Het is nu za maart 28, 2020 10:03 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 13 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: PFAS is geen probleem.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: di maart 10, 2020 5:58 am 

Reacties: 63
Bekeken: 2657


Rightnow schreef:
Biertje schreef:
Het CDA heeft altijd een beleid gesteund om mensen tegen elkaar uit te splelen.

Ja, het CDA heeft het in het verleden te weinig principieel gespeeld. Momenteel zijn ze principieel linksaf geslagen en hebben hun Buma eruit geflikkerd. Er is in het verleden te veel beloofd en gebogen voor de tirannie waartegen een fundamenteel bezwaar had moeten bestaan.

Daarvoor betaalt het CDA nu een prijs. Van hier roep ik Wilders en Baudet op om vanaf nu zorgvuldiger en meer grondig vanuit principes te werken, zodat ze over 20 jaar misschien hun politieke erfgenamen aan de macht kunnen zien deelnemen.

Het echte probleem zit natuurlijk helemaal niet bij de politici. Die maken weliswaar hun vergissingen maar de echte fout zit hem bij ons zelf: de oppervlakkige en gemakkelijk te misleiden burgers van dit land. Wij buigen voor intimidatie en we zijn inconsequent. We zijn de oorzaak van de schijnheiligheid van Den Haag.

We hebben met Rutte III eindelijk een kabinet wat we verdiend hebben met vele jaren lang de kop in het zand steken. Bouwen en bebouwen, beweiden, jagen en een sisverbod - allemaal verboden door (D66?)-rechters. Alles is veroorzaakt door de politiek die de wetgeving lekker niet repareert. U ziet dat CDA en VVD dit gewoon toelaten.
We denken inderdaad niet na. Wilders wil met een noodwet komen om er voor te zorgen dat asielzoekers niet langer een schadeclaim kunnen indienen. Maar het werkelijke probleem zijn die Kamerleden, w.o. Wilders, die vóór hebben gestemd voor een wet waarbij de overheid zich aan de door haar gestelde termijnen moet houden waar zij een besluit moet nemen. Een fors deel van die Kamerleden heeft echter ook vóór gestemd om zwaar te bezuinigen op de IND die daardoor constant achter loopt. Oorzaak en gevolg omdraaien, het is business as usual geworden. Kamerleden zouden zelf eens achterom moeten kijken

Baudet die boos is over de zogenaamde diskastocratie. Maar ook Baudet wil niet begrijpen wat er aan de hand is: wetgeving die rammelt aan alle kanten door idiote regeerakkoorden, kadaverdiscipline en ministers die niet zelf mogen besluiten hoe hun departement gerund wordt en de Tweede Kamer die vrijwel niets meer kan controleren, hooguit kan blaffen maar niet bijten.

https://www.bnr.nl/nieuws/politiek/1040 ... d-rechters

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: wo jan 01, 2020 1:06 pm 

Reacties: 63
Bekeken: 2657


Lies schreef:
We moet af van het getob, geklaag, geruzie en het demoniseren van elkaar zegt wethouder Willemien Vreugdenhil (CDA) van de gemeente Ede. Wonend tussen twee dorpen, waar het ook een kunst is om iedereen er bij te houden en samen op te trekken om iets van de grond te krijgen, begrijp ik haar beter dan de landelijke politici. Over de ministers zegt ze, ze moeten allemaal leiders zijn, niet alleen naar premier Rutte wijzen, waarbij ze uitstralen er voor allen in dit land te zijn.

Dick Veerman interviewt Willemien Vreugdenhil
https://www.youtube.com/watch?v=LDNtjGYigRA

http://www.youtube.com/watch?v=LDNtjGYigRA

Vreugdenhil waarschuwde al jaren geleden bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) voor de problemen rond stikstof waar Nederland nu middenin zit.
In de zomer van 2018 kreeg ze een motie geaccepteerd. Veel is er niet mee gedaan, maar in Ede startte zij met een gebiedsgerichte aanpak en 'moedige gesprekken'. Ze pleit vol vuur voor een inclusief gesprek met alle betrokkenen in plaats van politieke polarisaties die het land verlammen. Dat zal lokaal moeten.
In Ede is het vergunningenloket allang weer open. Vreugdenhil durft dat aan omdat ze zelfs van de bouw eist dat die natuurinclusief is.Koehandel met vergunningen: bedrijven shoppen bij boeren
https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/ ... bij-boeren

Door de stikstofproblematiek zit het land voor een deel op slot; nieuwe vergunningen kunnen niet worden afgegeven en daardoor lopen projecten in de bouw, in het verkeer en in de natuur in het honderd. Door boeren te vragen om stikstofruimte te verkopen kan een project dan toch doorgaan. Dat heet extern salderen.

Een slechte zaak volgens Vreugdenhil. 'Wij willen dat een bedrijf zelf de stikstof compenseert, tenzij het echt niet anders kan.' Bovendien zijn de landbouwgronden volgens Vreugdenhil hard nodig. 'Anders hebben we over twintig jaar wel een elektrische auto, maar geen eten.'Eigenlijk zegt ze 'stop het tegen elkaar uitspelen', na een week het nieuws volgend over allerlei onderwerpen doen we niets anders. De nuchtere kijk op zaken is zoek.
Bij haar ook. Het CDA heeft altijd een beleid gesteund om mensen tegen elkaar uit te splelen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: za nov 02, 2019 12:25 pm 

Reacties: 63
Bekeken: 2657


Rightnow schreef:
PFAS zijn mooie stofjes, ze zitten ons in het bloed, vooral de ouderen maar ook jonge zwangere vrouwen hebben daar meer van in het bloedserum zitten, dan dat er volgens ons kabinet in het bodemwater zou mogen zitten, in bodemwater zelfs, buiten de drinkwaterwingebieden.

Ja, nieren en schildklier hebben last als je honderd keer zo hoge concentratie gaat oplopen, zoals werknemers overkwam die er mee werkten toen de stofjes (dacht PFOA) nog als onschadelijk werden gezien. Wellicht waren daar goede redenen voor en inderdaad zijn er zeker heel veel gevaarlijker stoffen geweest, zo in de jaren 50 en 60, waar men onwetend van de problematiek mee in aanraking kwam.

Maar nu is het lastig geworden om als EFSA nog een verstandige grens te bepalen van stoffen waarvan de productie al weloverwogen wordt afgebouwd omdat ze geen voordeel hebben, alles overziende. We zien rare situaties die getuigen van angsthazerij, niet zo zeer misschien voor de stoffen, maar misschien meer voor de kritiek als je als EFSA weer niet streng genoeg bent geweest, naar het oordeel van sommigen die kennelijk gevreesd worden.

Ja, het is beter voor je om gevreesd te zijn, dan om geliefd te zijn. Deze beneidenswaardige positie bekleedt vandaag de milieubeweging.
Maar feit is dat FPAS geen lichaamseigen stof is zoals cholesterol. Daarnaast is het de opeenstapeling van stoffen die in ons grond zitten en niet afbreekbaar zijn. En het is een verschil of dat in Nederland het geval is of in bijvoorbeeld Rusland of de VS want hun staten zijn grotendeels leeg.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: wo okt 30, 2019 7:34 pm 

Reacties: 63
Bekeken: 2657


Rightnow schreef:
Ja Biertje je hebt een preoccupatie met zakkenvullen. Maar het zakkenvullen wat elders bestaat is nu bij PFAS niet aan de orde. Dat de huizenmarkt bijvoorbeeld niet in woonruimte voorziet, zal ook wel met zakkenvullen te maken hebben en heb ik vaak genoeg aangekaart. Maar nu voelt het als off-topic.

De VVD faciliteert het PFAS drama EN ook doen ze niet genoeg om bouwruimte beschikbaar te krijgen. In beide gevallen zal het wel zo zijn dat kapitalisten hun zakken vullen maar de oplossing is niet de kapitalisten opsluiten, maar de regels normaal vaststellen, bijvoorbeeld PFAS norm zoals al langer wordt geadviseerd, en verplichte quota per provincie en gemeente om bouwgrond te organiseren.

Dat de kapitalisten dat niet leuk vinden, daar mag jij dan plezier aan beleven maar mij gaat het er om dat we kunnen bouwen en kunnen wonen.
Je wilt maar niet begrijpen dat eventuele fondsen om natuur- of andere schade te herstellen voor het grootste deel hun doel niet bereiken en er gewoon een grabbelton is gemaakt.. Dankzij het faciliteren van zakkenvullers. Nederland en de EU vormen beiden een grabbelton.

https://www.platform-investico.nl/artik ... verspeeld/

Zie ook

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: wo okt 30, 2019 4:55 pm 

Reacties: 63
Bekeken: 2657


Lies schreef:
Biertje schreef:
Citaat:
Ik heb er niets op tegen als groot en klein hun zakken proberen te vullen. Maar je moet je ogen ook niet sluiten voor de zakkenvullers met goede bedoelingen, want die vulling moet weer komen van groot en klein.

En met dat dedain van milieu-jongen Diederik Samsom over protesterende boeren heb ik ook niets, dat brengt nu juist niemand bij elkaar:
Beste Lies, een zakkenvuller is iemand die geld krijgt voor vrijwel nul prestaties ten koste van een ander. Als je daar niets op tegen hebt kan je dus niet tegen grootgrutters hebben die hun zakken vullen ten koste van de boeren. Toch?
Bij nul prestaties denk ik aan de clubs die op de benen worden gehouden door o.a. de Postcode loterij.

Clubs met veel eisen, waar boeren tegenwoordig aan moeten voldoen. Maar dat geld hé.....dat hark je gemakkelijker naar binnen via de goklustige mens. De handel in de werkelijke wereld is geen grabbelton.

Grote supermarkten kiezen voor duurzame melk
https://milieudefensie.nl/over-ons/succ ... rzame-melk

De supermarkten moeten nog wel duidelijkheid geven over het extra geld dat ze aan boeren gaan betalen zodat deze de milieumaatregelen kunnen uitvoeren. Daar gaan we dus, samen met boeren, verder over in gesprek met de supermarkten.”En voor het gemak vergeet Lies de overheid en haar DVI maar want volgens Lies klein bier. Daarnaast is de staat blij met de Postcodeloterij want belastingopbrengsnen.

https://www.bedrijvenbeleidinbeeld.nl/b ... initiative

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: wo okt 30, 2019 3:46 pm 

Reacties: 63
Bekeken: 2657


Citaat:
Ik heb er niets op tegen als groot en klein hun zakken proberen te vullen. Maar je moet je ogen ook niet sluiten voor de zakkenvullers met goede bedoelingen, want die vulling moet weer komen van groot en klein.

En met dat dedain van milieu-jongen Diederik Samsom over protesterende boeren heb ik ook niets, dat brengt nu juist niemand bij elkaar:
Beste Lies, een zakkenvuller is iemand die geld krijgt voor vrijwel nul prestaties ten koste van een ander. Als je daar niets op tegen hebt kan je dus niet tegen grootgrutters hebben die hun zakken vullen ten koste van de boeren. Toch?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: wo okt 30, 2019 3:19 pm 

Reacties: 63
Bekeken: 2657


Speciaal voor Rightnow: zie hier hoe stikstofproblematiek bepaalde groepen mensen uitstekend uitkomt en dat de woningmarkt nog verder op slot gaat

https://www.ad.nl/wonen/zorgen-om-trend ... ~a0b7c230/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: wo okt 30, 2019 2:26 pm 

Reacties: 63
Bekeken: 2657


Biertje schreef:
Rightnow schreef:
Raya schreef:
We worden geregereerd door malloten.

De reacties uit Den Haag bevestigen het alleen maar.

"Zeer gevaarlijk" zegt de VVD-politicus maar waar blijkt dit uit? Niet uit de IARC indeling, niet uit de originele publicaties over problemen van werknemers.

Het product is dus gevaarlijk, maar niet zeer gevaarlijk - bestuurlijk is het echter zeer gevaarlijk omdat de milieulobby veel macht heeft en de betere toegang tot de media. Gewone burgers die geen beleidsbeslissingen voorbereiden, en geen milieuactivist zijn, zijn bestuurlijk ongevaarlijk, net als de gevolgen bij hen, van stress voor lichaam en geest, voortkomend uit werkloosheid en de angst om een baan te verliezen.

Kan het wezen dat net op de piek van de conjunctuur, we dat even vergeten zijn en dat dan "economie" niet ter zake heet te zijn?
Waaruit blijkt dat enkel milieulobby heel veel macht heeft?
Omdat ik uit je reacties leeft dat als het over malloten gaat het enkel over milieufanaten gaat terwijl je ook wel pbjectief mag kijken naar de tegenkrachten? Over economie gesproken, ik kan het bij rechts eveneens niet vinden dat economie zo belangrijk is, wel dat ondernemers en grootkapitaal goed hun zakken kunnen vullen want dat komt heb toe.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: wo okt 30, 2019 2:08 pm 

Reacties: 63
Bekeken: 2657


Rightnow schreef:
Raya schreef:
We worden geregereerd door malloten.

De reacties uit Den Haag bevestigen het alleen maar.

"Zeer gevaarlijk" zegt de VVD-politicus maar waar blijkt dit uit? Niet uit de IARC indeling, niet uit de originele publicaties over problemen van werknemers.

Het product is dus gevaarlijk, maar niet zeer gevaarlijk - bestuurlijk is het echter zeer gevaarlijk omdat de milieulobby veel macht heeft en de betere toegang tot de media. Gewone burgers die geen beleidsbeslissingen voorbereiden, en geen milieuactivist zijn, zijn bestuurlijk ongevaarlijk, net als de gevolgen bij hen, van stress voor lichaam en geest, voortkomend uit werkloosheid en de angst om een baan te verliezen.

Kan het wezen dat net op de piek van de conjunctuur, we dat even vergeten zijn en dat dan "economie" niet ter zake heet te zijn?
Waaruit blijkt dat enkel milieulobby heel veel macht heeft?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: wo okt 30, 2019 2:06 pm 

Reacties: 63
Bekeken: 2657


HvR schreef:
Biertje schreef:
Hume schreef:


Het is beter om de slapende ambtenaren van het ministerie van landbouw naar huis te sturen.


Die ambtenaren staan ten dienste van de ministers en klokkenluiders zijn niet gewenst in een neoliberale maatschappij.


Weer dat holle geleuter en het grote 'mode-woord'. :rolleyes:

Denk jij dat klokkenluiders wel gewenst zijn in een socialistische heilstaat of binnen een kerk ?

Misschien dat je de klok hoort luiden maar waar de klepel hangt, is maar lastig te bepalen voor biertjes....
Weet jij dan altijd wel waar de klepel hangt?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: wo okt 30, 2019 11:06 am 

Reacties: 63
Bekeken: 2657


De zoveelste leugen van de VVD:

Citaat:
Staatssecretaris Van Veldhoven (Milieu) heeft de afgelopen maanden onnodig heel veel onrust veroorzaakt door een mega strenge norm in te stellen voor de afvoer van aarde of slib dat kunstmatige chemische stoffen (PFAS) bevat. Dat stelt VVD-Kamerlid Erik Ziengs vandaag in De Ochtend Show to go. ,,Alles kwam plat te liggen.”
Ik denk eerder dat het komt doordat de VVD een hollen-vliegen-stilstaan economie beoogd.De strenge norm komt mogelijk eerder van de VVD vandaan dan de Staatssecretaris? Wat wie stuurt al jarenlang op een chronisch tekort aan huizen? Dat is toch VVD en CDA die decennia lang al regeren? Immers, pas toen Brussel riep dat er iets moest gebeuren kwam er een ingreep, op het meest ongelukkige moment. Wie moet je dat nou verwijten, de staatssecretaris of de VVD en het CDA die het ook moeten hebben geweten? En lang zit Ziengs al in de Tweede Kamer? Heel goed, 9 jaar :wacko:

Ziengs over de problemen met de giftige chemische stoffen (PFAS): ,,Wat in mijn beleving mis is gegaan is dat de staatssecretaris in juli een brief heeft gestuurd richting de overheden waarin ze aangegeven heeft dat er een tijdelijke (strenge) norm zou komen van 0,1 (microgram per kilo grond, red.). Met name voor grond die onder het waterpeil wordt afgestort, bijvoorbeeld in diepe plassen. Door die actie heeft ze juist heel veel onrust veroorzaakt. Wat haar bedoeling niet was, want ze wilde de zaak weer lostrekken met die norm. Maar alles kwam juist plat te liggen.”

Op de vraag wat het kabinet bij de PFAS-crisis valt te verwijten, zegt Ziengs: ,,Achteraf kun je zeggen, misschien had je eerder alert moeten zijn op die PFAS. Want we weten al jaren dat dat een gevaarlijke stof is. We hebben pas sinds afgelopen voorjaar kunnen vaststellen in Brussel dat het een zeer zorgwekkende stof is.” Toen heeft de overheid pas een zorgplicht gekregen en opgepakt om te controleren wat er aan PFAS in de grond zit, constateert het Kamerlid.

Geen spade meer in de grond
Prima dat het kabinet inmiddels wél oplet, maar nu mag er volgens hem geen spade meer de grond in. De norm moet wat de VVD‘er betreft dus ‘op zeer korte termijn’ omhoog zodat iedereen weer aan het werk kan. Ziengs hoopt dat zaken weer op gang kunnen komen nu het kabinet met spoed een nieuwe, soepelere norm voor het afvoeren van grond met PFAS erin heeft beloofd.

Gisteren maakte staatssecretaris Van Veldhoven via deze krant bekend dat ze het RIVM versneld ‘op basis van recente metingen’ laat bekijken met hoeveel de huidige strenge PFAS-norm kan worden verruimd. De bewindsvrouw vraagt het instituut te komen met een nieuwe, tijdelijke landelijke waarde voor schone oftewel niet verontreinigde grond. Die moet uiterlijk 1 december van kracht worden.


https://www.ad.nl/politiek/vvd-staatsse ... ~a8657507/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: wo okt 30, 2019 8:47 am 

Reacties: 63
Bekeken: 2657


Hume schreef:
Lies schreef:
Regeren zonder oog te hebben voor de gevolgen, het is niet om aan te zien.

Kabinet wil met spoed ruimere normen voor PFAS in de grond
https://www.nporadio1.nl/binnenland/195 ... n-de-grond

Het RIVM moet zo snel mogelijk bepalen wat een veilige norm is voor het giftige PFAS in de bodem. Staatssecretaris Van Veldhoven wil uiterlijk 1 december duidelijkheid, zodat bouwprojecten weer kunnen doorgaan.Nu ook nog bij het stikstofprobleem een streep zetten door het willekeurig stellen van een norm en ondernemend Nederland kan de draad weer oppakken.


Het is beter om de slapende ambtenaren van het ministerie van landbouw naar huis te sturen.
Die ambtenaren staan ten dienste van de ministers en klokkenluiders zijn niet gewenst in een neoliberale maatschappij.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: di okt 29, 2019 7:30 pm 

Reacties: 63
Bekeken: 2657


Rightnow schreef:
Nog een interessante fluorverbinding: https://en.wikipedia.org/wiki/Sulfur_hexafluoride

23.000 maal zo veel broeikaseffect per kilogram als CO2 - en er schijnt het nodig van te worden gebruikt in de electrische industrie waaronder ook in windmolens.

Misschien dat een groen rekenwonder de bijdrage hiervan eens kan uitrekenen?

Overigens denk ik niet dat SF6 een probleem is.
Ik denk dat je het beste kunt samenvatten dat de overheid noch de milieubeweging kijk naar hergebruik van grondstoffen en materialen. Neem het zonnepaneel, niemand kijkt hoe je dat en tegen welke kosten je dat kunt recyclen want is niet belangrijk. Datzelfde geldt voor de accu van de elektrische auto.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 13 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling