Het is nu vr feb 15, 2019 9:56 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 194 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: vr feb 01, 2019 10:25 am 

Reacties: 3114
Bekeken: 112476


baedeker schreef:
Einstein schreef:
baedeker schreef:
Het ging om de sociale cohesie in onze samenleving, die sinds 68 aftakelt. Jij bepleit dat identiteiten (LHBT, Christian, White, enz.) hun verschillen benadrukken. Feesten, toeristische attracties en 360 andere initiatieven, vaak gefaciliteerd door de overheid, in een sfeer waar wie niet met alle winden mee juicht als "moeilijk" in de hoek wordt gezet. Kan het kloppen dat je eerste voorstel voor het nieuwe cement het daglicht nog moet zien?
Ik pleit al jaren voor fusion als bindmiddel. Laat culturen elkaar maar beinvloeden, dat is heilzaam. Om ervoor te zorgen dat niemand zijn of haar cultuur onvrijwillig inlevert (verliest), moet je dan wel eerst de mensen de tijd geven om te integreren en zelfs te emanciperen. En ja, een Somali-pride of een Afrikan-pride hoort daar misschien bij ! Kom maar op met die cultuur jongens en feest vooral mee met elkaar, dan herstelt die sociale cohesie zich misschien ook een keer. Nogmaals @baedeker ik ben géén socioloog, ik ben een idealist. Ik pretendeer niet een panklare oplossing te hebben voor de "sociale cohesie" en ik denk dat we er zelfs rekening mee moeten houden, dat veel millenials helemaal geen zin meer hebben in ONZE sociale cohesie. Maar ik denk dat het helemaal geen kwaad kan, wanneer mensen hun identiteit behouden, wanneer ze daaraan hechten ! En dat dat sociale cohesie niet in de weg hoeft te staan. Immers, er komt een meer sociale wereld voor terug, waar mensen meer ontspannen met verschillen omgaan en minder vanuit de verdediging en vanuit de segregatie en eigen superioriteitsgevoelens.

Fusion is melting pot. Dat veronderstelt het laten varen van de eigen identiteit totdat deze onherkenbaar wordt in een nieuwe, gemengde identiteit. Maar dat doe jij niet. Je voedt de verschillen door die, gefaciliteerd door de overheid, te vieren. En als de Somali's geen zin hebben of de millennials niet begrijpen, dan trek je snel de fusion-keutel in. Het hele idee dat 80% zich moet aanpassen aan kleine / nieuwe identiteiten is tamelijk absurd, maar geeft Einstein wel weer het excuus om het "groter geheel" af te wijzen. Het lijkt er sterk op dat Einstein per se onderdeel van het probleem wil zijn, en niet van de oplossing.

Einstein schreef:
baedeker schreef:
Ik bepleit een SAMENleving van trotse geaardheden, meningen, godsdientige opvattingen en herkomsten, waar het besef van het "groter geheel" gedeeld, gevierd en uitgediept wordt. Daartoe moet mijns inziens de divisieve, ideologische overheid terug het hok in, waarna een consistent, verbindend waardenstelsel als leitkultur zijn plaats krijgt.
Een waardenstelsel krijg je van je ouders en op school mee.. het BEGIN ervan.. en je ontwikkelt het zelf als mens door. Het is aan een ieder, om daar in zijn/haar leven, naar inzicht en vermogen invulling aan te geven. Het is aan ouders, om de school voor hun kinderen te kiezen en aan de school om de kinderen een een opstart te geven op dit gebied.

Er bestaat geen absoluut waardenstelsel. Dat zou ik willen (LHBT moet gewoon iedereen prima vinden) en jij zou het willen (het pre-1968 systeem was toch prima) maar in de praktijk verschilt het sterk, per omgeving, per sociale klasse en zelfs per individu. Elke school is volgens de grondwet bovendien volledig vrij, om een waardenstelsel te kiezen.. en te onderwijzen. Wat betreft LHBT zou ik willen toevoegen: helaas is dat zo.

Oh, maar vergis je niet ... de overheid is uiterst actief. Alleen niet met sociale cohesie bevorderen. Je zou, ook binnen de vrijheid van onderwijs, makkelijk de geschiedenis, cultuur en burgerschap van het "groter geheel" als verplichte stof kunnen opleggen. Onvoldoende kennis betekent dan geen diploma, geen paspoort, geen stemrecht. Dan zouden Nederlanders tenminste weten wat de Nederlandse samenleving tot Nederland maakt, in plaats van die achterlijke stilte iedere keer als je er naar vraagt. Dan zouden nieuwkomers ook weten waar naartoe te integreren als ze voor Nederland kiezen.

Maar de divisieve, ideologische overheid heeft andere prioriteiten. Denk aan de overdosis aan immigratie terwijl de integratie al decennia faalt. Denk aan de afstand tussen burger en politiek waar maar niets aan gedaan wordt. Denk aan de diversiteitsideologie waar beambten, afdelingen diversiteit, hoogleraren, media, enz. dagelijks werken aan de seriële capitulatie van het eigen "groter geheel" tegenover iedere identiteit die zich daar maar voor aandient. Je "helaas" zijn krokodillentranen, nadat je zelf hiervoor kiest.

Einstein schreef:
baedeker schreef:
En zolang er zich geen nieuw cement aandient houden we daarbij wat mij betreft het al dan niet seculiere christelijk waardenstelsel aan dat zich al lange tijd bewezen heeft. Moeilijker hoeft het niet te zijn.
Wat LHBT betreft schiet het christelijke waardenstelsel tekort.

Tal van al dan niet seculiere christelijke denominaties hebben geen enkele moeite met LHBT. Is dit niet gewoon gezeur van lieden die graag vasthouden aan slachtofferschap?

Einstein schreef:
baedeker schreef:
Ik zeg nergens dat 95% van de christenen Van der Staaij steunt in de Nashville-kwestie.
Ahum sorry ik las je kromme zin verkeerd :evendenken:
baedeker pag 151 schreef:
Ik denk dat veel christenen het voor 95% eens zijn met Van der Staay.

Niks kromme zin, het zijn duidelijk twee heel verschillende beweringen.

Einstein schreef:
baedeker schreef:
Kom kom Einstein, niet zo bescheiden. Iedereen met een greintje gevoel van eigenaarschap voor zijn samenleving ontwikkelt toch een visie op wat het is dat de boel bij mekaar houdt, of zou moeten houden?
Geen idee wat je bedoelt met "eigenaarschap voor zijn samenleving", dus ik weet ook niet, of ik daar een greintje gevoel voor heb. Wanneer ik van mezelf zou moeten beweren dat ik een eigenaar ben voor de samenleving, of van de samenleving (bedoel je dat ?) dan herken ik me daar in elk geval niet in. Niemand, ook niet één specifieke groep, is eigenaar van de samenleving. En als je eigenaar bent vóór de samenleving dan klinkt dat heel nobel, maar ik zou echt niet weten wat ermee is bedoeld.

Wie is er anders eigenaar van de Nederlandse samenleving, dan de burgers van dit land?

Einstein schreef:
Overigens vroeg ik jou wat jouw oplossing was voor de sociale cohesie. Hierboven beweerde je dat je de tijd van vóór 1968 niet terug wilt, maar wat wil je dan wel ?

Zie o.a. tweede blok hierboven.


Terug willen naar de jaren voor WOII is gevaarlijk en niet wenselijk
Zo en zo is teruggaan geen optie voor de toekomst.
Als het over Europa gaat dan is versterking juist noodzakelijk.

We zijn vergeten dat door de Europese integratie landen geen oorlog meer voeren, maar hun geschillen uitvechten in Brussel. Daar ontmoeten de staatshoofden en regeringsleiders elkaar in de Europese Raad, vinden aan de lopende band vergaderingen van ministers plaats en tracht de Europese Commissie een gelijk speelveld tussen de landen te creëren. Natuurlijk gaat er van alles mis, zijn discussies vaak stroperig en duurt het vinden van consensus eindeloos. Daarmee verschilt Brussel niet van de nationale politiek van de lidstaten zelf.

Helaas vrees ik dat historische lessen geen rol spelen in de verkiezingsretoriek die met de Europese verkiezingen in zicht steeds sterker wordt. De retoriek wordt gedomineerd door spookverhalen over de te grote macht van Brussel met zijn graaiende bureaucratie, die over de rug van de gewone man zijn zakken vult en onbegrijpelijke regels maakt.
Het tegengeluid klinkt te zwak. Schreeuwers voeren de boventoon en uit angst kiezers te verliezen buigen ook redelijke middenpartijen mee met dit gehuil op de flanken.
Laten ze hier mee ophouden. In een tijd van opkomend anti-Europees rechtsextremisme, en zelfs fascisme, moeten juist de gematigde partijen met historische argumenten komen. Het verleden afdoen met ‘ja, ja jongens’ past niet meer.


https://www.trouw.nl/opinie

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: za jan 12, 2019 5:16 pm 

Reacties: 3114
Bekeken: 112476


Lies schreef:
HvR schreef:
(...)De tijd dat kinderen gewoon gecorrigeerd werden, zelfs door anderen dan de ouders, ligt ver achter ons. Zie hoe het op scholen gaat tegenwoordig. Autoriteit wordt niet langer geaccepteerd. En dat is niet vreemd in een samenleving waar alle ankers zijn los gegooid onder het mom van 'individuele vrijheid'. Nederland is doorgeslagen in haar individualisme.

Laat ik het omdraaien: Wat bindt ons nog dan ?
Waarom zouden deze 18 miljoen individuen nog solidair met elkaar moeten zijn, als alles maar moet kunnen ?
De rest van de wereld heeft veel minder tijd voor dit soort gezeur dan wij in NL....
Dat laatste denk ik ook weleens. Gisteren hoorde ik de opmerking van Rutte over bedreigers van hulpverleners.

Rutte zou bedreigers van hulpverleners 'liefst in elkaar slaan'
https://nos.nl/artikel/2267024-rutte-zo ... slaan.html

Premier Rutte zou mensen die rond de jaarwisseling hulpverleners bedreigen het liefst persoonlijk in elkaar slaan. "Maar dat kan niet", voegde hij eraan toe op zijn wekelijkse persconferentie.Doet mij denken aan mijn tijd van opgroeien, toen ook ik aangepakt werd door anderen dan mijn ouders. Het hele jaar door en niet alleen rond de jaarwisseling. Had ik dat verdiend.... op die leeftijd vond ik natuurlijk dat mij groot onrecht werd aangedaan, maar nu ben ik ze er dankbaar voor.


Je kon er op wachten, maar nu valt heel lief Nederland weer over deze opmerking.


Misschien is de tijd van lief zijn voorbij, om bij het onderwerp te blijven:

Europa moet leren ‘machtsdenken’
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/01/08/eu ... n-a3184885

De devaluatie van de EU-ambassadeur in Washington is het zoveelste teken aan de wand: Amerika trekt zijn handen van Europa af. En nu moet Europa op eigen benen leren staan.

In 2016 stuurde de Europese Unie bijna tweehonderd militairen naar de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR), een van de armste landen ter wereld. Na een coup en een burgeroorlog willen de Europeanen met een bescheiden trainingsmissie voor Centraal-Afrikaanse soldaten helpen het land weer stabiel te maken. Ze mogen de soldaten niet kleden of bewapenen. Dus ‘schieten’ die met bezemstelen en tijgeren ze op flipflops. In de CAR vinden ze dat niet zo leuk.

Op een dag klaagde een lokale politicus hierover tegen een Russische adviseur in het land. De Rus bood aan kalasjnikovs te sturen voor de soldaten. Een paar weken later verscheen een aantal soldaten niet op de Europese training. Wat bleek: de Russen hadden hen naar Soedan gevlogen, om drie weken op een Russische basis te trainen met hun nieuwe schiettuig. Drie weken werden drie maanden. Toen kwamen de soldaten terug. Met in hun kielzog dertig Russische militairen, voor de ‘follow-up’.

Europa in de wereld – als je goed zoekt, vind je honderden van dit soort klunzige anekdotes. Lang waren die vooral gênant. Maar het deed er niet echt toe. Het pacifistische, naïeve Europa werd immers ‘gedekt’ door het machtigste land ter wereld: de Verenigde Staten. Die deden sinds de Tweede Wereldoorlog de Europese geopolitiek. Veilig onder de Amerikaanse paraplu likten de Europeanen hun oorlogswonden, bouwden ze verzorgingsstaten en probeerden ze betere mensen te worden. Maar net nu dat allemaal aardig is gelukt, en Europa het rijkste continent op aarde is, haakt Washington af.Daarom wordt het tijd om de naïeve EU slopers zoals de populisten die achter Poetin en Trump aanlopen de ogen te openen.
Het zijn de cultuurfascisten van het klasje van Cliteur en Baudet, die denken met het einde van de EU
ons land te redden van de ondergang.
Het tegendeel is waar.
Alleen met machtspolitiek kan Nederland en Europa zich handhaven, in een wereld met autocratische regimes van de VS ,
van Rusland en China , van Turkije , India en Brazilië , om nog maar niet te spreken over de middeleeuwse regimes in het MO.
Met onnozelheid van terug naar de natie staten van voor 1945 en terug naar het land van ooit ,
bouwen we geen toekomst ,maar worden we een speelbal van dictators.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: wo dec 19, 2018 2:14 pm 

Reacties: 3114
Bekeken: 112476


baedeker schreef:
P-G schreef:
baedeker schreef:
De euro heeft z'n kans gehad. De commissie had de bevoegdheid om door te pakken op het handelsoverschot van Duitsland en op het begrotingstekort van Frankrijk, maar heeft dat niet gedaan.
En dan ziet de Commissie af van een 'dictaat' en dan is het wéér niet goed.

Je vergist je. Dictaten waren er genoeg, maar niet toen ze nodig waren in Frankrijk en Duitsland. Zie daar de aard van de EU, en waarom verder sleutelen niks oplost.

P-G schreef:
baedeker schreef:
Kaalslag in Zuid Europa. Handelsoorlog met Trump. De commissie is niets te gek om Duitsland maar niet op de vingers te hoeven tikken. Wat we hebben gezien is EU beleid. Het werkt niet, economisch gefaald. Het is onethisch. Het heeft geen zin om het met nog weer meer bevoegdheden te proberen. Tijd om eruit te stappen.
Uit niets blijkt dat terugtreding uit de Unie ons van enige baat zou voorzien. Daarnaast is het sociaal- en financieel-economisch beleid primair een aangelegenheid van de lidstaten zélf. En bedenk goed: het Noord-Europees beleid van loonmatiging en sanering is aanzienlijk ouder dan de Europese Unie.

Lees het Nexit rapport eerst maar eens. En bewijs me dan maar eens dat in de EU blijven voordeel heeft: economisch, cultureel en qua soevereiniteit. Want je kunt hier dingen beweren, maar jij weet niet wat de EU in petto heeft. Het enige wat je in de aanbieding hebt is dat we daar geen zeggenschap over hebben.


Terug naar '45 ,wat de Nexit partijen willen is geen optie maar een ramp voor ons land.
De naoorlogse welvaart en vrede ,hebben we voor een belangrijk deel aan de EU te danken.
In deze tijd van bedreiging ,van Trump , van Poetin ,de macht van China en de chaos in de Arabische wereld ,
maken een sterk Europa steeds belangrijker om onze welvaart en vrede te behouden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: di dec 18, 2018 10:21 pm 

Reacties: 3114
Bekeken: 112476


Biertje schreef:
Hume schreef:
Biertje schreef:
En het zijn sufferds als Hume, Lancelot, Enzo501 én Marcel die dat niet zien.

De pauzeknop indrukken betekent heel veel meer: de problemen in de eurozone zijn niet op te lossen, óók niet bij een verdere integratie.

Vanzelfsprekend geloof ik niet dat er werkelijk een resolutie ligt tegen Selmayr want de conservatieven die trouw zijn aan Juncker zullen dit niet steunen. Resteert een verdere afbrokkeling van Europa dat niet tegen te houden is.


Diegenen die jij "sufferds noemt " zijn wel de mensen die de breekbare vaas in de lucht houden.
Met de slopers op dit forum, zakt ons land weg in het moeras.
Je denkt toch niet dat het deze slopers zijn ,die dan de rekening gaan betalen?
Jij houdt een vaas in de lucht die steeds meer barsten krijgt. Een normaal denkend mens had deze al in de glasbak gekieperd.


Normaal denkende mensen gaan die vaas versterken en dan bedoel ik, het inkomens van de mensen verhogen ,
de pensioenen ,de lonen en de uitkeringen.
Al dat opblazen van de EU ,het knuffelen met Poetin en Trump wat de populisten doen , dat helpt de mensen niet vooruit
en biedt niet meer zekerheid.
De meeste mensen maken zich zorgen om hun financiële achteruitgang.
Zeker Rutte en deze regering kunnen zich beter daar druk om maken ,want ze spelen de populisten in de kaart

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: di dec 18, 2018 9:43 am 

Reacties: 3114
Bekeken: 112476


Biertje schreef:
Raya schreef:
Hume schreef:


De GB wagons bleken onbestuurbaar te zijn.
De verantwoording hiervoor ligt bij de Britten.


Yep! Juncker wilde een heel andere kant op dan de burgers die hij een kaartje had verkocht voor de richting die zij op wilden.
En het zijn sufferds als Hume, Lancelot, Enzo501 én Marcel die dat niet zien.

De pauzeknop indrukken betekent heel veel meer: de problemen in de eurozone zijn niet op te lossen, óók niet bij een verdere integratie.

Vanzelfsprekend geloof ik niet dat er werkelijk een resolutie ligt tegen Selmayr want de conservatieven die trouw zijn aan Juncker zullen dit niet steunen. Resteert een verdere afbrokkeling van Europa dat niet tegen te houden is.


Diegenen die jij "sufferds noemt " zijn wel de mensen die de breekbare vaas in de lucht houden.
Met de slopers op dit forum, zakt ons land weg in het moeras.
Je denkt toch niet dat het deze slopers zijn ,die dan de rekening gaan betalen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: di dec 18, 2018 1:08 am 

Reacties: 3114
Bekeken: 112476


Joyce schreef:
Ze zijn bezig in Brussel om EU'ers die 1 dag hebben gewerkt in bv Nederland maar in hun
eigen land wel een arbeidsverleden hebben opgebouwd, in dat geval in Nederland een
volledige ww-uitkering te laten verkrijgen.

Dit is wat de EU voorstaat: de rijke landen armer maken en de arme landen rijker maken, een
eenheidsworst waar zij over kunnen heersen, dit is nu waar we met z'n allen voor werken.

Hopelijk wordt dit idiote plan nog tegengehouden.


De EU moet van de sociale zekerheid afblijven.
Dit is een zaak van lidstaten zelf.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: ma dec 17, 2018 6:29 pm 

Reacties: 3114
Bekeken: 112476


Raya schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:

Dat vindt de EU zelf niet.
:drunk:


Eigelijk maakt het niet zoveel uit ,want de Raad is het hoogste orgaan.
Juncker is een ambtenaar en ondanks zijn drank en knuffelen, heeft hij toch de zaak toch goed op de rails gehouden.

Correspondent in Brussel Jan Werts over de staat van de EU
‘De opbouw van een verenigd Europa is vrijwel af.’
Jan Werts, ‘onze’ correspondent in Brussel, maakt bij de overgang van 2018/2019 de balans op. Hij komt tot de conclusie dat de Europese Unie, ook na de Europese verkiezingen en na het aantreden van een nieuwe Europese Commissie, geen ‘besluit van belang’ zal nemen.
‘De EU richt zich meer op consolidatie van het bereikte - de gezamenlijke euro, de uniforme markt, het buitenlands beleid - dan valse vergezichten te beloven’, voorspelt Werts. Al een paar jaar houdt Brussel de ‘pauzeknop’ ingedrukt. En dat blijft voorlopig zo, ook na het vertrek van de Britten.
De ‘ambitieuze Franse plannen’ zijn volgens Werts tot mislukken gedoemd. ‘Deze vereisen consensus in de Europese Raad, maar daarop is totaal geen zicht’. Vanuit Nederland gezien is dat geen probleem - voegt hij er aan toe. ‘Want wat president Macron voorstelt is niet in ons belang, zegt de regering terecht.’


https://www.montesquieu-instituut.nl/93 ... u8ftlnjwvw


Vind je? Hij heeft anders wagon GB laten ontsporen en een aantal andere wagons trillen ook bijna uit de rails.


De GB wagons bleken onbestuurbaar te zijn.
De verantwoording hiervoor ligt bij de Britten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: ma dec 17, 2018 5:46 pm 

Reacties: 3114
Bekeken: 112476


baedeker schreef:
Hume schreef:
Biertje schreef:
Juncker, een dronkenlap die niet met zijn handen van vrouwen af kan blijven. Mijn vrees is dat er veel vaker sprake is van dit soort gedrag in het EP

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2923985 ... gedraag-je
Druncker moet zo snel mogelijk vertrekken.
Hij maakt de EU belachelijk

Dat vindt de EU zelf niet.
:drunk:


Eigelijk maakt het niet zoveel uit ,want de Raad is het hoogste orgaan.
Juncker is een ambtenaar en ondanks zijn drank en knuffelen, heeft hij toch de zaak toch goed op de rails gehouden.

Correspondent in Brussel Jan Werts over de staat van de EU
‘De opbouw van een verenigd Europa is vrijwel af.’
Jan Werts, ‘onze’ correspondent in Brussel, maakt bij de overgang van 2018/2019 de balans op. Hij komt tot de conclusie dat de Europese Unie, ook na de Europese verkiezingen en na het aantreden van een nieuwe Europese Commissie, geen ‘besluit van belang’ zal nemen.
‘De EU richt zich meer op consolidatie van het bereikte - de gezamenlijke euro, de uniforme markt, het buitenlands beleid - dan valse vergezichten te beloven’, voorspelt Werts. Al een paar jaar houdt Brussel de ‘pauzeknop’ ingedrukt. En dat blijft voorlopig zo, ook na het vertrek van de Britten.
De ‘ambitieuze Franse plannen’ zijn volgens Werts tot mislukken gedoemd. ‘Deze vereisen consensus in de Europese Raad, maar daarop is totaal geen zicht’. Vanuit Nederland gezien is dat geen probleem - voegt hij er aan toe. ‘Want wat president Macron voorstelt is niet in ons belang, zegt de regering terecht.’


https://www.montesquieu-instituut.nl/93 ... u8ftlnjwvw

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: zo dec 16, 2018 1:50 pm 

Reacties: 3114
Bekeken: 112476


Biertje schreef:
Juncker, een dronkenlap die niet met zijn handen van vrouwen af kan blijven. Mijn vrees is dat er veel vaker sprake is van dit soort gedrag in het EP

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2923985 ... gedraag-je


Druncker moet zo snel mogelijk vertrekken.
Hij maakt de EU belachelijk

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: zo dec 16, 2018 1:49 pm 

Reacties: 3114
Bekeken: 112476


Joyce schreef:
HvR schreef:
Joyce schreef:
Nederland moet straks jaarlijks 1,6 miljard meer betalen omdat het VK opstapt.
Hoe kun je Europa verdedigen dat dit soort exorbitante bedragen eist van 1 land.
Minder mensen, minder uitbetalingen maar van de grootste netto-betaler moet nog meer
geeist worden.

Ze zullen zichzelf denk ik een fikse opslag geven, denken ze ook wel eens aan ons, de
verplichte betalers zonder inspraak die dit allemaal maar over zich heen krijgen.


Dat leger-plan moet ergens van betaald worden. :holy:

Maar laten we vooral niet gewoon eens de minimum-bijdrage aan NATO gaan leveren.


Moei-makers zijn het....
Nederland is toch tegen een Europees leger of hebben ze alweer toegegeven aan de bazen,
Merkel en Macron.


Het is een totale geldverspilling dat alle EU landen alle legertaken moet vervullen.
Duitsland en Polen hebben al tanks.
Waarom moet Nederland dan tanks aanschaffen ,voor het geval de Russen de grens bij Nijmegen oversteken?
Een Europees leger is niet noodzakelijk ,maar wel een duidelijke taakverdeling en specialisatie ,
om het gemeenschappelijk grondgebied te verdedigen

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: di dec 11, 2018 2:29 pm 

Reacties: 3114
Bekeken: 112476


baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Nu valt Brussel wel over die overbegroting van 37 miljard euro van Italie,
maar over die roof van 55 miljard euro door de banken, heb ik Brussel nog niet gehoord.
Of heb ik iets gemist?
Blijkbaar. Als de Italianen deze heilloze Griekse weg van uit het de hand laten lopen van het begrotingstekorten en bijbehorende oplopen van rente op staatsleningen gaat doorzetten zal door de verbanden met de banken het bedrag nog veel hoger uitvallen. Van alle financiele regels is het handhaven van een beperkt begrotingstekort door overheden het allerbelangrijkste.

Achtervolgd door gele hesjes speelt Macron voor Sinterklaas, en schiet een gat in de Franse begroting.
€10 miljard, goed voor een tekort van boven de 3%. Net nu Frankrijk voor het eerst in vele jaren een keer aan de EMU-norm leek te voldoen.
Zou Parijs dezelfde behandeling krijgen als Rome recentelijk?


Jij staat toch ook achter de eisen van de gele hesjes.
Krijgt Macron van jou nu dezelfde lof als Poetin?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: do dec 06, 2018 2:27 pm 

Reacties: 3114
Bekeken: 112476


baedeker schreef:
We zijn niet terug in de periode Wiegel en Van Agt. De laatste verkiezingsprogramma's en campagnes van VVD en CDA waren rechts, maar het coalitie akkoord is de linkspopulistische koers van de globalisering: de uitruil van crony capitalism tegen carte blanche voor multiculturalisme en milieugekte, ten koste van de eigen bevolking.

Beslissingen van deze coalitie ontberen legitimiteit vanwege kiezersbedrog.


Voor populistisch rechts zijn alle andere partijen links.
Dat heeft dus niets met realiteit en wetenschappelijk onderzoek te maken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: do dec 06, 2018 11:38 am 

Reacties: 3114
Bekeken: 112476


Lies schreef:
Hoe kan je iets verdedigen, de rug recht houden, als de graat niet gezond en sterk meer is, of helemaal is verdwenen?

Geen groter raadsel dan de zelfmoord van het politieke midden
https://www.rtlz.nl/opinie/column/45083 ... eke-midden

De maatschappelijke onvrede heeft het politieke midden - ook wel het politieke establishment of de links-liberale elite genoemd - al veel gekost. Dat begon in de meeste Europese landen met het gestaag inleveren van parlementszetels. Daarna verdwenen er middenpartijen uit regeringen en later verdwenen er een aantal helemaal.
In tijden van veel onrust en onzekerheid gaan de politieke keuzes altijd naar de flanken.
In de vorige eeuw hebben we dit ook gezien.
Zo hebben de globalisering en digitalisering met ook nog eens een bankencrisis en oorlogen in het MO,
voor veel mensen de zekerheid van de jaren 90 uit de vorige eeuw onderuit gehaald.
Natuurlijk groeien populistische partijen, die voor deze onvrede zondebokken en simpele oplossingen
bieden.

Toch als je naar onderzoek kijkt m.b.t politiek voorkeuren in de laatste 50 jaar,
is er eigenlijk niet zo erg veel veranderd.
Nederland is altijd al een conservatief land geweest met een rechtse meerderheid.
Alleen in de jaren 70 een kabinet den Uil , PvdA en CDA-ers ,
heeft heel veel economische groei , nivellering en sociale zekerheid gebracht.
De Paarse periode kabinet Kok met VVD en D66 heeft veel modernisering gebracht op ethisch gebied .

Nu zij we weer terug in de periode Wiegel en an Agt, met wel een verschil van verharding
en verwildersering van het debat.
Daarom is het zogenaamde midden hier nooit meer geweest dan coalities tussen links en rechts.
Het enige dat wel erg opvallend is , is dat de sociaal democraten met hun regeringen met de VVD
erg zijn afgestraft en terugvallen.
Hierdoor doen arbeiders en de vakbonden niet meer mee in het politiek debat en
hierdoor komen er geen tripartiten akkoorden tot stand.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: wo dec 05, 2018 12:30 pm 

Reacties: 3114
Bekeken: 112476


Biertje schreef:
Hume schreef:
Lies schreef:
Ik heb nog nooit gedemonsteerd via de straat, probeer het nog altijd te klaren met een stem op een partij, of ik haal een streep door verenigingen of goede doelen. Maar dat wil niet zeggen dat je hier of in Frankrijk een aanhanger bent van de één of andere partij. Men keurt het geweld in Frankrijk af, maar meer dan 70% van de Fransen staat achter het protest. Daar kijk ik naar en dan red je het niet met die strategie van de minachting. Het zijn ook niet alleen de brandstofprijzen, het gaat om veel meer en daar tel ik nu ook aan het Marrakesh-verdrag bij. Wat een onenigheid!!

‘De vraag is niet hoeveel mensen er op straat staan, de vraag is hoe groot de steun onder de bevolking is. En die is steeds enorm groot geweest. Zelfs na de gewelddadigheden van afgelopen zaterdag staat volgens peilingen nog steeds meer dan 70% van de Fransen achter het protest. Castaner en anderen hebben geprobeerd de beweging van alles aan te wrijven. Zo zou de invloed van extreem-rechts heel groot zijn. Gele hesjes, zo moesten we begrijpen, zijn antisemiet, racistisch, homofoob, et cetera. Die strategie van de minachting helpt niet.’Waar redt je het wel mee?
Welke partijen in Nederland zijn in staat om de problemen op te lossen?
Partijen die het partijkartel en de bedrijven waarmee ze verbonden zijn, de nek gaan omdraaien. En dan te hopen dat het bedrijfsleven niet langer meer invloed heeft op het parlement en de besluitvorming. Als de burger ergens verantwoordelijk voor wordt gemaakt moet hij ook de regie daarover hebben .


Dit is geen antwoord van Lies.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: wo dec 05, 2018 11:10 am 

Reacties: 3114
Bekeken: 112476


Lies schreef:
Enzo501 schreef:
Raya schreef:


Over populisme hebben we het al eens gehad. Een begrip dat vaak ten onrechte wordt gebruikt, puur om mensen of partijen die niet bevallen, in een hoek te zetten.

Ik ben het ook niet met alles eens wat de SP doet of nalaat. Maar is dat niet bij iedereen zo bij iedere partij, uitgezonderd de leiders van de partij die bepalen hoe een partij zich in situaties opstelt? Alleen zij kunnen op dat moment het beleid bepalen, zonder daar op dat moment rekenschap te geven aan hun Kiezers en de rest van de bevolking die worden geraakt door een beslissing. En achteraf doen ze dat vaak ook niet. Echt afrekenen kun je ze ook niet.

Het is een probleem van onze democratie, die functioneert niet meer goed, en zeker niet conform de grondwet. Volksvertegenwoordigers horen NAMENS het volk te spreken, dat betekent naar de belangen van het volk, afgewogen naar ieders belang. En dat is niet het geval meer. Steeds minder gebeurt dat. Debatten zijn doelloos, ieder heeft zich vastgebeten in een standpunt. De coalitie bepaalt hoe dan ook en vormt een voortdurend front, ook al zijn de coalitiepartijen het op punten niet met elkaar eens. Aan inzichten wordt niet meer gewerkt als het regeerakkoord is gesloten.

Objectief gezien werkt de democratie goed als bij verkiezingen 80 of 85% van de mensen komt opdagen. Het begint penibel te worden als een clubje forumrevolutionairen nare zaken begint te roepen over mensen (miljoenen mensen) die niet op hun onbetekende favo partijtje of politicus stemmen. Dit is het begin van fascisme waarbij de mening van anderen onbetekenend wordt gemaakt en al helemaal als het gebruik van geweld wordt aangemoedigd. Blijkbaar zit dit toch ingebakken uiteindelijk bij aanhangers van SP, PVV en FvD.
Ik heb nog nooit gedemonsteerd via de straat, probeer het nog altijd te klaren met een stem op een partij, of ik haal een streep door verenigingen of goede doelen. Maar dat wil niet zeggen dat je hier of in Frankrijk een aanhanger bent van de één of andere partij. Men keurt het geweld in Frankrijk af, maar meer dan 70% van de Fransen staat achter het protest. Daar kijk ik naar en dan red je het niet met die strategie van de minachting. Het zijn ook niet alleen de brandstofprijzen, het gaat om veel meer en daar tel ik nu ook aan het Marrakesh-verdrag bij. Wat een onenigheid!!

‘De vraag is niet hoeveel mensen er op straat staan, de vraag is hoe groot de steun onder de bevolking is. En die is steeds enorm groot geweest. Zelfs na de gewelddadigheden van afgelopen zaterdag staat volgens peilingen nog steeds meer dan 70% van de Fransen achter het protest. Castaner en anderen hebben geprobeerd de beweging van alles aan te wrijven. Zo zou de invloed van extreem-rechts heel groot zijn. Gele hesjes, zo moesten we begrijpen, zijn antisemiet, racistisch, homofoob, et cetera. Die strategie van de minachting helpt niet.’Waar redt je het wel mee?
Welke partijen in Nederland zijn in staat om de problemen op te lossen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: wo dec 05, 2018 10:46 am 

Reacties: 3114
Bekeken: 112476


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Hume schreef:


Ook de SP leutert veel te veel met de populisten mee en heeft geen oog voor de echte problemen.
De PvdA heeft te veel meegewerkt aan het bezuinigingsprogramma de afgelopen jaren.
Daarom de werkende mensen hebben geen partij meer die voor hun belangen opkomt
en dan bedoel ik de belangen die ik hierboven heb genoemd.


Over populisme hebben we het al eens gehad. Een begrip dat vaak ten onrechte wordt gebruikt, puur om mensen of partijen die niet bevallen, in een hoek te zetten.

Ik ben het ook niet met alles eens wat de SP doet of nalaat. Maar is dat niet bij iedereen zo bij iedere partij, uitgezonderd de leiders van de partij die bepalen hoe een partij zich in situaties opstelt? Alleen zij kunnen op dat moment het beleid bepalen, zonder daar op dat moment rekenschap te geven aan hun Kiezers en de rest van de bevolking die worden geraakt door een beslissing. En achteraf doen ze dat vaak ook niet. Echt afrekenen kun je ze ook niet.

Het is een probleem van onze democratie, die functioneert niet meer goed, en zeker niet conform de grondwet. Volksvertegenwoordigers horen NAMENS het volk te spreken, dat betekent naar de belangen van het volk, afgewogen naar ieders belang. En dat is niet het geval meer. Steeds minder gebeurt dat. Debatten zijn doelloos, ieder heeft zich vastgebeten in een standpunt. De coalitie bepaalt hoe dan ook en vormt een voortdurend front, ook al zijn de coalitiepartijen het op punten niet met elkaar eens. Aan inzichten wordt niet meer gewerkt als het regeerakkoord is gesloten.

Objectief gezien werkt de democratie goed als bij verkiezingen 80 of 85% van de mensen komt opdagen. Het begint penibel te worden als een clubje forumrevolutionairen nare zaken begint te roepen over mensen (miljoenen mensen) die niet op hun onbetekende favo partijtje of politicus stemmen. Dit is het begin van fascisme waarbij de mening van anderen onbetekenend wordt gemaakt en al helemaal als het gebruik van geweld wordt aangemoedigd. Blijkbaar zit dit toch ingebakken uiteindelijk bij aanhangers van SP, PVV en FvD.


Je hebt helemaal gelijk.
De problemen die veel mensen hebben, worden niet door deze roepetetoeters opgelost.
De mensen die klagen over onze democratie, willen helemaal geen democratie,
dat zie je aan hun idolen zoals Poetin en Trump.

Ik vind we dat partijen die wel kunnen regeren, te weinig doen aan de terechte onvrede over pensioenen,
lonen en arbeidsvoorwaarden.
De rol van vakbonden en hun vertegenwoordigers in de politiek is te minimaal vertegenwoordigd in Rutte III.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: wo dec 05, 2018 9:45 am 

Reacties: 3114
Bekeken: 112476


Raya schreef:
Hume schreef:
Biertje schreef:
In ons land is stemrecht uitgehold tot het kiezen van een partij die stiekem via diezelfde club topmensen in het bedrijfsleven en in de Eerste Kamer en EU al besluiten wat er gebeurt wat de kiezer niet kon weten en dat noem jij dan democratie. Dus volgens Enzo502 is crony capitalism democratie want het volk heeft gekozen. :leugens:


De grote onvrede bij veel mensen gaat niet over de democratie.
Dit is een stokpaardje van de populisten ,zoals ze ook voortdurend de EU en Moslims als
zondebok gebruiken.
Het is logisch dat ouderen ontevreden zijn omdat hun pensioen 10 jaar niet is verhoogd of in veel gevallen nog gekort.
Het is logisch dat mensen klagen over te weinig loonsverhoging versus de graaiende banken en multinationals
Het is logisch dat mensen klagen over de arbeidsvoorwaarden en al het flexwerk
Het is logisch dat jongeren klagen dat ze moeten lenen voor hun studie.
Het is logisch dat werklozen in deze tijd met zoveel vacatures klagen dat ze te weinig steun en bijscholing krijgen voor een baan
Het is logisch dat veel mensen klagen dat er geen betaalbare woning is te krijgen.
Daarom Rutte III faalt, na jaren van bezuinigen om de materiële positie te verbeteren en werkenden meer zekerheid te bieden.

Daarom al dat geklets over geen democratie , geen referendum , of grenzen dicht en moslims er uit,
zoals de baudetjes en andere populisten doen, zijn slechts dooddoeners en lossen de echte problemen niet op.


Goedemorgen Hume.

Ik denk dat je je een beetje vergist.
Het gaat veel mensen juist wel om de democratie. Te weten dat zij niet worden gehoord, buiten spel gezet zodra zij hun stem hebben uitgebracht. Hun pensioenen die naar het buitenland zijn gespeeld door ondemocratische politici die het verdrag niet eens hadden gelezen. Zelfs de VVD, een groot voorstander, schrok achteraf, toen artikelen alsnog in het nieuws kwamen, nadat het verdrag voor Kamerleden slechts 24 uur voor de stemming kregen te zien.
En we weten ook dat de rekenrente voor pensioen nergens op slaan. Je moet uitgaan van het werkelijk rendement, en dat is echt niet zo moeilijk vast te stellen. Iedereen kan zien, dat als het vermogen sinds 2008 meer dan verdubbeld is, het rendement gemiddeld ver boven de 1 of 2 procent heeft gelegen. Waarom luistert de politiek niet naar de burgers en hun organisaties, in deze de vakbonden?

De politiek kan wel degelijk iets aan de lonen doen. Simpelweg door het wettelijk minimumloon te verhogen. Dan gaat de rest van het loongebouw vanzelf mee. Het is een politieke keuze, weer een, zonder te luisteren naar de burgers, die steeds meer terecht beginnen te morren en te kermen.

Ook je overige punten, het zijn allemaal politieke keuzes, waarin het volk al langer, en steeds meer mort.

Mensen voelen zich wel degelijk in de steek gelaten door de politiek, en zoeken daarom de in hun ogen minst schadelijke politici op, namelijk die politici die beweren het beter met de burgers voor te hebben.
Helaas laat het stemgedrag in de kamer nogal eens anders zien, maar die stemmingsuitslagen zijn moeilijk toegankelijk. Daar moet je heel veel moeite voor doen en aardig wat kennis hebben van internet en de bureaucratie om die terug te vinden.

Het is grondig mis met onze democratie. En het wordt steeds erger.


Ook de SP leutert veel te veel met de populisten mee en heeft geen oog voor de echte problemen.
De PvdA heeft te veel meegewerkt aan het bezuinigingsprogramma de afgelopen jaren.
Daarom de werkende mensen hebben geen partij meer die voor hun belangen opkomt
en dan bedoel ik de belangen die ik hierboven heb genoemd.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: wo dec 05, 2018 9:22 am 

Reacties: 3114
Bekeken: 112476


Biertje schreef:
Enzo501 schreef:
baedeker schreef:

Dit klinkt toch weer sterk als de tuinman uit #2701 die het gazon bewaakt.

Wat je zegt is mij niet bekend. Wie geweld gebruikt verliest zijn stemrecht niet. Wanneer loop je volgens de wet wel het risico je stemrecht te verliezen? Als je verkiezingsbescheiden vervalst of vervalste verkiezingsbescheiden gebruikt of door een ander laat gebruiken. Nu zijn verkiezingsprogramma's geen verkiezingsbescheiden. Maar als jij gevallen verzint waar mensen alle recht van spreken verliezen, dan wil ik wel bepleiten dat in de geest van de wet die behandeling eerder toekomt aan politici die verkiezingen doelbewust vervalsen. Bijvoorbeeld met verkiezingsprogramma's die intenties leugenachtig weergeven of eigenlijke intenties verzwijgen.

Nu snap ik best dat je politici in een democratie de nodige ruimte moet geven om hun ding te doen zonder gelijk vuil spel te roepen. Maar die ruimte is niet onbeperkt. Zo ben ik stiekem geneigd om te denken dat een kleine coup tegen Erdogan best wel gerechtvaardigd was geweest als hij daarmee was afgehouden van het afbreken van de Turkse democratie. En zo ga ik me na vele jaren kiezersbedrog, leugens, doofpotten, corruptie, afbraak van staatsrecht en uithollen van de democratie door Rutte afvragen wat er nodig is om daar een eind aan te brengen. Mijn hele vraag zou overbodig zijn als zijn aanhang niet zo lui, oppervlakkig en zelfingenomen was om niet zelfstandig te kunnen/willen nadenken over de enorme schade die ontstaat. En, terwijl ik daar vanaf mij hoogmorele schild over peins kijk ik vol sympathie naar de gele hesjes en de pro-zwarte piet demonstranten die p.p. meer authenticiteit in hun donder hebben dan die hele 50% +1 bende bij mekaar.

Stemrecht = recht van spreken? :hum:
Verdere mallepraat die ik hier vaker lees over het prediken van de revolutie omdat de partijen die jou niet aanstaan steeds maar weer de grote meerdeheid van de kiezers trekken zullen we maar naar de prullenbak verwijzen waar het thuishoort. Nog maar afgezien van de manier waarop deze kiezers door jou worden weggezet. Je strekking van je verhaaltjes vervalt van kwaad tot erger. :misselijk:
In ons land is stemrecht uitgehold tot het kiezen van een partij die stiekem via diezelfde club topmensen in het bedrijfsleven en in de Eerste Kamer en EU al besluiten wat er gebeurt wat de kiezer niet kon weten en dat noem jij dan democratie. Dus volgens Enzo502 is crony capitalism democratie want het volk heeft gekozen. :leugens:


De grote onvrede bij veel mensen gaat niet over de democratie.
Dit is een stokpaardje van de populisten ,zoals ze ook voortdurend de EU en Moslims als
zondebok gebruiken.
Het is logisch dat ouderen ontevreden zijn omdat hun pensioen 10 jaar niet is verhoogd of in veel gevallen nog gekort.
Het is logisch dat mensen klagen over te weinig loonsverhoging versus de graaiende banken en multinationals
Het is logisch dat mensen klagen over de arbeidsvoorwaarden en al het flexwerk
Het is logisch dat jongeren klagen dat ze moeten lenen voor hun studie.
Het is logisch dat werklozen in deze tijd met zoveel vacatures klagen dat ze te weinig steun en bijscholing krijgen voor een baan
Het is logisch dat veel mensen klagen dat er geen betaalbare woning is te krijgen.
Daarom Rutte III faalt, na jaren van bezuinigen om de materiële positie te verbeteren en werkenden meer zekerheid te bieden.

Daarom al dat geklets over geen democratie , geen referendum , of grenzen dicht en moslims er uit,
zoals de baudetjes en andere populisten doen, zijn slechts dooddoeners en lossen de echte problemen niet op.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: wo dec 05, 2018 12:05 am 

Reacties: 3114
Bekeken: 112476


baedeker schreef:
Hume schreef:
HvR schreef:
Met dat laatste ben ik het volmondig eens. Geweld gebruiken of oproepen tot is te allen tijde fout. Alleen zelfverdediging kan een optie zijn.

Voor het overige denk ik dat er echt wel meer aan de hand is dan 'wat hooligans en wat Baudetjes of Le Pennetjes'. Aan die neerbuigende onderschatting / zelfoverschatting :rolleyes: moet echt eens een einde komen. Er zijn enorme verschillen tussen de landen op dit continent. Zo staken de Fransen om alles en is NL een land waar men altijd het conflict wil mijden en de kool en de geit wil sparen. In Italie en Polen gaat het weer anders. Iets dat spreekt tegen al die opgelegde, zogenaamde eenheid / veronderstelde maakbaarheid die steeds meer kost en waar gewone mensen steeds minder aan hebben.

En dan zie je hoe het gaat met de banken, en met de immigranten of in de zorg en in het onderwijs, of met je baan, met de wegen.
Je kinderen moeten thuis blijven wonen want een huis is onbetaalbaar. Bovendien krijgen ze nooit een financiering zonder vast contract.
Maar tegenwoordig moet iedereen ongevraagd ZZP'er worden. Die bouwen geen pensioen op, volgende probleem.
En dan moet de rekening voor het zogenaamd redden van het milieu nog komen.
Er klopt voor heel veel mensen niet veel van en ik ben bang dat de onvrede veel groter is dan men wil zien....
Er is inderdaad veel terechte onvrede en vooral als het om lonen ,arbeidsvoorwaarden en pensioenen gaat.
Dit zal toch in een overeenkomst met werkgevers en werknemers tot een oplossing gebracht moeten worden.
Tot nu toe zijn alle belangrijke akkoorden op dit gebied gesloten met de PvdA in de regering
en daarom geloof ik niet dat Rutte III overeenstemming zal krijgen met de vakbeweging.

Deze regering is door een meerderheid gekozen, dus je kunt ook zeggen dat de meeste mensen voor een
rechts beleid hebben gekozen en niet voor werknemersbelangen.
Daarom je krijgt wat je kiest en ik zie ook geen oplossing voor akkoorden m.b.t de pensioenen ,
lonen en arbeidsvoorwaarden van de baudetjes komen of van gele straatvechters.
Daarom verwacht ik dat we moeten wachten op de volgende verkiezingen , zoals het tot nu toe steeds is gegaan.
Wel erg saai , maar veranderingen duren vaak lang.

De verkiezingsprogramma's en campagnes van VVD en CDA waren rechts. Het coalitie akkoord is de linkspopulistische koers van de globalisering: de uitruil van crony capitalism tegen carte blanche voor multiculturalisme en milieugekte, ten koste van de eigen bevolking. Zolang het partijkartel een meerderheid behoudt (ja ook met GroenLinks) is dat wat je krijgt.


Het probleem is dat jij geen enkel alternatief kunt bieden.
Sinds de opstand tegen Spanje, is Nederland al 400 jaar een land,
waar door polderen verschillende partijen tot oplossingen komen.
Wij hebben hier geen straatrevoluties gehad zoals in Frankrijk en daarom zullen partijenvan extreem rechts of extreem links hier niet aan de macht komen en niet tot grote gele hordes op straat.
Daarom stop met je politiek van EU slopen ,achter Poetin lopen ,Trump ophemelen en
nu weer de straatrevolutie propageren ,want dat draagt niet bij tot verbetering van ons land.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: di dec 04, 2018 10:21 pm 

Reacties: 3114
Bekeken: 112476


HvR schreef:
Enzo501 schreef:
Raya schreef:


Je kunt natuurlijk meerdere dingen doen.
De voornaamste twee zijn:

1. vasthouden aan je eigen ideologie, je eigen standpunten, zonder naar anderen te willen luisteren

2. naar anderen luisteren, naar hun argumenten/bezwaren en noden, en dan afwegen of de ander misschien toch niet ergens een beetje of helemaal gelijk heeft, en proberen aan die argumenten/bezwaren en noden tegemoet te komen, in het belang van een eerlijke SAMENleving.

Het geldt voor de een zowel als de ander. Soms is er geen ander compromis mogelijk dat beide ook iets moeten slikken.
En als we dan weten dat al verschillende malen de rekeningen voor de crises bij de het gepeupel is neergelegd, terwijl middels belastingverlagingen de grote bedrijven en allerrijksten er fors op vooruit gingen, zonder ook maar een cent bij te dragen aan het oplossen van de crises welke door hen werden veroorzaakt, zal het duidelijk zijn, dat nu eindelijk de grote bedrijven en rijken iets moeten gaan slikken en de rekening moeten betalen ipv het gewone volk.


Jij wilt luisteren naar een klein clubje die middels geweld hun politieke standpunten wil verwezenlijken. Dit is fascistisch gedachtengoed. Ik hoop dat je ook zo coulant bent als er geweld wordt gebruikt door clubjes die jou standpunten niet aanhangen. Het is heel simpel. Als je geweld gebruikt in een democratisch bestel verlies je alle recht van spreken.


Met dat laatste ben ik het volmondig eens. Geweld gebruiken of oproepen tot is te allen tijde fout. Alleen zelfverdediging kan een optie zijn.

Voor het overige denk ik dat er echt wel meer aan de hand is dan 'wat hooligans en wat Baudetjes of Le Pennetjes'. Aan die neerbuigende onderschatting / zelfoverschatting :rolleyes: moet echt eens een einde komen. Er zijn enorme verschillen tussen de landen op dit continent. Zo staken de Fransen om alles en is NL een land waar men altijd het conflict wil mijden en de kool en de geit wil sparen. In Italie en Polen gaat het weer anders. Iets dat spreekt tegen al die opgelegde, zogenaamde eenheid / veronderstelde maakbaarheid die steeds meer kost en waar gewone mensen steeds minder aan hebben.

En dan zie je hoe het gaat met de banken, en met de immigranten of in de zorg en in het onderwijs, of met je baan, met de wegen.
Je kinderen moeten thuis blijven wonen want een huis is onbetaalbaar. Bovendien krijgen ze nooit een financiering zonder vast contract.
Maar tegenwoordig moet iedereen ongevraagd ZZP'er worden. Die bouwen geen pensioen op, volgende probleem.
En dan moet de rekening voor het zogenaamd redden van het milieu nog komen.
Er klopt voor heel veel mensen niet veel van en ik ben bang dat de onvrede veel groter is dan men wil zien....


Er is inderdaad veel terechte onvrede en vooral als het om lonen ,arbeidsvoorwaarden en pensioenen gaat.
Dit zal toch in een overeenkomst met werkgevers en werknemers tot een oplossing gebracht moeten worden.
Tot nu toe zijn alle belangrijke akkoorden op dit gebied gesloten met de PvdA in de regering
en daarom geloof ik niet dat Rutte III overeenstemming zal krijgen met de vakbeweging.

Deze regering is door een meerderheid gekozen, dus je kunt ook zeggen dat de meeste mensen voor een
rechts beleid hebben gekozen en niet voor werknemersbelangen.
Daarom je krijgt wat je kiest en ik zie ook geen oplossing voor akkoorden m.b.t de pensioenen ,
lonen en arbeidsvoorwaarden van de baudetjes komen of van gele straatvechters.
Daarom verwacht ik dat we moeten wachten op de volgende verkiezingen , zoals het tot nu toe steeds is gegaan.
Wel erg saai , maar veranderingen duren vaak lang.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 10 [ Er voldeden 194 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling