Het is nu vr jan 22, 2021 1:25 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 10 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Harde lockdown tot minstens 1 april.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Harde lockdown tot minstens 1 april.

Geplaatst: za jan 16, 2021 8:51 am 

Reacties: 35
Bekeken: 244


Atidem schreef:
Biertje schreef:
Goh, hoek komen we ook alweer aan al die variatie van dat virus? Nou, via Schiphol. En welke maatschappij vliegt daar het vaakste op? KLM

https://www.bnr.nl/nieuws/economie/1043 ... rs-per-dag

Dat is idd. onbegrijpelijk, eindeloos veel vluchten uit de brandhaard gebieden.
Zo'n 4000 personen per dag.
Geen idee waar we hier in godsnaam mee bezig zijn.
En dat is nou precies de reden waarom ik zeg dat een lange lockdown zinloos is. Gooi de noreca en winkels open en opnamestop voor COVID-19. Want wat heeft die Nieuw-Zeelandse premier gedaan? Die heeft het land letterlijk afgesloten - dus hier is sprake van rechtlijnig optreden - van de rest van de wereld en dat werkt. Wij willen toch wat economische activiteit met het risico dat er toch virusvarianten Nederland inkomen, wat het kabinet zegt niet te willen. Wat wil het kabinet dan wel? En dat niet alleen: het beleid verandert van week tot week.
Zie de coronatesten, eerst was het dat je enkel mensen die in het ziekenhuis lagen die echt getest werd. Toen er veel meer testmiddelen waren konden veel meer mesne zich laten testen, en nu heet het ineens dat als je verkouden - ook als je verder geen andere symthomen hebt- je moet laten testen en toch weer niet?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Harde lockdown tot minstens 1 april.

Geplaatst: vr jan 15, 2021 9:28 am 

Reacties: 35
Bekeken: 244


Goh, hoek komen we ook alweer aan al die variatie van dat virus? Nou, via Schiphol. En welke maatschappij vliegt daar het vaakste op? KLM

https://www.bnr.nl/nieuws/economie/1043 ... rs-per-dag

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Harde lockdown tot minstens 1 april.

Geplaatst: vr jan 15, 2021 9:21 am 

Reacties: 35
Bekeken: 244


Atidem schreef:
Biertje schreef:
Atidem schreef:

Dát begrijp ik dus ook niet, ze wisten al veel langer van het bestaan van die variant.
En is die variant niet al weer een andere variant geworden inmiddels?
Hét schijnt dat er meer dan 3800 mutaties hebben plaatsgevonden in een jaar tijd.
Waarom muteert deze dan niet en wat nog belangrijker is, waarom muteert deze niet eens naar een minder gevaarlijke variant?
Ik weet soms echt niet meer wat waar en niet waar is.
Hét virus lijkt buiten minder gevaarlijk maar wetenschappers weten het niet zeker.
Kierewiet word ik ervan en nog kierewieter ben ik onderhand geworden van alles wat niet lijkt te gaan zoals het hoort.
ik ben jaloers op Nieuw-Zeeland, daar schijnt het wel te kunnen met een daadkrachtige vrouw aan het roer.
Atidem moest hier maar es het stokje overnemen.
Binnen no time heeft iedereen dan z'n prik en wordt er in de tussentijd
massaal ingezet op handhaving.
:mrgreen:
Het probleem is dat het kabinet meer bezig is met de verkiezingen dan echt vooruit kijken en besluit nemen die niet 1 week later weer worden veranderd. Als Nederland gewoon de grenzen keihard had dichtgegooid- vervelend voor de luchthavens en buitenlandse treinen maar het is niet anders -was dat een stevig beleid geweest. Wat het kabinet nu doet is continue zwabberen en het zorgpersoneel dat daar knettergek van wordt en daar niet dus niet aan heeft.

Nieuw-Zeeland is niet zo hard getroffen en is dunbevolkt want 5 miljoen mensen op een oppervlakte van 7 x Nederland. Het land ligt bovendien in een leeg werelddeel.

Ierland is ook dun bevolkt, de ramp is daar enorm.
Dát zegt dus niet alles.
Dat zegt wel wat. Kijk maar eens op de globe en zie he afgelegen Nieuw-Zeeland ligt. Het is 36 uur vliegen terwijl Dublin amper 2 uur. vliegen. Zo moet je het bekijken. En dan ook nog: hoeveel mensen gaan van vanuit Europa in maart naar Nieuw-Zeeland.? Dat kun je op 1 hand tellen. Het werelddeel Oceanië is leeg

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Harde lockdown tot minstens 1 april.

Geplaatst: do jan 14, 2021 7:14 pm 

Reacties: 35
Bekeken: 244


Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Hoogleraar: ‘Huidige maatregelen zijn economisch extreem schadelijk’
De verlenging van de lockdown die premier Rutte deze week aankondigde, brengt de economie nog grotere schade toe, terwijl de effecten verwaarloosbaar zijn. Volgens hoogleraar economie Bas Jacobs is het tijd voor een nieuwe aanpak. ,,Het instrument van de lockdown is bot geworden.”

Herman Stil 14-01-21, 09:00
103
2
,,De gevolgen van de huidige lockdown waren al erg negatief”, zegt Bas Jacobs. ,,Verlengen vergroot de problemen alleen maar. Hoe langer de maatregelen duren, des te groter de schade wordt.” De hoogleraar economie en overheidsfinanciën aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam ziet een kabinet dat al negen maanden hetzelfde ‘jojobeleid’ tegen corona hanteert. ,,Als het goed gaat in de zorg, verminderen we de maatregelen. Gaat het slecht, dan knellen we economie en samenleving weer af.”


Kwart winkels in gevaar: ‘Wie gaat die winterjassen nog kopen?’
Dat is volgens de hoogleraar het slechtste van alle werelden. ,,De huidige harde maatregelen zijn economisch extreem schadelijk. Lockdowns maken dingen stuk waarvan we niet weten of die te repareren zijn. Er komen meer bedrijven in de problemen, er raken meer mensen werkloos, zelfstandigen krijgen nog minder opdrachten, leerlingen en studenten lopen verdere onderwijsachterstanden op en de sociale en psychische druk in de samenleving groeit. Je mag hopen dat zulke gevolgen invloed hebben op de besluiten die het kabinet neemt.”

Herstel NL
Maar Jacobs ziet na de persconferentie van dinsdag geen wezenlijke verandering in het beleid. ,,De regering gaat met volharding door op de ingeslagen weg: het controleren van het virus om problemen in ziekenhuizen te voorkomen. Maar het blijft onduidelijk hoe de gezondheidsvoordelen van dat beleid worden afgewogen tegen de problemen in de economie en samenleving.”

Hij zou willen dat de overheid duidelijk maakt hoe de situatie in de zorg wordt afgezet tegen de problemen van de economie, tegen ongelijke onderwijskansen, inbreuken op grondrechten en beperkingen van vrijheden van mensen om te handelen, te reizen, te sporten, te recreëren en sociale activiteiten te ontplooien. ,,Als het beheersen van problemen in de zorg de enige maatstaf is - zoals tot nu toe het geval lijkt - dan hebben al die andere zaken nul gewicht. Dat kan niet de bedoeling zijn.”


Het is duidelijk dat het stilleggen van de economie steeds minder goed werkt

Bas Jacobs, hoogleraar economie
Jacobs is met economen als Coen Teulings, Barbara Baarsma en Eline van den Broek één van de vijftien deskundigen achter Herstel NL, een oproep voor een gebalanceerder coronabeleid. ,,Het is duidelijk dat het stilleggen van de economie steeds minder goed werkt. Het aantal besmettingen gaat niet significant omlaag terwijl deze lockdown strenger is dan tijdens de eerste piek. Dat betekent dat het lockdown­instrument steeds botter wordt. Moet je dan telkens hardere maatregelen nemen met steeds meer schade voor de economie en het maatschappelijk leven?”


Tekst gaat verder onder de foto.


Een betere strategie is volgens Jacobs om kwetsbaren meer te beschermen en niet-kwetsbaren grotere vrijheid te gunnen en zo immuniteit op te bouwen. ,,Stel winkels een paar uur exclusief open voor kwetsbaren. Of maak huisvesting elders mogelijk voor mensen die kleinbehuisd zijn en geïnfecteerd zijn geraakt, zodat ze niet hun hele gezin besmetten.”

Waarom niet met sneltesten scholen, restaurants en theaters openen, vraagt hij zich af. ,,Dan kunnen we de samenleving veel sneller herstarten, met beperkte risico’s voor de volksgezondheid. Het kabinet differentieert terecht wel het beleid voor de toediening van vaccins: zorg­medewerkers en verpleeghuisbewoners eerst. Maar als het om de economie gaat, lijkt differentiatie uit den boze.”

Ons pleidooi voor differenti­a­tie is juist bedoeld om betere resultaten op het gebied van de gezond­heids­zorg te bereiken

Bas Jacobs, hoogleraar economie
De regering lijkt volledig in te zetten op vaccinatie. Als dat volgens Jacobs inderdaad de strategie is, dan wil hij dat horen. ,,Er zijn nu al problemen met het tempo van vaccineren. Misschien kun je daardoor coronabeperkingen pas in de zomer of zelfs nog later opheffen, met grote economische en maatschappelijke schade tot gevolg.”


De ‘Britse variant’ van het coronavirus, hoe ernstig ook, is volgens Jacobs geen argument om de touwtjes strakker aan te trekken. ,,Ons pleidooi voor differentiatie is juist bedoeld om betere resultaten op het gebied van de gezondheidszorg te bereiken, met minder inperking van economie en samenleving. Dat staat los van de besmettingen die er nu zijn, ook al lopen die op vanwege de Britse variant.”

Jacobs mist in de woorden van de premier deze week ook een duidelijke exitstrategie. ,,Wat gaan we na drie weken doen? De regering moet een pad uitstippelen dat eindigt met een samenleving die immuun is geworden. Hetzij via vaccinaties, hetzij via natuurlijke weg. Maak duidelijk welke weg we moeten bewandelen om dat te bereiken en redeneer vervolgens terug naar maatregelen die dan nu moeten worden genomen.”


https://www.ad.nl/economie/hoogleraar-h ... ~accfd691/

Toelichting voor dit uitmuntende commentaar: de vetreserves bij de ondernemers zijn volledig op. Willen ze niet failliet gaan dan moeten ze nu al open. Over de beschermingen van kwetsbaren, er moeten wel maatregelen genomen worden tegen die diegene hun vrijheid krijgen: zij mogen geen fysiek contact make met die kwetsbaren. Het lijkt mij goed om leeftijdsgrenzen met bezoek bij de horeca vast te leggen. Dus jongeren tot 16:00 uur, en daarna enkel de kwetsbaren. En dat sluit dan weer volledig aan bij het verhaal van het RIVM dat zij contstateerden dat veel mensen bij het bezoek aan de horeca zijn besmet.

Afgezien van het gebrek aan solidariteit in dit vaker geopperde scenario is het ook onpraktisch, minstens een kwart van de bevolking zonder uitzicht op een eindpunt ophokken en is het maar zeer de vraag of je de besmettingen onder kwetsbaren laag kan houden op deze manier. Alle landen in Europa hebben op enig moment het beschermen van de kwetsbaren als doelstelling geformuleerd. In geen enkel land is het structureel gelukt. Alleen in peroden waarin het totaal aantal besmetting laag was was die dat onder de kwetsbaren ook laag, ging het omhoog gingen de aantallen onder kwetsbaren ook omhoog.
Ik ben ook tegen ophokking: wel voor scheiding leeftijdsgroepen bij winkel, horeca, OV

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Harde lockdown tot minstens 1 april.

Geplaatst: do jan 14, 2021 6:10 pm 

Reacties: 35
Bekeken: 244


Hoogleraar: ‘Huidige maatregelen zijn economisch extreem schadelijk’
De verlenging van de lockdown die premier Rutte deze week aankondigde, brengt de economie nog grotere schade toe, terwijl de effecten verwaarloosbaar zijn. Volgens hoogleraar economie Bas Jacobs is het tijd voor een nieuwe aanpak. ,,Het instrument van de lockdown is bot geworden.”

Herman Stil 14-01-21, 09:00
103
2
,,De gevolgen van de huidige lockdown waren al erg negatief”, zegt Bas Jacobs. ,,Verlengen vergroot de problemen alleen maar. Hoe langer de maatregelen duren, des te groter de schade wordt.” De hoogleraar economie en overheidsfinanciën aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam ziet een kabinet dat al negen maanden hetzelfde ‘jojobeleid’ tegen corona hanteert. ,,Als het goed gaat in de zorg, verminderen we de maatregelen. Gaat het slecht, dan knellen we economie en samenleving weer af.”


Kwart winkels in gevaar: ‘Wie gaat die winterjassen nog kopen?’
Dat is volgens de hoogleraar het slechtste van alle werelden. ,,De huidige harde maatregelen zijn economisch extreem schadelijk. Lockdowns maken dingen stuk waarvan we niet weten of die te repareren zijn. Er komen meer bedrijven in de problemen, er raken meer mensen werkloos, zelfstandigen krijgen nog minder opdrachten, leerlingen en studenten lopen verdere onderwijsachterstanden op en de sociale en psychische druk in de samenleving groeit. Je mag hopen dat zulke gevolgen invloed hebben op de besluiten die het kabinet neemt.”

Herstel NL
Maar Jacobs ziet na de persconferentie van dinsdag geen wezenlijke verandering in het beleid. ,,De regering gaat met volharding door op de ingeslagen weg: het controleren van het virus om problemen in ziekenhuizen te voorkomen. Maar het blijft onduidelijk hoe de gezondheidsvoordelen van dat beleid worden afgewogen tegen de problemen in de economie en samenleving.”

Hij zou willen dat de overheid duidelijk maakt hoe de situatie in de zorg wordt afgezet tegen de problemen van de economie, tegen ongelijke onderwijskansen, inbreuken op grondrechten en beperkingen van vrijheden van mensen om te handelen, te reizen, te sporten, te recreëren en sociale activiteiten te ontplooien. ,,Als het beheersen van problemen in de zorg de enige maatstaf is - zoals tot nu toe het geval lijkt - dan hebben al die andere zaken nul gewicht. Dat kan niet de bedoeling zijn.”


Het is duidelijk dat het stilleggen van de economie steeds minder goed werkt

Bas Jacobs, hoogleraar economie
Jacobs is met economen als Coen Teulings, Barbara Baarsma en Eline van den Broek één van de vijftien deskundigen achter Herstel NL, een oproep voor een gebalanceerder coronabeleid. ,,Het is duidelijk dat het stilleggen van de economie steeds minder goed werkt. Het aantal besmettingen gaat niet significant omlaag terwijl deze lockdown strenger is dan tijdens de eerste piek. Dat betekent dat het lockdown­instrument steeds botter wordt. Moet je dan telkens hardere maatregelen nemen met steeds meer schade voor de economie en het maatschappelijk leven?”


Tekst gaat verder onder de foto.


Een betere strategie is volgens Jacobs om kwetsbaren meer te beschermen en niet-kwetsbaren grotere vrijheid te gunnen en zo immuniteit op te bouwen. ,,Stel winkels een paar uur exclusief open voor kwetsbaren. Of maak huisvesting elders mogelijk voor mensen die kleinbehuisd zijn en geïnfecteerd zijn geraakt, zodat ze niet hun hele gezin besmetten.”

Waarom niet met sneltesten scholen, restaurants en theaters openen, vraagt hij zich af. ,,Dan kunnen we de samenleving veel sneller herstarten, met beperkte risico’s voor de volksgezondheid. Het kabinet differentieert terecht wel het beleid voor de toediening van vaccins: zorg­medewerkers en verpleeghuisbewoners eerst. Maar als het om de economie gaat, lijkt differentiatie uit den boze.”

Ons pleidooi voor differenti­a­tie is juist bedoeld om betere resultaten op het gebied van de gezond­heids­zorg te bereiken

Bas Jacobs, hoogleraar economie
De regering lijkt volledig in te zetten op vaccinatie. Als dat volgens Jacobs inderdaad de strategie is, dan wil hij dat horen. ,,Er zijn nu al problemen met het tempo van vaccineren. Misschien kun je daardoor coronabeperkingen pas in de zomer of zelfs nog later opheffen, met grote economische en maatschappelijke schade tot gevolg.”


De ‘Britse variant’ van het coronavirus, hoe ernstig ook, is volgens Jacobs geen argument om de touwtjes strakker aan te trekken. ,,Ons pleidooi voor differentiatie is juist bedoeld om betere resultaten op het gebied van de gezondheidszorg te bereiken, met minder inperking van economie en samenleving. Dat staat los van de besmettingen die er nu zijn, ook al lopen die op vanwege de Britse variant.”

Jacobs mist in de woorden van de premier deze week ook een duidelijke exitstrategie. ,,Wat gaan we na drie weken doen? De regering moet een pad uitstippelen dat eindigt met een samenleving die immuun is geworden. Hetzij via vaccinaties, hetzij via natuurlijke weg. Maak duidelijk welke weg we moeten bewandelen om dat te bereiken en redeneer vervolgens terug naar maatregelen die dan nu moeten worden genomen.”


https://www.ad.nl/economie/hoogleraar-h ... ~accfd691/

Toelichting voor dit uitmuntende commentaar: de vetreserves bij de ondernemers zijn volledig op. Willen ze niet failliet gaan dan moeten ze nu al open. Over de beschermingen van kwetsbaren, er moeten wel maatregelen genomen worden tegen die diegene hun vrijheid krijgen: zij mogen geen fysiek contact make met die kwetsbaren. Het lijkt mij goed om leeftijdsgrenzen met bezoek bij de horeca vast te leggen. Dus jongeren tot 16:00 uur, en daarna enkel de kwetsbaren. En dat sluit dan weer volledig aan bij het verhaal van het RIVM dat zij contstateerden dat veel mensen bij het bezoek aan de horeca zijn besmet.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Harde lockdown tot minstens 1 april.

Geplaatst: wo jan 13, 2021 10:19 pm 

Reacties: 35
Bekeken: 244


Atidem schreef:
Rightnow schreef:
Atidem schreef:
In Londen waren de winkelstraten bomvol rond Kerst , dat kan ook de reden zijn dat de ziekenhuizen nu uitpuilen.
Hoe kan dat dan, is toch ook merendeel buiten?

Dan zouden die winkelstraten iets hebben te maken gehad met drukte IN die winkels. Maar hier in NL was de drukte al lang voor de Kerst voorbij. Waren de Engelsen zoveel trager, terwijl ze al wisten van hun meer besmettelijke variant?

Laat het zo zijn, dan heeft de invloed daarvan nu geen kracht meer op de voortgang van de besmetting. Momenteel is er een daling ingezet en we zullen zien hoe lang die daling stand houdt. Als in een week drie procent van de londense bevolking wordt besmet, en het proces is al maanden bezig, dan realiseer je je toch dat velen die veel contacten onderhouden nu de infectie al achter de rug hebben.

Niet dat de epidemiologen dat massaal onderzoeken, alhoewel, ik heb wel een idee waar ik dat zou kunnen vinden.

Dát begrijp ik dus ook niet, ze wisten al veel langer van het bestaan van die variant.
En is die variant niet al weer een andere variant geworden inmiddels?
Hét schijnt dat er meer dan 3800 mutaties hebben plaatsgevonden in een jaar tijd.
Waarom muteert deze dan niet en wat nog belangrijker is, waarom muteert deze niet eens naar een minder gevaarlijke variant?
Ik weet soms echt niet meer wat waar en niet waar is.
Hét virus lijkt buiten minder gevaarlijk maar wetenschappers weten het niet zeker.
Kierewiet word ik ervan en nog kierewieter ben ik onderhand geworden van alles wat niet lijkt te gaan zoals het hoort.
ik ben jaloers op Nieuw-Zeeland, daar schijnt het wel te kunnen met een daadkrachtige vrouw aan het roer.
Atidem moest hier maar es het stokje overnemen.
Binnen no time heeft iedereen dan z'n prik en wordt er in de tussentijd
massaal ingezet op handhaving.
:mrgreen:
Het probleem is dat het kabinet meer bezig is met de verkiezingen dan echt vooruit kijken en besluit nemen die niet 1 week later weer worden veranderd. Als Nederland gewoon de grenzen keihard had dichtgegooid- vervelend voor de luchthavens en buitenlandse treinen maar het is niet anders -was dat een stevig beleid geweest. Wat het kabinet nu doet is continue zwabberen en het zorgpersoneel dat daar knettergek van wordt en daar niet dus niet aan heeft.

Nieuw-Zeeland is niet zo hard getroffen en is dunbevolkt want 5 miljoen mensen op een oppervlakte van 7 x Nederland. Het land ligt bovendien in een leeg werelddeel.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Harde lockdown tot minstens 1 april.

Geplaatst: wo jan 13, 2021 7:44 pm 

Reacties: 35
Bekeken: 244


Dit forum vereist dat je geregistreerd bent om deze tekst te kunnen lezen.
Hume schreef:
Raya schreef:
Hume schreef:


Hoe bedoel je deskundigen?
Hoeveel opleiding heb je nodig om te prikken?
Volgens mij heeft ieder verzorgingshuis een paar mensen die dat kunnen en ook iedere huisarts.


Iemand moet toch zorgen dat er locaties worden geprikt en ingericht. En bemenst. En testen of vaccin ter plaatse is. De mensen zijn uitgenodigd die getest of geprikt moeten worden, etc.


Huisartsen hebben al jaren ervaring met de griepprik.
Maar die zijn overbelast. Dan is mijn idee dat managers nu eens naast het personeel op de werkvloer staan helemaal niet zo gek. Het kost niets extra's dus wat is het probleem? Er is een verschil of je als huisarts 80 uur draait of als manager 50 uur werkt in de zor.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Harde lockdown tot minstens 1 april.

Geplaatst: wo jan 13, 2021 7:14 pm 

Reacties: 35
Bekeken: 244


Hume schreef:
Biertje schreef:
Hume schreef:


De huisartsen kunnen de griepprik toch ook in 14 dagen uitgevoerd hebben.
Waarom kan dit dan niet met deze vaccinatie ?
zeker met het vaccin dat in de koelkast bewaard kan worden.
Waarom kunnen die managers in de zorg niet even hun personeel vaccineren en ook de huisartsen helpen met vaccineren. Ik ben onlangs geprikt voor een infuus voor de OK door iemand die in opleiding was, dat kunnen die managers dan toch ook? Iemand een vaccin toedoen is makkelijker dan een infuusnaald aanbrengen. En wederom komt De Jonge gemaakte afspraken niet na. Het is dan unfair om dan ineens naar de uitvoeders te wijzen.
https://www.bnr.nl/nieuws/gezondheid/10 ... en-niet-na

Misschien is het beter om het leger dat te laten doen?
Vroeger prikten wij , een paar jongens van 19 als hospikken , 500 soldaten in een middag.
Een fluitje van een cent.
Het leger juist niet want dat heeft al een taak: opengevallen plekken verpleegtehuizen door corona voor zien van mensen. Nee, de managers kunnen beter gaan prikken. Niemand kan mij vertellen wat er gebeurt in de zorg als die managers tijdelijk ander werk gaat doen. Dan trek ik al conclusies: overschot.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Harde lockdown tot minstens 1 april.

Geplaatst: wo jan 13, 2021 1:52 pm 

Reacties: 35
Bekeken: 244


Hume schreef:
Rightnow schreef:
Vaccineren van ouderen moet volgens de regering klaar zijn voor de zomer. Dat is anders dan 9 februari of 1 maart. Dat de capaciteit beperkt zal zijn, was een groot punt en dit is ook al heel lang geleden aangegeven, meen ik.

Blijf ik toch bij 1 april, maar ik zeg alleen dat het niet voor die datum verandert. Wie kan zeggen wat er daarna gebeurt, moet het maar doen.


De huisartsen kunnen de griepprik toch ook in 14 dagen uitgevoerd hebben.
Waarom kan dit dan niet met deze vaccinatie ?
zeker met het vaccin dat in de koelkast bewaard kan worden.
Waarom kunnen die managers in de zorg niet even hun personeel vaccineren en ook de huisartsen helpen met vaccineren. Ik ben onlangs geprikt voor een infuus voor de OK door iemand die in opleiding was, dat kunnen die managers dan toch ook? Iemand een vaccin toedoen is makkelijker dan een infuusnaald aanbrengen. En wederom komt De Jonge gemaakte afspraken niet na. Het is dan unfair om dan ineens naar de uitvoeders te wijzen.
https://www.bnr.nl/nieuws/gezondheid/10 ... en-niet-na

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Harde lockdown tot minstens 1 april.

Geplaatst: wo jan 13, 2021 11:31 am 

Reacties: 35
Bekeken: 244


Atidem schreef:
Ik zeg dat het vaccineren nog veel langer gaat duren, dat is in 2022 nog niet klaar met dit Bassie & Adriaan theater.
Hét gaat echt allemaal niet volgens plan.
Die lockdown gaat echt wel wat langer duren, alleen onlogische versoepelingen zullen er zijn.
Grote winkelketens mogen weer open, kerken en moskeeën mogen weer meer mensen toelaten, vakanties mogen weer gewoon, maar je mag niet meer dan 2 personen op bezoek bij je thuis ontvangen en op straat zal nog steeds een samen samenscholingsverbod zijn.
:aplaus: :aplaus:
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 10 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling