Het is nu di maart 31, 2020 2:46 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 473 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: vr maart 27, 2020 4:20 pm 

Reacties: 4372
Bekeken: 221176


Lumiere schreef:
LOL! Je projectie is weer eens aan het doorslaan Baedeker, laten we het beestje gewoon bij de naam noemen. Jij volgt gewoon blindelings Trump ook al haalt hij achterlijke dingen uit uit, zoals -> Hoe America 1 van de beste pandemie respons teams bouwde en het weggooide onder Trump

En daarvoor geen enkele verantwoording over wenste te nemen:
phpBB [media]


Stellen dat miljoenen mensen bang zijn en wat Trump daar tegen zou zeggen is een heel normale en redelijke vraag, alleen heeft Trump sneu als hij is daar geen antwoord op omdat 'verantwoordelijkheid' niet zijn ding is... sneu dat je dat blijft verdedigen :foei:
Sovjettjden in VS herleven. :)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: di maart 24, 2020 9:17 am 

Reacties: 4372
Bekeken: 221176


Citaat:
Grote zorgen bij Philips. Het concern vreest dat de Amerikanen beademingsapparatuur gaan opeisen. Philips produceert de zorgapparaten in de Verenigde Staten. Door een wet uit de jaren 50 dreigt de VS beademingsapparatuur te confisqueren. De druk op president Trump om die wet in te zetten nam maandag fors toe vanwege het in razend tempo stijgende aantal Amerikaanse coronapatiënten.


https://www.ad.nl/binnenland/vs-wil-bea ... ~a00e2d01/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: zo maart 22, 2020 11:12 pm 

Reacties: 4372
Bekeken: 221176


HvR schreef:
Einstein schreef:
Tsja blijkbaar moeten de verschillen in doden (al of niet gefingeerd) aantonen, dat koning Donald het hééél goed doet.. wat koning Donald ook van al zijn fans wil horen natuurlijk. Zie het als rituele dansen.

Goed nieuws, in Italie lijkt het iets af te vlakken, zowel met nieuwe besmettingen als slachtoffers. Toename daalt.


King Donald is irrelevant to this topic.

Covid-19 zal in Amerika net zo huishouden als in China of Europa.

Alleen net een beetje later allemaal....
behoudens dan de grote steden is de VS leeg. Wat een probleem is dat niet iedereen een dokter kan betalen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: zo maart 22, 2020 8:51 pm 

Reacties: 4372
Bekeken: 221176


Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
VS: 94 doden
Nederland: 179 doden

Vs loopt een stukje achter.
Kijk nog maar eens goed.

https://www.worldometers.info/coronavirus/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: zo maart 22, 2020 11:30 am 

Reacties: 4372
Bekeken: 221176


Journalist stelt in mijn opinie een verstandige vraag en vervolgens wordt je dan afgebekt door Trump

https://www.telegraaf.nl/video/11883919 ... fterigheid

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: za maart 21, 2020 12:43 pm 

Reacties: 4372
Bekeken: 221176


Beleid van Trump wordt steeds duidelijker: Republikeinen die hun volk laten stikken e enkel om hun eigen denken

https://www.ad.nl/buitenland/amerikanen ... ~a9064d2b/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: za feb 08, 2020 7:53 pm 

Reacties: 4372
Bekeken: 221176


Wat een armoedig land.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: za feb 08, 2020 10:30 am 

Reacties: 4372
Bekeken: 221176


Die republikeinen zijn echt knettergek geworden. En dat vanwege het verscheuren van een toespraak vol met leugens en onwaarheden?

https://www.youtube.com/watch?v=Lqo4aSfKRz4

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: wo feb 05, 2020 7:52 pm 

Reacties: 4372
Bekeken: 221176


Waarom Pelosi de toespraak van Trump blaadje voor blaadje verscheurde? Nou, hierom

Trump’s State of the Union: een tv-spektakel vol onwaarheden
Nog nooit heeft Amerika er zó goed voorgestaan als onder zijn presidentschap, jubelde Donald Trump dinsdagavond in de jaarlijkse State of the Union. Volgens Amerikaanse media overdreef Trump schromelijk en bevatte zijn speech wederom tientallen onjuistheden.

David Bremmer 05-02-20, 16:23 Laatste update: 17:06
2
Bij wedkantoren kon vooraf worden gegokt of Trump dinsdagavond meer of minder dan één foute bewering per 45 seconden uit zijn mond zou laten rollen. Voorafgaand had The Washington Post al 16.000 leugens en onjuistheden geturfd tijdens zijn gehele presidentschap.

The Donald voegde daar dinsdagavond nog minstens dertig aan toe, aldus de krant die begin jaren 70 verantwoordelijk was voor de val van Richard Nixon. Ook CNN, The New York Times en talloze andere media wogen elk van Trumps woorden meteen op een goudschaaltje.

‘Ongelooflijke resultaten’
De president ging in zijn jaarlijkse speech voor het Amerikaanse Congres meteen vol op het orgel, in november zijn er immers presidentsverkiezingen. ,,Drie jaar geleden lanceerden we de grote Amerikaanse comeback. Vanavond sta ik voor u om de ongelooflijke resultaten te delen.’’

Even later: ,,Onze economie is de beste ooit. Ons leger is compleet herbouwd, diens kracht ongeëvenaard door wie waar dan ook in de wereld, het komt zelfs niet in de buurt. Onze grenzen zijn veilig. Onze families bloeien. Onze gemeenschappelijke waarden zijn vernieuwd, onze trots hersteld.’’

Vervolgens strooide Trump met talloze cijfers over de economie, handel, defensie, de gezondheidszorg, onderwijs en immigratie. Een aantal feitelijk correct: zo kwamen er onder zijn presidentschap inderdaad 7 miljoen banen bij en ligt de werkloosheid met 3,5 procent op het laagste niveau in vijftig jaar. Nog nooit zaten er zo weinig zwarten, latino’s en Aziatische-Amerikanen zonder baan, terwijl de werkloosheid onder vrouwen de laagste in bijna zeventig jaar is.


Wat Trump verzuimde te melden, is dat de 7 miljoen nieuwe banen er aanzienlijk minder zijn dan de 25 miljoen die hij eerder had beloofd. Ook blijft hij herhalen dat de economie bij zijn aantreden in 2017 in puin lag. ,,Vanaf het moment dat ik aantrad, handelde ik razendsnel om de Amerikaanse economie nieuw leven in te blazen’’, zei hij dinsdagavond bijvoorbeeld weer. In werkelijkheid erfde Trump een uitstekende, al jaren groeiende economie van voorganger Barack Obama. Volgens economen hoefde hij daar weinig aan te doen.

Simpelweg onjuist is Trumps claim dat de Amerikaanse economie in de beste staat ooit verkeert. De belangrijkste economische maatstaven als groei en loonstijgingen in ogenschouw nemend, floreerde de economie op diverse momenten meer, inclusief enkele jaren onder George W. Bush. Trumps ‘historische en recordbrekende belastingkortingen’ zijn in werkelijkheid niet zo recordbrekend. In een top 10 van tax cuts door de jaren heen belanden ze niet hoger dan de achtste plek.

Emotietelevisie
Trump zal er niet om malen dat de in zijn ogen fake news media zijn speech fileren. Voor zijn eigen Fox News kijkende Republikeinse kiezers was de State of the Union meer dan geslaagd. Alsof Trump nog The Apprentice presenteerde, toverde hij het doorgaans saaie event om in een stuk emotietelevisie. Zo deelde de president midden in de State of the Union een beurs uit aan een middelbare scholier uit Philadelphia en kreeg de aan kanker lijdende ultraconservatieve radiohost Rush Limbaugh de prestigieuze presidentiële Medal of Freedom toegekend. Vervolgens loofde hij Amy Williams, vrouw van militair Townsend Williams, uitvoerig voor haar opofferingen. Zij en haar twee jonge kinderen moeten de in Afghanistan dienende Townsend al maanden missen.

Vervolgens veranderde The Donald in een Amerikaanse Robert ten Brink. ,,Maar Amy, nog één dingetje: vanavond hebben we een speciale verrassing. Ik ben opgetogen om je te kunnen vertellen dat je man terug uit dienst is. Hij is hier met ons vanavond en we kunnen hem niet langer laten wachten.’’ Daarop vallen de twee elkaar in de armen. Minder momentje voor Trump was toen Democratische tegenstrever Nancy Pelosi aan het eind met alle camera’s op zich gericht zijn speech pontificaal verscheurde. Alle tv-zenders gingen er uitvoerig op in en herhaalden het moment uit ten treuren. Eerder weigerde Trump bij aanvang van de State of the Union haar hand te schudden.

Grootste energieproducent
Verkeerd is Trumps claim dat de VS dankzij diens beleid ‘met afstand de grootste producent van olie en gas van de wereld is’. Volgens het Amerikaanse energiegenootschap zijn de VS al sinds 2012, toen Obama president was, de grootste energieproducent. En drie jaar daarvoor werd Rusland gepasseerd als grootste gasleverancier. Wel correct is dat de VS gedurende Trumps presidentschap de grootste producent van ruwe olie werd.

De president deed verder diverse onjuiste uitspraken over de gezondheidszorg, bijvoorbeeld dat hij patiënten met vooraf bestaande aandoeningen ‘altijd zal beschermen’ tegenover verzekeraars. Dat is feitelijk onjuist: door zijn voortdurende pogingen Barack Obama’s Affordable Care-wet af te breken, doet hij het tegendeel. De beloofde vervangende plannen zijn nog steeds niet gelanceerd.

Grensmuur
Ook de veelbesproken, controversiële grensmuur met Mexico kwam ter sprake. Volgens Trump heeft hij inmiddels ruim 160 km wall neer laten zetten. Volgens de Amerikaanse douane is slechts ruim 1,5 km echt nieuw. De rest betreft de vervanging van barrières en hekken die er al stonden. De totale grens tussen de VS en Mexico bedraagt bovendien ruim 3300 km.

De ‘baanbrekende’ handelsdeal die Trump afgelopen week met China sloot betreft slechts een voorlopig akkoord, waarvan de moeilijkste punten nog moeten worden uitonderhandeld. De relatie met China valt ook moeilijk ‘misschien de beste die we ooit hebben gehad’ te noemen, zoals Trump zei.

Wél feitelijk juist is dat Trumps vernieuwde NAFTA-handelsdeal met Mexico en Canada de eerste in tijden is die de steun van de Amerikaanse vakbonden kreeg. Dat kwam echter mede door de garanties die Democraten in het Huis van Afgevaardigden voor elkaar wisten te krijgen.

NAVO
Trump noemde tenslotte ook als prestatie dat hij NAVO-leden er succesvol toe heeft gedwongen hun contributie aan het pact met in totaal 400 miljard dollar te verhogen. Inmiddels voldoen 9 van de 29 leden aan de eis om 2 procent van het nationale inkomen aan defensie uit te geven. Dat zijn er vijf meer dan toen Trump aantrad. Tegelijk hadden die lidstaten de verhoging al in 2014 toegezegd. Ook Nederland is mede onder druk van Trump zijn defensie-uitgaven aan het verhogen, hoewel ons land de 2 procent voorlopig niet haalt.


https://www.ad.nl/buitenland/trump-s-st ... ~a43a3e16/

En over staatsschuld wordt niets gezegd. Dan doe ik dat wel

https://tradingeconomics.com/united-sta ... nment-debt

https://www.statista.com/statistics/273 ... -by-month/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: zo feb 02, 2020 2:18 pm 

Reacties: 4372
Bekeken: 221176


baedeker schreef:
Biertje schreef:
Trump wel degelijk schuldig maar niet genoeg. En: er de Republikeinen zijn verdeeld. Het is nu aan de kiezer om te besluiten of Trump een tweede termijn krijgt.

https://www.ad.nl/buitenland/republikei ... ~ad7d6ac3/

"Schuldig maar niet schuldig genoeg" is tendentieuze apekool. Er is "schuldig" en er is "onschuldig". Iedere rechter zal in een rechtszaak dingen zien, maar is gehouden aan de hand van de bewijzen te oordelen of de verdachte schuldig is aan datgene wat hem ten laste wordt gelegd. Als de bewijslast, zoals in dit geval, niet wordt gehaald, dan is de verdachte gewoon onschuldig.

Wat zei Lamar Alexander? "There is no need for more evidence to prove something that has already been proven and that does not meet the United States Constitution's high bar for an impeachabel offense." Dus er zijn zaken bewezen, maar geen impeachable offense. Einde verhaal. Geen verdeeldheid onder de Republikeinen. We gaan nog wel zien of de Democraten volgende week verdeeld stemmen over deze impeachment.
Er is geen sprake van tendentieuze berichtgeving. Je moet het zien als iemand die wel schuld aan iets heeft maar geen straf wordt opgelegd.

Er is wel degelijk verdeeldheid bij de Republikeinen en overigens ook bij de Democraten: de boek bij elkaar houden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: zo feb 02, 2020 10:35 am 

Reacties: 4372
Bekeken: 221176


Trump wel degelijk schuldig maar niet genoeg. En: er de Republikeinen zijn verdeeld. Het is nu aan de kiezer om te besluiten of Trump een tweede termijn krijgt.

https://www.ad.nl/buitenland/republikei ... ~ad7d6ac3/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: di jan 28, 2020 5:33 am 

Reacties: 4372
Bekeken: 221176


baedeker schreef:
Biertje schreef:
baedeker schreef:

Bezopen jezelf. Niemand heeft recht op toegang tot een ander land. Jij weet niet waarom die vakantiegangster geweigerd is. Hoe ik dat weet? Omdat de Amerikaanse autoriteiten hun werk niet goed zouden doen als ze hun echte informatie en criteria aan de grote klok zouden hangen.


Als de NS informatie heeft dat jij straks misschien een bomgordel aantrekt o.i.d., dan hoop ik wel dat ze je uit die trein plukken.


Dat is niet sterker, dat heeft er geen donder mee te maken.
Nooit geweten dat die Nederlands-Iraanse schone een bomgordel had. In welke krant stond dat?

Ik ook niet. Waar staat dat?
Jij insinueert dat.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: ma jan 27, 2020 9:01 pm 

Reacties: 4372
Bekeken: 221176


baedeker schreef:
Biertje schreef:
baedeker schreef:
Wat Biertje vergeet is mijn vragen te beantwoorden. Waarom?
Omdat bepaalde uitspraken bezopen zijn. Jij zegt dat vakantie niet afdwingbaar is. Het gaat niet over vakantie, het gaat over toegang tot een land waarbij er dan nog een verschil is of je toegang zakelijk of vakantie betreft. Maar als je iemand toegang heeft verkregen middels een visum komt het mij vreemd over dat een douane jou weigert, enkel alleen wegens je naam.

Bezopen jezelf. Niemand heeft recht op toegang tot een ander land. Jij weet niet waarom die vakantiegangster geweigerd is. Hoe ik dat weet? Omdat de Amerikaanse autoriteiten hun werk niet goed zouden doen als ze hun echte informatie en criteria aan de grote klok zouden hangen.

Biertje schreef:
Zou jij het fijn vinden als jij op een NS-station komt, je bent door de poortjes heen en je wilt de trein instappen en vervolgens je geweigerd vanwege je naam of omdat je een rotkop hebt?

Als de NS informatie heeft dat jij straks misschien een bomgordel aantrekt o.i.d., dan hoop ik wel dat ze je uit die trein plukken.

Biertje schreef:
Nog sterker, het wordt des te gekker dat Delta Airline boetes krijgt omdat ze mensen uit een vliegtuig zet die een heel vreemd gedrag lieten zien wat mensen terecht wantrouwen.

Dat is niet sterker, dat heeft er geen donder mee te maken.
Nooit geweten dat die Nederlands-Iraanse schone een bomgordel had. In welke krant stond dat?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: ma jan 27, 2020 5:59 am 

Reacties: 4372
Bekeken: 221176


baedeker schreef:
Biertje schreef:
baedeker schreef:
Omdat?


Wat heeft dat er mee te maken?


Is dat onmogelijk?


Die vrouw heeft geen afdwingbaar recht. Haar vakantie versus national security. Die gaat niet vliegen.
:snooty:


Kun je dat onderbouwen?


Die bescherming geldt voor alles.
Baedeker, de VS ziet in elk land waar mensen met een Iraanse naam wonen en naar de VS komen als terrorist, zelfs als blijkt dat die mensen niet eens voorkomen op hun lijst. Wat mankeert de VS eigenlijk als je bedenkt dat Iran veel makkelijker aanslagen kan plegen op Amerikanen en Amerikaanse bedrijven in Europa want nul bescherming? Je vergeet dat aanslagen veel makkelijker gepleegd kunnen worden via zachte doelen.

En over die diplomatenvrouw: waarom is het geen doodslag, ze rijdt aan de verkeerde kant van de weg. Was vergeten dat het verkeer in Engeland links rijdt. Moet ik eens proberen.

Wat Biertje vergeet is mijn vragen te beantwoorden. Waarom?
Omdat bepaalde uitspraken bezopen zijn. Jij zegt dat vakantie niet afdwingbaar is. Het gaat niet over vakantie, het gaat over toegang tot een land waarbij er dan nog een verschil is of je toegang zakelijk of vakantie betreft. Maar als je iemand toegang heeft verkregen middels een visum komt het mij vreemd over dat een douane jou weigert, enkel alleen wegens je naam. Zou jij het fijn vinden als jij op een NS-station komt, je bent door de poortjes heen en je wilt de trein instappen en vervolgens je geweigerd vanwege je naam of omdat je een rotkop hebt? Nog sterker, het wordt des te gekker dat Delta Airline boetes krijgt omdat ze mensen uit een vliegtuig zet die een heel vreemd gedrag lieten zien wat mensen terecht wantrouwen. Alleen wantrouwig worden vanwege het horen van een naam in een bepaalde taal komt mij zeer vreemd over.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: zo jan 26, 2020 8:55 pm 

Reacties: 4372
Bekeken: 221176


baedeker schreef:
Biertje schreef:
baedeker schreef:

Iran zou zomaar met aanslagen wraak kunnen nemen, en dan snap ik best dat de VS extreem behoedzaam is. Better safe than sorry.

Voor zover ik weet krijgen de vrouw en kinderen van een diplomaat ook een diplomatiek paspoort.
Dat Iran zomaar wraak kan nemen met aanslagen is onzin.

Omdat?

Biertje schreef:
En als dat het geval is waarom heeft de VS decennia lang dan vliegtuigen verkocht aan de Iran?

Wat heeft dat er mee te maken?

Biertje schreef:
Zijn Nederlanders met een Nederlands paspoort dan terroristen?

Is dat onmogelijk?

Biertje schreef:
Des te gekker dan het beleid van het departement van Buitenlandse Zaken in de VS. Dan lijkt het mij redelijk dat die Nederlandse-Iraanse vrouw een forse schsdvergoeding

Die vrouw heeft geen afdwingbaar recht. Haar vakantie versus national security. Die gaat niet vliegen.
:snooty:

Biertje schreef:
Over die Britse diplomatenvrouw, ze geniet een zekere bescherming maar m.i. niet voor doodslag.

Kun je dat onderbouwen?

Biertje schreef:
Immers, als je aan de verkeerde kant van de weg gaat rijden creëer je doedleijke slachtoffers. Typisch Trump die zegt het te vergoeilijken doordat het VK links rijdt.

Die bescherming geldt voor alles.
Baedeker, de VS ziet in elk land waar mensen met een Iraanse naam wonen en naar de VS komen als terrorist, zelfs als blijkt dat die mensen niet eens voorkomen op hun lijst. Wat mankeert de VS eigenlijk als je bedenkt dat Iran veel makkelijker aanslagen kan plegen op Amerikanen en Amerikaanse bedrijven in Europa want nul bescherming? Je vergeet dat aanslagen veel makkelijker gepleegd kunnen worden via zachte doelen.

En over die diplomatenvrouw: waarom is het geen doodslag, ze rijdt aan de verkeerde kant van de weg. Was vergeten dat het verkeer in Engeland links rijdt. Moet ik eens proberen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: zo jan 26, 2020 2:08 pm 

Reacties: 4372
Bekeken: 221176


baedeker schreef:
Biertje schreef:
Waarom mogen mensen met een Iraanse naam maar met een Nederlands paspoort die hier zijn geboren dan wel heel lang al hier zijn ineens de VS niet meer in? Wat is dat voor iets belachelijks en zeker als een geldig visum hebben? Het VS is onder Trump volledig doorgeslagen.

https://www.ad.nl/binnenland/annahita-2 ... ~a7c399c5/
https://www.funx.nl/news/up-2-date/3123 ... jk-geraakt

Iran zou zomaar met aanslagen wraak kunnen nemen, en dan snap ik best dat de VS extreem behoedzaam is. Better safe than sorry.

Biertje schreef:
En waarom hoeft de vrouw van een Amerikaanse diplomaat niet terecht te staan in het VK waar ze iemand dood heeft gereden? De diplomaat geniet onschendbaarheid maar m.i. niet de amilie.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenl ... a-sacoolas
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... ndbaarheid

Voor zover ik weet krijgen de vrouw en kinderen van een diplomaat ook een diplomatiek paspoort.
Dat Iran zomaar wraak kan nemen met aanslagen is onzin. En als dat het geval is waarom heeft de VS decennia lang dan vliegtuigen verkocht aan de Iran? Zijn Nederlanders met een Nederlands paspoort dan terroristen? Des te gekker dan het beleid van het departement van Buitenlandse Zaken in de VS. Dan lijkt het mij redelijk dat die Nederlandse-Iraanse vrouw een forse schsdvergoeding

https://www.ad.nl/binnenland/piloot-zet ... ~a7b91c96/

Over die Britse diplomatenvrouw, ze geniet een zekere bescherming maar m.i. niet voor doodslag. Immers, als je aan de verkeerde kant van de weg gaat rijden creëer je doedleijke slachtoffers. Typisch Trump die zegt het te vergoeilijken doordat het VK links rijdt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: zo jan 26, 2020 1:52 pm 

Reacties: 4372
Bekeken: 221176


kwaaisteniet schreef:
Biertje schreef:
kwaaisteniet schreef:


Wat me verbaast is dat de Iraanse militairen het verschil tussen een kruisraket, met een omvang van ongeveer 6 meter en een 'spanwijdte' van slechts 2 meter 62 cm, en de omvang van een Boeing 747 die 70 meter lengte heeft en een spanwijdte van zo'n zestig meter, niet heeft onderscheiden. Dat is toch op z'n minst merkwaardig.
De Russen konden dat destijds ook niet toen ze een Zuid-Koreaans passagiersvliegtuig neerschoten.

Ik heb daar al eens eerder een verhaal over geschreven. De Russen wisten wat voor een soort Zuid Koreaans passagiers-vliegtuig er boven hun contreien vloog, maar hebben het desondanks neergeschoten terwijl daar helemaal geen noodzaak voor was. Ze hadden het evengoed kunnen dwingen om op een Russisch vliegveld te landen, om uit te zoeken waarom ze daar vlogen.
Later heeft Poetin de militair die die verschrikkelijk verkeerde beslissing nam een onderscheiding gegeven. Vreemde gasten die Russen.

Een paar dagen geleden bleek dat er twee raketten op het Oekraïense vliegtuig zijn afgevuurd met een verschil van 20 seconden.
Die Iraanse generaal heeft dus maar wat voorgelogen over die 10 seconden die slechts voorhanden waren om een beslissing te nemen.
De Russen hebben het Koreaanse vliegtuig verward met een Amerikaans spionagevliegtuig dat vlak in de buurt zat

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: za jan 25, 2020 9:12 am 

Reacties: 4372
Bekeken: 221176


Waarom mogen mensen met een Iraanse naam maar met een Nederlands paspoort die hier zijn geboren dan wel heel lang al hier zijn ineens de VS niet meer in? Wat is dat voor iets belachelijks en zeker als een geldig visum hebben? Het VS is onder Trump volledig doorgeslagen.

https://www.ad.nl/binnenland/annahita-2 ... ~a7c399c5/
https://www.funx.nl/news/up-2-date/3123 ... jk-geraakt

En waarom hoeft de vrouw van een Amerikaanse diplomaat niet terecht te staan in het VK waar ze iemand dood heeft gereden? De diplomaat geniet onschendbaarheid maar m.i. niet de amilie.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenl ... a-sacoolas
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... ndbaarheid

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: di jan 14, 2020 9:09 pm 

Reacties: 4372
Bekeken: 221176


kwaaisteniet schreef:
kwaaisteniet schreef:
In ieder geval heeft het de levens van 176 volkomen onschuldige burgers gekost. Dat is een treurige uitkomst.
Het verhaal van die Iraanse generaal als zou slechts één Iraanse militair die vergissing begaan hebben, is ongeloofwaardig.
Zo werkt dat niet in een militaire organisatie.
Zijn 'baas' zou afwezig zijn geweest, dit terwijl er een tegenactie van de Amerikanen verwacht werd.
Dan zou die 'baas' wel erg nalatig zijn geweest.
Maar er is natuurlijk ook een soort protocol, met afgegeven mandaten, wat afgewerkt wordt, ook al had men slechts 10 seconden om een besluit te nemen. Er zullen wel wat meer 'koppen moeten rollen' dan die ene militair die op de knop heeft gedrukt.


Wat me verbaast is dat de Iraanse militairen het verschil tussen een kruisraket, met een omvang van ongeveer 6 meter en een 'spanwijdte' van slechts 2 meter 62 cm, en de omvang van een Boeing 747 die 70 meter lengte heeft en een spanwijdte van zo'n zestig meter, niet heeft onderscheiden. Dat is toch op z'n minst merkwaardig.
De Russen konden dat destijds ook niet toen ze een Zuid-Koreaans passagiersvliegtuig neerschoten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: di jan 14, 2020 8:51 pm 

Reacties: 4372
Bekeken: 221176


kwaaisteniet schreef:
In ieder geval heeft het de levens van 176 volkomen onschuldige burgers gekost. Dat is een treurige uitkomst.
Het verhaal van die Iraanse generaal als zou slechts één Iraanse militair die vergissing begaan hebben, is ongeloofwaardig.

Zo werkt dat niet in een militaire organisatie.
Zijn 'baas' zou afwezig zijn geweest, dit terwijl er een tegenactie van de Amerikanen verwacht werd.
Dan zou die 'baas' wel erg nalatig zijn geweest.
Maar er is natuurlijk ook een soort protocol, met afgegeven mandaten, wat afgewerkt wordt, ook al had men slechts 10 seconden om een besluit te nemen. Er zullen wel wat meer 'koppen moeten rollen' dan die ene militair die op de knop heeft gedrukt.
Waarom is dat ongeloofwaardig? Als je de geschiedenis bekijkt zijn vaak de fouten die gemaakt zijn afkomstig uit de legertop.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 24 [ Er voldeden 473 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling