Het is nu zo mei 31, 2020 6:29 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 8 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Een intelligente exit komt er aan
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Een intelligente exit komt er aan

Geplaatst: vr mei 22, 2020 3:42 pm 

Reacties: 76
Bekeken: 438


Biertje schreef:
Waar haalt Timmermans die 260*30= 7800 biljoen vandaan?

7800 biljoen !?? daar kun je Europa, China en de VS tweehonderd keer van opkopen :gniffel:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Een intelligente exit komt er aan

Geplaatst: do mei 21, 2020 10:38 am 

Reacties: 76
Bekeken: 438


Lies schreef:
En zo vinden we in deze nare tijd altijd wel een stok om de hond te slaan, om de wereld te kneden zoals we het zelf volgens de eigen agenda graag zien hé Einstein?

Nou het lijkt er op, dat de immigratie-tegenstanders hierboven de Corona-epidemie aangrijpen om hun stokpaardjes te berijden.. net alsof een immigratiestop iets zou uitmaken voor de Nederlandse bevolkingsdichtheid ! Als je dat wilt beperken, dan moet je een paar miljoen mensen het Nederlanderschap ontnemen en deporteren. Anders zet het echt geen zoden aan de dijk.

Citaat:
Terwijl ik bij deze berichten geen verschil zie in een vleesbedrijf of een verzorgingstehuis, waar mensen onvoldoende getest en beschermd worden.

De branchevereniging van de slachthuizen pleitte al eerder om de 12.000 werknemers in de branche voorrang te geven bij het testen op coronaDat is ook het hele punt, die branchevereniging heeft gelijk ! in Nederland is het beleid veel te weinig onderscheid tussen veilig en onveilig en er is geen testbeleid voor mensen buiten de zorg. Dat geeft risico bij dit soort bedrijven. Je moet kiezen: of fatsoenlijk testen, of bedrijven voorlopig dicht houden..

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Een intelligente exit komt er aan

Geplaatst: do mei 21, 2020 9:42 am 

Reacties: 76
Bekeken: 438


Biertje schreef:
Een intelligente lockdown kan er pas komen als arbeidsmigratie on hold wordt gezet. Zie wat er gebeurt als arbeidsmigranten heel dicht op elkaar moeten werken én wonen en één persoon wordt ziek. Die 1,5 meter economie is zinloos als arbeidsmigranten snel worden besmet omdat ze zelf geen afstand kunnen houden en ze zich ode het publiek begeven en bovendien geen Nederlands praten en niet door een dokter worden gecontroleerd.

https://www.ad.nl/binnenland/sterke-aan ... ~a287ac56/
Nederland heeft in de vleesproductie honderden werkplekken, die door alle werknemers worden ingenomen, die te dicht tegen elkaar aan zitten. Is het de verantwoordelijkheid van werknemers, dat ze "niet door een dokter worden gecontroleerd" en dat ze niet worden getest ?? Kom op zeg.. het werk zelf is onveilig ! vleesproductie is een besmettingshaard voor alle virussen, niet alleen Corona. Het is geen immigrantenprobleem, het is een productie-probleem. In de VS is de varkensvewerkende industrie de motor achter veel besmettingen in dunbevolkte staten. Ook daar zijn veel immigranten de klos. Dat moet je niet oplossen, door die immigranten weg te sturen.. maar door zulke werkplekken gesloten te houden, of anders in te richten. Ik begrijp eigenlijk niet zo goed, waarom die vleesproductie helemaal buiten schot is gebleven tijdens deze crisis. We leren wel, maar het economisch belang staat voorop, niet de volksgezondheid.

Niet weg met de arbeidsmigratie.. weg met de kiloknalllers ! de productie is erop gericht om vlees zo goedkoop mogelijk te maken. Het wordt tijd, dat er eens naar veiligheid wordt gekeken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Een intelligente exit komt er aan

Geplaatst: di mei 19, 2020 9:36 pm 

Reacties: 76
Bekeken: 438


Ja @Lies als dat waar is he.. als je denkt over de consequenties.. alles wat je nodig hebt vóór het begin van een nieuwe golf is een neusverkoudheid !
"Welkom in de nieskliniek".. misschien iets voor Rightnow om te organiseren ? :hatsjoe:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Een intelligente exit komt er aan

Geplaatst: za mei 16, 2020 4:06 am 

Reacties: 76
Bekeken: 438


Lies schreef:
Kan het coronavirus worden overgedragen door zweten tijdens het sporten?

Raya schreef:
Bij coronapatienten met koorts die zweten, is het natuurlijk vrij eenvoudig te meten. Gewoon wat zweet op een wattenstaafje en je ding doen.
(..)

Op dat zweten moet ik terugkomen.. ik had bij eerder uitzoekwerk over Maurice de Hond deze voorbij zien komen maar dat ging niet over zweet maar over voorwerpen..

Sowieso even terug naar bijdrage #4 hierboven, over die bescherming/immuniteit (T-cellen) aanvulling een wetenschappelijke publicatie.. deze heb ik vannacht voorbij zien komen in Microsoft Windows News (of al places)

https://www.cell.com/action/showPdf?pii ... %2930610-3

Dit is zware kost, maar de belangrijke zin is m.i. deze uit de conclusie pag. 7,

While it was important to identify antigen-specific T cell responses in COVID-19 cases, it is also of great interest to understand whether crossreactive immunity exists between coronaviruses to any degree. A key step in developing that understanding is to examine antigen-specific CD4+ and CD8+ T cells in COVID-19 cases and in unexposed healthy controls, utilizing the exact same antigens and series of experimental techniques. CD4+ T cell responses were detected in 40-60% of unexposed individuals. This may be reflective of some degree of crossreactive, preexisting immunity to SARS-CoV-2 in some, but not all, individuals. Whether this immunity is relevant in influencing clinical outcomes is unknown—and cannot be known without T cell measurements before and after SARS-CoV-2 infection of individuals—but it is tempting to speculate that the crossreactive CD4+ T cells may be of value in protective immunity.


Het komt er kortweg op neer, dat dit onderzoek aanwijzingen heeft gevonden (of suggereert), dat immuniteit tegen het gewone verkoudheidsvirus (familie van Corona) óók zou kunnen helpen tegen het veel gevaarlijker CoV-2 virus !

Dit zou die 30% "besmet geweest" voor Brabant ook kunnen verklaren, die Maurice de Hond vond, op basis van zijn besmettingscijfers en rekenmodel. Alleen hij ging uit van de verkeerde aanname, dat al die mensen met Cov-2 besmet zijn geweest: het zou zomaar kunnen zijn, dat die waargenomen immuniteit van 30% voor het leeuwendeel bestaat uit mensen, die al door een verkoudheid afgelopen winter immuun waren, dus vóór de epidemie. Als je in oktober-december rondgelopen hebt met een neusverkoudheid, alle kans, dat de Corona-epidemie je niet heeft geraakt.. al deze dingen moeten nog worden onderzocht overigens en bewezen, maar als dit een verklaring is.. Groningen heeft dan óók die 30% dekking (iets minder)

Dit vak heet immunologie en ik ben geen immunoloog, dus misschien ben ik te optimistisch en maakt één zwaluw geen zomer. We moeten de beer natuurlijk niet verdelen, maarre.. als Corona zo sterk verwant is aan de gewone verkoudheid, geeft het wellicht de mogelijkheid, om bestaande vaccins (?) en middeltjes tegen verkoudheid te gaan onderzoeken op werkzaamheid tegen CoV-2 en symptomen van Cov-2. Je zou misschien mensen met verkoudheid kunnen inenten tegen iets ernstigers.. verkoudheidsfeestjes.. haalt Rightnow zijn gelijk, maar met veel minder risico voor de deelnemers !

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Een intelligente exit komt er aan

Geplaatst: vr mei 15, 2020 6:02 pm 

Reacties: 76
Bekeken: 438


Misschien in verband met die ouderen-jongeren kwestie (of tegenstelling) verstandig, om niet te vroeg conclusies te trekken..

https://www.google.nl/search?q=covid-19 ... e+jongeren
https://www.google.nl/search?q=covid-19 ... n+kawasaki

:onzeker:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Een intelligente exit komt er aan

Geplaatst: vr mei 15, 2020 1:12 pm 

Reacties: 76
Bekeken: 438


Veel kantoorgebouwen zijn glazen dozen, met veel te weinig ruimte in de "kantoortuinen" en zonder mogelijkheden, om ramen te openen. Welzijn van werknemers is ondergeschikt gemaakt aan architectuur. Vragen om problemen, want de ventilatie-lucht moet intern blijven circuleren. Ik hoorde deze week, dat Twitter zijn kantoorgebouwen in New York helemaal gaat opdoeken. De meerderheid van de werknemers gaat (structureel) thuis werken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Een intelligente exit komt er aan

Geplaatst: vr mei 15, 2020 12:26 pm 

Reacties: 76
Bekeken: 438


Dat over ventilatie klopt wel, alleen de conclusie, dat daarmee de hele 1,5 meter moet worden afgeschoten, vind ik te kort door de bocht. Wanneer het windstil is en warm weer bijvoorbeeld, dan zweten mensen overmatig (extra risico) en ventilatie in die omstandigheid is nagenoeg afwezig op een terras. Een vol terras kan ineens veranderen in een haard van bemetting. Al in al denk ik wel, dat de website een vinger op de zere plek legt, door erop te wijzen dat ventilatie meer invloed heeft dan de 1,5 meter, in afgesloten ruimtes. Dat is absoluut waar en bij de heropening moet daarmee rekening worden gehouden. Gebouwen waar geen raam open kan zijn funest.

Ik heb ook even de website bekeken, maar die vind ik minder. Het focust op groepsimmuniteit en de analyse is zeer optimistisch. De "dekking" door groepsimmuniteit zou inmiddels al 16% zijn, voor Nederland. En dat waag ik te betwijfelen ! Een totaalcijfer van 3% dekking kwam eerder in het nieuws in de week van 9-16 april op basis van cijfers van Sanquin..

Men stapelt bij die smartexit website rekenmodel op rekenmodel.. gebaseerd op dubieuze gegevens.. en elke statisticus kan jou vertellen, dat de uitkomst dan willekeurig is. Het is in feite spreadsheet-mentaliteit, toegepast op mensenlevens. Je vult de gunstigste beginvoorwaarden in om een bepaalde optimistische redenering te ondersteunen.. en dan kom je uit op een enorme overschatting van de bereikte "groepsimmuniteit" !

Ik vind het al met al creatief allemaal, maar het is een nogal luie manier van werken. Een hoog gehalte Maurice de Hond bureautafel-wijsheden, weinig kennis uit het veld. Als je dit soort theoretische modellen bedenkt, dan is het toch een kleine moeite, om e.e.a. met een steekproef te checken ? meten is weten ! Wanneer het echt waar zou zijn, dat 25-30% van Brabant intussen besmet is of besmet geweest met Corona, en maar liefst 61% (!!) in Den Bosch, dan is dat vrij gemakkelijk aantoonbaar, met een klein aantal samples. Dat is nagelaten, men stapt direkt naar conclusies.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 8 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling