Het is nu di okt 19, 2021 12:58 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 1082 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Betrouwbare overheid
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za okt 16, 2021 7:58 pm 

Reacties: 3269
Bekeken: 151315


PeterJKH schreef:
Biertje schreef:
Maar natuurlijk, als je een zak patat eet, dan krijg je obesitas :eek:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2458814 ... kbars-niet


Tabakswaren mogen niet meer verkocht worden (ondanks dat het gewoon legale waar is), nu zijn de snackbars aan de beurt, je kan er op wachten tot bier en wijn niet meer bij de supermarkt verkocht mag worden, en suikerhoudend snoepgoed, en chips, maar allemaal voor onze bestwil, allemaal om die domme Nederlanders die zelf geen beslissing over hun eigen leven kunnen nemen, de goede richting in te stimuleren... kort en goed kom je dan dus uiteindelijk terecht in een situatie waarin niet meer te kiezen vált, omdat de keuze er niet meer is. Dus dan kan je bij de supermarkt alleen nog zoutloos brood, vegetarische vleesvervangers, rauwe groente en melk en yoghurt kopen. Allemaal voor je bestwil natuurlijk...
Maar alle snacks met pinda's en chocolade, pizza's, kroketten, etc

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za okt 16, 2021 7:05 pm 

Reacties: 3269
Bekeken: 151315


Maar natuurlijk, als je een zak patat eet, dan krijg je obesitas :eek:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2458814 ... kbars-niet

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za okt 16, 2021 1:10 pm 

Reacties: 3269
Bekeken: 151315


Mooi om te zien hoe Benschop en de VVD de linkse milieupartijen bedient en vliegtuigmaatshappijen laat bloeden. Echter, feitelijk is steun aan KLM dan wel weggegooid geld als KLM forse verliezen gaat lijden als passagiers Schiphol links laten liggen. En dat is iets wat Benschop dan niet begrijpt.

KLM kondigt juridische stappen aan tegen tariefexplosie Schiphol: ‘Onredelijk en onacceptabel’
KLM neemt juridische stappen als Schiphol haar ‘destructieve’ tariefsverhoging doorzet. Volgens de maatschappij is het wettelijk niet mogelijk de havengelden op het vliegveld de komende drie jaar 40 procent te verhogen. Schiphol wil zo haar coronaverliezen afwentelen op de luchtvaartmaatschappijen.

Herman Stil 15-10-21, 17:41 Laatste update: 15-10-21, 20:58
Vorige maand ontstond al grote ophef over de tariefvoorstellen van Schiphol, waardoor de prijzen van de luchthaven volgend jaar 9 procent en in 2023 en 2024 telkens 14 procent stijgen. Het gaat daarbij om in totaal circa 600 miljoen euro extra.

Ondanks gesprekken tussen luchthaven en maatschappijen houdt Schiphol vast aan het voorstel. ,,Air France-KLM vindt deze opstelling onredelijk, ongepast en onacceptabel,” schrijft de maatschappij in haar bezwaarschrift tegen de plannen.

,,De verrekening zoals Schiphol voorstelt, betekent dat de luchtvaartmaatschappijen niet alleen hun eigen verlies door de sterk gereduceerde passagiersstromen moeten verwerken, maar daarnaast ook dat zij de vrijwel volledige rekening van het inkomstenverlies van de luchthaven Schiphol gepresenteerd krijgen.”

Volgens KLM strookt de verhoging niet met de luchtvaartwet ‘die de gebruikers beschermt tegen te hoge tarieven vanwege de monopoliepositie van de luchthaven’. Bovendien zijn ze niet in de geest van de regelgeving, die niet geschikt is voor exorbitante omstandigheden zoals tijdens en na de coronacrisis, aldus KLM. ,,Indien de vastgestelde tarieven haaks blijken te staan op dit principe zal Air France-KLM verdere juridische stappen nemen.”

Herstel in gevaar
Schiphol doet volgens de luchtvaartmaatschappijen geen enkele poging haar coronaverliezen uit 2020 en 2021 zelf te dragen. Volgens branchevereniging Barin legt Schiphol met de tariefsverhoging van ruim 40 procent de rekening voor 84 procent neer bij de luchtvaartmaatschappijen.

Dat brengt het prille herstel van de vliegbedrijven in gevaar. ,,Op dit moment proberen luchtvaartmaatschappijen het hoofd boven water te houden en er weer bovenop te komen,” schrijft KLM, “en proberen zij zich te richten op herstel. Hun schouders zijn financieel niet breed genoeg om in deze tijd ook nog de verliezen van de luchthaven te dragen.”

,,Daardoor zal het beoogde herstel veel langer duren. Dit raakt niet alleen individuele luchtvaartmaatschappijen maar ook de Nederlandse luchtvaart als geheel. Dit komt uiteindelijk ook de luchthaven niet ten goede.”

Volgens KLM staan de plannen bovendien op gespannen voet met de opdracht van het kabinet om bij KLM tot een bezuiniging van ten minste 15 procent te komen die vorig jaar werd opgelegd bij de noodleningen die aan de maatschappij werden verleend. Daarbij werd ook vastgelegd dat ‘partners van de maatschappij’ – waaronder Schiphol – een bijdrage aan de kostenbeheersing moeten nemen. De luchthaven is voor 70 procent in handen van het rijk.

Vliegreizen duurder
De maatschappijen zullen de tariefexplosie moeten doorberekenen in hun ticketprijzen, waardoor vliegreizen flink duurder worden. Omdat KLM haar thuisbasis niet links kan laten liggen, zal de maatschappij door de tariefsverhoging veel zwaarder worden getroffen dan directe concurrenten als Lufthansa, British Airways, Emirates of Iberia, die vanaf vliegvelden opereren waar tarieven niet of veel minder stijgen.

,,Juist in deze periode zou Schiphol zich met de luchtvaartmaatschappijen moeten richten op spoedig en duurzaam herstel, met concurrerende tarieven die het luchtvervoer naar Schiphol laten terugkeren. De voorgestelde tariefverhogingen zijn dan ook onbegrijpelijk en zelfs destructief.”

Schiphol verhoogde haar tarieven de afgelopen drie jaar per saldo al 26 procent, waarbij de luchthaven in 2018 en 2019 topwinsten boekte. In coronajaar 2020 greep de luchthaven fors in de kosten in, waarbij onder meer honderden banen verdwenen en de investeringen 40 procent werden teruggeschroefd. Volgens Barin worden die bezuinigen nu helemaal niet meegerekend in de tariefsverhoging, zodat Schiphol er dubbel van profiteert.

A-pier
Schiphol moet haar tariefvoorstellen eind deze maand bij toezichthouder ACM inleveren, en daarbij uitleggen of er rekening is gehouden met de kritiek of waarom deze wordt afgewezen. De Autoriteit controleert vervolgens alleen of Schiphol de procedure juist heeft doorlopen.

Dat bestrijdt brancheclub Barin. De luchthaven rekent wel toekomstige investeringen in nieuwbouw en renovaties mee in de nieuwe tarieven, maar is nog bezig om de budgetten daarvoor vast te stellen. Zo is de opening van de nieuwe A-pier, mogelijk vanwege bouwfouten, opnieuw vertraagd en kan de luchthaven niet zeggen wanneer en voor hoeveel deze wordt opgeleverd. Om die reden stapt Barin ook naar de ACM.

Ook de internationale brancheorganisaties van de luchtvaart, Iata, heeft zich tegen de tariefplannen gekeerd. Deze week liet Easyjettopman Johan Lundgren weten dat ‘luchthavens zoals Schiphol moeten begrijpen dat maatschappijen nog aan het herstellen zijn van de coronacrisis.’ Easyjet, de nummer twee op Schiphol, zal de extra kosten doorberekenen aan de consument.

Schiphol houdt zich vooralsnog op de vlakte. ,,We gaan de zienswijzen bekijken en beoordelen en stellen de tarieven 31 oktober vast,” zegt een woordvoerder. ,,Dan kunnen we ook meer zeggen over onze afwegingen.” De maatschappijen hebben daarna tot 28 november om bij ACM bezwaar aan te tekenen, die dan voor het einde van het jaar moet oordelen en Schiphol eventueel kan opdragen de voorstellen aan te passen. De tarieven gaan 1 april 2022 in.

Niet het enige struikelblok
Tarieven zijn niet het enige struikelblok op Schiphol. De mondiale brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen, Iata, tekent bezwaar aan tegen de wijze waarop start en landingsrechten (‘slots’) op Schiphol, Eindhoven en Rotterdam worden toegewezen.

Bij het verdelen van het beperkt aantal slots aan nieuwe maatschappijen geeft de onafhankelijke slotcoördinator ACNL in het vervolg voorrang aan bestemmingen die nog niet of te weinig vanaf Schiphol worden bediend. Op voorspraak van van de luchthaven is er een lijst met zulke steden opgesteld

Daarmee moet worden voorkomen dat er te veel vluchten naar dezelfde bestemming worden gemaakt, zoals onder meer naar Barcelona of Londen waar al vijf maatschappijen of meer heen vliegen.

Volgens Iata beperkt Nederland daarmee de vrijheid van luchtvaartmaatschappijen om zelf uit te maken waar ze heen vliegen, beperkt het de concurrentie en worden vliegtickets kunstmatig duur gehouden.

De brancheorganisatie start nu een procedure bij de Europese Commissie. ACNL heeft volgens Iata onvoldoende rekening gehouden met de belangen van de maatschappijen. Bovendien zou Schiphol als monopolist geen invloed mogen hebben op het bestemmingennetwerk.


https://www.ad.nl/amsterdam/klm-kondigt ... ~aa1608ba/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: do okt 14, 2021 9:22 am 

Reacties: 3269
Bekeken: 151315


Halsema en gemeentesecretaris hielden oud-wethouder Ivens maanden de hand boven het hoofd
EXCLUSIEFBegin dit jaar hoefde oud-wethouder Laurens Ivens, ondanks meerdere signalen van ongewenst gedrag, nog niet te vertrekken. Met burgemeester Halsema maakte Ivens afspraken die zijn aftocht moesten voorkomen - zo kreeg hij een coach - tegen de zin in van de vrouwen die last van hem hadden.

Ruben Koops 13-10-21, 19:16 Laatste update: 09:18
Remko de Waal/ANP
© Remko de Waal/ANP
Door de gemeenteraad niet te informeren over signalen van grensoverschrijdend gedrag maakten gemeentesecretaris Peter Teesink en burgemeester Femke Halsema het mogelijk dat wethouder Laurens Ivens nog maanden kon blijven zitten. Dat blijkt uit interne communi­catie die woensdag met een beroep op de Wet openbaarheid bestuur (Wob) is vrijgegeven door de gemeente Amsterdam.

Op 5 juli trad Ivens af, nadat uit onafhankelijk onderzoek was gebleken dat hij ‘overdonderend, grensoverschrijdend of zelfs seksualiserend’ contact had gezocht met diverse ambtenaren. Hoewel veel van zijn gedrag al bekend was, was zijn aftreden in de periode daarvoor niet aan de orde. In januari 2021, nadat vijf vrouwelijke ambtenaren bij de vertrouwenspersoon van de gemeente hun beklag deden over Ivens, stelden Halsema en Teesink een reeks voorwaarden op waardoor Ivens kon aanblijven als wethouder, aldus interne e-mails.

Coach
Ivens moest bijvoorbeeld de ambtelijke hiërarchie respecteren en mocht niet meer één op één met (vrouwelijke) ambtenaren communiceren zonder dat betrokken managers mee konden lezen. Bij vergaderingen met Ivens moesten vanaf dat moment minimaal twee andere personen aanwezig zijn. Ook zou Ivens een coachingstraject moeten volgen om zijn ‘amicale gedrag' af te leren richting vrouwelijke medewerkers. Daarnaast mocht hij van Halsema en Teesink niet meer met ambtenaren praten over onderwerpen in de privésfeer. Er werd toentertijd voor gekozen om de gemeenteraad, die gaat over de aanstelling van wethouders, niet te informeren.

Tóch melding
Waarom Ivens op dat moment niet weg hoefde van Halsema en Teesink wordt niet duidelijk uit de correspondentie. Twee externe adviezen die de basis vormen voor de afspraken met Ivens blijven geheim. Wel wordt duidelijk dat vier van de vijf vrouwelijke ambtenaren in kwestie zo ontstemd waren dat zij hun waarschuwingen omzetten in een officiële melding. ‘De vrouwen (...) konden zich niet vinden in deze afdoening en wilden daarom toch melding doen,’ aldus de interne communicatie. Door de officiële melding werd hun identiteit breder bekend binnen de gemeentelijke organisatie.

Bij een officiële melding worden burgemeester en gemeentesecretaris gedwongen om een onafhankelijk bureau in te huren om mogelijk wangedrag te laten onderzoeken. In hun conclusies schaarden de onderzoekers zich volledig achter de melders. Hoewel Ivens bijna nooit expliciet om intimiteit vroeg, bleek er wél sprake van een patroon van grensoverschrijdende en ongepaste contacten. Daarop hield Ivens de eer aan zichzelf. Uit onderzoek van deze krant bleek later dat Ivens ook romantische contacten zocht bij burgers en belangenbehartigers die zich tot de gemeente wendden.

Vertrouwelijk
Halsema heeft aan de raad gemeld dat er begin 2021 afspraken zijn gemaakt met Ivens. Ze meldde niets over de teleurstelling van de betrokken medewerkers. Halsema en Teesink hadden overigens zelf weinig tot geen middelen om Ivens tot een vertrek te dwingen: de burgemeester gaat niet over de aanstelling van wethouders, die bevoegdheid ligt bij de raad, terwijl de gemeentesecretaris alleen de ambtenaren onder zich heeft. Het is niet duidelijk of Halsema, in de gesprekken die zij met Ivens voerde, hem adviseerde om op te stappen.

De burgemeester heeft laten weten dat zij alle gesprekken met Ivens als vertrouwelijk beschouwt en niets wil zeggen over de gemaakte afspraken. Donderdag moet zij zich in de commissievergadering Algemene Zaken van de gemeenteraad verantwoorden over de gang van zaken.

Wilt u reageren of heeft u een tip? Mail naar onderzoek@parool.nl

Tijdlijn wangedrag Ivens

- Oktober 2020: Vijf signalen van overschrijdend gedrag komen binnen bij de Centrale Vertrouwenspersoon van de gemeente Amsterdam.
- November 2020: Gemeente trekt externe deskundigen aan om gedrag van Ivens te duiden.
- December 2020: Deskundigen delen hun conclusies met Femke Halsema en gemeentesecretaris Peter Teesink. De conclusies blijven geheim.
- Januari 2021: Halsema en Teesink maken afspraken met Ivens zodat hij kan aanblijven.
- Februari 2021 Vier vrouwelijke ambtenaren zijn ontstemd over de gang van zaken en dienen een officiële melding in.
- Maart 2021: Een extern onderzoeksbureau onderzoekt de meldingen.
- Juni 2021: Onderzoek gereed, Halsema, Teesink en Ivens worden op de hoogte gebracht.
- Juli 2021: Naar aanleiding van de conclusies besluit Ivens zelf op te stappen.


https://www.ad.nl/amsterdam/halsema-en- ... ~aaeb7d0c/

En heeft de SP Ivens nu geroyeerd als lid of niet?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: do okt 14, 2021 7:55 am 

Reacties: 3269
Bekeken: 151315


Stef Blok heeft weer een nieuw speeltje bedacht: het plaatsen van nepreviews wordt strafbaar gesteld. Echter, er wordt niet bij vermeld hoe en wie de consument nu echt worden beschermd. Immers, de ACM kan wel een tik uitdelen maar hoe groter de onderneming des te minder zijn de boetes. Een tijdelijke blokkade van een IP-adres is toch veel goedkoper en echt effectief. Toch?
En: ben je als influencer dan automatisch strafbaar als je een nepreview plaatst? Hoe bepaal je eigenlijk of een review echt of vals is? En wat als de onderneming echte negatieve reviews gewoon verwijderd? Dat komt in dit artikel niet eens ter sprake ! Moet consumenten niet gewoon wakker worden als ze enkel hoge cijfers zien en geen negatieve beoordelingen en feitelijk ook de tekst steeds hetzelfde is?

En: het demissionaar maakt nieuwe wetten terwijl het demissionair is.

Kabinet verbiedt nepreviews: ‘valse beoordelingen zijn een epidemie op internet’
Het kabinet komt met een verbod op het plaatsen of laten plaatsen van neprecensies op internet. Consumenten moeten zo beter beschermd worden bij het doen van online aankopen of het boeken van een hotelkamer of reis. Dat is geen symboolpolitiek, zeggen experts.

David Bremmer 14-10-21, 03:00 Laatste update: 07:12
Liefst driekwart van de Nederlanders baseert zijn online-aankopen of het boeken van een hotel mede op basis van recensies. Het is dus belangrijk om echt van nep te kunnen onderscheiden. Valse consumentenbeoordelingen vormen al jaren een ware epidemie op internet.

Hoeveel reviews nep zijn is onduidelijk, maar de schattingen in diverse onderzoeken variëren van 16 procent tot een derde of misschien nog wel meer. Eén op de tien beoordelingen is bovendien het gevolg van actieve manipulatie. Dat is het geval als een fabrikant klanten in ruil voor een positieve recensie iets belooft. Ook zijn er malafide bedrijven die tegen betaling positieve beoordelingen achterlaten bij webwinkels of op sociale media.

Onlineverkopers hebben het er maar druk mee. Zo verwijderde online-gigant Amazon, ook actief in ons land, vorig jaar wereldwijd alleen al 200 miljoen nepreviews voordat ze geplaatst konden worden. Hier in Nederland hebben grote webwinkels als Bol.com en Coolblue eveneens veel last van valse beoordelingen. Maandelijks laten kopers tienduizenden recensies achter, zie die allemaal maar eens goed te screenen.

Het is de reden dat het demissionaire kabinet nu voor het eerst met regelgeving komt tegen de wildgroei aan nep- en misleidende beoordelingen: vanaf voorjaar 2022 geldt een verbod op het plaatsen of laten plaatsen van valse beoordelingen bij webwinkels en digitale platforms.

Internetwinkels moeten beoordelingen bovendien eerst op echtheid controleren voordat ze online getoond mogen worden. Op overtreding staat een boete van minimaal 4 procent van de omzet die een webwinkel hier boekt.

Modernisering
Het staat allemaal in het wetsvoorstel Modernisering Consumentenbescherming dat ministers Stef Blok (Economische Zaken & Klimaat) en Sander Dekker (Rechtsbescherming) gisteravond naar de Tweede Kamer hebben gestuurd.

,,Er is online nog een wereld te winnen als het gaat om het duidelijk en volledig informeren van de consument”, zegt Blok. ,,Dat geldt ook voor de aanpak van misleiding. Een uitgebreide modernisering van de consumentenbescherming en de handhaving daarvan is hard nodig.” De regels gelden ook voor aankopen in het buitenland.

De Consumentenbond is in zijn nopjes. Een verbod op nepreviews is zeker geen symboolpolitiek, beklemtoont de belangenclub ,,Wij vragen hier al jaren aandacht voor”, zegt woordvoerder Gerard Spierenburg. ,,Ontzettend veel consumenten baseren zich bij onlineaankopen op beoordelingen van andere consumenten. Nepreviews zetten de consument daarbij op het verkeerde been.”

De belangenclub realiseert zich dat valse beoordelingen niet meteen verdwijnen door de nieuwe regels. ,,Ze verhogen de drempel echter wel degelijk.” Ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM) meent dat een verbod kan helpen. ,,Een specifiek verbod maakt nog veel duidelijker dat het niet is toegestaan om op internet te misleiden”, stelt Saskia Bierling.

De nieuwe regels schrijven verder voor dat webwinkels transparanter moeten zijn over de herkomst van reviews. Onder de nieuwe regels moeten webwinkels duidelijk aangeven of voor beoordelingen is betaald of dat zij worden beïnvloed door een contractuele verhouding met een handelaar.

Die openheid is hard nodig, want hoewel webwinkels nepreviews enerzijds bestrijden, hebben zij ook een belang bij zoveel mogelijk positieve beoordelingen. Een aangeprezen product wordt immers vaak beter verkocht. Zo constateerde de Consumentenbond eerder dat keukenapparatuurfabrikant Etna tot 100 euro betaalde voor een beoordeling op Coolblue. Dat financiële belang hoefde niet vermeld te worden in de review.

Betaalde recensies
Bij Bol.com zijn betaalde recensies verder nog steeds veelvuldig te vinden. De Consumentenbond constateerde deze zomer dat 69 van de 70 recensies van Cup-a-Soup op Bol.com gesponsord zijn en superlovend (4,4 op 5 sterren).

Het is maar één van de voorbeelden waarbij Unilever - of rivaal Procter & Gamble - producten weggeeft en ontvangers aanspoort een positieve beoordeling achter te laten. Het levert tenenkrommende reviews op voor merken als Andrélon, Dove en Lipton-thee.

,,Ik heb van Unilever de Lipton Wellness Selection box gekregen om uit te proberen”, stelt ene Ans op Bol.com. ,,Een superleuke gevarieerde theedoos [...] Wat een mooi kadootje is dit, lekker veel keuze en de zakjes zijn prima in gebruik.”

Elektronica
Nu kost een pakje Cup-a-Soup maar enkele euro’s. De meeste consumenten gebruiken beoordelingen echter met name bij dure producten als elektronica (in bijna de helft van de gevallen), hotelboekingen (44 procent) en dinertjes (33 procent), blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt uit 2017.

Bijna driekwart van de Nederlanders zei reviews mee te laten wegen in het aankoopproces. Zeven op de tien mensen gaf aan weleens te vermoeden dat een beoordeling niet klopt.

Het kabinet wijst erop dat de nieuwe regels tegelijk door andere EU-landen worden ingevoerd. Het verbod op valse recensies is gebaseerd op Europese regelgeving. De digitale economie is immers grensoverschrijdend, stelt Blok.


https://www.ad.nl/tech/kabinet-verbiedt ... ~a7c98657/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo okt 13, 2021 1:36 pm 

Reacties: 3269
Bekeken: 151315


Diezelfde corrupte CvdK bepaalt wie en wanneer de burgemeester van Scherpenzeel wordt, de inwoners maar ook de gemeenteraad moeten hun bek houden.

https://www.gelderlander.nl/de-vallei/s ... ~a9252264/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo okt 13, 2021 10:28 am 

Reacties: 3269
Bekeken: 151315


Een corrupte CvK die de burgemeester van Scherpenzeel ontslaat omdat die tegen een fusie is, net zoals de gehele bevolking van Scherpenzeel. . En natuurlijk verhindert corrupte Ollongren daar een onderzoek naar te doen.

. https://nos.nl/artikel/2401456-geen-nad ... herpenzeel

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: ma okt 11, 2021 7:11 am 

Reacties: 3269
Bekeken: 151315


PeterJKH schreef:
Biertje schreef:
Het wordt steeds gekker met de VVD. Die maakt zich nu pas eindelijk zorgen over Chinese inversteringen in Nederland. Maar een handelsboycot wil ze dan toch weer niet omdat wij afhankelijk zouden zijn van Chinese technologie. Zijn wij niet eigenlijk super dom bezig? Eindelijk erkent de VVD dat ze decennia lang heeft liggen snurken.

https://www.bnr.nl/nieuws/internationaa ... -nederland


Begin jaren '80 zat ik in de bovenbouw van het Atheneum. Ik had daar een hele goede, maar lichtelijk excentrieke leraar economie. Hij was verdomd goed bij. Die zei toen al regelmatig: "Let op de Chinezen, zij zijn het gele gevaar!". En dat bedoelde hij dan in economische zin. We lachten daar altijd een beetje om, zo van: meneer X heeft weer eens een uitspraak. Onzin, dachten we, komop, die Chinezen, die zitten daar onder communistische knoet goedkope namaakrommel te produceren, welk gevaar dan? Maar hoe vaker ik terugdenk, hoe vaker ik denk dat hij gelijk had en toen de ontwikkelingen al onderkende.
Waar het mij om gaat is de invloed van de Chinese staat op de bedrijven. De VVD heeft het enkel over wederkerigheid als het om uitkeringen gaat, niet als het gaat dat Chinese bedrijven in Nederland land Nederlandse bedrijven opkopen en 100% eigenaar worden, maar omgekeerd dat niet kan. Daar hoor je de VVD niet over. De VVD is geheel en alleen verantwoordelijk voor de uitverkoop van Nederland aan het buitenland en de eisen die het buitenland stelt aan de ze bedrijven. Zodra een Nederlands bedrijf verkocht is aan het buitenland heet het dat bedrijven zelf mogen bepalen of ze zich aan de afgesloten CAO houden of niet. En dan zwijg ik maar over zaken als vervuiling.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: zo okt 10, 2021 6:35 pm 

Reacties: 3269
Bekeken: 151315


Het wordt steeds gekker met de VVD. Die maakt zich nu pas eindelijk zorgen over Chinese inversteringen in Nederland. Maar een handelsboycot wil ze dan toch weer niet omdat wij afhankelijk zouden zijn van Chinese technologie. Zijn wij niet eigenlijk super dom bezig? Eindelijk erkent de VVD dat ze decennia lang heeft liggen snurken.

https://www.bnr.nl/nieuws/internationaa ... -nederland

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr okt 08, 2021 8:58 am 

Reacties: 3269
Bekeken: 151315


En ja hoor, de overheid heeft nog meer geldhonger en D66 gaat door met het uitpersen van kleine ondernemers. En: de locals betalen méér belasting dan de brouwerijen die overal in de wereld zitten. Belachelijk

Lokaal gebrouwen biertje wordt flink duurder: ‘Een harde klap’
Voor dat unieke en lokaal gebrouwen biertje zal je vanaf 2023 dieper in de buidel moeten tasten. Als het aan staatssecretaris van Financiën Hans Vijlbrief ligt, moeten de kleine Nederlandse brouwerijen binnenkort net zoveel accijns betalen als de grote spelers in de biersector. ,,Een harde klap’’, zegt brouwer Kasper Katuin uit Nagele.

Madelon de Goffau 08-10-21, 06:00 Laatste update: 06:45
0 REACTIES
Lange tijd hoefden kleine bierbrouwers minder accijns te betalen ten opzichte van grote bierbrouwerijen als Heineken en Grolsch, maar dat voordeel staat op de tocht. Als dit wetsvoorstel doorgang vindt, moeten zowel grote als kleine brouwerijen binnenkort evenveel accijns betalen. Bovendien wordt de hoogte van de accijnzen binnenkort vastgesteld aan de hand van het alcoholpercentage in het bier.

Een voorstel met grote impact op de kleine brouwers, stelt Jos Oostendorp, voorzitter van de brouwersbranchevereniging Craft. ,,De kleine brouwerijen, die een grote variatie aan bieren maken in allerlei sterktes, gaan fors meer betalen.’’ De branchevereniging schat dat de accijnzen voor kleine brouwers gemiddeld stijgen tot wel 25 procent.

Petitie
Daarom startte de branchevereniging een petitie ‘Strijd mee, zeg nee’, die inmiddels meer dan 8000 keer is ondertekend. ,,Met bijna 900 kleine brouwerijen in Nederland wordt het overgrote deel van de branche hard geraakt. Het zal leiden tot verschraling van het aanbod en zelfs tot faillissementen’’, schrijft de club op zijn website.

Kasper Katuin, Eigenaar bierbrouwerij Kasparus
Harde klap
,,Het is een harde klap, helemaal na de lockdowns’’, zegt Kapser Katuin van bierbrouwerij Kasparus in Nagele. Alles heeft compleet stilgelegen en de boel komt maar langzaam om gang. Zo'n accijnsverhoging kunnen we nu niet gebruiken, doe dat maar over 50 jaar.’’

Toch verbaast het wetsvoorstel hem niet. ,,Het was wachten totdat dit zou gebeuren. Ze konden geen koe vinden om te melken, dus komen ze met dit voorstel. Zo zie ik het.’’ Katuin is een kleine brouwer die niet kan leven van zijn brouwerij alleen en heeft er nog een baan naast. ,,Het is geen vetpot om een kleine brouwer te zijn, maar verlaagde accijnzen voor de kleine brouwers maakten het produceren nog rendabel.’’

Consument de dupe
Katuin baalt ervan. ,,Het is wéér een verhoging van je productprijs en dat tikt door. Dit komt de sector niet ten goede. De consument zal ervoor moeten opdraaien.’’

En of die daartoe bereid is? Tineke van Wilgenburg uit Ermelo vraagt het zich af. Ze is eigenaar van bierwinkel Burg Bieren en heeft naast de winkel een kleine bierbrouwerij en biercafé en sinds kort zelfs een bier en bed, waar bierliefhebbers kunnen overnachten. ,,Wie standaard 20 euro aan bier te besteden heeft, kan straks gewoon minder biertjes kopen. Dat is een feit.’’

Commerciële reuzen
Daarom juicht ze de petitie van Craft van harte toe en heeft ze actieposters opgehangen in haar winkel. ,,Het is een bizar voorstel. Die accijnsverlaging was er juist om kleine brouwerijen te beschermen tegenover de commerciële reuzen. Of je nou 600 liter brouwt of 10.000, de kosten zijn ongeveer even hoog en het brouwproces duurt ongeveer even lang. De afschaffing van de accijnsverlaging werkt oneerlijke concurrentie in de hand.’’

Eddy Kers, Eigenaar biercafé De Heks
In haar winkel staan 3400 bieren, meer dan 30% is afkomstig kleine Nederlandse brouwerijen. ,,Als dit wetsvoorstel doorgang vindt, gaan we dat serieus merken in de verkoop. De prijs van een speciaal biertje zal met ongeveer 25% stijgen. Dat moeten wij aan de brouwers betalen en dat doorrekenen aan de consumenten. Ik ben heel benieuwd hoe die hierop gaan reageren.’’


Harry Blekkenhorst van brouwerij De Pauw in Ommen ziet het allemaal wel goed komen. ,,Ja, als dit voorstel wordt aangenomen zullen onze bieren duurder worden. Maar ik denk dat mijn klanten dat wel willen betalen, Dat zijn geen bierdrinkers die grote hoeveelheden pils achterover slaan, maar die genieten echt van hun biertje.’’

Ook prijzen gerst en energie stijgen
Blekkenhorst zag net als Katuin het wetsvoorstel al aankomen. ,,We hebben sinds 2014 geen accijnsverhoging meer gehad, het zat eraan te komen.’’ Op zich baart de accijnsverhoging hem niet zoveel zorgen, maar hij voorziet wel problemen als de prijzen van bijvoorbeeld gerst en energie ook blijven stijgen. ,,Als al dit soort kosten oplopen, dan hakt dat er flink in.’’

En ook Eddie Kers van biercafé de Heks in Deventer verwachtte al dat dit voorstel er een keer zou komen. ,,Alcoholprijzen stijgen al jaren om het zo onaantrekkelijk mogelijk te maken, dit voorstel sluit daarop aan.’’ Maar zijn klanten mogen daar niet de dupe van worden, zegt hij: ,,Je kunt niet alles naar de consumenten toeschuiven. Als je hen iedere keer een duurder biertje voor zet, blijven ze weg. We zullen slim in moeten kopen en goede afspraken met de leveranciers moeten maken.’’


https://www.ad.nl/koken-en-eten/lokaal- ... ~a62f4114/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo okt 06, 2021 8:24 am 

Reacties: 3269
Bekeken: 151315


Verbijstering bij familie om sluiting ‘kroeg’
in mancave bij huis: ‘Dit is gewoon gastvrijheid‘
Dat soms een groepje mensen er alcohol drinkt, staat niet ter discussie. Dat er een bar in de ruimte aanwezig is, is een feit. Is deze ‘mancave’ in Apeldoorn-Zuid daarmee een soort café? Ja, zegt de gemeente. Totale onzin, vindt de eigenaar van de bewuste loods.

Johannes Rutgers 06-10-21, 06:50
0 REACTIES
Die 12e maart was een dag met emoties. Antoinette Vallentgoed demonstreerde met andere vrouwen uit de kermisbranche voor heropening van hun bedrijfstak. Een vriendin was kankervrij verklaard. Redenen om ’s avonds met een groep iets te drinken in de loods naast de woonwagen. ,,Misschien te veel mensen bij elkaar volgens de coronaregels. Als we daarvoor een bekeuring hadden gekregen had ik het begrepen’’, zegt Vallentgoed.

Bar
De opsporingsambtenaar van de gemeente Apeldoorn die opeens voor de deur stond, begon echter niet over de coronaregels. De boa was samen met politieagenten naar de Malkenschotenhof gegaan (een straat achter Apeldoornse Boys) na een melding van overlast. Wat hem opviel was dat de circa 25 aanwezigen snel wat spullen opruimden en dat achter in deze hal een aparte ruimte was gemaakt. Met daarin een bar en een speelautomaat. Een drankkeet, concludeerde hij: verboden.

Twee weken later kreeg de familie een dwangsom opgelegd. Er mag geen alcoholhoudende drank meer in de loods aanwezig zijn. Als de gemeente zoiets toch nog een keer constateert kost dat 2500 euro.

Verjaardag
Volkomen onterecht, vindt Ludwig Brouwer, advocaat van de familie Vallentgoed. Dit is geen illegale horeca, dit is een privéfeestje op privéterrein. Hoe kan de overheid dat verbieden? ,,Hier wordt niets commercieel geëxploiteerd. Dit is gewoon gastvrijheid, niet anders dan wanneer u of ik thuis een feest geeft en een glas wijn schenkt.’’

De gemeente denkt echter anders over dat begrip ‘thuis’. De mancave zit in een bedrijfsloods. Die is voor iedereen toegankelijk en daarom mag je daar hoe dan ook geen alcohol aanwezig hebben, laat staan nuttigen.

Woonwagen
Het is geen publieke bedrijfsruimte, zegt Antoinette Vallentgoed. In de loods wordt het reuzenrad opgeslagen waarmee de familie op kermissen staat, er vindt onderhoud plaats en dat is het. Er komen volgens haar geen buitenstaanders over de vloer. Het aparte vertrek in de hal is een verlengstuk van de woonkamer. ,,In een woonwagen heb je niet veel ruimte’’, schetst Vallentgoed. ,,En met lichte vloerbedekking heb ik niet zo’n zin om bij een feestje veel mensen binnen te hebben.’’

Spoelbak
Dit lokaal (3 bij 8 meter) zou daarvoor een praktische oplossing zijn. ,,We vieren er verjaardagen. De zoons kijken er weleens voetbal of naar Max Verstappen, als ze op stap gaan drinken ze hier eerst wat met vrienden.’’ En de bar die is getimmerd? ,,Voor de sfeer. Er zit niet eens een spoelbak in.’’ De speelautomaat is al een tijd kapot, zegt Vallentgoed.

Uitnodiging
Omdat de familie zelf aangeeft dat hier dus wel vaker mensen samenkomen om iets te drinken, is er sprake van een ‘structureel karakter’, concludeert de gemeente. Maar mensen komen hier alleen op uitnodiging, is het weerwoord van advocaat Brouwer, en ze hoeven niet voor hun drankjes te betalen.

De onafhankelijke bezwarencommissie van de gemeente gaat bepalen of de dwangsom terecht is opgelegd. Daarna bekijkt de gemeente of ze het besluit terugdraait. De familie en haar advocaat zijn er zo van overtuigd dat de gemeente fout zit, dat ze desnoods naar de rechter stappen.


https://www.ad.nl/binnenland/verbijster ... ~ad7c5fa6/

Hoe de gemeente steeds meer de burgers ten onrechte dwars gaat zitten en zelfs wettelijke regels opzij schuift. De feiten:

A. Er is geen sprake van een cafe dat grenst aan de straat en is aangemerkt als een openbare publieke commerciële bedrijfsruimte. Het is ook niet vanaf de straat toegangelijk omdat het geen aparte vrije toegangsdeur heeft vanaf de straat.

B. Er wordt geen geld verdiend aan deze feesten- ook niet aan gokkast want niet geconstateerd en dus slechts een vermoeden ! - en er worden besloten feesten gehouden op kosten van de eigenaar.

C. Er zou sprake zijn van overlast maar in welke vorm wordt niet beschreven. Dat is spijkers zoeken op laag water

D. Boa en agenten hebben hun verhalen verdraaid want geen feitelijke aanklacht. Dat mensen haastig wat spullen bij elkaar rapen is feitelijk nog geen constatering dat mensen iets proberen te verbergen dan wel met illegale of criminale activiteiten bezig zijn. Ik denk dat deze mensen beter strafontslag krijgen, dat komt de maatschappij ten goede. Mensen die hun werk niet goed doen moet je eruit rossen en wel zo snel mogelijk.

En ter toelichting: in het huis van mijn ouders waar ik ben opgegroeid was achter het huis een grote loods gevestigd waarin een biljardfabriek stond en eigendom was van de achterburen, de lood stond ook op hun grond. Toen die mensen vertrokken kwam er een eigenaar die kleding verkocht en de loods niet alleen gebruikte als opslagruimte maar een deel ook verbouwd had tot een bar met een tap. Volgens mijn gemeente was dat niet verboden om de redenen die ik genoemd heb bij A,B,C. Echter, de versterker werd wel keihard opengezet tot 05:00 in de nacht en daar hadden wij last van. Maar volgens de politie waren wij de enige die klaafde en dat klopte want de huizen naast en achter ons, daar woonden ondernemers en die dekten elkaar. Gelukkig dat die eigenaar zichzelf om het leven heeft gebracht. Toen dat dat was gebeurd hoorden wij dat ook die ondernemers daar last van hadden. Dat hebben die ondernemers geweten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: di okt 05, 2021 5:42 pm 

Reacties: 3269
Bekeken: 151315


Raya schreef:
Rightnow schreef:
Hier is de link naar het nieuws: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... ffelen-pwc

Normaliter zou de overheid nu bescheidener en deemoediger zich hebben gedragen, wetende dat men zich moet verantwoorden voor de Kamer.

Niet nu want er is inderdaad een stille staatsgreep gaande, als je hiermee bedoelt dat men meent weg te komen met zware vergrijpen omdat er immers zogenaamd een coronacrisis is (en straks een influenza crisis, en dan weer een klimaatcrisis, maar nooit meer terug naar het oude normaal).

Mensen, wordt wakker. De regering is niet eerlijk en behandelt u als kleine kinderen.


Het kabinet frustreert steeds meer de Kamerleden en daarmee het volk. En dan ook nog het gore lef om als oud kwartet te doen alsof zij nieuwe wijn zijn. De schimmel gutst eraf.
Omtzigt wist net te memoreren dan dit kabinet nog geen enkele belofte gedaan sinds 15 januari is nagekomen. Niet over transparantie, niet over tijdig vragen beantwoorden en niet over het op tijd, juist en volledig informeren van de Kamer. Het afhandelen van de kinderopvangtoeslagschandalen, etc.
Van Huffelen zegt dat het nog jaren kan duren. DA's mooi, dan wordt er wettelijke rente vergoed over de schadevergoeding. Maar het zegt genoeg, het is niet ingewikkeld maar de overheid verwacht nog meer schandalen waar een schadevergoeding aan zit. En wat is nou leuker om lijken in de kast achter te laten voor een nieuw kabinet.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: zo okt 03, 2021 1:05 pm 

Reacties: 3269
Bekeken: 151315


Wen er maar aan, we krijgen vrouwelijke agenten met een hoofddoek. Wat een geweldig beleid van het partijekartel. Mijn vrees is dat de uittocht van agenten nu echt gaat beginnen want diversiteit is belangrijk, de rest niet. En nee, ik ken geen artsen met een hoofddoek.

Een hoofddoek voor agenten? Politiechef ziet voordelen: ‘Je zegt ook geen nee tegen een arts met hoofddoek’
De politiek moet beslissen over een hoofddoek voor agenten, maar hoofdcommissaris en portefeuillehouder diversiteit bij de politie Martin Sitalsing ziet de voordelen. ‘Het zegt niets over hoe een politievrouw in haar werk staat.’

Paul Vugts 03-10-21, 09:56 Laatste update: 10:29
In de Albert Heijn zijn ze ook overal

Martin Sitalsing
Lang was het heel simpel: met een zichtbare tatoeage kwam je er bij de politie niet in. Inmiddels zijn ‘gepaste’ tatoeages officieel toegestaan. Sterker, ze zijn gemeengoed en in het augustusnummer van het personeelsblad poseren zes agenten met hun tattoo. Trots vertellen ze wat die voor ze betekent. Is zo’n revolutie ook denkbaar omtrent de zo veelbesproken hoofddoek? Die is nu nog taboe omdat ‘uniform’ nu eenmaal uniform moet blijven en geloofsuitingen de neutrale uitstraling in de weg zouden staan.

Het debat golft al jaren heen en weer, ook wel opgepookt vanuit Amsterdam. Het toestaan van het dragen van hoofddoeken zou een enorme slag kunnen opleveren in het ombuigen van de korpscultuur waarin wit nog altijd de norm is, ondanks decennia vol initiatieven om meer agenten met een niet-westerse achtergrond de politie in te halen én te behouden.

Martin Sitalsing (59) maakte als geboren ­Surinamer rap carrière binnen de Nederlandse ­politie (en in de jeugdzorg en de GGZ) en is nu politiechef van de politie in Midden-Nederland én landelijk portefeuillehouder diversiteit.

Meeveren met de samenleving
,,Over die hoofddoek moeten we in ieder geval het gesprek blijven voeren. We staan als politie voor neutraliteit, maar aan het gemeengoed worden van tatoeages kun je zien dat we ook meeveren met de samenleving,” zegt Sitalsing. ,,De acceptatie van de hoofddoek in bijvoorbeeld de gezondheidszorg is evident. Je zegt geen nee tegen een arts met hoofddoek. In de Albert Heijn zijn ze ook overal, en uiteindelijk blijft de vraag ook bij ons terugkomen.”

Heel uitgesproken is Sitalsing zelf bewust niet. ,,Ik geloof niet in het forceren van zo’n vraagstuk, maar ik hoor van onze recruiters dat ze het heel jammer vinden dat ze goede kandidaten niet kunnen aannemen voor functies die voor de burger zichtbaar zijn. Zij spreken zulke talentvolle meiden die graag bij de politie willen werken, maar dan wel met een hoofddoek.”

In Canada hebben agentes met een hoofddoek een stevige positie; politievrouwen in Londen mogen al heel lang een hidjab dragen. ,,Het functioneert daar heel goed. Zoals agenten met een tatoeage zeggen dat het politievak in hun hart zit, zo kan dat voor vrouwen met een hoofddoek ook zijn,” zegt Sitalsing. ,,We hebben nu collega’s die op het werk hun hoofddoek af doen, en weer op als ze naar huis gaan. Ik zou willen bepleiten dat die uitingsvorm niets zegt over hoe een politievrouw in haar werk staat. Maar: het is de samenleving die moet beslissen. Politici en bestuurders moeten zich buigen over dit politieke vraagstuk.”

Martin Sitalsing
Na decennia waarin het voor de politie héél moeilijk bleek agenten ‘met een migratieachtergrond’ te werven én te behouden, groeide de instroom in de vier korpsen in de Randstad in een jaar van 17 naar 23 procent. De uitstroom bleef gelijk. Het doel is de instroom van niet-westerse agenten vóór 2026 naar 35 procent te brengen. Amsterdam wil zelfs naar 50 procent, Rotterdam wil de deadline al eerder halen.

Veel werk, dus, voor Sitalsing en zijn collega’s. ,,We werven vooral heel actief in de wijken met veel niet-westerse bewoners. Wijkagenten brengen volop talenten aan. We hebben nauw contact met de opleidingsinstituten zoals roc’s. De hogeschool helpt. We hebben campagnes en in Rotterdam gaat een wervingsbus de wijken in.”

Wie in principe geschikt kan zijn als agent, maar nog onvoldoende vaardigheden heeft, kan eerst een andere rol krijgen. Van arrestantenverzorger of telefonist, bijvoorbeeld. Sitalsing: ,,Dan zijn ze binnen, en laten we ze intern doorstromen. Ik zie wijkagenten die in hun vrije tijd sporttrainingen geven, zodat kandidaten de fitheidstest zullen halen. Of ze regelen bijeenkomsten waarop ze vertellen over het vak.”

Dat de beruchte hoge uitstroom van politiemensen met een migratieachtergrond is gestuit, is een grote winst. ,,We leren leidinggevenden en teams omgaan met diversiteit. We moeten af van de cultuur van ons kent ons, waarin we elkaar niet aanspreken op verkeerde opmerkingen en flauwe grappen.”

Het belang van diversiteit
Iedereen binnen de politie moet doordrongen zijn van het belang van diversiteit voor de politie zelf én voor de maatschappij. ,,We doen dit niet alleen om een sociale werkgever te zijn, maar om ons vak beter te maken,” zegt Sitalsing. ,,Bijvoorbeeld om de potentiële jonge aanwas van de georganiseerde misdaad te bereiken en echt invloed te kunnen uitoefenen, is het heel belangrijk dat die jongens en hun families zich herkennen in de politie, zodat wij voldoende in staat zijn het gesprek te voeren.”

Sitalsing sprak een wijkagent uit de tijd van jeugdbende de Bad Boys, waaruit ruim twintig jaar later de criminele organisatie rond Ridouan Taghi is ontsproten – die verantwoordelijk wordt gehouden voor ongekend geweld, ook tegen de bovenwereld. ,,Hij zei dat het zeer de vraag is of wij toen wel voldoende tot die jongens en hun families wisten door te dringen. Wij hadden de kennis niet om te werken in wijken waar bijvoorbeeld 80 procent een Marokkaanse achtergrond heeft. Dat wordt nu echt anders.”

Kortom: ,,We hebben heel hard collega’s nodig uit de doelgroepen zelf, die weten hoe het werkt en waar die jongens vandaan komen. Dat wordt steeds breder erkend binnen onze organisatie. Andersom moeten die jongens op straat zich herkennen in een overheid die niet alleen maar tegenover ze staat.”


https://www.ad.nl/amsterdam/een-hoofddo ... ~a2c9f631/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za okt 02, 2021 2:29 pm 

Reacties: 3269
Bekeken: 151315


PeterJKH schreef:
Biertje schreef:
PeterJKH schreef:


De toeslagen-toestand gaat met name om EXTRA geld dat mensen zouden hebben moeten krijgen om hun kind naar een opvang te sturen. DE vraag is natuurlijk: die mensen verdienen geld, krijgen kinderbijslag, korting op belastingen vanwege hun kinderen, dus waarom vinden we het normaal dat de gemeenschap betaalt voor hun kinderopvang? Kinderen zijn toch gewoon de verantwoordelijkheid van de ouders zelf, en ook de kosten die daarmee gepaard gaan?
Je slaat de helft weer eens over. Vroeger had de werkende (vaak man ) in een gezin een dubbele vrijstelling waardoor de vrouw niet hoefde te werken en daar zijn we van af gestapt en zijn de belastingen veranderd waardoor we het tweeverdienerssystem hebben omdat we vonden dat de vrouw moest werken en de huizenprijzen omhoog moesten. Ik wil er al op wijzen dat het hebben van kinderen zeer duur is gemaakt zeker als ze naar school gaan.


Het merendeel van de vrouwen werkt parttime. Zeg gemiddeld 3 dagen in de week. Als receptioniste, administratief medewerker, winkelmedewerker, telefoniste, enz. Voor die 3 dagen krijgen ze dan netto hooguit 900/1000 euro per maand. Soms nog minder. Maar die baan van hen betekent ook dat er een 2e auto nodig is, pakweg toch ook al gauw een paar honderd euro per maand. Plus dat er kinderopvang nodig is. Ook weer een paar honderd euro per maand. Plus dat er door het werken buiten de deur andere extra kosten komen, want je moet representatieve kleding hebben, je geeft al gauwer eens wat uit aan extraatjes voor de lunch, je hebt reiskosten, enz. Door de bank genomen houden veel van die vrouwen na aftrek van al die kosten dan niet veel meer over. In feite is het soms zelfs goedkoper NIET te gaan werken.
Die laatste zin klopt niet. In een gezin met de kinderen waar alleen de man werkt moet de ongelooflijk veel belasting betalen. Dit kun je terugvinden in verhaal van Omtzigt op Youtube met de titel modelleneconomie.

DE kinderopvang is duur omdat er te weinig zijn en omdat we eisen hebben gesteld, hetzelfde geldt uiteraard ook voor de taxi.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za okt 02, 2021 1:16 pm 

Reacties: 3269
Bekeken: 151315


PeterJKH schreef:
baedeker schreef:
HvR schreef:
100% eens.

Maar.... hoe balanceren we dit nu met de toeslagenaffaire ?

Hoe zorgen we er nu voor dat we de juiste mensen (lees: mocro-tuig) aanpakken en de goedwillenden een steuntje geven ?

En dat we de immigratiekraan dichtdraaien alvorens (weer) te gaan dweilen tbv. verdere integratie, laat staan de migratie van 'arbeidskrachten'....

De toeslagenaffaire is in feite vergelijkbaar. Je betaalt ambtenaren en juristen en rechters en politici om het juiste te doen. Maar er wordt zonder onderzoek een sticker geplakt, waardoor onschuldige gezinnen worden genaaid. De corruptie verspreidt zich overal binnen de organisatie. Als de bom barst wordt in paniek gerepareerd, waardoor schuldige mensen weer wegkomen. Het is nep-overheid.

Bij zoveel schade zou je de hoogstverantwoordelijke strafrechtelijk moeten vervolgen. In Nederland begint iedere rond van de formatie met de vraag wie met deze persoon verder wil, waarna wie 'nee' zegt de formatie kan verlaten.
:braak:


De toeslagen-toestand gaat met name om EXTRA geld dat mensen zouden hebben moeten krijgen om hun kind naar een opvang te sturen. DE vraag is natuurlijk: die mensen verdienen geld, krijgen kinderbijslag, korting op belastingen vanwege hun kinderen, dus waarom vinden we het normaal dat de gemeenschap betaalt voor hun kinderopvang? Kinderen zijn toch gewoon de verantwoordelijkheid van de ouders zelf, en ook de kosten die daarmee gepaard gaan?
Je slaat de helft weer eens over. Vroeger had de werkende (vaak man ) in een gezin een dubbele vrijstelling waardoor de vrouw niet hoefde te werken en daar zijn we van af gestapt en zijn de belastingen veranderd waardoor we het tweeverdienerssystem hebben omdat we vonden dat de vrouw moest werken en de huizenprijzen omhoog moesten. Ik wil er al op wijzen dat het hebben van kinderen zeer duur is gemaakt zeker als ze naar school gaan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: do sep 30, 2021 9:36 am 

Reacties: 3269
Bekeken: 151315


Student Peter (26) kreeg kanker, maar moet beurs volledig terugbetalen: ‘Je wordt als fraudeur gezien’
Je bent student aan Hogeschool Saxion, woont op kamers, maar krijgt kanker. Tijdens de chemokuren ga je terug naar huis, om je door je moeder te laten verzorgen. Dan komt DUO langs, de instantie die over de studiefinanciering gaat, en eist dat je je hele studiebeurs terugbetaalt: 13.000 euro.

Gerben Kuitert 30-09-21, 08:20 Laatste update: 08:43
De reden: je hebt niet bij DUO gemeld dat je tijdelijk weer thuis woonde en had dus geen recht meer op een beurs voor uitwonenden. ‘Fraude’, zo oordeelt DUO. Het uitvoeringsorgaan van het ministerie van Onderwijs legt daarom ook nog een boete van 1500 euro op.

Het overkwam de 26-jarige, inmiddels ex-student, Peter* uit Twente. Woensdag vocht hij in Utrecht bij de Centrale Raad van Beroep de opgelegde boete en het terugbetalen van de volledige studiebeurs aan. Het terugbetalen heeft grote gevolgen voor hem. „Het kopen van een huis kan ik met deze schuld helemaal vergeten”, zegt hij tegen voorzitter Brand van de Centrale Raad van Beroep. Zelfs zijn trouwplannen dreigen er door in het gedrang te komen, want ook een bruiloft is duur.

De gevolgen van de kanker en de behandelingen met chemo zijn groot voor Peter. Hij moet binnenkort nog voor een derde keer worden geopereerd en is als gevolg van de chemo onvruchtbaar geworden. Voor DUO maakt deze nare situatie niets uit. De wet schrijft voor het totale bedrag dat aan studiefinanciering is ontvangen bij fraude moet worden teruggevorderd. En in het geval van Peter is er sprake van fraude, vindt DUO

Wonen bij tante
Peter woont vanaf het begin van zijn studie aan Saxion, in 2013, bij zijn tante, in dezelfde woonplaats in Twente als waar zijn ouders wonen. Omdat hij een slechte relatie heeft met zijn vader is dat de beste oplossing. Bij zijn tante heeft hij een eigen kamer, maar hij verhuist naar zolder als tante een baby krijgt.

In januari 2019 staat er bij tante onaangekondigd een controleur van DUO op de stoep. Die wil even zien hoe Peter is gehuisvest. De controleur vindt dat er weinig spullen van Peter in de zolderkamer staan, bovendien liggen er ook kledingstukken en schoenen van tante. Het verweer van Peter dat hij er wel degelijk woont en in het achterliggende jaar alleen in periodes dat hij chemo kreeg door zijn moeder werd verzorgd, gelooft DUO niet. Hij had verhuizing naar zijn ouderlijk huis moeten melden, dan was zijn studiebeurs teruggeschroefd.

Jurist Paul Slagter van DUO wijst er ook nog op dat Peter geen huur betaalde aan zijn tante. Soms deed hij boodschappen voor haar. Peters advocaat Diederik Briedé vindt het ‘huurargument’ niet fair. „Een huurovereenkomst is helemaal geen verplichting. Je bent ernstig ziek en wordt neergezet als fraudeur. DUO kijkt in deze zaak helemaal niet naar de context, maar alleen naar de regeltjes.”

„Het is nooit in me opgekomen bij DUO te melden, dat ik tijdens mijn ziekte in sommige periodes werd gewassen en verzorgd door mijn moeder en soms weer thuis sliep”, zegt Peter tegen voorzitter Brand. „Ik was zelf te ziek om op mijn benen te staan en mijn tante kon het niet. Die was heel druk met haar baby.”

Voorzitter Brand noemt het ‘bijzonder’ dat er pas na ruim zes jaar controle kwam op de woonsituatie van Peter. „Had dat niet eerder gekund?” DUO-jurist Slagter weet het niet. „Wie er moet worden gecontroleerd, bepaalt een andere afdeling bij ons. De reden kan een klikbrief zijn geweest. Of dat de woningen van zijn tante en van zijn ouders dicht bij elkaar liggen. Ook dat soort gegevens speelt mee.”

https://www.ad.nl/binnenland/student-pe ... ~a726e42e/
Welke werkgever wil Peter hebben?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: do sep 30, 2021 8:34 am 

Reacties: 3269
Bekeken: 151315


PeterJKH schreef:
Biertje schreef:
PeterJKH schreef:


Ik heb geen heftruck. De firma waar ik werk wel. Tenzij jij denkt dat we 2000 kg zware machines met de hand uit een vrachtwagen kunnen tillen.
Ik blijf het een sterk verhaal vinden. Immers, uit jouw verhaal haal ik er uit dat geknoeid is met de auto waardoor je zonder sleutel de auto kunt starten. En inderdaad, je hoeft niet te wachten op de politie om die auto van je oprit af te halen. Wettelijk is dat e.e. al geregeld en als er dan schade toch veroorzaakt wordt heeft de eigenaar pecht want hij mag de auto niet op een oprit dan wel uitrit parkeren. En parkeren betekent feitelijk dat je het voertuig onbeheerd achterlaat.


Wijsheid leert dat je niet inbreekt in een auto die op slot zit, die overduidelijk gesaboteerd is gezien de loshangende bedrading, die vol ligt met inbrekerswerktuig, die overduidelijk tegen je hek gebotst is, en daarna met gebroken zijruit achtergelaten. Volgens mij is dat een voertuig dat de belangstelling van de politie verdient.
Zal best, maar je gaat niet uren wachten op de politie. En: de politie wordt als duizend dingendoekje gebruikt dus de kan dat ze komen kan heel klein is, zeker als jij in een dorp zit dat geen politiebureau meer heeft. En hoe doe je dat, een moderne auto op slot gooien zonder de elektronische sleutel te gebruiken. Ik vraag mij of dat bij mijn auto wel kan

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo sep 29, 2021 7:29 pm 

Reacties: 3269
Bekeken: 151315


PeterJKH schreef:
Biertje schreef:
Sinds wanneer heb jij een heftruck? Is dit weer een van je sterke verhalen?


Ik heb geen heftruck. De firma waar ik werk wel. Tenzij jij denkt dat we 2000 kg zware machines met de hand uit een vrachtwagen kunnen tillen.
Ik blijf het een sterk verhaal vinden. Immers, uit jouw verhaal haal ik er uit dat geknoeid is met de auto waardoor je zonder sleutel de auto kunt starten. En inderdaad, je hoeft niet te wachten op de politie om die auto van je oprit af te halen. Wettelijk is dat e.e. al geregeld en als er dan schade toch veroorzaakt wordt heeft de eigenaar pecht want hij mag de auto niet op een oprit dan wel uitrit parkeren. En parkeren betekent feitelijk dat je het voertuig onbeheerd achterlaat.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo sep 29, 2021 7:10 pm 

Reacties: 3269
Bekeken: 151315


Sinds wanneer heb jij een heftruck? Is dit weer een van je sterke verhalen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: do sep 23, 2021 3:12 pm 

Reacties: 3269
Bekeken: 151315


PeterJKH schreef:
Biertje schreef:
PeterJKH schreef:


Eerlijk gezegd, had ik het hoofdstuk "campers" al enige pagina's geleden afgesloten.
Het draadje is niet dicht.


Klopt, maar inmiddels allang geëvalueerd (teruggekeerd) naar het onderwerp van dit topic: betrouwbare overheid. Het zijpaadje campers was al enkele pagina's geleden afgesloten. Mocht je daar graag alsnog uitgebreid over willen debatteren, geen probleem, maar dan stel ik voor dat we dat in een separaat topic doen.
Ach guttegut, wat kleinzerig
Sorteer op:  
Pagina 1 van 55 [ Er voldeden 1082 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling