Het is nu ma sep 21, 2020 9:00 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 90 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Het CDA gaat in de startblokken.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het CDA gaat in de startblokken.

Geplaatst: za jul 18, 2020 2:05 pm 

Reacties: 325
Bekeken: 2827


Lancelot schreef:
PeterJKH schreef:
Lancelot schreef:

Brood en kleding lijken me ook eerste levensbehoeften. Waarom is een concurrentie tussen bakkers wel goed en concurrentie tussen energie lof zorg everanciers niet?Omdat brood, melk en andere producten tot de eerste levensbehoeften behoren, zijn de brood- en melkprijzen ook al sinds jaar en dag gereguleerd door de overheid.
Maar dan zijn brood e melk toch eigenlijk ook al genationaliseerd?
Waarom heeft de overheid dat gedaan? Het antwoord is door mij overigens al ettelijke keren gegeven.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het CDA gaat in de startblokken.

Geplaatst: za jul 18, 2020 8:38 am 

Reacties: 325
Bekeken: 2827


Lancelot schreef:
PeterJKH schreef:
Lancelot schreef:

Oké, dus een bedrijf leiden kan de overheid wel, maar goede wet- en regelgeving maken niet?


Overheidsbedrijven werden ook in het verleden al niet door "de overheid" geleid in die zin dat een minister of staatssecretaris aan het hoofd stond. Het Staatsbedrijf der PTT had gewoon een eigen directie en directeur-generaal, en hetzelfde gold voor het Staatsbedrijf der Nederlandse Spoorwegen. Gewoon vakmensen op hun gebied die de overheidsbedrijven leidden. Het verschil met nu is echter dat winst niet het belangrijkste of enige oogmerk was. Natuurlijk moest er kostendekkend gewerkt worden, maar er waren geen aandeelhouders die dividend verwachtten, en service aan de klant, betrouwbaarheid en continuïteit stonden minstens zo hoog in het vaandel. En laten we wel zijn: wat is goedkoper: een overheidsbedrijf dat op die manier werkt, of 10 private ondernemingen die wél winst willen maken, en die om in de gunst van de klant te komen, talloze miljoenen (moeten) spenderen aan reclame-acties en promoties, geld dat niet ten goede komt van de klant, maar wat terugverdiend moet worden en dús zal de klant daarvoor moeten betalen. Wat is goedkoper: één overheidsbedrijf met één klantenservice en één monteursploeg, of 10 verschillende bedrijven die allemaal hun eigen dure reclamecampagnes hebben en hun eigen administratie hebben en hun eigen klantenservice en hun eigen uitvoerende dienst, en dat zal toch linksom of rechtsom betaald moeten worden.

Is het dan eigenlijk niet beter om alle bedrijven te nationaliseren?
Pas als ze gered moet worden omdat ze vitaal zijn. KLM is dat niet eens.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het CDA gaat in de startblokken.

Geplaatst: za jul 18, 2020 8:37 am 

Reacties: 325
Bekeken: 2827


PeterJKH schreef:
Lancelot schreef:
PeterJKH schreef:Waarom niet? Gewoon posterijen weer scharen onder overheids-nutsdiensten, evenals energie, water, openbaar vervoer, enz.

Ik wist niet dat jij zoveel vertrouwen hebt in onze overheid Peter


Voor nutsvoorzieningen lijkt mij een overheidsbedrijf zonder commercieel winstoogmerk verreweg het gunstigste.
Maar dat is Postnl niet, het is genoteerd aan de beurs.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het CDA gaat in de startblokken.

Geplaatst: do jul 16, 2020 9:30 pm 

Reacties: 325
Bekeken: 2827


PeterJKH schreef:
Biertje schreef:
PeterJKH schreef:


Wat er mis mee is, is dat het godsonmogelijk is om 5 verschillende bedrijven rendabel te laten werken als het om postbezorging gaat. Het is vele malen efficiënter om 1 postbedrijf te hebben dat 1 medewerker door de straat laat lopen om alle post te bezorgen, dan dat 5 verschillende bedrijven 5 verschillende mensen door de straat laten lopen om hier en daar een enveloppe in de bus te duwen. Da's gewoon logisch nadenken. Dat is hetzelfde als dat je 40 passagiers per rit hebt voor een stadsbus, maar in plaats van daar 1 stadsbus voor de laten rijden, laat je er 5 rijden van 5 verschillende busondernemers. De ene neemt er 5 mee, de andere 10, enz. Maar het eind van het liedje is gewoon dat het niet economisch is. Je kunt beter 1 stadsbus goed bezet laten rijden dan 5 stadsbussen met 5 mensen erin.


De ACM ziet daar geen bewijs voor. Daarnaast heeft Postnl veel zzpers-


Het is gewoon logisch nadenken. Als er 40 poststukken te bezorgen zijn in een straat, wat is dan economischer: 1 postbedrijf dat al die 40 poststukken in de bus laat doen door 1 medewerker, of 5 postbedrijven die ieder 8 poststukken laten rondbrengen door 5 verschillende medewerkers?
Als Post.nl ineens explosief groeit vindt jij dat nog steeds goed?

https://www.ad.nl/ad-werkt/explosieve-g ... ~ab0a4298/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het CDA gaat in de startblokken.

Geplaatst: do jul 16, 2020 8:06 pm 

Reacties: 325
Bekeken: 2827


Wat een vreselijke partij is dat bij het CDA, alles wordt geregisseerd door een paar mensen, de rest moet zijn bek houden.

Je zag aan de body language van Wopke, dat dat hem niet ging worden’
RECONSTRUCTIE CDAGeplaagd door persoonlijke twijfels en interne besluiteloosheid kreeg het CDA de lijsttrekkersstrijd die niemand had verwacht. Een reconstructie in drie delen.

Jan Hoedeman 16-07-20, 19:00 Laatste update: 19:43
1
Deel 1: Buurten
Ze zitten zo’n zeventig meter bij elkaar vandaan. CDA-Kamerlid Martijn van Helvert en zijn collega Pieter Omtzigt bezetten fraaie kamers in het voormalige ministerie van Justitie. Van Helvert loopt binnen bij Omtzigt, in de week van 22 juni. De week dat alleen staatssecretaris Mona Keijzer zich heeft gemeld als tegenkandidaat voor vicepremier Hugo de Jonge.


,,Zeg Pieter, klopt het nou dat er zich uit de fractie helemaal niemand opwerpt als lijsttrekkerskandidaat?’’ vraagt Van Helvert. Dat ziet de Limburger goed, stelt Omtzigt. Hij wil weten of Omtzigt zich dan niet gaat kandideren. Geen denken aan, antwoordt de Twentenaar. ,,Dan stel ik me kandidaat’’, kondigt Van Helvert aan en kuiert terug.

Tien minuten voor de deadline, op 24 juni om tien voor twaalf, stuurt Van Helvert de mail naar het partijbestuur. Wat hij dan niet weet is dat Omtzigt zich heeft bedacht. Hij heeft gepolst bij vertrouwelingen en journalisten met wie hij al lang omgaat of het verstandig zou zijn zich te kandideren. En of hij kans maakt.

Omtzigt besluit er vlak voor de deadline voor te gaan. Er golft een schok door de partijbure­len op het Haagse Buitenom.

Omtzigt spreekt ook uitgebreid met zijn vrouw Ayfer, de CDA-fractievoorzitter in de gemeenteraad van Enschede. En ook hij hakt de knoop door. Vijf minuten ná Van Helvert stuurt Omtzigt de mail dat hij er ook voor gaat. Er golft een schok door de partijburelen op het Haagse Buitenom.

Deel 2: De moeizame start
De mond van partijvoorzitter Rutger Ploum zou begin dit jaar zijn opengevallen als iemand hem had kunnen schetsen hoe de verkiezing van de CDA-lijsttrekker uiteindelijk zou verlopen. Het is Ploums grote opdracht: een lijsttrekker vinden voor het CDA zonder bloedvergieten en gedoe. Hij polst bij mensen in zijn grote netwerk wie ze de beste kandidaat vinden. En of ze vinden dat er een lijsttrekkersverkiezing moet komen.

Want Ploum heeft daar in het begin van dit jaar niet veel zin in. Zo’n verkiezing kost de partijkas veertigduizend euro met het huren van zalen, zo schat men. Het risico is bovendien dat er twee kampen ontstaan. Ploum hoopt dan nog dat de drie mogelijke kandidaten Hoekstra, De Jonge en Keijzer er samen zullen uitkomen.

In februari legt Ploum in de top van het partijbestuur het idee neer dat de CDA-lijsttrekker op het partijcongres van 6 juni moet worden gekozen. Dat plan wordt nog niet met de buitenwacht gedeeld, behalve met de mogelijke kandidaten Hoekstra, De Jonge en Keijzer.

Van de rails
Maar de uitbrekende coronacrisis rijdt dit plan van de rails. Over het lijsttrekkerschap wordt zeker tien weken niet gesproken. ,,Het landsbelang gaat voor, Wopke en Hugo moesten aan de bak’’ zegt een partijprominent over de sleutelrol die beide bewindslieden hadden te spelen bij de aanpak van de coronacrisis.

Toch broedt Ploum nu opeens wel op een verkiezing. Het kostenprobleem is weg omdat er toch geen zalen voor de lijsttrekkersdebatten kunnen worden gehuurd. Belangrijker is echter dat de lijsttrekker een mandaat moet hebben. Want het applaus van een afgeladen congres ontbreekt. Ook als er maar één kandidaat is, zal de partij daar met een stemming zijn fiat aan moeten geven.

Voorzitter Ploum wil toch een verkiezing. De lijsttrek­ker moet een mandaat hebben. Het applaus van een afgeladen congres ontbreekt

Pas in mei wordt er door het CDA weer fysiek vergaderd op het ministerie van Financiën. Na afloop van het voorbespreken van de ministerraad zitten Ploum, Hoekstra, De Jonge en soms ook Keijzer bij elkaar.

Ze bespreken de procedure en er wordt ook onderling afgetast of ze zich zouden kandideren. Een betrokkene zegt daarover: ,,Je zag aan de body language van Wopke, dat dat hem niet ging worden.’’ Een andere ingewijde: ,,De twijfel van Wopke was een constante. Bij de ene zin die hij uitsprak dacht je: hij gaat het doen. Dat werd dan weer teniet gedaan door de volgende zin.’’

Ploum geeft aan dat hij voor de zomer uitsluitsel wil wie de CDA-lijst gaat trekken. Want na de zomer komt er mogelijk een tweede coronagolf, zet de recessie door en staat Prinsjesdag voor de deur.

Riskant porretje
Daarom zal hij een filmpje maken waarmee hij met een mansgrote nummer één door het land zal reizen. Hij doet Rotterdam aan voor De Jonge, Volendam voor Keijzer. Als hij de één parkeert voor het ministerie van Financiën, waar Hoekstra resideert, weet Ploum dat hij een riskant porretje uitdeelt aan een twijfelaar.

De boodschap wordt verstaan. Hoekstra belt Ploum om te zeggen dat hij vijftien juni in de Telegraaf meldt dat hij geen kandidaat is. De Jonge, die ook een telefoontje van Hoekstra krijgt, realiseert zich daarop dat het een ander, overzichtelijker speelveld wordt. Drie dagen na het afhaken van Hoekstra kandideert hij zich.

Hoekstra krijgt van verschil­len­de kanten het verwijt: ,,Zie je wel, door jou komt er nu chaos’’


Inmiddels krijgt Hoekstra uit alle hoeken en gaten de volle laag. De partij lijkt in een collectief rouwproces omdat Hoekstra niet meedoet. Gewone leden begrijpen het werkelijk niet, ze zagen het niet aankomen.

En als duidelijk is geworden dat er vier kandidaten participeren, waarvan er drie zeggen mee te doen omdat Hoekstra is afgehaakt, krijgt de minister van Financiën van verschillende kanten het verwijt: ,,Zie je wel, door jou komt er nu chaos.’’

Voor de Volendamse Mona Keijzer is steeds één ding duidelijk geweest. Als Hugo de Jonge lijsttrekker dreigt te worden, zal zij zich hoe dan ook kandideren. Dat weten haar intimi al een half jaar. Een week na het nieuws van Hoekstra parachuteert zij zich. Niet alleen omdat ze vrouw is. Keijzer zal zich ook kandideren omdat ze Hugo de Jonge geen goede kandidaat vindt. Ze had zich wel willen neerleggen bij CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra.

Deel 3: De apotheose
In de eerste ronde vallen Van Helvert en Keijzer af. De spanning zit echt in de tweede ronde, ook omdat De Jonge net niet boven de vijftig procent uitkomt. Nu gaat de finale van start: De Jonge versus Omtzigt.

Omtzigt hint erop dat hij steun krijgt van Hoekstra. Dan krijgt Hoekstra voor de tweede keer te maken met enorme druk. Veel CDA’ers vinden dat hij zich moet uitspreken voor wie hij is. Maar Hoekstra heeft daar geen zin in. Hij heeft de stoet prominenten gezien die hun steun uitspraken voor De Jonge, zoals Ruth Peetoom, Sybrand Buma en Ferd Grapperhaus. Hoekstra vindt dat de leden zelf moeten kiezen.

Al tijdens de eerste ronde gaat begin juli het gerucht dat Hoekstra bij Jaïr op camera zegt op wie hij stemt. Dat doet hij toch niet, maar als de tweede ronde loopt besluit hij onder toenemende druk dat hij een wijs salomonsoordeel zal geven. Hoekstra stelt dat als Pieter hem vraagt hij, ja zal zeggen. En dat zal hij ook doen als Hugo dat doet. Toch wordt dit beschouwd als verkapte steun aan Omtzigt.

De Jonge biedt Omtzigt aan of hij zijn running mate wil zijn. Het verschil is zó klein, daar kan De Jonge niet zomaar overheen stappen

Het wordt bloedstollend spannend. Het kamp rond Hugo de Jonge heeft niet meer het gevoel dat de buit binnen is. Het gespin dat Omtzigt een ruziemakende solist zou zijn beklijft niet. Maar de rest van de partij gaat ook niet massaal achter De Jonge staan, zo is het sentiment.

Het kan alle kanten op
Dinsdagavond zit Omtzigt met enkele vertrouwelingen bijeen. Het gevoel is dat het alle kanten op kan. ,,We gingen niet eens even bespiegelen: wat doen we als je het wordt? Maar zeker niet: wat doen we als je het niet wordt? Dat gíng niet in zijn hoofd,’’ zegt een betrokkene.

Woensdagochtend horen De Jonge en Omtzigt om kwart over tien dat het nogal nipt is. De Jonge wint met 50,7 procent tegenover 49,3 procent voor Omtzigt. In het overleg met zijn campagneteam besluit De Jonge zijn rivaal te bellen en hem aan te bieden of hij running mate wil zijn. Het verschil is zó klein, daar kan De Jonge niet zomaar overheen stappen. Omtzigt doet het.

Keijzer niet vanzelfsprekend op plaats 3

Partijvoorzitter Ploum neemt dat voorstel onmiddellijk over, al betekent dat niet dat Keijzer dan op nummer drie mag rekenen. In de partijtop wordt niet vanzelfsprekend gevonden dat de nummer 2 van 2012 en 2017 opnieuw de hoogst genoteerde CDA-vrouw is. Het wordt als wanklank gezien dat ze haar kiezers heeft opgeroepen op Omtzigt te stemmen.

Als de pers na de uitslag en de interviews uit de Haagse tramremise is vertrokken gaan de twee campagneteams naar de kantine op de eerste verdieping. Daar maken ze kennis. De geoliede machine van Hugo de Jonge en de familie en vrienden van Pieter Omtzigt.

Van Hoekstra dan nog geen bericht. Het blijft nog uren stil voordat woensdagavond om negen uur een tweet uit de Pyreneeën komt. Wandelaar Hoekstra heeft eindelijk wifi en laat weten: ‘Gefeliciteerd lijsttrekker Hugo de Jonge en runningmate Pieter Omtzigt. Op naar 2021, aan de slag voor Nederland!’'


https://www.ad.nl/politiek/je-zag-aan-d ... ~a722debe/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het CDA gaat in de startblokken.

Geplaatst: do jul 16, 2020 2:42 pm 

Reacties: 325
Bekeken: 2827


Lancelot schreef:
Biertje schreef:
Lancelot schreef:

Als een partij geen leider heeft worden de verschillende stromingen in een partij zichtbaar. De VVD had de lijn Rita Verdonk en de lijn Mark Rutte bijvoorbeeld. Het is aan de leider om alle neuzen 1 kant op te krijgen. Rutte is daarin geslaagd, nu is het de taak van Hugo de Jonge om hiervoor te zorgen. Eén stroming heeft hij in elk geval al in zijn kamp gekregen en dat is Peter Omzigt. Te betwijfelen is of na de verkiezingen we ooit nog gaan horen van Mona of Wopke als CDA politicus. Gaat verder om haar 98 kinderen op te voeden en Wopke gaat naar het CPB of wordt commissaris bij ASML, zoiets. Het is niet zo moeilijk deze keer om iedereen in het gareel te krijgen. Als het CDA nou ook nog een beetje slimme campagne insteekt kunnen ze nog wel eens hoge ogen gooien. De Jonge gaf al een eerste aanzet door af te geven op het liberalisme. Omzigt zal hameren op betrouwbaarheid. Waarde en fatsoen, iets wat Balkenende voorstond maar dan in een modern jasje gegoten.
Dat je in een leger kadaverdiscipline voert snap ik nog als dat werkt, maar kadaverdiscipline in een partij en kabinet geeft klote wetgeving, werkt uiteindleijk niet en geeft gedonder en dat is duidelijk zichtbaar.

Duidelijk zichtbaar? In dit kabinet? Een kabinet dat geen meerderheid heeft in beide kamers en toch de rit zeer waarschijnlijk 4 jaar uitzit lijkt me juist een kabinet waar discipline werkt en waar weinig gedonder is. Of wetgeving klote is zal blijken bij de volgende verkiezingen als partijen afgerekend worden op hun werk.
Omdat partijen bang zijn dat het hun stemmen gaat kosten als ze breken maar dit is niet aangetoond dat het altijd zo is. Dat wetgeving klote is is al bewezen, zie boerkawetgeving. Wat de politie of buschauffeur moet doen staat er niet in. Een gelegenheidswetje om Wilders tevreden te houden tijdens Rutte I

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het CDA gaat in de startblokken.

Geplaatst: do jul 16, 2020 1:24 pm 

Reacties: 325
Bekeken: 2827


Lancelot schreef:
Hume schreef:
Lancelot schreef:
Wel, ik denk dat het CDA tevreden kan zijn. Een beschaafd gevecht om het leiderschap uitmondende in De Jonge die het goed deed als wethouder en nu als minister met een pittbull die de partij scherp kan houden. Als de samenwerking tussen die twee een beetje gaat werken gaat dit het CDA geen windeieren leggen.


Beschaafd vooral in woorden ,in werkelijkheid zagen we het maten naaien van Hoekstra in de achterkamer en Mona met haar stemadvies.
Met de zalvende woorden van eenheid , blijkt het CDA vreselijke verdeeld te zijn en net zo onfris als Asscher van de PvdA.
Mijn voorspelling is dat dit ze de komenden jaren gaat achtervolgen.
Vooral Rutte kan tevreden zijn, met zijn VVD is hij nu de enige speler op rechts, zonder gekrakeel.

Als een partij geen leider heeft worden de verschillende stromingen in een partij zichtbaar. De VVD had de lijn Rita Verdonk en de lijn Mark Rutte bijvoorbeeld. Het is aan de leider om alle neuzen 1 kant op te krijgen. Rutte is daarin geslaagd, nu is het de taak van Hugo de Jonge om hiervoor te zorgen. Eén stroming heeft hij in elk geval al in zijn kamp gekregen en dat is Peter Omzigt. Te betwijfelen is of na de verkiezingen we ooit nog gaan horen van Mona of Wopke als CDA politicus. Gaat verder om haar 98 kinderen op te voeden en Wopke gaat naar het CPB of wordt commissaris bij ASML, zoiets. Het is niet zo moeilijk deze keer om iedereen in het gareel te krijgen. Als het CDA nou ook nog een beetje slimme campagne insteekt kunnen ze nog wel eens hoge ogen gooien. De Jonge gaf al een eerste aanzet door af te geven op het liberalisme. Omzigt zal hameren op betrouwbaarheid. Waarde en fatsoen, iets wat Balkenende voorstond maar dan in een modern jasje gegoten.
Dat je in een leger kadaverdiscipline voert snap ik nog als dat werkt, maar kadaverdiscipline in een partij en kabinet geeft klote wetgeving, werkt uiteindleijk niet en geeft gedonder en dat is duidelijk zichtbaar.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het CDA gaat in de startblokken.

Geplaatst: do jul 16, 2020 12:41 pm 

Reacties: 325
Bekeken: 2827


Raya schreef:
Asscher deugt net zo min als vele anderen. Hij stond met Samsom te springen om een triootje met Rutte aan te gaan en zo Rutte II te vormen. Terwijl de PvdA stemmen probeerde te winnen met de roep de VVD buiten het torentje te houden. Het werd vervolgens volledig VVD-beleid, met de verhuurdersheffing, werken voor een uitkering, in 1 ruk fors verhogen van het Eigen Risico in de zorg, etc.

Dat mogen we Asscher nooit vergeven.
Zeker, maar die leiderschapswissel was het niet idee van Hans Spekman, de toenmalige voorzitter. De PvdA begreep pas na de nederlaag dat de kiezer helemaal niet zat te wachten op een kabinet PvdA-VVD, terwijl gek genoeg de leden wél achter dat kabinet stonden. Ook Hans Spekman en zelfs de huidige voorzitter snapt de keizer niet en de SP ook niet.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het CDA gaat in de startblokken.

Geplaatst: do jul 16, 2020 11:25 am 

Reacties: 325
Bekeken: 2827


Hume schreef:
Biertje schreef:
Hume schreef:


Beschaafd vooral in woorden ,in werkelijkheid zagen we het maten naaien van Hoekstra in de achterkamer en Mona met haar stemadvies.
Met de zalvende woorden van eenheid , blijkt het CDA vreselijke verdeeld te zijn en net zo onfris als Asscher van de PvdA.
Mijn voorspelling is dat dit ze de komenden jaren gaat achtervolgen.
Vooral Rutte kan tevreden zijn, met zijn VVD is hij nu de enige speler op rechts, zonder gekrakeel.
Waar bestaat de onfrisheid van Asscher uit?


De geur van maten-naaier blijft aan Asscher hangen ,na zijn onfrisse manier in de het debat met Samsom.
Zo lang hij blijft zitten als partijleider ,zal de PvdA niet veel groter worden.
Is dat alles? Over dat maten naaien, dat was niet een idee van Asscher en dat geldt ook niet voor de inwisseling van Samson voor Asscher. Raad eens van wie dat vandaan kwam?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het CDA gaat in de startblokken.

Geplaatst: do jul 16, 2020 10:24 am 

Reacties: 325
Bekeken: 2827


Hume schreef:
Rightnow schreef:
Hume schreef:


Het is in ieder geval zo ,dat het het CDA met Omtzigt als 2e, een grote troef heeft om de PVV/FVD kiezers te trekken.
Dat is het goede nieuws van deze uitslag.
Natuurlijk blijft de affaire die we hebben gezien bij Rutte en Verdonk , een groot risico voor het CDA.
Het is dus nog de vraag of jij kunt huilen of dansen. :hardlachen:

Sowieso: Hugo de Jonge heeft gewonnen! Het partijbestuur en een nipte meerderheid van leden, waaronder vooral de meest actieve BEROEPSPOLITICI, staan in meerderheid achter DE JONGE waardoor die alle macht heeft.

Alleen individuele kamerleden kunnen de Groen-Linkse koers van De Jonge iets bijbuigen, als een soort dissidenten op rechts. Met grote moed en grote integriteit zal dit wel eens voorkomen, maar het kan alleen dankzij actieve steun van een achterban die er bovenop blijft zitten.

Ik zou Forum of SGP gaan stemmen. Dan weet je wat je hebt en dat is duidelijker. Ik wist al wat ik had toen Rutte I spaak liep. Ik stopte met CDA stemmen omdat de inhoudelijke standpunten niet voldoende de mijne waren.

Feit dat is de wegkijkers altijd tegen alle logica in zich blijven vastklampen aan media-beeldvorming rond personen, zowel positief als negatief, terwijl nuchter bekijken van programma en verrichtingen gewoon de weg had kunnen wijzen: het CDA werd steeds meer een bijwagen van Groen Links.


Je blijft toch een simpele ziel met een Groen links hobbel, die je overal ziet.
Gr L is in dit verhaal niet aan de orde en zit ook niet in de regering.
Het CDA grijpt met dit duo de Jong- Omtzigt nieuwe kansen en dat zal niet meevallen voor FVD.
Als de Rutte-Verdonk affaire hier zich niet zal voordoen, dan zal het CDA zeker kiezers van andere partijen naar zich toe halen.
Zij zullen zeker weer meedoen in een volgende regering.
Het is niet mijn partij ,maar het is niet anders.
Toch klopt je betoog niet. Hoe kan het dat 'rentmeester' CDA ineens wel akkoord gaat met giften zonder voorwaarden aan Italië? Je kunt dus zeggen dat CDA en VVD om zijn.
Citaat:
,,Gezien de impact van de coronacrisis is een extra ingreep gerechtvaardigd’’, stelde Pieter Omtzigt vervolgens namens het CDA. Hij noemt de Nederlandse positie - namelijk dat de EU-begroting maximaal 1 procent van het gemeenschappelijk inkomen van de 27 lidstaten mag bedragen - onhoudbaar. Tegelijk kan Nederland niet alles zomaar accepteren. ,,Het CDA pleit voor een verstandig plan. Er mag alleen geld naar landen die echt getroffen zijn door corona. Er moet een duidelijke link zijn.’’


https://www.ad.nl/politiek/kamer-vreest ... ~ab9adabf/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het CDA gaat in de startblokken.

Geplaatst: do jul 16, 2020 9:55 am 

Reacties: 325
Bekeken: 2827


Rightnow schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:
Hugo de Jonge: ‘Met één Team CDA gaan wij op weg naar TK2021. Met Pieter als mijn running mate. Samen gaan wij vol vertrouwen de campagne in om het CDA groot, misschien wel de grootste, te maken.’

Zo zo ... 'running mate' ... dat schept verplichtingen.
Plekje 2 of 3 op de kieslijst?
Straks een ministerschap? Ow nee, Pieter heeft al aangegeven dat niet te ambiëren.
Ik weet het al: CDA fractieleider in de tweede kamer. Met als eerste agendapunt het door de kamer loodsen van de Coronawet.

Ben benieuwd hoe lang het Pieter bevalt als de bitch van Hugo.
:hum:


Het is in ieder geval zo ,dat het het CDA met Omtzigt als 2e, een grote troef heeft om de PVV/FVD kiezers te trekken.
Dat is het goede nieuws van deze uitslag.
Natuurlijk blijft de affaire die we hebben gezien bij Rutte en Verdonk , een groot risico voor het CDA.
Het is dus nog de vraag of jij kunt huilen of dansen. :hardlachen:

Sowieso: Hugo de Jonge heeft gewonnen! Het partijbestuur en een nipte meerderheid van leden, waaronder vooral de meest actieve BEROEPSPOLITICI, staan in meerderheid achter DE JONGE waardoor die alle macht heeft.

Alleen individuele kamerleden kunnen de Groen-Linkse koers van De Jonge iets bijbuigen, als een soort dissidenten op rechts. Met grote moed en grote integriteit zal dit wel eens voorkomen, maar het kan alleen dankzij actieve steun van een achterban die er bovenop blijft zitten.

Ik zou Forum of SGP gaan stemmen. Dan weet je wat je hebt en dat is duidelijker. Ik wist al wat ik had toen Rutte I spaak liep. Ik stopte met CDA stemmen omdat de inhoudelijke standpunten niet voldoende de mijne waren.

Feit dat is de wegkijkers altijd tegen alle logica in zich blijven vastklampen aan media-beeldvorming rond personen, zowel positief als negatief, terwijl nuchter bekijken van programma en verrichtingen gewoon de weg had kunnen wijzen: het CDA werd steeds meer een bijwagen van Groen Links.
SGP steunt crony capitalism

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het CDA gaat in de startblokken.

Geplaatst: do jul 16, 2020 9:54 am 

Reacties: 325
Bekeken: 2827


Hume schreef:
Lancelot schreef:
Lies schreef:
We zullen het zien vandaag, wie de kans krijgt om de schaapjes weer in het CDA-weiland terug kan drijven. Daar gaat het om en dat gaat moeilijk worden, omdat veel schaapjes het gras van gladde praatjes niet smakelijk vinden, het op rantsoen staan niet accepteren.
Wel, ik denk dat het CDA tevreden kan zijn. Een beschaafd gevecht om het leiderschap uitmondende in De Jonge die het goed deed als wethouder en nu als minister met een pittbull die de partij scherp kan houden. Als de samenwerking tussen die twee een beetje gaat werken gaat dit het CDA geen windeieren leggen.


Beschaafd vooral in woorden ,in werkelijkheid zagen we het maten naaien van Hoekstra in de achterkamer en Mona met haar stemadvies.
Met de zalvende woorden van eenheid , blijkt het CDA vreselijke verdeeld te zijn en net zo onfris als Asscher van de PvdA.
Mijn voorspelling is dat dit ze de komenden jaren gaat achtervolgen.
Vooral Rutte kan tevreden zijn, met zijn VVD is hij nu de enige speler op rechts, zonder gekrakeel.
Waar bestaat de onfrisheid van Asscher uit?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het CDA gaat in de startblokken.

Geplaatst: wo jul 15, 2020 5:29 pm 

Reacties: 325
Bekeken: 2827


Citaat:
En maakte dit allemaal nog een verschil voor de samenwerking in het kabinet?
"Reken maar dat bij coalitiepartijen ook met veel interesse is gekeken. Was Omtzigt gekozen, dan zou dat tot spanningen kunnen leiden. Die vrees is er nu niet: De Jonge is als vice-premier is een stuk bestuurlijker ingesteld en uitgesproken voorstander van stabiliteit.”
Daarmee trek ik een sim[ele doch juiste conclusie: het CDA gaat echt niets veranderen aan de zorg of aan de overheidsdiensten en wil eveneens gewoon verder, net alsof er niets is gebeurd. Was Omtzigt
toch lijsttrekker geworden, dan zouden er zaken moeten veranderen en dan is het niet zeker of het CDA meeregeert. Wat wordt trouwens de rol van Omtzigt als hij fractieleider wordt? Staakt hij dan zijn onderzoekswerk? Daar zal de partijtop blij mee zijn.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politie ... t-zijn-rol

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het CDA gaat in de startblokken.

Geplaatst: wo jul 15, 2020 2:42 pm 

Reacties: 325
Bekeken: 2827


Lies schreef:
Biertje schreef:
Rightnow schreef:


Opschuddingg? Stond dat echt op de Telegraaf website? https://www.telegraaf.nl/nieuws/1027905 ... rekker-cda

Nu staat het er niet meer ....
Dat stond er echt op, ik verzin dit niet, MAar het komt wel vaker voor dat de Telegraaf artikelen binnen een minuut herschrijft.
Misschien hadden ze wat de opschudding betreft een vooruitziende blik, want hoe gaat de situatie van het CDA er uit zien na de verkiezingen van 17 maart 2021? Ik heb zo'n vermoeden dat bij veel partijen de kurken na de uitslag van de champagnefles knalden. Tegen die tijd, als het CDA dit gaat inzien, zal er vanwege de coronacrisis wel een verbod komen om naar het stembureau te gaan.
Komt de wens van Ollongren dan toch nog uit,

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het CDA gaat in de startblokken.

Geplaatst: wo jul 15, 2020 1:32 pm 

Reacties: 325
Bekeken: 2827


Citaat:
De Jonge, zelden verlegen, had vorige week al aangekondigd dat hij zou winnen, al gebeurde dat niet in één ronde, zoals hij had voorspeld.
Komt dat door die 100,000 wanbetalers bij het CDA? Het is lachen bij het CDA 40,000 leden, 1//4 betaalt niet . :luidlachen:

https://www.ad.nl/politiek/10-000-cda-e ... ~a14bef1a/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het CDA gaat in de startblokken.

Geplaatst: wo jul 15, 2020 1:27 pm 

Reacties: 325
Bekeken: 2827


Rightnow schreef:
Biertje schreef:
Citaat:
DEN HAAG - Het CDA heeft Hugo de Jonge verkozen tot lijsttrekker. Hij kreeg 50,7 procent van de leden achter zich en bleef daarmee tegenstrever Pieter Omtzigt nipt voor. De vicepremier was de grote favoriet, maar kreeg nog flink tegenstand van Omtzigt. Uiteindelijk heeft de partij toch gekozen voor bestuurlijke betrouwbaarheid boven opschudding.
:blink: :luidlachen:


https://www.telegraaf.nl/nieuws/1027905 ... rekker-cda


Opschuddingg? Stond dat echt op de Telegraaf website? https://www.telegraaf.nl/nieuws/1027905 ... rekker-cda

Nu staat het er niet meer ....
Dat stond er echt op, ik verzin dit niet, MAar het komt wel vaker voor dat de Telegraaf artikelen binnen een minuut herschrijft.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het CDA gaat in de startblokken.

Geplaatst: wo jul 15, 2020 12:29 pm 

Reacties: 325
Bekeken: 2827


Citaat:
DEN HAAG - Het CDA heeft Hugo de Jonge verkozen tot lijsttrekker. Hij kreeg 50,7 procent van de leden achter zich en bleef daarmee tegenstrever Pieter Omtzigt nipt voor. De vicepremier was de grote favoriet, maar kreeg nog flink tegenstand van Omtzigt. Uiteindelijk heeft de partij toch gekozen voor bestuurlijke betrouwbaarheid boven opschudding.
:blink: :luidlachen:


https://www.telegraaf.nl/nieuws/1027905 ... rekker-cda

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het CDA gaat in de startblokken.

Geplaatst: wo jul 15, 2020 8:27 am 

Reacties: 325
Bekeken: 2827


https://www.ad.nl/politiek/10-000-cda-e ... ~a14bef1a/

:luidlachen: :luidlachen:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het CDA gaat in de startblokken.

Geplaatst: di jul 14, 2020 5:10 pm 

Reacties: 325
Bekeken: 2827


Hume schreef:
Lies schreef:
Omtzigt: "We zijn altijd alleen maar met het quote-je van de dag bezig, nooit met de problemen daaronder".


Welke problemen bedoel je ? de richtingen-strijd in het CDA?
Voor de problemen bij de belastingdienst is ook een topic.
Voor etnisch profileren en discriminatie is ook een topic.
Waarom vraag je naar de bekende weg, zoals je wel vaker doet?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het CDA gaat in de startblokken.

Geplaatst: ma jul 13, 2020 6:23 pm 

Reacties: 325
Bekeken: 2827


Hume schreef:
Lies schreef:
Hume schreef:


Je hebt gelijk
Omtzigt doet het prima.
Alleen hij is niet van mijn partij.
Balkenende heeft in al die jaren niets gepresteerd.
Voor mij mogen ze het CDA opheffen.
Ik heb dat gevoel 'mijn partij' nooit gehad, maar ken wel de linkse en rechtse stromingen, wel en niet hebben van een geloof, in mijn familie en omgeving, dat vergt stuurmanskunst. Zo zie ik het CDA ook. Ik heb geen problemen met deze partij, ik zou Omtzigt kunnen kiezen, i.p.v. De Jonge met z'n te veel aan zalvende woorden.


Dat gevoel heb ik ook nooit gehad en nu nog niet.
Alleen het CDA zal ik nooit stemmen, want je weet nooit wat je krijgt met die partij.
Buma ,Mona, De Jong en Omtzigt ,totaal verschillende mensen en ideeën en In Rutte I grote ruzie om de koers.
Balkenende ,die jaren mooie praatjes hield over de VOC mentaliteit,maar niets presteerde.
Geef mij maar politici, die niet alleen roepen maar ook iets presteren en daar hoort Rutte bij , Pechtold en ook
Omtzigt.
In Rutte III is het CDA onzichtbaar en vaart mee met buitenspeler van de VVD ,Hoekstra.
Mona, met haar jongens ,Volendammers en pannenkoeken , is net als vrouw Antje ,goed voor de reclame in het buitenland.
Voor de Christen Unie heb ik wel respect , maar die minister krijgt nu al die boze boeren over zich heen.
Kortom, het is niet eenvoudig om een partij te kiezen.
Rutte presteert? Zeg dat wel, productie huizen staan stil door PFAS en die maatregelen wordt door Rutte. Dankzij Rutte barsten we van de windmolens en er komen er nog veel meer bij en allemaal gaan ze stroomopwekken voor energieslurpers: datacenters. . Dankzij Rutte worden de mensen in Groningen die scheuren hebben in huizen door aardgaswinning niet geholpen. Dankzij Rutte blijven we jarenlang luchtverkeersleiders op Lelystad betalen, zelfs nu duidelijk wordt dat de eerste jaren geen commercieel vliegtuig zal landen op Lelystad, dankzij Rutte veranderd er niets bij de Belastingdienst en wordt er steeds minder belasting geïnd.

Christenunie is niet handig geweest. Ze krijgen de rotzooi op te ruimen van het CDA, Ik snap niet dat Segers dat pikt.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 5 [ Er voldeden 90 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling