Het is nu wo okt 21, 2020 1:09 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 3 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: di okt 13, 2020 1:35 pm 

Reacties: 94
Bekeken: 773


Hume schreef:
baedeker schreef:
Hume schreef:
Blijkbaar halen de extremistische populisten op links en rechts geen meerderheid,
Nu is dat nog zo.

Jawel, dit parlement is pro-referendum gekozen.
Alleen pleegden D66 en GroenLinks verraad.
Dat is waar je de extremistische populisten moet zoeken.


Ht referendum idee is nog uit de jaren '60 van de vorige eeuw.
In deze tijd past het niet ,want veranderingen gaan te snel


Op welke veranderingen doelt Hume exact? Het wetgevingsproces duurt gemiddeld zeven jaar. De vertraging voortvloeide uit een correctief bindend referendum van enkele weken lijkt gezien het voorgaande, dan een kleine prijs voor een actieve betrokkenheid van de burger bij het politieke proces.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: do sep 24, 2020 9:25 pm 

Reacties: 94
Bekeken: 773


baedeker schreef:
Doet me denken aan de 'oorlog in Rotterdam', een paar dagen vóór de verkiezingen van 2017. Ook weer zo'n opgeklopte crisis die de VVD zetels opleverde, en waar daarna weinig meer van vernomen werd. Rutte had als choreograaf in een theater moeten gaan werken. Dat had het land veel ellende bespaard.


:gniffel:

Naar mijn gevoel zijn er meer zaken die worden gebruikt om de aandacht af te leiden. Zie bijvoorbeeld 'black lives matter'. In dat kader werd - terecht - benoemd dat drie op de tien makelaars bereid is om vóór en namens hun opdrachtgever(s) te discrimineren op bijvoorbeeld ras, etniciteit of nationale afkomst. Dit raakt bijvoorbeeld onze landgenoot ongeacht diens politieke, godsdienstige of levensbeschouwelijke opvattingen en de mate waarin - om het maar zo te zeggen - men cultureel 'blond autochtoon' is, ingeval hij blijkens zijn achternaam een Arabische voorouder heeft. Ja, dat is verwerpelijk. Maar de suggestie wordt gewekt dat ingeval géén makelaar vorenbedoelde bereid zou hebben, men spoedig toegang heeft tot een betaalbare woning. Maar in de grootste wooncrisis sinds de Tweede Wereldoorlog is dat natuurlijk waar. Maar waar gaat het over? Niet over de mede door de politiek veroorzaakte wooncrisis doch discriminatie door makelaars. Uiteraard dient discriminatie zoals hiervoor omschreven te worden bestreden, maar gaat een PVV-stemmende Nadia met toevallig een Marokkaanse opa zonder die discriminatie opeens een betaalbare woning vinden? I think not!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: do sep 24, 2020 8:51 pm 

Reacties: 94
Bekeken: 773


HvR schreef:
Er zal in 2021 maar een (1) onderwerp de agenda bepalen:

De coronacrisis en dus de economie.

[...]

Als de economie echt in elkaar dondert, valt er niet veel meer te bepalen.


En daarmee lijken politici er belang bij te hebben om de crisis rondom Covid 19 te laten voortwoekeren. Het leidt immers af van fundamentele kwesties als de wooncrisis, de deplorabele staat van het onderwijs, de toegankelijkheid van het hoger onderwijs, de toenemende (vermogens)ongelijkheid, de verdeling van goederen tussen generaties en het functioneren van de democratische rechtsstaat. In plaats van het voeren van een fundamenteel debat over (sociale) rechtvaardigheid - klassenstrijd(!) -, wordt de burger beziggehouden met de tijdelijke uitbraak van een virus dat op generlei wijze een zombie-apocalypse bleek te zijn of zich liet vergelijken met de Zwarte Dood.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 3 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling