Het is nu ma sep 21, 2020 10:30 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 3 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Onrealistische corona-maatregelen sport
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Onrealistische corona-maatregelen sport

Geplaatst: za jul 04, 2020 8:18 am 

Reacties: 21
Bekeken: 399


Einstein schreef:
Ow begrijp me goed biertje, ik ben hier in de oppositie.. het is nu begin juli.. we hebben twee maanden, maar ik heb er nog geen vertrouwen in, dat per 1 september alle evenementen weer door kunnen gaan. En ik pleit zeker niet voor een uitzondering voor de sport, of voor stadions. Echt belangrijke wedstrijden kunnen ook zonder publiek worden gespeeld.
Raad eens waar ik geen vertrouwen in heb?

https://www.bnr.nl/nieuws/technologie/1 ... -van-tafel

https://www.bnr.nl/nieuws/gezondheid/10 ... gen-corona

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Onrealistische corona-maatregelen sport

Geplaatst: vr jul 03, 2020 8:51 am 

Reacties: 21
Bekeken: 399


Einstein schreef:
PeterJKH schreef:
Einstein schreef:
Om precies te zijn, 65 nachtjes slapen en dan is het 1 september. Tot die datum gaan voetballiefhebbers inderdaad zwaar gebukt onder dit virus, beweer jij.

Volgens de KNVB 2018/2019 website liep het speelseizoen van 16 augustus tot 28 mei. In de zomer euuh :smile:

https://www.knvb.nl/nieuws/betaald-voet ... 919-bekend

.. dus zo'n exceptionele martelgang is de zomer van 2020 nu ook weer niet :snooty:Het gaat me niet om martelgang. Ik vind het gewoon verbazingwekkend dat men NU al weet dat medio september (de eerste wedstrijd staat voor 11 september of daaromtrent gepland) het nog steeds hoognodig is dat men niet juicht bij een doelpunt, of geen clublied aanheft.

Het gaat volgens de onderzoeken naar de COVID-verspreiding om zingen, juichen, schreeuwen, hoesten en niezen, boeren.. Niemand kan de toekomst voorspellen. Misschien staat de dagelijkse teller straks op 11 september nog steeds op 50-100. Dan moet je toch iets verzinnen. Bij die eerste wedstrijden dragen alle bezoekers verplicht een mondkapje, zodat de aerosolen van hun onverhoedse gejuich niet overal heen vliegen ? guess ?
Juist als er genoeg ventilatie is kunnen de mondkapjes juist af. Daarnaast maak jij een gigantische fout: drank en de afwezigheid van politie in het stadion. Wat voor boete krijgt een toeschouwer zonder mondkapje? Niks of 100 miljoen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Onrealistische corona-maatregelen sport

Geplaatst: ma jun 29, 2020 7:38 am 

Reacties: 21
Bekeken: 399


Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:
Einstein schreef:
In Italie begon het met twee voetbalwedstrijden.. super-spread.. het lijkt me terecht, dat men beducht is voor opnieuw massale verspreiding ! Het is nu te behappen door de GGD: zolang er nog 50-150 mensen per dag positief worden getest in Nederland, zoals het nu gaat. Maar je moet die staart van de epidemie wel in de gaten houden, zie wat er in de VS gebeurt. Wij zitten nu in de comfortabele positie, dat de aantallen behapbaar zijn. Bij elke positieve testuitslag hoort een vragenlijst en een vervolgonderzoek. Met wie ben je in contact geweest. Die mensen worden dan gebeld. Bij een stadion- of concert-besmetting kun je niet zo makkelijk samen met de dokter nalopen, wie er precies naast je stond. Ik zou zeggen laten we nog even wachten, tot de cijfers onder de 10 besmette gevallen per dag komen, en het zou mooi zijn als er een werkende app zou zijn.. dan kun je preventief te werk gaan, bij dat soort evenementen..

En wat betreft die regel van niet mogen juichen en zingen, dat is medisch correct maar ik vind het ook niet erg realistisch.. nog meer humor was de suggestie van Rutte, om een vuvuzela (toeter) mee te nemen. Dat is euuh.. misschien wel erger dan zingen, qua verspreiding van druppeltjes. Laten we hopen, dat we er op 1 september (met 2-8 gevallen per dag) hard om zullen lachen. Maar ik denk niet dat je de datum verder naar voren krijgt dan 1 september.


Maar... we praten over een datum bijna 3 maanden in de toekomst. Gaat Nederland dan nog steeds zwaar gebukt onder "het virus"? Volgens mij is dat NU al niet meer het geval, laat staan over 3 maanden.

Je hebt helemaal gelijk, Nederland heeft erg warrig en inconsequent beleid gevoerd, sommige dingen werden ter plekke ingevoerd (het lachwekkende verloop van het sluiten van de horeca op die zondagmiddag, waardoor borden letterlijk van de tafels getrokken) tot het verbieden van voetbal voor een periode van 4 maanden (terwijl in heel veel landen de competitie wordt afgemaakt). Het is dit warrige en schijnbaar willekeurige beleid heeft tot gevolg dat branches gaan lobbyen voor versoepelingen en omdat die lobbys werken gaan meer branches lobbyen. Je zet Arie Boomsma bij een talkshow, je rijdt met wat kermiswagens naar het Malieveld en een week later kondigt Rutte aan dat je weer open mag.
Twee en een halve maand aangeven dat er weer publiek bij voetbalwedstrijden bij voetbalwedstrijden mag, maar dat ze niet moen zingen is een onzinnig verhaal natuurlijk. Het OMT heeft waarschijnlijk aangegeven dat door zingen en spreekkoren verspreiding van het virus plaatsvindt en dan komt er dit halfbakken compromis uit. Uiteraard zal dit binnen een paar weken worden ingetrokken.
Laat dat schijnbare maar weg. Het is willekeur. Rutte raad af om met Corendon naar Turkije te vliegen maar raad eens wie er ook vliegt? Hetzelfde zie je met Braziliƫ en de VS, brandhaarden van Coroina maar KLM vliegt daar weer naar toe. Onbegrijpelijk, maar die demonstratie kan dan weer niet op het Malieveld, wel op De Dam? Maar ja, kun je ook iets anders verwachten van een kabinet dat vrijwel alleen uit mensen bestaat die een Alfa opleding, werk of studie hebben gedaan?
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 3 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling