Het is nu ma jan 24, 2022 9:36 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 1201 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Betrouwbare overheid
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: ma jan 24, 2022 1:58 pm 

Reacties: 3660
Bekeken: 180475


Knipperende rode lampen op windmolens kunnen uit, zeggen branche en provincies
De knipperende rode lampen op hoge windmolens kunnen veilig worden uitgezet. In het Zeeuwse windpark Krammer zijn met succes twee systemen getest die naderende vliegtuigen ruim op tijd opmerken, zodat de waarschuwingslampen alleen dan hoeven te branden. De provincies en de windmolenbranche laten weten dat ze nu ‘kijken naar de uitrol van deze technieken over heel Nederland’.

Rode lampen om het vliegverkeer te waarschuwen zijn verplicht voor alle windmolens die hoger zijn dan 150 meter. De lampen moeten in principe de hele nacht aanstaan. ,,Dat kan zorgen voor overlast bij omwonenden”, aldus de provincies en de windmolenbranche.

De nieuwe systemen zorgen ervoor dat de waarschuwingslampen niet continu aan hoeven te blijven, de ene maakt gebruik van een radarsysteem, de andere werkt met transponders, de zenders waarmee vliegtuigen signalen uitzenden. ,,Het systeem wordt op dit moment ingeregeld. Dat betekent dat sinds begin dit jaar de rode luchtvaartlampen in Windpark Krammer steeds minder aanstaan”, laten de Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) en het Interprovinciaal Overleg (IPO) weten.

Vliegtesten
Hoewel de technische middelen om lichthinder tegen te gaan beschikbaar zijn, kunnen niet zomaar alle windparken er in korte tijd mee worden uitgerust. Eerst moeten er vliegtesten worden gedaan om te kijken of het systeem goed werkt. Per windpark bedragen de kosten van een radar- of transpondersysteem tussen de 60.000 en 100.000 euro. De vraag is wie dat moet betalen. Daarover zijn de windsector, de provincies en de Rijksoverheid nog in overleg.

De NWEA schat dat ongeveer 80 windparken in Nederland rode verlichting hebben. Dat aantal kan de komende jaren bijna worden verdubbeld, want er zijn nog zo’n 75 windparken in voorbereiding die wettelijk verplicht zijn om de knipperende lampen te installeren, zo laat de organisatie weten.


https://www.ad.nl/binnenland/knipperend ... ~a38bf068/

Worden jullie ook zo moe van dit gezeik en gezeur dat nergens over gaat, te weten knipperende lampjes.
Bovendien gaat het om de hoogte van de wingtip, niet over de hoogte van de mast waarin de rotor hangt. Wederom een blamage.

Maar: zomaar uitzetten gaat helemaal niet want verdrag van Chicago. Daarnaast: helikopters vliegen laag. En hebben we het al aan de vogels gevraagd of die het daar mee eens zijn?

Citaat:
Het Informatieblad bevat in onderdeel 10 de mogelijkheid om daarvan af te wijken als kan worden aangetoond dat de veiligheid van het luchtverkeer met de afwijking niet in gevaar wordt gebracht en als er sprake is van een gelijkwaardig veiligheidsniveau. Dit dient door degene die van het Informatieblad af wil wijken met een aeronautische studie te worden onderbouwd. De voorgenomen afwijking dient ter instemming aan de Inspectie te worden voorgelegd. Onze indruk is dat van deze mogelijkheid niet veel gebruik wordt gemaakt, omdat bijlage 14 bij het Verdrag van Chicago daar weinig ruimte voor biedt


https://www.stibbe.com/en/news/2021/aug ... ook-alweer

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: ma jan 24, 2022 9:39 am 

Reacties: 3660
Bekeken: 180475


Citaat:
‘Van Nieuwenhuizen mocht van Rutte ook met lobbybaan aanblijven als minister’
Premier Mark Rutte zou er aanvankelijk geen probleem mee hebben gehad dat zijn partijgenoot Cora van Nieuwenhuizen aanbleef als demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat, ook al had ze in de zomer al een baan als lobbyist aanvaard.


https://www.ad.nl/politiek/van-nieuwenh ... ~a87f84ce/

Dit zegt toch genoeg?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: zo jan 23, 2022 9:52 am 

Reacties: 3660
Bekeken: 180475


Raya schreef:
Biertje schreef:
‘Commerciële bewindvoerder vertraagt aflossen schulden: ik maakte mee dat iemand dakloos raakte’
Een proefproject met eigen, gemeentelijke bewindvoerders voor schuldenaars blijkt veel succesvoller dan gedacht. Deelnemers zijn goedkoper en sneller uit de financiële problemen dan bij commerciële partijen. Daar helpen ‘cowboys’ soms niet met het oplossen van problemen, maar worden schuldenaars zo lang mogelijk onder bewind gehouden om geld te verdienen.

Carla van der Wal 22-01-22, 19:30
Peter Heijkoop, voorzitter van de commissie participatie, schulden en integratie bij de VNG en wethouder in Dordrecht, had het zelf ook niet verwacht. Maar nu schuldenaars in de regio Drechtsteden met eigen bewindvoerders van de gemeente worden geholpen, blijken die soms in twee jaar van hun financiële problemen af, terwijl daar normaal vijf jaar voor staat.


Een ‘bizar groot verschil', veroorzaakt door een proefproject dat ontstond omdat Heijkoop klaar was met malafide bewindvoerders én stijgende kosten voor hun werk. In Nederland stonden in 2020 614.000 huishoudens geregistreerd met problematische schulden (7,6 procent), blijkt uit cijfers van CBS. Gemeenten draaien als het daarmee uit de hand loopt voor de kosten op, omdat zij bewindvoerders betalen die moeten zorgen dat mensen weer in een stabiele financiële situatie terechtkomen.

,,In een paar jaar tijd zagen we kosten verdubbelen. Maar wat daar precies achter zat, hoe het stond met de kwaliteit van de bewindvoering of de uitstroom, daar hadden we geen grip op. We konden alleen de rekening betalen.”

Peter Heijkoop, voorzitter van de commissie participatie, schulden en integratie bij de VNG en wethouder in Dordrecht
Zorgwekkende signalen
En er waren zorgwekkende signalen, over onbereikbare bewindvoerders die niet helpen, ook al willen schuldenaars vaart maken om schulden weg te werken, en schulden die soms zelfs verergeren. ,,Ik heb meegemaakt dat iemand echt gedupeerd is geraakt door een bewindvoerder. Die kwam in de daklozenopvang terecht. Ik kreeg best wel wat signalen over ‘cowboys’, rotte appels die mensen zo lang mogelijk aan willen houden.”

Bewindvoerders krijgen per maand betaald, waardoor een financiële prikkel om snel af te ronden ontbreekt. ,,Ik vind het ook een principiële vraag of je de hulp aan kwetsbare mensen met schulden aan de markt over moet laten. Als iemand in de daklozenopvang terecht komt, dan heeft de markt in elk geval gefaald.”


Eigen bewindvoerders in dienst
Daarom ging Heijkoop het in 2019 anders doen, door eigen bewindvoerders in dienst te nemen. Meer gemeenten hebben dat initiatief genomen, in Groningen met succes, maar de gemeentes Deventer en Enschede werden op de vingers getikt, omdat ze de bewindvoering niet juist uitvoerden. Heijkoop kreeg na zijn aankondiging woedende reacties uit de branche, er werd gedreigd met rechtszaken, maar Heijkoop zette door.

Er kan gekozen worden tussen ‘gewone’ bewindvoerders of gemeentelijke. Elise Jansen was zo'n ‘gewone’ bewindvoerder die aan de slag ging bij de gemeente Dordrecht. Ineens had ze niet 150, maar zo’n 60 mensen onder haar hoede en stond ze in heel nauw contact met lokale kerken en vrijwilligers. ,,En terwijl bewindvoerders vaak spreekuren hebben, zijn wij op werkdagen altijd bereikbaar. De lijntjes zijn veel korter.” Plots hielp ze iemand zelfs in een jaar van zijn bewindvoering af. ,,Die man kon het niet geloven, vroeg wel drie keer of dat echt waar was.”

In bewindvoe­ring heeft iemand gewoon vijf jaar lang stress. Het scheelt dus in de kwaliteit van leven, maar het scheelt ook geld

Peter Heijkoop, voorzitter van de commissie participatie, schulden en integratie bij de VNG en wethouder in Dordrecht
Minder stress en minder geld
Eind vorig jaar kwamen de eerste resultaten binnen. In de regio werden 129 mensen geholpen, volgens Heijkoop werden de moeilijkere gevallen onder de hoede genomen. 16 daarvan rondden het traject binnen twee jaar af. Heijkoop: ,,Normaal gesproken maakt eigenlijk iedereen de termijn van vijf jaar vol, soms lukt het in vier jaar. Dat betekent ook dat iemands leven vijf jaar lang op pauze staat, dat die in de overlevingsstand moet. In bewindvoering heeft iemand gewoon vijf jaar lang stress. Het scheelt dus in de kwaliteit van leven, maar het scheelt ook geld. In plaats van 8000 of 9000 euro, kost een traject 4000 euro.”

Heijkoop stapt met de resultaten in de hand binnenkort naar de ministers voor rechtsbescherming en armoede en schulden. ,,Ik vind dat hier landelijk over nagedacht moet worden. Ik wil ook met de branchevereniging in gesprek. Er zijn ook bewindvoerders die goed werk verrichten, daarmee moeten we de samenwerking versterken. Want mensen kunnen echt in de vernieling komen door de enorme stress die geldzorgen met zich meebrengen.”

Reactie branchevereniging: ‘Wij geloven in samenwerking’
De branchevereniging van bewindvoerders NBBI vindt dat gemeenten ‘voornamelijk zijn geïnteresseerd in het doorvoeren van bezuinigingen’. ,,Dat zou je ook als een verkeerde prikkel kunnen zien,” zegt secretaris Bas Benjamins. ,,We hebben argumenten zoals van Peter Heijkoop vaker gehoord. Maar wij geloven in samenwerking en hebben daarvoor een landelijk convenant ontwikkeld.” In gemeenten zoals Amsterdam, Rotterdam en Tilburg wordt op basis daarvan al samengewerkt.

Benjamins wijst er ook op dat er recentelijk meerdere gevallen zijn geweest waarbij gemeentelijke bewindvoerders door de rechtbank op de vingers zijn getikt vanwege een gebrek aan kwaliteit. Dat was niet in Dordrecht, maar gebeurde wel bij initiatieven in Deventer en Enschede. Benjamins benadrukt dat alle bewindvoerders jaarlijkse audits krijgen om de kwaliteit in de gaten te houden. ,,Elk jaar controleert de kantonrechter wat de bewindvoerder heeft ondernomen om schulden op te lossen. Dat bewindvoerders cliënten lang onder bewind houden is niet op waarheid gestoeld.”

Verhalen over malafide cowboys wijst Benjamins van de hand, er zijn in deze branche niet meer misstanden dan in andere branches. Trouwens: sneller is niet altijd beter, zo waarschuwt Benjamins. ,,Er is bij mensen die onder bewind staan vaak meer aan de hand. Het is daarom belangrijk cliënten niet te snel uit te laten stromen. Dat is financieel aantrekkelijk maar niet altijd het beste voor de cliënt.”


https://www.ad.nl/geld/commerciele-bewi ... ~ac80c3de/

Weg met die commerciële bewindvoerders.


Het is neoliberaal VVD-beleid om alles te vermarkten.
Dat is meestal niet in het voordeel van de klant of cliënt/patiënt. Het doel van zo goed mogelijk de klant/cliënt/patiënt bedienen, vervalt al snel in zo veel mogelijk geld aan de persoon te verdienen.

Het wordt tijd afscheid te nemen van het neoliberalisme.
Eens. Radar liet heel kort geleden een uitzending zien over een commerciële bewindvoerder die het geld van een cliënt gebruikte voor geheel andere zaken. Bijgaan de link. En eigenlijk is er iets geks: waarom worden op de bankrekeningen van een commerciële bewindvoerder die er een puinzooi van gemaakt niet gelijk beslag gelegd?
https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/ ... ar-checkt/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za jan 22, 2022 11:16 pm 

Reacties: 3660
Bekeken: 180475


‘Commerciële bewindvoerder vertraagt aflossen schulden: ik maakte mee dat iemand dakloos raakte’
Een proefproject met eigen, gemeentelijke bewindvoerders voor schuldenaars blijkt veel succesvoller dan gedacht. Deelnemers zijn goedkoper en sneller uit de financiële problemen dan bij commerciële partijen. Daar helpen ‘cowboys’ soms niet met het oplossen van problemen, maar worden schuldenaars zo lang mogelijk onder bewind gehouden om geld te verdienen.

Carla van der Wal 22-01-22, 19:30
Peter Heijkoop, voorzitter van de commissie participatie, schulden en integratie bij de VNG en wethouder in Dordrecht, had het zelf ook niet verwacht. Maar nu schuldenaars in de regio Drechtsteden met eigen bewindvoerders van de gemeente worden geholpen, blijken die soms in twee jaar van hun financiële problemen af, terwijl daar normaal vijf jaar voor staat.


Een ‘bizar groot verschil', veroorzaakt door een proefproject dat ontstond omdat Heijkoop klaar was met malafide bewindvoerders én stijgende kosten voor hun werk. In Nederland stonden in 2020 614.000 huishoudens geregistreerd met problematische schulden (7,6 procent), blijkt uit cijfers van CBS. Gemeenten draaien als het daarmee uit de hand loopt voor de kosten op, omdat zij bewindvoerders betalen die moeten zorgen dat mensen weer in een stabiele financiële situatie terechtkomen.

,,In een paar jaar tijd zagen we kosten verdubbelen. Maar wat daar precies achter zat, hoe het stond met de kwaliteit van de bewindvoering of de uitstroom, daar hadden we geen grip op. We konden alleen de rekening betalen.”

Peter Heijkoop, voorzitter van de commissie participatie, schulden en integratie bij de VNG en wethouder in Dordrecht
Zorgwekkende signalen
En er waren zorgwekkende signalen, over onbereikbare bewindvoerders die niet helpen, ook al willen schuldenaars vaart maken om schulden weg te werken, en schulden die soms zelfs verergeren. ,,Ik heb meegemaakt dat iemand echt gedupeerd is geraakt door een bewindvoerder. Die kwam in de daklozenopvang terecht. Ik kreeg best wel wat signalen over ‘cowboys’, rotte appels die mensen zo lang mogelijk aan willen houden.”

Bewindvoerders krijgen per maand betaald, waardoor een financiële prikkel om snel af te ronden ontbreekt. ,,Ik vind het ook een principiële vraag of je de hulp aan kwetsbare mensen met schulden aan de markt over moet laten. Als iemand in de daklozenopvang terecht komt, dan heeft de markt in elk geval gefaald.”


Eigen bewindvoerders in dienst
Daarom ging Heijkoop het in 2019 anders doen, door eigen bewindvoerders in dienst te nemen. Meer gemeenten hebben dat initiatief genomen, in Groningen met succes, maar de gemeentes Deventer en Enschede werden op de vingers getikt, omdat ze de bewindvoering niet juist uitvoerden. Heijkoop kreeg na zijn aankondiging woedende reacties uit de branche, er werd gedreigd met rechtszaken, maar Heijkoop zette door.

Er kan gekozen worden tussen ‘gewone’ bewindvoerders of gemeentelijke. Elise Jansen was zo'n ‘gewone’ bewindvoerder die aan de slag ging bij de gemeente Dordrecht. Ineens had ze niet 150, maar zo’n 60 mensen onder haar hoede en stond ze in heel nauw contact met lokale kerken en vrijwilligers. ,,En terwijl bewindvoerders vaak spreekuren hebben, zijn wij op werkdagen altijd bereikbaar. De lijntjes zijn veel korter.” Plots hielp ze iemand zelfs in een jaar van zijn bewindvoering af. ,,Die man kon het niet geloven, vroeg wel drie keer of dat echt waar was.”

In bewindvoe­ring heeft iemand gewoon vijf jaar lang stress. Het scheelt dus in de kwaliteit van leven, maar het scheelt ook geld

Peter Heijkoop, voorzitter van de commissie participatie, schulden en integratie bij de VNG en wethouder in Dordrecht
Minder stress en minder geld
Eind vorig jaar kwamen de eerste resultaten binnen. In de regio werden 129 mensen geholpen, volgens Heijkoop werden de moeilijkere gevallen onder de hoede genomen. 16 daarvan rondden het traject binnen twee jaar af. Heijkoop: ,,Normaal gesproken maakt eigenlijk iedereen de termijn van vijf jaar vol, soms lukt het in vier jaar. Dat betekent ook dat iemands leven vijf jaar lang op pauze staat, dat die in de overlevingsstand moet. In bewindvoering heeft iemand gewoon vijf jaar lang stress. Het scheelt dus in de kwaliteit van leven, maar het scheelt ook geld. In plaats van 8000 of 9000 euro, kost een traject 4000 euro.”

Heijkoop stapt met de resultaten in de hand binnenkort naar de ministers voor rechtsbescherming en armoede en schulden. ,,Ik vind dat hier landelijk over nagedacht moet worden. Ik wil ook met de branchevereniging in gesprek. Er zijn ook bewindvoerders die goed werk verrichten, daarmee moeten we de samenwerking versterken. Want mensen kunnen echt in de vernieling komen door de enorme stress die geldzorgen met zich meebrengen.”

Reactie branchevereniging: ‘Wij geloven in samenwerking’
De branchevereniging van bewindvoerders NBBI vindt dat gemeenten ‘voornamelijk zijn geïnteresseerd in het doorvoeren van bezuinigingen’. ,,Dat zou je ook als een verkeerde prikkel kunnen zien,” zegt secretaris Bas Benjamins. ,,We hebben argumenten zoals van Peter Heijkoop vaker gehoord. Maar wij geloven in samenwerking en hebben daarvoor een landelijk convenant ontwikkeld.” In gemeenten zoals Amsterdam, Rotterdam en Tilburg wordt op basis daarvan al samengewerkt.

Benjamins wijst er ook op dat er recentelijk meerdere gevallen zijn geweest waarbij gemeentelijke bewindvoerders door de rechtbank op de vingers zijn getikt vanwege een gebrek aan kwaliteit. Dat was niet in Dordrecht, maar gebeurde wel bij initiatieven in Deventer en Enschede. Benjamins benadrukt dat alle bewindvoerders jaarlijkse audits krijgen om de kwaliteit in de gaten te houden. ,,Elk jaar controleert de kantonrechter wat de bewindvoerder heeft ondernomen om schulden op te lossen. Dat bewindvoerders cliënten lang onder bewind houden is niet op waarheid gestoeld.”

Verhalen over malafide cowboys wijst Benjamins van de hand, er zijn in deze branche niet meer misstanden dan in andere branches. Trouwens: sneller is niet altijd beter, zo waarschuwt Benjamins. ,,Er is bij mensen die onder bewind staan vaak meer aan de hand. Het is daarom belangrijk cliënten niet te snel uit te laten stromen. Dat is financieel aantrekkelijk maar niet altijd het beste voor de cliënt.”


https://www.ad.nl/geld/commerciele-bewi ... ~ac80c3de/

Weg met die commerciële bewindvoerders.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: do jan 20, 2022 10:04 am 

Reacties: 3660
Bekeken: 180475


Meer werklozen door nieuwe methoden

https://nos.nl/artikel/2413776-het-cbs- ... oe-kan-dat

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: do jan 20, 2022 9:29 am 

Reacties: 3660
Bekeken: 180475


Hele straat open voor ‘stroom vretende’ buurman die bitcoins delft: ‘Snap niet dat dit kan’
Een straat die over ruim 250 meter open ligt en tientallen onbereikbare garages. En dat allemaal omdat één huis extra stroomkabels nodig heeft. Bewoners van het Bretagnehof in Eindhoven ervaren veel overlast deze dagen, naar verluidt omdat de bewoner van het betreffende huis Bitcoins ‘delft’. ,,Dit verwacht je in zo’n woonwijk niet.”

Diede Hoekstra 20-01-22, 07:50 Laatste update: 07:51
Het klinkt bizar maar als het werk op vrijdag 28 januari klaar is, lopen er twee rechtstreekse stroomkabels tussen het stroomstation van netbeheerder Enexis aan het Bretagnehof en het woonhuis in dezelfde buurt. De bewoners willen niks zeggen maar werklui van Hurkmans lopen er af en aan.

Stroom voor 120 koelkasten
,,Twee dikke knoeperts”, zo vertelt een medewerker van Hurkmans over de kabels die straks de grond ingaan. Zijn collega legt uit dat de kabels samen goed zijn voor de levering van zo'n 600 ampère stroom. Genoeg stroom voor 120 koelkasten of in dit geval dus het minen van Bitcoins. ,,Want we hoorden gisteren dat de kabels daar voor nodig zijn.”

Het handelen in cryptomunten zoals Bitcoins is populairder dan ooit. Met een paar muisklikken voor iedereen te koop op het internet. Het minen oftewel delven, van cryptomunten is een ander verhaal. ‘Miners’ controleren bitcointransacties, een soort wiskundige puzzels. Daarvoor gebruiken ze computers met heel veel rekenkracht want wie als eerste de ‘puzzel’ oplost, ontvangt als beloning 6,25 bitcoins. Tegen de huidige koers omgerekend ruim 230.000 euro.

Ik heb van verschil­len­de omwonenden gehoord dat ze geregeld last hadden van knipperen­de lampen

Werknemer Hurkmans
Hoe meer computers, hoe meer rekenkracht maar ook hoe hoger het stroomgebruik. ,,Ik heb van verschillende omwonenden gehoord dat ze geregeld last hadden van knipperende lampen”, zo vertelt een medewerker van Hurkmans. Volgens zijn collega niet zo vreemd. ,,Het bestaande stroomnetwerk is niet berekend op extreem stroomgebruik. Als er straks twee kabels rechtstreeks naar die woning gaan, heeft de rest van de buurt er geen last meer van.”

Prijs van een leuke auto
Kabels trekken voor de bitcoinhandel, ook de werklui van Hurkmans hebben het nog nooit meegemaakt. ,,Je verwacht het ook niet midden in een woonwijk. Ik hoop dat we op tijd klaar zijn want de omwonenden zijn ons hier liever kwijt dan rijk. Wat de kosten zijn van alle werkzaamheden? Daar kun je een leuke auto voor kopen.”


Een woordvoerder van Enexis wil niet bevestigen dat de kabels worden aangelegd voor een particulier die cryptomunten verwerft op internet. ,,We doen nooit uitspraken over klanten maar als iemand van ons een verzwaarde stroomaansluiting wil, zijn wij gehouden aan de leveringsplicht. Zolang de stroom niet gebruikt wordt voor illegale activiteiten, zullen we die dus gewoon aanleggen. Ook als de straat open moet. De rekening is uiteraard voor de klant.”

Vergunning is aangevraagd
De gemeente Eindhoven laat weten dat Enexis voor de werkzaamheden een vergunning heeft aangevraagd. ,,Maar het is in die vergunning niet noodzakelijk om aan te geven ten behoeve waarvan die kabel wordt aangelegd. Dat is bij ons dus ook niet bekend.”

In de buurt balen ze vooral van de straat die openligt. ,,We kregen een brief over onderhoudswerkzaamheden”, zo vertelt een bewoner. ,,Geen woord over Bitcoins.” Wilma de Vrieze heeft haar auto maar een paar straten verderop gezet. ,,Want de garage kan ik nou niet in of uit.”

Dat de hele straat openligt voor een bewoner vindt ze wel apart. ,,Ik heb geen verstand van Bitcoins maar ik snap niet dat dit zomaar kan.” Van knipperende lampen heeft ze naar eigen zeggen nog geen last gehad. ,,Gelukkig maar. Mijn man is net overleden en anders zou ik denken dat zijn geest hier nog in huis rondhangt.”

Interactive video
Click to pause and explore


00:41
Hele Eindhovense straat ligt open voor bitcoinhandelaar
BITCOINS MINEN

Bij het minen van Bitcoins draait het om Blockchains. Dat zijn blokken met transacties. Ieder blok bevat informatie uit het vorige blok en zo ontstaat er een ketting (Blockchain). Omdat er geen centrale bank is die alle transacties controleert zijn er mensen en machines nodig die deze taak uitvoeren. Zij controleren dit proces met de rekenkracht van hun eigen computer. Hoe meer mensen deelnemen aan deze controle, hoe beter. De invloed van een enkel individu wordt immers kleiner.

Maar hoe meer deelnemers aan deze controle, hoe moeilijker de puzzel ook wordt. Zo ingewikkeld dat gewone computers niet meer toereikend zijn. Daarom zijn er tegenwoordig geavanceerde machines die niets anders doen dan de puzzels oplossen (ASIC Miners). Deze machines zijn vele malen krachtiger, maar verbruiken ook heel veel stroom. Hoe meer van deze machines je hebt, hoe groter de kans dat één van jouw machines de puzzel oplost.

Volgens Harold Vranken van de Open Universiteit kan het minen van Bitcoins lucratief zijn maar zijn er ook risico’s. ,,Het draait allemaal om de blockchains die iedere tien minuten worden toegevoegd aan de keten. Als jij de eerste bent die de oplossing heeft, krijg je daarvoor bitcoins als beloning. De rest krijgt niks. Als particulier neem je het op tegen enorme organisaties. Ik heb foto’s gezien van fabriekshallen in China die helemaal volstonden met computers om te minen.”

Om meer kans te maken kunnen miners zich volgens Vranken aansluiten bij een mining pool. ,,Een samenwerking tussen verschillende miners. Als iemand uit de pool de code kraakt, worden de bitcoins verdeeld over alle deelnemers. Maar onder aan de streep is het in zekere zin een loterij. Hoe meer lootjes je koopt hoe meer kans maar garanties heb je niet. En iedere keer dat je misgrijpt draait de energiemeter wel gewoon door.”


https://www.ad.nl/tech/hele-straat-open ... ~ab02a13f/

Nu een simpele vraag: heeft Enexis de stroomlevering 100% gegarandeerd of wordt meneer afgesneden van het net als er overbelasting dreigt?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: di jan 18, 2022 4:46 pm 

Reacties: 3660
Bekeken: 180475


baedeker schreef:
Bouwman: Ongekende krapte op de arbeidsmarkt in combinatie met koopkrachtverlies voor bijna iedereen. Als je dat vroeger opschreef bij een economietentamen, was je gezakt.
Ik zou eigenlijk wel eens Mathijs Bouman wil horen, de huiseconoom van de NPO en lid van D66 die de subsidie voor de elektrische auto zo belangrijk vindt. :lol:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: di jan 18, 2022 2:59 pm 

Reacties: 3660
Bekeken: 180475


Dit zat nu eens niet achter een betaalmuur van de Volkskrant. :mrgreen:

Oude beschimmelde wijn in nieuwe zakken. En steeds maar weer andere partijen de schuld geven dat die de maatschappelijke spanningen uitvergroten, de moraalbarbaren. :lol:
En het kleinste landje, op Malta, met de grootste bek en de grootste bezuinigingen op Defensie, wil een leidende rol met meer militaire samenwerking :lol:
En hoezo en op welke is de crisis in Oekraïne een bedreiging voor Nederland? Gaat het dan om gas of zo iets? :lol:

NIEUWS
Rutte IV wil samenwerken met ‘alle positieve krachten’ om het leven van Nederlanders te verbeteren
Het nieuwe kabinet-Rutte IV zet in op concrete verbeteringen ‘in het leven van alle Nederlanders’. Om dat te bereiken, wil het samenwerken met ‘alle positieve krachten binnen en buiten Den Haag’ en wil het werken aan een nieuwe politieke cultuur.

Natalie Righton18 januari 2022, 12:36
Die belofte sprak premier Mark Rutte dinsdagmorgen uit bij het voorlezen van de regeringsverklaring van zijn nieuwe kabinet. Rutte biedt nadrukkelijk ‘een uitgestoken hand’ aan de oppositie, maar ook aan burgers in ‘het hele Koninkrijk’ om samen het nieuwe kabinetsbeleid vorm te geven.

‘Het regeerakkoord laat ruimte voor politiek en maatschappelijk debat. Invloed is mogelijk’, zei Rutte. ‘De coalitieafspraken die zijn gemaakt, zijn niet getekend in bloed.’ Aanpassingen aan het regeerakkoord zijn dus mogelijk, al zal niet het hele wensenlijstje van de oppositie uitgevoerd kunnen worden.

Nieuwe politieke cultuur
De premier erkent dat zijn nieuwe regeringsploeg aantreedt in een periode dat het vertrouwen van burgers laag is en de sfeer in het land niet al te best. ‘Het kabinet treedt aan onder bijzonder gesternte’, zegt Rutte. ‘Een periode waarin tegenstellingen zijn verscherpt en het publieke debat is verhard.’

Rutte hoopt samen met andere partijen de politieke cultuur te wijzigen. Een cultuur waarin er minder in achterkamertjes wordt bedisseld door politici en meer in alle openheid wordt onderhandeld. Een cultuur ook waarin politici meer respect hebben voor elkaar en waarin uitvoeringsinstanties burgers geen onrecht meer aandoen zoals de toeslagenaffaire.

De grote opdracht voor de komende jaren, vindt Rutte, is om ‘met elkaar te blijven werken aan een land waarin we omzien naar elkaar.’ Volgens Rutte is Nederland nog steeds een ‘sociaal verbonden land’, maar staat de onderlinge solidariteit wel onder druk. Hij hekelt pogingen van sommige politieke partijen ‘om maatschappelijke spanningen uit te vergroten’.

Rutte zegt zich te realiseren dat zijn ‘woorden pas betekenis krijgen als ze in daden worden omgezet’. Harde garanties over een nieuwe politieke cultuur of verbeteringen in het leven van Nederlanders kan hij niet geven. De premier zegt wel ‘de volle inzet’ van het kabinet toe.

Ruttes belofte komt overeen met de boodschap die hij half december, samen met Sigrid Kaag (D66), Wopke Hoekstra (CDA) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie), uitsprak toen hij het regeerakkoord presenteerde. ‘We willen ons richten op concrete verbeteringen in het leven van mensen’, stelden de vier partijleiders destijds in hun voorwoord. ‘Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst’, heet hun regeerplan tot 2025.

Geld zal rollen
Vandaag en morgen moet tijdens het Kamerdebat over de regeringsverklaring blijken of Rutte IV voldoende vertrouwen heeft van de Kamer om zijn plannen uit te voeren. Wat zeker zal helpen, is dat het geld zal rollen de komende kabinetsperiode: Rutte IV is van plan tientallen miljarden uit te geven aan de plannen.

Wat de premier betreft, gaat iedereen er de komende jaren op vooruit, verklaarde hij ook dinsdag weer in de Kamer. De belastingen gaan omlaag. Daarnaast belooft het kabinet een schoner land, een beter zorgstelsel, meer betaalbare woningen, veiligere buurten om in te wonen, en gelijke kansen in het onderwijs en op de arbeidsmarkt.

Voorlopig hoeft volgens Rutte IV niemand pijn te lijden om het geld voor al deze plannen op tafel te krijgen: het geld wordt niet opgehaald door lastenverzwaringen voor bedrijven of burgers. In plaats daarvan loopt de staatsschuld op, waardoor de rekening doorschuift naar de toekomstige generatie.

Een deel van Ruttes woorden botste dinsdag in elk geval met de voorspelling van het instituut Nibud dat alle Nederlandse huishoudens er dit jaar fors op achteruit gaan in de portemonnee omdat tal van zaken duurder zijn geworden. Het loonstrookje van Nederlanders valt dus niet lager uit, maar zij geven wel meer uit in de supermarkt en bij de energieleverancier.

Internationaal belooft het kabinet veel samenwerking zoeken met de EU en de Navo om het land veilig te houden. Opvallend is dat Rutte Rusland en de Oekraïne-crisis een ‘acute dreiging’ noemde voor Nederland. Deze crisis ontvouwt zich ‘op slechts paar uur vliegen ons land’ en dat ‘onderstreept het belang van internationale samenwerking', aldus Rutte. ‘Alleen samen’ kunnen EU-landen ‘succesvol zijn op het wereldtoneel'. Nederland wil een ‘leidende rol’ met ‘meer militaire samenwerking’.


https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bac8da18/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: di jan 18, 2022 8:16 am 

Reacties: 3660
Bekeken: 180475


baedeker schreef:
Raya schreef:
Rutte IV is staatsvijand en volksvijand nummer 1 in 1.

Kabinet wil Kamer buiten spel zetten.

https://www.trouw.nl/politiek/rekenkame ... e=copylink

Tientallen miljarden extra uitgaven via speciale fondsen, waar het parlement straks geen controle meer over heeft. En dan wil de coalitie de plannen vooral zelf uitwerken aan de hand van adviezen van sociale partners, provincies, gemeenten en uitvoeringsorganisaties.

Dit doet me sterk denken aan het "stakeholder capitalism" van het WEF. Het budgetrecht van het parlement, de hoeksteen van de democratie, wordt opzijgezet, en gremia waar je geen enkele grip op hebt gaan aan de haal met het geld en de macht.
:snooty:
Eens maar je vergeet de lobbyisten. Zij likken hun vingers af met de gedachte dat de overheid hun bedrijven gratis vergroenenen en verliezen door de burgers worden betaald.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: ma jan 17, 2022 8:18 am 

Reacties: 3660
Bekeken: 180475


Raya schreef:
Rutte IV is staatsvijand en volksvijand nummer 1 in 1.

Kabinet wil Kamer buiten spel zetten.

https://www.trouw.nl/politiek/rekenkame ... e=copylink
Ik dacht al, wat zijn Lumiere, Enzo501, Hume stil vandaag.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: zo jan 16, 2022 9:29 pm 

Reacties: 3660
Bekeken: 180475


Dat hoop ik wel. Mij is onduidelijk waarom Pieter denkt met milde kritiek vanuit het parlement weer on speaking terms te komen met ministers en staatssecretarissen, juist diegene die hem zo dwars hebben gezeten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: zo jan 16, 2022 8:00 pm 

Reacties: 3660
Bekeken: 180475


Nieuwe bestuurscultuur? Het eerste conflict is er alweer
ONDER POLITICIElke week schrijft politiek verslaggever Hans van Soest over wat er speelt in Den Haag in Onder Politici. Deze week: dreigen met ‘gevangenisstraf’ voor ministers helpt niet.

Hans van Soest < 16-01-22, 13:02 Laatste update: 13:12
De nieuwe staatssecretaris van Mijnbouw Hans Vijlbrief veinsde verbazing. Vlak na zijn beëdiging maandag werd hem gevraagd of hij niet bang was snel weer zijn biezen te moeten pakken met de komende parlementaire enquête naar de gaswinning in Groningen. ,,Parlementaire enquêtes zijn niet om mensen weg te sturen, maar om de waarheid te achterhalen.’’

Inderdaad denken veel commentatoren en oppositiepartijen dat het kabinet voortijdig valt over een van de drie ophanden zijnde parlementaire enquêtes, naast Groningen ook naar de toeslagenaffaire en het coronabeleid. Velen hopen er ook op. Het maakt nieuwe bewindslieden achterdochtig. Na hun beëdiging begonnen meerdere bewindspersonen maandag spontaan over die ‘Haagse afrekencultuur’.

Alles wordt vermengd met een gif van wantrouwen, dat is voor sommigen een politiek verdienmo­del geworden

Minister Hugo de Jonge
De nieuwe minister van Sociale Zaken Karien van Gennip was eerder staatssecretaris in twee kabinetten Balkenende. Haar valt op hoe Den Haag in de tussentijd is veranderd, met alle beveiliging voor bewindspersonen en de verharding in het debat. ,,Ik wilde juist ook daarom terug, om weer bruggen te slaan.’’ En minister Hugo de Jonge: ,,Alles wordt vermengd met een gif van wantrouwen. Dat is voor sommigen een politiek verdienmodel geworden. Ik wil meehelpen dat te veranderen.’’


Woede
Dan ligt er een hoop werk. Deze week ontstaken Kamerleden Jasper van Dijk (SP) en Pieter Omtzigt in woede over scheidend staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel). Die meldde op de dag van haar aftreden dat ze geen wettelijke bevoegdheid heeft om gemeenten te dwingen asielzoekers op te nemen. In december gaf ze drie gemeenten een ‘aanwijzing’ om dat toch te doen. Op vragen in de Eerste Kamer of ze daar een juridische grondslag voor had, praatte ze een beetje om de hete brij heen. Het probleem met de huisvesting van asielzoekers was zó urgent, dat ingegrepen moest worden om te voorkomen dat mensen op straat moeten slapen.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam zei dat Broekers-Knol in een telefoongesprek de indruk wekte dat hij niet kon weigeren. Burgemeester Reinie Melissant van Gorinchem zei juist altijd al te hebben geweten dat de aanwijzing niet juridisch houdbaar was. Broekers-Knol zelf zegt dat ze het woord ‘aanwijzing’ gebruikt heeft om een noodsituatie te voorkomen.

Van Dijk en Omtzigt willen nu van het kabinet weten of Broekers-Knol kan worden vervolgd wegens ‘het geven van ongrondwettelijke schijnbevelen’. Staatsrechtgeleerde Paul Bovend’Eert ziet niet meteen waar Broekers-Knol de wet heeft overtreden. ,,Dit wetsartikel is wat vaag. Een minister die opzettelijk de grondwet schendt, kan vier jaar de cel in. Maar is gemeenten dwingend vragen asielzoekers op te vangen een opzettelijke schending van de wet?’’

In Nederland is door Kamerleden vaker geprobeerd om bewindslieden voor de rechter te dagen, maar dat is nooit gelukt. PVV-leider Geert Wilders wilde bijvoorbeeld minister Eberhard van der Laan (Integratie) laten vervolgen omdat de bewindsman volgens de partij vragen over de kosten van immigratie niet beantwoordde. En Omtzigt wilde eerder samen met Renske Leijten (SP) en Farid Azarkan (Denk) laten onderzoeken of staatssecretaris Menno Snel kon worden vervolgd om de toeslagenaffaire.

‘Milder’ opstellen
In zijn boek Een nieuw sociaal contract schreef Omtzigt nog dat een nieuwe bestuurscultuur alleen kan ontstaan als ook het parlement zich ‘milder’ opstelt. Als je meer openheid wilt van ministers en ambtenaren, helpt het niet als ze bij elke fout ‘ongenadig hard worden afgestraft’.


Je zou kunnen zeggen: die veelbesproken bestuurscultuur verandert niet als de Kamer voortdurend met gevangenisstraffen dreigt. Maar volgens SP’er Van Dijk moeten bewindslieden dan wel eerlijk zijn. ,,Je mag als staatssecretaris een dringend beroep doen op gemeenten. Maar zij heeft met het woord aanwijzing gesuggereerd dat gemeenten juridisch verplicht waren om mee te werken. Als de overheid je een aanwijzing geeft, mag je er als burger of gemeente van uitgaan dat je wettelijk verplicht bent. Dat was nu niet zo.’’ Hij wijst er op dat het ‘gemeenten en burgers vrij staat zelf aangifte te doen’.

Broekers-Knol mag dan met pensioen zijn, het nieuwe kabinet is politiek verantwoordelijk voor haar beleid. En zo is nog voor het aantreden van Rutte IV de eerste kiem voor een conflict met de Kamer alweer gelegd.


https://www.ad.nl/politiek/nieuwe-bestu ... ~af0335a3/

Gaat lekker zo. Hugo die jankt over het gif van wantrouwen, het klopt toch dat het CDA en de VVD daarmee waren begonnen richting de toeslagenaffaire? Wie zelf met gif strooit moet niet janken dat anderen dat ook doen.

En nee Pieter, je kunt van parlementsleden niet verwachten dat zij zich inhouden als ministers en staatssecretarissen hen gewoon bewust voorliegen en alles voor hen verborgen houden, zelfs als er sprake is van een informatieplicht. Niet jij bent aan zet maar Rutte !!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za jan 15, 2022 11:50 am 

Reacties: 3660
Bekeken: 180475


Ik zie Kaag al, vloekend en zuchtend: ''Nu zijn we toch weer afhankelijk van de VS qua gas, hoe kan dat nou en waarom kan Europa dit niet fixen"? :mrgreen:

https://nos.nl/artikel/2413153-vs-zoekt ... -escaleert

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr jan 14, 2022 12:41 pm 

Reacties: 3660
Bekeken: 180475


Lies schreef:
Iedereen die weleens te maken heeft gehad met besturen en de politiek weet dat je te maken krijgt met koehandel:

Is sluiting kinderhartchirurgie UMCG achterkamertjespolitiek? RUG-topman Jouke de Vries noemt besluit minister Ernst Kuipers 'belangenverstrengeling'
https://dvhn.nl/groningen/Is-sluiting-k ... 90543.html

Voorzitter van de Rijksuniversiteit Groningen Jouke de Vries noemt het onomwonden ‘belangenverstrengeling’ dat de nieuwe minister Ernst Kuipers meteen na zijn aantreden een besluit doorzet dat de ziekenhuizen in Rotterdam en Utrecht voortrekt boven Groningen en Leiden.

Het gonst voor en achter de schermen in Groningen van de verwijten over ‘achterkamertjespolitiek’ in het plan de kinderhartchirurgie in Groningen te sluiten.
,,De man die tot vorige week de baas van Erasmus MC was, bevestigt het besluit dat Leiden en Groningen hun afdeling kinderhartchirurgie moeten sluiten en het Erasmus MC niet. Zou het lobbyverbod bewindspersonen niet twee kanten op moeten werken?’’, schrijft hoogleraar Casper Albers op Twitter. Zijn hoogste baas Jouke de Vries is het daar helemaal mee eens, laat hij weten.

Verschillende hoogleraren en topchirurgen in het UMCG gaan ‘off the record’ nog iets verder in hun verwijten. Ze vermoeden dat Kuipers in de gesprekken die hij voerde over zijn aanstelling als minister een deal met de D66-top heeft gesloten over concentratie van zorg in de Randstad en met name ‘zijn’ Erasmus MC.

Verschillende hoogleraren en topchirurgen in het UMCG gaan ‘off the record’ nog iets verder in hun verwijten. Ze vermoeden dat Kuipers in de gesprekken die hij voerde over zijn aanstelling als minister een deal met de D66-top heeft gesloten over concentratie van zorg in de Randstad en met name ‘zijn’ Erasmus MC.

Gesprek met Sigrid Kaag
Als dat al gebeurd zou zijn, wordt het lastig dat te bewijzen. Landelijk actieve D66’ers ontkennen het in ieder geval ten stelligste. Kuipers vertelde zelf in talkshow Beau dat hij in oktober een gesprek voerde met Sigrid Kaag en een aantal andere kopstukken van D66 over de gezondheidszorg in zijn geheel. Het lijkt logisch dat daar zijn standpunt dat de concentratie van complexe ziekenhuiszorg versneld moet worden besproken is. Daar zullen geen notulen van zijn.

Uit de ambtelijke beslisnota van het ministerie van VWS over het besluit om de kinderhartchirurgie te concentreren is wel op te maken dat de knoop is doorgehakt in de spreekwoordelijke ‘achterkamertjes’. Er lag namelijk in eerste instantie een advies om de centra voor aangeboren hartafwijkingen in Leiden, Rotterdam en Groningen te concentreren. Utrecht viel in eerste instantie juist af omdat het niet voldeed aan de kwaliteitscriteria.

Niet afgestemd
Na dat eerste advies moet er iets gebeurd zijn. In de beslisnota staat dat het nieuwe besluit ,,niet is afgestemd met externe partijen’’. Er is in de periode voor het besluit wel een brief gestuurd door het Prinses Maxima Centrum Utrecht, waarin wordt aangedrongen op concentratie in Utrecht. Het UMC Utrecht wil graag hét kinderziekenhuis van Nederland worden nadat daar ook de kinderoncologie vijf jaar geleden is geconcentreerd.


Utrecht viel in eerste instantie juist af omdat het niet voldeed aan de kwaliteitscriteria.Ach, ach, ach.....en wat moet ik nu weer denken aan dit: Als het aan econoom en publicist Heleen Mees ligt, verhuizen de inwoners van de drie noordelijke provincies massaal richting de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, maak van de nood een deugd....
Weet je waarom Heleen Mees dit denkt? Omdat ze jarenlang in de VS heeft gewoond. Als je werkloos wordt ga je verhuizen om werk te vinden. Maar Mees begrijpt niet dat van Groningen een afvoerputje dan wel afvalberg wordt gemaakt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: do jan 13, 2022 10:57 am 

Reacties: 3660
Bekeken: 180475


Hoe je de WOB kunt ontduiken door op Signal te gaan chatten.

https://www.bnr.nl/nieuws/politiek/1046 ... mmunicatie

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: do jan 06, 2022 3:06 pm 

Reacties: 3660
Bekeken: 180475


Lumiere schreef:
Zeg antisemietenvriend, ik kaart gewoon even weer jouw leugentjes aan. Die agenten worden gewoon vervolgd als ze teveel geweld gebruiken. :foei:

Dus dat heb ik prima geschreven, je moet niet altijd zo de beroepsleugenaar uithangen :praattegendehand:
Het rapport van de VN wordt afgewezen door de hele politici. Sterk opgeklopt verhaal door een rapporteur

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo jan 05, 2022 9:43 pm 

Reacties: 3660
Bekeken: 180475


Nog een voorbeeld van bewust ondernemertje pesten'

https://www.bnr.nl/nieuws/economie/1046 ... profiteren

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo jan 05, 2022 12:44 pm 

Reacties: 3660
Bekeken: 180475


HvR schreef:
Mag ik svp. gewoon een klontje suiker in mijn koffie, zonder een juffrouw Albedil die zich overal mee wil bemoeien ? :rolleyes:
Natuurlijk. Maar als ik yoghurt koop waarom moet daar dan suiker inzitten? Alles wat je eet daar zit teveel suiker en zouten in, toegevoegd door de levenmiddelenindustrie. Waarom

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: di jan 04, 2022 8:46 pm 

Reacties: 3660
Bekeken: 180475


Wat lost een suikertax eigenlijk op?

https://www.ad.nl/koken-en-eten/chocola ... ~a1988e10/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: di jan 04, 2022 7:25 pm 

Reacties: 3660
Bekeken: 180475


PeterJKH schreef:
Hume schreef:
Biertje schreef:
Groen-Links en PvdD, de domste partijen in ons parlement. Willen een vuurwerkverbod en willen proffesionele vuurwerkshows. De grap is: er zijn niet zoveel partijen die dit kunnen verzorgen. Dus wat er gebeurt er? Mensen gaan massaal op pad om te genieten van een vuurwerkshow, staan dicht op elkaar en huppa het zal weer besmettingen regenen. Weg met de alfa's, en we verwelkomen de beta's. En ook: hoe en waarmee handhaaf je? Hoe voorkom je dat mensen vuurwerk uit het buitenland gaan halen? En oogartsen hebben het betrekkelijk rustig gehad. Wat is nou het probleem?

https://www.ad.nl/binnenland/klaver-en- ... ~ad90ba45/


Nederland is een van de weinig landen dat geen professional vuurwerkshows heeft.
In dit land wil perse iedereen zijn eigen vuurwerk, zijn eigen kerk ,zijn eigen politiek partij enz.
Daarom zitten wij met zoveel slachtoffers opgescheept, van vuurwerk ,van wappies , van extremistische idioten enz.
En dan zijn er nog politieke partijen die dit propageren en verdedigen..


Wees maar blij dat er geen centrale vuurwerkshows zijn. Moet er niet aan denken dat op Oudejaarsavond hele mensenmassa's met een borrel op om 23.30 in de auto of op de fiets stappen om naar het vuurwerk te gaan kijken.

En verder vind ik vrijheid van opvatting of overtuiging een groot goed, evenals het recht om samen met gelijkdenkenden bij elkaar te komen, of dat nou in een kerk is, in een voetbalkantine of in de fractiekamer.
:aplaus: :aplaus: :aplaus:
Sorteer op:  
Pagina 1 van 61 [ Er voldeden 1201 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling