Het is nu vr jan 22, 2021 2:39 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 113 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.

Geplaatst: ma jan 18, 2021 8:44 pm 

Reacties: 1168
Bekeken: 11706


Rightnow schreef:
Het was een hele reis, naar Doodewaard, maar slecht voorbereid. Nog slechter was de argumentatie van de leiding van de demonstratie om vooraf te beslissen dat er geen ordedienst zou zijn. Wij werden aan gevaarlijk traangas blootgesteld en enkelen belandden in het ziekenhuis.

Wat betreft Trump, vraag ik mij af wat hem heeft bezield om dit gevaar niet beter te beheersen, en dat was ook onmiddellijk mijn reactie toen ik er over hoorde. Maar dat vroeg ik mij ook al af bij de Democraten en hun kritiekloze enthousiasme voor Black Lives Matter. Wie heeft daar iets gedaan van binnenuit om het geweldloos te houden?

De aanhang zelf doet dat bij demonstraties, de organisator doet dat. Althans bij de BLM-demonstraties gebeurde dat en 90% van de deelnemers hield zich daaraan. Bij deze actie in het Capitool was de leiding in handen van de radicaalste krachten. Je zou best kunnen zeggen, dat het bij BLM hetzelfde liep als bij andere politieke demonstraties: een paar onruststokers verpesten het voor de rest. Je hebt altijd mensen rondlopen.. maar het verschil met de kwestie Trump en 6 januari is, dat het ging om duizenden mensen die een parlementsgebouw bestormen en dat deze aanval door een machthebber (of sekteleider) is aangezwengeld. Dat was met de Dodewaard-demonstratie niet het geval. Het is appels met peren, laat staan dat er een oorzaak zou zijn, die iets te maken heeft met "links".

Citaat:
De HAMVRAAG is echter volgens mij: QUI BONO? Wie schoot hier iets mee op? DAAROM weet ik dat Trump dit niet heel bewust georganiseerd heeft. Hij gaat niet iets organiseren waar hij of zijn idealen mee benadeeld worden.

Jij denkt werkelijk, dat Trump altijd bewust en verstandig handelt, wanneer hij (zoals gewoonlijk) dingen doet, in zijn eigen belang ? Ik denk dat Donald Trump altijd handelt in eigen belang en daarbij bijna altijd zijn eigen glazen ingooit. Dat is m.i. zijn grootste fout. Overigens is de Trump-aanhang en waarschijnlijk ook Trump zelf van mening, dat 6 januari een "geslaagde actie" is geweest. Dus in die zin heeft het voor de deelnemers zelf wel degelijk iets opgeleverd. Men plaatst momenteel selfies online, men speelt de held, in eigen kring..

Citaat:
ALTIJD weer zie ik dat de rol van onachtzaamheid en van domheid, ook bij de zogenaamd allerslimsten, wordt onderschat. Nu ook weer? Het is geen goedpraterij, want domheid is in principe even erg als het plegen van een misdrijf. Moreel gezien, maar juridisch niets aan te doen. Voor Trump c.s. geldt wat ook voor alle protestbewegingen geldt: een ezel stoot zich in 't gemeen, geen twee maal aan dezelfde steen.

Domheid is domheid. Trump leert echt niks bij.. Er zijn intussen al ca 100 mensen gearresteerd, wegens geweldpleging op 6 januari. Dit was geen gewoon protest, het was een schandalige historische gebeurtenis.. en ik hoop dat de VS het droog houdt met extreem-rechts, de komende jaren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.

Geplaatst: ma jan 18, 2021 7:52 pm 

Reacties: 1168
Bekeken: 11706


Rightnow schreef:
Einstein schreef:
Onzin. De bestorming van het Capitool is niet door linkse acties in het (verre?) verleden veroorzaakt, maar door Donald Trump, zijn zoons, en Rudi Guiliani.

Je kunt neutraal of politiek correct proberen te blijven, rightnow.. je kunt ook eerlijk je pro-Trump mening geven.

Een pro-Trump mening is per definitie niet politiek correct. Hoe moet ik dat beoordelen als ik zie waar Trump en Giuliani allemaal mee bezig zijn geweest...

Hoe? dat zou je wel degelijk kunnen beoordelen, wanneer je je een beetje had verdiept in het nieuws van de afgelopen 3 maanden over Trump en Giuliani. Maar goed, ik denk dus dat je dat wel hebt gedaan.. en dat jij gewoon pro-Trump bent. En natuurlijk zeg je zoiets niet hardop, want het is niet politiek correct om voor Trump te zijn. Kortom, jouw bovenstaande zinnetje illustreert perfect mijn punt. Je apologeert de bestorming van het Capitool, wat een aanval op de democratie was.

Citaat:
Ik zou een vliegje op de muur moeten zijn geweest, al de tijd van het onderling overleg. Er gebeurt zoveel doms... In 1980 stonden de overleggingen van organisatoren van een demonstratie gewoon in de Haagse Post. Toen wisten we dus dat er in Doodewaard waarschijnlijk wel wat geweld zou gaan plaatsvinden. Ik vond de mensen dwaas die vlak bij de barricades riepen: kom op, we kunnen NU de centrale gaan stilleggen. Maar ook ik had mij niet hierop voorbereid.

Je praat ineens over 40 jaar geleden ! en een demonstratie met een enorm hard politie-optreden. Een kerncentrale cancel je niet zomaar. Laat staan dat je hem acuut sluit, dat geeft ongelukken. Dus.. die paar demonstranten (opgewonden standjes) die naar binnen wilden om de zaak stil te leggen, wisten niet waarover ze praatten. Als het al echt is gebeurd, wat ik eigenlijk betwijfel. Tegenstanders van kernenergie kennen deze gevaren heel goed, daar protesteren (of protesteerden) ze tegen.

Citaat:
De gevolgen van de dwaasheid van een bepaalde groep mensen daar heeft de hele anti-kernenergiebeweging last van gehad, en de democratie nog meer. Maar (anders dan bij de Trump beweging): de pers was ons destijds grotendeels goed gezind.

Er is ook pro-Trump pers.. en pro-Trump websites.. pro-Trump tweets.. pro-Trump Facebook en Instagram.. En wat betreft die dwaasheid, dat kun je inderdaad wel doortrekken: de Conservatieven in de VS en de Republikeinse partij in de VS, gaan nog heel veel last krijgen van Trump, zijn aanhang en hun poging tot staatsgreep..

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.

Geplaatst: ma jan 18, 2021 6:06 pm 

Reacties: 1168
Bekeken: 11706


Rightnow schreef:
De andere partij heeft het altijd fout gedaan.

In die zin kan ik een vreemde eend in de bijt zijn maar ik heb altijd al voorspeld dat "rechts" activisme zou komen en gewaarschuwd dat we dan precies gaan krijgen wat ik vroeger als links activist ook al om mij heen zag.

De linkse dwingelandij dwingt het rechtse activisme af, maar waarom leren we niet van de fouten van 50 jaar (links) activisme?

Onzin. De bestorming van het Capitool is niet door linkse acties in het (verre?) verleden veroorzaakt, maar door Donald Trump, zijn zoons, en Rudi Guiliani.

Je kunt neutraal of politiek correct proberen te blijven, rightnow.. je kunt ook eerlijk je pro-Trump mening geven. Allerlei andere actievoerders de schuld geven zoals baedeker ook doet met zijn Antifa-toewijzing en BLM-voorbeelden is een creatieve uitvlucht, maar feit blijft dat op 6 januari in de VS het parlement is bestormd door duizenden aanhangers van Donald Trump, die van mening is dat een gecertificeerde verkiezingsuitslag er niet toe doet. Zoiets heb ik "links" nog niet zien flikken ! Dus als dit een reactie zou zijn op linkse acties, over welke acties van links heb je het dan precies ?

Wat er op 6 januari gebeurde was ook geen "activisme", maar een poging tot staatsgreep. Dat is iets van een totaal andere orde !

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.

Geplaatst: zo jan 17, 2021 12:00 am 

Reacties: 1168
Bekeken: 11706


Ah we gooien de mug shots er weer eens in.. een paar willekeurige junks van de straat geplukt om je punt te maken.

Twitter ? Ze zetten daar echt alles online om democrats te kunnen demoniseren.. zelfs spul uit de 90-er jaren

de echte bron is :smile: https://www.google.com/search?q=multnom ... g&tbm=isch

Bedoevend peil van jouw bronnen, baedeker.. gooi eens wat favourites uit het raam, want het is allemaal fake news..

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.

Geplaatst: za jan 16, 2021 11:39 pm 

Reacties: 1168
Bekeken: 11706


.. beelden van knokkende jongeren en omdat er een paar een lichtgetint kleurtje hebben, is jouw wereldbeeld direkt bevestigd. Dit zijn de slechteriken.

Het is simplisme waar je mee komt baedeker, "zie je wel" momentjes.

Of jouw filmpje iets te maken heeft met waar we het hier over hebben, is de vraag want een verantwoorde bronvermelding is weer eens ver te zoeken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.

Geplaatst: za jan 16, 2021 11:34 pm 

Reacties: 1168
Bekeken: 11706


bedenker schreef:
Hij vergoelijkt de rellen door ze stelselmatig 'protests' te noemen.

Het waren protests. 90% van de deelnemers hield zich bezig met demonstraties.

Appels met peren.

Citaat:
Hij weigert organisatoren te duiden

Die duiden zichzelf wel aan en wie toestemming vraagt - van belang ivm Covid - die is sowieso openbaar en bekend.

Bovendien waren er bij BLM meerdere organisatoren, niet één opgewonden Donald Duck die iedereen één kant op stuurde, namelijk het parlement, met daarin de vice-president en de overige "vijanden" van Donald Duck en zijn volgelingen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.

Geplaatst: za jan 16, 2021 8:29 pm 

Reacties: 1168
Bekeken: 11706


Mja de wondere wereld van baedeker.. als er ruiten worden ingegooid, dan moet dat wel door zwarten gebeuren, dan is ruiten ingooien schandalig.

Als de witten het doen, was het nepnieuws, behalve als het op TV was.

En als het op TV was dan is het terecht gebeurd, of heel begrijpelijk.. of de actie was onbelangrijk en overschat door de linkse media.

:gniffel:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.

Geplaatst: vr jan 15, 2021 3:48 am 

Reacties: 1168
Bekeken: 11706


baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
Rightnow schreef:
Inhoudelijk wordt hier niets meer beargumenteerd maar zwaardere begrippen dan aanvaardbaar worden gebruikt voor wat werkelijk is gebeurd. De mensen die neigen naar sympathie voor wat Trump gedurende 4 jaar heeft klaar gekregen, zoals geen oorlogen beginnen, en arme mensen in arme staten helpen, zullen geneigd zijn om zijn verdedigers even te raadplegen voor een inschatting van feitelijkheden. Leren zoeken op internet, ik doe het al twintig jaar: https://www.paulcraigroberts.org/2021/0 ... opulation/

Wat gebeurd is, is erg genoeg van zichzelf, en overdrijving geeft geen beter beeld dan de kale feiten - die lijken helaas te veel op andere demo's van links zoals die bij de kandidatuur van Bratt Kavanaugh.
20 jaar zoekervaring op internet en dan de geweldadigheden van vorige week vergelijken met de demonstratie tegen Brett Kavanaugh. Nou, snel maar even zoeken waar deze twee gebeurtenissen, behalve het illegaal binnendringen in het Capitol verder ook maar enigszins met elkaar te vergelijken zijn. Ik wacht even op de resultaten van je onderzoek. Je roept in elk berichtje onderhand dat je zo geweldig op de feiten bent en gedegen onderzoek op internet doet, maar het begint een klein beetje genant te worden.

Ik kwam dit tegen: #201.
:)

Laat ik het antwoord even actualiseren..

Citaat:
1) Drie jaar de gekozen regering gedwarsboomd met de nep 'Russia collusion'.

Zonder pardon gaat Trump daar nog last mee krijgen, die Russische connecties :gniffel: als die papieren van Deutsche Bank allemaal openbaar worden, maak je borst maar nat.. van welke olichargen kwam het geld precies en wat heeft Trump daarvoor teruggedaan ?

Citaat:
2) De hoax van impeachment.

2x :gniffel:

Citaat:
3) Het uit de pers houden van de laptop van Hunter en de bewijzen voor de corruptie van sleepy Joe.

.. en de e-mails van Hillary.. het geboortebewijs van Obama.. allemaal niks geworden.. kill your darlings

Citaat:
4) De leugens en censuur van Google, Twitter, Facebook, New York Times, Washington Post, ABC, CBS, NBC, CNN, AP en Fox.

Leugens ? wiens leugens.. De leugens van Trump over Covid en over de verkiezingen hebben zijn partij te gronde gericht.

Citaat:
5) Het faciliteren van geweld en intimidatie door de scumbags van Antifa.

.. het ophitsen van aanhang om geweld te gebruiken tegen het parlement van de VS :hum: dat is wel echt gebeurd..

Citaat:
6) Honderd plus Dem rechtszaken om in de aanloop er naartoe van de verkiezingen een chaos te maken. Hoe?

.. zestig plus Trump-rechtzaken over de verkiezingsuitslag die allemaal zijn mislukt.. uit arren moede organiseert hij een volksopstand. Wat een eikel..

Reactie nummertje 4 op jouw #201.. :evendenken: zou er dit keer wel een reactie komen.. :evendenken: of is #201 gewoon een stopwoord als je niks meer hebt te melden ?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.

Geplaatst: do jan 14, 2021 2:27 am 

Reacties: 1168
Bekeken: 11706


:eek: meer beelden van de riots als bewijs opgedoken

https://www.msnbc.com/the-beat-with-ari ... 9359813667
https://www.msnbc.com/the-beat-with-ari ... 9359813592

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.

Geplaatst: do jan 14, 2021 12:02 am 

Reacties: 1168
Bekeken: 11706


Trump werd heel zelden gemodereerd, men plaatste meestal zo'n bijsluitertje :smile: "deze informatie is omstreden" :hum:

House: mr Trump, you are Fired (Again) :bye:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.

Geplaatst: wo jan 13, 2021 1:03 am 

Reacties: 1168
Bekeken: 11706


https://edition.cnn.com/videos/politics ... -politics/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.

Geplaatst: za jan 09, 2021 5:44 pm 

Reacties: 1168
Bekeken: 11706


Je bent nogal trots op je tekst, baedeker.. :) ik ga niet in op de niet-inhoudelijke nonsens over Enzo en mij onder het citaat,

baedeker schreef:

Een rechter kijkt niet naar het achterhouden van essentiële informatie, en de stelsematige leugens, censuur en agitatie van Dems, tech en media in de campagne. Een rechter zal niet tornen aan fraude als slapende Reps in de staten met fraudegevoelige regels hebben ingestemd.Nope, rechters doen niet aan politiek. In een campagne kun je van alles gaan censureren, maar gelukkig hebben de rechters zich daar niet aan gewaagd. Ook niet de door Trump benoemde rechters. Het is ook is het niet aan een rechter om te oordelen, of een wet "fraudegevoelig" is. Dat moeten politici beoordelen, niet rechters. De rechter kan fraude wel constateren, maar dat is dus niet gebeurd tot nu toe. Je hebt het over politieke beslissingen: toen in verband met Covid de regels werden verruimd, was dat een democratisch genomen beslissing in de staten. Het risico van langere termijnen voor de early vote en een pro-actief beleid om mail in ballot te faciliteren waren beslissingen in verband met de pandemie. Het risico op voter fraud werd door de staten lager ingeschat dan door Donald Trump, omdat er nooit noemenswaardige fraude is geweest met de post.. Degene die fulmineerde tegen deze maatregelen was Trump, ze waren niet onwettig en daarom gingen rechters er niet in mee in de kritiek.

Citaat:

Een rechter heeft tal van regels over wie, wat, wanneer, waar en hoe mag bewijzen dat de verkiezingsuitslag in zijn district beslissend is gefalsificeerd, en probeer die informatie maar los te krijgen bij de ambtenaar die daarmee te kakken wordt gezet, of erger. Een rechter heeft geen boodschap aan onmogelijke statistieken en onverklaarbare pieken bij de tellingen.Journalisten en campagne-advocaten analyseren verkiezingsuitslagen, niet rechters. De rechter kijkt niet het verloop van de telling en is ook geen statistisch deskundige. De rechter kijkt naar de wet en de procedure. Ambtenaren tellen de verkiezingen, vertegenwoordigers van partijden houden toezichy op die telling. Men certificeert verkiezingen, electors bevestigen de uitslag en Congress zet er een stempel op. Dat is de procedure. Juristen hebben daar helemaal niks mee te maken en ook de partijpolitieke voorkeur van ambtenaren heeft er niks mee te maken. Men telt de ballots zoals men al 200 jaar doet.. en dat is zoveel werk, onder zoveel tijdsdruk en met zoveel "eyeballs" van allerlei waarnemers, dat er helemaal geen gelegenheid is voor massale fraude. Er is ook geen bewijs voor gevonden.

Citaat:

Een rechter is vaak een Dem en die frauderen altijd.Jij denkt dat al die 60 rechtszaken die zijn verloren door de Trump-campagne allemaal werden voorgezetten door Democratische rechters ? je verkeert in de veronderstelling, dat het Supreme Court uit Democrat rechters rechters bestaat ? :smile: lees jij wel eens een krant.. de rechters in de VS hebben de VS misschien wel gered van veel onheil, juist omdat ze trouw zijn gebleven aan hun eed en juist niet aan hun partijpolitieke voorkeur. Dankzij Mitch McConnell zijn de meeste rechters juist geen dems, maar Republikeinen. In het S-C is die rechtse meerderheid er ook. En ondanks dat krijgt Donald Trump niet zijn zin. Ik keer het dus om: rechters zijn verstandige mensen, die hun uitspraken juist niet laten bepalen door hun politieke voorkeur, dat tonen die 60 zaken aan.

Citaat:

Een rechter zal na zijn uitspraak nooit terugkijken en uitzoeken of hij niet ergens bij de benen genomen is. Daarom kijk ik niet naar die 60 rechters, maar eerder naar de kiezers die wel een beetje weten hoe de hazen in hun land lopen, en waarvan 56% nu oordeelt dat deze verkiezingen door fraude beslist zijn. Die Trump moet toch wel een magische communicator zijn om ze, tegen alle grote media en tech communicatie platforms in, overtuigd te hebben van iets wat nul geloofwaardigheid heeft.Onzin, kiezers zetten een partijdige bril op, in dit geval blaten ze allemaal Donald Trump na. En ik denk niet dat Trump beseft, hoe de hazen in zijn land lopen. Storend overigens, dat je het nepnieuws over die 56% steeds herhaalt.. Het was nooit 56% van het totaal en deze week is het percentage ver onder de 33% gedaald. Fatsoenlijke Amerikanen distantieeren zich namelijik van deze coup-poging. De aanhang van Trump is sowieso aan het dalen zie 538 average polls. De lijn omlaag zet door.

baedeker schreef:
De president die beloofde alle Amerikanen te verenigen, loopt voorop bij het ophitsen van het Amerikaans publiek.

Ophitserij.. ja humor, zo'n omkering. Laura Ingraham van Fox probeert de zwarte piet alleen maar terug te leggen.. net zoals jij deed met jouw "het is antifa" reactie bij de beelden, toen het gebeurde. Poging tot struisvogel van de gevestigde politiek ter rechterzijde. De Trump aanhang zal de komende weken echter gaan proberen, een nieuwe actie op touw te zetten. Ga je dan weer schrijven, dat de dems erger zijn ?

Citaat:
Big Tech voert censuur in, te beginnen met het blokkeren van de Twitter van Trump en van tal van andere conservatieven.
:snooty:

... wordt vervolgd zogezegd.

yep, Twitter heeft een beslissing genomen, die ze al veel eerder hadden moeten nemen. Dat is niet gebeurd. Je zou kunnen zeggen, dat Twitter (én allerlei andere media !) kilometers boter op hun hoofd hebben en in ruime mate hebben geprofiteerd van de nieuws-producent Donald Trump. Maar afgelopen woensdag is te ver gegaan, over the line, dat begrijpen meer mensen. Het is een hele aderlating voor Twitter, om een gebruiker te bannen met 88 miljoen volgers. Misschien hadden ze dit beter kunnen doen op 13 november, bij de call door AP en Fox. Dan was het allemaal niet gebeurd.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.

Geplaatst: za jan 09, 2021 1:06 am 

Reacties: 1168
Bekeken: 11706


Afbeelding

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.

Geplaatst: vr jan 08, 2021 5:57 am 

Reacties: 1168
Bekeken: 11706


animo schreef:
Einstein schreef:
Biertje schreef:
Je kunt racisme niet redeneren maar hooguit met daadwerkelijke bewijzen aannemelijk maken .Jij draait de bewijslast om.

Je kunt een racist zijn.. je kunt ook racisme van anderen blijven ontkennen.

Is minder erg.. maar wel kortzichtig. Zeker als we praten over gisteravond !

Biden heeft gewonnen dankzij de black vote.. Georgia heeft twee Democrat senatoren dankzij de black vote.

En dat is precies de frustratie. "Het Amerikaanse volk pikt het niet", roepen ze allemaal, in de Trump hoek.

Bedoeld is.. het Amerikaanse witte volk en daarom zijn het racisten. White supremacist trash.


Heb je ook maar één concrete aanwijzing dat de Capitool-bezetters gefrustreerd waren over The Black Vote? Eentje maar, maar wel concreet graag. Immers, dat was 'precies' de frustratie. Hint: het nu al meest iconische beeld van iemand die 'Het Amerikaanse volk pikt dit niet' riep, gisteravond, was dat van een brullende Latino. En dan zien we de talloze zwarte aanhangers gemakshalve even over het hoofd. Zoals gewoonlijk. En de vrouwen, niet te vergeten.

Maar die Latino, en al die zwarten, zullen vast bedoeld bedoeld hebben... het Amerikaanse witte volk en daarom een racist en White Supremacist Trash zijn. Toch? Of, laffe uitvlucht nummer één: de excuus-Latino en, indien aangevoerd, de excuus-neger, de uitzondering op de regel – want 'mensen van kleur' denken zo niet en, bovenal, hóren zo niet te denken. – Gesproken als een volbloed racist.

Dit is niet zonder betekenis. 75 miljoen Amerikanen hebben op Trump gestemd. En Orange Man Bad heeft het zó verbazend goed onder zwarten, latino's, Aziaten, ja, zelfs gays gedaan dat hij nog meer stemmen heeft gewonnen dan in 2016, zijn aandeel onder al die groepen heeft vergroot, en zelfs 'populairder' (b)lijkt dan Obama destijds, for crying out loud.

Dat hij desondanks de verkiezingen heeft verloren – wat beslist opmerkelijk is – doet er niets aan af dat ook al die mensen 'van kleur' het méér dan zat zijn om voor witte supremacisten uitgemaakt te worden.

Daar zal je iets mee moeten doen en, in het grotere plaatje, met al die 75 miljoen Amerikanen. Geblaat à la Hillary's basket of deplorables doet het tegendeel. Namelijk niets dan: kijk mij eens voor de tigduizendste keer tegen racisme etc. zijn.

Nou, bravo hoor. :aplaus:

Ik snap je punt niet helemaal. Hoe omzichtig en dubbelzinnig Donald Trump met racisme omgaat, moge iedereen bekend zijn. Ook wat zijn mening is over Mexicanen (dat zijn verkrachters) en Afrikaanse landen (shithole countries). En wat betreft die aanhang van Trump, die is consistent wit. Ik heb de actualiteten gisteravond op ABC news life gevolgd, ongeveer 4:30 uur televisie. Het was een white crowd, met bijzonder weinig uitzonderingen. En zoals je weet draaide alles om Georgia en in die staat ging het om bepalende zwarte opkomst.. in Arizona was het Hispanic opkomst.. er zijn niet "talloze" zwarten geweest, die Trump hebben gesteund. Het was 12-30% van de zwarte mannen afhankelijk van de locatie en 8% van de zwarte vrouwen. De Amerikanen, in het bijzonder de zwarte Amerikanen, hebben Trump naar huis gestuurd. De teddybeer van 58% (!) van de Amerikaanse witte mannen. Jank jank jank, zielige witte mannen, zeer "onterecht behandeld"..

De wereld verandert animo.. de VS verandert óók. Of de rednecks daar nu zin in hebben, of niet.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.

Geplaatst: do jan 07, 2021 7:40 pm 

Reacties: 1168
Bekeken: 11706


Biertje schreef:
Einstein schreef:
Biertje schreef:

of de bestormers racistisch zijn weet ik niet en ik koppel ze niet aan racisme

Dat kun je wel zo stellig poneren, Biertje, maar ik denk dat iedereen die de afgelopen 5 jaar het nieuws heeft gevolgd zonder een Baudet-roze bril op, het verband met racisme en Trump-aanhang glashelder voor zich ziet. Het was Trump, die zijn goedkeur uitsprak over Charlottesville. Het is Trump en de Trump-aanhang, die uitkomsten van staten met een grote zwarte opkomst weigert te accepteren ! De foto die Lumiere hierboven heeft geplaatst spreekt boekdelen: de confederate flag staat in de VS voor openlijk racisme. We praten niet over Nederland, waar de racisten zich stil houden.. en zich verschuilen achter een paar politici die volgens hen "de waarheid" vertellen.
Je kunt racisme niet redeneren maar hooguit met daadwerkelijke bewijzen aannemelijk maken .Jij draait de bewijslast om.

Je kunt een racist zijn.. je kunt ook racisme van anderen blijven ontkennen.

Is minder erg.. maar wel kortzichtig. Zeker als we praten over gisteravond !

Biden heeft gewonnen dankzij de black vote.. Georgia heeft twee Democrat senatoren dankzij de black vote.

En dat is precies de frustratie. "Het Amerikaanse volk pikt het niet", roepen ze allemaal, in de Trump hoek.

Bedoeld is.. het Amerikaanse witte volk en daarom zijn het racisten. White supremacist trash.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.

Geplaatst: do jan 07, 2021 4:39 pm 

Reacties: 1168
Bekeken: 11706


Biertje schreef:
Einstein schreef:
Biertje schreef:
Waarom wordt elke keer het racisme erbij gesleept?

Wellicht omdat de harde kern van de Trump-aanhang die een "parlementen bestormt" openlijk racistisch is ? In de VS zijn veel meer openlijke racisten dan in Europa, het is echt niet zo vreemd, dat deze lui aan racisme worden gekoppeld in een Nederlandse krant. Ze protesteren ook tegen een aankomende regering Biden, die van plan is om iets aan dat racisme te gaan doen. Veel "bad cops" zullen hun baan gaan verliezen onder Biden.

of de bestormers racistisch zijn weet ik niet en ik koppel ze niet aan racisme

Dat kun je wel zo stellig poneren, Biertje, maar ik denk dat iedereen die de afgelopen 5 jaar het nieuws heeft gevolgd zonder een Baudet-roze bril op, het verband met racisme en Trump-aanhang glashelder voor zich ziet. Het was Trump, die zijn goedkeur uitsprak over Charlottesville. Het is Trump en de Trump-aanhang, die uitkomsten van staten met een grote zwarte opkomst weigert te accepteren ! De foto die Lumiere hierboven heeft geplaatst spreekt boekdelen: de confederate flag staat in de VS voor openlijk racisme. We praten niet over Nederland, waar de racisten zich stil houden.. en zich verschuilen achter een paar politici die volgens hen "de waarheid" vertellen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.

Geplaatst: do jan 07, 2021 2:00 pm 

Reacties: 1168
Bekeken: 11706


Biertje schreef:
Waarom wordt elke keer het racisme erbij gesleept?

Wellicht omdat de harde kern van de Trump-aanhang die een "parlementen bestormt" openlijk racistisch is ? In de VS zijn veel meer openlijke racisten dan in Europa, het is echt niet zo vreemd, dat deze lui aan racisme worden gekoppeld in een Nederlandse krant. Ze protesteren ook tegen een aankomende regering Biden, die van plan is om iets aan dat racisme te gaan doen. Veel "bad cops" zullen hun baan gaan verliezen onder Biden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.

Geplaatst: do jan 07, 2021 3:12 am 

Reacties: 1168
Bekeken: 11706


animo schreef:
Dat was Brett Lewis, een fotograaf en webdesigner zonder noemenswaardige politieke activiteit.
Het is in elk geval de zoveelste bullshit twitter link, waar baedeker mee aankomt hier, om een bewering te ondersteunen. En de accounts die baedeker citeert, worden sneller verwijderd dan je kunt lezen, dus kom me niet aan met fact checks van fact-checks van Twitter-links.

Ik zag wat ik zag, toen het account en de tweets nog intact waren. Het account van de indiener (de genoemde extreemrechtse activist Coudrey) is suspended en zijn openingsbijdrage is weg, de respons tweet van die Lewis is ook verwijderd.. ik kan dus niet nagaan, of het waar is wat jij allemaal roept over iemand anders (een zogenaamde objectieve !?) fotograaf (?)

Baedekers bewering was, dat er "antifa" bij betrokken was. Dat stond in de bijdrage van Coudrey. En dat past prima in het plaatje: Antifa is natuurlijk altijd de welkome universele rode haring voor Trump-aanhangers, wanneer ze ergens van worden beschuldigd. Ik neem aan dat jij daarvan op de hoogte bent.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.

Geplaatst: do jan 07, 2021 12:10 am 

Reacties: 1168
Bekeken: 11706


Dit is toch niet meer serieus te nemen :duh:

Twitter-links hebben een afzender baedeker, google de naam eens voordat je iets plaatst

baedeker schreef:
Nah, antifa was erbij, en dan spreekt men van a mostly peaceful demonstration.
:wink:

.. beweert Michael Coudrey, zelf gekend voor het aansteken van dit soort onrusten in december, in Georgia ! Opstoken van een pro-Trump menigte bij een counting office.. :evendenken:

https://www.reviewjournal.com/news/poli ... e-the-cla/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.

Geplaatst: wo jan 06, 2021 10:32 pm 

Reacties: 1168
Bekeken: 11706


Capitol Hill bestormd door pro-Trump vigilantes, harde kern met helmen, wapens, kogelvrije vesten..

Eerste schot is gevallen :((

https://edition.cnn.com/politics/live-n ... index.html
Sorteer op:  
Pagina 1 van 6 [ Er voldeden 113 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling