Het is nu wo maart 03, 2021 11:02 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 68 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: za dec 26, 2020 4:22 pm 

Reacties: 1846
Bekeken: 31269


Lijkt me een open deur Lies. Vaak doet de Nederlandse overheid dingen op gebied van voorlichting, die eigenlijk helemaal niet nodig zijn.. Daarom is Postbus 51 zo oninteressant.. :gniffel: tijd om de bezem er eens door te halen, ik denk dat bezuinigingen mogelijk zijn.

Overigens de opmerking van Raya hierboven is ook relevant..

Raya schreef:
Dat de overheid zich met ons eten moet bemoeien, komt doordat diezelfde overheid voedingsgiganten hun gang laat gaan met bewerkt ongezond voedsel en veel gedram toelaat als het om voedselpatronen gaat (..)

Veel overheidsvoorlichting is er inderdaad voor bedoeld, om mensen Nederlandse producten te laten kopen, of mensen gerust te stellen over Nederlandse producten. De schijf van vijf was een duidelijk voorbeeld ! melk en kaas stonden erop, terwijl in de laatste jaren is gebleken, dat (koeien-) melk en kaas niet bepaald de gezondste producten zijn om te consumeren !

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: za dec 26, 2020 3:24 pm 

Reacties: 1846
Bekeken: 31269


Lies schreef:
Waarom verwachten we van de overheid tegenwoordig adviezen over voedsel en vitamines die we nodig hebben, terwijl je er mee moet zijn grootgebracht? Waar is onze eigen verantwoordelijkheid, ook bij de omgang met dit virus?

Bij innames van vitamines, eigenlijk bij alles, geldt: "De dosis maakt het gif"

Uit het DvhN artikel:

Overdosering
De kans op overdosering bij vitamine D is volgens Savelkoul klein. ,,Dan moet je in één keer één à anderhalf potje achterover slaan. Iedereen met normaal gezond verstand snapt dat dit niet verstandig is.’’Tuurlijk Lies, het staat er ook op, wat de goede dosering is, 1x of 2x per dag.. ik doe maanden met zo'n klein flesje. Overigens de overheid bemoeit zich al 50 jaar met ons voedingspatroon.. de schijf van 5 bijvoorbeeld is een overheidsproject geweest. De normeringen, keurings- en veiligheidsvoorschriften zijn ook een taak van de overheid, EU of nationaal. Ik ben het wel met je eens overigens, dat 80% van die voedingspatroon-adviezen gewoon aan de mensen zelf kan worden overgelaten. Het is betuttelend.

Citaat:
Bij gezond verstand moet ik ook denken aan de reportage vanmorgen op NPO radio 1 over onderstaand bejaardentehuis, het gezond verstand van het zorgpersoneel. En ze hebben het gered:

Spaans zorgpersoneel sluit zich op bij bejaarden, 'we kunnen het hier redden'
https://nos.nl/collectie/13841/artikel/ ... ier-redden

De vijftien personeelsleden die zich lieten opsluiten met de bewoners hebben allemaal afgezien van extra geld voor de overuren.Het eerste wat wij hier doen is vragen om extra geld, schelden op kerkbezoekers, terwijl je volgens mij in een supermarkt meer kans hebt om iets op te lopen.

Helden.. zoals zoveel mensen in de zorg. Maar dat afzien van geld voor overuren.. mogen werknemers natuurlijk best doen, als ze in een klein verzorgingshuis werken en weten dat er te weinig geld is bij de baas. Dat is zelden het geval bij semi-overheden met een overbetaalde management-laag. Kortom al die andere zorgmedewerkers horen m.i. zo vet mogelijk betaald te worden !! Ik zeg het vaker: we moeten zuinig zijn op de mensen in de zorg, ze zijn onze redding momenteel.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: do dec 17, 2020 10:33 pm 

Reacties: 1846
Bekeken: 31269


Raya schreef:
Enzo501 schreef:
Raya schreef:Het aantal zelfmoorden zweeft jaarlijks rond de 1800, uit mijn hoofd gezegd.
Er vallen wel degelijk pieken aan te wijzen die verband houden met economische omstandigheden e.d. Zelfmoorden zijn doorgaans vrij duidelijk als zodanig te noteren, niet in de laatste plaats omdat er vaak zelfmoordbriefjes zijn of mensen in de omgeving die aan kunnen geven dat een persoon problemen had en het niet meer zag zitten, bijv. dreigende huisuitzetting, verlies van een baan, etc.
Als er dan ineens 2100 zelfmoorden zijn in een jaar, is dat op zijn minst een stijging waarbij je verder moet en kunt kijken. Ondanks dat die stijging in de landelijke sterftecijfers nauwelijks of niet van invloed zijn.

Heb je een bron van dat aantal van 2100? Die 1800 van 2019 klopt, dat was een toename van zo'n 5% ivm 2018.
Dit jaar werd in mei een daling in coronatijd gemeld:

We moeten een beetje af van het mensbeeld als slachtoffer die dan maar zelfmoord plegen als enige oplossing zien. Dit is niet de eerste crisis waar we doorheen gaan en ook niet de laatste. Mensen zijn over het algemeen erg weerbaar en staan niet bij het minste of geringste tegenslag in de dakrand, hoezeer sommigen dit graag lijken te willen zien om hun onvrede van beleid bevestigd te zien.


Het zwerft jaarlijks rond de 1800, schreef ik. Die 300 was een voorbeeld.

Grafieken over de absolute cijfers van zelfmoord laten duidelijk pieken en dalen zien. Logischerwijze kun je daar verklaringen voor gaan zoeken en vinden.

Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.
De bovenstaande grafiek suggereert een toename met een factor 3, dus toename 300% in het aantal zelfmoorden tussen 1950 en 2015.

Kijk je per 100.000 inwoners, dan ging het van 10 naar 13 gevallen per jaar per 100.000, dus een toename van 30% van 1950 tot 2008, pak je het staartje mee tot 2015 is het ca 40%

(Lentis)

Ik zou de cijfers van vóór ca 1975 over het thema zelfmoord sowieso wantrouwen. Er werd in die jaren nog heel wat onder het tapijt geveegd, wat je dus niet terugziet in deze statistieken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: za dec 12, 2020 12:46 pm 

Reacties: 1846
Bekeken: 31269


Raya schreef:
PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:

Ik ken iemand die heeft diabetes en dus in de risicogroep zit. Uiteraard kan zij hier nog 20 jaar mee leven, maar het risico bestaat dat wanneer ze een stevige vorm van Covid krijgt zij zeer ernstig ziek wordt en overlijdt. Waar zal zij dan aan overleden? Een extreem voorbeeld over iemand die door een haai doormidden wordt gebeten, overleden is en dan nog op corona wordt getest om meegenomen te worden in de statistieken is een lachwekkende karikatuur van de realiteit.
De oversterftecijfers spreken voor zich, duizenden mensen sterven voortijdig aan of met corona. Zie mijn bijdrage hierboven voor de feiten.Heel veel van die mensen leefden al in "geleende tijd". Dankzij medicatie en ander kunst- en vliegwerk overleefden ze. Of velen daarvan een leven hadden, staat te bezien, want velen zaten dag-in dag-uit te vegeteren in hun stoel in het verpleegtehuis. Niet alsof ze nog een geweldig actief en gezond leven hadden dat opeens is kortgesloten. Cru gezegd bestond het leven van veel van die mensen uit: in je stoel zitten, dag-in dag-uit, uit het raam kijken en wachten tot je overlijdt. En soms is dat dan een wondinfectie die niet meer wil helen en zich uitbreidt, soms een blaasontsteking, soms een influenza, en op dit moment corona. Was corona er niét geweest, dan waren velen van die oude mensen alsnog gestorven aan iets anders op korte termijn. Dus niet alsof ze van jaren gezond leven zijn beroofd.


Ben jij weleens gestopt voor een rood stoplicht, waarmee voorkomen werd dat je door kruisend verkeer werd doodgereden? Dan leef jij nu ook in 'geleende' tijd. Stoplichten zijn namelijk ook geen natuurlijk verschijnsel!

+1 mooie logica. Kan nog toevoegen, dat PeterJKH onterecht in de veronderstelling verkeert, dat alle Corona-slachtoffers demente en vegeterende hoogbejaarden zouden zijn. Dat is niet zo, kan ik uit eigen omgeving melden.

Een gelukkige oude man van 77, met een slechte Covid-prognose moest vóór zijn ziekenhuisopname deze week afscheid nemen van zijn hond. Ik hield het niet droog :((

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: do dec 10, 2020 11:16 pm 

Reacties: 1846
Bekeken: 31269


Raya schreef:
Het enige waar ik op af ga is het aantal doden dat wordt gemeld gerelateerd aan Covid-19.

Dat bedoelde ik dus hierboven.. die focus op de Covid-sterfte (of zelfs alleen oversterfte) lijkt mij niet het hele verhaal. Sowieso is oversterfte "nullen" met de griep niet eerlijk ten opzichte van al die ouderen, die het geluk hadden om griep te overleven en Covid niet. Dan roep je niet "U telt niet mee met ons Covid-probleem, want eigenlijk zou U al vorig jaar hebben moeten overlijden volgens de statistieken.. :smile:

Nee zonder gekheid, belangrijker: wanneer je extreem vatbaar en kwetsbaar bent voor de griep, zoals hoogbejaarde mensen, dan haal je oftewel een prik, of je neemt het risico, om het toch op te lopen en eventueel eraan te overlijden. Maar je herstelt dus wel van de griep. We praten over Covid-19, een nieuwe ziekte, het is géén griep en iets wat heel vervelende gevolgen kan hebben, voor iemand die besmet raakt. Vermenigvuldig onderstaand geval met 10.000 (of 100.000 ?? 30.000 ?? en hoe is het nu..) en het gaat dan niet om 91-jarigen, maar om 27-jarigen.

De verspreiding van het coronavirus neemt weer toe. Vooral onder jonge mensen, tussen de 17 en 30. Dit is nu de grootste besmette groep. Niet zo gek, want er zijn jongeren die denken: ik hoef me geen zorgen te maken, echt ziek word ik niet. Een griepje, twee weken uitzieken, en weer door.

Maar dat valt tegen. Een relatief grote groep coronaherstellers kampt maanden na hun eerste symptomen nog met klachten. Zij lijken moeizaam te herstellen. Artsen maken zich hier zorgen om. De klachten lijken vooral bij mensen met in eerste instantie milde klachten lang aan te houden. En dus ook bij jonge mensen.
Moeite met de draad oppakken

Er is inmiddels herhaaldelijk bericht over deze groep. Zo heeft de 27-jarige Hannah vier maanden na haar infectie nog steeds last van haar longen. En Marjolein Borsboom is maanden na haar besmetting ontzettend vermoeid en kan niet volledig werken.


(NOS)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: do dec 10, 2020 8:06 pm 

Reacties: 1846
Bekeken: 31269


Rightnow schreef:
In de winter van (2017/2018) was de sterfte 15 weken lang verhoogd (week 51 2017 t/m 14 2018). De verhoogde sterfte viel samen met de griepepidemie die plaatsvond van week 50 2017 tot en met week 15 2018. De oversterfte tijdens de 18 weken griepepidemie werd geschat op 9.444 (8.885 voor de gehele winter periode van week 40 t/m 20).

Zoveel zijn er toch ook overleden aan corona dit voorjaar?
Altijd makkelijk gezegd, Rightnow. Hoeveel mensen waren er gestorven zonder maatregelen vanaf 20-3 ? En zonder onze mooie technologie in de ziekenhuizen.. zonder Remdesivir en en zonder voortschrijdend inzicht bij artsen en epidemiologen..

Corona is misschien wel dodelijker/gevaarlijker dan het virus van 1918.. het is in elk geval veel langduriger/aanhoudender aanwezig en de verspreiding gaat harder. In de VS is het uitgerekend, in april: zonder enige progressie, zonder expertise en zonder tegenmaatregelen en zonder preventief beleid zouden er 2-4 miljoen Amerikanen dood gaan aan Corona. In het tempo toen. Nu zou het misschien wel eens meer kunnen zijn.. de derde piek is daar veel hoger. Maar de sterfte blijft beperkt. Dankzij behandeling, dankzij mondkapjes, dankzij distancing etcetera.

De keerzijde van de medaille is dus wel: capaciteit !! andere patienten wachten en de ziekenhuizen zitten vol met overspannen werknemers. Corona-patienten eisen tijd en ruimte op.

Medisch gezien is er ook helemaal geen kwestie, wel of niet preventie, wel of niet kudde-immuniteit ! de aanwezigheid van dit virus in de menselijke populatie is sowieso ongewenst, want

1) het verkort de levensverwachting en
2) de effecten op lange termijn na klachten zijn ernstig. Longschade bij kinderen is aangetoond en
3) het is mogelijk om opnieuw besmet te raken, dus het is de vraag of een vaccin een blijvende oplossing is.

De aantallen doden zijn het topje van de ijsberg van alle problemen. Niks Corona veiliger dan je denkt.. dat is een roze bril. Weg met het virus. We moeten er m.i. alles aan doen, nog steeds. Draag gewoon een mondkapje overal waar je onder een dak bent behalve thuis, niet alleen op plaatsen waar dat verplicht is. Op het werk bijvoorbeeld.. Was je handen.. en hoest in je elleboog. En werk zoveel mogelijk thuis.. ga niet winkelen of kroegen, lunchen of vergaderen.. Daarmee hebben we ons tot nu toe ca 85% van de doden bespaard.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma nov 30, 2020 6:33 pm 

Reacties: 1846
Bekeken: 31269


Biertje schreef:
Enzo501 schreef:
Atidem schreef:

Praat hij daar zo snel zodat je geen tijd hebt om over die bullshit na te denken?
Supersnelle grafieken waar doden door kanker, hartfalen e.d langs covid doden worden gelegd.
:wacko:
Hij wil overduidelijk ontkennen dat er überhaupt iets aan de hand is.
Dat is natuurlijk wel een beetje naïef en welk doel hij nastreeft, ik heb geen idee, maar ik heb niets met dit soort lui die van alles napapegaaien van fake news sites.
De waarheid zal wel ergens tussen het gezonde verstand en de graancirkel-believers in zitten.

De anti-lockdown lobby die het aantal zieken en doden bagetelliseert 'vergeet' altijd te vermelden dat het virus relatief weinig (want geen vele miljoenen doden meer) heeft veroorzaakt JUIST door het instellen van beperkingen en lockdowns.
Het succes van lockdowns negeren om je punt te maken dat het allemaal wel meevalt met covid is nou niet het meest sterke argument, maar velen trappen er met open ogen in.
En nu een stomme vraag: waarom moet de horeca op slot als de Efteling open is en per dag 11000 bezoeker mag ontvangen? Kortom, schiet mij maar lek.

https://www.bnr.nl/nieuws/binnenland/10 ... brandhaard

Wel reserveren he.. maximum aantal bezoekers bij de Efteling !

https://www.efteling.com/nl/park/openingstijden

verschil... de Efteling is grotendeels in de open lucht en 80% kinderen, in kroegen zit je met 100% volwassenen urenlang onder één dak, in een gesloten ruimte ?

(misschien ben ik dom hoor, als ik de minister was geweest had ik de Efteling ook dicht gelaten.. er zijn bankjes, versnaperingen etc)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr nov 06, 2020 2:00 am 

Reacties: 1846
Bekeken: 31269


Met die RNA-vaccins zou het mis kunnen gaan ja ! die zijn op menselijk+Corona RNA gebaseerd en niet op nerts+Corona RNA. Dus die vaccins werken waarschijnlijk straks niet meer in Denemarken. Dit gevaar zat er altijd al in, met de nertsen en vleermuizen en cavia's en muizen en apen en weet ik wat je allemaal niet zou moeten gaan ruimen, om zoiets te voorkomen ! Maar inderdaad, nertsen zijn opvallend verdraagzaam voor Corona. Dat is gevaarlijk, ze kunnen ook als reservoir bestaan (Nieuw Zeeland denken ze nu dat het daardoor is teruggekomen)

Preventief de hele nertsenbusiness rumen zou sowieso de beste oplossing zijn. John Jorritsma van de Veiligheidsregio heeft daarvoor zijn nek uitgestoken indertijd, begin juli.. alle nertsen preventief ruimen

https://www.ad.nl/binnenland/veiligheid ... gle.com%2F

Minister Schouten wilde het niet

https://nos.nl/artikel/2340269-schouten ... abant.html

toen weer wel eventueel in augustus een keer, nu ruimen we alleen wat besmet is (blijkbaar met grote gevaren ! dank voor die berichtgeving !)

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politie ... niet-nodig

Maarja het kost allemaal extra geld he, de extra schadevergoedingen.. die hele sektor is sowieso trekken aan een dood paard. Op 1 januari 2024 is de martelgang voor die arme dieren gelukkig definitief voorbij, corona of geen corona,

Officieel moet de nertsenfokkerij in Nederland op 1 januari 2024 de deuren gesloten hebben, maar zolang het coronavirus nog onder ons is lijkt het fokken van nertsen niet meer rendabel en een veel te groot risico voor de volksgezondheid. De afzetmarkt was ook al fors ingezakt, dus mogelijk wordt 2020 het jaar dat de nertsenfokkerij in Nederland versneld de poorten sluit, onder luid gejuich van dierenvrienden.


https://www.animalstoday.nl/corona-nert ... n-geruimd/

Lieve Brabanders.. kill your darlings, please.. en fok geen nieuwe, ze horen in de natuur

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: do nov 05, 2020 9:44 pm 

Reacties: 1846
Bekeken: 31269


P-G schreef:
Gisteren vernam ik in het Spaarne Gasthuis Haarlem-Zuid dat menig operatie in de reguliere zorg wordt uitgesteld, daar het personeel nodig is om patiënten met Covid 19 te behandelen. Het bleek welhaast een wonder te zijn dan ondergetekende morgen aan een gebroken enkel geopereerd kon worden. Onderwijl lijdt het zorgpersoneel niet alleen aan een grote werkdruk maar ook angst om vanwege een besmetting met Covid 19 uit te vallen, zodat collega's een nog grotere werkdruk moeten weerstaan.

Ahh zo'n sterke jonge kerel zoals jij kan dat toch wel velen ? een paar daagjes langer met de poot omhoog ? :gniffel:

(grapje hoor.. sterkte met je enkel PG ! :ok: )

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: do nov 05, 2020 11:48 am 

Reacties: 1846
Bekeken: 31269


Tsja ik denk dat die illegale feestjes gewoon doorgaan, wat de maatregel ook is. Handhaving !

Wanneer 100 tieners gaan feesten ergens in de Noordoostpolder in een schuur, dan doe je daar weinig aan wanneer ze vóór 22 uur arriveren :evendenken:

Overigens wat is er aan de hand in Tsjechië ?? de cijfers gaan daar sky high.. +15000 op een bevolking van 10 miljoen is enorm..

https://www.worldometers.info/coronavir ... -republic/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: do nov 05, 2020 11:34 am 

Reacties: 1846
Bekeken: 31269


Atidem schreef:
Straks hebben we eindelijk dé maatregel der maatregelen te pakken.
Geen hond meer uitlaten als er een avondklok komt.
Dat zal het aantal besmettingen drastisch doen dalen.
Hier lopen 's avonds zeker 4 personen met de hond met een onderlinge afstand van minstens 30m.
Pandemie is nu wel spoedig voorbij.
:vinger:

Raya schreef:
Ik vind dit te ver gaan. Veel te ver. Ze hebben al genoeg mogelijkheden.


Mja ik ben het daar ook wel mee eens inderdaad.. ik krijg de indruk, dat het kabinet een poging doet om de kerst te redden, dus dat de R zo laag is in december, dat ze de maatregelen kunnen terugtrekken en de restauranthouders en de kerken tevreden stellen. Tegelijkertijd spaart men de kool en de geit, door het OV ongemoeid te laten en de scholen open. Begrijpelijk met VVD en twee christelijke partijen in de regering, maar ik denk dat het beter is, om naar de echte cijfers te kijken. Er is een daling ingezet momenteel, die versoepeling komt waarschijnlijk sowieso wel, ook als er geen avondklok wordt ingesteld. Het maakt voor de cijfers ook niet zoveel uit, want er zullen weinig mensen besmet raken tijdens het uitlaten van een hond om 22:30 :gniffel:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo nov 01, 2020 3:02 pm 

Reacties: 1846
Bekeken: 31269


Raya schreef:
Einstein schreef:
Weer iets interessants bekend geworden - beter gezegd: vermoed door wetenschappers

https://edition.cnn.com/2020/11/01/heal ... index.html

Hoe meer van het Corona-virus je binnenkrijgt bij een besmetting.. hoe meer symptomen je ontwikkelt, dat is het idee. Hoe langer je samen verblijft in m.n. ongeventileerde, afgesloten ruimtes, hoe groter het risico op complicaties, niet omdat de kans op besmetting groter is, maar omdat je dan méér virus binnenkrijgt. De besmettingskans zou misschien wel 100% kunnen zijn in afgesloten ruimtes: je krijgt altijd en overal een beetje Corona-virus binnen, maar hoeveel totaal bepaalt, of je er iets van gaat merken.

Dit verklaart veel. Bijvoorbeeld waarom zorgpersoneel in verpleeghuizen en verplegers in ziekenhuizen zelf ziek worden.. en niet de huisartsen of het ambulancepersoneel, of de politie, of de taxichauffeur. Maar er is dus wel risico voor de conducteur en de buschauffeur. Goed dat er maatregelen zijn !

Consequenties: distancing buiten heeft waarschijnlijk weinig effect. Mensen echt opsluiten in hun huis bij een lockdown hoeft niet. De gezamenlijke binnen-activiteit is het grootste probleem.. dus in afgedekte ruimtes.. en langdurig.. dan gaat het fout ! Hoe lang duurt het én hoe gezellig is het: geen mondkapjes, veel spreken, zingen, schreeuwen verspreidt meer virus.. Familiefeestjes en vergaderingen zijn een probleem, maaltijden aan huis, of pakjes bezorgen niet... Restaurants zijn risicovol, de afhaalchinees minder. Concerten en kerken zijn risicovol, demonstraties en winkelavonden niet. Wedstrijden in stadions met een dak zijn een probleem, amateursport met publiek kan wel.. is allemaal ook gemeten in Nederland en het bevestigt bovenstaand idee. Overigens kwam Maurice de Hond eerder met een theorie, dat langdurige blootstelling (meer virus) eerder besmetting zou veroorzaken. Als bovenstaand idee klopt, dan zit het net iets anders: iedereen kan overal anderen besmetten, maar de ziekte ontwikkelt zich minder, als je minder virus binnenkrijgt.


De eerste vraag die bij mij opkomt is, hoe vermenigvuldigt dit virus zich dan?
Ik neem aan dat als het virus in je lijf zit, het zich vermenigvuldigt. En dan krijg je er vanzelf steeds meer van in je lijf. Dan zou je toch zieker moeten worden naarmate het virus zich meer vermenigvuldigt, of je er nog langer aan bloot wordt gesteld of niet.

Als je te weinig binnen krijgt, ruimt het afweersysteem het op, voordat verdere vermenigvuldiging mogelijk is ?

Het virus vermeerdert in het lichaam, door RNA-replicatie. Ze dringen cellen binnen en dwingen de cel, om het RNA van het virus te vermenigvuldigen. De verspreiding verloopt buiten het lichaam, na vooral hoesten en niezen. Dat is wat anderen ervan merken. Misschien vermenigvuldigt het virus zich in de ene mens wel sneller dan in de andere mens. Zo is bijvoorbeeld bekend, dat bij rokers de vermenigvuldiging in het lichaam langzamer is, omdat de longen zoveel gif bevatten. In kinderen daarentegen vermenigvuldigt het virus zich 10x zo snel, maar ze verlaten het lichaam van een kind niet zo snel, zodat anderen minder snel door kinderen worden besmet. Als dat anders zou zijn, hadden ze de scholen allang weer moeten sluiten, wegens gebrek aan leerkrachten. Dat is niet gebeurd.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo nov 01, 2020 2:49 pm 

Reacties: 1846
Bekeken: 31269


Weer iets interessants bekend geworden - beter gezegd: vermoed door wetenschappers

https://edition.cnn.com/2020/11/01/heal ... index.html

Hoe meer van het Corona-virus je binnenkrijgt bij een besmetting.. hoe meer symptomen je ontwikkelt, dat is het idee. Hoe langer je samen verblijft in m.n. ongeventileerde, afgesloten ruimtes, hoe groter het risico op complicaties, niet omdat de kans op besmetting groter is, maar omdat je dan méér virus binnenkrijgt. De besmettingskans zou misschien wel 100% kunnen zijn in afgesloten ruimtes: je krijgt altijd en overal een beetje Corona-virus binnen, maar hoeveel totaal bepaalt, of je er iets van gaat merken. En.. mondkapjes helpen, omdat het virus in de lucht scheelt. Minder "uitstoot" als je ongemerkt besmet bent geraakt.

Dit verklaart veel. Bijvoorbeeld waarom zorgpersoneel in verpleeghuizen en verplegers in ziekenhuizen zelf ziek worden.. en niet de huisartsen of het ambulancepersoneel, of de politie, of de taxichauffeur. Maar er is dus wel risico voor de conducteur en de buschauffeur. Goed dat er maatregelen zijn !

Consequenties: distancing buiten heeft waarschijnlijk weinig effect. Mensen echt opsluiten in hun huis bij een lockdown hoeft niet. De gezamenlijke binnen-activiteit is het grootste probleem.. dus in afgedekte ruimtes.. en langdurig.. dan gaat het fout ! Hoe lang duurt het én hoe gezellig is het: geen mondkapjes, veel spreken, zingen, schreeuwen verspreidt meer virus.. Familiefeestjes en vergaderingen zijn een probleem, maaltijden aan huis, of pakjes bezorgen niet... Restaurants zijn risicovol, de afhaalchinees minder. Concerten en kerken zijn risicovol, demonstraties en winkelavonden niet. Wedstrijden in stadions met een dak zijn een probleem, amateursport met publiek kan wel.. is allemaal ook gemeten in Nederland en het bevestigt bovenstaand idee. Overigens kwam Maurice de Hond eerder met een theorie, dat langdurige blootstelling (meer virus) eerder besmetting zou veroorzaken. Als bovenstaand idee klopt, dan zit het net iets anders: iedereen kan overal anderen besmetten, maar de ziekte ontwikkelt zich minder, als je minder virus binnenkrijgt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr okt 30, 2020 12:50 pm 

Reacties: 1846
Bekeken: 31269


Lies schreef:
HvR schreef:
Rightnow schreef:
Valt inderdaad niet met algemene situatie te vergelijken. Vertel mij, wat is het geheim van Loppersum? Totaal afgesloten van de buitenwereld, net als Vaals?

Geen jonge mensen die elkaar ergens tegenkomen?


Ze hebben er vanzelf meer ruimte dan dat kluitjesvolk in de Randstad en men is wat nuchterder in plaats van zich te blijven gedragen als malle Eppies.
Dat is het, de ruimte in de noordelijke provincies en hameren op testen en isoleren. Vanaf maart heb ik meer respect voor het onwijs gedrag van mijn leeftijdsgenoten dan dat ik afgeef op het gedrag van jongeren. Ik geniet als ik 's avonds de auto's zie staan bij een weiland of akker, de nieuwe jeugdhonken in de open lucht.

Nou die "nieuwe jeugdhonken" zijn geen nieuws he.. en ze getuigen ook niet van nuchterheid, integendeel ! het "indrinken" gaat gewoon door en net zoals vóór Corona zijn de alcohol-regels nauwelijks te handhaven. Laat staan mondkapjes en social distancing te handhaven is, in zo'n schuur, in de middle of nowhere. Ik geniet niet van de onverschilligheid van deze jongeren t.a.v. Corona.. het is asociaal gedrag.. want het rekt de epidemie alleen maar op. Van de positief getesten is momenteel 35-40% jonger dan 30 jaar. Die mensen zijn minder kwetsbaar voor complicaties, maar wel besmettelijk.. gevolg meer ziekenhuisopnamen, d.w.z. van leerkrachten, collega's, ouders en grootouders.. en hulpverleners.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr okt 16, 2020 1:52 am 

Reacties: 1846
Bekeken: 31269


Rightnow schreef:
Overal in Noordwest-Europa maar ook in andere plaatsen met vergelijkbaar klimaat, worden mensen ziek. Daarbij speelt dat de lucht te droog aan het worden is: https://www.essent.nl/kennisbank/ventil ... id-in-huis

Al die mensen die hierop wezen, waren optimistisch in de lente, en hoe terecht. Maar de zomer is nu echt voorbij.

Nu de koude periode er aankomt, is het binnenshuis relatief vaak te droog, ook in scholen, kantoren en andere werkplekken te droog. Het virus blijft beter in de lucht hangen, als aerosol, en dat betekent zeer zeer veel besmettingen.

Tot aan de Kerst zullen we van velen afscheid moeten nemen, die dit niet gaan overleven.

Als we ons de komende weken in acht nemen dan daalt het weer. Virussen zijn niet echt levende wezens, het is natuurkunde. De R-factor is de belangrijkste sleutel: als je besmet bent, wat is de kans dat je het doorgeeft ? Is die R-factor onder 1.0, dan gaat de dagelijkse toename omlaag. De virusdeeltjes, zoals ze dat in Vlaanderen zo mooi uitdrukken, gedragen zich allemaal hetzelfde, volgens de wiskunde. Drie meter reduceert de kans tot 98%, anderhalve meter tot 85%. Hoe meer mensen zich aan social distancing houden, hoe lager de R-factor.

Nu staat die R-factor rond de 1.3. Als mondkapjes in overdekte ruimtes 0.2 afhalen van de R-factor, dan is dat een flinke hap ! En dat doe je dan, met z'n allen, als deskundigen (dokters) dat zeggen op TV en op internet ? Mondkapjes. Ik denk dat we bij deze epidemie veel teveel van regeringen en centrale maatregelen en regelgeving verwachten. De goede reactie op een pandemie is een reactie van de bevolking zelf. Niet kroeglopen of naar stadions en evenementen gaan. Niet naar oma. Teveel gezelschap vermijden.. Thuis werken.. Handen wassen.. ontsmetten van winkelwagentjes.. De overheid of de politiek heeft daar niet zoveel mee te maken. En zitten we op R=0.9 zoals eind juni, dan is het in een paar weken voorbij. Dat kan m.i. ruim voor kerst met deze golf, gewoon een kwestie van een beetje discipline en doorbijten en we zitten in november weer beneden in de curve.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: do okt 15, 2020 12:54 pm 

Reacties: 1846
Bekeken: 31269


Het gaat echt de verkeerde kant op.. +7287 nieuwe gevallen, 12e plaats wereldwijd

9 Czechia 139,290 +9,543 1,172 +66 60,901 77,217 518 13,000 109 1,658,331 154,771 10,714,754
10 Belgium 173,240 +7,360 10,244 +33 20,452 142,544 281 14,929 883 3,783,103 326,011 11,604,226
11 Italy 372,799 +7,332 36,289 +43 244,065 92,445 539 6,169 600 12,914,895 213,696 60,435,873
12 Netherlands 196,163 +7,287 6,663 +32 N/A N/A 321 11,441 389 2,872,319 167,522 17,145,882

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di okt 13, 2020 8:03 pm 

Reacties: 1846
Bekeken: 31269


De verschillen hebben m.i. niet zoveel met politiek te maken.

In ontwikkelingslanden is de bevolking jong, bestaan er nauwelijks IC's en is er geen geld voor Corona-tests. Gevolg honderdduizenden besmettingen die buiten beeld blijven en dodenaantallen die minder zijn, óók omdat er minder Corona-doden worden geregistreerd. Doden worden ook niet getest. Cijfers over landen als Libië, Somalië, Jemen, Liberia zeggen niet zoveel over de feitelijke situatie, want centrale coordinatie en rapportage is er gewoon niet.

Het verschil tussen west- en oost Europa moet m.i. gezocht worden in de timing: in Oost Europa begon de epidemie later. Je zou zelfs kunnen zeggen dat veel landen daar (Tsjechie, Polen) de eerste Corona-golf effectief hebben onderdrukt en dat het nu, met de tweede golf pas begint. De meeste doden in Europa en in de VS vielen in april en mei. De epidemie in Oost-Europa kwam in juni pas op gang. In de tussentijd werd er steeds meer bekend over een werkzame en snelle(re) behandeling op de IC, en goede effectieve maatregelen. Die kennis is via WHO en conferenties van epidemiologen gedeeld. Het beleid had dus ook meer effect in Oost Europa. De grenzen van de IC-capaciteit zijn niet bereikt daar, wat ook scheelt in het aantal slachtoffers.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di okt 13, 2020 1:40 am 

Reacties: 1846
Bekeken: 31269


Tsja de mensen doen het zelf wel, eerder meldde ik 80% mondkapjes in de supermarkt hier om de hoek.

Thuiswerken..

Als ze maar bang genoeg worden.. zoals in april/mei toen de IC's volliepen

De Nederlandse regering rekent op de beeldvorming !

Draagvlak draagvlak draagvlak. Wat deskundigen zeggen is doemdenkerij.

Vrij goedkoop beleid. Hoor je ook overal: het scheelt geld :)

Hopelijk rekent de Nederlandse regering zich niet te rijk, met deze optimistische en passieve houding.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: za okt 10, 2020 4:57 pm 

Reacties: 1846
Bekeken: 31269


Uit Brabant kan ik melden, mondkapje zit nu op ca 80% hier, in de supermarkt. Twee keer zoveel als een week geleden. Zonder bord, zonder verplichtingen.

We komen met zijn allen weer in de juiste modus denk ik. Net op tijd, want ook hier is over 2-3 weken een tekort aan bedden, als Corona zo doorrolt.

De R-factor is momenteel 1.17, twee weken geleden was het nog 1.34, er zit progressie in, maar we zijn er nog niet. Doel is R=0.99 (een vlakke, afnemende curve)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di okt 06, 2020 10:37 pm 

Reacties: 1846
Bekeken: 31269


Ben nu toch wel heel blij, dat ik niet in zo'n "hersteld hervormd" nest geboren ben :gniffel:

Lies schreef:
Biertje schreef:
Je ziet het ook bij de christelijken, ze hebben moeite met regels die wel voor anderen gelden maar niet voor hun kerk.

https://www.ad.nl/politiek/sgp-verwijt- ... ~a401c855/
Ach, ach, wat is schoppen tegen christelijken of conservatieven toch een leuke bezigheid hé Biertje. Het is te hopen dat de bezoekers van onderstaand bericht zich net zo correct gaan gedragen in coronatijd als de bezoekers in die grote kerk in Staphorst. Zoek de verschillen:

Brabanthallen krijgt ontheffing om 600 mensen te ontvangen
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1492736 ... -ontvangen

De Brabanthallen krijgt een ontheffing van de huidige coronamaatregelen. De evenementenhal mag zeshonderd mensen aan publiek ontvangen in plaats van het maximale aantal van dertig personen in de zaal, laat een woordvoerder weten.
(...)
De zaal van de Brabanthallen is coronaproof ingericht. De komende tijd treden onder anderen Pieter Derks, Kovacs, Wim Kieft en Shirma Rouse in de zaal in Den Bosch op.


Ja ik hoorde het vanmiddag, bizar !

En als je naar de evenementen kijkt, de eerstvolgende op 11-10 is een platenbeurs..
Zo'n gezellig knus samenzijn met standjes, van 60+'ers, die terugverlangen naar de vinyl-tijd weetjewel :hatsjoe: <- oudere jongere smiley na afloop

https://www.brabanthallen.nl/evenementen/
Sorteer op:  
Pagina 1 van 4 [ Er voldeden 68 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling