Het is nu di maart 31, 2020 1:09 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 115 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: wo maart 25, 2020 5:03 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 8041


Citaat:
De rechter in Lelystad vindt de parafrase toch ‘gebrekkig’. ,,De drie woorden hebben namelijk een bijzonder negatief gewicht. Toch is dat niet doorslaggevend in deze zaak,” vindt de rechtbank.

Die wijst juist ook op de uitspraken van Baudet over onder meer een ‘blank en dominant Europa’. ,,De parafrase van de presentatrice van Buitenhof kan daar niet los van worden gezien. Daarnaast is Baudet een publieke figuur, die actief deelneemt aan het publieke (politieke) debat. Dit betekent dat hij meer moet accepteren dan de gemiddelde burger."

Ook zegt de rechter: ,,Bovendien kan de vraag van de presentatrice worden gezien als een bijdrage aan het publieke debat. Volgens het Europese Hof van de Rechten van de Mens mag het recht op vrijheid van meningsuiting dan minder snel ingeperkt worden. Ook is van belang dat kort na de uitzending Baudet publiekelijk heeft gewezen op de woorden die hij in de Tweede Kamer had gebruikt. Die woorden zijn toen ook door de VPRO op haar website geplaatst.”
Buitenhof die een debat aanslingert? Laat mij niet lachen. En als er al sprake is van aanslingeren dan moet die presentracie wel 1 pet dragen en niet 2 of nog meer.

https://www.ad.nl/politiek/baudet-verli ... ~aca39409/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: ma maart 16, 2020 8:52 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 8041


Waarover Baudet zit te liegen? Over het feit dat wij een voorbeeld moet nemen aan Singapore. Maar wacht even, in Japan en andere Aziatische landen heeft men veel ervaring opgedaan met SARS, een broertje van COVID-10 en daar hebben ze kennelijk van geleerd want dat heeft hen toen een hoop doden gekost. . Het is ongewoon om daar geen mondkapje te dragen als je verkouden bent, je wordt daar keihard op aangesproken en afgerekend. . Die mensen houden daar dus een geheel andere cultuur op na.

https://www.youtube.com/watch?v=QRh4LE_YLk4

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: zo maart 15, 2020 12:38 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 8041


kwaaisteniet schreef:
Raya schreef:
kwaaisteniet schreef:
O.a. door de instelling van de commissie van toezicht zal er niet gemakkelijk misbruik van de wet gemaakt worden.
Ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat, en niet te vergeten het is oneindig veel beter dan met de oude wet.


Ik heb niet zo'n vertrouwen in dergelijke commissies. Het hangt er maar net vanaf wie er in zitten en hoe de opdracht is geformuleerd. En wie uiteindelijk beslist en uitvoert.


Er is in Nederland heel erg veel geregeld omtrent de activiteiten van de veiligheidsdiensten. Ik vermoed zelfs dat onze veiligheidsdiensten de meest gecontroleerde van vergelijkbare democratische westerse landen is.
Met de volgende link kun je er nog meer over vernemen:
https://www.aivd.nl/onderwerpen/toetsin ... trole-aivd
Er is ook een keer een eind aan wat mogelijk is op dit gebied.
Als je een fundamenteel wantrouwen jegens de overheid koestert is er natuurlijk niets goed.
Is het omgekeerde dan niet het geval?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: za maart 14, 2020 3:25 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 8041


Raya schreef:
kwaaisteniet schreef:
baedeker schreef:
Van Engelshoven is alleen maar bezig met de Nederlandse geschiedenis zwart te maken, en Ollongren had het steeds over nepnieuws, wilde censuur, maar kon geen voorbeeld geven van wat ze bedoelde. Het zijn beide vormen van manipulatie van de waarheid, zoals dat in dictaturen ook gebeurt. Echt een hoogst onfris clubje dat D66. Ik snap niet wat je er in ziet.

Van Engelshoven wil de geschiedenis in een meer realistisch beeld schetsen. Daar is helemaal niets mis mee.

Het zogenaamde nepnieuws zou voor zover ik het begrijp gewoon blijven staan, maar daarnaast zou een nieuwsbericht met de juiste feiten geplaatst worden. Daar is weinig censuur aan te ontdekken, tenzij je dit pertinent in een kwaad daglicht wilt stellen.
Een voorbeeld: Jouw Messias maakt middels de media de bevolking wijs dat wij als enig land iets aan de klimaatdoelstellingen doen.
In zo'n geval is het niet meer dan correct om de juiste feiten weer te geven dat 196 landen zich bezig houden met de klimaatdoelstellingen en dat ons land binnen de EU er zelfs het minste aan doet. (Terwijl we er het meest bij gebaat zijn)
En zo kun je nog wel even doorgaan.

Censuur pas je toe als je vrije en onafhankelijke journalistiek bijvoorbeeld middels de rechter wilt verbieden. Dat is pas echte censuur die alleen in dictatoriale regimes voorkomt.
Vreemd dat je het fundamentele verschil niet ziet. Heb je weer een gekleurde bril op?


Het probleem bij een meer realistisch beeld van de geschiedenis, vanuit de overheid, is dat de schoolboeken daar al honderd jaar mee zijn vol geschreven. We hadden een heerlijke VOC-tijd en ach, slaven waren ook maar gewoon handelswaar, geen mensen. En het koningshuis is alles. En we moeten vooral gehoorzaam zijn, en blij zijn dat we stemrecht hebben. Verder moeten we zwijgen.
Zie hier de samenvatting van 12 jaar les in Nederlandse geschiedenis op de lagere- en middelbare school.
Je kunt dat niet aan van Engelshoven overlaten. De staat moet zich daar eigenlijk helemaal buiten laten.

Het begin rond nepnieuws was niet het plaatsen van feiten (volgens de overheid), maar het plaatsen van kranten e.d. die volgens de overheid nepnieuws hadden doen verschijnen, op een zwarte lijst te plaatsen, waarmee de betreffende instelling in zijn geheel als onbetrouwbaar werd gekwalificeerd. En prompt plaatste de EU kranten en omroepen op in dat onbetrouwbaarheidsregister, die zich negatief maar wel feitelijk, hadden uitgelaten over de EU.

Nee, laat de overheid zich maar met andere dingen bezighouden. Zoals voldoende IC-bedden, mondkapjes e.d. Dan kunnen onderzoeksjournalisten zich bezig houden met feiten stellen tegenover nepnieuws, veelal door de overheid verspreid.
Ik heb van Van Engelshoven geen enkele kritiek gehoord op de docu 75 jaar bevrijding. Niets is gezegd over de kwalijke rol die Nederlanders toen hadden en nu nog hebben: de Joden niets beschermen en het overheidsapparaat dat de Duitsers hielp Als je kijkt baar de hedendaagse praktijk wordt het steeds schokkender hoe steeds meer de overheid van je weet en hoe steeds meer gegevens aan het bedrijfsleven wordt verkocht. D66 is de gewoon vergeten dat de bezetter dankbaar gebruik heeft gemaakt van de bevolkingsregisters. Nooit meer oorlog? Met D66 gaat dat sowieso niet lukken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: za maart 14, 2020 11:03 am 

Reacties: 622
Bekeken: 8041


kwaaisteniet schreef:
Volgens mij ging Biertjes andere item over minister Engelshoven die het nodig vond om de geschiedschrijving aan te passen zoals die werkelijk gebeurd was. Dat lijkt me geen punt.
En nu kom jij weer met een nieuw punt over minister Ollongren die het heeft over nep-nieuws. Daarvan mag toch aangenomen worden dat dat in ruime mate aanwezig is en dat dat algemeen bekend is?.
Is die Messias van jouw daar zelfs geen rechtszaak over begonnen. Of meet je altijd met twee maten?
Met 2 maten meten, D66 is hierin King.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: vr maart 13, 2020 12:34 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 8041


kwaaisteniet schreef:
Biertje schreef:
Nederland is geen emigratie maar een immigratieland. Intergratie is een wassen neus omdat er geen consequenties aan verbonden zijn. En natuurlijk wordt het steeds lastiger om iemand uit Nederland te zetten, als het gaat om de Dublinakkoorden is dat al een probleem .Nederland is vol, vuil en duur

Wat ik er van weet en ook meemaakte is dat men z'n eigen inburgering zelf moet betalen, eventueel met behulp van een lening.
Als de betrokkene niet binnen 3 jaar slaagt voor het examen wordt een boete opgelegd. Verder kan een definitieve verblijfsvergunning geweigerd worden als er binnen 5 jaar geen diploma voor het inburgeringstraject wordt verkregen.
Dat er geen consequenties zijn verbonden aan de inburgering is dus niet juist. (Ik zal je maar niet voor de rechter slepen, anders wordt die nog overspannen).
In Zaandam is het wellicht vuil, maar daar moet je je gemeentebestuur maar op aanspreken, die zijn daar verantwoordelijk voor.
Na de slachting die het corona-virus aanbrengt is ons land weer heel wat leger.
Wat een flutmaatregelen, Iemand een boete opleggen die de persoon niet kan betalen. Osn land is vol, vuil en duur en hoe meer immigranten je binnen laat des te groter is de aanslag op de middeninkomens die dat moeten bekostigen.
Mij voor de rechter slepen vanwege een mening die ik aanhang? Het wordt met de dag gekker met D66-ers.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: vr maart 13, 2020 9:05 am 

Reacties: 622
Bekeken: 8041


kwaaisteniet schreef:
Raya schreef:
Rob Jetten (D66) wilde juist Afrikanen naar Nederland halen om hier te komen werken.

https://nos.nl/artikel/2322770-d66-haal ... frika.html

Zit je de zaak te manipuleren Raya? De feiten tonen toch echt iets anders.
Waar zie je Jetten in hemelsnaam staan? Ik zie hem nergens opduiken.
Dames en heren en andere mensen, Raya verspreidt nep-nieuws. Hier moet state pede een eind aan komen.
Ik eis dat je de feiten correct weergeeft. Ik geef je één uur en als je dan je bericht niet gerectificeerd hebt sleep ik je voor de rechter om te eisen dat je het valse bericht rectificeert. Je weet maar al te goed dat je geen nep-nieuws mag verspreiden, gelet op je eigen eerdere posts dienaangaande.
Verder geef ik je aan bij het nepnieuws bureau van de EU zodat je op een zwarte lijst komt te staan. Dan houden ze je goed in de gaten.
Groothuizen heeft letterlijk gezegd dat de deur voor immigranten uit Afrika en Azië open moet staan

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: do maart 12, 2020 9:48 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 8041


baedeker schreef:
kwaaisteniet schreef:
Je houdt er bizarre en onware ideeën op na. D66 staat, voor zover mij bekend, niet voor algemene of algehele immigratie. In principe is Nederland geen emigratieland. Niemand, dus ook D66 niet, gelooft dat integratie een wassen neus is. ...

D66 behoort samen met GroenLinks tot de immigratievriendelijke partijen: de wereld is van iedereen en als iedereen hierheen wil komen dan is dat multicultureel gezellig. D66-leider Rob Jetten ziet ook helemaal geen been in bevolkingsgroei, integendeel. In zijn beeld behoort Nederland een stadsstaat (‘Berlijn aan de Rijn’) te zijn, met wat stadsparken en verder zonneweiden en windparken. Hoe D66 die bevolkingsgroei denkt te combineren met natuur, milieu, woon- en klimaatbeleid, dat hoor je nooit, want dat gaat natuurlijk ook niet. Het zijn ook maar proefballonnetjes, al is het kabinet wel iedere keer in de weer om het vaasje heel te houden. Ook de integratie van immigranten interesseert D66 weinig. Volgens de partij gaat alles namelijk toppie, en zo niet, dan ligt het aan de autochtonen. Kwaaisteniet is helemaal thuis in deze partij van trollen en leugenaars.

#12 Geschiedschrijving manipuleren: D66 minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven gaf een commissie opdracht in de canon der Nederlandse geschiedenis ‘meer aandacht aan de donkere kanten’ te besteden. Musea krijgen ‘nudges’ om de Nederlandse rol in de slavernij er uit te lichten, historische referenties of schilderijen weg te halen en het taalgebruik te zuiveren. Eénzijdig aangeven hoe wetenschappers en publiek moeten denken is een kopie van wat de Hongaarse premier Victor Orban doet.

Kortom, D66 kiest dezelfde weg als Poetin. Hoe kan je Poetin verafschuwen en tegelijkertijd zijn methodes van geschiedvervalsing goedkeuren?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: do maart 12, 2020 9:23 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 8041


kwaaisteniet schreef:
Je houdt er bizarre en onware ideeën op na.
D66 staat, voor zover mij bekend, niet voor algemene of algehele immigratie. In principe is Nederland geen emigratieland.
Niemand, dus ook D66 niet, gelooft dat integratie een wassen neus is. Dat is een behoorlijk stevig traject wat met name toegelaten asielzoekers moeten volgen. Als ze dat hebben volbracht is het goed mogelijk dat deze mensen zich ook vrij goed kunnen manifesteren in de Nederlandse maatschappij. Over het algemeen zijn er vrijwel geen klachten over toegelaten asielzoekers.
Ik weet werkelijk niet waar je het idee vandaan haalt dat een rechter die Gökman vrijliet van d66 huize zou zijn.
Dat lijkt me een nogal vergaand vooroordeel.
Onze democratische rechtsstaat geldt voor iedereen, inclusief moslims, Nederlanders van welke afkomst dan ook en voor Baudet.
D66 heeft totaal niets van doen met criminaliteit of terreur. Dat bestrijden ze zo goed mogelijk net als alle andere politieke partijen in ons land.
Ik heb nooit iets vermeld over het binnenmarcheren van bruinhemden, wel over dat Baudet er wel heel merkwaardige ideeën op nahoudt, die veel overeenkomsten vertonen met tal van gevaarlijke en fascistische regimes. En daarenboven dat hij ook nog eens heel wat nuttige en constructieve beroepsgroepen uit onze samenleving maar even neerzet als een gevaar voor onze samenleving. Hoe kan iemand die politiek bedrijft zo stupide zijn. Dat is geen normale gang van zaken.
Ook constateerde ik dat hij zondermeer en zonder nader onderzoek een aantal Marokkanen de schuld gaf van een incident in een trein, waar geen Marokkaan aan te pas kwam. Dan ben je hysterisch bezig.
Ik heb Baudet geen NSB-er genoemd. Ik benoem datgene wat hij daadwerkelijk doet. Niet meer en niet minder. Het is aan hem hoe hij de zaken meent te kunnen of te moeten aanpakken. Daar is hijzelf geheel verantwoordelijk en aansprakelijk voor.
Volkert van der Graaf heeft Fortuyn vermoord omdat hij bang was dat zijn lucratieve baantje door Fortuyn teniet gedaan zou worden.
Alle andere smoezen slaan de plank geheel mis.
Ik ben een pleitbezorger van een gezicht bedekkende kleding of helm of masker, waaronder een boerka. Ik vind dat dit een zeker gevaar met zich brengt voor criminaliteit o.a. omdat je niet weet met wie je van doen hebt. (ik heb dus geen principiële bezwaren die verband houden met een religie).
Als je al mijn opvattingen onderzoekt, die ik regelmatig op dit forum naar voren breng, zul je kunnen vaststellen dat ik een onafhankelijke geest ben en geen woordvoerder van D66. Op tal van terreinen wijken mijn ideeën af van de standpunten van D66.
Nederland is geen emigratie maar een immigratieland. Intergratie is een wassen neus omdat er geen consequenties aan verbonden zijn. En natuurlijk wordt het steeds lastiger om iemand uit Nederland te zetten, als het gaat om de Dublinakkoorden is dat al een probleem .Nederland is vol, vuil en duur

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: wo maart 11, 2020 10:05 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 8041


kwaaisteniet schreef:
En jij loopt op te geven over iemand die werkelijk het meest gruwzame, afzichtelijke, dictatoriale en zeer zwaar criminele regime van de wereld volgt in zijn statement dat wetenschappers, bestuurders, kunstenaars, journalisten, en architecten een gevaar voor de samenleving vormen, hetgeen ook Himmler in 1933, toen de nazi's in Duitsland aan de macht kwamen, verordonneerde.
En die vervolgens allerlei leugens vertelt over de EU als zouden die veerboten kopen om illegale immigranten uit Afrika naar Europa over te zetten om zo tot 'verdunning' van onze 'boreale' samenleving te komen, iemand die het waagt om zonder blikken of blozen Rutte en Buma medeverantwoordelijk te stellen voor de verschrikkelijke tramaanslag in Utrecht, die als een dwaas het verleden van ons land zich meent te kunnen toe-eigenen, die als parlementariër de rechterlijke macht aanvalt, die boeken die passsages bevatten die hem niet zinnen op de schroothoop wil gooien, die het criminele Russische regime van Poetin en consorten wil aanhalen, etc, etc,
En deze man zou dan beter zijn dan alle andere politici van andere politieke partijen?
Deze man leunt naar een dictatuur, als het niet van de nazi's is dan wel naar het huidige criminele regime van Rusland, dan wel van de fascist Salazar van Portugal. Maar democratie is een bepaald niet passend begrip bij deze man.
Eén en ander was ook uitstekend te volgen met de uitbanning van medeoprichter Otten. Dat heeft allemaal weinig weg van een democratische instelling.
Deze voorman vormt zelf een gevaar voor de democratie en de democratische rechtsstaat.
D66 leunt ook op een dictatuur: D66 wil de allerbelangrijkste en belangrijke beslissingen nemen zonder dat de burger zich daarmee kan bemoeien en over totaal onbelangrijke zaken, daar mag de burger zich druk over maken. En over de leugen van D66: het is natuurlijk nimmer te regelen dat een land gedwongen gaat worden om zich aan de afspraken te houden zoals het terugnemen van burgers wier verblijf maar tijdelijk is. En Erodogan vroeg terecht hulp van de EU inzake Idlib en kreeg die niet. Dus dat Eerdogan de EU chanteert is onzin en bovendien was daar het wachten op. Niet zo verwonderlijk toch dat Erdogan de grenzen openzet?
Otten kiest gewoon voor het grootkapitaal dus VVD2.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: ma maart 09, 2020 7:15 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 8041


P-G schreef:
Biertje schreef:
P-G schreef:


Het bovenstaande is typerend voor biertje: iemand verwijten dat hij iets niet doet en vervolgens diezelfde geadresseerde verwijten dat hij exact hetzelfde wel doet. De logica is ver te zoeken. Breng hetzelfde in combinatie met biertjes obsessie met D66, en voila: het verwijt is dat D66 niet wil investeren tegelijkertijd met het verwijt dat D66 wél wil investeren.
:beuken:
Welke partij had zoveel kritiek op de PvdA tijdens Rutte II en zou alles beter doen? Dat was D66. Stientje van Veldhoven heeft nul ambitie en dat zie je terug in de investeringen bij het spoor. Als D66 wil investeren doet zij dat voor haar clientele middels soepsidie voor de Teslá en een dom investeringsplan voor een metro tussen Almere en Amsterdam.


Dank voor het bevestigen van het gemaakte punt. In één en hetzelfde bericht wordt D66 verweten dat zij:
  • niet wil investeren en geen ambitie heeft; en
  • wél wil investeren en wél ambitie heeft.
D66 investeert voor een kleine groep, niet voor het algemeen belang. Zij wil dat alle automobilisten of met de trein gaan of een elektrische auto. Voor het eerste moet je fors investeren in de infrastructuur, en voor het tweede eveneens. Beiden gebeuren niet of zeer mondjesmaat. Follow the Money heeft uitstekende artikelen tot stand gebracht als het gaat om de elektrische auto en de conclusie kan getrokken dat het niet duurzaam is, de belastingbetaler een hoop geld kost en de verkeerde groep het meeste profiteert. De één de lusten de andere de lasten is het credo van D66.

En dan Rob Jetten, die meent dat Erdogan Europa chanteert. Nee, Europa laat zich chanteren en doet niets. En over die scholentour waarom voor inspiritsties en nieuwe ideeën, dat is eigenlijk wat je het hele kabinet ziet doen: proefballonnetjes opblazen, plannetjes maken en vervolgens gebeurt er niets. En ook hier wordt weer gelogen door Jetten: links wil elke vluchteling Europa binnenlaten. Nee, dat is D66

https://www.vpro.nl/buitenhof/speel~POM ... tten~.html

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: ma maart 09, 2020 4:31 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 8041


P-G schreef:
Biertje schreef:
P-G schreef:


Dat is leuk geprobeerd, baedeker. Heemstede was niet de eerste keuze van P-G, laat staan om aldaar een appartement te huren in plaats van te kopen. Maar in ons land is alles van publiek belang afgebroken, waaronder de huisvesting. Het was de wooncrisis die ondergetekende Haarlem deed verlaten.
Waarom wordt je dan lid van een partij die de gehele afbraakpolitiek steunt? Stientje van Veldhoven heeft toch ook niet massaal geïnvesteerd in de spoorwegen? Welnee, je ziet haar het zelfde doen als alle andere ministers: elke een proefballonnetje opblazen om te zegen hoe het beter moet. zonder investeringen. En dan ineens, out of the blue, is er een plan van D66 om een peperdure metro aan te leggen tussen Almere poort en Amsterdam CS :misselijk:


Het bovenstaande is typerend voor biertje: iemand verwijten dat hij iets niet doet en vervolgens diezelfde geadresseerde verwijten dat hij exact hetzelfde wel doet. De logica is ver te zoeken. Breng hetzelfde in combinatie met biertjes obsessie met D66, en voila: het verwijt is dat D66 niet wil investeren tegelijkertijd met het verwijt dat D66 wél wil investeren.
:beuken:
Welke partij had zoveel kritiek op de PvdA tijdens Rutte II en zou alles beter doen? Dat was D66. Stientje van Veldhoven heeft nul ambitie en dat zie je terug in de investeringen bij het spoor. Als D66 wil investeren doet zij dat voor haar clientele middels soepsidie voor de Teslá en een dom investeringsplan voor een metro tussen Almere en Amsterdam.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: ma maart 09, 2020 8:52 am 

Reacties: 622
Bekeken: 8041


kwaaisteniet schreef:
Biertje schreef:
kwaaisteniet schreef:

Dit is geen proefballon, maar een strategie om de zaak in de klauwen te krijgen.
Onzin.

Dum deur doen is volgens jou veel beter.
Jij e je D66 komen dom en volkomen naïef over.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: zo maart 08, 2020 8:36 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 8041


Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Met de trein naar Amsterdam CS vanaf Almere poort is het 25 minuten. Wat voegt een peperdure metro dan nog toe?

De vraag was waarom er zoveel autoverkeer tussen Almere en Amsterdam is. Ik beantwoordde die vraag.
Dat noem geen antwoord

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: zo maart 08, 2020 7:31 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 8041


Met de trein naar Amsterdam CS vanaf Almere poort is het 25 minuten. Wat voegt een peperdure metro dan nog toe?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: zo maart 08, 2020 7:14 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 8041


Raya schreef:
kwaaisteniet schreef:
Biertje schreef:
Waarom wordt je dan lid van een partij die de gehele afbraakpolitiek steunt? Stientje van Veldhoven heeft toch ook niet massaal geïnvesteerd in de spoorwegen? Welnee, je ziet haar het zelfde doen als alle andere ministers: elke een proefballonnetje opblazen om te zegen hoe het beter moet. zonder investeringen. En dan ineens, out of the blue, is er een plan van D66 om een peperdure metro aan te leggen tussen Almere poort en Amsterdam CS :misselijk:

Ik pleit al jaren voor een metroaansluiting van Almere met het metronet van Amsterdam. Dat zou een hele goede ontwikkeling zijn. Almere is feitelijk al een soort buitenstad van Amsterdam en dan is het alleen maar gunstig als er ook uitstekende en effectieve verbindingen zijn. Nu gaat een groot deel per auto en een kleiner deel met de trein. Als er een goede rechtstreekse metroverbinding is zal het alsmaar uitdijende autoverkeer op die route verminderen. Dat is wel gewenst.
Goed, het kost ook een boel geld. Daar zullen we aan moeten wennen. Goede verbindingen zijn nu eenmaal kostbaar.
Aan de andere kant is de infrastructuur in ons land nu ook weer niet de duurste die er is als je dat vergelijkt met landen en steden in bergachtige gebieden. Dan behoren we tot de goedkopere soort.


Nederland staat er niet bepaald om bekend dat het de kosten van overheidsprojecten in de hand kan houden. Het begrootte bedrag zal een aantal keer over de kop gaan, en bij een miljardenproject loopt dat snel op.
Misschien moeten we het autoverkeer op een andere manier aanpakken. Te beginnen met de vraag: waarom is er zoveel autoverkeer tussen Amsterdam en Almere...
Dat vindt ik een uitstekende vraag. :buigen:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: zo maart 08, 2020 7:07 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 8041


kwaaisteniet schreef:
baedeker schreef:
De tijd van de proefballonnetjes is nu wel voorbij kwaaisteniet.

Dit is geen proefballon, maar een strategie om de zaak in de klauwen te krijgen.
Onzin.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: zo maart 08, 2020 7:06 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 8041


kwaaisteniet schreef:
Biertje schreef:
P-G schreef:


Dat is leuk geprobeerd, baedeker. Heemstede was niet de eerste keuze van P-G, laat staan om aldaar een appartement te huren in plaats van te kopen. Maar in ons land is alles van publiek belang afgebroken, waaronder de huisvesting. Het was de wooncrisis die ondergetekende Haarlem deed verlaten.
Waarom wordt je dan lid van een partij die de gehele afbraakpolitiek steunt? Stientje van Veldhoven heeft toch ook niet massaal geïnvesteerd in de spoorwegen? Welnee, je ziet haar het zelfde doen als alle andere ministers: elke een proefballonnetje opblazen om te zegen hoe het beter moet. zonder investeringen. En dan ineens, out of the blue, is er een plan van D66 om een peperdure metro aan te leggen tussen Almere poort en Amsterdam CS :misselijk:

Ik pleit al jaren voor een metroaansluiting van Almere met het metronet van Amsterdam. Dat zou een hele goede ontwikkeling zijn. Almere is feitelijk al een soort buitenstad van Amsterdam en dan is het alleen maar gunstig als er ook uitstekende en effectieve verbindingen zijn. Nu gaat een groot deel per auto en een kleiner deel met de trein. Als er een goede rechtstreekse metroverbinding is zal het alsmaar uitdijende autoverkeer op die route verminderen. Dat is wel gewenst.
Goed, het kost ook een boel geld. Daar zullen we aan moeten wennen. Goede verbindingen zijn nu eenmaal kostbaar.
Aan de andere kant is de infrastructuur in ons land nu ook weer niet de duurste die er is als je dat vergelijkt met landen en steden in bergachtige gebieden. Dan behoren we tot de goedkopere soort.
Voor slechts 25.000 huizen vind ik zinloos Daarnaast is er een NS-station bij Almere Poort, dus wat is het nut van die metro? Omdat de Almere bijna 300.000 inwoners heeft?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: zo maart 08, 2020 3:22 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 8041


P-G schreef:
baedeker schreef:
Ik lees nergens dat Baudet geen etnische minderheid wil zijn. Ik lees dat hij in een overwegend blank land wil wonen ... vanwege het doorgaans betere welzijn. Hetzelfde als de illegalen op de veerboten van de EU denken. Vergelijkbaar met de afweging die P-G maakt als hij in de witte compound Heemstede gaat wonen.


Dat is leuk geprobeerd, baedeker. Heemstede was niet de eerste keuze van P-G, laat staan om aldaar een appartement te huren in plaats van te kopen. Maar in ons land is alles van publiek belang afgebroken, waaronder de huisvesting. Het was de wooncrisis die ondergetekende Haarlem deed verlaten.
Waarom wordt je dan lid van een partij die de gehele afbraakpolitiek steunt? Stientje van Veldhoven heeft toch ook niet massaal geïnvesteerd in de spoorwegen? Welnee, je ziet haar het zelfde doen als alle andere ministers: elke een proefballonnetje opblazen om te zegen hoe het beter moet. zonder investeringen. En dan ineens, out of the blue, is er een plan van D66 om een peperdure metro aan te leggen tussen Almere poort en Amsterdam CS :misselijk:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: zo maart 08, 2020 1:44 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 8041


kwaaisteniet schreef:
Met gereguleerde arbeidsmigratie is er wel wat te winnen.
Ten eerste kun je bepalen dat ze een van te voren afgesproken tijd hier mogen werken.
Dat kan nog extra geregeld worden door een soortement van spaarregeling i.p.v. een pensioen, dat tijdens de werktijd opgebouwd wordt en alleen maar tot uitkering komt als ze zich volgens contract weer definitief in eigen land gevestigd hebben.
Dat is nu allemaal ongeregeld.
Ten tweede kun je bepalen dat alleen mensen hier mogen werken die we in de economie erg goed kunnen gebruiken, waar hier een nijpend tekort aan is.
Dat betekent natuurlijk niet dat je de deur openzet voor iedereen.
Verder is dat wezenlijk anders dan met illegalen, al dan niet toegelaten asielzoekers en al helemaal niet te vergelijken met de min of meer ongereguleerde arbeidsmigratie vanuit andere EU landen.
Ten derde kun je er mee onderhandelen met de regeringen van landen waaruit nu allerlei illegale migratie komt, en die je wil bewegen om die af te stoppen, dan wel dat ze hun eigen uitgeprocedeerde asielzoekers en illegale immigranten terug nemen.
Zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen?
Dat is een ommekeer ten opzichte van wat er nu allemaal gebeurt waar we geen grip op blijken te hebben.
Het idee van Groothuizen is nog niet zo heel erg dom.
Allemaal gelul en bovendien gelogen. We weten dat het afdwingen van gemaakte afspraken tussen landen zeer lastig is zo niet onmogelijk. Daarnaast kan het nooit zo zijn dat voor die immigranten een aparte spaarregeling wordt opgetuigd waar anderen geen gebruik van mochten maken. Om die reden is bijvoorbeeld het idee afgeschoten dat je geld mocht halen uit je pensioenpot om je hypotheekschuld af te lossen, immers wat doe je dan met de mensen die wel schulden hebben maar geen hypotheek?
Het is altijd zo dat als je een bepaalde groep uitnodigt een hele massa meekomt die je niet wilt hebben. En dan is er nog het familiepardon.
Onderhandelen is het niet punt, maar wel landen erop wijzen dat ze afspraken hebben gemaakt en dat ze afspraken nakomen en dwang is juist onmogelijk. . Uiteraard zijn er legio voorbeelden te noemen waarbij gemaakte afspraken die vastgelegd zijn in verdragen niet zijn nagekomen. Nergens is aangetoond dan we arbeidskrachten tekort komen, nergens is aangetoond dat het D66 menens is dat werkgevers die zich niet aan afspraken of wetgeving houden een forse boete krijgen. Bij D66 is steevast het credo: de een zijn lusten, de ander de lasten.Ik omarm het profijtbeginsel.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 6 [ Er voldeden 115 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling