Het is nu di jul 14, 2020 3:07 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 616 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Betrouwbare overheid
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo jul 08, 2020 5:03 pm 

Reacties: 1935
Bekeken: 63795


Raad van State oneens mer parkeerkorting elektrische auto, want helemaal niet schoon.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1760947 ... se-kritiek

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: zo jul 05, 2020 11:29 am 

Reacties: 1935
Bekeken: 63795


Raya schreef:
Verdeel en heersch
En met de achterlijke coronawetgeving die zijn doel compleet vorbij zal schieten is het ook iets anders: onderdrukkijg en bang maken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: zo jul 05, 2020 9:26 am 

Reacties: 1935
Bekeken: 63795


Raya schreef:
HvR schreef:
Raya schreef:
Er wordt een oorlog gevoerd... tegen ouderen!


Geen oorlog tegen ouderen maar wel EU-bureaucratie en apparatsjiks zonder enige ondernemingszin....

Waar is die VOC-mentaliteit ? :holy:


Wel oorlog tegen ouderen:

Hoe vergrijzing jouw zoektocht naar een huis belemmerthttps://nos.nl/nieuwsuur/artikel/233950 ... mmert.html

4-7-2020


Onzin natuurlijk!

De politici wisten meer 60 jaar geleden al dat er een grijze golf aankwam.
Er is dus meer dan 60 jaar de tijd geweest om voldoende woningen te bouwen.
Daarbij is het niet de schuld dat de bejaardentehuizen afgebroken zijn en de toegang tot woonzorgcentra en verpleeghuizen flink bemoeilijkt door strengere selectie.

Er is structureel veel te weinig gebouwd. Tot overmaat van ramp betalen de woningcorporatie per jaar 2 miljard euro aan verhuurdersheffing en ATAD (belasting bedoeld voor postbusbedrijven, maar dit kabinet vindt dat vooral woningbouwcorporaties dat moeten betalen). En dan uiteraard de verplichte verkoop van sociale woningen.

Het heeft te maken met het regeringsbeleid en niets met het ouder worden van mensen.
Maar het is nu eenmaal handig om groepen tegen elkaar op te zetten, zoals nu woningzoekende starters tegen bejaarden die hun huis maar bezet houden...

En de NOS doet daar aan mee, zoals ze ook geen kritiek op het RIVM mochten leveren.
Er is wel degelijk een oorlog gaande tegen ouderen!
Er is een oorlog gaan op het gehele volk. Overheid en politiek zijn bezig met een desinvesteringspolitiek die ons bakken met geld kost maar waar enkel non-productieve schulden tegenover staan om zodoende het grootkapitaal op hun wensen te bedienen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: do jul 02, 2020 12:28 pm 

Reacties: 1935
Bekeken: 63795


ELEKTRISCHE PENDELBUSJES JARENLANG ILLEGAAL OP OPENBARE WEG
Dave Krajenbrink Vandaag, 06:22
Update: vandaag, 09:32
Elektrische pendelbusjes voor personenvervoer hebben jarenlang illegaal op de openbare weg gereden en dat werd gedoogd door de Inspectie Leefomgeving en Transport en de politie. Maar nu stopt het gedogen en worden de busjes tóch van de weg gehaald.


Elektrisch pendelbusje
Aan de gedoogsituatie komt nu wel einde omdat de politie en de Inspectie per direct gaan handhaven en de busjes van de weg halen, zo laat een woordvoerder van ILT aan BNR weten. Opmerkelijk is dat de Inspectie er in 2017 bewust voor koos juist níet te handhaven, zo blijkt uit een interne memo in handen van BNR: 'Het wordt vooralsnog niet wenselijk geacht om nader repressief op te treden. Dit is noch de wens van I&M, noch van het OM. Deze lijn zal mede gevolgd worden door de Nationale Politie', zo staat er.

'Politiek gevoelig'
In dezelfde memo staat ook: 'Het ligt politiek gevoelig, mede omdat er o.a. gemeentes bij betrokken zijn. Daarnaast is de inzet van elektrische “groene” voertuigen een maatschappelijk (milieu)vraagstuk.'

In verschillende gemeenten rijden deze elektrische busjes, die 7 of 14 passagiers vervoeren terwijl dat dus verboden is. De RDW kan de busjes vanwege een Europese richtlijn niet keuren en dus geen kenteken afgeven. Zonder kenteken mogen de voertuigen niet de weg op. Gemeenten weten dat deze busjes niet zijn toegestaan op de openbare weg, maar omdat de ILT en de politie de afgelopen drie jaar bewust niet hebben gehandhaafd, krijgen de gebruikers van deze busjes ontheffing van de gemeente. Maar die ontheffing had nooit verleend mogen worden, zo laat de Inspectie aan BNR weten.

Weg businesscase
Juist vandaag zou in Zutphen een dergelijk buurtinitiatief met een elektrische buurtbus worden gelanceerd. Ouderen in Zutphen zouden met dit vervoer weer meer de deur uit kunnen komen. In andere gemeenten, waaronder Vaassen, Deventer, Hilversum en Beilen, lopen al soortgelijke projecten. De voertuigen worden ook ingezet als pendelbus voor toeristen.

Beluister ook | Partijen eisen excuses minister aan nabestaanden stint-ongeluk

De leverancier van de busjes in Zutphen is verbaasd dat de stekker er nu ineens uit is getrokken. 'Ik heb hier de businesscase voor mijn bedrijf op gebouwd,' zegt Barnt Masselink van Bringo. 'Juist dit last mile-vervoer op een kleinschalige en duurzame manier aanbieden.' Naar eigen zeggen kreeg Masselink de afgelopen jaren alleen maar positieve reacties van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en zou ervoor gezorgd worden dat zijn busjes wel de weg op zouden mogen.

Ongeluk Stint
De Zutphense wethouder Mathijs ten Broeke vindt het kwalijk dat ILT op het laatste moment toch heeft besloten te gaan handhaven, hoewel de Inspectie in 2017 ook waarschuwde dat 'de huidige Bringo-bus dus op voorhand gedoemd is te verdwijnen'. Ten Broeke: 'Maar juist door te gedogen kregen wij het signaal verder te gaan met alle voorbereidingen waar veel tijd en energie in is gaan zitten.'


Ten Broeke 'baalt dan ook enorm'zegt hij tegen BNR. 'We zijn twee jaar geleden uitgegaan van de informatie die we toen hadden. Het kan veranderen, maar we konden ook niet wachten tot er wel duidelijkheid was, we wilden het project heel graag starten. Het zorgde er juist voor dat mensen in onze gemeente die niet zo makkelijk op pad konden gaan ook andere mensen konden ontmoeten. Wat mij betreft staat veiligheid voorop, dus ik kan het de Inspectie niet kwalijk nemen.'

Lastig parket
De overheid loopt op deze manier achter de feiten aan, zegt verkeersrechtadvocaat Bert Kabel, en toont zich vooral zeer onbetrouwbaar. 'Als burger of bedrijf mag je afgaan op de overheid en dat blijkt in dit geval niet zo te zijn. Je plaatst de plaatselijke overheden zo in een lastig parket. Dit speelt al jaren, dus waarom heeft de overheid niet pro-actief gehandeld en contact opgenomen met de sector? Nu worden de ondernemers en gemeenten voor een moeilijke keuze gesteld.'


Dat de elektrische pendelbus nu ineens toch van weg af moet heeft zeer vermoedelijk te maken het Stint-ongeluk in 2018, waarbij vier kinderen omkwamen. In de nieuwe Wegenverkeerswet moet klip en klaar komen te staan dat ongekwalificeerde voertuigen - zoals deze busjes - onder geen beding op de openbare weg mogen rijden.


Ten Broeke zegt hiervoor begrip te hebben maar niet te snappen waarom dan pas nu en niet al in 2018 is besloten om dit soort bussen niet toe te laten. Hij legt zich er niet bij neer en wil met het ministerie en de RDW in overleg over welke aanpassingen er nodig zijn om de bus wél de weg op te krijgen.

https://www.bnr.nl/nieuws/mobiliteit/10 ... enbare-weg

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: zo jun 28, 2020 9:03 pm 

Reacties: 1935
Bekeken: 63795


De VPRO had een docu getiteld Todidoki. Blijkt dat bijvoorbeeld Nederlanders die in Japan wonen en getrouwd zijn met een Japanse ook niet voor vol worden aangezien

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: zo jun 28, 2020 6:42 pm 

Reacties: 1935
Bekeken: 63795


PeterJKH schreef:
Biertje schreef:
Lancelot schreef:
Zou kunnen. Als uit de maatschappelijke discussie naar voren komt dat er een significant aantal mensen zich gekwetst hierdoor voelen is het denk ik nuttig om na te gaan of het door blijven gaan met die karikatuur wenselijk is. En natuurlijk zullen er ook dan mensen zijn die dat willen omdat het hun niets uitmaakt dat er gekwetst wordt, zolang zij maar hun pleziertje hebben.
Ik zou eerst eens nagaan of mensen die zeggen dat ze zich gekwetst voelen anderen ook kwetsen :yes:


Nee, dat hoeft natuurlijk niet. Zodra je huidskleur donkerder is dan "roomblank" (rare term die uitgevonden schijnt te zijn om autochtone Nederlanders aan te duiden), maar zodra je huid ook maar 1 tintje donkerder is, ben je per definitie slachtoffer en een prooi van discriminatie. En dát alleen geeft jou dan gewoon het recht om iedere "roomblanke" Nederlander uit te maken voor alles wat mooi en lelijk is, inherente discriminatie voor de voeten te werpen, je eigen leed of gebrek aan succes te wijten aan de boze blanke wereld, en vooral alle blanke mensen die je tegenkomt in het hedendaagse leven even flink onder de neus te wrijven dat zij nog steeds verantwoordelijk zijn voor dingen die 300 en 400 jaar geleden zijn gebeurd. En dat jij, als gekleurde medemens, nu volkomen getraumatiseerd in een uitkering zit te vegeteren omdat je bet-bet-overgrootvader ooit in 1790 op een plantage heeft gewerkt.
En daarom is dat onderzoek wat ik voorstel zeer gerechtvaardigd.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: zo jun 28, 2020 6:14 pm 

Reacties: 1935
Bekeken: 63795


Lancelot schreef:
PeterJKH schreef:
Sinterklaas is ook een karikatuur. De Kerstman ook. Moeten we nu gaan wachten op blanke mannen met een buikje en een baard die vinden dat de Kerstman hen belachelijk maakt?
Zou kunnen. Als uit de maatschappelijke discussie naar voren komt dat er een significant aantal mensen zich gekwetst hierdoor voelen is het denk ik nuttig om na te gaan of het door blijven gaan met die karikatuur wenselijk is. En natuurlijk zullen er ook dan mensen zijn die dat willen omdat het hun niets uitmaakt dat er gekwetst wordt, zolang zij maar hun pleziertje hebben.
Ik zou eerst eens nagaan of mensen die zeggen dat ze zich gekwetst voelen anderen ook kwetsen :yes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: zo jun 28, 2020 2:29 pm 

Reacties: 1935
Bekeken: 63795


Lumiere schreef:
Biertje schreef:
Ten eerste had Halsema de demonstratie op De Dam moeten verbieden maar ze liep er gewoon in mee !


Nou dan is het dus prima dat Remkes wel kordaat heeft opgetreden vindt je niet? :ok:


Biertje schreef:
Ten tweede: Als een boa of agent zonder lastgeving je woning mag binnendringen is dat schending van een grondrecht. Heel vreemd, jij zwijgt erover.


Is niet vreemd hoor, we hebben het over demonstreren niet over de inhoud van de coronawet. Of je voor- of tegen de coronawet bent is een andere discussie dan of Remkes terecht een demonstratie verbiedt. Ik ben van mening dat als het logisch is dat als je van mening bent dat Halsema de demonstratie op de Dam tegen had moeten houden, dat het vanzelfsprekend goed is dat Remkes dat ook doet.

Biertje schreef:
Waarom zouden we fictieve figuren aan moeten passen en zo een kinderfeest verzieken?


Tuttuttut Zwarte Piet is zoals je zelf al schreef slechts een fictief figuur, het is helemaal niet zo dat het kinderfeest verziekt wordt als het er niet meer stereotyp afrikaans uitziet :foei:

Biertje schreef:
Zwarte Piet heeft niets maar dan ook niets met racisme te maken


Mja, structureel specifiek je zwarte medemens belachelijk maken heeft niets met racisme te maken?
phpBB [media]


Gerda legt uit waarom dat wel zo is:
phpBB [media]


:bye:
Dus als Remkes wel kordaat optreedt zou betekenen dat Halsema dat niet heeft gedaan en dus meet met verschillende maten iets wat links niet vreemd is. Daarnaast wordt er gedemonstreerd over iets wat in de VS gebeurt en in Nederland niet: zwarte mensen neermschieten
En gaat het bij je dus kennelijk niet om de inhoud maar emotie en dat is links.

Zwarte Piet maakt zwarte mensen niet belachelijk en met Gerda die fors uit de publieke ruif heeft gevreten heb ik niets

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: zo jun 28, 2020 2:13 pm 

Reacties: 1935
Bekeken: 63795


HvR schreef:
Hoeveel steekjes moeten er wel niet los zitten om te blijven drammen dat Zwarte Piet racistisch is, terwijl al 100x is uitgelegd dat dat totale flauwekul is, en dan nog gaan rellen ook. Om een fictieve figuur.... :rolleyes:
:ok:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: zo jun 28, 2020 1:43 pm 

Reacties: 1935
Bekeken: 63795


Lumiere schreef:
Biertje schreef:
Lumiere schreef:
Baedeker is weer eens hypocriet, niet handhaven is volgens hem niet goed en wel handhaven is volgens hem ook niet goed. Remkes heeft gewoon een verstandig besluit genomen :ok:

Baedeker heeft in dit geval 100% gelijk.


Nee hoor

Biertje schreef:
Demonstreren tegen discriminatie in de VS op De Dam mag wel en die 1,5 meter geldt dan in eens niet,


Hoezo? Dat mocht op de Dam toch ook niet? Halsema had meer werk moeten maken om de demonstratie te voorkomen, maar op het moment dat deze plaatsvond heeft ze simpelweg de-escalerend opgetreden, vergelijkbaar wat met de boerenprotesten vaak ook is gebeurd.

Ik zie het probleem niet, ik zie de hypocrisie van mensen die nu janken om de maatregels die Remkes terecht neemt wel :ok:


Biertje schreef:
demonstreren zelfs met 1,5 meter afstand tegen een bezopen Coronawet die de burger ernstig aantast in zijn vrijheid, zelfs in zijn eigen huis en dat dan ook nog boa en politie zonder huiszoekingsbevel in je huis mogen komen kan ineens niet.


Dat is geheel in lijn met het uitgangspunt dat Halsema de demonstratie op de Dam ook had moeten voorkomen.

Biertje schreef:
Dat een Belastingdienst etnisch profileert en de politie dat in bepaalde gevallen ook heeft gedaan wil toch niet zeggen dat de gehele blanke Nederlandse bevoling dat doet.?

En waarom demonstreren tegen fictieve figuren als Zwarte Piet en Sinterklaas, wat is fat voor onzin? Lumiere, er zit bij jou iets los.


Waarom men demonstreert? Oh dat is heel simpel, een deel van de bevolking vindt het 'leuk' om tijdens een kinderfeest hun donkere medemens belachelijk te maken

Zie bijvoorbeeld:
phpBB [media]


Daar hebben een aantal mensen al een jaar of 30 daar iets van gezegd dat dit niet leuk is. Kijk dan was de volwassen reactie geweest: "hmmm ok, het was niet kwaad bedoeld, maar het is wel een dom stereotype, laten we het aanpassen en er iets leuks van maken"

Maarja dan komt inderdaad systematisch racisme om de deur kijken bij een flink aantal mensen, zwarte piet is immers heilig en je kunt dan toch niet je gekleurde medemens hun zin geven door dit fictieve figuur aan te passen? :evendenken:

Waar een steekje los zit is bij mensen die claimen dat zwarte piet 'slechts een fictief figuur is', maar tegelijkertijd ook van mening zijn dat dit figuur niet aangepast mag worden om voor de verandering hun donkere medemens niet belachelijk te maken :wink:
Ten eerste had Halsema de demonstratie op De Dam moeten verbieden maar ze liep er gewoon in mee !
Ten tweede: Als een boa of agent zonder lastgeving je woning mag binnendringen is dat schending van een grondrecht. Heel vreemd, jij zwijgt erover. Waarom zouden we fictieve figuren aan moeten passen en zo een kinderfeest verzieken? Zwarte Piet heeft niets maar dan ook niets met racisme te maken

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: zo jun 28, 2020 12:52 pm 

Reacties: 1935
Bekeken: 63795


baedeker schreef:
baedeker schreef:
Daar gaan we weer. Remkes verbiedt opnieuw demonstratie Viruswaanzin

In de gemeente Den Haag bestaat geen openbare ruimte die de hoeveelheid mensen die de organisatie heeft opgetrommeld veilig kan herbergen en daarom verbied ik de bijeenkomst.


Afbeelding

Links de Dam waar Akwasi voor 5.000 betogers mocht roepen 'Op het moment dat ik een Zwarte Piet zie, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht', en toen door Rutte op het Catshuis uitgenodigd werd.
Rechts het Malieveld, waar volgens Remkes zogenaamd geen ruimte zou zijn voor 10.000 betogers.
De VVD is compleet van het padje.
:snooty:

Zware nacht voor Haagse politie: "Naast honderden hartjes werd ook de tekst: 'Voor vrijheid en liefde' op het pad gekrijt. Het plan was om met krijt het hele pad langs het Malieveld te voorzien van hartjes. De dozen stoepkrijt werden in beslag genomen."

Willen de bestuurders nu ophouden met de politie met belachelijke instructies op pad te sturen?
:hum:
Exact. Laat de politie meer wegcontroles houden en handhaven. Scheelt levens. Als ik ga wildkamperen krijg ik een stevige boete maar niet niemand is
in gevaar. Als vrachtwagens gaan wildkamperen op de vluchtstrook zijn er mensenlevens in gevaar maar niemand wordt bekeurd. :eek:

Citaat:
Foutgeparkeerde vrachtwagen op vluchtstrook A67 kost leven automobilist
Al langer wordt er gewaarschuwd voor foutgeparkeerde vrachtwagens op vluchtstroken langs de A67, maar afgelopen week ging het echt goed mis. Een bestuurder kwam bij Asten om het leven nadat hij met zijn auto achter op een vrachtwagen botste.

Ad de Koning 28-06-20, 08:05 Laatste update: 09:18
37
1
Het ongeval bij Asten gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag iets na 02.00 uur ter hoogte van parkeerplaats De Leysing, in de richting van Eindhoven. De vrachtwagen met oplegger stond daar op een vluchtstrook geparkeerd en de chauffeur lag in zijn cabine te slapen. Nadat de auto met Duits kenteken op de oplegger was geknald en in brand was gevlogen, werd de chauffeur gewekt zodat hij zijn vrachtwagen kon loskoppelen. De oplegger met pallets kunststof brandde volledig uit.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. Volgens de politie kan het onderzoek nog wel enige tijd duren.

Gevaarlijke situatie
Het probleem van de foutparkerende en soms ook wildkamperende vrachtwagenchauffeurs - die daarmee voor gevaarlijke situaties zorgen - heeft al langer de aandacht van gemeenten, provincie en Rijkswaterstaat. ,,Parkeren op de vluchtstrook is een onwenselijke én gevaarlijke situatie", benadrukt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. ,,Vandaar dat in voorkomende situaties handhavend door politie en Rijkswaterstaat wordt opgetreden.”

Volgens de zegsman is het probleem met name zichtbaar tijdens Duitse feestdagen, als daar dan een rijverbod voor vrachtwagens geldt. Het gebeurt volgens hem ook niet alleen langs rijkswegen. ,,Je ziet het ook binnen gemeentegrenzen of langs provinciale wegen."

Korte rustpauzes
De woordvoerder wijst erop dat chauffeurs voor korte rustpauzes terechtkunnen op verzorgingsplaatsen, die onder verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat vallen. ,,Maar Rijkswaterstaat is niet verantwoordelijk voor het aanbieden van parkeercapaciteit voor de lange rustpauzes", voegt hij daar aan toe. ,,Wij gaan zelf dus geen verzorgingsplaatsen bijbouwen of uitbreiden, want voor kort parkeren is er voldoende capaciteit."

Voor een lang verblijf dienen chauffeurs gebruik te maken van private parkings als Nobis in Asten. ,,Die hebben daar ook de voorzieningen voor. Het is de verantwoordelijkheid van de transportsector én van de chauffeurs hier gebruik van te maken."

Volgens Mieke Loverbosch van Truck-Inn Nobis is er op veel parkings en dus ook bij Nobis 'bijna altijd plek genoeg'. ,,Alleen tijdens de feestdagen staat het meestal echt vol." Dat chauffeurs dan toch op de vluchtstrook parkeren, heeft volgens haar alles te maken met de kosten. ,,De chauffeurs die dat doen, willen gewoon niet betalen om te parkeren.”


https://www.ad.nl/auto/foutgeparkeerde- ... ~aa39ea91/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za jun 27, 2020 10:22 am 

Reacties: 1935
Bekeken: 63795


Jongeren en nog te maken baby's moeten er maar aan wennen dat ze levenslang bij hun ouders moten gaan wonen want voor hen geen betaalbaar huis. En naar alle waarschijnlijkheid worden die bedrijven die arbeidsimmigranten hebben gecompenseerd voor dure huisvesting. Het wordt met de dag gekker in Nederland.

Beleggers kapen starterswoningen weg om ze te verhuren aan arbeidsmigranten’
Beleggers kopen veel betaalbare woningen op om die vervolgens te verhuren voor bijvoorbeeld huisvesting van arbeidsmigranten. Starters op de toch al overspannen woningmarkt hebben hierdoor steeds vaker het nakijken.

Franka van der Rijt 27-06-20, 07:30 Laatste update: 08:56
,,Alles onder de 190.000 euro is interessant voor beleggers. Van de tien huizen gaat zeker de helft naar beleggers”, weten ze bij Koetsenruyter Makelaardij in Steenbergen. Hetzelfde geluid bij KKM Makelaars in Hoeven.

,,Jongelui die voor het eerst een huis willen kopen, leggen het af tegen beleggers die het geld bij wijze van spreken op hun nachtkastje hebben liggen. Die kunnen veel sneller handelen dan starters die naar de bank moeten voor financiering. Het woningaanbod tot pakweg 180.000 euro is in de voorbij jaren al minder geworden. Die schaarste zet verder door. Voor beleggers zijn dit leuk geprijsde huizen waar geld aan te verdienen is”, zegt Eric de Waal namens KKM Makelaars.


Jongelui die een huis willen kopen, leggen het af tegen beleggers die het geld op hun nachtkast­je hebben liggen

Eric de Waal, KKM Makelaars Hoeven
Huizen in deze prijscategorie zijn aantrekkelijk voor bedrijven die huisvesting zoeken voor met name arbeidsmigranten die tijdelijk (tot ongeveer één jaar) in Nederland zijn. Het huisvestingstekort voor buitenlandse werknemers knelt al jaren waardoor uitzendbureaus en bijvoorbeeld agrarische ondernemers gespitst zijn op bedden in vakantieparken, maar ook op vrijkomende rijtjes- of bovenwoningen in de wijk.

Teveel werknemers in een woning
Dat zorgt geregeld voor overlast omdat teveel migranten -via onderverhuur- in een woning worden gezet en het toezicht te wensen overlaat. ,,Er zijn bedrijven die dat allemaal weinig boeit. En waar arbeidsmigranten tijdelijk wonen, kan geen reguliere woningzoekende leven. Dat heeft invloed op elkaar”, aldus de zegsman van Koetsenruyter Makelaardij.


Er zijn bedrijven die het allemaal weinig boeit. En waar arbeidsmi­gran­ten tijdelijk wonen, kan geen starter wonen

Makelaar, Koetsenruyter Steenbergen
Voor gemeenten zoals Steenbergen en Woensdrecht is dat reden om migrantenhuisvesting in woonbuurten aan banden te leggen. Arbeidsmigranten zijn welkom, maar liever niet in de woonkernen. Vorig jaar maximeerde Woensdrecht het aantal arbeidsmigranten per woning op twee in plaats van acht. Dat maakt de aankoop van deze huizen ook financieel minder interessant voor uitzendbedrijven, is de hoop.

Wim Reedijk van het landelijk Expertisecentrum Flexwonen ziet het ‘wegkapen’ van betaalbare huizen voor arbeidsmigranten op veel plekken in het land gebeuren.

,,Neem een stad als Den Haag. Daar leven 30.000 migranten waarvan er nog geen duizend in grootschaliger accommodaties wonen. In het afgelopen jaar zijn er gelukkig wel wat grotere woonprojecten gerealiseerd waarbij vooral Tilburg daadkracht toont. Die laten zich niet afschrikken door verzet, maar kiezen locaties en gaan ermee aan de slag. Op die manier werk je aan huisvesting die kwalitatief op orde is”, aldus Reedijk.

Er zijn gemeenten zoals Tilburg die daadkracht tonen. Die laten zich niet afschrik­ken door protesten, maar kiezen locaties en gaan aan de slag

Wim Reedijk, Expertisecentrum Flexwonen
Dat laatste is lang niet overal het geval, stelde onlangs het Aanjaagteam van voormalig SP-leider Emile Roemer wederom vast. Naar aanleiding van corona-besmettingen bij arbeidsmigranten die in slachterijen werken, stelt Roemer dat er nu echt tempo moet komen in het realiseren van fatsoenlijke huisvesting waarbij migranten een eigen (slaap)kamer hebben.


Papieren tijger
Zo'n advies is een papieren tijger, vinden Reedijk en brancheorganisatie NBBU. Natuurlijk vindt zo'n beetje iedereen dat werknemers een eigen fijne plek verdienen. ,,Maar hoe dan gezien het nijpende tekort aan huisvesting?”, vraagt Reedijk. Ook West-Brabantse uitzendbureaus zoals Goodmorning en Pollux lopen zich al jaren het vuur uit de sloffen voor meer bedden in, als het enigszins kan, grootschaliger accommodaties.

Voorzitter Maarten Grosfeld van de West-Brabantse afdeling van makelaarsvereniging NVM vindt overigens dat het ‘wegkapen’ van starterswoningen door beleggers wel meevalt. ,,Het gebeurt, maar het is niet schrikbarend, is mijn ervaring.”

Komt bij, aldus Grosfeld, dat niet alleen bedrijfsmatige beleggers, maar ook ‘gewone’ particulieren met spaargeld beleggen in woningen. ,,Spaargeld op de bank laten staan, rendeert immers niet.” Problemen ontstaan als panden opgeknipt worden en via kamerverhuur op de markt komen. Makelaars kunnen daar weinig tegen doen. ,,Dat heet marktwerking”, duidt De Waal van KKM Makelaars.


https://www.ad.nl/binnenland/beleggers- ... ~acbce149/

Wat zij die klojo van het CBS ook alweer hierover?

https://www.youtube.com/watch?v=po36W9Mrghg&t=12s

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za jun 27, 2020 10:08 am 

Reacties: 1935
Bekeken: 63795


Waarom wordt afgeraden om naar Turkije te rijzen, terwijl dat land per hoofd van de bevolking net zoveel besmette personen heeft en 5000 doden heeft wat zeer laag is. Corondon heeft volkomen gelijk. En er is meer aan de hand. Het ministerie van Buitenlandse zaken deelt hele vreemd reisadviezen uit Heel vreemd dat af wordt geraden om naar Noorwegen met vakantie. Maar Noorwegen, Brazilië en VS hebben hetzelfde reisadvies met een totaal verschillende Coronagevallen. Wie snapt het nog?

https://www.ad.nl/economie/corendon-na- ... ~a3c85bfb/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za jun 27, 2020 9:28 am 

Reacties: 1935
Bekeken: 63795


Einstein schreef:
PeterJKH schreef:
Lumiere schreef:
LOL! Ach jee Baedeker, jij bent er ook echt zo ééntje die door rood rijdt, aangehouden wordt en dan gaat zitten klagen dat je buurman vorige week ook door rood reed maar geen bekeuring kreeg :hardlachen:

Het is momenteel niet verstandig om grote bijeenkomsten te houden, prima dus dat Remkes daar kordaat tegen optreedt :ok: Jammer dat jij als regressief rechtseling niet in staat bent om een verstandig rechtse burgemeester als Remkes kan waarderen :overjebol:


Gunst. Wat vreemd dan dat de overheid zich daar niet aan houdt, aan die "maatregelen"... Voor vanavond vreesde men in mijn stadje een opkomst van rellende jongeren, en dus was de politie preventief aanwezig. En die agenten kwamen zomaar uit een 8-persoons politiebusje gestapt, met 9 personen (dus eentje had waarschijnlijk krap in het midden gezeten ofzo). En een enkele agent had een mondkapje op. Maar als ik zonder mondkapje op in de stadsbus stap waar 4 andere mensen in zitten, ben ik strafbaar...

Dom van de politie, dat ze daar blijkbaar geen voorschriften voor hebben, maar wat heeft dit te maken met het voorafgaande ?

Je werpt je op als reddende engel, maar ik denk niet, dat het pleidooi van baedeker nog te redden is, d.w.z. om de volksgezondheid in gevaar te brengen door een zooitje anti's de ruimte te geven in de stad, mensen die in feite een feest wilden organiseren, zonder mondkapjes en anderhalve meter. Je kunt alles zeggen van de BLM-demo's, men heeft in elk geval gedacht aan mondkapjes en afstand houden, ook onderweg. Dat kun je van die anti's niet zeggen.

En uiteraard worden die anti's strenger behandeld. Want ze weigeren gewoon te praten over veiligheidsmaatregelen, dat is namelijk het hele punt van hun protest. Men gaat in verzet tegen de wetten, waaraan de demonstratie moet worden getoetst. Wanneer een van moord verdacht persoon luidkeels in de rechtzaal gaat roepen, dat moord gelegaliseerd zou moeten worden dan spreekt dat niet in zijn voordeel.
Dus als een boa of agent zonder huiszoekingsbevel zomaar je huis binnen mogen komen en de burger in zeer ernstige mate in zijn vrijheid wordt beperkt en de weg naar de rechter naar alle waarschijnlijkheid wordt afgesloten zegt Einstein dat dit democratisch tot stand is gekomen? :blink:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za jun 27, 2020 8:56 am 

Reacties: 1935
Bekeken: 63795


Lumiere schreef:
Baedeker is weer eens hypocriet, niet handhaven is volgens hem niet goed en wel handhaven is volgens hem ook niet goed. Remkes heeft gewoon een verstandig besluit genomen :ok:

Baedeker heeft in dit geval 100% gelijk. Demonstreren tegen discriminatie in de VS op De Dam mag wel en die 1,5 meter geldt dan in eens niet, demonstreren zelgs met 1,5 meter afstand tegen een bezopen Coronawet die de burger ernstig aantast in zijn vrijheid, zelfs in zijn eigen huis en dat dan ook nog boa en politie zonder huiszoekingsbevel in je huis mogen komen kan ineens niet. En Akwasi.is knots Dat een Belastingdienst etnisch profileert en de politie dat in bepaalde gevallen ook heeft gedaan wil toch niet zeggen dat de gehele blanke Nederlandse bevoling dat doet.? En waarom demonstreren tegen fictieve figuren als Zwarte Piet en Sinterklaas, wat is fat voor onzin? Lumiere, er zit bij jou iets los.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr jun 26, 2020 5:05 pm 

Reacties: 1935
Bekeken: 63795


Sander Dekker: als ik een wet ga maken waarbij elk app verbonden met het internet een wettelijk updateplicht heeft gaat dat werken. :luidlachen: :luidlachen:

https://www.ad.nl/tech/kabinet-wettelij ... ~a07a0b6f/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: do jun 25, 2020 10:26 pm 

Reacties: 1935
Bekeken: 63795


Hume schreef:
baedeker schreef:
Hume stemde D66, vandaar ...


Je zult toch moeten weten dat ik een zwevende kiezer ben tot aan in het hokje.
Je hebt gelijk dat ik niet zal stemmen op extreem rechts en alles wat daar mee samenhokt.

Nog steeds is de VVD veruit de grootste partij en dat zal anders worden,
als ze voor de verkiezingen weer de rechtse vingers gaan aflikken en
in het vaarwater van Baudet en Wilders gaan vissen.

D66 zal met Kaag zeker veel progressief Liberalen gaan aantrekken en
voor de CDA weten we het nog niet, zolang de partijleider niet bekend is.
Waarschijnlijk wordt het hommeles in die partij en dat is nooit goed voor verkiezingen.
Dus de Baudetjes gaan een spannende tijd tegemoet en nu weer lonken ze naar de tegenstanders van de 1.5 meter.
Het blijft een onbetrouwbare partij en dat zullen veel kiezers ook gaan inzien.
Wat is er dan zo 'sociaal-liberaals' aan D66, met name aan Ollongren die feitelijk Corona wil gebruiken om maar geen verkiezingen meer te houden?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo jun 24, 2020 1:05 pm 

Reacties: 1935
Bekeken: 63795


Hume schreef:
HvR schreef:
Zonder paraaf van de Eerste Kamer wordt het niks.

Wat zit die mensen (zgn. 'volksvertegenwoordigers') te klooien op kosten van mijn belastingcenten ??


Als de kiezers er een potje van maken , dan gaat het ons geld kosten.
Verklaar je nader.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: di jun 23, 2020 8:09 pm 

Reacties: 1935
Bekeken: 63795


Annamarie Jorritsma in de bocht: De Eerste Kamer moet doen wat de Tweede Kamer wil Zelden een zo;n staatje van kadaverdiscipline gezien.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politie ... rste-kamer

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: ma jun 22, 2020 4:42 pm 

Reacties: 1935
Bekeken: 63795


Begrijp ik nou goed dat Klaver de sociale huur van 72o wil optrekken naar 1530?

https://www.ad.nl/wonen/groenlinks-wil- ... ~a2f1f6c9/
Sorteer op:  
Pagina 1 van 31 [ Er voldeden 616 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling