verantwoordelijk voor de helft van alle nieuwe besmettingen.


https://www.nrc.nl/nieuws/2020/07/15/pa ... r-a4006051

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma jul 13, 2020 8:52 am 

Reacties: 422
Bekeken: 2271


PeterJKH schreef:
Einstein schreef:
Owja, het beleid met allerlei restricties heeft misschien wel meer dan een factor 10 gescheeld..

Voorbeeldje.. in maart vroeg iedereen zich af, wanneer de VS eindelijk in lockdown zou gaan.

De raming voor de VS van virologen van het London College lag op 17 maart op ca 2,2 miljoen doden, als maatregelen zouden uitblijven...

https://theintercept.com/2020/03/17/cor ... pollution/

De teller staat nu op 134.000 en niet op 2,2 miljoen. De lockdown in de VS was gemiddeld te vergelijken met de Nederlandse lockdown. Het verschil: er was in de VS niet één beleid, je hebt daar verschillende gradaties gehad, van helemaal niks doen naar 100% sluiting.. en al die staten hebben dus open grenzen. In de belangrijkste besmettingshaard New York is de epidemie grotendeels onder controle gebracht. Maar buiten New York en New Jersey groeit het probleem nog steeds gestadig. En sommige gouverneurs weigeren nog steeds, om de ernst van de situatie onder ogen te zien.


Het aantal overledenen per miljoen inwoners ligt in Amerika niet zo ver af van het aantal in Nederland.


Nederland is een stadstaat net als de staat New York en daarom niet vergelijken met een VS met zijn eindeloos platteland en Wilde Westen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di jul 07, 2020 12:04 am 

Reacties: 422
Bekeken: 2271


Raya schreef:
Het virus is er, en is voorlopig nog niet weg. En of er sprake is van enige immuniteit en onder welke omstandigheden, is nog lang niet bekend.

Er is dus niets mis mee om ons aan een paar verkeersregels te houden, om botsingen met het virus zoveel mogelijk te vermijden. Als is het maar om de meest kwetsbaren die er wel blijken te zijn, zoveel mogelijk te vrijwaren van een besmetting. Je gaat geen snelweg aanleggen door de tuin van een woonzorgcentrum.

Maar natuurlijk moeten die verkeersregels wel logisch zijn, en voor iedereen gelden.
Als er met twee maten wordt gemeten, wordt zelfs de meest logische verkeersregel ongeloofwaardig en komt de meute in opstand.


Zelfs de deskundigen verschillen van mening.
Hoe maak je regels die op zekerheid zijn gebaseerd?

In een open brief doen 239 wetenschappers uit 32 landen een dringend appèl op de medische wereld en de gezondheidsautoriteiten. Het nieuwe coronavirus verspreidt zich volgens hen niet alleen via hoestdruppels of besmette oppervlakten, maar ook door de lucht. Het is overtuigend bewezen, schrijven ze, dat de minuscule druppeltjes die besmettelijke personen uitstoten grote afstanden kunnen afleggen, zodat ook mensen die zich aan de anderhalve meter houden, met het virus geïnfecteerd kunnen worden.

“Onze grote zorg is dat we straks, als de zomer voorbij is, weer met zijn allen binnen gaan zitten, in slecht geventileerde ruimtes: in cafés, restaurants, in klaslokalen”, zegt Philo Bluyssen, hoogleraar binnenmilieu aan de TU Delft en een van de ondertekenaars van de brief die maandag is gepubliceerd in het vakblad Clinical Infectious Diseases. “Wij vinden het vreemd dat wel opgeroepen wordt om handen te wassen of oppervlakten te reinigen, maar dat deze route, door de lucht, die minstens zo aannemelijk is, geen aandacht krijgt. Onze oproep luidt: neem geen risico en zorg dat deze ruimtes straks goede ventilatie hebben.”


https://www.trouw.nl/wetenschap/239-wet ... ~b9e9463b/
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 8 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling