Het is nu di dec 07, 2021 7:22 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 146 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: vr dec 03, 2021 12:09 pm 

Reacties: 751
Bekeken: 39763


Lies schreef:
Boersen: Het leren van elkaar, respect hebben voor elkaars ideeën en tegelijk tot een oplossing móeten komen draagt wat mij betreft bij aan een genuanceerde blik.

De ene Herenboer is de andere niet, maar bij het onderstaande moet ik steeds denken aan het communistisch bolwerk in mijn provincie, gekweekt door boeren met een vlinderstrik.

GroenLinks: Motie nieuwe grondpolitiek: Overwegende, dat eigendom van de (agrarische) grond ons helpt de oplossingen dichterbij te brengen. Verdienvermogen van de boer kan worden verbeterd als de grond word gekocht door de overheid.

Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.


Bosoppervlakte in Nederland verder afgenomen
https://dvhn.nl/binnenland/Bosoppervlak ... 04453.html

De bosoppervlakte in Nederland is in de afgelopen vier jaar met 1925 hectare (0,5 procent) verder afgenomen. Dat komt naar voren uit een analyse van Wageningen Environmental Research (WENR), die is gepubliceerd in het vakblad Natuur, Bos en Landschap. De onderzoekers constateren dat vooral de aanplant van nieuw bos achterblijft. In de afgelopen vijftig jaar is niet eerder zo weinig bos aangeplant.

Sinds 1970 nam de hoeveelheid bos tientallen jaren toe, maar sinds 2013 was een sterke daling te zien. "Dit heeft veel ogen geopend," zegt Mart-Jan Schelhaas, bosecoloog bij Wageningen Environmental Research. "In de afgelopen vier jaar is geprobeerd om deze trend om te buigen. Dat is deels gelukt, maar over de afgelopen vier jaar zien we nog steeds netto-ontbossing in Nederland. Het huidige bosoppervlakte van 363.801 hectare is vergelijkbaar met het niveau van 1990."

Ontbossing wordt veroorzaakt door veranderingen in landgebruik. Schelhaas legt uit dat bomen worden weggehaald om bijvoorbeeld open natuur te creëren, zoals heidelandschappen, maar ook voor het aanleggen van woonwijken en het verbreden van wegen. "Dit is anders dan bij bomenkap voor houtproductie of ziektes, zoals essentaksterfte. Dit bos blijft als zodanig bestaan, omdat er op dezelfde plek nieuw bos voor terug groeit."Leve de natuur, weg met het bos?
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/227507 ... et-het-bos

Geen herplant nodig
Bomen moeten daarvoor plaatsmaken. En dat is definitief, want de gekapte bomen hoeven volgens Natura2000 niet op een andere plek gecompenseerd te worden. Want het bos wordt omgevormd naar een andere vorm van natuur, dat maakt herplant overbodig.

Op diverse plekken in Nederland merken natuurliefhebbers daar de consequenties van. Bossen verdwijnen, kale vlaktes en bebouwing verschijnen.Op naar een nieuwe grondpolitiek, terwijl nieuwe natuur en bos met elkaar blijft botsen.
Precies, we moeten minder CO2 uitstoten want schadelijk maar we moeten ook minder bomen hebben die die CO2 opnemen. :luidlachen: :luidlachen: :luidlachen: :luidlachen:
Het is belangrijk dat de Nederland naar de klote wordt geholpen. als het maar ordelijk gebeurd.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: do dec 02, 2021 8:19 pm 

Reacties: 751
Bekeken: 39763


PeterJKH schreef:
Rightnow schreef:
Maar wat kunnen we nu doen vanuit onze Vinexwijk om de landbouw in onze wijdere omgeving nog een beetje steun te verlenen? Ik denk aan locaal weghalen van ons voedsel waarbij veel bedrijven misschien een paar hectare kunnen gaan inzetten voor kleinschalige teelt van groenten.

Het is een gedachte maar wie van jullie doet al mee aan zulke projecten zoals Herenboeren?


Ik moet nu ineens denken aan het volgende dat ik heb meegemaakt. Weliswaar al een aantal jaren geleden, wellicht golden toen andere regels, ik weet het niet. In elk geval: een boer hier in de omgeving ging groente en fruit vanuit zijn schuur verkopen. Meestal groente die bij het machinaal oogsten op het land was achtergebleven, niks mee aan de hand, en fruit idem dito. Dus na het machinaal oogsten (waarvan de opbrengst naar de veiling ging) liep hij het land nog even na en verzamelde alles wat de oogstmachine "over het hoofd" het gezien of had laten liggen, maar wat puike groente was. Hij had daar een hoekje van zijn grote schuur voor ingericht, en mensen kwamen daar graag groente of fruit halen, want vers en goede kwaliteit en een redelijke prijs. Tot op een gegeven moment een overijverige ambtenaar vond dat er een winkelnering zonder vergunning werd gedreven door die boer. Dus de boer kreeg een keurig ambtelijk schrijven in de bus, met daarin genoemd alle artikelen die hij overtrad, en de sommatie om binnen twee weken de nering op te doeken. Boer ging in beroep, en meldde dat hij niks anders deed dan oogstresten alsnog een goede bestemming geven, liever dan die goede groente en dat goede fruit weg te gooien/onder te ploegen/weg te laten rotten. Het werd een heel spektakel, met grote krantenkoppen in de plaatselijke krant. Uiteindelijk gooide de boer de handdoek in de ring, niet omdat hij vond dat hij iets verkeerd deed, maar het gedoe was hem genoeg, de lol was er voor hem af.
Ik ben toch benieuwd, om hoeveel geld ging het eigenlijk wat hij hij verkocht dat de machine niet had verwerkt?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: do dec 02, 2021 3:58 pm 

Reacties: 751
Bekeken: 39763


Lies schreef:
Biertje schreef:
Hume schreef:


De overheid moet niet gaan bepalen hoeveel koeien of varkens een boer houdt.
Het uitgangspunt zou moeten zijn "de vervuiler betaalt" dus de uitstoot van stikstof wordt belast
en dit zal voor alle bedrijven moeten gelden en niet alleen voor boeren.
Als ik het goed begrijp moet een boer de poep en de pies van elkaar scheiden en dat is peperduur systeem, kan een boer niet betalen. Het probleem van de overheid is werkelijk dat de ambtenaren en politici geen weet hebben wat boeren doen en wat wel en niet mogelijk is. Ze verdiepen zich niet in processen en ze willen alles aan controle onderwerpen en controleren tot 5 vijf cijfers achter de komma.
Ik denk dat het investeren het probleem bij veel boeren niet is Biertje. Maar meer de lange termijn visie bij deze investering:

Stikstofmaatregelen kostten deze boer tonnen: 'Ik ben veel te lief geweest'
https://www.rtvnoord.nl/nieuws/214600/s ... ef-geweest

'Ik heb een traditioneel boerenbedrijf', zegt Boonman. 'Maar ook ik heb heel wat investeringen gedaan om de stikstofuitstoot van mijn bedrijf zoveel mogelijk te verminderen.'

Tonnen geïnvesteerd
Boonman doelt op zijn zeven zogeheten luchtwasinstallaties. 'Daarmee filter ik tachtig procent van de stikstof (in de vorm van ammoniak) en tachtig procent van het fijnstof uit de lucht. Die luchtwassers hebben mij 700.000 euro gekost. Ik had dat beter niet kunnen doen, gelet op wat ze nu weer van plan zijn. Ik ben veel te lief geweest.'Gelet op wat ze nu weer van plan zijn.....dat is het probleem voor het bedrijfsleven die wil investeren in Nederland.

En dan krijg je dit voorstel: ChristenUnie: ‘Iedere ambtenaar moet stage lopen bij boer’
https://www.ad.nl/politiek/christenunie ... ~aa37a675/

De ChristenUnie wil dat iedere beleidsambtenaar op het ministerie van Landbouw stage gaat lopen bij een boer, een natuurorganisatie of de NVWA.

Volgens de ChristenUnie schort het aan de praktijkkennis van ambtenaren op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), waar partijgenoot Carola Schouten de scepter zwaait. Daarom stelt ChristenUnie-Kamerlid Pieter Grinwis vandaag tijdens de LNV-begrotingsbehandeling in de Tweede Kamer voor om alle - circa vierhonderd - beleidsambtenaren op stage te sturen.Zou voor meer ministeries moeten gelden, maar eigenlijk is treurig dat je dit moet lezen, zou niet nodig moeten zijn.
Niet alleen moeten amtenaren stage lopen maar wat dacht je de leden van het parlement en kabinet. ? En nog iets, je inderdaad niet investeren als continue de regels veranderen, maar je kunt ook niet investeren als klanten en bedrijven jouw product uit verweghistan halen omdat daar geen regeling is of veel minder streng zijn. Dat is wat het kabinet vergeet, ze zijn er niet meer voor de ondernemer.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: do dec 02, 2021 3:02 pm 

Reacties: 751
Bekeken: 39763


Hume schreef:
Lies schreef:
Het is geen wonder dat men wantrouwig wordt door politiek handelen, vooral als je ziet dat groepen in de samenleving worden gebruikt, aangewezen worden als enige dader. In het geval van de klagende boeren gaat het over grondpolitiek.

Een weekend op de hei heeft niet gezorgd voor een doorbraak in de formatie, bericht van 29 september 2021. Zou de grondpolitiek er mee te maken hebben, waardoor ze nog steeds demissionair zijn?

Kabinetscrisis 1977: grondpolitiek
https://www.parlement.com/id/vh8lnhrouw ... ndpolitiek

Op 22 maart 1977 viel het kabinet-Den Uyl. Het conflict ontstond in het kabinet, maar vond zijn oorsprong in de Tweede Kamer. Door de fracties van KVP en ARP waren namelijk amendementen ingediend op wetsvoorstellen inzake de grondpolitiek.Formatie legt deken over begrotingsdebat
https://www.boerderij.nl/formatie-legt- ... tingsdebat

Laura Bromet (GroenLinks) wil weten wat de plannen van de VVD voor volgend jaar zijn. Daar kan Van Campen geen antwoord op geven. Later probeert Bromet bij Tjeerd de Groot (D66) een uitspraak te ontfutselen over eventuele krimp van de veestapel. “Eerder was u daar zo uitgesproken over, hoe is dat nu?” Maar ook De Groot kan niet bevestigen dat zijn bekende uitspraak ‘halvering van de veestapel’ ook nu een wens van D66 is. Want, de formatie.
De overheid moet niet gaan bepalen hoeveel koeien of varkens een boer houdt.
Het uitgangspunt zou moeten zijn "de vervuiler betaalt" dus de uitstoot van stikstof wordt belast
en dit zal voor alle bedrijven moeten gelden en niet alleen voor boeren.
Als ik het goed begrijp moet een boer de poep en de pies van elkaar scheiden en dat is peperduur systeem, kan een boer niet betalen. Het probleem van de overheid is werkelijk dat de ambtenaren en politici geen weet hebben wat boeren doen en wat wel en niet mogelijk is. Ze verdiepen zich niet in processen en ze willen alles aan controle onderwerpen en controleren tot 5 vijf cijfers achter de komma.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: wo nov 24, 2021 4:28 pm 

Reacties: 751
Bekeken: 39763


Lies schreef:
Spiegeltjes en kraaltjes voor de omgeving:

De komst van het datacenter in de gemeente Zeewolde biedt mooie kansen voor het gebruik van restwarmte en daarmee de warmtetransitie!Moederbedrijf Facebook zit achter datacenter Zeewolde
https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/2 ... r-zeewolde

Moederbedrijf Facebook wil datacenter in Zeewolde bouwen
https://nos.nl/artikel/2406879-moederbe ... lde-bouwen
En diegene die daarop aangesloten wordt is straatarm en de kosten van drinkwater gaan omhoog

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: wo nov 24, 2021 1:42 pm 

Reacties: 751
Bekeken: 39763


Hume schreef:
Biertje schreef:
Hume schreef:


De landelijke regio's worden rijker en rijker en klagen het hardst .
Hoe verzin je zo iets als" we hebben straks niet meer te eten en moeten het importeren."

Aantal miljonairs zit voor zesde jaar op rij in de lift
Met de beurzenbonanza en de stijgende huizenprijzen mag het nauwelijks een verrassing heten: het aantal miljonairs zit voor het zesde jaar op rij in de lift. Begin 2020 kwamen er 24 duizend miljonairshuishoudens bij.

Daarmee komt hun totaal volgens het Centraal Bureau Statistiek uit op 278 duizend. Dat staat gelijk aan 3,5 procent van alle huishoudens. Met een doorsneevermogen van 1,6 miljoen euro bezaten ’s lands rijksten vorig jaar 28 keer meer dan ‘gewone’ huishoudens. Daarmee behoort de vermogensongelijkheid in Nederland internationaal tot de top. De belangrijkste bron van vermogen was de eigen onderneming, gevolgd door vastgoed.

Het aantal miljonairs met een vermogen boven de 10 miljoen euro nam een enkele procentpunt toe, maar het merendeel van de miljonairs (64 procent) heeft nog altijd een vermogen tot 2 miljoen. In Laren en Bloemendaal wonen de meeste miljonairs. Daar bezit een op de vier huishoudens meer dan een miljoen euro. Niet verwonderlijk: in die laatste gemeente kost een gemiddeld huis inmiddels 1.016.000 euro. Groningen, Flevoland en Limburg tellen naar verhouding de minste miljonairs.


https://www.volkskrant.nl/economie/aant ... ~b92a3926/
Ze zijn dus rijker dan de boer. Bewezen: noeste arbeid loont steeds minder.


De moraalbarbaren uit Brabant worden rijker en rijker ten koste van de armen.

Hoe Brabantse vleeshandelaren miljoenen cash uit Congo ontvingen
Roofbank Internationale sancties, veroordelingen voor zwendel, prijsopdrijving in één van de armste landen ter wereld – het maakt Brabantse vleeshandelaren niks uit. De kip gaat hoe dan ook naar Congo.

Nederlandse vleeshandelaren ontdoken jarenlang Amerikaanse terrorisme-sancties tegen een vermeende financier van Hezbollah. Zij deden voor tientallen miljoenen zaken met bedrijven van een machtige Libanese zakenman.
Dat gebeurde in dollars, waardoor zij torenhoge boetes van de Amerikanen riskeren.
De zakenman, Kassim Tajideen, werd in België veroordeeld voor zwendel. Zijn imperium fungeerde als kartel in de Democratische Republiek Congo, één van de armste landen ter wereld. Daardoor was de kip daar 20 tot wel 70 procent duurder dan in andere landen.
Brabantse handelaren in kippenvlees waren een belangrijke leverancier van Tajideen en wisten dat hij op een sanctielijst stond. Internationale banken, zo blijkt uit een datalek met meer dan 3,5 miljoen documenten dat NRC onderzocht, stelden regelmatig vragen bij betalingen van bedrijven van Tajideen aan de Nederlandse vleessector.
Ondanks al deze waarschuwingen en tijdelijke blokkeringen werden veel dubieuze betalingen uiteindelijk gewoon uitgevoerd door internationale banken als Commerzbank en Deutsche Bank. En werden ze, ondanks vertragingen en waarschuwingssignalen, zonder problemen geaccepteerd door Rabobank en ABN Amro.
Rabobank heeft een onderzoek naar de transacties ingesteld na vragen van NRC.
De kip is duur. Meel is duur. Boontjes zijn duur. Horsmakreel en sardientjes zijn duur. Rijst, zonnebloemolie, zelfs geïmporteerd slachtafval uit Europa is duur.


https://www.nrc.nl/nieuws/2021/11/23/ho ... n-a4066496
Je maakt mij niet wijs dat het kabinet dit niet wist En je maakt mij niet wijs dat die twee Duitse banken niet meer dubieuze transacties verwerken, daarvoor zijn ze gewoon te groot. In Amerika wordt streng opgetreden tegen dit soort zaken, Europa pakt liever de kleine vissen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: di nov 23, 2021 9:50 pm 

Reacties: 751
Bekeken: 39763


Systematisch de boel kapot maken voor de boer en de collective sector vergroten

https://www.ad.nl/economie/nederlandse- ... ~a6d3e960/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: di nov 23, 2021 11:36 am 

Reacties: 751
Bekeken: 39763


Hume schreef:
Biertje schreef:
Hume schreef:


Ga niet zo zielig doen ,dat van al die miljoenen dieren die in Nederland worden gefokt voor de handel ,
(Nederland als een an de grootste exporteur van de wereld) ,geen koe meer overblijft.
Dat is juist het querulanten gedrag van de verwende boeren, die jaren lang de meeste subsidie hebben gekregen en
nu met tractoren van een ton onder hun kont naar Den haag rijden, die ons van de boeren afkeert.
Sinds wanneer zijn verwend? Wat jij in een uur verdient met nul bedrijfsrisico's is veel meer dan een boer die veel kennis moet hebben over land en dieren om het goed te doen. Precies wat ik zeg: als de boeren over de snelweg rijden is het boete en als milieu-extremisten snelwegen blokkeren is het bonton en wordt er geen straf uitgedeeld. En als dat wel ht geval is: die staat niet in verhouding tot boetes die boeren krijgen.

Nee Hume, gaat liever al het voedsel importeren. Goed voor het milieu


De landelijke regio's worden rijker en rijker en klagen het hardst .
Hoe verzin je zo iets als" we hebben straks niet meer te eten en moeten het importeren."

Aantal miljonairs zit voor zesde jaar op rij in de lift
Met de beurzenbonanza en de stijgende huizenprijzen mag het nauwelijks een verrassing heten: het aantal miljonairs zit voor het zesde jaar op rij in de lift. Begin 2020 kwamen er 24 duizend miljonairshuishoudens bij.

Daarmee komt hun totaal volgens het Centraal Bureau Statistiek uit op 278 duizend. Dat staat gelijk aan 3,5 procent van alle huishoudens. Met een doorsneevermogen van 1,6 miljoen euro bezaten ’s lands rijksten vorig jaar 28 keer meer dan ‘gewone’ huishoudens. Daarmee behoort de vermogensongelijkheid in Nederland internationaal tot de top. De belangrijkste bron van vermogen was de eigen onderneming, gevolgd door vastgoed.

Het aantal miljonairs met een vermogen boven de 10 miljoen euro nam een enkele procentpunt toe, maar het merendeel van de miljonairs (64 procent) heeft nog altijd een vermogen tot 2 miljoen. In Laren en Bloemendaal wonen de meeste miljonairs. Daar bezit een op de vier huishoudens meer dan een miljoen euro. Niet verwonderlijk: in die laatste gemeente kost een gemiddeld huis inmiddels 1.016.000 euro. Groningen, Flevoland en Limburg tellen naar verhouding de minste miljonairs.


https://www.volkskrant.nl/economie/aant ... ~b92a3926/
Ze zijn dus rijker dan de boer. Bewezen: noeste arbeid loont steeds minder.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: zo nov 21, 2021 10:09 am 

Reacties: 751
Bekeken: 39763


Hume schreef:
Lies schreef:
Defensie niet, maar milieudefensie is iets anders.

Snelwegen rond Utrecht uitbreiden? Dan moeten eerst boeren uitgekocht worden voor ‘stikstofruimte’
https://www.ad.nl/utrecht/snelwegen-ron ... ~a03ecde7/

Het verbreden van de snelwegen zal leiden tot meer verkeer en dus meer uitstoot van schadelijke stoffen. Om aan de landelijke stikstofregels te voldoen, moeten projecten die leiden tot meer stikstof gecompenseerd worden door in de omgeving de uitstoot te verminderen.

Van 5 naar 25 kilometer
In het verleden werd alleen gekeken naar het gebied van vijf kilometer rondom een snelweg, sinds afgelopen zomer is dat uitgebreid tot 25 kilometer. In Gelderland heeft dat duidelijke gevolgen: om het verlengen van de snelweg A15 bij Bemmel mogelijk te maken, heeft het Rijk recent zes boerderijen in de omgeving uitgekocht.

(...)

,,Dat zal in Utrecht niet anders gaan’’, zegt hoogleraar Erisman. ,,Er zal worden gekeken welke boeren willen stoppen of hun uitstoot kunnen verkleinen. Daarmee koopt het rijk ‘stikstofruimte’. Ik vermoed dat het aanbod van het Rijk aan boeren ruim zal zijn, omdat de belangen groot zijn.’’Is er nog iemand die straks een overgebleven koe recht in de ogen durft te kijken?


Ga niet zo zielig doen ,dat van al die miljoenen dieren die in Nederland worden gefokt voor de handel ,
(Nederland als een an de grootste exporteur van de wereld) ,geen koe meer overblijft.
Dat is juist het querulanten gedrag van de verwende boeren, die jaren lang de meeste subsidie hebben gekregen en
nu met tractoren van een ton onder hun kont naar Den haag rijden, die ons van de boeren afkeert.
Sinds wanneer zijn verwend? Wat jij in een uur verdient met nul bedrijfsrisico's is veel meer dan een boer die veel kennis moet hebben over land en dieren om het goed te doen. Precies wat ik zeg: als de boeren over de snelweg rijden is het boete en als milieu-extremisten snelwegen blokkeren is het bonton en wordt er geen straf uitgedeeld. En als dat wel ht geval is: die staat niet in verhouding tot boetes die boeren krijgen.

Nee Hume, gaat liever al het voedsel importeren. Goed voor het milieu

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: za nov 20, 2021 3:48 pm 

Reacties: 751
Bekeken: 39763


Lies schreef:
Omdat er geen leiding is en geen visie voor de lange termijn. Als ik naar het overleven van boeren kijk (Nieuwsuur, Onteigende boer: 'Ik voorspel veel onrust en verdriet' https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/240611 ... n-verdriet) ,denk ik ook aan het grootkapitaal in hetzelfde schuitje.

Als veel kapot en vertrokken is, incl. de diepe zakken, hoe lang kunnen wij dan nog zorgeloos door de natuur huppelen? Ik plaats onderstaande column in z'n geheel, omdat er woord voor woord staat wat er op dit moment in dit land aan de hand is. En dan denk ik ook aan de rellen in Rotterdam, want er zal nog wel een labbekakkerige journalist komen bovendrijven die de schuld van de Rotterdamse ellende bij de boerenprotesten weet te leggen.

Martin Sommer: Het vertrek van Shell zegt vooral iets over het krimpende Nederland
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bf40b952/

Betere waarnemers dan ik hadden het vertrek van Shell uit Nederland zien aankomen. Toen Paul Polman per sms aan Mark Rutte had laten weten dat Unilever naar Londen zou verkassen, was er voor Shell geen houden meer aan. Als de aandeelhouders in Nederland belasting moeten betalen, en de aandeelhouders in Engeland niet, kun je de verhuisdozen eigenlijk al bestellen. Her en der worden krokodillentranen gehuild, bij de gemeente Den Haag bijvoorbeeld, waar nu nog het hoofdkantoor staat. Maar het Haagse Museon had de banden met Shell verbroken, het Mauritshuis ook, net als het Van Gogh Museum en het Boerhaave in Leiden. Het deed denken aan de tijd van de apartheid in Zuid-Afrika, alleen ging het ditmaal niet om de aanwezigheid in Zuid-Afrika, maar om het blote feit dat Shell als olie- en gasbedrijf überhaupt bestaat.

In januari maakte ik een interview met Ben van Beurden, hoogste baas van de Koninklijke. Toen bezwoer hij nog dat Shell in Nederland zou blijven: een Nederlands bedrijf, met diepe wortels in het land, gevormd door de Nederlandse sociale economie. Wel was hij bitter over de vijandschap die Shell in Nederland ondervond. ‘Als wij een boom planten, is dat greenwashing.’ Van die geweldige weerzin tegen Shell kreeg ik na het interview zelf een kruimel mee. De krant met het vraaggesprek lag nog niet op de mat, of er kwam een toornige e-mail van Milieudefensie binnen. In een vraag had ik de voorman van Milieudefensie, Donald Pols, in de schoenen geschoven dat hij Shell op de radio met ‘een criminele organisatie’ had vergeleken.

Dat had Pols nooit gezegd, aldus Milieudefensie, waarna een waslijst van eisen en verlangens volgde. Een andere, betere journalist had het interview moeten maken. De foto van Van Beurden ‘als knuffelopa’ met een hondje was een pr-stunt van Shell. Als goedmaker moest er een even groot interview komen, op een even prominente plaats, met Milieudefensie. De krant plaatste inderdaad een rectificatie. Donald Pols had Shell niet vergeleken met een criminele organisatie, maar slechts met de Hells Angels. Die motorbende werd in 2019 verboden, waarbij de rechter wees op het gevaar voor de openbare orde, de cultuur van wetteloosheid, en het structurele geweld. Ik beken, heel wat anders dan een criminele organisatie.

Waar het om gaat is de hoge toon, het granieten gelijk en het idee dat het niet past om Shell gewoon eens te vragen naar hun kant van de zaak. Van Beurden vertelde in het vraaggesprek dat Shell uiteraard met regelmaat enquêtes houdt over de eigen reputatie. Nergens is de roep zo slecht als in moederland Nederland. Desondanks is maar 9 procent van de ondervraagden zeer negatief; 26 procent is uitgesproken positief, de rest zit daartussenin, maar tankt wel naar tevredenheid bij de Shellpomp.

9 procent, dat is een soort leninistische voorhoede die kennelijk Shell het leven zodanig zuur kan maken, dat ze er genoeg van krijgen. Toch maak ik me sterk dat de teleurstelling bij Shell groter is over de Nederlandse middenpolitiek, in het bijzonder over Mark Rutte. In het vraaggesprek kritiseerde Van Beurden – bedekt – dat tien jaar Ruttebewind niets heeft opgeleverd dat lijkt op een industriebeleid. Toen de rechtszaak van Milieudefensie tegen Shell speelde, maakte Rutte zich uit de voeten met de mededeling dat hij vanwege de scheiding der machten niets kon betekenen. Rutte is erg goed in delegeren, vooral als het moeilijk wordt. En wie krijg je aan de telefoon als je de VVD belt? Ed Nijpels.

Op zeker moment was een hoge functionaris van Shell op bezoek bij Henk Kamp, toentertijd VVD-minister van Economische Zaken in het kabinet met de PvdA (2012-2017). De Groningse grond trilde al, maar er werd flink aardgas opgepompt; de schatkist was immers tijdens de eurocrisis leeg. Kamp gaf door hoeveel miljard kuub aardgas er het komend jaar zou moeten worden afgetapt, aangezien het ministerie dat vaststelt. Meteen erachteraan zei hij dat hij niet kon instaan voor de veiligheid in Groningen, maar dat Shell wel aansprakelijk was. De Shell-functionaris ontplofte en zei dat als de vlag er zo bij hing, hij onmiddellijk zijn biezen zou pakken. Waarop Kamp schielijk liet weten dat dat natuurlijk niet de bedoeling was.

Dit soort ervaringen hebben Shell tot de overtuiging gebracht dat je aan de Nederlandse overheid niets hebt. Nu stelt minister Stef Blok teleurgesteld vast dat hij pas zondag werd gebeld over het vertrek van Shell. Op zijn beurt moest Shell een paar weken geleden uit de krant vernemen dat pensioenfonds ABP zijn aandelen Shell gaat verkopen.

Shell weg, Unilever weg. Sommigen zullen het vieren als een overwinning op het neoliberalisme. De keerzijde van de medaille is de toenemende moralisering van de Nederlandse politiek. Die hangt weer samen met de versplintering – een Tweede Kamer vol dwergpartijtjes die zo hard mogelijk schande roepen. Tragisch voorbeeld is de Partij van de Arbeid, nog onder Wim Kok een volkspartij die strategisch nadacht over het landsbelang. Nu is de PvdA een kleine gewetenspartij, met Joris Thijssen, voorheen baas van Greenpeace, als klimaatboegbeeld. Thijssen twitterde over de verhuizing van Shell: ‘Wat een zegen voor het land.’ Er was in de partij nog precies genoeg schaamte om de tweet fluks te verwijderen. Het is politiek op het niveau van de Keukenkampioen-divisie. De serieuze afwegingen laten we graag over aan de grote landen. Het vertrek van Shell zegt minder over Shell dan over het allengs krimpende Nederland.

Maar toen Kok weg was werd er niet meer nagedacht over landsbelang, heer Sommer., maar het enkel het belang van het grootkapitaal en niet de burger. En dat zien we. Heeft Sommers nou ook last van zijn geheugen? Immers, bezuinigen op je Defensie is niet goed voor het landsbelang.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: vr nov 19, 2021 11:00 am 

Reacties: 751
Bekeken: 39763


Lies schreef:
Boe Boe Bla Bla.....we nemen ook afscheid van chocoladevla:

TV: Domo Vla - Boe Boe Bla Bla We Maken Domo Vla - Koeien Zingen & Dansen (1983) Reclame Commercial
https://www.youtube.com/watch?v=ssDlYBgFexA

http://www.youtube.com/watch?v=ssDlYBgFexA

Vervuilende cacaofabriek Zaandam zweeg jarenlang over uitstoot
https://pointer.kro-ncrv.nl/vervuilende ... r-uitstoot

Een cacaofabriek in Zaandam stoot jaarlijks tientallen tonnen ammoniak uit, maar vertelde dat tot voor kort niet aan de autoriteiten. Bovendien zit er volgens de omgevingsdienst te veel ammoniak in de rook van de fabriek. Dat blijkt uit onderzoek van Pointer.


Wees eerlijk, waarom wel de boeren aanpakken vanwege ammoniak maar niet het grootkapitaal? Nog even afgezien dat het grootste deel van de cacao dat we importeren, ook weer exporteren. Was die fabriek er ook geplaatst als de ammoniak moest worden afgevoerd en niet uitgestoten mag worden? :noo:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: wo nov 10, 2021 1:13 pm 

Reacties: 751
Bekeken: 39763


Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
We hebben gezien hoe kwetsbaar de aanvoerlijnen zijn in deze geglobaliseerde wereld.
Nederland moet gewoon zelfvoorzienend zijn, en daarvoor hebben we onze boeren nodig.
Wat zijn D66'ers toch dom.
:)

Er wordt bijna voor 100 miljard aan landbouwproducten geexporteerd dus als zelfsvoorzienendheid de insteek is (en niet de economische waarde van de sector) kan daar nog wel wat vanaf.
Gaan we de nou kip met de gouden eieren slachten?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: wo nov 10, 2021 10:22 am 

Reacties: 751
Bekeken: 39763


Hume schreef:
PeterJKH schreef:
Hume schreef:


Voor mij zijn partijen belangrijk die in staat zijn om te regeren en dat hoeft niet perse mijn partij te zijn.
Partijen die alleen roepen , maar geen enkel idee hebben over een mogelijke coalitie , zijn een verspilling van tijd en energie.
Als het over klimaat gaat, dan is mijn uitgangspunt " de vervuiler betaalt en/of moet vergroenen.
Dat zijn niet alleen boeren , ook bedrijven en ook vervoerders enz.

Boeren moeten niet zielig doen dat ze alleen maar slachtoffer zijn.
Ze hebben 75 jaar van privileges en subsidies genoten en zo veel middenstanders hebben moeten inleveren of veranderen de afgelopen
70 jaar.

Hoeveel hebben bakkers , kruideniers enz gecompenseerd gekregen voor bedrijfs beëindiging?
Hoeveel hebben arbeiders in de mijnen gecompenseerd gekregen na sluiting?
Hoeveel hebben al die mensen, die weg gereorganiseerd zijn door digitalisering gecompenseerd gekregen?
Nu liggen er miljarden op de plank voor de boeren om te compenseren en nu klagen ze nog.
Vindt je het gek dat veel mensen er genoeg van krijgen?


Boeren zijn best een bedreigde soort. Ga eens kijken hoe veel grond ze hebben moeten inleveren in de afgelopen 30-40 jaar voor stadsuitbreidingen en nieuwe bedrijventerreinen. In de jaren '60, bij de herverkavelingen, kwamen ze er ook niet altijd geweldig goed uit. Keer op keer hebben ze hun bedrijfsvoering moeten aanpassen omdat iemand weer een nieuwe norm had verzonnen. Gewassen die ik in de jaren '60 en '70 veel zag, zie je nauwelijks meer, ik bedoel, zie jij ooit nog uitgestrekte korenvelden? Ik zou niet weten waar.


Oh wat zielig zijn die boeren. :luidlachen:
Alle andere Nederlanders hebben de laatste 70 jaar, hun werk , hun winkel , horeca en bedrijf enz kunnen behouden,
zonder veranderingen , reorganisaties of sanering
Alleen de boeren niet en daarom liggen er miljarden op de plank om ze te compenseren.
En dat is terecht dat er miljarden liggen op de plank voor de boeren. Maar ik vind nog steeds dat boeren zelf mogen bepalen of ze wel of niet stoppen.En ik heb geen zin in voedelschaarte wat Frans Timmermans voorstelt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: wo nov 10, 2021 9:49 am 

Reacties: 751
Bekeken: 39763


Hume schreef:
Lies schreef:
Biertje schreef:
Sorry hoor, maar het partijkartel heb je nog nooit iets negatiefs horen zeggen over globalisatie en wie stemt daarop? Jij.

BBB is zeker niet rechtsradicaal maar conservatief en pro boeren. Feitelijk want aangetoond zeg jij dat iemand al radicaal is als deze een andere mening erop nahoudt dan jij.
Meningen botsen tegenwoordig bij ieder probleem die opgelost moet worden. Hume kijkt alleen naar politieke partijen die niet in het ideologische straatje passen, maar ik naar het ontmantelen van een belangrijke sector in ons land én in Europa als je over de grens durft te kijken (Green Deal van Timmermans). Aanhakend bij Peter's bericht over leeftijd, na vele jaren overvloed ontgaat ons dit helemaal.

We denken met ondoordacht en overhaast beleid de stikstofcrisis op te lossen en hebben boeren uitgekozen om daarvoor alleen te bloeden. Als je naar de handel in vrijkomende stikstofruimte en grond kijkt, wat weer gebruikt gaat worden voor wonen, infrastructuur en bedrijvigheid, waar gaat het dan om? Welke crisis lossen we dan op? De stikstofcrisis in dit land in ieder geval niet.


Voor mij zijn partijen belangrijk die in staat zijn om te regeren en dat hoeft niet perse mijn partij te zijn.
Partijen die alleen roepen , maar geen enkel idee hebben over een mogelijke coalitie , zijn een verspilling van tijd en energie.
Als het over klimaat gaat, dan is mijn uitgangspunt " de vervuiler betaalt en/of moet vergroenen.
Dat zijn niet alleen boeren , ook bedrijven en ook vervoerders enz.

Boeren moeten niet zielig doen dat ze alleen maar slachtoffer zijn.
Ze hebben 75 jaar van privileges en subsidies genoten en zo veel middenstanders hebben moeten inleveren of veranderen de afgelopen
70 jaar.

Hoeveel hebben bakkers , kruideniers enz gecompenseerd gekregen voor bedrijfs beëindiging?
Hoeveel hebben arbeiders in de mijnen gecompenseerd gekregen na sluiting?
Hoeveel hebben al die mensen, die weg gereorganiseerd zijn door digitalisering gecompenseerd gekregen?
Nu liggen er miljarden op de plank voor de boeren om te compenseren en nu klagen ze nog.
Vindt je het gek dat veel mensen er genoeg van krijgen?
Waarom wil je die boeren eigenlijk weg hebben en accepteer je nog meer vervuiling en uitstoot. Waarom moet Nederland zich afhankelijk maken van voedsel van andere landen? Waarom geef je geen schop tegen CDA, VVD en CU die steeds partij voor de boeren hebben gekozen? Antwoord, met de boeren is geen ISDS getekend. Wel met andere bedrijven die zelfs ons drinkwater vervuilen. Dat is ook een dreiging van ons bestaansrecht maar dat is nul discussie over. De boeren worden als kop van Jut gebruikt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: ma nov 08, 2021 6:41 pm 

Reacties: 751
Bekeken: 39763


Raya schreef:
Ik begrijp al die ophef niet zo.

We hebben in 2005 duidelijk NEE gezegd tegen deze EU. De politici hebben toen bij voorbaat bij meerderheid laten weten de uitslag van het referendum te respecteren.
We zijn dus helemaal niet aan Brussel gebonden!
Laat staan dat Brussel niet santioneerd bij overtreding dan wel niet nakomen van verdragen. Beetje vreemd om Polen nu de coronauitkering te onthouden en de lidstaten te dreigen met het Europese Hof voor het niet of onvoldoende nakomen van de Green Deal. Eigenlijk moet Urgenda worden vervolg wegens misleiding van de rechter en het publiek.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: ma nov 08, 2021 5:26 pm 

Reacties: 751
Bekeken: 39763


Hume schreef:
Lies schreef:
In diverse onderwerpen wordt vaak gewezen uit armoede naar rechtsradicalen of voorstanders van een Nexit. Maar als je de klagende boeren wilt begrijpen moet je volgens mij kijken naar onze ambtenaren met grondhonger die op hun manier bezig zijn op Nexit-niveau.

Stikstofnormen boerensloten veel strenger in Nederland
https://stichtingagrifacts.nl/stikstofn ... nederland/

Vergelijking stikstofdoelen slootwater

Voor grondwater hanteren Europese lidstaten dezelfde norm: maximaal 50 mg nitraat per liter. Voor het oppervlaktewater heeft Europa geen normen vastgelegd, die bepalen lidstaten zelf. In Nederland bepalen waterschappen de normen. Voor Nederlandse agrarische afwateringen ligt die doorgaans tussen 1.3 en 2.8 mg N/l (zomergemiddelde), afhankelijk van de regio. In Vlaanderen geldt voor afwateringen echter een veel ruimere norm: 4.0 mg N/l (zomergemiddelde). Duitsland hanteert de norm van de Nitraatrichtlijn: 50 mg nitraat/l (jaarrond gemiddelde). Dit is omgerekend 11.3 mg N/l. Voor grensoverschrijdende rivieren is de Duitse streefwaarde lager: 3 tot 6 mg N/l.

Uit de Duitse waterkwaliteitsmetingen op de zes grensmeetpunten blijkt dat de rivieren gemiddeld zo’n 6 mg N/l aan stikstof afvoeren naar Nederland. Het Vlaamse afvoerwater bevat vergelijkbare concentraties. Het zijn concentraties die de Nederlandse normen ver overschrijden.

Het aandeel buitenlandse stikstof in de Nederlandse regionale wateren wordt geschat op 20 procent (afbeelding 1). In combinatie met strengere Nederlandse normen, zorgt dat voor een grote stikstofopgave voor boeren (afbeelding 2).Soms denk ik laat het voedseltekort maar komen, hoe eerder, hoe beter, om het nuchtere denken in dit land terug te krijgen.


Houdt toch eens op met dat voedseltekort in Nederland.
Met de 17 miljoen inwoners is Nederland niet meer dan en stad in China.
En als grootste exporteur na de VS moet er nog heel wat gebeuren voordat we alles kunnen opeten wat er hier wordt geproduceerd.

De BBB is niet meer dan de zoveelste rechtsradicale partij na FVD ,van Hagen en JA21
Wat moeten de boeren zonder de EU en zonder de globalisering?
Sorry hoor, maar het partijkartel heb je nog nooit iets negatiefs horen zeggen over globalisatie en wie stemt daarop? Jij.

BBB is zeker niet rechtsradicaal maar conservatief en pro boeren. Feitelijk want aangetoond zeg jij dat iemand al radicaal is als deze een andere mening erop nahoudt dan jij.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: di nov 02, 2021 8:22 am 

Reacties: 751
Bekeken: 39763


Hume schreef:
Lies schreef:
Hume schreef:
Die goede oude tijd van aardappels rooien in de vakantie, was ook niet alles.
Zit maar eens zonder voedsel. I.p.v. je dood te laten gooien met programma's over boeren, kijk eens voorbij de buis.

Herenboer zet consument met beide benen op de grond
https://www.foodlog.nl/artikel/herenboe ... -de-grond/

Efficiëntie versus verbinding
“Herenboeren is zeker niet dé toekomst voor heel het voedselsysteem”, vindt Knol. “Dat kan niet. De toekomst zal echt een combinatie van verschillende systemen zijn.” Boersen beaamt dit: “Ik word heel fel van mensen die zich afzetten tegen de gewone landbouw. Wij kunnen niet zo efficiënt zijn als grote agrarische ondernemers. Herenboeren is niet de heilige graal.” De toegevoegde waarde van kleinschalige coöperatieve bedrijven zien zij op andere gebieden. Samen voedsel verbouwen is gezond, maakt trots en schept een band. Die lagere efficiëntie moeten we dan maar voor lief nemen, suggereert Boersen.

“Als Herenboer laat ik onze leden zien, ook via Instagram, wat er allemaal bij komt kijken om voedsel te produceren.” Hij zet de consument met beide benen op de grond. “Dat vind ik het mooiste aan mijn vak”, vertelt Boersen enthousiast. “Mensen willen mee-eten met de seizoenen. Dat klinkt heel leuk, maar een winterlang kolen en penen eten komt je ook je neus uit. In maart en april is er vrijwel niets te oogsten. ‘Leuk hè, jaarrond mee-eten?’, zeg ik dan plagend tegen onze leden.”

Ook dierenwelzijn is een onderwerp waar veel leden een mening over hebben. “Je kunt opgehokte kippen vanwege de vogelgriep wel zielig vinden. Het moet van de wet”, licht Boersen toe. “Gelukkig zijn sommige leden realistischer. Zij corrigeren de wat minder realistische.”

Zeker in Randstedelijk gebied hebben velen een mening over voedsel die niet altijd overeen komt met de werkelijkheid, vindt Boersen. “In de stad zitten de vegan fastfoodketens. Daar vindt het gretig aftrek, omdat het past bij hun overtuigingen. Vegan zou gezond en duurzaam zijn. Hier laat ik zien dat dat verhaal genuanceerder is.”Daarom hoop ik dat de partij BBB de juiste vragen blijft stellen.


Wat een geleuter over "zonder voedsel" Hoe kom je bij die onzin?
Nederland is na Amerika de grootst exporteur van de wereld ,
Als je dit halveert ,dan hebben we nog veel te veel om te eten

Daarom Marie stelt geen vragen , ze verkoopt onzin om te rellen.
Goed geleerd van Baudet.
En de boeren trappen daar wel in ,zoals ze ook achter Wilders en Baudet aanlopen.
Als er zoveel voedsel is waarom gaan steeds meer landen dan toch landbouwgebieden ontwikkelen ten koste van de natuur?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: di nov 02, 2021 8:20 am 

Reacties: 751
Bekeken: 39763


Hume schreef:
PeterJKH schreef:
Lies schreef:
Zit maar eens zonder voedsel. I.p.v. je dood te laten gooien met programma's over boeren, kijk eens voorbij de buis.

Herenboer zet consument met beide benen op de grond
https://www.foodlog.nl/artikel/herenboe ... -de-grond/

Efficiëntie versus verbinding
“Herenboeren is zeker niet dé toekomst voor heel het voedselsysteem”, vindt Knol. “Dat kan niet. De toekomst zal echt een combinatie van verschillende systemen zijn.” Boersen beaamt dit: “Ik word heel fel van mensen die zich afzetten tegen de gewone landbouw. Wij kunnen niet zo efficiënt zijn als grote agrarische ondernemers. Herenboeren is niet de heilige graal.” De toegevoegde waarde van kleinschalige coöperatieve bedrijven zien zij op andere gebieden. Samen voedsel verbouwen is gezond, maakt trots en schept een band. Die lagere efficiëntie moeten we dan maar voor lief nemen, suggereert Boersen.

“Als Herenboer laat ik onze leden zien, ook via Instagram, wat er allemaal bij komt kijken om voedsel te produceren.” Hij zet de consument met beide benen op de grond. “Dat vind ik het mooiste aan mijn vak”, vertelt Boersen enthousiast. “Mensen willen mee-eten met de seizoenen. Dat klinkt heel leuk, maar een winterlang kolen en penen eten komt je ook je neus uit. In maart en april is er vrijwel niets te oogsten. ‘Leuk hè, jaarrond mee-eten?’, zeg ik dan plagend tegen onze leden.”

Ook dierenwelzijn is een onderwerp waar veel leden een mening over hebben. “Je kunt opgehokte kippen vanwege de vogelgriep wel zielig vinden. Het moet van de wet”, licht Boersen toe. “Gelukkig zijn sommige leden realistischer. Zij corrigeren de wat minder realistische.”

Zeker in Randstedelijk gebied hebben velen een mening over voedsel die niet altijd overeen komt met de werkelijkheid, vindt Boersen. “In de stad zitten de vegan fastfoodketens. Daar vindt het gretig aftrek, omdat het past bij hun overtuigingen. Vegan zou gezond en duurzaam zijn. Hier laat ik zien dat dat verhaal genuanceerder is.”Daarom hoop ik dat de partij BBB de juiste vragen blijft stellen.


Ik ook. Tot nog toe komt Caroline niet slecht uit de verf en streeft qua zetels (in de peilingen althans) het kreupele CDA voorbij.


Marie van de BBB wordt het liefst een BN'er.
Ze geniet er van de gewone vrouw uit te hangen, terwijl ze dat niet is.
Waarom is zij geen gewone vrouw?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: ma nov 01, 2021 7:25 pm 

Reacties: 751
Bekeken: 39763


Hume schreef:
Biertje schreef:
Lumiere schreef:
Tja dat krijg je van mensen die een 'keiharde aanpak' willen :fluiten:
En het uitergerekend de linkse partijen die met dit soort schoekje willen regeren. :foei2:


De radicaal rechtse partijen groeien als kool.
Ook Marie van de BBB heeft te veel naar Baudet gekeken.
En boeren doen het goed in de media.
We worden bij de publieke omroep doodgegooid met programma's over boeren.

De methode-Caroline: gewoon blijven en ontregelen
BBBIn nog geen acht maanden is BBB-voorvrouw Caroline van der Plas een politiek fenomeen geworden. De oud-journalist keek de kunst af bij de Partij voor de Dieren.

Op het Twitter-profiel van Caroline van der Plas (54) staan geen gelikte filmpjes. Alles komt ‘gewoontjes’ over. Van haar twitternaam @lientje1967 tot grappige gifjes over de actualiteit. Meestal filmt ze zichzelf als ze iets vertelt, soms wat schokkerig en met een waas over het beeld. Met haar zwarte krullen, leren jasjes en witte gympen lijkt ze niet op het gemiddelde Tweede Kamerlid. En dat ‘gewone’, daar zijn de media dol op. Ze is de laatste maanden uitgegroeid tot een bekende Nederlander, met optredens bij De Slimste Mens, Jinek, Spaanders en Rooijakkers over de Vloer. ,,Kennelijk vinden mensen het leuk om met iemand te spreken die gewoon is’’, zegt ze in dat laatste programma over alle media-aandacht. Maar is Van der Plas wel zo gewoon? Als journalist én dochter van een sportverslaggever en een CDA-wethouder


https://www.ad.nl/politiek/de-methode-c ... ~ad7d1436/
Welbnee, BBB is het gevolg van de corrupte kartelpartijen. Eerst de boeren vergunningen geven om zodoende stemmen te werven, zelfs als dit niet goed is voor het milieu , en nu al die vergunningen weer intrekken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: za okt 30, 2021 3:40 pm 

Reacties: 751
Bekeken: 39763


Nergens is bewezen dat katten 18 miljoen vogels per jaar opvreten. Gezien ook de tegenstrijdige informatie over het verdwijnen van de korhoen lijkt mij dat verhaal compleet verzonnen.
Belangrijk is ook: welke doen dat? Zijn dat huiskatten die wel buiten zijn maar toch weer binnen komen, zijn dat straatkatten die worden gevoerd, zijn het straatkatten die wel voer krijgen van mensen, zijn het verwilderde katten?
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... nen-houden
Sorteer op:  
Pagina 1 van 8 [ Er voldeden 146 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling