Het is nu wo aug 05, 2020 1:16 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 24 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo aug 02, 2020 12:51 am 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


Covid is geen probleem.. voor de meesten

Alléén de zwakken sterven. Zie PeterJKH.

En de fascisten vinden dat wel prima :) dus beperkingen moeten worden opgeheven.

Het is duidelijk hoe de kaarten liggen.

Wat Baudet ervan vindt .. die draait 2x per golf momenteel, geen idee :keeporder: ik heb het proberen te vinden, maar.. :gniffel:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr jul 31, 2020 2:39 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


Tsja..

PeterJKH schreef:
Ik krijg al ernstige jeuk van de term "coronaregels". Decennia lang hebben we ons nooit druk gemaakt over mensen die andere mensen besmetten, met wélk virus, welke bacil, welke aandoening dan ook. Laat staan dat we er het openbare leven voor plat hebben gelegd. En ja, ook in de afgelopen decennia zijn talloze mensen overleden omdat ze simpelweg besmet werden door iemand anders. Maar dat accepteerden we gewoon.

Niet alle virussen moeten op dezelfde manier worden benaderd. Het heeft geen zin om voor Aids of Ebola een lockdown in te stellen, omdat die virussen zich niet door de lucht verplaatsen. Corona doet dat wel. Daarom zijn er "coronaregels" en jij hebt je daar dus ook aan te houden, ondanks de jeuk.

PeterJKH schreef:
We accepteerden gewoon dat een omaatje in de bus naast een verkouden mede-passagier kon komen te zitten en dat dat omaatje dan ziek werd, longontsteking kreeg of andere problemen, en dat ze heel misschien wellicht zelfs overleed aan de opgelopen besmetting. Honderdduizenden mensen zijn in de afgelopen decennia overleden puur omdat ze besmet werden met iets door iemand. En legden we daarom de maatschappij stil, de economie op slot en het openbare leven? Nee, nooit meegemaakt.

Gelukkig niet. Een virus trekt zich niks aan van het verleden en onze normen en waarden rond de dood. Wat is de grens van acceptabel ? Het kan nog veel erger, zo'n pandemie ! Wat moet je doen als er een dodelijke variant van mazelen opduikt, met een R0 van 11 ? één besmet persoon geeft het door aan elf anderen.. Gewoon door met de economie en 90% van de bevolking is binnen 4 weken besmet, 30% dood ? We kunnen daar maar beter klaar voor zijn. Zoiets vereist een acute lockdown, kwestie van dagen.

Bij een nieuw virus zoals deze Corona weet je eigenlijk niet , wat "voldoende maatregelen" zijn. Niemand heeft dit ooit meegemaakt, ook deskundigen niet. De maatregelen die je nu hebt gezien zijn afgestemd op de ervaringen met het Corona-virus en het gedrag van dát virus in China.. een tweede golf vereist misschien wéér maatregelen en je kiest dan de maatregelen, die in de eerste golf bleken te werken. Geen kroegen, geen evenementen.. anderhalve meter. Stranden dicht. En luchthavens dicht. Ik zag deze week de cijfers van vorige maand op Schiphol: 56 vliegtuigen geland met één of meer besmette personen aan boord. Fijn. En ik vraag me af: hoeveel mensen zijn er opgestapt met het virus en sproeien het vrolijk rond, ergens in Frankrijk of Italie ? En hoe zit het met die lange busreizen naar Zuid-Europa, populair bij ouderen.. hopelijk zijn die verboden, maar ik heb er niets over gehoord.

Zoals je leest zit ik 180 graden van jouw mening vandaan. We doen m.i. te weinig om een tweede golf te voorkomen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo jul 29, 2020 9:38 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


PeterJKH schreef:
Lancelot schreef:
PeterJKH schreef:


Mijn vriend uit Canada verwoordde het treffend toen hij zo zei: Stel dat iemand gaat zwemmen en doormidden wordt gebeten door een haai, en ze voeren een autopsie uit, en daarbij wordt het coronavirus aangetroffen, dan wordt die persoon als zijnde overleden aan corona geregistreerd...

Hij had het daarbij weliswaar over de situatie in Canada, maar die is mutatis mutandis ook van toepassing in ons land.

En nee, die vriend van me is geen leek, hij is als medicus werkzaam in het meest prestigieuze ziekenhuis van de hoofdstad Ottawa.
Dat zegt me niet zoveel, Trump retweet postings ook van een medicus. Die zegt dat DNA van aliens wordt gebruikt in behandelmethodes.......

https://indianexpress.com/article/trend ... s-6529269/

Als je met het corona virus rondzwemt en je hebt ook cholera, de pest, aids en een schimmelvoet en je wordt door een haai door midden gebeten is de doodsoorzaak de haai.


Klopt. Is het dan niet vreemd dat je dan toch op het corona-lijstje bijgeschreven wordt als je doormidden gebeten lichaam ook maar een spoortje van het coronavirus bevat?

:leugens:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: za jul 18, 2020 11:45 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


Het verhaal over de andere zorg als kind van de rekening (uitgestelde zorg) is niet nieuw, je kunt ze terugvinden in Google..

https://www.welingelichtekringen.nl/gez ... orona.html

https://gupta-strategists.nl/studies/he ... covid-heet

.. maar als je echte harde cijfers wilt, kun je die óók vinden in Google.. en die harde cijfers zijn m.i. minder rampzalig dan de eerste twee links willen doen geloven..

https://zorgdomein.com/nieuws/actuele-c ... ronavirus/

https://www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers-nederland

De oversterfte komt (bijna?) geheel voor rekening van Covid (Nederland staat inmiddels op 6000 Covid-slachtoffers)

Het is ook niet zo dat alle patienten die niet kunnen (mogen!) komen, onmiddelijk overlijden. Dat er veel patienten zijn gemist is een trieste zaak, maar het is geen gevolg van keuzes. Het is medische noodzaak, in verband met de besmettelijkheid van het virus. Of had Peter liever gezien, dat Corona-patienten helemaal géén hulp zouden krijgen ?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: za jul 18, 2020 1:49 am 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


PeterJKH schreef:
Einstein schreef:
Gestopt schreef:
zwendel.
Kijk hier op de who site naar de grafieken van de influenza:
https://apps.who.int/flumart/Default?ReportNo=1
zoek nederland... influenza verdwijnt abrupt als Corona begint.
zoek italie... zelfde verhaal
Alle ordinaire griepgevallen zijn meegeteld als corona

Die cijfers laten zien, dat er in januari-februari een opkomende griep epidemie was. Maar er is een heel andere verklaring, voor de afname van de griepcijfers, vanaf eind februari ! de mensen die bij de jaarlijkse griep-epidemie risico lopen, liepen bij de Covid-epidemie een nog veel groter risico. Het was dus andersom. Een groot deel van de (te voorspellen 2000-3000) griep-doden werden Covid-doden. Het is dan wel heel cynisch, om te suggereren dat er 6000 griep-doden zijn gevallen en geen Covid-doden. Dokters zien echt het verschil wel tussen griep en Covid en als de patient onder behandeling is, dan is hij getest op Covid. Het Corona-virus is geen mythe, het veroorzaakt een heel gore longontsteking, waarvoor 10-15% ziekenhuiszorg nodig heeft en 1-2% aan dood gaat. Dat zijn de harde cijfers over Covid. Jouw griep-cijfers kloppen best, voorzover ze konden worden gemeten, tot ca 10-15 maart.. daarna.. een Covid-patient testen voor griep heeft minder prioriteit dan een griep-patient testen voor Covid.


Het gaat natuurlijk ook om de registratie. Mijn vriend uit Canada zei het treffend: stel dat iemand gaat zwemmen in de zee en die wordt doormidden gebeten door aan haai en overlijdt daaraan, en bij autopsie wordt er vastgesteld dat die persoon ook het Covid-19-virus bij zich droeg, dan wordt zijn dood geregistreerd als zijnde veroorzaakt door corona...

Tijdens de eerste golf in Nederland was dat andersom. Mensen met Covid krijgen als gevolg van de infectie allerlei complicaties, zoals hartproblemen en trombose. Een patient met Covid kwam dood aan met de ambulance.. de diagnose "hartfalen" of "beroerte" werd gesteld, de patient werd niet eens getest. Zo bleven in de eerste 6 weken van de Nederlandse epidemie enorm veel Covid-opnames buiten beeld in de statistieken.. en zag je de CBS oversterfte naar 5000-6000 gaan, terwijl de officieele Covid-doden rond de 2000 zaten. In Belgie is dat al heel snel opgelost, met post-mortem tests. Daarom heeft Belgie veel meer doden per miljoen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr jul 17, 2020 3:20 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


Raya schreef:
Een van de fouten is dat er geen covid-19-ziekenhuizen werden aangewezen, speciaal voor de opvang van covid-patiënten. Zelfs noodhospitalen, speciaal voor covid-19-patiënten, welke werden opgebouwd zonder toestemming van de zorgverzekeraars, kregen geen patiënten geleverd, en grepen ook naast iedere vergoeding. Die zullen bij een tweede golf dus ook niet snel weer opgetuigd worden.

Hoe je het ook wendt of keert, er is vreselijk geklungeld bij de uitbraak van dit virus. Om dat te beseffen, hoef je niet gestudeerd te hebben.

We hebben het wel gehad over ongebruikte ziekenhuizen.. daar ga ik wel mee met je idee.. maar we zijn geen Chinezen.. in Wuhan konden ze in 4-6 weken hele klinieken uit de grond stampen, met 300 aannemers tegelijk. Die coordinatie hebben we hier gewoon niet. Vervoeren van Covid-patienten wil je zo weinig mogelijk tijdens een lockdown, dus die aanwijzing van ziekenhuizen specifiek voor Covid is ook niet gebeurd. Of het gebeurde vanzelf, zoals in Brabant (zie boven).

In maart-april-mei moest Nederland roeien met de riemen die het had. En ik denk dat we dat helemaal nog niet zo slecht hebben gedaan. Met één ding heeft Nederland enorm geluk gehad, en dat is dat de piek van de curve niet net iets hoger lag. Dan hadden we de IC triage-protocollen echt moeten gaan toepassen (in plaats van er alleen maar op hoge toon over discussieren..)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr jul 17, 2020 3:09 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


Gestopt schreef:
zwendel.
Kijk hier op de who site naar de grafieken van de influenza:
https://apps.who.int/flumart/Default?ReportNo=1
zoek nederland... influenza verdwijnt abrupt als Corona begint.
zoek italie... zelfde verhaal
Alle ordinaire griepgevallen zijn meegeteld als corona

Die cijfers laten zien, dat er in januari-februari een opkomende griep epidemie was. Maar er is een heel andere verklaring, voor de afname van de griepcijfers, vanaf eind februari ! de mensen die bij de jaarlijkse griep-epidemie risico lopen, liepen bij de Covid-epidemie een nog veel groter risico. Het was dus andersom. Een groot deel van de (te voorspellen 2000-3000) griep-doden werden Covid-doden. Het is dan wel heel cynisch, om te suggereren dat er 6000 griep-doden zijn gevallen en geen Covid-doden. Dokters zien echt het verschil wel tussen griep en Covid en als de patient onder behandeling is, dan is hij getest op Covid. Het Corona-virus is geen mythe, het veroorzaakt een heel gore longontsteking, waarvoor 10-15% ziekenhuiszorg nodig heeft en 1-2% aan dood gaat. Dat zijn de harde cijfers over Covid. Jouw griep-cijfers kloppen best, voorzover ze konden worden gemeten, tot ca 10-15 maart.. daarna.. een Covid-patient testen voor griep heeft minder prioriteit dan een griep-patient testen voor Covid.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr jul 17, 2020 2:41 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


Raya schreef:
Mensen durfden niet naar de wachtkamers. Ziekenhuizen zegden afspraken en operaties af

Ja, dat probleem kwam van twee kanten. Als je achteraf kijkt: andere patienten, die de ziekenhuizen (en huisartsen!) meden in die periode, hadden ook groot gelijk, er was risico in ziekenhuizen en in wachtkamers. En in het ziekenhuis kon men ook weinig meer doen voor andere patienten: het ziekenhuis had niet alleen een probleem met de Covid-aantallen, hele afdelingen moesten worden opgesplitst. Corona-patienten kun je niet onder hetzelfde ventilatie-systeem verplegen en vaak waren ziekenhuizen dus niet ingericht op die vereiste. Je zag dat in Boekel en Uden, s'Hertogenbosch.. hele ziekenhuizen konden ineens alleen nog Covid-patienten verplegen. En dat had niks te maken (Peter) met dat Covid-patienten "belangrijker" zou zijn, en het had ook niks te maken niet met tekortschietende budgetten.. het was een gevolg van de grootte van het ziekenhuis en de besmettelijkheid van het Corona-virus. Andere patienten konden wekenlang niet worden behandeld.. en spoedgevallen kregen een lange ambulance-rit voor de kiezen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo jul 15, 2020 4:05 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


Rightnow schreef:
Wat resteert is de verwachting dat deze corona zich nu gedraagt zoals andere coronavirussen waarbij de meesten van ons, zeker 70 procent, hier nog geen specifieke immuniteit voor hebben opgebouwd.

Dat percentage is veel hoger dan voor gebruikelijke griep en gebruikelijke verkoudheid. De infection fatality ratio ligt ergens op 0,1 tot 0,5 procent van alle geinfecteerden. Dit getal is niet zoveel anders dan van andere winterse ongemakken als ze wat gemener zijn.

Zo te lezen heb je je roze bril nog niet afgezet.. We vergelijken hier de griep van 2017-2018 met Corona en die griep was de ergste in 26 jaar, de effecten in orde vergelijkbaar. Zoiets wil je niet elk seizoen zien terugkeren, zeker niet wanneer die "specifieke immuniteit" waar je op hamert steeds onzekerder wordt. Zie link boven. In het slechtste geval gedraagt dit virus zich als verkoudheid en krijgen mensen elk jaar een ziekenhuisopname van 2 weken, in verband met Corona, daar wil je toch niet wezen.. een land wat onleefbaar wordt voor mensen met astma.. diabetes.. trombose..

Enzo502 schreef:
Dus: meer en vroeger vaccineren voor de griep, ZEKER bij ouderen. En vooral ook: meer testen, contactonderzoek en isoleren en dit regionaal/lokaal organiseren zodat je op kleinere schaal en flexibeler restricties kunt invoeren. Want de initiele lockdown was een noodzakelijk paardemiddel, maar waarom moet je Leeuwarden restricties opleggen als er in Tilburg een uitbraak is?

Absoluut.. anders krijgen we in de winter stereo (griep én Corona samen)

Wat betreft die lokale werking van maatregelen.. een lokale lockdown zonder vergaande controle is in Nederland bijna niet te doen, want de bevolkingsdichtheid is daarvoor te groot. Misschien zouden we bij een lokale uitbraak wel de Chinese methode kunnen proberen: sluit de toegangswegen tot de stad tijdelijk af, en ook het openbaar vervoer van en naar een stad.

Iets wat enorm zou kunnen helpen, om de verspreiding te voorkomen is een werkende app. Dat is aangetoond in Taiwan en Zuid-Korea. Je kunt dan het zaakje relatief open houden, want de aantallen voor tracking en tracing zijn beter te behappen, als je ze direkt automatisch (en massaal) ter beschikking hebt. Je kunt dan mensen die risico hebben genomen, direkt testen, en wanneer positief bevonden, in quarantaine plaatsen. Je hebt ook de besmetting veel eerder in de smiezen.. en dat verhoogt de kans op een succesvolle behandeling.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo jul 15, 2020 12:58 am 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


PeterJKH schreef:
Einstein schreef:
PeterJKH schreef:

Ow zeker 2017-2018 was een rampzalig griepjaar, maar die bron bedoelde ik niet. Het RIVM is niet tegen maatregelen, het RIVM bepaalt de maatregelen.

En als je het over de griep hebt, die epidemie van 17/18 bleef gelukkig beperkt, door vaccinaties en goede behandelingen in ziekenhuizen. Waren die vaccinaties tegen de griep en de know-how in de ziekenhuizen over de griep er niet geweest, dan was het dodenaantal wellicht uit de hand gelopen. De maatregelen tegen Corona, waar jij zo tegen te hoop loopt, moesten worden getroffen, omdat er geen vaccin is.. en ook geen behandeling ! Behoedzaamheid, tracking en tracing, isolatie, quarantaine en beperkende maatregelen zijn dan de enige manier om de verspreiding van een onbekend virus in te dammen. Corona toont aan, dat ook een besmettelijk virus, zelfs met een lethaliteit van minder dan 4% groot leed kan aanrichten.


De hele idee dat vaccinatie de heilige graal is, is onzin. Je KUNT mensen niet vaccineren tegen een virus dat ze al onder de leden hebben. Blijft over: in de toekomst vaccineren VOORDAT ze het virus oplopen. Maar dat virus is tussen de tijd van de ontwikkeling van het vaccin en het toedienen van het vaccin waarschijnlijk al 10 keer gemuteerd. Dus helpen de vaccins op zijn best beperkt en op zijn slechtst helemaal niet.

Dat blijkt ook uit de bron die ik aanhaalde. Vele mensen die overleden aan de influenza, waren wel degelijk gevaccineerd, maar niet tegen de nieuwste mutatie. Want een mutatie van een virus die vorige week is ontstaan/bekend geraakt, daartegen kun je niet opeens vandaag een vaccin hebben.

Woowww.. Maar als het Covid-scenario zo zwart is als jij nu schetst, waarom verzet je je dan tegen maatregelen, die een te snelle verspreiding voorkomen ? dan is verspreiding toch gevaarlijk ? Intussen is ook aangetoond, dat je het na een paar maanden opnieuw kunt krijgen, dus immuniteit doet niks en een vaccin volgens jou dus ook niet. Het enige wat er dan op zit, om van dit virus af te komen, is dan een lockdown volhouden, net zo lang tot je 3 maanden 0-0 op de teller hebt.. dan is het virus echt weg.

(Yale Edridge - Coronavirus protective immunity is short-lasting)

Citaat:
Maar waar het met name om gaat, is dat anderen bij hoog en bij laag volhielden dat alléén met dit coronavirus de zorg overbelast zou zijn geweest, terwijl officiële rapporten, ook van RIVM, duidelijk te kennen geven dat ook in voorgaande jaren de zorg en ziekenhuizen overbelast waren dankzij het zeer hoge aantal influenzagevallen. Alleen was het destijds niet groot in het nieuws met dagelijkse updates en nu wel. Misschien is dat het verschil dat het "anders" leeft in de perceptie.

Ligt eraan wat je meet.. IC-bezetting of bedden, veel meer mensen sterven ineens in een ziekenhuis. Maar 340.000 griep-besmettingen en 9500 doden is onvergelijkbaar met 60.000 tegenover 6000 doden. Op sommige momenten in 2017-18 was de situatie vergelijkbaar met afgelopen mei: de top was bereikt en iets overschreden, maar niet overal was er een tekort aan zorg. Maar als je naar de droge cijfers kijkt.. is Corona ongeveer drie keer zo gevaarlijk als die griep van 2017-2018.. en ook drie keer zo snel. Ziekenhuis-capaciteit is ook voor zo'n snelheid heel gevoelig, uiteraard. De cijfers over 2017-2018 zijn over een hele herfst-winter, in Nederland kun je zeggen dat de eerste Corona-golf 10 weken heeft geduurd. En je kunt je afvragen wat er gebeurd zou zijn, wanneer die golf niet dankzij preventief handelen was afgevlakt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di jul 14, 2020 2:02 am 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


PeterJKH schreef:
Einstein schreef:
Enzo512 schreef:
Bron svp

Doe geen moeite. De mening van PeterJKH is altijd uitgebreid in het nieuws geweest én bevestigd door zeer veel wetenschappers, desnoods met terugwerkende kracht :P


Alstublieft dan.

https://influenzastichting.nl/nieuwsbericht-5

Ow zeker 2017-2018 was een rampzalig griepjaar, maar die bron bedoelde ik niet. Het RIVM is niet tegen maatregelen, het RIVM bepaalt de maatregelen.

En als je het over de griep hebt, die epidemie van 17/18 bleef gelukkig beperkt, door vaccinaties en goede behandelingen in ziekenhuizen. Waren die vaccinaties tegen de griep en de know-how in de ziekenhuizen over de griep er niet geweest, dan was het dodenaantal wellicht uit de hand gelopen. De maatregelen tegen Corona, waar jij zo tegen te hoop loopt, moesten worden getroffen, omdat er geen vaccin is.. en ook geen behandeling ! Behoedzaamheid, tracking en tracing, isolatie, quarantaine en beperkende maatregelen zijn dan de enige manier om de verspreiding van een onbekend virus in te dammen. Corona toont aan, dat ook een besmettelijk virus, zelfs met een lethaliteit van minder dan 4% groot leed kan aanrichten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo jul 12, 2020 2:09 am 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


Enzo512 schreef:
Bron svp

Doe geen moeite. De mening van PeterJKH is altijd uitgebreid in het nieuws geweest én bevestigd door zeer veel wetenschappers, desnoods met terugwerkende kracht :P

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: do jul 09, 2020 4:36 am 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


PeterJKH schreef:
Einstein schreef:
Owja, het beleid met allerlei restricties heeft misschien wel meer dan een factor 10 gescheeld..

Voorbeeldje.. in maart vroeg iedereen zich af, wanneer de VS eindelijk in lockdown zou gaan.

De raming voor de VS van virologen van het London College lag op 17 maart op ca 2,2 miljoen doden, als maatregelen zouden uitblijven...

https://theintercept.com/2020/03/17/cor ... pollution/

De teller staat nu op 134.000 en niet op 2,2 miljoen. De lockdown in de VS was gemiddeld te vergelijken met de Nederlandse lockdown. Het verschil: er was in de VS niet één beleid, je hebt daar verschillende gradaties gehad, van helemaal niks doen naar 100% sluiting.. en al die staten hebben dus open grenzen. In de belangrijkste besmettingshaard New York is de epidemie grotendeels onder controle gebracht. Maar buiten New York en New Jersey groeit het probleem nog steeds gestadig. En sommige gouverneurs weigeren nog steeds, om de ernst van de situatie onder ogen te zien.


Het aantal overledenen per miljoen inwoners ligt in Amerika niet zo ver af van het aantal in Nederland.

Het zit er iets boven nu (407 VS om 358 voor Nederland) Maar het Amerikaanse getal stijgt (boven 800 doden per dag, nu 2 dagen op rij).. en in Nederland stijgt het niet meer (doden per dag blijft onder de 5)

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Iets anders... Bolsonaro de president van Brazilië heeft een probleem.. journalisten hebben tegen hem een rechtszaak aangespannen, omdat hij op de persconferentie waarop hij aankondigde, Covid-19 te hebben, zijn mondmasker heeft afgedaan, en zo mensen willens en wetens in gevaar heeft gebracht,

https://edition.cnn.com/2020/07/08/amer ... index.html

Of die hele kwestie met Bolsonaro en Covid-19 fake is of niet.. komen we misschien binnenkort te weten. Ik vraag me al 3 dagen af, of Bolsonaro bezig is met een sterk staaltje autodrama in dienst van Trump en hydrochloroquine.. als de rechter hem het vuur aan de schenen legt..

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo jul 08, 2020 7:32 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


Owja, het beleid met allerlei restricties heeft misschien wel meer dan een factor 10 gescheeld..

Voorbeeldje.. in maart vroeg iedereen zich af, wanneer de VS eindelijk in lockdown zou gaan.

De raming voor de VS van virologen van het London College lag op 17 maart op ca 2,2 miljoen doden, als maatregelen zouden uitblijven...

https://theintercept.com/2020/03/17/cor ... pollution/

De teller staat nu op 134.000 en niet op 2,2 miljoen. De lockdown in de VS was gemiddeld te vergelijken met de Nederlandse lockdown. Het verschil: er was in de VS niet één beleid, je hebt daar verschillende gradaties gehad, van helemaal niks doen naar 100% sluiting.. en al die staten hebben dus open grenzen. In de belangrijkste besmettingshaard New York is de epidemie grotendeels onder controle gebracht. Maar buiten New York en New Jersey groeit het probleem nog steeds gestadig. En sommige gouverneurs weigeren nog steeds, om de ernst van de situatie onder ogen te zien.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo jul 08, 2020 2:46 am 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


Laat het alsjeblieft niet terugkomen :misselijk: in de VS nu.. aantallen groter, jonge mensen op de IC.. :misselijk:

"when we do X-rays on these people, 67% show lung damage.. so they may say they feel right.."

"most hospitalized patients are in their 30's now"

https://www.msnbc.com/11th-hour/watch/d ... 7129669600

https://www.msnbc.com/morning-joe/watch ... 7142981617

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di jul 07, 2020 11:56 am 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


Jij schijnt precies te weten, wanneer mensen wel en wanneer ze niet besmet worden.

En ze worden vooral niet besmet door die zaken, die jij graag heropend zou willen zien.

Het bovenstaande is een poging, om risico's weg te redeneren.

Wat zeker is: iets zorgt ervoor, dat er overvolle IC's ontstaan, waardoor alles spaak loopt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di jul 07, 2020 1:25 am 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


Hume schreef:
Hoe maak je regels die op zekerheid zijn gebaseerd?

Niet. De overheid stelt zoveel mogelijk preventieve regels, tot een niveau van lockdown waarbij ze ervan uitgaan, dat de burger die accepteert.. :) . Bij een echte lockdown heb je totale isolatie. Quarantaine. Baat het niet dan schaadt het niet, is de gedachte. In maart wisten we nog vrij weinig over Covid-19, dan doe je het maximale. Dat Rutte niet het maximale deed in maart, heeft te maken met roze bril en economische belangen.

Medische wetenschap is geen wiskunde. Dit is een nieuw virus. Het is familie van Corona, neusverkoudheid. Niezen en hoesten verspreidt het virus in kleine, of grotere aerosolen, dat is al sinds Wuhan bekend. In maart kwam er een uitslag van een onderzoek (waar Maurice zich op baseert) dat aangeeft dat vooral de kleine aerosolen het overbrengen.

Men weet niks zeker. Vandaar, dat de regels ook ruim en overal gelden. Binnen én buiten.. anderhalve meter, mondkapje als het virus weer terugkomt.. óók buiten, want het is niet zeker, welke weersomstandigheden buiten verspreiding kunnen verergeren of verminderen. Wind verspreidt de druppeltjes verder.. maar de druppeltjes blijven niet in de ruimte hangen, dat werkt de statistiek weer tegen.. tenzij.. je in een stadion of concertzaal zit (superspread) Is het windstil, dan bepaalt de luchtvochtigheid wat er gebeurt. Hoe vochtiger de lucht zou je zeggen, hoe minder ver de druppeltjes met het virus kunnen komen. Je zou zeggen bij een hoge luchtvochtigheid is er dus minder risico en bij aanhoudend droog weer méér risico. Maar dat moet allemaal nog worden onderzocht ! Je kunt gaan cherry-picken en roepen hee ! kijk ! Maurice de Hond zegt zus, of The Lancet (deze week) zegt zo, dus die anderhalve meter is onzin..

Kortom, men neemt het zekere voor het onzekere, wat betreft het onverhoedse gedrag van onze opponent, Covid-19 Sars-2. Hoe meer preventie je stapelt, hoe lager de R0 (overdracht per patient) en als de R0 onder de 1 komt, dan kun je achterover leunen, want dan neemt de golf af. Zolang de aantallen zo hoog zijn, dat je niet met 4 man twee weken de tijd hebt om te traceren met wie precies iemand contact heeft gehad.. is preventie het enige wat je kunt doen !

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma jul 06, 2020 3:20 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


Rightnow schreef:
Einstein schreef:
Wat betreft actuele info zie o.a. (CNN - no herd immunity) (The Lancet: 5% besmettingsgraad in Spanje)

Doet denken aan wat Sanquin eerder vond. Maar verkijk je daar niet op: ook zonder dat antilichamen kunnen worden aangetroffen, lijkt er immuniteit te kunnen ontstaan. https://news.ki.se/immunity-to-covid-19 ... have-shown

Waarschijnlijk is op veel plaatsen in de wereld, ook in veel Nederlandse gebieden waar Covid-19 woedde, de mogelijkheid voor het virus om SNEL te gaan, ernstig bemoeilijkt.

Immuniteit door andere oorzaken is interessant voor de toekomst natuurlijk, maar het is de vraag wat je daaraan hebt, in een periode dat het virus nog steeds mensen ziek maakt. Niet iedereen is in de bevoorrechte positie, om jong te zijn, of immuun..

Je laatste bewering is speculatie. Hoeveel mensen niet vatbaar zijn voor Corona is onbekend. Het virus is in Nederland vrij snel gegaan.. en de golf is uitgedoofd, toen de maatregelen langer aanhielden en het rustig werd op straat.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma jul 06, 2020 2:13 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


Rightnow schreef:
Met de gebrekkige kennis van toen is, wel een beetje laat zoals Marion Koopmans schijnt te hebben gezegd, gehandeld.
Gelukkig maar want dat heeft een nog veel ergere situatie voorkomen.

7-10 april ? Inderdaad een ergere situatie is door de lockdown voorkomen, want het bleek ook het hoogtepunt van de ziekenhuisopnamen. Waren die maatregelen er niet geweest, dan was het doorgegaan met de stijging.. en hadden we een groot probleem gehad. Rutte was net op tijd (12 dagen)

Citaat:
Nu zitten we weer in een andere situatie. Gebruikmaken van de meest actuele kennis is belangrijk om de juiste beslissingen te kunnen maken!

Yep. Wat betreft actuele info zie o.a. (CNN - no herd immunity) (The Lancet: 5% besmettingsgraad in Spanje)

Groeps-immuniteit is eindelijk definitief afgeserveerd met dit onderzoek. 80-90% besmetten kost 10x zoveel doden en dat willen we niet. En de immuniteit waarop je dan hoopt, is mogelijk net zo zwak als bij verkoudheid. Er is een vaccin nodig. Tot we dat vaccin hebben, is m.i. behoedzaamheid gewenst, bij bestuurders. Teugels niet te snel laten vieren, want dan verliezen we alertheid. We zitten nu (als burgers) in een waakzame modus, we letten op.. nog steeds.. daarom komt die heropening van de Nederlandse economie maar langzaam op gang.. en hebben we óók geen eerste Corona-golf die doorzet, maar een eerste golf die uitdooft. Dat is niet dankzij Rutte, maar omdat mensen blijkbaar bereid waren (en nog steeds zijn) om zelf na te denken over risico's.. en daarnaar te handelen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma jul 06, 2020 11:56 am 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


Dit is achteraf praten.. maar begin april liep het net niet vast met de IC's in Nederland..

Je kunt nu prima verdedigen dat de maatregelen verlicht kunnen worden.. maar je griep-verhaaltje was in maart/april echt nogal bizar.

Dat heb ik je ook uitgebreid proberen duidelijk te maken toen !

Wat was er gebeurd na dat crisis-weekend, wanneer Rutte half maart géén maatregelen had genomen ?

Dat was het punt en de ramingen die Lumiere toont, illustreren dat punt.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 2 [ Er voldeden 24 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling