Het is nu za aug 15, 2020 2:52 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 44 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: do jul 23, 2020 7:19 am 

Reacties: 1338
Bekeken: 49631


HvR schreef:
Enzo501 schreef:
HvR schreef:
Oh ja, sry. Even vergeten dat er helemaal niets meer tegen de arme zwarte medemens gezegd mag worden.

Ook niet als deze zich net zo vooringenomen gedraagt als waar nu juist zo tegen geageerd wordt.... :rolleyes:


Er mag genoeg gezegd worden, en het is jammer dat van beide kanten de discusssie zo sterk gepolariseerd is, maar mensen die hier geboren zijn en meestal van Surinaamse afkomst zijn vertellen dat ze maar terug naar Afrika moeten gaan is iets wat ik eerder op Stormfront zou verwachten dan hier.


Flauwekul.

Als ik mopper dat NL een absurd hoge belastingdruk kent, vertelt men mij ook vrolijk dat ik dan maar in een ander land moet gaan wonen.

Ik zie het probleem niet, tenzij in jouw/jullie hoofd(en).... En Pavlov-reacties.


De belastingdruk in de VS is veel lager.
Trump ziet graag blanke immigranten die hem steunen komen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: do jul 09, 2020 7:45 am 

Reacties: 1338
Bekeken: 49631


PeterJKH schreef:
Lies schreef:
Raya schreef:


De racisme-discussie.

Die wordt niet alleen gevoerd, maar ook opgezweept met onjuiste informatie en in mijn ogen volstrekt idiote beschuldigingen.

Als het je over discriminatie wilt hebben van gekleurde mensen, moet je dat niet gaan overdrijven.
Het is er, dat is een feit, maar niet iedereen discrimineert en ook lang niet iedereen voelt zich gediscrimineerd.
Mensen die aangeven zich niet gediscrimineerd te voelen als zwarte, krijgen op social media vaak een berg gescheld en laster over zich heen omdat zij niet meegaan in verwijten maken naar blanken.

Ten tweede, maken beide partijen zich er schuldig aan. Ook blanke mensen worden door anders-kleurige mensen gediscrimineerd. En gebeurt niet alleen tussen kleuren. Vrouwen worden door mannen gediscrimineerd, maar mannen ook door vrouwen. Ik heb dat allemaal mee mogen maken en meer dan eens. Om nog maar te zwijgen over dat 'langharig tuig' waarbij je per definitie tuig was omdat je als jongen lang haar had.

Ten derde, is het onzin om mensen die zich niet aan slavernij schuldig hebben gemaakt, schuldig te verklaren aan slavernij. Is het normaal dat mensen die helemaal niets met Holleeder of Klaas Bruinsma van doen hebben/hadden, hun excuses gaan aanbieden voor wat die twee allemaal hebben geflikt?
Dacht het niet.

De overdrijving in de 'rassenstrijd' is niets nieuws, overigens.
Heb vroeger in een ballotagecommissie gezeten die moest bepalen of iemand wel of niet werd toegelaten tot een vereniging.
We lieten iemand toe die dezelfde achternaam had als een destijds zeer beruchte racist, waar hij geen familie van was -zeker geen directe- maar overal elders bleek te zijn geweigerd. Puur vanwege zijn achternaam. Hij was beslist geen racist. In tegendeel.
Moet nu iedereen schuldig zijn aan slavernij omdat hij of zij blank is? Om nog maar te zwijgen over het feit dat iedereen die in vorige eeuwen schuldig was aan slavernij, allang dood en begraven is, net als de slaven van die tijd.

En kwam en komt slavernij niet onder alle kleuren en lagen van de bevolking van volkeren voor?
Akwasi begint het een klein beetje te begrijpen. Hij heeft toegegeven dat hij afstamt van slavenhandelaren. Maar geeft er nu een draai aan dat die slavenhandelaren (Ashanti's) die hun zwarte slaven van andere stammen, verkochten aan blanken, niet wisten dat die doorverkocht zouden worden... Dus waren zijn voorouders toch onschuldig en de blanken niet.

Onbezonnen haat dus. Mensen die niet gehinderd worden door kennis over hoe het werkelijk zit, en niet willen kijken of iemand inderdaad schuldig is, vanuit puur racisme (haat) anderen beschuldigen en genoegdoening van hen eisen. En nog een hoop meelopers krijgen ook eveneens niet gehinderd door enige kennis of ander greintje verstand.

Racisme moet je aanpakken, discriminatie moet je aanpakken. Sterker nog: slavernij moet je aanpakken. Er zijn nog vele tientallen miljoenen mensen, van allerlei kleur en sexe, die hun leven slijten als slaaf. Waarvan meer dan 30.000 in Nederland. Nu, vandaag!

Als je tegen slavernij bent, zorg je er eerst voor dat slavernij echt beëindigd wordt, ipv te zeuren over mensen die al soms al eeuwen dood zijn en erfzonden. Want wie is er dan in vredesnaam nog wel zonder zonden?
M.a.w. je dient onrechtvaardigheid in het nu te bestrijden in een land, i.p.v. als land excuses aan te bieden voor wantoestanden waar wij part noch deel aan hebben gehad. Maar dat is al jaren moeilijk en dat wordt nog moeilijker als straks blijkt dat de diepe zakken niet zo diep zijn. Met zorg zou men naar het antiracismedebat van gisteren moeten kijken, als iets mensen niet bij elkaar brengt dan is het dát.


Wat ik moeilijk vind, is dat er alleen maar gesproken wordt van blank tegen zwart.

Maar laten we eerlijk zijn, een traditioneel Turkse familie zal ook niet in de handen staan te klappen als de zoon opeens met een Surinaamse vriendin thuiskomt. Een Marokkaanse familie zal niet blij zijn met een zoon die opeens met een "roomblanke" Nederlandse vriend thuis komt, want én gay én ook nog buiten de gemeenschap. Veel mensen van Afrikaanse afkomst hebben geen zin in een blanke partner voor hun kinderen. En veel mensen die orthodox moslim zijn, zitten niet te wachten op een schoondochter die geen enkel geloof aanhangt, van andere komaf zijn en ook niet van plan is zich te bekeren of confirmeren.

Als je het op de keper beschouwt, allemaal racisme. Maar dat bestaat blijkbaar niet in het debat, de bovengenoemde voorbeelden. Want alleen blanke mensen zijn racistisch.


Je hebt gelijk, racisme en discriminatie komt in alle bevolkingsgroepen voor en het is geen privilege van blanken.
Alleen de blanken, hebben met het koloniale verleden en hele rugzak te sjouwen op dit gebied,
zeker na de boreale wereld van Baudet.
En het ligt allemaal zeer gevoelig ,dat zie je nu weer met Kelder en het racisme-debat.

NPO organiseert racismedebat onder leiding van Jort Kelder, activisten roepen op tot boycot
Activisten zijn boos op de Nederlandse Publieke Omroep en Avrotros, die zondag een racismedebat organiseren onder leiding van Jort Kelder. Het Black Renaissance Collectief, dat onder meer bestaat uit kunstenaars, activisten en filosofen, uit in een open brief aan de NPO harde kritiek op deze beslissing. Kick Out Zwarte Piet heeft zich naar verluidt bij het protest aangesloten.

De critici hekelen de ‘absurde keuze’ voor Jort Kelder als gespreksleider. Volgens hen heeft hij eerder kwalijke uitspraken gedaan over dit onderwerp. Zo noemde hij het raar dat hij tegenwoordig ‘wit’ wordt genoemd. Ook zou Kelder sympathie hebben voor Forum voor Democratie.
Als de NPO dit complexe onderwerp serieus had genomen, was de keuze gevallen op een expert als debatleider, staat in de brief. ‘We kunnen niet anders dan de conclusie trekken dat het dus over het scoren van kijkcijfers gaat.’

Jort Kelder wilde woensdagmiddag niet ingaan op de kritiek van Black Renaissance; hij verwees naar Avrotros en de NPO, het overkoepelende bestuursorgaan.


https://www.volkskrant.nl/cultuur-media ... ~b2e3dc64/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: di jun 30, 2020 11:37 am 

Reacties: 1338
Bekeken: 49631


Raya schreef:
Hume schreef:
Raya schreef:
Als een Ashanti je een slaaf verkoopt, is het niet de bedoeling dat je die door verkoopt, want dan maak je je schuldig aan slavenhandel.

Mensen worden tegen elkaar opgezet. We worden een rassenoorlog ingerommeld.
Er wordt gigantische onzin verkocht over slavernij en het Kabinet en de meeste pers vertikken het om de feiten te vermelden.


Voor Nederland is de drugsoorlog een veel groter probleem dan de rassen oorlog.
Discriminatie op kleur zal wel onze voortdurende aandacht vragen.
Maar de drugshandel loopt se spuigaten uit.
Daarom al de maffiosi en handelaren afluisteren ,onderscheppen en streng straffen heeft nu de prioriteit.

De handel per post in harddrugs groeit en bezorgt Nederland internationaal een steeds slechter imago. Nederlandse dealers versturen maandelijks naar schatting 9.000 postpakketten met daarin coke, xtc, speed of crystal meth met name naar het buitenland. Dit zeggen politie en justitie tegen NRC.

De drugs uit Nederland zorgen voor wrevel bij politiebeambten, officieren van justitie, douane en buitenlandse overheidsinstanties in onder meer Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Estland, Letland, Litouwen, de Verenigde Staten, Australië en talrijke Aziatische landen. Buitenlandse collega’s melden aan Nederlandse opsporingsambtenaren dat ze „overspoeld” worden met drugspakketten uit Nederland, zegt officier van justitie Neeltje Keeris, die bij het Landelijk Parket belast is met synthetische drugs. Ze zeggen volgens Keeris: „Jullie rotzooi bereikt onze bevolking, we willen echt dat het stopt.”

Australië en de VS zijn de drugs uit Nederland zo beu dat ze Nederlandse post extra kritisch bekijken. „Iedere verzending uit Nederland wordt intensief gecontroleerd”, zegt Jelmer Ludwig, teamleider van het Postinterventieteam (Pit) van de Landelijke Eenheid, dat samen met de douane en de postorderbedrijven post controleert op verdovende middelen. De 100 procentcontrole in Australië en de VS leidt tot een „stuwmeer” aan post, volgens Ludwig. Ontvangers wachten langer op hun pakketje en Nederlands imago als handelsnatie loopt een kras op. De officier en de politiechef vrezen dat Australië en de VS Nederland op den duur zelfs in de ban doen: postpakketten komen het land niet meer in.


https://www.nrc.nl/nieuws/2020/06/29/ne ... t-a4004476


Die handel in drugs valt relatief eenvoudig aan te pakken, maar dan moet er wel iets worden geïnvesteerd. In drugshonden, begeleiders en scanaparatuur. En dan niet in 1 of 2 drugshonden en begeleiders, maar honderd.

Dat is iets anders dan een rassenstrijd, die het niet alleen onveilig maakt, maar ook de bevolking verdeeld. Het geeft een kabinet een reden om noodmaatregelen te nemen en lange tijd te handhaven, misschien wel nooit meer af te schaffen.


Rassenstrijd vind ik een groot woord.
Nederland kent discriminatie als het gaat om kleur, om godsdienst ,om seksuele geaardheid enz.
Dit vraagt om voortdurende aandacht ,dialoog en aanpassing van wetgeving.
De drugs oorloog is een zaak van grote kapitalen en moeilijk te bestrijden.
Zeker de SP moet dat toch weten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: di jun 30, 2020 10:42 am 

Reacties: 1338
Bekeken: 49631


Raya schreef:
Als een Ashanti je een slaaf verkoopt, is het niet de bedoeling dat je die door verkoopt, want dan maak je je schuldig aan slavenhandel.

Mensen worden tegen elkaar opgezet. We worden een rassenoorlog ingerommeld.
Er wordt gigantische onzin verkocht over slavernij en het Kabinet en de meeste pers vertikken het om de feiten te vermelden.


Voor Nederland is de drugsoorlog een veel groter probleem dan de rassen oorlog.
Discriminatie op kleur zal wel onze voortdurende aandacht vragen.
Maar de drugshandel loopt se spuigaten uit.
Daarom al de maffiosi en handelaren afluisteren ,onderscheppen en streng straffen heeft nu de prioriteit.

De handel per post in harddrugs groeit en bezorgt Nederland internationaal een steeds slechter imago. Nederlandse dealers versturen maandelijks naar schatting 9.000 postpakketten met daarin coke, xtc, speed of crystal meth met name naar het buitenland. Dit zeggen politie en justitie tegen NRC.

De drugs uit Nederland zorgen voor wrevel bij politiebeambten, officieren van justitie, douane en buitenlandse overheidsinstanties in onder meer Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Estland, Letland, Litouwen, de Verenigde Staten, Australië en talrijke Aziatische landen. Buitenlandse collega’s melden aan Nederlandse opsporingsambtenaren dat ze „overspoeld” worden met drugspakketten uit Nederland, zegt officier van justitie Neeltje Keeris, die bij het Landelijk Parket belast is met synthetische drugs. Ze zeggen volgens Keeris: „Jullie rotzooi bereikt onze bevolking, we willen echt dat het stopt.”

Australië en de VS zijn de drugs uit Nederland zo beu dat ze Nederlandse post extra kritisch bekijken. „Iedere verzending uit Nederland wordt intensief gecontroleerd”, zegt Jelmer Ludwig, teamleider van het Postinterventieteam (Pit) van de Landelijke Eenheid, dat samen met de douane en de postorderbedrijven post controleert op verdovende middelen. De 100 procentcontrole in Australië en de VS leidt tot een „stuwmeer” aan post, volgens Ludwig. Ontvangers wachten langer op hun pakketje en Nederlands imago als handelsnatie loopt een kras op. De officier en de politiechef vrezen dat Australië en de VS Nederland op den duur zelfs in de ban doen: postpakketten komen het land niet meer in.


https://www.nrc.nl/nieuws/2020/06/29/ne ... t-a4004476

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: ma jun 29, 2020 3:48 pm 

Reacties: 1338
Bekeken: 49631


baedeker schreef:
baedeker schreef:
Afbeelding

Wat dragen de Democrats?
Wat draagt Akwasi ('op het moment dat ik een zwarte piet tegenkom in november, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht')?
Kente stof.

Wat is Kente stof?
Dat is de traditionele klederdracht van de Ashanti in Ghana.

Wie zijn de Ashanti?
Dat was het Afrikaanse rijk dat zijn buren tot slaven maakte, en die aan ons verkocht.

PeterJKH, die nooit een slaaf heeft gehad, zou boete moeten doen tegenover zwarten, die nooit slaaf zijn geweest.
Ik snap helemaal waarom hij dat niet van plan is.

Kijk kijk, meneertje 'trap hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht' geeft toe een nazaat te zijn van slavenhandelaren, maar mag bij de staatsomroep komen vertellen dat zij goede slavenhandelaren waren, die niet wisten dat de slaven als goederen, als slaven verhandeld werden ... Uh huh ... En ja, daar hebben ze spijt van, maar daders mag je ze natuurlijk weer niet echt noemen, want 'het is niet bewezen ... het wordt gezegd' ... Uh huh. Is het niet eens tijd dat het soepsidie-feest rond het slavernijverleden zijn peilen eens richt op dit soort slavernijontkenners?


Iedereen handelde in die tijd in slaven ,Westerse landen ,Arabieren en Afrikanen.
Rusland en India hadden slaven in eigen land.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: di nov 19, 2019 8:48 am 

Reacties: 1338
Bekeken: 49631


baedeker schreef:
Raya schreef:
baedeker schreef:
Yep, het lijkt er op dat Iraanse raketten vanaf een basis van een van de pro-Iraanse milities in Irak zijn afgeschoten, en zware schade hebben toegebracht aan de exportcapaciteit van Saoedi-Arabië.
Als dat klopt dan heeft Iran de strijd tegen Saoedi-Arabië geëscaleerd en er een grondstoffenstrijd van gemaakt. Repercussies kunnen niet uitblijven.
Ik begreep dat er nog geen enkel bewijs is voor de betrokkenheid van iran. Dat het voorlopig gaat om bewijzen van de geheime dienst a la massa vernietingswapens van Saddam. Het zou ook gaan om drones, niet om raketten, en de 'eer' werd door de Huti's opgeeist, Huti's in Jemen. Per definitie moet de VS zich er niet mee willen bemoeien.

Per definitie gaat het de VS aan als een van zijn bondgenoten wordt aangevallen, en als de aanval gebeurt door een Iran dat tegelijk tegenover de internationale gemeenschap vreedzame bedoelingen veinst om aan sancties te ontkomen. Dit bewijst het gelijk van Trump om uit de Iran-deal te stappen. Je zou verwachten dat de EU nu ook het licht ziet. Maar de Iranappeasers en Amerikahaters zullen altijd wel blijven beweren dat Iran niks te maken heeft met het terrorisme van de door hen betaalde en bewapende milities in Afghanistan, Yemen, Irak, Syrië, Libanon en Gaza.
:leugens:

Yes, Iran Was Behind the Saudi Oil Attack. Now What?


Trump steunt zijn troetelkind Irak en wat een onzin is dat/
Moeten wij daar aan meedoen?

Zevenhonderd gelekte pagina’s met geheime communicatie tussen Iraanse spionnen in Irak bevestigen lang gefluisterde maar nooit eerder bewezen vermoedens: Iraanse agenten zijn geïnfiltreerd in alle gelederen van de Iraakse politieke, militaire en religieuze machthebbers.

Generaal-majoor Qassem Suleimani, de leider van een schimmig onderdeel van Irans Revolutionaire Garde, tijdens een bijeenkomst met ayatollah Khomeini. Beeld AP
Wat vele critici van Iran al jaren vermoeden, is maandag concreet geworden door een serie gelekte documenten. Iran heeft een groot deel van de Iraakse regering onder controle, is overal in de legerleiding en politiek geïnfiltreerd en runt in alle gelederen van de Iraakse overheid een uitgebreid netwerk van agenten die doen wat Iran hun opdraagt: politiek, leger, veiligheidsdiensten, en religieuze leiding. Het veel grotere buurland Iran behandelt Irak in feite als een satellietstaat onder controle van Teheran.
Dat blijkt uit 700 pagina’s geheime documenten die door een klokkenluider zijn gelekt aan de onderzoeksjournalistieke website The Intercept, die er maandag samen met The New York Times over publiceerde. De documenten komen van een onbekende Iraakse klokkenluider. De controle die Iran over Irak heeft is zo groot, dat Teheran vrijwel alle belangrijke beslissingen kan sturen. Premiers en ministers worden uitgebreid gescreend op bruikbaarheid voor de doelen van Iran, voordat hun benoeming een feit wordt. De Iraniërs hebben zelfs vroegere bronnen van de CIA gerekruteerd.


https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~be511b7f/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: ma apr 29, 2019 8:34 am 

Reacties: 1338
Bekeken: 49631


Buma doet er alles aan om de EU sterker te maken tegen de stroom illegale vluchtelingen.
Zijn plannen vind ik zo gek nog niet.

Het CDA wil dat landen geen ontwikkelingshulp meer krijgen als zij weigeren migranten tegen te houden die naar Europa trekken. Daarnaast zouden EU-lidstaten die te weinig doen aan hun grensbewaking tijdelijk uit Schengen moeten worden gezet.

Dat zegt partijleider Sybrand Buma in een interview met het AD. Hij wil dat de grensbewaking van de randen van Europa flink wordt opgeschroefd. Zo zouden veel meer patrouilleschepen voor de kust van Afrika moeten komen te liggen om te voorkomen dat bootjes met vluchtelingen kunnen uitvaren. Desnoods moeten in Oost-Europa ook meer hekken worden opgetrokken om migratie te voorkomen.

Volgens Buma moet de Europese Unie meer haar spierballen laten zien aan landen als Albanië en Marokko, van waaruit kansloze migranten hier naartoe komen. "We gaan te veel met de pet rond met de vraag aan landen of ze alsjeblieft willen meehelpen. Terwijl het ook in hun belang is dat de stroom stopt en er geen boten meer uitvaren," zegt hij. Aan landen die niet meewerken moeten ook geen ­visa voor Europa worden verstrekt.


https://www.parool.nl/binnenland/buma-s ... ~a4626698/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: zo apr 28, 2019 10:23 pm 

Reacties: 1338
Bekeken: 49631


Lancelot schreef:
PeterJKH schreef:
Lancelot schreef:

Hm, het moge duidelijk zijn dat jij weinig hebt met de Nederlandse humanistische christelijke cultuur en meer op hebt met de filosofie van de moslims en joden van oog om oog, tand om tand.


Er wordt toch altijd zo hard geroepen dat we een JOODS-christelijke cultuur hebben? Dus die Joodse zienswijze past daar dan toch perfect in?
Dat wordt niet door mij geroepen hoor, geschiedkundig slaat het immers nergens op. Nederland heeft nooit meer dan een paar honderdduizend joden gehad en vandaag de dag nog geen 50.000. Zo'n kleine groep kan natuurlijk niet de cultuur van een land met 17 miljoen inwoners bepalen.


De drie monotheïstische godsdiensten als Jodendom ,Christendom en Islam, hebben zich in de loop der eeuwen totaal verschillend ontwikkeld.
Het Christendom en Islam hebben zich ontwikkeld in totaal verschillende grote wereldrijken en
het Jodendom is in de diaspora blijven voortbestaan als gemeenschappen binnen deze rijken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: zo apr 28, 2019 10:16 pm 

Reacties: 1338
Bekeken: 49631


PeterJKH schreef:
Lancelot schreef:
Joyce schreef:
Dit uitschot moet behandeld worden zoals ze zelf mensen behandelen, slaan, schoppen, spugen
en vernielen is hun handelsmerk, terugdoen is het enige antwoord op de enige taal die ze kennen,
die "vrolijke" jongens die, zo lijkt het, onopgevoed zijn .

Hm, het moge duidelijk zijn dat jij weinig hebt met de Nederlandse humanistische christelijke cultuur en meer op hebt met de filosofie van de moslims en joden van oog om oog, tand om tand.


Er wordt toch altijd zo hard geroepen dat we een JOODS-christelijke cultuur hebben? Dus die Joodse zienswijze past daar dan toch perfect in?


Omdat Christus een jood was heeft het christendom een Joodse oorsprong.
Echter sinds Constantijn is het overgenomen door met een Romeinse rijk en overgoten met Griekse filosofie.
Daarom kun je beter spreken over een Grieks-Romeinse cultuur met Joodse wortels.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: do apr 25, 2019 11:27 pm 

Reacties: 1338
Bekeken: 49631


baedeker schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:
Maar financieel was Oldenbarnevelt beslist geen Rutte. De klimaatgekte van €1.000 miljard voor nul effect had hij nooit goedgekeurd.
Je blijft maar roepen met je baudetjes ,terwijl die partij ruziënd over de straat gaat.

Mja, Oldenbarnevelt had ook wel eens ruzie.
En had Rutte maar eens wat meer ruzie, dan was dit land er stukken beter aan toe.


Ruzie is het privilege van jouw partij.
Wel erg amateuristisch als je zo veel kiezers in de val hebt gelokt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: do apr 25, 2019 10:11 pm 

Reacties: 1338
Bekeken: 49631


baedeker schreef:
Hume schreef:
Hopelijk gaat de historicus Baudet in dit jaar, Oldenbarnevelt als voorbeeld promoten
voor een tolerante samenleving .
Het zijn juist de verschillen ,die de staat moet bewaken en niet de eenheidsgodsdienst.

Laten we toch de moeite nemen hier wat preciezer naar te kijken. Onze hedendaagse tolerantie wijst naar een grondrecht, het recht om te verschillen, wat betreft ras, godsdienst of seksuele geaardheid. Jezelf kunnen zijn is in onze samenleving de hoogste prioriteit. In de tijd van Oldenbarnevelt was er geen sprake van grondrechten. Individuele vrijheid viel buiten het denkraam van de zestiende en zeventiende eeuw. Tolerantie of gewetensvrijheid was nauw verbonden met religie en religie had zeker een politieke dimensie – er werden oorlogen om uitgevochten. Dé revolutionaire gedachte die was ingezet door Oranje en die vaste vorm kreeg onder Oldenbarnevelt was tweeledig: Ten eerste: de staat ging boven de kerk, en ten tweede: onder dat brede dak van de staat moest godsdienstvrijheid heersen. Die strijd om de verhouding tussen kerk en staat werd overal in West-Europa uitgevochten. Daarin was Nederland niet bijzonder. Het was de uitkomst, de vrijheid van consciëntie zoals Oldenbarnevelt het noemde, die de Republiek uniek maakte.

De landsadvocaat raakte hierover in conflict met de strenge theologen, en met de stadhouder, prins Maurits. Ook daaraan kun je zien dat het geloof een politieke dimensie had. Het was niet zo dat Oldenbarnevelt zelf meende dat het idee van de voorbeschikking of goddelijke genade te streng of onmenselijk was. Dat is typisch een gedachte van deze tijd. Hij was opgeleid in Heidelberg en zelf rechtzinnig in de calvinistische leer. Zijn pleidooi voor gewetensvrijheid was een zuiver politiek pleidooi. Hij moest in tijden van oorlog de Republiek bij elkaar zien te houden, en zoals bijvoorbeeld Mark Rutte als geen ander weet, heeft dat een prijs. Oldenbarnevelt was onder veel meer óók de uitvinder van het polderen. Vandaar dat hij onderhandelde over de vrije wil en Gods genade, zoals Rutte dat vandaag doet over het klimaatakkoord en tonnen CO2.

https://www.volkskrant.nl/mensen/we-sta ... ~bf0ddabf/


Maar financieel was Oldenbarnevelt beslist geen Rutte. De klimaatgekte van €1.000 miljard voor nul effect had hij nooit goedgekeurd.


Je blijft maar roepen met je baudetjes ,terwijl die partij ruziënd over de straat gaat.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: do apr 25, 2019 9:21 am 

Reacties: 1338
Bekeken: 49631


Hopelijk gaat de historicus Baudet in dit jaar, Oldenbarnevelt als voorbeeld promoten
voor een tolerante samenleving .
Het zijn juist de verschillen ,die de staat moet bewaken en niet de eenheidsgodsdienst.

Laten we toch de moeite nemen hier wat preciezer naar te kijken. Onze hedendaagse tolerantie wijst naar een grondrecht, het recht om te verschillen, wat betreft ras, godsdienst of seksuele geaardheid. Jezelf kunnen zijn is in onze samenleving de hoogste prioriteit. In de tijd van Oldenbarnevelt was er geen sprake van grondrechten. Individuele vrijheid viel buiten het denkraam van de zestiende en zeventiende eeuw. Tolerantie of gewetensvrijheid was nauw verbonden met religie en religie had zeker een politieke dimensie – er werden oorlogen om uitgevochten. Dé revolutionaire gedachte die was ingezet door Oranje en die vaste vorm kreeg onder Oldenbarnevelt was tweeledig: Ten eerste: de staat ging boven de kerk, en ten tweede: onder dat brede dak van de staat moest godsdienstvrijheid heersen. Die strijd om de verhouding tussen kerk en staat werd overal in West-Europa uitgevochten. Daarin was Nederland niet bijzonder. Het was de uitkomst, de vrijheid van consciëntie zoals Oldenbarnevelt het noemde, die de Republiek uniek maakte.

De landsadvocaat raakte hierover in conflict met de strenge theologen, en met de stadhouder, prins Maurits. Ook daaraan kun je zien dat het geloof een politieke dimensie had. Het was niet zo dat Oldenbarnevelt zelf meende dat het idee van de voorbeschikking of goddelijke genade te streng of onmenselijk was. Dat is typisch een gedachte van deze tijd. Hij was opgeleid in Heidelberg en zelf rechtzinnig in de calvinistische leer. Zijn pleidooi voor gewetensvrijheid was een zuiver politiek pleidooi. Hij moest in tijden van oorlog de Republiek bij elkaar zien te houden, en zoals bijvoorbeeld Mark Rutte als geen ander weet, heeft dat een prijs. Oldenbarnevelt was onder veel meer óók de uitvinder van het polderen. Vandaar dat hij onderhandelde over de vrije wil en Gods genade, zoals Rutte dat vandaag doet over het klimaatakkoord en tonnen CO2.https://www.volkskrant.nl/mensen/we-sta ... ~bf0ddabf/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: zo maart 31, 2019 4:57 pm 

Reacties: 1338
Bekeken: 49631


Lancelot schreef:
Raya schreef:
Lancelot schreef:
Onderzoeken zijn nu eenmaal in het Engels, omdat wetenschap zich niet laat beperken door grenzen. Als een onderzoek in het Engels is kan zowel de Chinees, Braziliaan en Nederlander volgen waar het over gaat en daar zijn eigen wetenschappelijke input weer in stoppen. Voor wetenschap ik het gewoon handig dat je in 1 taal spreekt. Dat is waarom publicaties in het Engelse netwerk worden geplaatst. Hierdoor zullen ongetwijfeld talenten afvallen, maar dat weegt niet op ten opzichte van het voordeel dat talenten die het wel lukken om Engels te begrijpen onderzoek uit heel de wereld tot zich kunnen nemen. Goede zaak dat universiteiten over stappen op het Engels.


Talenkennis is een goede zaak. Het is altijd goed om meer dan 1 taal te beheersen, al zal je een tweede taal zelden zo goed beheersen als je moedertaal. Niet voor niets zijn talen ook aparte studies. Wellicht kunnen mensen die talen gestudeerd hebben, en dus een diepere kennis hebben, wetenschappers van dienst zijn bij vertalingen en beter begrip. Steinkool Engels vertalen naar Steenkool Engels, en vervolgens naar Charbon Engels kan een opeenvolging van fouten genereren. Neem maar eens een groep personen en laat ze elkaar een verhaaltje doorfluisteren. Je zult zien dat het eindresultaat sterk kan verschillen van het oorspronkelijke verhaal.

Nee, laten we vooral uitgaan van de kennis en de vaardigheden in de eigen taal. Als er dan vertaald moet worden, is dat de specialiteit van anderen.
Dat hier in het Engels wordt onderwezen heeft slechts tot doel meer buitenlandse studenten aan te trekken, onder het mom van kwaliteit, kwaliteit welke vaak juist met de steenkolen de kachel in verdwijnt.
Dat buitenlandse talenten Nederland kiezen om te studeren is een prettige bijkomstigheid, maar niet de voornaamste reden om voor Engels als voertaal te kiezen. Dat is toch echt omdat de taal in de wetenschap Engels, wat sinds we ook nog eens in het IT tijdperk leven ook noodzakelijk is geworden voor de technische wetenschappen als natuur- en scheikunde.


Hier heb je volkomen gelijk in.
Alleen voor de sociale en culturele wetenschappen is het een totale verarming ,
want Amerikanen hebben daar geen verstand van.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: vr maart 29, 2019 2:57 pm 

Reacties: 1338
Bekeken: 49631


Enzo501 schreef:
Hume schreef:
Einstein schreef:
Misschien is het de generatie, Enzo.. ik kan alleen voor X spreken, ik heb er toch moeite mee. Ik heb echt geen hekel aan Engels, mijn internet-taal is ook vervuild met allerlei Engelse termen. Als Twitter de maat der dingen zou zijn, schrijven we allemaal Apestaartengels :gniffel: (=geen echt Engels)

Maar we hebben het over de VU en de faculteit Nederlands. Ze leveren leerkrachten en daar is misschien straks een tekort aan. Moeten we dan, uit arren moede, het Nederlands dan maar eerder een keuzevak maken ? Geen kernvak meer ?

..en ik zie meer problemen met die verengelsing.. Wat je nu ziet, is dat een vak als sociologie of psychologie alleen in het Engels zou mogen worden gegeven. Volgens mij mis je dan allerlei dingen, die te maken hebben met je eigen omgeving. Er zijn in de vakken sociologie en psychologie nu eenmaal land-specifieke aspecten. Bij die vakken is het belangrijk, dat daar een aansluiting is.

Nog een ander probleem met de verengelsing in het hoger onderwijs is het onvermogen van een deel van de docenten, om de stof fatsoenlijk in het Engels over te brengen. Dat gaat dus ten koste van het onderwijs. Ik zou meer vrijheid willen bepleiten. Een buitenlandse of (gast-)docent mag Engels spreken, maar laat het gewoon vrij, als je Nederlander bent en het aansluit bij de groep. Ga het niet verplichten..

En buitenlandse studenten ? die mogen gewoon Nederlands leren.. als ze dat voor een studie nodig hebben. Iemand die hier ICT, of chemische technologie komt studeren, zal sowieso nooit Nederlands horen.. in die studies is Engels al veel langer praktijk.. en dat hoefde ook niet vanuit Den Haag of vanuit het universiteits-bestuur te worden geregeld of zo.. dat wijst zich vanzelf. Er bestaat nu eenmaal geen Nederlandstalige chemie.De verengelsing voor de vakken psychologie en sociologie is inderdaad en groot probleem ,
omdat de engelstalige litteratuur zeer eenzijdig en beperkt is als het om deze vakken gaat.
Vroeger waren de studies veel breder en Europees, door de veel gebruikte Franse en Duitse wetenschappers en litteratuur.

Je kunt boeken toch gewoon vertalen?Het kan wel maar gebeurt niet.
De meeste docenten gebruiken Engelstalige litteratuur ,dit ook omdat veel studenten geen Nederlands spreken of lezen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: vr maart 29, 2019 2:31 pm 

Reacties: 1338
Bekeken: 49631


Einstein schreef:
Misschien is het de generatie, Enzo.. ik kan alleen voor X spreken, ik heb er toch moeite mee. Ik heb echt geen hekel aan Engels, mijn internet-taal is ook vervuild met allerlei Engelse termen. Als Twitter de maat der dingen zou zijn, schrijven we allemaal Apestaartengels :gniffel: (=geen echt Engels)

Maar we hebben het over de VU en de faculteit Nederlands. Ze leveren leerkrachten en daar is misschien straks een tekort aan. Moeten we dan, uit arren moede, het Nederlands dan maar eerder een keuzevak maken ? Geen kernvak meer ?

..en ik zie meer problemen met die verengelsing.. Wat je nu ziet, is dat een vak als sociologie of psychologie alleen in het Engels zou mogen worden gegeven. Volgens mij mis je dan allerlei dingen, die te maken hebben met je eigen omgeving. Er zijn in de vakken sociologie en psychologie nu eenmaal land-specifieke aspecten. Bij die vakken is het belangrijk, dat daar een aansluiting is.

Nog een ander probleem met de verengelsing in het hoger onderwijs is het onvermogen van een deel van de docenten, om de stof fatsoenlijk in het Engels over te brengen. Dat gaat dus ten koste van het onderwijs. Ik zou meer vrijheid willen bepleiten. Een buitenlandse of (gast-)docent mag Engels spreken, maar laat het gewoon vrij, als je Nederlander bent en het aansluit bij de groep. Ga het niet verplichten..

En buitenlandse studenten ? die mogen gewoon Nederlands leren.. als ze dat voor een studie nodig hebben. Iemand die hier ICT, of chemische technologie komt studeren, zal sowieso nooit Nederlands horen.. in die studies is Engels al veel langer praktijk.. en dat hoefde ook niet vanuit Den Haag of vanuit het universiteits-bestuur te worden geregeld of zo.. dat wijst zich vanzelf. Er bestaat nu eenmaal geen Nederlandstalige chemie.De verengelsing voor de vakken psychologie en sociologie is inderdaad en groot probleem ,
omdat de engelstalige litteratuur zeer eenzijdig en beperkt is als het om deze vakken gaat.
Vroeger waren de studies veel breder en Europees, door de veel gebruikte Franse en Duitse wetenschappers en litteratuur.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: vr maart 29, 2019 10:55 am 

Reacties: 1338
Bekeken: 49631


baedeker schreef:
Grote groep professoren en auteurs tegen verengelsing van hoger onderwijs
D66 zet door met de sloop van Nederland.
Terecht hebben deze professoren kritiek.


Op dit punt bent ik het met je eens.
De Baudetjes daarentegen willen alles slopen ,de EU , de universiteiten ,de media, de kunst en architectuur , het klimaatakkoord.

Gelukkig hebben we in Nederland geen 2 partijenstelsel en geen referenda.
Rusland heeft Poetin, Amerika heeft Trump en Engeland heeft de Brexit en zo heeft ieder land zij eigen idioot.
Wij hebben het hier nog getroffen dat Wilders en Baudet geen meerderheid hebben.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: wo maart 13, 2019 4:07 pm 

Reacties: 1338
Bekeken: 49631


Joyce schreef:
Dat gaat nog gekker worden gezien de hoeveelheid moslims in Nederland die helaas blijft
groeien.
Grote monden maken bange Nederlanders, de mentaliteit van de Nederlanders zal
moeten veranderen.


Ook de grote monden van de bange Nederlanders zullen moeten veranderen,
zeker in de christelijke vissersplaatsen.

Het liep finaal uit de hand op Urk. Aan het begin van de avond drong een grote groep jongeren - schattingen lopen uiteen van 70 tot ver in de 100 - het huis van de familie Soufyan aan de Noorderpalen binnen. Op zoek naar Soufyan. Zijn moeder probeerde haar gezin te beschermen, maar werd tegen de grond gewerkt en raakte gewond. Soufyan kreeg klappen, zijn zus ook. De jongeren gooiden met vuurwerk en stenen en volgens de familie riepen ze 'Geertje Wilders’. De politie op Urk riep de hulp in van collega’s uit andere gemeenten om de meute te verdrijven met de wapenstok.
Waarom gebeurde dit? Er gaan twee versies rond op Urk. Volgens buurtbewoners zou Soufyan vervelend hebben gedaan tegen de vriendin van een plaatsgenoot. Dit verhaal wordt razendsnel gedeeld via apps en gesprekken op straat. ,,Dat moet je niet doen als Marokkaan, dan heb je de poppen aan het dansen op Urk’’, zegt een vrouw die de hond uitlaat in de buurt van de Noorderpalen. Volgens Soufyan (,,Ik ben gewoon geboren op Urk’’) is er iets anders aan de hand.


https://www.topics.nl/belaagde-familie- ... 6bdeb52683

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: wo aug 29, 2018 8:40 am 

Reacties: 1338
Bekeken: 49631


baedeker schreef:


IN Nederland krijgen extremisten uit Syrië geen vluchtelingen status.
Dat is de juiste aanpak.

Ongeveer een vijfde van de Syrische vluchtelingen die worden voorgedragen voor asiel in Nederland via de zogenoemde Turkije-deal, valt af wegens extremistische sympathieën of omdat hun denkbeelden niet stroken met Nederlandse waarden, zoals de gelijkheid tussen man en vrouw. Dat stelt Paul van Musscher, landelijk portefeuillehouder vreemdelingenzaken en migratiecriminaliteit bij de politie.

Vluchtelingen komen aan in Turkije vanuit een vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos. Foto Anadolu Agency
Vorig jaar kwamen ongeveer 2.100 Syriërs rechtstreeks vanuit Turkije naar Nederland, dit jaar is dat aantal met 288 tot en met juli een stuk lager. In de zogenoemde Turkije-deal werd in maart 2016 afgesproken dat Turkije in ruil voor miljarden aan noodgelden van de EU alle migranten zou terugnemen die vanaf dat moment per boot aankwamen in Griekenland. Voor elke teruggenomen migrant beloofde de Europese Unie een andere vluchteling over te nemen van Turkije.


https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bb545cbb/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: za aug 11, 2018 12:31 pm 

Reacties: 1338
Bekeken: 49631


baedeker schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:
De deur staat al lange tijd wagenwijd open, en dat wordt in de kamer breed gesteund cq toegedekt.
Ik mag toch wel constateren waarom ik het opvallend vindt dat jij dat opvallend vindt?
Mijn laatste observatie is gezien de laatste ontwikkelingen nu overigens even "on hold".
Over welke deur wagenwijd open , mag Joost weten.
Het is wel erg opvallend dat jij een knuffelaar bent van de grootste vriend van de hofleverancier van Salafisme en Jihadisme.

De deur voor salafi en diyanet moskeeën, die je via het kieshok zelf open hebt laten zetten, jij al-Saoed- en Erdogan-knuffelaar.
Ze zijn blij met je diensten en hopen dat je in de toekomst vaker een bruine arm bij ze komt halen.

Blijkbaar ben je een meester in het omdraaien van de feiten ,zoals je je idool Trump evenaart.
Nep-nieuws ligt bij populisten beter in het geheugen dan feiten.

Het was een Trump-uitglijder zoals hij er elke dag wel een paar maakt. Correctie: zoals hij er de laatste paar maanden gemiddeld maar liefst zestien per dag op Twitter zet of in een campagnetoespraak debiteert. De feitencheck-redactie van The Washington Post begon na de inauguratie in januari 2017 bij te houden hoe vaak de president van de Verenigde Staten de waarheid geweld aandeed. Na een jaar stond de teller op 2140; in het halve jaar sindsdien was het aantal alweer verdubbeld: 4229. Dat is inclusief herhalingen, want van het werk van feitencheckers trekt Trump zich niets aan.
En datzelfde geldt voor Trumps aanhangers. Psychologisch is dat verklaarbaar, legde cognitief linguist George Lakoff onlangs nog eens uit, in een interview met CNN. De nadrukkelijke ontkenning van een bewering maakt dat je die bewering zelf beter gaat onthouden. En wat je onthoudt, ga jegemakkelijk ook geloven.


https://www.topics.nl/het-feitenvrije-p ... 6bdeb52683

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: vr aug 10, 2018 11:26 pm 

Reacties: 1338
Bekeken: 49631


baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
Het probleem van de buitenlandse financiering van moskeeën is al jaren bekend, en we kunnen ook vaststellen welke partijen geweigerd hebben daar iets aan te doen. Ik noem:
CDA, D66, GL, PvdA, SP en VVD
Zo te zien hebben Hume en Enzo via het kieshok zelf gekozen voor Saoedische en Turkse moskeeën. In feite geldt het probleem breder. Iedere cultuur, hoe onvreedzaam, economisch schadelijk of moreel incompatibel ook, wordt in dit land op gelijke voet toegang verleend. Dat heet multiculturalisme, en alle bovengenoemde partijen werken daar aan mee.
Het guilt-by-association argument begint wat sleets te worden, en al helemaal in het licht van jouw eerdere positieve bijdragen over de ontwikkeling van de 'democratie in Saoedi-Arabie'.

De deur staat al lange tijd wagenwijd open, en dat wordt in de kamer breed gesteund cq toegedekt.
Ik mag toch wel constateren waarom ik het opvallend vindt dat jij dat opvallend vindt?
Mijn laatste observatie is gezien de laatste ontwikkelingen nu overigens even "on hold".


Over welke deur wagenwijd open , mag Joost weten.
Het is wel erg opvallend dat jij een knuffelaar bent van de grootste vriend van de hofleverancier van Salafisme en Jihadisme.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 3 [ Er voldeden 44 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling