Het is nu za sep 19, 2020 10:59 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 720 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Betrouwbare overheid
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr sep 18, 2020 4:21 pm 

Reacties: 2217
Bekeken: 71063


Waarom krijgt een blokkeerfriezin een boete en en een strafblad en waarom mogen linkse activisten ongestraft wegen blokkeren en worden ze verplaatst met bussen )op kosten van de belastingbetaler?

https://nos.nl/artikel/2348858-klimaata ... 20betogers.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr sep 18, 2020 4:01 pm 

Reacties: 2217
Bekeken: 71063


Bouw megawindpark smaakt gedeputeerde naar meer: 'Dit moeten we vaker doen'
FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Irene Overduin • Vandaag, 05:56 • Economie
Alles is groot aan Windpark Fryslân in het IJsselmeer. De 89 molens die 180 meter de lucht in steken, de wieken van 65 meter, de bouwkosten á 850 miljoen euro en de energieopbrengst van jaarlijks 1500 Gigawatt. Het project smaakt naar meer, zegt gedeputeerde Sander de Rouwe. ,,Geld is er wel, ik zoek goede plannen.’’
NOG
2Tien gele koppen pieken boven de waterlijn uit. Het zijn de bovenste meters van de heipalen die sinds 7 september in de bodem van het IJsselmeer zijn gehamerd, één per dag. Nog 79 stuks te gaan. Dag en nacht. Volgend jaar moeten de wieken draaien.
Initiatiefnemers, investeerders en bouwers voeren donderdag met de pers naar wat het grootste windpark op binnenwater ter wereld moet worden, Windpark Fryslân bij Breezanddijk. Het heeft een hoog internationaal gehalte: zo komen de wieken uit Marokko, de platforms uit Polen en de heipalen uit Rostock. Voor de laatste varen permanent drie schepen op en neer naar Noord-Duitsland.
Met het park maakt Friesland op alle fronten een schaalsprong. In de eerste plaats qua opgesteld vermogen. De 89 nieuwe turbines overtreffen met een gezamenlijk vermogen van 383 megawatt ruimschoots de 179 megawatt die de 303 bestaande windmolens in Friesland gezamenlijk inbrengen. (bron: CBS).
In de tweede plaats door aanpalende projecten. Het windpark ontlokte ook forse investeringen in een nieuw transformatorhuis annex bezoekerscentrum op de Afsluitdijk; een werkeiland dat later omgevormd wordt tot natuureiland naast de toekomstige vismigratierivier; en 145 km aan nieuwe stroomkabels die, eenmaal aangetakt op het landelijke elektriciteitsnet, ruimte bieden voor veel meer groene energieproductie.
In de derde plaats was er een schaalsprong in financiering. Bij het vergaren van de benodigde 850 miljoen euro waren zowat alle Nederlandse banken betrokken en ook een drietal Duitse (DZ Bank, Helaba, KfW). Het rijk stut het project royaal met een Sde-subsidie die kan oplopen tot 1,51 miljard euro, afhankelijk van stroomproductie en -prijs. En de provincie Fryslân is met 100 miljoen euro ingestapt, een besluit waarop kritiek kwam omdat het provinciebestuur ook vergunningverlener is, waardoor financiële, politieke en maatschappelijke belangen een troebele mix kunnen opleveren.


Provincie wil vaker investeren
Sander de Rouwe gelooft juist vol in deze benadering. Sterker: hij wil het veel vaker zo gaan doen. Een overheid die vergunningen verleent en participeert kan volgens hem veel meer betekenen voor de samenleving dan een overheid die vergunningen verleent en subsidieert.


,,Participaties brengen revenuen op, subsidies niet. De revenuen kunnen we opnieuw inzetten voor de maatschappij.’’ Dat gebeurt met de IJsselmeer-pegels ook. Op diverse manieren, zoals via een omgevingsfonds, maar ook met obligaties. Volgend jaar wordt duidelijk wie die mag kopen en tegen welke voorwaarden. Het lijkt De Rouwe logisch dat de Makkumers, met vol zicht op het park, voorrang krijgen. Een afnemer voor de energie is trouwens al gevonden: Eneco heeft de hele opbrengt voor de komende vijftien jaar gekocht.
Wat de Rouwe specifiek zoekt? De CDA-gedeputeerde: ,,Ik zoek volwassen plannen met een publiek nut die Friesland vooruit-helpen. Je kunt denken aan duurzame energie, maar ook aan digitale infrastructuur.’’
,,Geld is er zat.’’ De 100 miljoen voor het windpark stonden ook maar doelloos geparkeerd bij financiënminister Wopke Hoekstra, memoreert hij. ,,Plannen moeten er komen. Ik ben op zoek naar nieuwe ‘Lely’s’, mensen die kunnen doorpakken.’’
Ingenieur Cornelis Lely was de drijvende kracht achter de gedeeltelijke inpoldering van de Zuiderzee en de Afsluitdijk. ,,De doelen waren bescherming en verbinding. Ik vind het mooi om te zien dat zijn plan uiteindelijk leidt tot 2000 miljoen euro aan investeringen.’’ Dat is de uitkomst van een som waarin alle vertimmeringen op, aan en nabij ‘La Grande Dame’ zijn meegenomen, inclusief de verbreding van de sluis en de aanleg van de vismigratierivier.

Twee families uit de polder
Als de Lely’s van deze tijd beschouwt hij de families De Groot en Meulendijks, akkerbouwers te Creil, Noordoostpolder. In 1991 besloten de bijna-buren alletwee een windturbine te nemen. Ze trokken samen op, kregen lol in het spel en stichtten na een aanloop van twintig jaar windpark Westermeerwind. In 2005 volgde Windpark Delfzijl, en nu dan Windpark Fryslân. Dat werd een taaie kluif, bevochten tot aan de Raad van State. Beide families participeren via Windpark Fryslân Beheer in het turbinepark. Nazaat Anne de Groot is er projectdirecteur.
In het licht van corona knijpt die tot nu toe zijn handen dicht. Omdat nogal wat onderdelen en teamleden uit het buitenland komen, zit hij niet te wachten op een rood-verklaard Nederland met gesloten grenzen. De eerste lockdown-periode zijn alle problemen gepareerd, maar dat geeft geen garantie voor een volgende.
Hoewel de bouwlieden in een coronabubbel leven (ze slapen op een hotelschip en komen de wal niet op), kan het noodlot toeslaan. Een geconstateerde besmetting op het werk betekent een week stillegging. Voor dit soort tegenslag houdt de provincie Fryslân tijdens de bouwperiode een brokkenpot van 27 miljoen euro paraat.
Wanneer de molens eenmaal draaien, malen de wieken ook bij zeer zware stormen door, zegt De Groot. ,,Vroeger moest je de molen stilzetten, tegenwoordig nemen de wieken zelf een iets andere stand aan, zodat er meer wind langs glijdt.’’ Na 25 jaar moeten de eigenaren het park in principe slopen. ,,Daar is geld voor gereserveerd.’’ Voor doordraaien is opnieuw instemming van de vergunningverlener nodig.


https://tpook.nl/2020/09/18/bouw-megawi ... aker-doen/

Mafkees De Rouwe, heb je een kolencentrale die 1500 MW kan draaien en niet 383 MW

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr sep 18, 2020 2:02 pm 

Reacties: 2217
Bekeken: 71063


Mona Keizer heeft over de F35 gezegd dat het the sound of freedom is. Maar dan moet het niet bliksemen want dan explodeert het toestel.

Citaat:
De bouten trilden al los en verf bladderde af. Maar nu blijkt het gevechtsvliegtuig F-35 met een nog veel groter probleem te kampen: het kan niet tegen onweer. En dus zit er voor piloten van het peperdure toestel maar één ding op als ze een onweerswolk naderen. Omvliegen.
:luidlachen: :luidlachen:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... e-defensie

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: do sep 17, 2020 8:40 am 

Reacties: 2217
Bekeken: 71063


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Het is, zoals gewoonlijk, een beschamende vertoning in de Kamer.

Ik heb Arib via twitter voorgesteld een apart kissebis-debat te organiseren, waarbij politici elkaar onbeperkt op de man kunnen spelen en elkaar alles naar het hoofd kunnen slingeren wat ze maar voor de mond komt, zodat bij de Algemene Politieke Beschouwing het debat kan gaan waarover het hoort te gaan: over de begroting en het beleid.

Dit soort debatten zijn gewoon uitermate nuttige campagnemomenten, over beleid of compromissen daartoe gaat het allang niet meer, het is vliegen afvangen en proberen de headlines te scoren. Een genante vertoning.
Klopt helemaal.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo sep 16, 2020 7:13 pm 

Reacties: 2217
Bekeken: 71063


Nog meer overheid en onzinnige regeltjes die de economie kapot maken"een planbureau voor de veiligheid

https://www.ad.nl/politiek/planbureau-v ... ~a11179dc/

Citaat:
Ook Gert Jan Segers, politiek leider van de ChristenUnie grijpt de coronacrisis aan voor dit pleidooi. Hij verwijst naar de afhankelijkheid van China voor mondkapjes. Hij wil een inventarisatie waarvan Nederland nog meer afhankelijk en kwetsbaar is. ,,Op alle terreinen van strategisch belang: van medisch tot militair, van voedsel tot ict en energie.’’
Over die mondkapjes, dit is echt gelul, hier heeft Nederland zelf bewust voor gekozen.En over die inventarisatie van kwetsbaarheid: dat wordt een lijst zo lang als 5 km toiletpapier. Ook bewust beleid.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo sep 16, 2020 1:49 pm 

Reacties: 2217
Bekeken: 71063


baedeker schreef:
Neoliberaal Asscher probeert Wilders te framen als het broertje van Rutte,
en krijgt dat subiet terug in z'n mik.

:lol:
Asscher snapt het nog steeds niet, hij ziet Wilders als een probleem terwijl dat Rutte zou moeten zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo sep 16, 2020 10:46 am 

Reacties: 2217
Bekeken: 71063


Zet een zooi christelijken in het dagelijks bestuur van een provincie en het wordt mij toch een puinzooi, enkel vanwege het milieu.

https://www.powned.tv/artikel/dinsdag-1 ... broken-ged

https://www.overijssel.nl/bestuur/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: di sep 15, 2020 2:18 pm 

Reacties: 2217
Bekeken: 71063


Het OMT, dat het kabinet adviseert bij de bestrijding van de coronavirus, heeft op verzoek alle genomen maatregelen onder de loep genomen en het in orde bevonden. Zelfs de airconditioning in de kerk is gecontroleerd.

:luidlachen: :luidlachen:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politie ... g-den-haag

Een kerk met een joekel van een airco, wie betaalt de rekening eigenlijk? En kan het orgel dat wel hebben?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: ma sep 14, 2020 1:59 pm 

Reacties: 2217
Bekeken: 71063


GEMEENTEN WILLEN MEER COÖRDINATIE RIJK BIJ TOENADERING VANUIT CHINA
BNR Webredactie Vandaag, 06:48
Update: vandaag, 07:49
Nederlandse gemeenten en provincies willen meer coördinatie vanuit het Rijk bij de omgang met Chinese toenadering. Dat is een van de conclusies uit een rapport van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten dat in handen is van BNR.


35 gemeenten en 11 provincies hebben samenwerkingsverbanden met Chinese steden en provincies. Ze worden op grote schaal benaderd om partnerschappen aan te gaan. Één van de steden kreeg binnen een jaar zeker honderd verzoeken vanuit China. Niet alle steden beschikken over voldoende kennis om die verzoeken op waarde te schatten. Veel gemeenten weten niet eens bij welke overheidsinstantie ze terecht kunnen voor overleg.

Vooral middelgrote en kleine gemeenten zeggen dat de informatievoorziening vanuit het Rijk te summier is. Het gaat dan dus over zaken zoals ik net schetste: zoals spionage of octrooidiefstal, Dus gemeenten zeggen: kom met strategische industriepolitiek zodat we weten wat we wel en niet kunnen delen met Chinezen die toenadering tot ons zoeken.

Luister terug | De Wereld | Verslikt China zich in Hong Kong?

Intussen dreigt steeds meer Nederlandse kennis in Chinese handen terecht te komen. Er is dan ook vooral behoefte aan meer informatie en en coördinatie én aan een duidelijke industriepolitiek ten opzichte van China. Rond het hoogtepunt van de coronapandemie was er veel solidariteit tussen Nederlandse en Chinese gemeenten, bijvoorbeeld op het gebied van mondkapjes, terwijl het landelijke overheidsbeleid hierin tekort schoot.

Decentrale overheden
CDA-Kamerlid Martijn van Helvert ziet wel een dubbele agenda vanuit China. 'Het is heel slim om dat via de decentrale overheden te spelen en volgens mij is dat wel een bewuste strategie. Ik ken zelf een klooster dat door Chinezen is opgekocht om er een kennisinstituut op te richten. En de vraag is of dat kennis is die we willen delen. Ik weet zeker dat coördinatie heel hard nodig is, maar ik vrees dat er weinig schot zit in de kennis bij het ministerie.'


Van Helvert constateert dat er nog altijd geen heldere China-strategie is. 'Minister Blok heeft altijd laten weten dat er schot in zit, maar in 2019 kwam pas een China-strategie en dat duurt echt te lang. Het is een soort salamitactiek, waarbij de kritische geluiden vanuit Nederlandse gemeenten steeds minder zullen worden. Er liggen grote kansen in China, maar we moeten wel zelf gaan over de voorwaarden waaronder we handel drijven met China. Dat is een level playing field.'

Privébedrijven
In de praktijk is het vooral de vraag of producten of diensten passen bij het beleid van de Chinese overheid, zegt Boudewijn Poldermans, sinoloog en bestuurslid van de China Business Council. 'Ik ben van mening dat formele zusterstad-relaties zijn niet meer van deze tijd zijn en moeten worden herzien. Ze stammen uit de tijd dat er in China nog geen privébedrijven waren, maar inmiddels dragen die voor 70 procent bij aan het nationaal product. Daar moeten we ons op richten.'
GEMEENTEN WILLEN MEER COÖRDINATIE RIJK BIJ TOENADERING VANUIT CHINA
BNR Webredactie Vandaag, 06:48
Update: vandaag, 07:49
Nederlandse gemeenten en provincies willen meer coördinatie vanuit het Rijk bij de omgang met Chinese toenadering. Dat is een van de conclusies uit een rapport van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten dat in handen is van BNR.


35 gemeenten en 11 provincies hebben samenwerkingsverbanden met Chinese steden en provincies. Ze worden op grote schaal benaderd om partnerschappen aan te gaan. Één van de steden kreeg binnen een jaar zeker honderd verzoeken vanuit China. Niet alle steden beschikken over voldoende kennis om die verzoeken op waarde te schatten. Veel gemeenten weten niet eens bij welke overheidsinstantie ze terecht kunnen voor overleg.

Vooral middelgrote en kleine gemeenten zeggen dat de informatievoorziening vanuit het Rijk te summier is. Het gaat dan dus over zaken zoals ik net schetste: zoals spionage of octrooidiefstal, Dus gemeenten zeggen: kom met strategische industriepolitiek zodat we weten wat we wel en niet kunnen delen met Chinezen die toenadering tot ons zoeken.

Luister terug | De Wereld | Verslikt China zich in Hong Kong?

Intussen dreigt steeds meer Nederlandse kennis in Chinese handen terecht te komen. Er is dan ook vooral behoefte aan meer informatie en en coördinatie én aan een duidelijke industriepolitiek ten opzichte van China. Rond het hoogtepunt van de coronapandemie was er veel solidariteit tussen Nederlandse en Chinese gemeenten, bijvoorbeeld op het gebied van mondkapjes, terwijl het landelijke overheidsbeleid hierin tekort schoot.

Decentrale overheden
CDA-Kamerlid Martijn van Helvert ziet wel een dubbele agenda vanuit China. 'Het is heel slim om dat via de decentrale overheden te spelen en volgens mij is dat wel een bewuste strategie. Ik ken zelf een klooster dat door Chinezen is opgekocht om er een kennisinstituut op te richten. En de vraag is of dat kennis is die we willen delen. Ik weet zeker dat coördinatie heel hard nodig is, maar ik vrees dat er weinig schot zit in de kennis bij het ministerie.'

Lees ook | De strijd om de wereld in Veldhoven

Van Helvert constateert dat er nog altijd geen heldere China-strategie is. 'Minister Blok heeft altijd laten weten dat er schot in zit, maar in 2019 kwam pas een China-strategie en dat duurt echt te lang. Het is een soort salamitactiek, waarbij de kritische geluiden vanuit Nederlandse gemeenten steeds minder zullen worden. Er liggen grote kansen in China, maar we moeten wel zelf gaan over de voorwaarden waaronder we handel drijven met China. Dat is een level playing field.'

Privébedrijven
In de praktijk is het vooral de vraag of producten of diensten passen bij het beleid van de Chinese overheid, zegt Boudewijn Poldermans, sinoloog en bestuurslid van de China Business Council. 'Ik ben van mening dat formele zusterstad-relaties zijn niet meer van deze tijd zijn en moeten worden herzien. Ze stammen uit de tijd dat er in China nog geen privébedrijven waren, maar inmiddels dragen die voor 70 procent bij aan het nationaal product. Daar moeten we ons op richten.'


Luister terug | Ondernemen Wereldwijd | De grote uitdagingen in zakelijk China

Zowel binnen de RVO als het ministerie van Buitenlandse Zaken is er wel degelijk voldoende kennis om gemeenten naar de juiste mensen en informatie te leiden, zegt Poldermans. 'Ik vraag me af of er echt moeite gedaan is om die kennis te achterhalen. En ik denk dat het veel meer zin heeft om samen te werken in een sectorale of thematische aanpak, zoals clusters in de agrifood, tuinbouw en logistiek. Daarbij kunnen decentrale overheden een faciliterende rol spelen.'


ANP / Remko de Waal
We hebben de Vereniging Nederlandse gemeenten om een reactie gevraagd en die laat weten: Gemeentelijke en provinciale overheden zijn buitengewoon belangrijk binnen de Nederlandse relaties met China. In China hecht men veel belang aan contacten met buitenlandse lokale overheden. Hierdoor kunnen Nederlandse gemeenten deuren in China openen waar deze anders gesloten blijven. Tegelijkertijd hebben Nederlandse gemeenten oog voor de complexiteit van deze samenwerking met China en staan zij zeer open voor adviezen vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Zowel binnen de RVO als het ministerie van Buitenlandse Zaken is er wel degelijk voldoende kennis om gemeenten naar de juiste mensen en informatie te leiden, zegt Poldermans. 'Ik vraag me af of er echt moeite gedaan is om die kennis te achterhalen. En ik denk dat het veel meer zin heeft om samen te werken in een sectorale of thematische aanpak, zoals clusters in de agrifood, tuinbouw en logistiek. Daarbij kunnen decentrale overheden een faciliterende rol spelen.'


ANP / Remko de Waal
. Hierdoor kunnen Nederlandse gemeenten deuren in China openen waar deze anders gesloten blijven. Tegelijkertijd hebben Nederlandse gemeenten oogWe hebben de Vereniging Nederlandse gemeenten om een reactie gevraagd en die laat weten: Gemeentelijke en provinciale overheden zijn buitengewoon belangrijk binnen de Nederlandse relaties met China. In China hecht men veel belang aan contacten met buitenlandse lokale overheden voor de complexiteit van deze samenwerking met China en staan zij zeer open voor adviezen vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken.


https://www.bnr.nl/nieuws/internationaa ... ring-china

Maar natuurlijk, open gerust de deuren naar China, verkwansel al je kennis en een level playing field is niet belangrijk.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: ma sep 14, 2020 9:05 am 

Reacties: 2217
Bekeken: 71063


5 PROCENT MEER VERZUIM IN DE ZORG VERWACHT
BNR Webredactie Vandaag, 06:13
Update: vandaag, 07:14
De zorgsector bereidt zich voor op een explosie van zieke medewerkers. Dat blijkt uit scenario’s die ruim 60 zorgorganisaties hebben neergelegd bij PlanMen, het bedrijf dat hen helpt bij de personeelsplanning. Ze gaan uit van een verzuim van 7,1 procent van hun medewerkers; en dat zou een stijging betekenen van bijna 25 procent ten opzichte van vorig jaar.


In ziekenhuizen zijn vaak hele teams al maanden vooruit bezig met de berekening van de optimale inzet van personeel. Belangrijke vraag is altijd hoe groot de patiëntenpopulatie is. Om daar een inschatting van te maken kijken zorgorganisaties naar de ontwikkelingen in het ziekteverzuim. En dat cijfer lijkt de komende maanden veel hoger te liggen. In absolute aantallen gaat het al gauw om duizenden extra ziekmeldingen, alleen al bij PlanMen.

Thuiszorg
PlanMen, dat de roosters maakt voor zo'n 83.000 voltijdsbanen in de zorgsector, rekent voor het tweede halfjaar op een ziekteverzuim van 6,3 procent, in de verzorging, verpleging en thuiszorg wordt uitgegaan van een verzuim van 8,6 procent. Vorig jaar was dat in de tweede helft van het jaar nog respectievelijk 5,2 en 7,1 procent. Het gaat nog wel om prognoses, erkent Marc Elschot van PlanMen. 'Maar het is niet nieuw dat die werkdruk in de zorg zo groot is.'Elschot adviseert dan ook om bij het samenstellen van de roosters goed te luisteren naar de wensen van het personeel. Verder raadt hij aan om waar het kan zo ver mogelijk vooruit te plannen. Én het is belangrijk om goed zicht te houden op de verlofrechten van personeel. 'Voordat nieuw personeel aan het werk kan, moeten er zaken geregeld worden op het gebied van onder meer werving, opleiding en inwerking.'

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen beschikt niet over een overzicht van alle ziekenhuizen, maar herkent zich wel in het beeld. En ook Vernet ziet het ziekteverzuim al flink toenemen. In het tweede kwartaal zag de specialist op het gebied van verzuimcijfers in de zorg vooralsnog een ziekteverzuim van 6,5 procent, maar een verdere stijging tot 7,1 procent wordt zeker niet onmogelijk geacht.

Eigen testcapaciteit
Dan gaat het niet alleen om kortdurig, maar ook om langdurig verzuim, grotendeels veroorzaakt door de toegenomen werkdruk. Die wás al hoog in de zorg, maar is door de coronacrisis alleen maar verder toegenomen. De hoop is vooral gevestigd op de werving van extra zorgpersoneel. Het kortdurig verzuim speelt vooral bij zorginstellingen, die in tegenstelling tot de ziekenhuizen geen eigen testcapaciteit hebben en bij gezondheidsklachten dus thuis moeten blijven.

Actiz maakt zich grote zorgen omdat nu ook het griepseizoen op uitbreken staat. Daarom hoopt de branchevereniging dat minister Hugo de Jonge zijn belofte om zorgverleners voorrang te geven bij coronatests snel nakomt. Maar ook de toenemende aandacht voor psychosociale begeleiding van medewerkers lijkt inmiddels al zijn vruchten af te werpen. Voor medewerkers in de ouderenzorg waren al 24 uur per dag hulplijnen beschikbaar.


https://www.bnr.nl/nieuws/gezondheid/10 ... g-verwacht

Heeft iemand nog trek in het werken in de zorg?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: zo sep 13, 2020 12:19 pm 

Reacties: 2217
Bekeken: 71063


Raya schreef:
Biertje schreef:
Raya schreef:
Ze zitten in het nauw. De coronacrisis toont steeds meer van hun onmacht en onjuistheid van de door hen toegepaste ideologie.
Mogelijk komen ze er achter dat je niet alles aan de markt kunt overlaten en dat als twee provincies met elkaar ruzie maken over grond en bebouwing iemand de beslissende factor moet zijn.
Er is inzake die coronadeal voor Europa en dat wat Wopke oet ook niet zo hee erg veel verschil: het geld van de belastingbetaler wordt in rond gesmeten en niet mand voelt zich verantwoordelijk. Dus zo raar dat steeds meer mensen de EU willen verlaten is dat niet. Heb je tenminste nog maar met 1 geldsmijter te maken.


Als je geldverslindende files in de randstad wilt voorkomen, zul je activiteiten moeten spreiden, met daar achteraan het wonen. Dat scheelt verkeer op de hotspots. Maar daarvoor heb je inderdaad een regie nodig die plaatselijke koppigheid overschrijdt.


Overigens is het laatste nieuws dat de gewone ambtenaren in verzet aan het komen zijn. Ze krijgen nu de schuld in hun schoenen geschoven van alle ellende bij de belastingdienst, het UWV en CBR, etc. Terwijl het de politiek is die telkenmale werkwijzen of taken oplegt, op een manier die onuitvoerbaar blijkt. Vaak door gekleurd advies van hoge ambtenaren en managers, die politiek gewenst groen licht geven, waar een rode vlag hoort te staan.

Neoliberalisme maakt hele samenlevingen en overheden kapot. Prutsers hoor je niet in het Torentje te zetten.


NOS Teletekst 108

Ambtenaren voelen zich niet gehoord


 Ambtenaren van de Belastingdienst,het
UWV en andere uitvoeringsinstanties
zeggen dat ze zelden of nooit betrokken
worden bij de uitvoering van beleid.In
een CNV-enquête onder 450 ambtenaren
zegt tweederde dat er naar hen niet
wordt geluisterd.

Gebeurde dat wel,dan zouden veel fouten
worden voorkomen,zeggen ambtenaren
tegen Nieuwsuur.

Een kwart van de ambtenaren voelt zich
op het werk onveilig,meer dan een derde
noemt zich gefrusteerd omdat hij of zij
niet serieus wordt genomen.Velen vinden
dat de politiek regels maakt zonder te
kijken of die wel uitvoerbaar zijn.

volgende nieuws weer&verkeer sport

13-9-2020

Logisch, Aukje de Vries vindt dat als je achterom kijkt je onzekerheden afroept. Dus volgens haar moeten we altijd vooruit kijken. Staat ook in de Bijbel.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: zo sep 13, 2020 10:11 am 

Reacties: 2217
Bekeken: 71063


Raya schreef:
Ze zitten in het nauw. De coronacrisis toont steeds meer van hun onmacht en onjuistheid van de door hen toegepaste ideologie.
Mogelijk komen ze er achter dat je niet alles aan de markt kunt overlaten en dat als twee provincies met elkaar ruzie maken over grond en bebouwing iemand de beslissende factor moet zijn.
Er is inzake die coronadeal voor Europa en dat wat Wopke oet ook niet zo hee erg veel verschil: het geld van de belastingbetaler wordt in rond gesmeten en niet mand voelt zich verantwoordelijk. Dus zo raar dat steeds meer mensen de EU willen verlaten is dat niet. Heb je tenminste nog maar met 1 geldsmijter te maken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za sep 12, 2020 4:36 pm 

Reacties: 2217
Bekeken: 71063


Raya schreef:
De neoliberalen komen er langzaam achter, dat hun ideologie niet werkt.

Het afschuiven van verantwoordelijkheden naar lagere overheden en de markt heeft duidelijk gefaald.
Woningen worden amper gebouwd, er wordt door gemeenten te weinig grond beschikbaar gesteld, en beleggers tonen te weinig belangstelling voor het bouwen.

De oplettende beschouwer heeft ook kunnen zien bij de persoonsbeschermende middelen tegen Covid-19 dat de markt corrupt is. Bestelde en betaalde mondkapjes, oogbeschermers en jassen, konden door producenten zelfs onderweg naar de klant, verkocht worden aan iemand die meer bood, waarna het etiketje met de naam van de ontvanger werd vervangen.

Schoorvoetend geeft het Kabinet nu toe dat ze de politiek al meer dan 10 jaar op het verkeerde spoor zat, zonder dit hardop te zeggen. Nederland en de gemeenten zijn te klein om alles aan de gemeenten en provincies over te laten. Er is regie en er zijn aanwijzignen nodig, want er zullen hoe dan ook dingen moeten gebeuren, zoals het bijbouwen van een miljoen woningen, zonder dat gemeenten naar elkaar gaan wijzen van wie dat dan maar moeten gaan doen.
Mij valt op dat steeds meer politici van het huidige kabinet allemaal proefballonnetjes oplaten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za sep 12, 2020 3:52 pm 

Reacties: 2217
Bekeken: 71063


Lies schreef:
Ruimtetekort in Nederland: minister gaat weer meebeslissen
https://nos.nl/artikel/2347876-ruimtete ... issen.html

De landelijke overheid gaat zich weer bemoeien met de inrichting van Nederland. Sinds 2001 lag die taak bij provincies en gemeenten. Maar nu de ruimte schaarser wordt, en er tegelijkertijd nieuwe taken bij komen zoals de energietransitie, vindt het kabinet het tijd zelf weer aan de touwtjes te gaan trekken.Het bericht lezend kan dit weer een mooi getouwtrek worden, 'een minister die vanaf een bureau in Den Haag op een kaart locaties gaat aanwijzen'........'Gemeenten en provincies hebben een te beperkte blik'.

Zucht.........en dat op een moment dat mijn gemeente nog eens 32 van die grote zwaaipalen, die de hemel rood kleuren, wil plaatsen.
Ruimtegebrek? Voor bedrijven terreinen kun je beter de grond niet meer verkopen maar verpachten, zoals bij de Maasvlakte. Als het bedrijf stopt of op heeft gehouden te bestaan kan de locatie weer gebruikt worden en zo nodig wordt het pand gesloopt, op kosten van de eigenaar als deze geen nieuwe huurder kan vinden.Niet liberaal maar wel heilzaam. Eigenaar wordt daarmee gedwongen om zijn huren verlagen. Dat er zoveel webshops zijn in Nederland is het gevolg van de zeer hoge huren die commerciële exploitanten w.o. institutionele beleggers vragen. Mij is opgevallen dat zelfs bij een leegloop van een winkelcentrum de huren niet zijn verlaagd.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za sep 12, 2020 1:08 pm 

Reacties: 2217
Bekeken: 71063


Lancelot schreef:
HvR schreef:
Lies schreef:
Figuurlijk de zweep erover in die bunker, misschien krijgen ze dan in de gaten hoe marktwerking werkt en waar niet in de wereld. En wat handelen is in tijden van nood, wat de betekenis van samen in dit land werkelijk is. Dagelijks kan je horen hoe politici met hun eigen gelijk of visie bezig zijn, maar hoe dat werkelijk uitpakt voor ons als burger weten ze niet, dat zie je nu bij dit virus, een tekort aan veel. Op den duur ben je als volk er wel klaar mee, politici die bijna dagelijks verbaasd, geschokt en verbijsterd zijn, of dat ze voor activisme op de knieën gaan. Persoonlijk weet ik nu echt niet meer waar ik op moet stemmen.


Eens, en dat probleem van echt niet meer weten op wie te stemmen, is ook voor mij de afgelopen jaren alleen maar lastiger geworden.
Het ontbreekt ten enenmale aan visie en leiderschap.

Mooi voorbeeld de afgelopen dagen was mijn tripje naar Wenen.... Wij hier moeilijk doen om met z'n 18 miljoenen braaf 100km/u te rijden om een minimale milieuwinst te behalen. Zodra je de grens passeert, knallen er zonder probleem 80 miljoen Duitsers vol gas voorbij.

Wellicht, maar zowel de Duitser als Oostenrijker stoot wel minder CO2 uit dan de Nederlander
Daar zie ik graag bewijs voor En waarom Oostenrijk en niet China en India. Wij moeten kolencentrales sluiten, we hebben er 5, China heeft er 1000 en gaat nog eens 300 bijbouwen. :blink: Dan zeg ik: zeur niet zo en zeker als je weet dat de uitstoters zelf toch niet belast worden want globalisme (dan gaat de gehele productie naar een lagelonenland wat maling heeft aan CO2-uitstoot

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr sep 11, 2020 12:48 pm 

Reacties: 2217
Bekeken: 71063


Staatssecretarissen zitten op Prinsjesdag in nucleaire bunker
PRINSJESDAGDe staatssecretarissen van dit kabinet zullen de troonrede op Prinsjesdag kijken vanuit een nucleaire bunker. Er is dinsdag geen plek voor ze in de Grote Kerk, daarom hebben deze kabinetsleden zichzelf maar gebombardeerd tot ‘designated survivor’.

Edwin van der Aa 11-09-20, 10:53 Laatste update: 12:18
3
De koning zal dit jaar de troonrede voorlezen in de Grote Kerk en niet in de Ridderzaal. In plaats van 1000 gasten zullen nu slechts 250 mensen de gebeurtenis kunnen volgen. Daarom is een aantal Kamerleden afwezig, net als de staatssecretarissen van het kabinet.

Dus bedacht staatssecretaris Stientje van Veldhoven, die gaat over nucleaire veiligheid,een boeiend alternatief. Ze heeft haar collega's uitgenodigd bij het Museum Bescherming bevolking/ Bunkercomplex Overvoorde in Rijswijk voor een rondleiding. Samen gaan de bewindslieden daar lunchen en de troonrede kijken.

Van Veldhoven laat weten dat de oude nucleaire schuilkelder een passende locatie is gezien haar portefeuille nucleaire veiligheid en stralingsbescherming. De bewindsvrouw vindt het logisch dat vanwege corona de groepsgrootte is aangepast bij de troonrede. ,,Maar het is wel een goed idee om samen naar de koning te kijken.”

Overigens zijn de staatssecretarissen niet de echte ‘designated survivor’. Dat is een niet nader te noemen minister. Deze persoon bevindt zich op een aparte, beveiligde locatie om paraat te staan het land te leiden mocht de rest van het kabinet iets overkomen tijdens de troonrede op Prinsjesdag.


https://www.ad.nl/politiek/staatssecret ... ~aa8fabb3/

Ik kom niet meer bij: in een atoomvrije schuilkelder kijken naar de Troonrede :hardlachen: :hardlachen: Een echte slimme staatssecretaris werkt gewon door of blijft thuis want overbodig.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr sep 11, 2020 10:56 am 

Reacties: 2217
Bekeken: 71063


ZZP'ER HEEFT PENSIOEN BETER OP ORDE DAN WERKNEMER
BNR Webredactie Vandaag, 06:24
Update: vandaag, 08:43
De gemiddelde zzp'er heeft zijn oudedagvoorziening een stuk beter voor elkaar dan collega’s in loondienst. Dat blijkt uit een studie van Deloitte en het CBS. Zzp'ers hebben vaak een groter vermogen om op terug te vallen.

VVD-Kamerlid Judith Tielen voelt zich bemoedigd door de uitkomst. 'De VVD beschouwt zzp'ers als ondernemers die heel goed zelf hun risico's kunnen inschatten en dat beeld wordt hiermee wel bevestigd. Maar het gaat om gemiddelden. En bovendien: je kunt redelijk voorspellen wanneer je aan pensioen toe bent, terwijl arbeidsongeschiktheid een totaal onvoorspelbaar risico is. Dus dat Den Haag meedenkt over het inperken van die risico's vind ik heel verdedigbaar.'

Lees ook | Een vijfde zzp'ers onder bestaansminimum

Toch benadrukt Tielen dat de zzp'er in eerste instantie als ondernemer moet worden gezien en in die hoedanigheid ook serieus moet worden genomen. Intussen is ze op haar hoede voor de kleine groep schijnzelfstandigen. 'Daar vinden natuurlijk hele schrijnende dingen plaats. We proberen in Den Haag wel te zorgen dat die schijnzelfstandigheid uitgebannen wordt, maar daardoor komt de gemiddelde zzp'er wel eens in het verkeerde hoekje terecht.'

Luister terug | Zzp'ers met vermogen niet in aanmerking voor Tozo-regeling

Het is daarom zaak om bij de Tozo-regeling van de overheid zoveel mogelijk de buffers die zzp'ers hebben opgebouwd buiten de vermogenstoets te houden, zegt Tielen. 'Tegelijkertijd is het heel bemoedigend dat zzp'ers veel buffers hebben opgebouwd voor slechte tijden. We willen daarom kritisch zijn op de keuzes die we maken rond de vermogenstoets en echt kijken vanuit de ondernemersgeest van de zzp'er. Over twee weken hebben we daar een debat over in de Kamer.'

Zaken op orde
Volgens Roos Wouters van de Werkvereniging is eigenlijk al jaren bekend dat zzp'ers hun zaken uitstekend op orde hebben en hun vermogen stallen op plekken waar ze erbij kunnen als de nood hoog is of er geïnvesteerd moet worden. Toch verwacht ze dat die boodschap ook nu nog niet tot Den Haag doordringt. 'Ze zullen er doof voor zijn, omdat ze willen dat er meer belegd wordt in pensioenfondsen. Met een toenemend aantal zzp'ers komt die pot steeds meer in gevaar.'Als een werknemer ontslag krijgt en uiteindelijk in de bijstand beland, blijft zijn pensioen onaangetast. Nu zeggen ze wel dat vermogen voor zzp'ers wel meetelt om noodsteun te krijgen. Daaruit blijkt dat de meeste zzp'ers hun pensioen als vermogen hebben, dus die moeten nu hun pensioen opeten.' De belangenvereniging heeft haar zorgen inmiddels aan de kaak gesteld bij verschillende Kamerleden én op social media.

Voorziening voor oude dag
Het is beter om de aandacht te blijven richten op schijnzelfstandigheid, meent Wouters. Maar volgens Arjan van Dijk, adviseur pensioenfondsen bij Deloitte, is de belangrijkste vraag in hoeverre zzp'ers hun vermogen kunnen omzetten in een voorziening voor de oude dag. 'Dat is ook sterk afhankelijk van de sector. In de bouw en de overheid is het verschil ten opzichte van de werknemer niet zo groot, in het vervoer en visserij duidelijk minder.'


Voor de lange termijn vinden we dat het goed is om op sectorniveau een goede discussie te voeren over de zzp'ers, meent Van Dijk. 'Je moet ze niet over één kam scheren en dat blijkt hier ook weer eens uit: inkomens, vermogens en opgebouwd pensioen zijn heel erg verschillend. Dat moet op sectorniveau bekeken worden en niet zomaar worden omgezet in verplichtingen voor iedereen.' In hoeverre de buffers ook op termijn groot genoeg zijn kan Van Dijk niet zeggen.


https://www.bnr.nl/nieuws/financieel/10 ... -werknemer

ZZP-ers zijn niet verplicht verzekerd. Een ZZP-ers die zich goed wil verzekeren is maandelijks 750 euro kwijt inclusief WIA-excedent en pensioenverzekering. Juist vele ZZP-ers willen geen ZZP-er zijn.ZZP-ers lopen veel meer risico's dan een werknemer. Judith Thielen heeft waarschijnlijk nooit een onderneming gehad en haar studie geneeskunde heeft ze niet eens afgemaakt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo sep 09, 2020 2:14 pm 

Reacties: 2217
Bekeken: 71063


Raya schreef:
Ollongren vindt het niet nodig, dat als een verhuurder investeert in verduurzaming, huurders daarvan gaan profiteren door bijv. een lagere energierekening. Ollongren wil dat het verschil tot in lengte van jaren wordt afgedragen aan de verhuurder. Ook als de investering allang is terugverdiend.


(debat 2e Kamer, 8 september 2020)
Ik denk dat de meeste huishoudens duurzaamheid niet kunnen betalen, zeker niet als Nederland koploper wil worden en de grootste vervuilers niets doen. Wat los je dan op?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo sep 09, 2020 1:19 pm 

Reacties: 2217
Bekeken: 71063


‘Kwaliteitsonderwijs’ = levenslange gehoorzaamheid aan groene dictatuur

https://www.youtube.com/watch?v=wqwVLPV1iTo

Bezopen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo sep 09, 2020 1:16 pm 

Reacties: 2217
Bekeken: 71063


En als toevoeging op mijn vorige post: wie bepaalt de hoogte van de energieprijzen, is dat de markt of de overheid?
Sorteer op:  
Pagina 1 van 36 [ Er voldeden 720 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling