Het is nu di sep 26, 2023 4:49 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 3 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Gideon van Meijeren vervolgd voor opruiing
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Gideon van Meijeren vervolgd voor opruiing

Geplaatst: do sep 21, 2023 9:14 am 

Reacties: 42
Bekeken: 567


animo schreef:
En over marmotten gesproken en de lucht te klaren, aan het woord is Katinka Polderman:

phpBB [media]
.

...ALLEMAAL: had ik jou maar nooit ontmoet / met een beetje goeie wil en een ring door mijn marmot / was ik vast en zeker een goeie struise pot.

Laat me raden: niet grappig. Integendeel: opruiing.
:luidlachen: :luidlachen:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Gideon van Meijeren vervolgd voor opruiing

Geplaatst: vr sep 15, 2023 10:08 am 

Reacties: 42
Bekeken: 567


P-G schreef:
baedeker schreef:
ejpd schreef:
Op 12 september 2023 is bekend geworden dat het OM Gideon van Meijeren zal vervolgen voor opruiing. Oftewel, het aanzetten tot het met alle middelen, inclusief geweld, omver werpen van de regering.

Als de overheid een functionerende democratie, is dan is de strafbaarheid van opruiing een begrijpelijk verdedigingsmechanisme, tegen de mogelijkheid dat sommige mensen een dictatuur willen vestigen. (Even los van de bezwaren die ondergetekende, zijnde principieel libertariër, tegen decomcratie heeft.)

Als de overheid zelf bezig is met afglijden naar een dictatuur, wanneer zij zelf wetten en grondwetten overtreedt, grondrechten schendt en democratische controles elimineert, dan ligt het wat anders. Het zal te verwachten zijn dat zo'n overheid opruiing strafbaar wil stellen, omdat dat dan in het verlengde ligt van haar acties. Tegelijkertijd moet in zo'n situatie juist de bereidheid van de bevolking om hiertegen in actie te komen toegejuichd worden. Opruiing is dan juist wenselijk.

Afglijden naar een dictatuur, wetten en grondwetten overtreden, grondrechten schenden, democratische controles elimineren:
In zijn Binnhoflezing beschrijft Pieter Omtzigt duidelijk hoe de Nederlandse overheid zich hieraan daadwerkelijk schuldig heeft gemaakt.

https://storage.googleapis.com/pieter-o ... 202363.pdf

Tegelijkertijd zijn uitspraken van Gideon van Meijeren, waarvoor hij nu wordt vervolgd, niet gedaan in de context van de Corona-lockdowns danwel de toeslagenaffaire.

Stelling: als de overheid structureel handelt in strijd met democratische beginselen dan is opruiing gewenst.

Van Meijeren zegt weinig anders dan Locke of Rousseau.

Dit is gewoon weer een gevalletje machtsmisbruik, net als bij Wilders. Links liberalen die denken dat het OM hun privé speeltje is, en jagen op de nuchter rechtse oppositie als ze bang worden voor de verkiezingen. Yesilgoz moet weg.


Bang? FvD is inmiddels compleet gemarginaliseerd. In de peilingen staat de partij op twee tot maximaal vier zetels.
:hardlachen:
D66 zal de meeste zetels verliezen. Want wat je niet hebt kun je ook niet verliezen. :wink:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Gideon van Meijeren vervolgd voor opruiing

Geplaatst: wo sep 13, 2023 9:37 am 

Reacties: 42
Bekeken: 567


Opruiing is nooit gewenst maar er is mogelijk wel een verklaring voor als de overheid zich onbetrouwbaar op blijft stellen en plannen heeft om de burger van top tot teen te controleren en van alles bij te willen houden, ongeacht of de burger strafbare pleegt of niet, en vervolgens al die informatie uit te wisselen met derden en daar ook nog een verdienmodel van wordt gemaakt, zonder dat de burger en zelfs het parlement dit weet, en de informatie ook vrij verhandeld mag worden. Dat probleem is er al. Wat Van Meijeren kan misschien niet door de beugel maar ik zie een veel groter gevaar bij de overheid - en trouwens ook bij de EU die van alles wil weten en op wil slaan van de burger zonder dat enige goede redenen voor is - dan Van Meijeren. Nog een groter gevaar is als AI los gelaten wordt op data die niet eens gecontroleerd is op juistheid en niemand weet wat de oorspronkelijke bron is en wie het in zijn handen heeft gehad en wat is er aangevuld of weggelaten wordt. Ook daar zijn al genoeg verhalen van bekend en dat probleem speelt ook al. Allemaal omdat Den Haag dat goedgekeurd heeft, terwijl de EK zich daarover over nog heel veel zaken zich moet uitspreken.

Regelmatig worden mensen uit Nederland op een buitenlandse luchthaven aangehouden en gevangen gezet, zonder enige vorm van bewijs, omdat men DENKT dat ze contacten hebben met terroristen, terwijl ze in Nederland niet eens op een opsporingslijst staan maar die informatie wel uit Nederland vandaan komt en verstrekt is door de politie en er bovendien GEEN ENKEL BEWIJS IS ! Alsof we weer terug zijn in 1940-1945 toen de politie gewoon samenwerkte met de nazi's en gewoon mensen aan hen uitleverde!

[/quote]
https://www.ad.nl/binnenland/nederlands ... ~aafecd39/
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 3 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling