Het is nu do sep 19, 2019 12:30 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 248 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: vr aug 23, 2019 10:40 am 

Reacties: 4143
Bekeken: 177593


Raya schreef:
Enzo501 schreef:
baedeker schreef:

Heb je het nog steeds over eurobarometer?
Dat is het propaganda sufferdje van de EU.

Ik heb allang aangegeven wat ik van dat statistiekje vond, ik moest alleen hard lachen om de onzinnige rekensommetjes die je kameraad Raya erop los liet.


Yep! Dat is statistiek. Het is net filosofie. Het is maar net hoe je er tegenaan kijkt.

Blijft dat 77% EU-lovers in Nederland een grote leugen is. Daaruit mag je afleiden dat 77% van de Nederlanders zich ook geen EU-burger voelen.

Ik heb het al vaker voorgesteld, maar velen durven het gewoon niet aan, schijten in hun broek als het zou gebeuren. Het werd niet voor niets afgeschaft door de politiek, inclusief D66: gooi er eens een referendum tegen aan. Tot die tijd houd ik mij vast aan het referendum in 2005 en het laatst gehouden referendum over het associatieverdrag met Oekeraine. Is dan ook een mooie indicatie over hoe graag mensen een EU-rijk willen en zich daar burger van voelen. Toch?


Wat betekent EU burger voelen als het om onze veiligheid gaat.
Vrede en veiligheid is geen zaak van gevoel maar van keiharde politiek en meespelen op het geopolitiek toneel.

Nieuwe generaties politici hebben geen idee van wat kernwapens zijn en welke ideeën voor het gebruik eraan ten grondslag liggen. Burgers zien het al helemaal als een ver-van-hun-bedshow. De crisisbeheersingsmechanismen die tijdens de Koude Oorlog werden ontwikkeld, zijn goeddeels ontmanteld.
De wapens die nu worden ontwikkeld, zijn er voor oorlogvoering in twee ‘theaters’: Azië en Europa. Azië wordt door Trump als belangrijkste reden genoemd om het INF-akkoord op te zeggen. Waarom mogen Chinezen en Noord-Koreanen die wapens wel ontwikkelen en Amerikanen niet? Trump heeft, zoals wel vaker, een punt. Maar waarom werd dat INF-akkoord dan niet zo geamendeerd dat deze voor Europa ultiem bedreigende categorie wapens niet verboden bleef?

Gezamenlijk defensiebudget van 250 miljard euro
Het gemak waarmee de veiligheid van Europa te grabbel wordt gegooid, geeft te denken en past in de twijfel die Trump zaait over zijn steun voor de Navo en de Amerikaanse veiligheidsgarantie in geval van een conflict met Rusland. De redenering dat deze categorie wapens juist de veiligheidsgarantie versterkt, omdat Amerika buiten schot blijft en er dus geloofwaardiger mee kan dreigen, is onzin. Voor Rusland maakt het niet uit waar de vernietiging vandaan komt en het zal met intercontinentale raketten tegen Amerika elke aanval vergelden.
Voor Europa is er maar één conclusie mogelijk: sla de handen ineen, word militair onafhankelijk van Amerika en organiseer zelf je defensie tegen Rusland. Met een gezamenlijk defensiebudget van 250 miljard euro tegen 60 miljard voor Rusland moet dat wel lukken.


https://www.trouw.nl/opinie/sla-de-hand ... ~ba8aab28/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: za jul 20, 2019 8:44 am 

Reacties: 4143
Bekeken: 177593


baedeker schreef:
Helderziende kwaaisteniet die vanuit lobbycratie NL vindt dat handjeklap EU toezicht moet gaan houden op corruptie.
What Could Go Wrong?
:luidlachen:


De corruptie zit in Zuid en Oost Europa.
Het zijn de Visegrad landen die een blok aan het been zijn en beter aan een exit kunnen werken.
Deze landen ondergraven de democratie van het EU parlement.

‘Succes Polen, mislukking Timmermans.’ De opening van het journaal op dinsdagavond 2 juli op de Poolse staatszender TVP klonk triomfantelijk. Eerder op de dag ging het voorzitterschap van de Europese Commissie aan Frans Timmermans’ neus voorbij, mede doordat de Visegrad Vier - Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije - zich tegen zijn kandidatuur hadden gekeerd.
Dinsdag 2 juli bungelde de scalp van Timmermans aan de gordel van de Visegrad Vier.
‘We willen iemand die onze regio begrijpt’, had de Tsjechische premier Andrej Babis gezegd. Dat gold volgens hem niet voor Timmermans. Babis’ Hongaarse collega Viktor Orbán stuurde zijn collega’s in de Europese christendemocratische beweging EVP een brief waarin hij stelde dat de voordracht van sociaaldemocraat Timmermans, die eerder Polen en Hongarije had aangepakt wegens inbreuken op de rechtsstaat, 'een historische mislukking' voor de EVP zou zijn.
Dat leek zinloos, omdat de machtigste EVP'er, de Duitse bondskanselier Angela Merkel, zich met de Franse president Emmanuel Macron vóór Timmermans had uitgesproken. Maar omdat christendemocratische regeringsleiders rebelleerden tegen Merkel, bungelde dinsdag 2 juli de scalp van Timmermans aan de gordel van de Visegrad Vier.


https://fd.nl/weekend/1308681/de-wrok-v ... CAMPAIGNID#126;_#126;SYSTEM.MAILID#126;&utm_medium=email&utm_content=20190720&s_cid=671

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: zo jul 07, 2019 7:32 am 

Reacties: 4143
Bekeken: 177593


Biertje schreef:
Baedeker schreef:
Visegrad kreeg de kop van Timmermans. Ik denk niet dat er binnen de commissie veel animo zal zijn om zijn kruisvaart tegen Polen en Hongarije voort te zetten
Dat denk ik ook niet als corruptie en afkalving van de rechtsstaat geenszins een brug te ver is. Hoe macht corrumpeert en het o.m. als gevolg heeft het samenwerkingsverdrag met de Oekraïne. Hoe sneller we afscheid kunnen nemen van de EU hoe beter.


Ja heerlijk weer terug naar de tijd van voor de oorlog
,naar de tijd dat we nog kolonies hadden en de tijd dat macht niet corrumpeerde.

De grenzen in Limburg en achter Nijmegen weer dicht en
samen genieten met Raya , HVR en Baedeker van het land van Ooit.

Wilders en de baudetjes blijven dromen , en toch is nog tijd om wakker te worden en te gaan kiezen voor partijen die de EU willen verbeteren ,op dit moment tegen alle teleurstellingen in.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: zo jul 07, 2019 12:13 am 

Reacties: 4143
Bekeken: 177593


baedeker schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:
Frankrijk en Duitsland doen wat ze altijd al doen. Niemand die zonder oogkleppen de ontwikkeling van de "governance" binnen de EU volgt is verbaasd over de wildwesttaferelen. Hume en Einstein hebben hun huiswerk niet gedaan en we moeten nu maar afwachten hoeveel schade hun pro-EU stem veroorzaakt. En uiteraard is het lerend vermogen wederom nul.
Wat zijn de baudetjes weer blij met deze gang van zaken.
Jullie waren toch ook van mening dat Timmermans niet geschikt was?
Je weet dat ik geen federalist ben en ook beslist geen nexetier.

Hume moet eens uit zijn doppen gaan kijken.

De EU is gewoon constitutioneel zo gebouwd dat grote staten hun macht kunnen doen gelden. Powerplay wordt als een soort vanzelfsprekendheid geaccepteerd. Zie bijvoorbeeld hoe de EU Duitsland niet durft aan te spreken op hun voor de overige lidstaten uiterst schadelijke handelsoverschot. In een unie waar soevereine staten losjes samenwerken is de constructie nog wel te begrijpen. Maar deze wordt heel raar wanneer lidstaten steeds meer bevoegdheden afgeven. Door de ever closer union dragen alle lidstaten in feite hun economie over aan een centrum waar de grote lidstaten de lakens uitdelen.

Het antwoord van de federalisten is een sterk centrum waar lidstaten hun macht inleveren, in ruil voor invloed via een senaat. Dat is een hele ingewikkelde transitie, gaat vele decennia duren, en de vraag is waarom de grote landen er aan mee zouden werken. En, last but not least, het is maar helemaal de vraag wat voor federatie dat wordt. De wildwesttaferelen in Brussel vorige week geven een aardige indicatie daarvoor:

Visegrad kreeg de kop van Timmermans. Ik denk niet dat er binnen de commissie veel animo zal zijn om zijn kruisvaart tegen Polen en Hongarije voort te zetten. Tot zover de charade van de rechtsstatelijke EU. De EC haalde de dag na de benoemingen de "Excessive Deficit Procedure" tegen Italië van tafel. Nederland hamerde toch op maatregelen om Italië te dwingen zijn begroting op orde te krijgen? ... Tot zover de charade van de begrotingsdicipline. Resultaat? Nu hebben we een Franse politica als hoofd van de ECB en een Walloniër, dus een Fransman, als voorzitter van de machtige EU-raad. Met Brexit verschuift in Oktober de macht binnen die EU-raad naar Frankrijk + Zuid-Europa. Ook al zou Duitsland in al zijn huidige verdeeldheid een vuist willen of kunnen maken, Duitsland en de Hanze-groep hebben dan niet meer voldoende gewicht om beslissingen tegen te houden waar een gekwalificeerde meerderheid voor voldoet. Ingrijpen bij bovenmatig begrotingstekort of staatsschuld? Alleen als Frankrijk + Zuid-Europa dat nodig vinden. En waar zullen Frankrijk + Zuid-Europa + Oost-Europa zich ongetwijfeld ook in treffen? Follow the money. Alles is nu in gereedheid gebracht om de transferunie te voltooien.

Het is nog niet te laat Hume. Je kunt je nog aanmelden bij FvD.


Je weet toch dat ik en voorstander ben van de EU ,ondanks alle gebreken.
Jij hebt kritiek omdat je een Nexit wilt en ik heb kritiek omdat ik verandering wil
en er zijn partijen genoeg die dit standpunt innemen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: zo jul 07, 2019 12:10 am 

Reacties: 4143
Bekeken: 177593


HvR schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:

Frankrijk en Duitsland doen wat ze altijd al doen. Niemand die zonder oogkleppen de ontwikkeling van de "governance" binnen de EU volgt is verbaasd over de wildwesttaferelen. Hume en Einstein hebben hun huiswerk niet gedaan en we moeten nu maar afwachten hoeveel schade hun pro-EU stem veroorzaakt. En uiteraard is het lerend vermogen wederom nul.


Wat zijn de baudetjes weer blij met deze gang van zaken.
Jullie waren toch ook van mening dat Timmermans niet geschikt was?
Je weet dat ik geen federalist ben en ook beslist geen nexetier.


Goed.

Maar wat ben je nou eigenlijk wel ?!?

Die mantra’s over de Baudetjes en de Poetinlovers kennen we zo onderhand wel.... :rolleyes:


Houd jij het nu maar bij je eigen Baudet ,dan heb je het druk genoeg,
als je geen zin hebt om te lezen of niet weet waar het over gaat.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: za jul 06, 2019 7:24 pm 

Reacties: 4143
Bekeken: 177593


Raya schreef:
baedeker schreef:
Raya schreef:
Het is voer voor mensen die democratie boven achterkamertjes stellen; die democratisch gekozen vertegenwoordigers stellen boven van bovenaf gedropte dictatortjes. Als je 'populisten' in die zin bedoelt, ben ik het met je eens.

Frankrijk en Duitsland doen wat ze altijd al doen. Niemand die zonder oogkleppen de ontwikkeling van de "governance" binnen de EU volgt is verbaasd over de wildwesttaferelen. Hume en Einstein hebben hun huiswerk niet gedaan en we moeten nu maar afwachten hoeveel schade hun pro-EU stem veroorzaakt. En uiteraard is het lerend vermogen wederom nul.


De macht van Duitsland en Frankrijk is veel en veel te groot, en de andere landen laten dat maar gebeuren. Duidelijk dat ook in de EU de burgers van de lidstaten niet worden vertegenwoordigd.


Op dit punt heb je helemaal gelijk.
De landen van de Hanze- groep zijn door Macron en ook door Oost Europa aan de kant gezet.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: za jul 06, 2019 7:22 pm 

Reacties: 4143
Bekeken: 177593


baedeker schreef:
Raya schreef:
Hume schreef:
We hebben in Europa verkiezingen gehad voor het parlement en niet voor Macron. Hij heeft de keuze van het parlement naar de prullenmand verwezen en heeft alleen voor Frankrijk de belangrijke figuren op posten gezet. Deze dictatoriale aanpak is voer voor de populisten en zal schadelijke gevolgen hebben voor de geloofwaardigheid van de EU.
Het is voer voor mensen die democratie boven achterkamertjes stellen; die democratisch gekozen vertegenwoordigers stellen boven van bovenaf gedropte dictatortjes. Als je 'populisten' in die zin bedoelt, ben ik het met je eens.

Frankrijk en Duitsland doen wat ze altijd al doen. Niemand die zonder oogkleppen de ontwikkeling van de "governance" binnen de EU volgt is verbaasd over de wildwesttaferelen. Hume en Einstein hebben hun huiswerk niet gedaan en we moeten nu maar afwachten hoeveel schade hun pro-EU stem veroorzaakt. En uiteraard is het lerend vermogen wederom nul.


Wat zijn de baudetjes weer blij met deze gang van zaken.
Jullie waren toch ook van mening dat Timmermans niet geschikt was?
Je weet dat ik geen federalist ben en ook beslist geen nexetier.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: za jul 06, 2019 5:26 pm 

Reacties: 4143
Bekeken: 177593


Biertje schreef:
Ook Jean-Claude Juncker is niet blij met Von der Leyen
De nominatie van Ursula von der Leyen voor het voorzitterschap van de Europese Commissie blijft stuiten op kritiek. ,,Dit was niet erg transparant”, zegt Jean-Claude Juncker, de huidige commissievoorzitter.

Juncker is een verklaard voorstander van het Spitzenkandidatensysteem. Dat houdt in dat de lijsttrekker van de fractie die de verkiezingen gewonnen heeft, meteen ook dé kandidaat is voor de belangrijkste functie in de Europese Unie. Juncker is zelf ook op deze manier aan de macht gekomen.

De winnaar van de laatste verkiezingen, de Duitse christendemocraat Manfred Weber, kon echter niet op voldoende steun rekenen van de leiders van de EU-lidstaten. Sterker: hij werd meerdere malen in het openbaar afgebrand. De aversie tegen zijn persoon was ook een van de redenen dat de onderhandelingen over de Europese topjobs begin deze week zo lang duurden. Volgens de regels zijn het nu eenmaal de leiders die de volgende commissievoorzitter voordragen. Het parlement moet daar vervolgens ‘ja’ of ‘nee’ tegen zeggen.


Democratischer
Het Spitzenkandidatensysteem mag dan wel de voorkeur hebben van (een deel van) het parlement, er staat nergens dat het verplicht zo moet. De benoeming van Juncker in 2014 was eigenlijk niet meer dan een experiment; een manier die het parlement had bedacht om het proces democratischer en transparanter te maken. Enkele Europese leiders, met name de Franse president Emmanuel Macron (maar ook onze premier Rutte), willen hier echter niks van weten. Wij willen de beste kandidaat, zo redeneren zij, niet iemand die toevallig naar voren is geschoven door een politieke fractie.

Von der Leyen was geen Spitzenkandidaat, maar het product van een compromis dat de leiders na zware onderhandelingen afgelopen dinsdag op tafel legden. Het stemt Juncker droef, zo liet hij vandaag merken: ,,Het Spitzenkandidatensysteem is helaas geen traditie geworden. Ik ben de eerste en de laatste.”

Het is overigens niet gezegd dat Von der Leyen de Luxemburger Juncker daadwerkelijk gaat opvolgen. Het parlement heeft nog altijd het laatste woord. De sociaaldemocraten (ook die uit Duitsland) zijn nog steeds woest dat hun Spitzenkandidaat, Frans Timmermans, terzijde is geschoven ten gunste van Von der Leyen. En er zijn meer fracties die de gang van zaken niet zo fraai vinden.

De Duitse CDU-leider Annegret Kramp-Karrenbauer, partijgenoot van Von der Leyen, is inmiddels op de barricaden gesprongen. Ze waarschuwt dat er niet alleen in Duitsland een kabinetscrisis dreigt als de nominatie niet wordt overgenomen door het Europees parlement (coalitiegenoot SPD noemde Von der Leyen de ‘slechtste minister’). Ze voorziet ook een ‘constitutionele crisis’ in Europa.

De stemming is nu voorzien voor 16 juli. Mocht Von der Leyen het inderdaad niet halen, dan hebben de leiders een maand de tijd om met een nieuwe kandidaat te komen.


https://www.ad.nl/politiek/ook-jean-cla ... ~ab583e98/

Dus als Von der Leyene niet wordt benoemd tot voorzitter van de EC, breekt in Duitsland én in Europa de pleuris uit. Nu maar hopen dat Von der Leyen inderdaad niet wordt benoemd.


Na de coup van Macron en het circus van de benoemingen, is de pleuris al uitgebroken in Europa.
Het parlement zal nu in actie moeten komen om haar niet te benoemen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: za jul 06, 2019 2:58 pm 

Reacties: 4143
Bekeken: 177593


Einstein schreef:
Hume schreef:
Einstein schreef:

Is ook nonsens.. Baudet en Wilders komen helemaal niet op voor Oost-Europa, dat is het kromme beeld wat op dit moment ontstaat. Dat het aan een kongsi van oostelijke landen ligt, is een narratief. We zien niet wat er echt gebeurt, want de regeringsleiders willen dit achter gesloten deuren afhandelen. Dat "spitzenkandidaten- lijstje" was opgesteld, omdat het de wil van het volk zou uitdrukken.. maar de vertegenwoordigers van het volk horen dat lijstje gewoon zelf op te stellen, in een open debat !

De commissie moet in een open procedure worden benoemd. Dan gaat iedereen met de billen bloot en kan men zich niet zo makkelijk verschuilen achter Visegrad en "die oostelijke landen" zoals dat nu gebeurt. Dan zou duidelijk worden, dat de Salvini's en de Le Pen's net zo hard tegen Timmermans tekeer gaan als de Orbáns. Het is één blok, met in hun kielzog de christendemocraten.

Ik zou zeggen: wacht nog even met je oordeel, tot de goedkeuring door het EP. De onderling best georganiseerde fractie in het EP bestaat uit mensen, die tegen de EU zijn. En die fractie heeft er belang bij, om zich te verschuilen achter tegenstellingen tussen oost en west.. en om de tegenstellingen tussen landen op te poken.


Dat is jouw mening.
De coup van Macron veroordeel ik en zeker omdat hij alleen federalisten en handlangers heeft benoemd.

Er is nog niemand benoemd :) natuurlijk heeft Macron een "overwinning behaald" maar de democratie noch de EU is tot nu toe aan het woord geweest, alleen de regeringsleiders. Dat Macron de sterkste is, dat is duidelijk.


We hebben in Europa verkiezingen gehad voor het parlement en niet voor Macron.
Hij heeft de keuze van het parlement naar de prullenmand verwezen en heeft alleen voor Frankrijk de belangrijke
figuren op posten gezet.
Deze dictatoriale aanpak is voer voor de populisten en zal schadelijke gevolgen hebben voor de geloofwaardigheid van de EU.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: za jul 06, 2019 1:46 pm 

Reacties: 4143
Bekeken: 177593


Einstein schreef:
Hume schreef:
De EU in deze vorm kan beter uit elkaar vallen en laten wij met de Noordelijke landen een Unie vormen. We zitten niet op een nieuwe Napoleon te wachten en die oude sovjet staten weten niet wat democratie is.
Hume schreef:
De meeste Nederlanders komen op voor de belangen van Nederland en niet zoals de Baudetjes en Wilders, voor de belangen van Polen en Hongarije..

Is ook nonsens.. Baudet en Wilders komen helemaal niet op voor Oost-Europa, dat is het kromme beeld wat op dit moment ontstaat. Dat het aan een kongsi van oostelijke landen ligt, is een narratief. We zien niet wat er echt gebeurt, want de regeringsleiders willen dit achter gesloten deuren afhandelen. Dat "spitzenkandidaten- lijstje" was opgesteld, omdat het de wil van het volk zou uitdrukken.. maar de vertegenwoordigers van het volk horen dat lijstje gewoon zelf op te stellen, in een open debat !

De commissie moet in een open procedure worden benoemd. Dan gaat iedereen met de billen bloot en kan men zich niet zo makkelijk verschuilen achter Visegrad en "die oostelijke landen" zoals dat nu gebeurt. Dan zou duidelijk worden, dat de Salvini's en de Le Pen's net zo hard tegen Timmermans tekeer gaan als de Orbáns. Het is één blok, met in hun kielzog de christendemocraten.

Ik zou zeggen: wacht nog even met je oordeel, tot de goedkeuring door het EP. De onderling best georganiseerde fractie in het EP bestaat uit mensen, die tegen de EU zijn. En die fractie heeft er belang bij, om zich te verschuilen achter tegenstellingen tussen oost en west.. en om de tegenstellingen tussen landen op te poken.


Dat is jouw mening.
De coup van Macron veroordeel ik en zeker omdat hij alleen federalisten en handlangers heeft benoemd.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: za jul 06, 2019 11:50 am 

Reacties: 4143
Bekeken: 177593


Biertje schreef:
Jume schreef:
Het is Frankrijk, die alle belangrijke topfuncties binnenhaalt zoals de ECB , de voorzitter van de raad met de loopjongen en federalist Michel en de commissievoorzitter ,een afgedankte Duitse dame.
Deze coup van Macron en de subsidievreters hebben een bom gelegd onder het voortbestaan van de EU in deze vorm.
Had je v an te voren al kunnen weten.


Je denkt toch niet dat ik achter nexetiers en poetin-knuffelaars ga lopen.
Zo idioot ben ik niet.
We hebben in Nederland ook partijen die kritisch zijn naar de EU toe ,daar hebben we geen populisten voor nodig.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: za jul 06, 2019 11:47 am 

Reacties: 4143
Bekeken: 177593


Biertje schreef:
Hume schreef:
Biertje schreef:
De poetin-knuffelaars verzieken niets. Het zijn juist de mensen die vinden dat in Europa samenwerken niet nodig is en dat ze door mogen kaan met kansarme mensen uit Afrika mogen droppen in Italië. Dat zijn de slopers.


Het zijn de Visegard landen ,de knuffeldieren van Baudet en Wilders, die de democratie in de EU aan hun laars
lappen door een blokkade op te werpen tegen Timmermans.
Het is Frankrijk, die alle belangrijke topfuncties binnenhaalt zoals de ECB , de voorzitter van de raad met de loopjongen en federalist Michel en de commissievoorzitter ,een afgedankte Duitse dame.
Deze coup van Macron en de subsidievreters hebben een bom gelegd onder het voortbestaan van de EU in deze vorm.
Wie heeft de Visegard landen toegelaten tot de EU en waarom? Dat waren toch de andere lidstaten die nieuwe markten wilden hebben?Zie hier hoe de reddingsacties de boel verder kapot maken.

https://www.ad.nl/buitenland/opnieuw-ee ... ~a160e56a/


Berouw komt na de zonde.
De EU in deze vorm kan beter uit elkaar vallen en laten wij met de Noordelijke landen een Unie vormen.
We zitten niet op een nieuwe Napoleon te wachten en die oude sovjet staten weten niet wat democratie is.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: za jul 06, 2019 11:27 am 

Reacties: 4143
Bekeken: 177593


Biertje schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:

Het fiasco waar Hume steeds voor kiest is ook deze keer weer uitgekomen.
Hoe dit in het belang van Nederland zou zijn ontgaat me.
Hij weet het zelf zo te zien ook niet.


Het zijn inderdaad de landen van de Poetin-knuffelaars in Oost Europa die de zaak verzieken .
Je hebt wel gelijk dat ook Frankrijk en Duitsland hun macht misbruiken in Europa.
De poetin-knuffelaars verzieken niets. Het zijn juist de mensen die vinden dat in Europa samenwerken niet nodig is en dat ze door mogen kaan met kansarme mensen uit Afrika mogen droppen in Italië. Dat zijn de slopers.


Het zijn de Visegard landen ,de knuffeldieren van Baudet en Wilders, die de democratie in de EU aan hun laars
lappen door een blokkade op te werpen tegen Timmermans.
Het is Frankrijk, die alle belangrijke topfuncties binnenhaalt zoals de ECB , de voorzitter van de raad met de loopjongen en federalist Michel en de commissievoorzitter ,een afgedankte Duitse dame.
Deze coup van Macron en de subsidievreters hebben een bom gelegd onder het voortbestaan van de EU in deze vorm.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: vr jul 05, 2019 10:04 pm 

Reacties: 4143
Bekeken: 177593


baedeker schreef:
Hume schreef:
Raya schreef:
Of het was gewoon snobisme in de Lage Landen.
De meeste Nederlanders komen op voor de belangen van Nederland en niet zoals de Baudetjes en Wilders,
voor de belangen van Polen en Hongarije..

Het fiasco waar Hume steeds voor kiest is ook deze keer weer uitgekomen.
Hoe dit in het belang van Nederland zou zijn ontgaat me.
Hij weet het zelf zo te zien ook niet.


Het zijn inderdaad de landen van de Poetin-knuffelaars in Oost Europa die de zaak verzieken .
Je hebt wel gelijk dat ook Frankrijk en Duitsland hun macht misbruiken in Europa.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: vr jul 05, 2019 7:31 pm 

Reacties: 4143
Bekeken: 177593


Raya schreef:
Lies schreef:
baedeker schreef:

Nah, er was heel veel vertrouwen in het FvD, dat van 0 naar 3 zetels ging. Bij de PvdA had vooral de staatsomroep heel veel vertrouwen in Timmermans, en verder wat verdwaalde strategische linkse stemmers. Maar ik duid niks hoor.
:holy:
Of de winst kwam van verdwaalde VVD-ers.

Lijsttrekkers van Europese verkiezingen zijn vrijwel onbekend - behalve Frans Timmermans
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bfe29ebe/

De Nederlandse kiezer tast in het duister over de Europese verkiezingen, blijkt uit onderzoek. Zo denken heel wat VVD’ers dat Frans Timmermans hun kandidaat is.
(....)
Opvallend is dat 61 procent van ondervraagden niet weet wie de lijsttrekker van hun voorkeurspartij is. Zo denkt 10 procent van de VVD-stemmers dat Timmermans hun man is, waarmee de PvdA’er op dezelfde plek staat als VVD-lijsttrekker Malik Azmani zelf. Ook opmerkelijk: 3 procent van de GroenLinksstemmers meent dat PVV’er De Graaff hun voorman is.Nederlandse kiezer tast in het duister over de Europese verkiezingen, maar een potje mopperen kunnen ze als de besten.


Of het was gewoon snobisme in de Lage Landen.


De meeste Nederlanders komen op voor de belangen van Nederland en niet zoals de Baudetjes en Wilders,
voor de belangen van Polen en Hongarije..

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: vr jul 05, 2019 7:28 pm 

Reacties: 4143
Bekeken: 177593


Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
Einstein schreef:
baedeker maakt zich er weer met een Jantje van Leiden vanaf,
Punt ? Hoezo ?

Timmermans incompetent = weg met Timmermans.
Von der Leyen incompetent = weg met Von der Leyen.
Wat snapt Einstein nou weer niet?

De Timmermans die bij de laatste verkiezingen in zijn eentje van de PvdA de grootste partij maakte?


Timmermans kan beter vertrekken uit de EU-commissie en partijleider worden van de PvdA in Nederland.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: vr jul 05, 2019 7:26 pm 

Reacties: 4143
Bekeken: 177593


baedeker schreef:
Einstein schreef:
baedeker maakt zich er weer met een Jantje van Leiden vanaf,
baedeker schreef:
Timmermans is ook incompetent.
Punt ? Hoezo ?

Timmermans incompetent = weg met Timmermans.
Von der Leyen incompetent = weg met Von der Leyen.
Wat snapt Einstein nou weer niet?


De knuffellanden van Baudet en en Wilders hebben de democratie in de EU om zeep geholpen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: vr jul 05, 2019 7:12 pm 

Reacties: 4143
Bekeken: 177593


Biertje schreef:
Het gaat geweldig met de benoeming van de nieuwe voorzitter van de EC. :hardlachen:

https://www.nu.nl/buitenland/5958454/eu ... -vast.html


Dat komt er van als de knuffellanden van Wilders en Baudet dwars liggen op de benoeming van Timmermans.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: vr jul 05, 2019 7:10 pm 

Reacties: 4143
Bekeken: 177593


Raya schreef:
Het EP heeft, zoals gewoonlijk, totaal niets te zeggen. De despoten gaan het doordrukken.


Jammer dat je dit keer gelijk hebt.
De voorzitter van de Commissie is een brekebeen als minister geweest en de voorzitter van de raad is een derderangs-politicus, die nog niet in staat was om de Belgische regering overeind te houden.
Daarom, ook ik heb veel kritiek op de EU ,alleen zie ik totaal geen heil in een Nexit.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: di jun 25, 2019 2:16 pm 

Reacties: 4143
Bekeken: 177593


Lancelot schreef:
Hume schreef:
Europa is een meester in het ondergraven van eigen geloofwaardigheid.

https://www.standaard.be/cnt/dmf2019062 ... A3B7153057

Je moet je aanmelden om het artikel te lezen. Ik heb het niet zo op emailadressenverzamelaars. Kun je een kleine samenvatting geven waar het over gaat?

Wat moet de EU doen? Eerst zou Weber al geen Europees Commissievoorzitter ­mogen worden – vooral omdat hij bestuurservaring op hoog niveau mist, maar ook omdat hij Orbans ontmanteling van de Hongaarse democratie gelegitimeerd heeft door Fidesz in de EVP te houden. Nadat hun drie ‘wijze mannen’ verslag hebben uitgebracht over de toestand in Hongarije (het zijn drie blinde muizen als ze niet zien wat ik hier kort heb opgesomd), moet de EVP Fidesz er deze keer echt uit gooien.
De actie dient ook een groter belang, want in deze tijden zou het voor beschaafde centrumrechtse partijen een morele en ­politieke verplichting moeten zijn om een duidelijke lijn te trekken tussen hen en ­xenofobe, populistische partijen.
Het is tijd dat de EU een punt zet achter de tragische farce dat ze haar eigen fondsen laat gebruiken om Europese waarden te ondergraven. De Roemeense Laura Codruta Kovesi zou aangesteld moeten worden als Europese openbare aanklager. Zij weet perfect hoe postcommunistische, Oost­Europese corruptie functioneert. Je onderwerpen aan de kritische blik van de Europese openbare aanklager zou trouwens een voorwaarde moeten zijn om aanspraak te kunnen maken op fondsen. Meer steun moet rechtstreeks naar lokale overheden en de samenleving gaan, in plaats van de zwarte kas te spijzen van een corrupte ­partijstaat.
Niet het minst moeten Europese instellingen en regeringsleiders de schijnwerpers gericht houden op die aanfluiting van Europese waarden in het hart van Europa. Het is niet dat Orban zich gehinderd voelt door bovenmatige beleefdheid, dus waarom zouden zij daarin anders zijn.
Hoe de EU omgaat met Hongarije, is niet alleen van betekenis voor de Hongaren maar voor Europa als geheel. Op het continent kunnen er meerdere bestuursvormen bestaan, maar boven alles moet de Europese Unie een gemeenschap van democra­tieën zijn.

Sorteer op:  
Pagina 1 van 13 [ Er voldeden 248 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling