Het is nu do feb 27, 2020 10:05 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 21 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: In 2020 groot tekort aan seniorenwoningen
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: In 2020 groot tekort aan seniorenwoningen

Geplaatst: ma feb 10, 2020 1:13 am 

Reacties: 245
Bekeken: 7162


Biertje schreef:
Daarnaast moet er op de rem worden getrapt voor wat betreft de huren.


Er zullen veel meer vormen van huurkoop ontwikkeld moeten worden ,zeker nu door de lage rente
kopen veel voordeliger is dan huren.
Kortom zowel de landelijk overheid en gemeenten zullen veel actiever moeten worden als het om bouwen,
financieren en betaalbaarheid gaat.
Dit speelt ook voor ouderen en rol ,als het gaat om doorstroming uit gezinswoningen.
Mensen gaan niet uit goedkope gezinswoningen om naar veel duurdere senioren -appartementen te gaan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: In 2020 groot tekort aan seniorenwoningen

Geplaatst: di jan 28, 2020 12:35 pm 

Reacties: 245
Bekeken: 7162


Het wordt tijd dat de gemeente besturen en ambtenaren eens wakker worden en met nieuwe
bestemmingsplannen gaan komen voor de leegstand van de winkels.
We hebben woningen nodig een geen leegstand panden.

De leegstand van winkels neemt toe. Een deel van die panden wordt nooit meer winkel. Alleen: Wanneer erkennen we dat ? En wat te doen met al die lege gaten?

De leegstand in de retail, zo bleek recentelijk uit cijfers van onderzoeksbureau Locatus, nadert een historisch dieptepunt. Van de 90.000 stenen winkels die Nederland nog altijd telt, sloten er vorig jaar bijna 2800 voorgoed de rolluiken. Dat is het hoogste aantal sinds Locatus in 2004 begon met meten en ruim 40 procent meer dan in 2018


https://www.trouw.nl/economie/oplossing ... ~bfef3512/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: In 2020 groot tekort aan seniorenwoningen

Geplaatst: di jan 21, 2020 1:06 pm 

Reacties: 245
Bekeken: 7162


baedeker schreef:
Raya schreef:
Graaien is iets anders dan sturen.

Alle beleid van de afgelopen 20-25 jaar is gericht op marktwerking met winstmaximalisatie en dan met name voor de grote bedrijven die aandelen uitgeven. In de praktijk komt dat neer op meer dividend per aandeel, dus meer winstuitkering. De de normale mens, met al zijn behoeften als dak boven het hoofd; het huis kunnen verwarmen; eten; en zelfs slapen (uitbreiding overlast vliegverkeer); tijd voor opvoeden van kinderen; op een normale manier beter worden; verzorging bij ouderdom; etc. wordt daarbij genegeerd. Als er maar op kosten bespaard kan worden en belastingen en andere lasten (huur: verhuurdersheffing en ATAD (welke niet eens voor woningbouwcorporaties is bedoeld) kunnen worden verhoogd.

Het is geen sturen, het is graaien.

Mja, ik raak een beetje verdeeld van je reactie, terwijl dat volgens mij niet nodig is. Het enige wat Rightnow zegt is denk ik een onderscheid maken tussen (a) politici die zich door de graaiers laten sturen en (b) politici die met begrijpelijke wetten en regels het (al dan niet grote) graaien sturen.

Een voorbeeld van (a) is dan Rutte die miljarden aan lastenverlichting aan de burgers belooft, maar zich in plaats daarvan door Unilever op pad laat sturen om de dividendbelasting af te schaffen.

Een voorbeeld van (b) zou kunnen zijn een toekomstige SP-regering die de belasting van kapitaal en arbeid wat meer in evenwicht brengt, enz.

Raya schreef:
Domme politici? Ja. Omdat de hoge pieten onder hen geld najagen, winst en winstmaximalisatie, en de lagere politici aan de leiband worden gehouden met coalitieakkoorden en kadaverdiscipline, op straffe van niet meer op de kieslijst te zullen worden geplaatst bij het uit de kar springen.

Jammer dat het volk zo verdeeld is. Zich zo laat verdelen. Met de schaarste op heel veel gebieden, is het strijd om zelfbehoud geworden, in plaats van een gezamenlijke strijd tegen een stel labbekakken.

Domme politici? Welnee, we leven in twee dimensies.

In de 1e dimensie heb je de bevolking, die kiest op basis van verkiezingsprogramma's, en ergens het idee heeft dat het daarop volgende beleid op die programma's gestoeld zal zijn.

In de 2e dimensie heb je politici die onderling deals sluiten, en die gaan steeds minder om de verkiezingsprogramma's, en steeds meer om grote, internationale lobbythema's als EU, klimaatgekte en globalisering (multinationals, multiculturalisme, internationalisme). Waarom dan nog steeds die verkiezingsprogramma's? Misschien omdat het nuttig is om de virtuele strijd over verkiezingsprogramma's, die de 1e dimensie verdeeld houdt, te laten doorsudderen tot de volgende verkiezingen. Maar vooral denk ik omdat de 2e dimensie een andere werkelijkheid heeft. Daar draait alles om de handjeklap rondom die grote lobbythema's. In de 2e dimensie is conformisme sleutel. "Consensus". Wie niet op alle thema's meeloopt (of tenminste z'n mond houdt) wordt buitengesloten, bij formaties, bij de staatsomroep, bij aanbestedingen, bij sollicitaties, enz. Volksraadplegingen vormen de grootste bedreiging, omdat die het narratief richting de 1e dimensie in de problemen brengen. En de 2e dimensie heeft heel veel geld nodig. Om de "echtheid" te construeren van waar ze mee bezig zijn, en voor de macht. Vandaar het spreadsheet management richting de 1e dimensie. Lastenverzwaringen. Afbraak van voorzieningen. Alles wat niet van onmiddellijk nut is (traditie, eigen taal, sociale samenhang, integriteit, ...), is ballast en kan verdwijnen. Als het niet jouw werkelijkheid is, dan is dat "wat werkt", de weg van de minste weerstand.

Het wordt hoog tijd dat de 1e dimensie het spel doorkrijgt, en het narratief doorprikt. Ik snap niet dat gewone rechtse mensen beweren dat het huidig beleid goed is voor de economie, terwijl de loonsverhogingen al jaren weg belast worden. Ik snap niet dat gewone linkse mensen het milieubeleid steunen, terwijl het niets anders oplevert dan een dikke vette rekening voor iedereen. En ik snap al helemaal niet dat dulden van de leugencultuur. Het heeft volgens mij veel te maken met percepties die mensen zich bij de staatsomroep laten aanpraten door praatpoppen uit de 2e dimensie.


Stop eens met je flauwekul over een staatsomroep.
Juist de media houden politici bij de les en leggen misstanden bloot.

Het is inderdaad een bizarre toestand dat loonsverhogingen weg belast worden.
Belasting betalen zal grondig moet veranderen.
Niet het werken moet belast worden ,maar het vervuilen zal belast moeten worden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: In 2020 groot tekort aan seniorenwoningen

Geplaatst: di jan 14, 2020 3:46 pm 

Reacties: 245
Bekeken: 7162


Raya schreef:
kwaaisteniet schreef:
Er zijn tal van maatschappelijke en economische ontwikkelingen die de behoefte aan bepaalde soorten woning bepalen. Deze ontwikkelingen zijn voortdurend aan verandering onderhevig.
Zo gaan steeds meer echtparen scheiden. Dat betekent dat er twee woningen nodig zijn. Vaak hoeven dat geen twee complete gezinswoningen te zijn. Verder zijn er ook steeds meer mensen die alleen leven. Dat betekent dat een ander soort woningen nodig zijn dan gezinswoningen. Ook zijn er echtparen die bewust kiezen om kinderloos te blijven.
Verder zijn de huidige woningen door allerlei ontwikkelingen zo duur geworden dat ze onbetaalbaar zijn. Dat heeft o.a. ook te maken met de hoge loonkosten en de hoge grondprijzen in de woningbouw. Hier zal de wal het schip op den duur wel keren, want onverkoopbare woningen leveren nu eenmaal niets op.
Als de bouwwereld niet in staat is om goedkopere woningen te bouwen zie ik het somber in. Grote categorale groepen hebben het nakijken vanwege de woonproblematiek.
Toch zijn er op bepaalde terreinen wel mogelijkheden om iets te doen. Men kan goedkoop zogenaamde tiny houses bouwen. Deze hoeven geen kapitaal te kosten en beantwoorden aan de woonbehoeften van diverse groepen.
Anderzijds lost dat de woonproblematiek voor de middengroepen niet op.


We moeten af van die tiny houses. Die zijn mooi voor jongeren die er aan toe zijn om op kamers te gaan. Niet om fatsoenlijk in te leven en te bewegen.

Als het om ouderen gaat, moeten woningen ruim genoeg zijn om met rollators en rolstoelen, tilliften, etc te kunnen manoeuvreren. Ook in douche- en toiletruimten.

Woningen zijn in de eerste plaats duur vanwege de grondprijzen. Je moet je afvragen waarom de grondprijzen die gemeenten hanteren zo hoog zijn, als het gaat om het huisvesten van hun eigen burgers. Is Nederland dan niet van ons allemaal? Zijn wij burgers niet Nederland, niet de gemeente, niet de provincie?
Dat een gemeente inkomsten nodig heeft, is evident. Maar dan is het zaak om mensen geen belasting te laten ontwijken, en grote bedrijven belastingvrijstelling te geven. Dan kunnen er miljarden meer naar de gemeenten, en kan de grondprijs dalen.


De Gemeenten hebben al jaren zitten slapen want de vergrijzing is al 30 jaar bekend.
Vele duizenden ouderen willen wel naar een senioren-woning en laten eengezinswoningen achter voor starters.
Inderdaad de prijzen zijn veel te hoog o .a. door de schaarste van he aanbod.
De vraag is wanneerGgemeenten wakker worden en wanneer de rijksoverheid gaat betalen en stimuleren met belastingvoordelen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: In 2020 groot tekort aan seniorenwoningen

Geplaatst: di jan 14, 2020 9:01 am 

Reacties: 245
Bekeken: 7162


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Er zijn eerder maatregelen geweest om bestaande woningen aan te passen aan de ouder wordende bewoners, een jaar of 20 geleden al, zodat minder bejaardentehuizen nodig zouden zijn bij de te verwachten vergrijzing.
Vervolgens kwam er een kabinet dat er een streep door zette.
Hetzelfde geldt voor het wegwerken van het tekort aan woningen. Er waren afspraken voor de bouw van 100.000 nieuwe woningen per jaar. Ook daar werd na een kabinetswisseling snel een streep door gezet.

Het lijkt of veel politici niet geïnteresseerd zijn in de noden van haar burgers. Het aanpassen van woningen kost geld, en is maar voor paar decennia nodig. Dan is de piek weer voorbij. Daarbij kan een gebrek aan aangepaste woningen commercieel worden uitgebuit. Hetzelfde geldt voor woningnood. Hoe groter de nood, hoe beter deze uitgebuit kan worden.

Dat politici niet op de hoogte zouden zijn van de noden bestrijd ik derhalve.

Feitelijk zijn op alle vlakken de onvermijdelijke demografische ontwikkelingen door beleidsmakers de laatste 25 jaar genegeerd. Nu door de vluchtelingentoestroom deze demografische problemen in versneld tempo de kop op zullen steken zullen acute hervormingen onvermijdelijk zijn. Veel van de pijn die de komende jaren gevoeld zal worden op dit vlak had eerder en eerlijker verdeeld kunnen worden over de generaties...


Je hebt helemaal gelijk.
20 jaar geleden was er al te voorspellen hoeveel woningen we nu nodig hebben.
Het probleem van politici is dat ze niet verder kijken dan hun neus lang is.
Ze reageren bij de waan van de dag.
Op dit moment zijn er zeer veel ouderen , alleen of als echtpaar ,die graag van gezinswoningen gaan naar een seniorenwoning,
Door het grote gebrek aan deze woningen dat de laatste 10 jaar is ontstaan , zijn de prijzen nu veel te hoog.

Vooral de markt voor de wat minder dure woningen, het populairste segment, is drooggekookt. Een koophuis is onbereikbaar geworden voor grote groepen mensen, wat ook op termijn verstrekkende gevolgen heeft voor bijvoorbeeld de leefbaarheid van een stad. Wat betekent het als de juf of meester, de politieagent, verpleegster of thuiszorgmedewerker daar niet meer kunnen wonen? Willen ze dan nog wel in die stad werken? Kúnnen ze dat nog wel, gezien de afstand die ze dan moeten forenzen?

De kloof tussen vraag en aanbod is ook zuur voor nieuwkomers op de markt, voor alleenstaanden of voor wie gaat scheiden. Hoe kunnen die ooit een (nieuwe) start maken? Er zit veel waars in de waarschuwing van Marnix Norder, oud-wethouder en vetrekkend voorzitter van woningcorporatiekoepel Aedes. Hij stelt dat er een generatie opgroeit voor wie een huis kopen iets elitairs is.
Ook de sociale huursector kent grote problemen. De woningcorporaties kunnen slechts met grote moeite hun sociale opdracht vervullen, hebben hun handen vol aan het bewaren van leefbaarheid in de wijk, ze moeten verduurzamen én een bijdrage leveren aan de schatkist.


https://www.trouw.nl/opinie/de-nieuwe-w ... ~b7306286/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: In 2020 groot tekort aan seniorenwoningen

Geplaatst: wo mei 25, 2016 10:52 am 

Reacties: 245
Bekeken: 7162


Raya schreef:
Enzo501 schreef:
Pizzaman schreef:


Ja, maar of de overheid meer geld npodig heeft, of de werknemers, maakt in feite niet uit.
In beide gevallen zullen de prijzen stijgen.

De OVERHEID is echter als enige rechtstreeks in staat prijzen naar boven of beneden te beïnvloeden.

Het klopt dat de overheid op de woonmarkt de afgelopen decennia de meest prijsopdrijvende factor is. Dus de logische stap zou zijn: minder overheidsinvloed. Vergeet ook niet dat prijsverlagende maatregelen betaald zullen worden uit de algemene middelen. lees: de belastingbetaler.


Omdat de CDA/VVD en VVD/PvdA en gelijksoortige, liever de hoogste belastingschijven en dergelijke verlagen, dan gemeenten genoeg geld geven om hun taken te kunnen doen. Dan blijft voor gemeenten niets anders over dan te speculeren met grond en de WOZ. Duurdere grond betekent ook weer duurdere panden, dus hogere WOZ.
Het wordt echt tijd voor een ander soort kabinet!


Gemeenten speculeren met grond om nieuwbouwwijken te bouwen en daarmee hun salarissen te verhogen.
Er zijn nog genoeg goedkope woningen te maken door bestaande gebouwen hiervoor te gebruiken.
Verandering van bestemmingsplan en regelgeving zijn hier voor nodig en dat kost niet veel geld.
Het heeft dus niets met dit of een ander kabinet te maken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: In 2020 groot tekort aan seniorenwoningen

Geplaatst: ma mei 23, 2016 12:10 pm 

Reacties: 245
Bekeken: 7162


Rightnow schreef:
Die projecten zijn gebouwd met europese subsidies....


Ze kunnen beter bouwen voor de behoeften van de burgers, dan om subsidiegeld te gebruiken.
Waarschijnlijk is het op het ministerie van minister Blok ook een rommeltje ,net als bij justitie en defensie.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: In 2020 groot tekort aan seniorenwoningen

Geplaatst: ma mei 23, 2016 11:31 am 

Reacties: 245
Bekeken: 7162


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Biertje schreef:
Ik heb het idee dat de markt niet zonder overheid kan. Stel je voor dat er te goedkoop wordt gebouwd, dat is heel erg volgens mensen met een duur huis.


Een markt zonder overheid, leidt tot wild-west met veel criminaliteit. Het zal uiteindelijk leiden tot een maffia die de prijzen gaat bepalen en dan betaalt iedereen voor alles de hoofdprijs voor de meest belabberde kwaliteit.

Ik vraag me dan af wat de overheid goed heeft gedaan de laatste 10 -20 jaar op dit vlak. Het is al heel lang bekend dat door de vergrijzing er veel meer ouderenwoningen nodig zijn en nog steeds stevenen we op een ernstig tekort af.


De overheid heeft zich veel te veel gericht op gezinswoningen ,omdat gemeenten daar meer aan verdienen.
Statistieken lezen is niet zo moeilijk ,maar blijkbaar zit er tussen de oren van ambtenaren te weinig
om dit naar behoren te doen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: In 2020 groot tekort aan seniorenwoningen

Geplaatst: ma mei 23, 2016 11:24 am 

Reacties: 245
Bekeken: 7162


Raya schreef:
Biertje schreef:
osker schreef:
Ook jij maakt de fout te denken dat de samenleving maakbaar is.

We hebben helemaal geen ambtenaren nodig om woningbouw te plannen.
De markt kan dat prima regelen, als ondernemers denken dat er een markt voor senioren woningen is zullen ze die bouwen. Als consument kan ik dan kiezen in een speciaal gebouwde seniorenwoning te gaan wonen of mijn eigen woning aan te passen.

Ik zie niet in wat de toegevoegde waarde van de overheid is.
Ik heb het idee dat de markt niet zonder overheid kan. Stel je voor dat er te goedkoop wordt gebouwd, dat is heel erg volgens mensen met een duur huis.


Een markt zonder overheid, leidt tot wild-west met veel criminaliteit. Het zal uiteindelijk leiden tot een maffia die de prijzen gaat bepalen en dan betaalt iedereen voor alles de hoofdprijs voor de meest belabberde kwaliteit.


De overheid zal haar regels moeten versoepelen en veranderen ,
dan zal de markt beter kunnen inspelen op behoeften van de burgers.
Te veel grote gebouwen staan leeg ,terwijl er zoveel behoeften is aan goedkope woningen.

Gelukkig zijn er ook goede voorbeelden ,zoals dit thuishuis project.
http://www.noordhollandsdagblad.nl/stad ... l_?lref=L6

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: In 2020 groot tekort aan seniorenwoningen

Geplaatst: za apr 23, 2016 8:47 am 

Reacties: 245
Bekeken: 7162


Raya schreef:
osker schreef:
Ook jij maakt de fout te denken dat de samenleving maakbaar is.

We hebben helemaal geen ambtenaren nodig om woningbouw te plannen.
De markt kan dat prima regelen, als ondernemers denken dat er een markt voor senioren woningen is zullen ze die bouwen. Als consument kan ik dan kiezen in een speciaal gebouwde seniorenwoning te gaan wonen of mijn eigen woning aan te passen.

Ik zie niet in wat de toegevoegde waarde van de overheid is.


Het feit dat er geen vrije markt is voor de woningbouw, bewijst al dat de samenleving maakbaar is. Het tekort aan woningen is bewust gecreëerd. Dat is ook de reden dat er zo weinig woningen beschikbaar zijn voor ouderen. Aangepaste woningen bouwen is het vergroten van de woningvoorraad = dalen van de prijzen!


Op alle overheidsniveaus kun je statistieken lezen over de bevolkingsopbouw.
Zolang deze overheden slapen en niet lezen ,gebeurt er niets.
Alles heeft met bestemmingsplannen en vergunningen te maken
en niet alleen met de vrije markt

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: In 2020 groot tekort aan seniorenwoningen

Geplaatst: vr apr 22, 2016 8:15 am 

Reacties: 245
Bekeken: 7162


osker schreef:
Raya schreef:
osker schreef:
Waarom het aanpassen van een woning en de daarbij komende kosten een overheidsaangelegenheid zijn ontgaat me.


Doordat bouwbesluiten zijn uitgebleven. Het had allemaal geen cent meer hoeven te kosten als er bij de bouw van woningen rekening mee was gehouden dat mensen ouder en oud worden. Achteraf aanpassen is altijd kostbaarder, waar velen het geld niet voor hebben, omdat zij veel minder hebben gekregen dan zij verdienden en geen kans kregen om in de kas te graaien.

Waar is de eigen verantwoordelijkheid?
Iedereen weet dat hij eens hulpbehoevend wordt. In de meeste gevallen loop je niet op maandag 10 kilometer hard en ben je op dinsdag hulpbehoevend. Ik wil dat de overheid met de kleffe graaivingertjes uit mijn leven blijft. Zelf zorgen voor voorzieningen, hoe moeilijk kan het zijn?


De overheid hoeft geen voorzieningen te leven maar ambtenaren moeten wel werken.
Ze worden niet voor slapen betaald
Zowel op het ministerie voor woningbouw als in de gemeensten hebben duizenden ambtenaren,
niet in de statistieken gekeken en geen woningbouw gepland, die noodzakelijk is gezien de leeftijdsopbouw.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: In 2020 groot tekort aan seniorenwoningen

Geplaatst: do apr 21, 2016 8:24 am 

Reacties: 245
Bekeken: 7162


Raya schreef:
osker schreef:
Raya schreef:
Er zijn eerder maatregelen geweest om bestaande woningen aan te passen aan de ouder wordende bewoners, een jaar of 20 geleden al, zodat minder bejaardentehuizen nodig zouden zijn bij de te verwachten vergrijzing.
Vervolgens kwam er een kabinet dat er een streep door zette.
Hetzelfde geldt voor het wegwerken van het tekort aan woningen. Er waren afspraken voor de bouw van 100.000 nieuwe woningen per jaar. Ook daar werd na een kabinetswisseling snel een streep door gezet.

Het lijkt of veel politici niet geïnteresseerd zijn in de noden van haar burgers. Het aanpassen van woningen kost geld, en is maar voor paar decennia nodig. Dan is de piek weer voorbij. Daarbij kan een gebrek aan aangepaste woningen commercieel worden uitgebuit. Hetzelfde geldt voor woningnood. Hoe groter de nood, hoe beter deze uitgebuit kan worden.

Dat politici niet op de hoogte zouden zijn van de noden bestrijd ik derhalve.
Waarom het aanpassen van een woning en de daarbij komende kosten een overheidsaangelegenheid zijn ontgaat me.


Doordat bouwbesluiten zijn uitgebleven. Het had allemaal geen cent meer hoeven te kosten als er bij de bouw van woningen rekening mee was gehouden dat mensen ouder en oud worden. Achteraf aanpassen is altijd kostbaarder, waar velen het geld niet voor hebben, omdat zij veel minder hebben gekregen dan zij verdienden en geen kans kregen om in de kas te graaien.


Dus slapende ambtenaren die geen statistieken kunnen lezen van de bevolkingsopbouw.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: In 2020 groot tekort aan seniorenwoningen

Geplaatst: di apr 19, 2016 9:00 am 

Reacties: 245
Bekeken: 7162


babbel schreef:
portman schreef:
Hume schreef:


Welk kabinet zal of kan er voor u wel komen?

Dat is slechts een wens waarvan de gedachte de vader is. Het ziet er naar uit dat we voorlopig met coalities van meer dan twee partijen komen te zitten en dat de PVV niet zal mee willen regeren maar moord en brand zal schreeuwen omdat ze zich uitgesloten zal noemen.
De PVV schreeuwt als een regering een maatregel neemt die voor de inmiddels vele rijken nadelig is. Ons kent ons.


De PVV schreeuwt rechts van het veld en de PVV schreeuwt links van het veld.
Helaas worden er geen doelpunten gemaakt door dit geschreeuw.
Zeker als het om woningen gaat voor senioren of om woningen voor starters in de Randstad ,
lopen Blok en Plasterk een beetje te pingelen voor eigen doel.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: In 2020 groot tekort aan seniorenwoningen

Geplaatst: ma apr 04, 2016 2:46 pm 

Reacties: 245
Bekeken: 7162


portman schreef:
Pizzaman schreef:
Raya schreef:


Nou, nou!


Och, hij als "arbeiderse" PvdA-stemmer voelt zich aangetrokken tot waar het geld zit, bij de VVD...
Of dat nou zo fantastisch is, die vrijpartij in de Tweede Kamer daar zullen er ook veel van walgen. :luidlachen:

Dat Pizzaman onzin uitbraakt hier is natuurlijk bekend en dat ik de VVD respecteer als een democratische partij ook. Maar ik zal het altijd zeer oneens blijven met de VVD als het om haar sociaal-economische politiek gaat. Zal er nooit op stemmen hoewel ik het wel eens ben met de standpunten over b.v. abortus, euthanasie , homo-emancipatie en -huwelijk en vrouwenrechten en ook het standpunt over religie.
Dat VVD en PvdA het nu verbruid hebben (in de paarse kabinetten ging het eigenlijk best goed, achteraf gezien) lijkt me duidelijk. Voorlopig niet meer met elkaar in een kabinet.


Welk kabinet zal of kan er voor u wel komen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: In 2020 groot tekort aan seniorenwoningen

Geplaatst: za apr 02, 2016 5:14 pm 

Reacties: 245
Bekeken: 7162


Raya schreef:
Hume schreef:
osker schreef:
Ik geloof niet dat het zo erg is. Het huidige kabinet heeft Nederland probleemloos uit de recessie gestuurd. Kabinet Rutte krijgt van mij een dikke voldoende.


Inderdaad deze regering heeft het goed gedaan.
Het probleem zit elders.
Nederland heeft veel te veel overbodig bestuur en te veel slapende ministeries,
zoals volkshuisvesting -binnenlandse zaken en justitie.
De ministers die deze ministeries aansturen zijn niet bekwaam om de mensen aan het werk te zetten
en te controleren.


:luidlachen:

"Deze regering heeft het goed gedaan!"

"De ministers die ministeries aansturen als volkshuisvesting, -binnenlandse zaken en justitie zijn niet bekwaam om mensen aan het werk te zetten en te controleren"

Maar....: "Deze regering heeft het goed gedaan!"


:hardlachen:


Drie slapende minister zoals Blok ,Van der Steur en Plasterk
maken een hele regering nog niet slecht.
Het is aan de kamer om deze ministers bij de les te houden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: In 2020 groot tekort aan seniorenwoningen

Geplaatst: za apr 02, 2016 8:38 am 

Reacties: 245
Bekeken: 7162


osker schreef:
Ik geloof niet dat het zo erg is. Het huidige kabinet heeft Nederland probleemloos uit de recessie gestuurd. Kabinet Rutte krijgt van mij een dikke voldoende.


Inderdaad deze regering heeft het goed gedaan.
Het probleem zit elders.
Nederland heeft veel te veel overbodig bestuur en te veel slapende ministeries,
zoals volkshuisvesting -binnenlandse zaken en justitie.
De ministers die deze ministeries aansturen zijn niet bekwaam om de mensen aan het werk te zetten
en te controleren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: In 2020 groot tekort aan seniorenwoningen

Geplaatst: di maart 29, 2016 3:17 pm 

Reacties: 245
Bekeken: 7162


osker schreef:
Raya schreef:
Er zijn eerder maatregelen geweest om bestaande woningen aan te passen aan de ouder wordende bewoners, een jaar of 20 geleden al, zodat minder bejaardentehuizen nodig zouden zijn bij de te verwachten vergrijzing.
Vervolgens kwam er een kabinet dat er een streep door zette.
Hetzelfde geldt voor het wegwerken van het tekort aan woningen. Er waren afspraken voor de bouw van 100.000 nieuwe woningen per jaar. Ook daar werd na een kabinetswisseling snel een streep door gezet.

Het lijkt of veel politici niet geïnteresseerd zijn in de noden van haar burgers. Het aanpassen van woningen kost geld, en is maar voor paar decennia nodig. Dan is de piek weer voorbij. Daarbij kan een gebrek aan aangepaste woningen commercieel worden uitgebuit. Hetzelfde geldt voor woningnood. Hoe groter de nood, hoe beter deze uitgebuit kan worden.

Dat politici niet op de hoogte zouden zijn van de noden bestrijd ik derhalve.

Er leeft in nederland niemand op straat en niemand eet uit de goot.
Waar is het eigen initiatief van de burger? Wordt men nooit eens moe van het hangen aan de overheidstiet?


Hoe vaak geven burgers geen signalen aan gemeenten zeker over het punt van seniorenwoningen 65-80 jaar
Iedereen verschuilt zich achter iedereen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: In 2020 groot tekort aan seniorenwoningen

Geplaatst: di maart 29, 2016 3:16 pm 

Reacties: 245
Bekeken: 7162


P-G schreef:
Napoleon schreef:
Enzo501 schreef:

Dat klopt, maar er is ook weinig (steeds minder) maatschappelijk draagvlak om verworvenheden op te geven, ook al is de noodzaak duidelijk..
Wanneer er uitgedeeld wordt staan er veel te dringen om vooraan te komen, wanneer er ingeleverd moet worden wordt er aangegeven dat ze het eerst maar eens bij anderen moeten halen.


dat zie je ook terug in het stemgedrag. Hoewel iedereen schijnbaar ontevrede is stemt men toch vaak weer voor het voorspelbare.


En het zijn vervolgens de politici die het hebben gedaan. Maar de hand in eigen boezem steken, kan ook geen kwaad.


Politici leven bij de waan van de dag.
Ambtenaren maken beleid en als ze zitten te slapen gebeurt er niets.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: In 2020 groot tekort aan seniorenwoningen

Geplaatst: di maart 29, 2016 10:37 am 

Reacties: 245
Bekeken: 7162


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Er zijn eerder maatregelen geweest om bestaande woningen aan te passen aan de ouder wordende bewoners, een jaar of 20 geleden al, zodat minder bejaardentehuizen nodig zouden zijn bij de te verwachten vergrijzing.
Vervolgens kwam er een kabinet dat er een streep door zette.
Hetzelfde geldt voor het wegwerken van het tekort aan woningen. Er waren afspraken voor de bouw van 100.000 nieuwe woningen per jaar. Ook daar werd na een kabinetswisseling snel een streep door gezet.

Het lijkt of veel politici niet geïnteresseerd zijn in de noden van haar burgers. Het aanpassen van woningen kost geld, en is maar voor paar decennia nodig. Dan is de piek weer voorbij. Daarbij kan een gebrek aan aangepaste woningen commercieel worden uitgebuit. Hetzelfde geldt voor woningnood. Hoe groter de nood, hoe beter deze uitgebuit kan worden.

Dat politici niet op de hoogte zouden zijn van de noden bestrijd ik derhalve.

Feitelijk zijn op alle vlakken de onvermijdelijke demografische ontwikkelingen door beleidsmakers de laatste 25 jaar genegeerd. Nu door de vluchtelingentoestroom deze demografische problemen in versneld tempo de kop op zullen steken zullen acute hervormingen onvermijdelijk zijn. Veel van de pijn die de komende jaren gevoeld zal worden op dit vlak had eerder en eerlijker verdeeld kunnen worden over de generaties...


Op dit punt ben ik het met je eens.
Ambtenaren en politici leven te veel met de waan van de dag.
Ze weten niet wat statistiek is en plannen niet voor de toekomst.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: In 2020 groot tekort aan seniorenwoningen

Geplaatst: di maart 29, 2016 10:33 am 

Reacties: 245
Bekeken: 7162


Raya schreef:
Er zijn eerder maatregelen geweest om bestaande woningen aan te passen aan de ouder wordende bewoners, een jaar of 20 geleden al, zodat minder bejaardentehuizen nodig zouden zijn bij de te verwachten vergrijzing.
Vervolgens kwam er een kabinet dat er een streep door zette.
Hetzelfde geldt voor het wegwerken van het tekort aan woningen. Er waren afspraken voor de bouw van 100.000 nieuwe woningen per jaar. Ook daar werd na een kabinetswisseling snel een streep door gezet.

Het lijkt of veel politici niet geïnteresseerd zijn in de noden van haar burgers. Het aanpassen van woningen kost geld, en is maar voor paar decennia nodig. Dan is de piek weer voorbij. Daarbij kan een gebrek aan aangepaste woningen commercieel worden uitgebuit. Hetzelfde geldt voor woningnood. Hoe groter de nood, hoe beter deze uitgebuit kan worden.

Dat politici niet op de hoogte zouden zijn van de noden bestrijd ik derhalve.


Het gaat hier niet om zorgwoningen of woonzorgzentra voor 80 plussers
Het gaat hier om woningen waar 65 plussers nog 20 jaar gezond kunnen wonen.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 2 [ Er voldeden 21 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling