Het is nu do okt 21, 2021 11:19 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 84 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Betrouwbare overheid
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za aug 28, 2021 6:31 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151754


Raya schreef:
PeterJKH schreef:
Raya schreef:


Ik hoorde het. 'We' hebben iets van 46 miljard nog niet uitgegeven, dacht ik te horen. Iets van € 4000 per volwassene...

Yeah! Rood staan mag tegenwoordig bij een gewone rekening bij veel banken niet meer, dus ik heb niets uit te geven. Net zo min als veel mensen in mijn omgeving. Die leugens met statistiek zijn onuittoeibaar!


Tuurlijk is er meer geld bij de spaarders blijven hangen. Gewoonweg omdat de mensen geen gelegenheid hadden geld uit te geven in de afgelopen anderhalf jaar. Veelal vierde men goedkoper vakantie (áls men al vakantie vierde), naar de kroeg gaan, uit eten gaan, naar het theater gaan, naar een festival gaan, noem alles maar op waar mensen geld aan uitgeven, was lange tijd verboden dus er wás niets uit te geven. Dus als je in plaats van 5000 euro uit te geven voor een vakantie, voor 1500 euro in Nederland blijft, blijft er 3500 euro op je rekening staan. Als je niet naar kroeg, restaurant, theater, festival, enz. kan gaan, blijft het geld dat je daar normaal gesproken aan uit zou hebben gegeven, op je rekening staan. Logisch.


Ik ben zelf niet op vakantie geweest, maar ik meende te hebben gehoord dat de prijzen van binnenlandse vakantie fors omhoog schoten.

En blijft, dat heel veel mensen NIET op vakantie zijn gegaan. Omdat ze daar nooit geld voor hebben of dit jaar niet hadden wegens ontslag, geen opdrachten, etc. De compensatie van de overheid was niet geheel dekkend. En dan de grote groep mensen die al zelden naar een buiten dit land gelegen land gingen, maar gewoon de schamele centen in Nederland zelf besteden. Kortom, zich geen vakantie 2500 euro of meer konden en kunnen veroorloven, dus nu ook geen 3500 of 4000 euro hebben kunnen besparen.

Volgens mij moet er een verbod komen op het gebruik van gemiddelden als conclusies in de statistiek.
Vermeld de uitersten met een of meer kantelpunten. Dat kantelpunt kunnen algemeen geaccepteerde kantelpunten zijn, bijv. de groep minima tot modaal, modaal tot 2x modaal, en als derde daarboven.
Ik denk dat je dan een veel eerlijker beeld krijgt. Niet perfect, maar wel veel eerlijker!

Zo heb ik dat ook met als mensen zeggen: "heel veel mensen zijn niet op vakantie gegaan omdat ze daar geen geld voor hebben". Wat is dan heel veel? Is dat meer dan mensen die wel op vakantie zijn gegaan? En zo nee, kun je dan ook zeggen dat gigantisch erorm veel mensen geld genoeg hebben om op vakantie te gaan? Niet perfect, maar wel beter te verifiëren of iemand bullshit uitkraamt of niet.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za jul 17, 2021 9:38 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151754


baedeker schreef:
Biertje schreef:
PeterJKH schreef:
Ongetwijfeld is die parkeergarage ontstaan als een lelijke puist in de historische binnenstad en zijn er verschillende authentieke panden voor opgeofferd.
Nee, garage is ondergronds.

Nou daar kan toch niemand bezwaar tegen hebben lijkt me.
:hum:

Ondergrondse garagehouders in Roermond?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: di jun 01, 2021 8:10 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151754


Raya schreef:
Biertje schreef:
Raya schreef:
Volgens mij hoor ik Hugo de Jonge in de 1e Kamer vertellen dat het Kabinet een deel van de huidige tijdelijke coronawet, als permanente wet invoeren!


Ik kan het niet vinden

https://www.eerstekamer.nl/verslag/20210525/verslag


Hij was aan het woord. Ik denk niet dat daar al een verslag van is.

Is er inmiddels wel een verslag van?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: do mei 20, 2021 5:55 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151754


Raya schreef:
Enzo501 schreef:
Raya schreef:


Dat is een boek ook, maar je mag het niet zomaar voorlezen voor een groep, kopiëren of citeren.

Mijn punt is slechts dat je voorzichtig moet zijn met wat je op social media plaatst.


Mijn punt is dat niet ik voorzichtig moet zijn, maar wat ik zeg of schrijf niet misbruikt mag worden, net zo min als mijn leeftijd, huidskleur, religie of seksuele geaardheid.

Ja, dat ben ik wel met je eens. Misdaad zou verboden moeten worden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: ma maart 22, 2021 4:37 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151754


Raya schreef:
Enzo501 schreef:
Lumiere schreef:


Wat ons leugenaars type Baedeker zoals gewoonlijk weer eens weglaat is de waarheid, namelijk dat die 'arme oude man' zijn hoofdwond niet opliep van de bereden politie, maar nadat hij zelf een ME'er schopte

Afbeelding

Het lijkt mij niet vreemd dat de politie ingrijpt op dit soort gewelddadige demonstranten, deze ideologie heeft immers ondertussen al bewezen dat zij als het er op aankomt de democratie ondermijnd met geweld, dat leugenaarstypes als Baedeker daar achter staan is dan vanzelfsprekend :foei:

Ja, is iemand echt verbaasd dat er ge-edite filmpjes verschijnen die maar een deel van het verhaal vertellen?
Het is het oude verhaal van ACAB, een in extreem linkse en rechtse kringen populaire spreuk. Zelfs ben ik bij veel zogenaamde risicowedstrijden geweest waar veel misging, maar zelf nooit in de problemen geweest. Mijn ervaring: 99% van de mensen die 'zomaar uit het niets' door ME-ers werden aangepakt liegt. En mensen kennen het verschil niet tussen politie en ME'ers. Met politie kan er nog gesproken worden, als er ME'ers aankomen loop je weg of eromheen. Een ME'er aanvallen is een beetje dom.
Ik ben blij dat ik op dit vlak consequent ben zodat ik niet hoef te kijken of ik eerst nog Antifa de schuld kan geven of extreem-rechts voordat ik een mezelf een mening vorm over rellen of geweld. Je kunt een mening hebben over law en order, maar uiteindelijk zoeken mensen in bijna alle gevallen bewust geweld.


Die ME'ers zijn gewone agenten met een extra training voor het geval er extra inzet nodig is waarbij geweld zou kunnen ontstaan. De ME is geen voorraadblik welke ergens op de plank staat en pas wordt opengetrokken als men deze nodig acht.

Er zijn strenge regels voor het verbieden en ook voor het opbreken van een demonstratie. Gezien het aantal rechterlijke uitspraken uit heden en verleden, wordt daar nogal eens de hand mee gelicht.
Daarmee maakt ook de politie zich achteraf schuldig aan wetsovertreding, maar net als bij burgemeesters wordt daar nimmer tegen opgetreden. Overigens worden ook regelmatig klachten over politieoptreden door rechters toegewezen.

Het zou beter zijn als ook burgemeesters en politie lessen zouden trekken uit oordelen van de rechters, ipv iedere keer opnieuw de fout ingaan.

En wat betreft het ingrijpen: die 99% kan ik niet plaatsen. Ik heb met eigen ogen vaker politie de fout in zien gaan.

Wat we bovenal moeten respecteren is het recht op demonstreren, ook al ben je het er als burgemeester niet met de demonstranten eens. Demonstraties zijn in veel gevallen nog slechts de enige mogelijkheid om met enige impact, als burgers je onvrede kenbaar te maken. Dat recht afnemen of inperken is niets anders dan een vorm van het volk knechten, dwz dienstbaar te maken aan hetgeen een overheid, of kabinet voorschrijft.

Als de wet wordt overtreden past geen eigenrichting, hoezeer je het ook eens bent met de wetsovertreder, of dat nou de burger of de overheid is. Een burgemeester mag een demonstratie verbod afvaardigen als zij dat nodig acht en zolang dit verbod niet door een rechter ongeldig is verklaard heeft de politie het volle recht op te treden. Geen enkele demonstratie van wappies is tot nu toe onrechtmatig verboden geweest.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: ma maart 22, 2021 8:34 am 

Reacties: 3274
Bekeken: 151754


baedeker schreef:
Lancelot schreef:
Biertje schreef:
Ik zie een rode draad lopen tussen alle overheidsinstellingen inclusief lagere overheden: wij mogen (grond)wetten aan onze laars lappen ongestraft, de burger moet zich netjes blijven gedragen.
Dat is toch niet iets van de laatste tijd? 40 jaar geleden sloeg de politie op krakers, nu op wappies.

Bij krakers ging er meestal een rechterlijke uitspraak aan vooraf, of vertrokken ze na onderhandelingen. De demonstranten oefenen gewoon hun grondrecht uit, meestal na de demonstratie vooraf netjes te hebben aangemeld. Waarom keer op keer dat geweld?

Waar het wel op lijkt is de toeslagenaffaire. Een groep wordt ontmenselijkt, en zodra je als lid van die groep een 'fout' maakt (bijvoorbeeld een veld niet invult op een formulier), dan ben je een 'fraudeur' die van hoog tot laag, van politicus tot ambtenaar tot rechter, gepakt en tegengewerkt wordt. Zes, oeps vijftien jaar lang, tienduizenden gezinnen in de ellende gestort. Dat is een hele diepe rot waar de hoofdrolspelers geen prijs voor betalen. Nogal naïef om te denken dat dat niet elders voorkomt bij de Rutte-overheid.

Bij de corona demonstraties zie je iets soortgelijks. Als je het waagt in te gaan tegen de *kuch* wetenschappelijke standpunten van de regering, dan ben je een 'wappie', dus 'fout'. Burgemeesters rommelen met de regels rond demonstraties. Goed voorbereide en tijdig aangemelde demonstraties worden op het laatste moment verboden, verplaatst of aan nieuwe voorwaarden gebonden. Klimaatdemonstraties krijgen een hele andere behandeling. Waar staat dat in de grondwet? En nu zijn politiemensen hiërarchisch georiënteerde types die wel gewend zijn om met beleid de handjes te laten wapperen, dus als tientallen agenten naar voren komen met hele concrete voorbeelden waarom het optreden niet deugt, dan gaan bij mij wel de alarmbelletjes rinkelen.

Als je het niet eens bent met een demonstratieverbod ga je naar de rechter. Als je vindt dat er sprake is van rechtsongelijkheid ga je naar de rechter. Als je vindt dat de politie onrechtmatig handelt ga je naar de rechter. Ons mooie land van recht en orde heeft hiervoor vele wegen, Zo heeft het altijd gewerkt in ons land.. En als de politie aangeeft dat je moet vertrekken doe je dat, of je nou kraker of wappie bent.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: zo maart 21, 2021 11:01 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151754


Biertje schreef:
Lancelot schreef:
Raya schreef:
Kom op jongens en meisjes.

Ik heb jaren geleden al met eigen ogen gezien, dat sommige ME'ers en Stillen (nu Romeo's geheten) demonstraties als een feestje zien waarbij zich zich heerlijk kunnen uitleven om de opgedane frustraties in hun werk kwijt te raken. Om het maar even netjes te zeggen.

Het is heel naïef om te denken dat dat niet gebeurt.
Het is ook heel naïef om te denken dat leidinggevenden dat allemaal afkeuren. Tunnelvisie doet zich niet alleen bij onderzoeken voor. Ook in de benadering van mensen die het gezag 'tarten' kan het welig tieren.

Als de burger van iemand op aan moet kunnen is dat op politie en justitie. Dat de politie wetten handhaaft, inclusief grondrechten, en justitie wetsovertreders, op welk niveau dan ook, veroordeelt en bestraft.

De grondwet heeft juist tot doel om te voorkomen dat de democratie wordt ingeperkt. Daarom is het zo belangrijk dat ook de politie de grondrechten van mensen respecteert, en zich niet als slaafjes van welke driehoek of minister van justitie laat opjutten.

Natuurlijk gebeurt het. Waar gehakt wordt vallen spaanders. Maar ik heb niet de indruk dat het politiegeweld structureel disproportioneel is.
Ik zie een rode draad lopen tussen alle overheidsinstellingen inclusief lagere overheden: wij mogen (grond)wetten aan onze laars lappen ongestraft, de burger moet zich netjes blijven gedragen.

Dat is toch niet iets van de laatste tijd? 40 jaar geleden sloeg de politie op krakers, nu op wappies.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: zo maart 21, 2021 9:09 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151754


Raya schreef:
Kom op jongens en meisjes.

Ik heb jaren geleden al met eigen ogen gezien, dat sommige ME'ers en Stillen (nu Romeo's geheten) demonstraties als een feestje zien waarbij zich zich heerlijk kunnen uitleven om de opgedane frustraties in hun werk kwijt te raken. Om het maar even netjes te zeggen.

Het is heel naïef om te denken dat dat niet gebeurt.
Het is ook heel naïef om te denken dat leidinggevenden dat allemaal afkeuren. Tunnelvisie doet zich niet alleen bij onderzoeken voor. Ook in de benadering van mensen die het gezag 'tarten' kan het welig tieren.

Als de burger van iemand op aan moet kunnen is dat op politie en justitie. Dat de politie wetten handhaaft, inclusief grondrechten, en justitie wetsovertreders, op welk niveau dan ook, veroordeelt en bestraft.

De grondwet heeft juist tot doel om te voorkomen dat de democratie wordt ingeperkt. Daarom is het zo belangrijk dat ook de politie de grondrechten van mensen respecteert, en zich niet als slaafjes van welke driehoek of minister van justitie laat opjutten.

Natuurlijk gebeurt het. Waar gehakt wordt vallen spaanders. Maar ik heb niet de indruk dat het politiegeweld structureel disproportioneel is.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: zo maart 21, 2021 6:58 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151754


Doet me denken aan al die wappies in de USA die "bewijs" hadden dat er gefraudeerd was, maar deze verklaringen nooit onder ede hebben afgelegd. Dat soort ongein begint blijkbaar ook hier gemeengoed te worden. Niets aan te doen, liegen zonder dat je onder ede staat behoort tot het domein van de vrije meningsuiting, dus Baedeker kan naar harteloos dit soort onzin hier blijven uitstorten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za feb 20, 2021 10:57 am 

Reacties: 3274
Bekeken: 151754


Raya schreef:
En een nieuw Rutte-VVD-schandaal ziet het licht!


'Zzp'ers moesten onterecht toeslag terugbetalen door fouten Belastingdienst'

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... en-affaire

De lijken blijven uit het kabinet rollen.
Het is niet voor niets, dat Rutte pagina-grote berichten en een brief het land heeft ingestuurd, om partijen op te roepen hem niet langer aan te vallen op misstanden, maar samen te werken, met hem als premier in een nieuw kabinet.

De psychopaat!


Hier blijkt ook maar weer eens uit, dat ook ZZP'ers helemaal niets bij de VVD te zoeken hebben!

Over oude koeien gesproken, gelukkig is het probleem 4 jaar geleden opgelost.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo dec 30, 2020 6:57 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151754


HvR schreef:
Biertje schreef:
Raya schreef:
Je hebt fraude, kwade wil. En je hebt normale dingen, zoals een cadeautje, iemand een pleziertje doen die dat waardeert.

Je hebt mensen die net van een uitkering rond kunnen komen. En mensen die dat niet kunnen, omdat ze hogere lasten hebben, welke in de meeste gevallen niet wordt gedekt door een toeslag.

Vrienden geven elkaar altijd wel eens iets cadeau. Het belachelijk dat dat allemaal moet worden opgegeven, en kan worden afgetrokken, alleen maar omdat je toch al -in de meeste gevallen- een te lage uitkering hebt.
En vergeet ook niet, dat die uitkering ook al jaren is achtergebleven. Want dat boodschappenmandje waarmee de inflatie wordt gemeten is maar een gemiddelde. En heel veel zit daar ook niet in. Ook de huren niet, is onlangs gebleken. Dus ook de huurstijgingen niet. En vergeet daarbij niet, dat als het minimumloon de inflatie stijgt, veel mensen maar de helft of maximaal 70% van die inflatiecompensatie beuren. (En dan wil de VVD de uitkeringen ook nog eens 20% VERLAGEN).

Allemaal mooi en aardig. Natuurlijk moet je fraude bestrijden. Maar dat is nu juist iets wat de politiek niet doet. Want Biertje -meen ik- schreef het al: grote fraudes van niet uitkeringsgerechtigden worden niet aangepakt. Wat wel wordt aangepakt is de solidariteit in de samenleving. Het hart hebben voor elkaar, het elkaar willen helpen. Het is pure afstraffing van solidariteit en hulpvaardigheid.
Neem nu een hoogleraar belastingrecht, veroordeeld voor fraude, boete 50,000. Was het niet veel beter geweest om een lagere boete te geven en daarvoor in de plaats dat het hoogleraarschap wordt afgepakt want kennelijk wordt dat misbruikt. Daarmee pak je dit soort mensen echt hard aan. .

https://www.gelderlander.nl/binnenland/ ... gle.com%2F


Waarom niet EN-EN.... ? Vijftig mille boete EN dat hoogleraarschap afnemen.

Weg met dat soort oplichters.

Als het een hele kwalitatief goede hoogleraar is zou dat wel jammer zijn, omdat hij dan zijn kundigheid niet meer kan leren aan anderen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za sep 12, 2020 11:58 am 

Reacties: 3274
Bekeken: 151754


HvR schreef:
Lies schreef:
Figuurlijk de zweep erover in die bunker, misschien krijgen ze dan in de gaten hoe marktwerking werkt en waar niet in de wereld. En wat handelen is in tijden van nood, wat de betekenis van samen in dit land werkelijk is. Dagelijks kan je horen hoe politici met hun eigen gelijk of visie bezig zijn, maar hoe dat werkelijk uitpakt voor ons als burger weten ze niet, dat zie je nu bij dit virus, een tekort aan veel. Op den duur ben je als volk er wel klaar mee, politici die bijna dagelijks verbaasd, geschokt en verbijsterd zijn, of dat ze voor activisme op de knieën gaan. Persoonlijk weet ik nu echt niet meer waar ik op moet stemmen.


Eens, en dat probleem van echt niet meer weten op wie te stemmen, is ook voor mij de afgelopen jaren alleen maar lastiger geworden.
Het ontbreekt ten enenmale aan visie en leiderschap.

Mooi voorbeeld de afgelopen dagen was mijn tripje naar Wenen.... Wij hier moeilijk doen om met z'n 18 miljoenen braaf 100km/u te rijden om een minimale milieuwinst te behalen. Zodra je de grens passeert, knallen er zonder probleem 80 miljoen Duitsers vol gas voorbij.

Wellicht, maar zowel de Duitser als Oostenrijker stoot wel minder CO2 uit dan de Nederlander

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo sep 02, 2020 4:53 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151754


Raya schreef:
Wat snap jij niet aan het begrip 'integer'.

Daarbij ging het niet over roken, maar de achterbakse achterdeur welke de VVD aan de tabakslobby gaf.

Ja, volgens het "onafhankelijke" Investigate dat betaald wordt door de anti-rook lobby.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo sep 02, 2020 3:00 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151754


Raya schreef:
Lancelot schreef:
Raya schreef:

Ja, Follow the money heeft de impact van de tabakslobby op de besluitvorming omtrent de tabak wetgeving onderzocht.. En wie betaalde dit onderzoek van FTM? Het LongfondsFollow the Money staat bekend als een club integere onderzoeksjournalisten, welk zich aan de feiten houdt.

Dus tenzij je kunt aantonen dat de feiten niet kloppen, ben je bezig op een achterbakse manier bezig FTM in de rug te schieten.

Pardon? Zeg ik iets onjuist of klopt het niet dat dit onderzoek naar de tabakslobby (mede) gefinancierd is door het Longfonds? Voor de goede orde hier een opsomming van degenen die voor dit onderzoek hebben betaald:

The Investigative Desk doet al enkele jaren onderzoek naar de rol van tabaksindustrie in de Nederlandse samenleving. Dat onderzoek is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van het Longfonds, KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Diabetesfonds en de Trombosestichting. Meer informatie over The Investigative Desk en haar financiers is hier te vinden.

Juister gezegd, The Investigative Desk heeft het onderzocht en Follow the Money heeft dit onderzoek gepubliceerd. The Investigative Desk presenteert zich als:

Onafhankelijk onderzoekscollectief. Richt zich op farmacie, tabak, levensmiddelen, defensie en energie.Je kunt natuurlijk je vraagtekens zetten bij "onafhankelijk" als je onderzoek betaald wordt door organisaties die, laat ik het mild zeggen, een pokke hekel hebben aan roken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: di sep 01, 2020 9:38 am 

Reacties: 3274
Bekeken: 151754


Raya schreef:

Ja, Follow the money heeft de impact van de tabakslobby op de besluitvorming omtrent de tabak wetgeving onderzocht.. En wie betaalde dit onderzoek van FTM? Het Longfonds

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za aug 01, 2020 9:31 am 

Reacties: 3274
Bekeken: 151754


Raya schreef:
Lancelot schreef:
Biertje schreef:
Voor Bitcoin heb je helaas ook de overheid ook nodig. al was het maar vanwege het enorme strooomverbruik.

Ik merk dat het lastig voor je is om buiten je ingesleten denkkaders te denken. Bedenk dat toen de mensen nog in groepen van zo'n honderd man leefden en zwierven over de prairie er ook geen overheid was. Een overheid is niet een noodzakelijkheid voor een samenleving.


(Hoop dat het met de quote goed is gegaan)

Je kunt, hoe je ook buiten de kaders denkt, de huidige samenleving niet vergelijken met de tijd dat we verspreid in groepjes van 100 man leefden.
Toen hoefden we nog niet te vechten om iedere vierkante meter grond om een slaapplaatsje te hebben. We konden ons gewoon neerleggen, of een hutje bouwen. Ruimte genoeg.
Nu zijn er meer mensen dan er ruimte voor is, laat staan met allemaal een stuk grond, groot genoeg om het gezin mee te kunnen voeden. We ontkomen er niet om massaal samen te leven en taken welke dat met zich meebrengt te verdelen.

Als je buiten de kaders van het heden wilt denken, dan kun je gaan denken aan krimp van de bevolking. We groeien enkel nog door immigratie. Ik denk dat het verstandig is daar een stop op te zetten. Terug naar 10 miljoen. Dat lijkt mij een mooi streven out of the box. Maar dan nog, om dat te bereiken is een overheid nodig, wetten en regelgeving. En daarna ook, om dingen te handhaven, op een eerlijke, rechtvaardige manier, zonder wild-west-taferelen.

Als ik 's ochtends op sta weet ik grote lijnen wel de taken die ik die dag heb te doen. Ik heb geen overheid nodig om dat voor me in te daar delen. En wat is er zo onrechtvaardig aan het wilde westen? Er zijn pioniers die in een relatief korte tijd een uitermate succesvolle democratie hebben opgezet. En dat daarbij een heel stel indianen over de clinch zijn gegaan moet appelleren aan je wens om de bevolking weer terug naar 10 miljoen te krijgen :krantjekoffie:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr jul 31, 2020 8:28 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151754


Raya schreef:
Lancelot schreef:
Raya schreef:
Bitcoins lijkt de oplossing maar die moet je minen. Dat betekent dat je daar voorzieningen voor moet hebben, zoals een computer. Hoe koop je die? Met een paar komkommers uit de plantenbak op je balkon?

Daarbij is het aantal te minen bitcoins beperkt. Op is OP!

Dat is een mogelijkheid inderdaad, komkommers kweken.,of een andere manier verzinnen om aan inkomen te komen. Verder zijn de bitcoins niet op, alleen wordt de waarde per bitcoin anders. Net zoals bij goud


Er zit een limiet aan het minen van bitcoins en die ligt heel veel lager dan de hoeveelheid goud dat nog in de grond verstopt zit.

Zie jij al 100 mensen met ieder een mand komkommers naar de veerpont komen om overgezet te worden en daarvoor met die komkommers te betalen. Als de veerbaas ze al aan zou nemen zit hij binnen de kortste keren met een berg verrotte komkommers. Doet ie niet.
Dat hebben goud en bitcoins dan gemeen. Er is een gelimiteerde hoeveelheid ervan. En klopt het dat jij denkt dat als er geen overheid is iedereen of handelt in komkommers of op,de veerpont werkt?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr jul 31, 2020 8:26 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151754


PeterJKH schreef:
Lancelot schreef:
Raya schreef:
Bitcoins lijkt de oplossing maar die moet je minen. Dat betekent dat je daar voorzieningen voor moet hebben, zoals een computer. Hoe koop je die? Met een paar komkommers uit de plantenbak op je balkon?

Daarbij is het aantal te minen bitcoins beperkt. Op is OP!

Dat is een mogelijkheid inderdaad, komkommers kweken.,of een andere manier verzinnen om aan inkomen te komen. Verder zijn de bitcoins niet op, alleen wordt de waarde per bitcoin anders. Net zoals bij goud


Ik heb totaal geen verstand van bitcoins, dus misschien is mijn vraag heel dom. Maar stel dat ik een aantal van die dingen koop (bitcoins dus), laten we zeggen, ik ga voor € 50.000,00 aan bitcoins kopen, en na een paar maanden zie ik dat de bitcoins die ik heb gekocht, opeens € 500.000,00 waard zijn. En ik denk dan: da's een mooie winst, ik wil dat geld wel hebben. Kan ik dan gewoon aan de bitcoin-manager vragen me die € 500.000,00 even over te maken op mijn bankrekening in ruil voor mijn bitcoins of hoe werkt dat?

Ja, je kunt het ruilen voor Euro's of dollars

https://admiralmarkets.com/nl/educatie/ ... is-bitcoin

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr jul 31, 2020 5:25 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151754


Raya schreef:
Bitcoins lijkt de oplossing maar die moet je minen. Dat betekent dat je daar voorzieningen voor moet hebben, zoals een computer. Hoe koop je die? Met een paar komkommers uit de plantenbak op je balkon?

Daarbij is het aantal te minen bitcoins beperkt. Op is OP!

Dat is een mogelijkheid inderdaad, komkommers kweken.,of een andere manier verzinnen om aan inkomen te komen. Verder zijn de bitcoins niet op, alleen wordt de waarde per bitcoin anders. Net zoals bij goud

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr jul 31, 2020 5:20 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151754


Biertje schreef:
Lancelot schreef:
Raya schreef:


De overheid dient ook voor het garanderen van munten en papiergeld.
Daarnaast is belastingheffing noodzakelijk om gemeenschappelijke kosten te betalen, zoals wegen en onderhoud.

Er zijn dus andere methoden dan papier geld en munten om te ruilen van diensten en producten en is de overheid daarvoor niet nodig. Verder kan ik een wegenbouwer vragen om over het stuk grond dat van mij is wegen aan te leggen en dat te onderhouden. Daarvoor heb ik dus ook geen overheid nodig.
Voor Bitcoin heb je helaas ook de overheid ook nodig. al was het maar vanwege het enorme strooomverbruik.

Ik merk dat het lastig voor je is om buiten je ingesleten denkkaders te denken. Bedenk dat toen de mensen nog in groepen van zo'n honderd man leefden en zwierven over de prairie er ook geen overheid was. Een overheid is niet een noodzakelijkheid voor een samenleving.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 5 [ Er voldeden 84 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling