Het is nu za sep 30, 2023 4:12 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 359 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: wo sep 06, 2023 1:22 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55245


Lancelot schreef:
ezel schreef:
baedeker schreef:
Zegt de fan van Biden, deep state en swamp.

Ik ben hooguit fan van hele mooie zangeressen die ook nog goed kunnen zingen.

Er zijn wel mensen waar ik helemaal geen fan van ben, en daar hoor jij en de autocraten waar je warm voor loopt bij.

Dan raad ik je aan om The Idol te gaan kijken op Netflix. Daarin speelt de dochter van Vanessa Paradis en Johnny Depp. Zoetgevooisde stem en beeldschoon. Ontdekking qua schoonheid in combinatie met melodieusheid van dit jaar.
Als je inderdaad geld wilt weggooien moet je je abonneren op Netflix :holy:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: ma sep 04, 2023 6:43 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55245


ezel schreef:
Raya schreef:
ezel schreef:

Waarom is het dan zo dat transseksuelen die meedingen in vrouwencompetities veel vaker verliezen dan winnen?


Volgens mij was het precies andersom.
Daarom sluiten sportbonden deelname van transseksuelen in vrouwencompetities dan ook meer en meer uit.

Eén van de bonden die deelname van transeksuelen aan vrouwencompetitie aan strengere regels heeft verbonden is de internationale atletiek bond. Zij konden dit ook doen zonder discrimineren, want er deden op het ogenblik geen transseksuelen mee in de competitie.

Door het kleine aantal transseksuelen in de maatschappij is het ook vooral een non-probleem, dat alleen zoveel aandacht krijgt omdat er een hoop moord en brand schreeuwende mannetjes zijn die reuze verontwaardigd zijn en blijkbaar aannemen dat de vrouwtjes niet mans genoeg zijn om zichzelf te verdedigen.
Het is geen non-probleem als de omvang klein is. Het gaat hier om gelijke kansen en gaat niet om de mannetjes die moord en brand schreeuwen, het gaat om de mensen die 100% biologisch vrouw en het op moeten nemen tegen transsexuelen die biologisch nog man zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: zo sep 03, 2023 12:21 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55245


Lancelot schreef:
animo schreef:
Lancelot schreef:

Nee. Een man die is betekent dat het om een man gaat, dan kan het niet iemand zijn die is omgebouwd tot vrouw. Zoals ik al in de post zei waarop jij reageerde (heb je die post eigenlijk wel gelezen?) is een omgebouwde man iemand die eerst vrouw was en later is omgebouwd tot man. Wat vind je daar nou van, dat je omgebouwde mannen tegen kunt komen op de mannen wc?


Om eerst je vraag te beantwoorden, het schijnt dringend te zijn: die zou ik waarschijnlijk niet eens als zodanig herkennen, en zo wel, who cares.

Intussen kan ik nog steeds geen chocola maken van jouw standpunt. Dus help me je te begrijpen: een man die is omgebouwd is volgens jou géén omgebouwde man? Let op, dit is geen semantisch dingetje.

...Want zoals eerder gezegd zit hier een dieper vraagstuk achter waarop mijn antwoord is: mannen kunnen niet eens 'omgebouwd' worden tot vrouwen, en vrouwen ook niet tot mannen. We kunnen hooguit – om beleefd te doen of uit ideologische bezetenheid – doen alsof. Als uiteengezet in #2657.

Any thoughts?

Ach, dringend, het is meer dat jij maar geen antwoord bleef geven, maar goed, who cares zijn er blijkbaar genoeg om het een politiek item te maken. Ik heb je mening gelezen over dat een man niet omgebouwd kan worden. En daarop zeg ik who cares. Het gaat de redneck of de FvD politicus niet of het biologisch kan of niet, ze willen gewoon geen omgebouwde vrouw op de vrouwen wc.
Dat gaat veel verder. Een man die tot vrouw is omgebouwd mag best meedoen met wedstrijden voor mannen maar niet voor vrouwen want oneerlijk.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: za sep 02, 2023 1:01 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55245


Raya schreef:
ezel schreef:
animo schreef:


Wel, succes gewenst met de ophef die een visitatie oplevert waarbij, nota bene, slechts zou volstaan dat 'het' niet van echt te onderscheiden zou zijn. ...Van 'echt', no less. :eek:

Maar blij dat we het er in elk geval over eens zijn dat geslachtsverandering onmogelijk is.

Als controle op correctheid van het geslacht bij de ingang van toiletten niet een wens is, snap ik de ophef niet. Als er geen oplossing gewenst is, voor een probleem dat op zich al niet echt bestaat, dan is het hele gedoe erover dus gewoon geweeklaag; een rondje meedraaien in de verontwaardingscaroussel.


De ophef gaat om het fatsoen de dames en heren met rust te laten bij toiletbezoek. Veel vrouwen voelen zich niet veilig als heren in dezelfde ruimte naar het toilet gaan en andersom.
Of dat nu een kwestie is van opvoeding of natuur is niet van belang. Een man die zegt zich vrouw te voelen en zich daarmee toegang verschaft tot een vrouwentoiletruimte is voor veel vrouwen bedreigend. Het is waanzin om van die vrouwen te eisen dat zij zich maar moeten aanpassen aan die man en die man maar moeten accepteren in het damestoilet. DAAR gaat het om.
Ik ben een echte kerel en ik heb al moeite als ik bij urinoir sta te pissen en een kerel gaat in de urionoir naast mij pissen. Kun je nagaan.........

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: do aug 31, 2023 2:34 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55245


ezel schreef:
Raya schreef:
Lancelot schreef:
Iemand die eerst man was en later is omgebouwd tot vrouw. Je hebt dus geen mening over of omgebouwde vrouwen naar de vrouwen wc mogen? Of als het makkelijker is voor je om tot een mening hierover te komen, een omgebouwde man (dat is iemand die eerst vrouw was en later is omgebouwd tot man) naar de mannen wc mogen?


Als ze daadwerkelijk en compleet zijn omgebouwd, vind ik het weer iets anders dan wanneer dat niet zo is.
Een man die met de vrouwen wil voetballen en douchen omdat hij zegt zich vrouw te voelen, is iets anders dan een compleet tot vrouw omgebouwde man.

Ik mag toch hopen dat we dit soort zaken overlaten aan voetbalverenigingen en dat we niet in wetgeving vast gaan leggen wie, wanneer en waar naar de WC mag of mag douchen.
Of dat verenigingen en werkgevers ergens toe gedwongen worden vanuit de LHBTI !

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: ma aug 28, 2023 1:05 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55245


Raya schreef:
Een kus, zeker op de mond, vind ik veel te ver gaan.
Terecht dat daar ophef over is.

Staat wel tegenover dat ook flink overdreven wordt. Zo ging er op Twitter iemand over haar nek, omdat iemand een hand op haar schouder had gelegd.
Van iemand als Rubiales met twee universitaire opleidingen mag je meer verwachten. Mar ja, hoe groter geest des te groter beest.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: ma aug 28, 2023 8:29 am 

Reacties: 2772
Bekeken: 55245


HvR schreef:
Wat een gezeik over een zoen.

https://nos.nl/nieuwsuur/collectie/1394 ... se-voetbal

Hou nou toch eens op met dat gezeur en kleinzieligheid. Yek !
Wat een truttige, overgevoelige samenleving zijn we aan het worden.

Viert iemand nog dat de Spaanse dames kampioen zijn geworden !? :noo:
Ik vind dat geen gezeik, niet elke vrouw stelt een zoen van een wildvreemde kerel op prijs. En hoe hoger in de top des te meer kans op hanen en de groter de kans dat die na grensoverschrijdend gedrag gewoon blijven zitten en zich nergens verantwoordelijk voor voelen. Want dat zien we helaas ook in de sport en elders !

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: za aug 26, 2023 6:06 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55245


baedeker schreef:
Animo is wel erg snel onder de indruk. Fidan Ekiz doet leuk haar best. Ik weet niet of ze vanzelf chaotisch is, of dat het komt doordat ze te graag tussen de partijen wil blijven staan, maar het gaat teveel over haar persoonlijke worsteling. Tussen de partijen staan gaat niet. Dan laat je het bijvoorbeeld passeren dat Tijs van den Brink zegt dat je 'die mensen' geen podium biedt, en dat die Amerikaanse mevrouw beweert dat het geweld van rechts komt. In politieke zin ben je dan gecontroleerde oppositie.

Ik moet er wel om lachen. Kees Schaap voert duidelijk de regie. Komt achter de kamera vandaan om die meneer van blckbx te vragen of hij door Poetin betaald wordt. Fidan voelt zich ongemakkelijk. Meneer van blckbx vindt het een onprofessioneel frame, maar weet dat onvoldoende te verwoorden. Niemand die er op komt om Schaap te bevragen in hoeverre hij zelf beïnvloed wordt door de miljard per jaar uit de links liberale bubbel. Wel weer grappig dat de serie eindigt met Schaap die bij de receptie gecancelled wordt door een bobo uit de bubbel. 'Ik ben oud links hè' klinkt dan als de verzuchting van de kalkoen vóór het kerstmaal.

De documentaire is rijp en groen door elkaar. Door dingen als MeToo en pesten op school er bij te halen wordt het verhaal diffuus. Het probleem is ook niet het gekrakeel in de social media. Het probleem is dat we instituties als staatsomroep en universiteiten hebben, die al decennia discrimineren en manipuleren ten gunste van de links liberalen. Dat is geen doe-het-zelf dictatuur, maar iets wat van bovenaf opgelegd wordt, en waar veel links liberalen "die willen binden" (mag ik een teiltje?) klakkeloos achteraan hobbelen. Martin Bosma en Thierry Baudet hadden feilloos kunnen uitleggen hoe dat de rechtsstaat aantast en de samenleving verneukt. Maar dat zijn 'die mensen' die je geen podium biedt.

Een gemiste kans.
Waarom zou Blckbx door Putin betaald worden? Waarom denkt Schaap dat? Het enige waar ik twijfel bij heb is bij Blckbx is of je het met kleine bijdragen je een programma kunt maken - zonder grote sponsoren redt Blckbx het ook niet - en de kundigheid van de mensen die aan het woord komen, vaak is niet eens duidelijk wie ze zijn en wat hun achtergrond is. Zo is er een uitzending van Blckbx met ondernemer Pim van Rijkswijk dat gaat over de woningmarkt- die Pimheeft overal verstand van :) - dat banken bij daling van de waarde van je onderpand zomaar een hertaxatie kunnen vragen en eventueel het verschil tussen waarde en saldo hypotheek bij te storten. Ja, als dat in het contract staat kan dat maar doen ze dat ook want als rente en aflossing altijd op tijd worden overgemaakt en er geen achterstanden zijn, waarom zou een bank dan een golf van onrust veroorzaken onder huiseigenaren door de massale aanvraag van een hertaxatie, nog even afgezien dat de bank niet eens weet hoe groot het gat is en hoeveel vermogen mensen hebben? Daarmee kan een bank niet alleen haar eigen graf graven als ze niet uitkijkt maar ook zorgen voor prijsdaling en daar zitten andere banken ook nieto p te wachten ! Kortom, ongeloofwaardig.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: wo aug 16, 2023 8:08 am 

Reacties: 2772
Bekeken: 55245


ezel schreef:
Raya schreef:
ezel schreef:
Op zich snap ik de boosheid over "woke" wel een beetje.

Gedurende mijn leven heeft er volgens mij een sociaal contract bestaan waarin we het graag gezellig hielden. Daarin werd openlijk racisme of seksime niet gewaardeerd, want ongezellig, maar ook het benoemen van racisme of seksisme werd niet gewaardeerd, want ook dat was ongezellig.

In dat sociaal contract werd racisme en seksisme geaccepteerd zolang het niet openlijk werd benoemd. Openlijk racisme werd door iedereen afgekeurd. Die paar skinheads die openlijk racistisch zijn stonden toch altijd al buiten elk sociale contract, dus die konden we allemaal afkeuren. Daarmee werd het ergste vergrijp binnen dat sociale contract, om iemand "racist" noemen.

De "woke" beweging heeft dat sociale scontract terzijde geschoven en dus gaan we door een ongezellige periode door, waarin het onder de radar vliegen van racisme en seksisme minder makkelijk is, en waarbij deze aantijging ook soms ten onrechte worden gebruikt tegen mensen die vooral de boel gezellig willen houden, maar die niet noemenswaardig racsistisch of seksistisch zijn.


Mij is in mijn jeugd niets van een sociaal contract bekend.
Ik ben opgevoed met Nederlanders, Surinamers, Molukkers, Turken en Marokkanen in de familie, vrienden en kennissenkring. Discriminatie was bij ons thuis niet te vinden, anders dan naar Duitersers, door wie mijn vader tot slaaf was geweest. Niet dat dat veel invloed op mij had. Ik kreeg een Duitse vriendin.
Van seksisme was in onze familie en mijn verdere omgeving ook geen sprake.

Ik weet natuurlijk niet hoe het in jouw jeugd voor jou is geweest. Blijkbaar komen wij uit heel verschillende werelden.

Een vertaald spreekwoord is: repareer niet iets wat niet kapot is.

Uiteraard bestaat er racisme en seksisme en daar moet je wat aan doen. Maar ga daarbij niet stukmaken wat niet stuk is en dan roepen dat het stuk is. Repareer alleen dat wat werkelijk stuk was.
Ook hier hoort dus geen veralgemenisering thuis. Niet alle Nederlanders hoeven te worden geheropvoed, omdat Klaas Bruinsma moorden pleegt. Ga die Nederlanders dan ook niet aan hun kop zeuren dat zij moordenaars zijn, omdat Klaas Bruinsma een moordenaar is.
Ga niet mensen aan hun kop zeuren dat ze discrimineren als ze niet discrimineren.
Ga mensen niet uitmaken voor seksist als ze geen seksist zijn.
Ga niet roepen dat zwarte piet in het gevolg van Sinterklaas racisme is, als het om een zwarte gaat met een fatsoenlijk baantje zonder uitbuiting.

We komen inderdaad blijkbaar uit verschillende werelden. Ik heb gedurende mijn leven heel wat verhuld rascisme en seksisme ontmoet, terwijl dat in jouw omgeving nooit heeft bestaan.
In mijn wereldje heb ik wat anders ontmoet, mensen die werden uitgekotst en uit de groep werd gegooid omdat ze klokkenluider waren en als verraders werden neergezet, omdat mensen een bepaalde meningen hebben die niet welgevallig zijn en bijvoorbeeld anti woke zijn, omdat mensen stiekem gingen samenwonen en verstoten werden uit de familie omdat hun zwaar christelijke ouders dat niet pikten, mensen als rascist en fascist worden weggezet terwijl ze dat helemaal niet zijn enzovoort. We zijn bezig met een doe het zelf dicatuur alleen wordt dat ook nog ontkend en dat is dan wel vaak aan de linkerkant van het politieke spectrum. Bekijk eens onderstaande afleveringen die de BNNVARA nooit wilde uitzenden maar Max dit wel doet.

https://www.npostart.nl/speellijst/afle ... -dictatuur

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: za aug 12, 2023 9:42 am 

Reacties: 2772
Bekeken: 55245


Lancelot schreef:
Lies schreef:
ezel schreef:

Er is maar één persoon op dit forum die ik een fascist noem en zijn bijdragen bevestigen die stellingname. Het is daarmee vooral benoeming van de werkelijkheid.

Dat strotdouwen is een veel gehoorde klacht, maar ik heb het nog niet feitelijk zien gebeuren. Wel zijn er mensen uit minderheidsgroeperingen die de aandacht vestigen op bepaalde zaken.

Ik snap dat dat hard valt. Nederland is misschien wel het meest zelfgenoegzame land in Europa. We zien ons koloniale verleden veel positiever dan alle andere koloniale machten in Europa. We hebben opvallend veel meer weerstand tegen het nemen van een knie dan andere landen in Europa. We zijn het enige land in de wereld waar Zwarte Piet als onschuldig volksvermaak wordt gezien. We denken dat de Belgen en de Spanjaarden en de Portugesen allemaal hardhandig huishielden in hun koloniën, maar dat wij enkel een paar handelsposten hadden. Slaven in Suriname, nooit van gehoord.

We zijn zo overtuigd van onze goedheid, dat de reactie op een ieder die aan die droom durft te tornen tot een volkswoede leidt.

In Spanje weten ze dat hun voorouders klootzakken waten die honderdduizenden oorspronkelijke bewoners van de Amerika's over de kling hebben gejaagd. In België weten ze dat hun voorouders klootzakken waren die half Congo uitgemoord hebben. Onze voorouders waren volgens de Nederlandse volksgeest echter "good guys", die ook in koloniën zich heel fatsoenlijk gedroegen.

Het zal een pijnlijk proces worden. Nederland loopt in dit opzicht zo'n 50 jaar achter bij andere landen in Europa. Uiteindelijk komen we er wel en kunnen we het verleden van dit land onder ogen komen zonder onmiddellijk in de verdediging te schieten. Per slot van rekening is niemand die nu leeft betrokken geweest bij dat koloniale verleden, dus "lighten up wittenie".
Op weg met z'n allen van het donker naar het licht, een onschuldig volksfeest maar wel eentje wat te maken had met overleven, vind ik niet dat forummers fascist of meer van dat 'fraais' genoemd moeten worden, ook al is het voor jou maar één.
om de haverklap worden hier forummers die een socialistisch of liberaal gedachte goed uitdragen uitgemaakt voor socialist of liberaal, maar als een fascist dat doet mag je die geen fascist noemen? Wat is dat voor raars?
Wat is een fascist?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: vr aug 11, 2023 1:51 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55245


ezel schreef:
Raya schreef:
Het probleem zit hier vooral in het polariseren, het rechts versus links, waarbij alles wat niet aan de eisen van iemand voldoet, als links wordt weggezet.

Je kunt een bepaald standpunt 'links' noemen, maar zodra een partij het gaat gebruiken om het volk te verdelen, is het puur rechts.

Neem de roetveegpiet. Een idee van Ascher, ten tijde van Rutte II (VVD/PvdA), bij een vergadering in Amsterdam over de intocht van Sinterklaas. Je kunt het links noemen, maar volgens mij was het puur bedoeld om verdeeldheid te zaaien in het land, zodat de aandacht van andere zaken werd afgeleid. En met veel succes!
Puur neoliberaal beleid, wat niets met links te maken heeft.

Het idee van de roetpiet komt van Ineke Strouken van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed en Frits Booy, secretaris en sinterklaasdeskundige van de Stichting Nationaal Sint Nicolaas Comité.

https://www.nu.nl/binnenland/3865352/si ... ijgen.html

Het was bedoeld als een compromis, waarbij het idee van Pieten behouden zou blijven en dat tegelijkertijd het raciale aspect van de Piet zou komen te vervallen. Er waren ook tal van Pietenverdedigers die beweerden dat Piet alleen maar zwart was omdat hij door de schoorsteen kwam.

Je kunt proberen om het vinden van een compromis te zien als het zaaien van verdeeldheid, maar die verdeeldheid bestond al, anders was er geen compromis nodig.

Op zich is die verdeeldheid ook geen probleem. Dat gebeurt nou eenmaal als een thema wordt aangesneden waar niet iedereen het over eens is. En dat soort themas horen nu juist thuis in de politiek.

Het idee dat er geen verdeeldheid mag zijn is een fundamentele eigenschap van het populisme, dat naar uniformiteit streeft en waarbij alle neuzen de kant van de leider van de beweging op wijzen.
Sinterklaasdeskundige :) Kunnen we niet gewoon een hoop van die 'deskundigen' en 'expert' gewoon verzuipen? Er mag wel degelijk verdeelheid ontstaan en dat is geen fundamentele eigenschap van het populisme. Wat wel een probleem is dat een minderheid iets door de strot van de meerderheid probeert te duwen. En wat zeker het populisme van links is iemand een fascist noemen waar je het niet mee eens bent. :yes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: vr aug 11, 2023 8:26 am 

Reacties: 2772
Bekeken: 55245


ezel schreef:
animo schreef:
ezel schreef:
De anti-woke beweging in de VS is de populistische kant van de Republikeinse partij.


De Republikeinen zijn hierover nauwelijks verdeeld. De Democraten des te meer: daarom komen de gevaarlijkste tegenstanders van woke van links. Het is zoooo gemakzuchtig om 'anti-woke' te reduceren tot een verzinsel van extreem-rechts – nothing to see here! – maar wat doe je met kritiek uit eigen kamp? Dat is waar het pas interessant wordt. Toch?

Dit is wat me bevalt aan het linkse kamp waar ik zelf toe behoor: hoe zeldzaam ook, het vermogen tot zelfreflectie. Wat me minder bevalt is de verkettering die er onverbiddelijk op volgt – uit eigen kring. Alsof het zélf een religie is waar je je aan hebt te houden – of anders zwaait er wat. Je bent je leven als onderzoeker niet eens zeker.

Ter illustratie, aan het woord is Tim Pool, en hij bespreekt een hip NYT-artikel hierover: .

Het artikel zelf is achter een betaalwand. Vanzelfsprekend is Tim allang gereduceerd tot een alt-right mogul – door wie ook weer? – en dus niet serieus te nemen. Maar moeten we het signaal van NYT serieus nemen?

Ik denk van wel. En hierachter schuilen vele linkselingen die helemaal NIETS te maken met het extreem-rechtse, religieuze frame dat je tracht op te werpen als bewijs dat er niets te zien valt.

Om eerlijk te zijn: ik vermoed dat je dit ook allemaal wel weet, het doelbewust veronachtzaamt – waar ik, nog eerlijker, van walg en dat ik absoluut VERACHT als toonbeeld van observationeel falen en intellectuele vervalsing.

Om eerlijk te zijn heb ik na de occupy beweging niet erg veel aandacht besteed aan populistisch links. Gezien het standaard onderscheid dat alle populistische bewegingen maken tussen "het volk" en "de elite", is het geen wonder dat populistische bewegingen gemeenschappelijke vijanden hebben. Dat woke zowel ter linker als ter rechter zijde wordt aangepakt, zie je ook hier op dit forum terug, waar zowel een fascist als baedeker en een socialist als Raya, zij aan zij staan in hun afkeer tegenover "woke".

Dat is ook niet verwonderlijk, omdat populisme uiteindelijk een streven naar uniformiteit met zich meebrengt. Dat zien we bij de excessen van dat populisme ook heel duidelijk terug in de uitmonstering van "het volk".

Ik wil op zich één ding zeker wel toegeven, dat de verdediging tegen de anti-woke aanval vanuit de populistische bewegingen sommige liberalen prima uitkomts, omdat ze zich dan niet bezig hoeven te houden met de economische situatie aan de onderkant van de samenleving. Wat dat betreft komt het woke-dom zowel de Republikeinen als de Democraten prima uit. Door aandacht te besteden aan culturele themas hoeft er niet naar de economie gekeken te worden.

Het is precies op dat thema waar de VS en Nederland onvergelijkbare landen zijn. Nederland heeft geen equivalent van Appalachia waar in sommige delen de kolenmijnen de enige bron van inkomsten zijn. Ook heeft Nederland geen equivalent van de Rust Belt waar miljoenen industriële banen verdwenen zijn. In beide regios is een groot gedeelte van de bevolking vertrokken, en degenen die zijn gebleven hebben ofwel nog banen in de mijnbouw of industrie die is overgebleven, of ze zijn zwaar verarmd, waarbij drugsverslaving de situatie wellicht enigszins verlicht, en tegelijkertijd nog veel erger maakt.

Hoewel er heus wel ellende in Nederland bestaat en dit zelfs met de beste wil van de wereld niet te voorkomen is, heeft Nederland niet dezelfde economische sores als de VS. Er zijn geen structureel verarmde gebieden waar het een kwestie van tijd en een hoop leed is, voor ze helemaal leeggelopen zijn. We hebben geen kolenmijnen meer, die hoezeer mensen er ook van afhankelijk zijn, waarschijnlijk in de komende 20 jaar gesloten zullen worden. Vooral om economische redenen, want fracking is goedkoper dan mijnbouw.


In die zin, heeft de anti-woke beweging in Nederland niet echt een grond en is het gewoon goedkoop populisme. De problemen in Nederland worden genoegzaam besproken. We hebben hier vooral te maken met diverse regeringen die de overheid goedkoper hebben willen maken en als gevolg daarvan een slechter functionerende overheid hebben afgeleverd. Dat is bekend, en populisten zullen dat niet gaan verbeteren. Hun functie is om te klagen en daar zijn ze ook heel goed in.
Animo, Amerika is superkapitalistisch, feitelijk loont het daar al niet meer om te werken. The working poor is een bekend fenomeen maar je ziet dat als het om goedkope arbeid dezelfde vergelijking met Nederland: goedkope arbeid is nodig voor de winsten van het grootbedrijf. Wij hebben inderdaad nog een sociaal stelsel maar dat wordt ook al behoorlijk afgebroken en als het aan de links-liberalen ligt gebeurt dat ook want klimaatsubsidies voor een termperatuurdaling van 0,000036 graden is toch echt veel belangrijker. Die 116 fiscale regelingen dat 150 miljard kost en waarvan het leeuwedeel juist niet datgene bewerkstelligt wat was beoogt, moet koste wat het in stand blijven als het aan de links-liberalen ligt want stel je voor dat het grootbedrijf te weinig winst maakt, dan het gaat het weg en is Nederland reddeloos verloren, volgens de links-liberalen. Die wir-war aan fiscale regelingen zorgt er niet alleen voor dat de Belastingdienst niet effectief kan werken, maar er worden daardoor ook inkomsten gemist al dan niet door fraude, en het belastingsysteem is nodeloos ingewikkeld.Maar nergens lees je in de linkjes dat de gevestigde orde het anders wil en de niet-effectieve regelingen af wil schaffen want cliëntelisme !!. Het ergste is dat links-liberalen niet bereid zijn tot het maken van keuzes, hetgeen resulteert in een steeds slechter fungerend overheidapparaat waar nog meer geld wordt vermorst en de overheid zelf vastloopt. Ondertussen zie ik nog een ander nog veel groter gevaar: technocratie, de vinger willen hebben achter alle cijfers maar dan wel 4 plaatsen achter de komma, elke burger ongeacht of deze nou braaf is of niet moet van top tot teen worden gecontroleerd. Wat denk jij dat dit kost, maar vooral wat het oplevert?

https://open.overheid.nl/documenten/3da ... het%20Rijk.

https://nos.nl/artikel/2482003-eigen-on ... -niet-goed

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/ni ... %20onzeker.

Nederland spant de kroon qua overspannen woningmarkt, zelfs in de VS is een woning goedkoper en we zijn koploper qua hypotheekschuld,allemaal het werk van linksliberalen en uiteraard ook het CDA.De NHG is verworden tot een staatshedgefund.
Vertel mij, waarom moet het bedrag dat je maximaal mag lenen omhoog als de woningprijzen stijgen? De maximale hypotheekgarantie betreft is nu 405.000 en als je gaat verduurzamen mag je er nog eens 24.000 extra leen. Tegelijk is het maar de vraag of je nog voor onder de 4 ton nog een woning kunt kopen en tegelijkertijd je redelijk dichtbij je werk zit. Het antwoord is bekend.

800 miljard aan hypotheken en een garantiesom van nog geen 2 miljard !
https://www.nhg.nl/media/2toeatmm/nhg_l ... 3-2028.pdf

https://www.harpersbazaar.com/nl/cultuu ... 0verdienen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: vr aug 11, 2023 7:45 am 

Reacties: 2772
Bekeken: 55245


ezel schreef:
Raya schreef:
ezel schreef:

Ga dan vooral lekker door met het behartigen van de belangen van een aantal rijke Amerikanen hier in Nederland, Raya.


Ik weet niet wat jij hebt, maar als ik kritiek heb op ontwikkelingen in de Nederlandse samenleving ben ik geen belangen van Amerikanen aan het behartigen.

Je verspreidt de ideologie van een Amerikaanse partij die arbeiders uitbuit en als zoethoudertje wat haat tegen minderheden in de aanbieding heeft. Al je argumenten komen rechtstreeks uit Amerkaanse denktanks die door miljardairs worden betaald, of van Fox News die miljarden verdient aan verontwaardingsporno. Je hebt in dit draadje nog niets gezegd dat niet uit die hoek komt.
Dat is onzin wat je zit te kleppen, ezel. Jij kunt als hoogopgeleide de discussie niet winnen maar feitelijk gaan links-liberalen qua economie EXACT dezelfde kant op als de VS, te weten het grootbedrijf moet veel meer winst kunnen maken, het mkn moet maar ondergeschikt worden gemaakt aan het grootbedrijf, de ratrace naar de bodem moet koste wat het kost behouden blijven want anders geen economische groei en daar zijn goedkope immigranten hard nodig, de arme mensen moeten nog meer energie besparen des te meer blijft er over de welgestelden want die krijgen ook het recht om nog meer uit te stoten - kun jij je nog dat bizarre plannetje van Barbera Baarsma nog herinneren?- , zoveel mogelijk subsidies moet ook naar de welgestelden toe want dat is een verworven recht, de staatsschuld in Nederland moet nog verder omhoog want nog meer subsidies gelijk als in de VS onder Biden moet toch echt naar de welgestelden en bedrijven die het niet nodig hebben.
En dan het gemekker over woke, er wordt met desnoods justitieel geweld een ideologie door de strot van de mensen geduwd en feitelijk wordt discriminatie goedgepraat !

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: do aug 10, 2023 8:59 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55245


ezel schreef:
Elke populistische beweging heeft zondebokken nodig. Mensen op wie de frustraties worden afgereageerd. Bij de republikeinse partij, waarvan het platform vooral bestaat uit belastingverlaging, met name voor de rijksten, richt de pijlen vooral op migranten en transseksuelen. De laatste groep is klein en wordt door iedereen een beetje vreemd aangekeken, dus dat is een heel gemakkelijk en weerloos doelwit van haatcampagnes. Migranten kennen vaak de weg slecht in het land waar ze wonen en zijn vaak nog niet ingebed in een beschermende leefgemeenschap. Dat maakt ook migranten een makkelijk doelwit voor Republikeinse populisten.

Figuren als Trump jagen de haat jegens migranten aan, terwijl ze zelf gebruik maken van hun arbeid. Mar-a-lago en Trump's golfbanen zouden niet kunnen draaien zonder migranten.

Terwijl het electoraat wordt beziggehouden met culturele themas, worden vervolgens de belastingen verlaagd, waarvan voornamelijk de aller rijksten (zoals Trump zelf) profiteren. Ondertussen wordt de massa zoet gehouden met de 21e eeuwse vorm van brood en spelen, verontwaardigings televisie, zoals gebracht door Fox News en vergelijkbare mediabedrijven, die goudgeld verdienen aan het opzwepen van woede over migranten en transseksuelen.

Dat een fascist als baedeker dit allemaal prachtig vindt, spreekt voor zich en dat verbaasd me ook niet. Dat een door de wol geverfde socialist als Raya hier aan meedoet, snap ik veel slechter. Waarom mee werken aan het uit de wind houden van een aantal van de aller rijksten, die elke politiek die leidt tot betere leefomstandigheden voor de "gewone man" in de weg staan?
De anti-woke in de VS heeft niets met populisme te maken maar met conservatisme en religie. Ja, winsten zijn belangrijker dan of de gewone man kan rondkomen, maar bedenk dat Nederland dezelfde kant op gaat.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: do aug 10, 2023 4:37 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55245


Raya schreef:
Woke heeft niets meer met woke van toen te maken.
Net zo min als het liberaal van de VVD nog met liberaal te maken heeft.

Woke gaat tegenwoordig om mensen die zich achtergesteld VOELEN of beweren achtergesteld te worden. Niet om mensen die daadwerkelijk achtergesteld ZIJN.
Waarom denk je dat een islamitisch land ineens een echte vleeskeuring instelt? Nou, ze hebben niets op met LHBTI

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: do aug 10, 2023 4:12 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55245


Julien Sorel schreef:
ezel schreef:
Raya schreef:


Een aantal Amerikanen sporen niet. Zeker zijn er witten die zich superieur achten boven wat en wie dan ook, zelfs superieur boven het eigen armere deel van de bevolking. Het is zelfs een van de kenmerken van het neoliberalisme. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat dat niet alleen onder witten het geval is. Het komt onder alle volkeren van alle kleuren en religies voor. En het zijn vaak religies die er de oorzaak van zijn. De aanhangers van een religie achten zich vaak het uitverkoren volk. En willen ook verkondigen dat hun religie, met hun geschiedenis de enige ware is, waar iedereen in heeft te geloven. In delen van de VS werden ook wetenschappelijke ontstaansgeschiedenis van de aarde en mensen geschrapt. Daar leren kinderen nu dat de aarde 6000 jaar gelden in zes dagen is geschapen door god en dat beweren dat de aarde ouder is en de mens al langer bestaat, godslastering is.

In Nederland is het doorgaans wat minder streng, al zijn hier ook van die uitschieters.
Het heeft echter niets met woke of anti-woke te maken. Althans niet met het woke en anti-woke in deze tijd. De problemen in de Nederlandse samenleving zijn niet te vergelijken met die in de VS. Wat we hier vooral meemaken is dat veel mensen doorschieten in van alles en nog wat. Af het nu gaat over woke, natuur, wolven, klimaat, gender, en noem maar op.

Anti-woke is geen voorstander van slavernij, en probeert dit ook niet goed te praten. Het zijn gewoon mensen die roepen dat er niet zo hysterisch overdreven moet worden en de echte problemen, ook qua slavernij, denk aan de moderne slaven in Nederland en de rest van de wereld, moeten worden aangepakt!

Die hele anti-woke beweging is ook uit Amerika over komen waaien en komt ook vandaan bij die Amerkanen die niet sporen. Dat probeer ik nou al sinds het ontstaan van dit draadje duidelijk te maken.


De wokebeweging heeft per definitie een tijdelijke functie. Het mooiste voorbeeld is KOZP. Die beweging was even nodig om de Nederlanders ervan te doordringen dat Zwarte Piet echt niet meer kan. Inmiddels is het doorgedrongen en KOZP is naar de achtergrond verdwenen.

Woke betreft emancipatie van minderheidsgroepen die een gelijke behandeling vragen. Twintig jaar geleden maakten velen zich enorm druk over positieve discriminatie van vrouwen op de arbeidsmarkt. Inmiddels is het realiseren van een gelijke positie van vrouwen op de arbeidsmarkt vanzelfsprekend en zijn in overheid en bedrijfsleven vrouwenquota ingesteld.

Zie woke als een signaal van achterstelling en discriminatie waarvan de slachtoffers opheffing eisen. Als die achterstelling is opgeheven verdwijnt de beweging.
Je draait het precies andersom. Zie wat het gevolg is. En: met cellulitis heeft het niets te maken.

Citaat:
‘Deelnemers Miss Universe Indonesië moesten topless en met benen uit elkaar poseren voor inspectie van lijf’
Zes deelnemers van de Miss Universe-verkiezing in Indonesië hebben aangifte gedaan vanwege vermeend seksueel wangedrag van de organisatie. Ze moesten topless poseren en hun lijf laten controleren op bijvoorbeeld cellulitis, stellen de vrouwen. Het gaat om de nationale voorronde voor de internationale missverkiezing waar ons land Rikkie Kollé naartoe stuurt.


https://www.ad.nl/show/deelnemers-miss- ... ~a8c2bcf8/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: vr aug 04, 2023 7:45 am 

Reacties: 2772
Bekeken: 55245


ezel schreef:
baedeker schreef:
ezel schreef:
De overgevoeligheid van sommige blanke mannen leidt er toe dat ze moord en brand gaan schreeuwen op het moment dat er realitsisch gekeken wordt naar de geschiedenis van Nederland. Gelukkig doen de geschiedenisboeken niet aan whataboutisms. In de geschiedenisboeken wordt de holocaust beschreven in alle gruwelijkheid, en er worden geen excuses voor gemaakt door naar andere genocides te verwijzen onder vermelding van "iedereen deed het". Zo kunnen we ook naar het slavernij verleden in de Nederlandse kolonies kijken zonder de slavernij in andere landen en delen van de wereld als excuus op te werpen. "Iedereen deed het", was op de kleuterschool al geen excuus voor wangedrag en dat is het nog steeds niet. "Hullie doen het ook", werkt ook niet.

Ik vind het spijtig dat hedendaagse blanke mannen zulke enorme sneeuwvlokjes zijn, dat ze er niet tegen kunnen met de geschiedenis geconfronteerd te worden. Ik zou zeggen verman jezelf, want dit gaat niet verdwijnen, en jouw fantasie over het verdrijven van een groot deel van de bevolking gaat ook niet gebeuren.

Ezel raakt de weg kwijt. Voor een goede weging van de geschiedenis moet je kijken naar de context van tijd en plaats waarin de dingen plaatsvonden. Context is geen whataboutism. Je moet ook kijken naar de positieve aspecten van slavernij of kolonialisme. De sneeuwvlokjes van woke willen dat allemaal niet, en kijken dus niet realistisch.

Ezel framet het als moord en brand schreeuwen als er eens een keer iets gezegd wordt over slavernij en kolonialisme. De werkelijkheid is andersom. Er zit een verdienmodel achter, zie de absurde claims voor compensatie. De onrealistische verhalen worden gesubsidieerd, dus eindeloos herhaald en uitvergroot. Het richt zich tegen blanken, want in Ghana en de moslimwereld wordt woke uitgelachen. Een soort permanente bezoedeling van de Nederlandse geschiedenis en identiteit. En de links liberalen werken daar graag aan mee. Het is gewoon ideologie. Weg ermee.

Ook de Holocaust moet je in z'n context bekijken. Een uitzonderlijke, kwalijke gebeurtenis van vernietiging op industriële schaal, middenin een Europa dat zich erop beriep de bakermat van civilisatie te zijn. Ja dat zijn we voorlopig nog wel even aan het herkauwen. Die snap ik wel.

De anti-woke beweging, die uiteindelijk veel sterker aanwezig is in de samenleving, kijkt inderdaad veel positiever tegen zaken als slavernij aan. In Florida wordt bijvoorbeeld in het geschiedenisonderwijs vanaf dit jaar de kinderen geleerd dat slavernij gezien moet worden als een opleidingsprogramma was voor Afrikanen waarin ze vaardigheden konden op doen, zodat ze beter beslagen ten eis komen op de Amerikaanse arbeidsmarkt.
Gek genoeg, dat zijn juist de kabinetten met Rutte die dat doen met mensen in Nederland die al jaren werkloos zijn, een bijstandsuitkering krijgen en nooit meer aan de bak komen. Die mensen moeten alles aangrijpen voor elke grijpstuiver (zelfs als daar niet beter van worden), elke uitgaven die ze met die bijstandsuitkering doen moeten overleggen met bonnetjes want die moeten ze ook nog 5 jaar bewaren want elke scheet moet verantwoord worden, sollicatiebrieven blijven schrijven ook als hun vingers blauw zien en ze toch geen kans maken, en als ze eenmaal iets tijdelijks hebben worden die mensen weer onrustig en zitten weer in de shit omdat hun tijdelijke baantje is afgelopen en ze weer recht hebben op een uitkering maar dat ook weer 2 maanden duurt en ondertussen hun schulden weer oplopen. En ondertussessen mekkert Ezel over tekorten op de arbeidsmarkt en dat er nog meer mensen naar Nederland moet komen en dat Nederland nog aantrekkelijker moet worden voor groter werkgevers al was het maar via permente subsidies voor het klimaat waarmee ezel hoopt om de termperatuur met 0,000036 graden naar beneden te krijgen !

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: do aug 03, 2023 8:42 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55245


ezel schreef:
Biertje schreef:
ezel schreef:

Dank je voor je whataboutisms, Biertje.

Als je niemand hoort over de uitbuiting van vreemdelingen in Nederland, hoe weet jij er dan van?
Omdat je het heel regelmatig in de krant leest. Of lees jij die niet?

Maar als het regelmatig in de krant staat dan hoor je mensen er toch over.
Of ze halen hun schouders erover op.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: do aug 03, 2023 8:41 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55245


ezel schreef:
Biertje schreef:
ezel schreef:

Dank je voor je whataboutisms, Biertje.

Als je niemand hoort over de uitbuiting van vreemdelingen in Nederland, hoe weet jij er dan van?
Omdat je het heel regelmatig in de krant leest. Of lees jij die niet?

Maar als het regelmatig in de krant staat dan hoor je mensen er toch over.
Of ze halen hun schouders erover op.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: do aug 03, 2023 5:26 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55245


ezel schreef:
Biertje schreef:
ezel schreef:

De overgevoeligheid van sommige blanke mannen leidt er toe dat ze moord en brand gaan schreeuwen op het moment dat er realitsisch gekeken wordt naar de geschiedenis van Nederland. Gelukkig doen de geschiedenisboeken niet aan whataboutisms. In de geschiedenisboeken wordt de holocaust beschreven in alle gruwelijkheid, en er worden geen excuses voor gemaakt door naar andere genocides te verwijzen onder vermelding van "iedereen deed het". Zo kunnen we ook naar het slavernij verleden in de Nederlandse kolonies kijken zonder de slavernij in andere landen en delen van de wereld als excuus op te werpen. "Iedereen deed het", was op de kleuterschool al geen excuus voor wangedrag en dat is het nog steeds niet. "Hullie doen het ook", werkt ook niet.

Ik vind het spijtig dat hedendaagse blanke mannen zulke enorme sneeuwvlokjes zijn, dat ze er niet tegen kunnen met de geschiedenis geconfronteerd te worden. Ik zou zeggen verman jezelf, want dit gaat niet verdwijnen, en jouw fantasie over het verdrijven van een groot deel van de bevolking gaat ook niet gebeuren.
Sommigen mensen hebben een gigantische plaat voor hun kop. Wijzen naar het verleden en niet beseffen dat de slavernij gewoon doorgaat en de geschiedenis zal zich ook herhalen. Uitbuiten van vreemdelingen in Nederland gaat gewoon door, daar hoor je ook niemand over.

https://nos.nl/artikel/2480625-2700-mod ... oplichters

Wat denk je wat Japanners voor sneeuwvlokjes zijn, die hebben nog steeds moeite om te erkennen dat Japan tijdens WO-II 15 miljoen Chinezen in Mantsjoerije hebben vermoord, velen doen het af als een verzinsel.

Dank je voor je whataboutisms, Biertje.

Als je niemand hoort over de uitbuiting van vreemdelingen in Nederland, hoe weet jij er dan van?
Omdat je het heel regelmatig in de krant leest. Of lees jij die niet?
Sorteer op:  
Pagina 1 van 18 [ Er voldeden 359 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling