Het is nu zo jul 12, 2020 5:25 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 30 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: zo jun 28, 2020 6:58 pm 

Reacties: 442
Bekeken: 6384


PeterJKH schreef:
Lies schreef:
Enzo501 schreef:

Zolang mensen liever op bed blijven liggen en er weinig dwang is om ook echt aan de gang te gaan en wat van hun leven te maken en blijven jammeren dat ze zo slecht behandeld worden zal er immigratie blijven. Kijk naar GB waar ze heel stoer arbeidsimmigranten de deur wijzen en nu een campagne 'Pick For Britain' hebben moeten opstarten en regels voor seizoendsarbeiders versoepelen tijdens de coronacrisis. Zolang mensen het gevoel hebben dat werk te min voor ze is zal dit een probleem blijven.
Eenvoudig werk noemt men dat tegenwoordig en daar zijn ze dan niet voor opgeleid. En toch heb je in Nederland deze arbeidsmigranten nodig. Niet omdat Nederlanders te lui zijn, maar ze kennen de fijne kneepjes van het vak niet, want zo eenvoudig is seizoensarbeid ook niet, dat is aanpoten.

Enorm tekort aan loodgieters: ‘Ik race van huis naar huis en verdien heel goed’
https://www.ad.nl/wonen/enorm-tekort-aa ... ~a15a8c1e/

Mensen met lekkages, verstopte leidingen en niet werkende CV-ketels staan te springen om een loodgieter, maar er is een groot gebrek aan vakmensen. Dat blijkt uit het rapport ‘Moeilijk vervulbare functies’ uit 2019, van het UWV-Werkbedrijf.
Loodgieter heeft ruime keuze in banen en opdrachten
https://www.metronieuws.nl/geld-carrier ... pdrachten/

Steeds meer branches hebben te maken met personeelstekort. In de ICT is er bijvoorbeeld veel aanbod, maar zijn er maar weinig mensen die volledig zijn opgeleid voor het werk wat er gevraagd wordt. Ook in de branche van loodgieters is er meer werk dan dat er mensen zijn te vinden. Hoewel het aantal installateurs en loodgieters in de afgelopen tien jaar gestegen is, is dit nog steeds niet voldoende om al het werk te dekken. Kort gezegd: een beetje een goede loodgieter heeft anno 2019/2020 nog steeds ruim een keuze in banen en opdrachten. Toch kiezen mensen niet massaal voor deze technische beroepsopleiding. Hoe zit het met dit vakmanschap in de hedendaagse maatschappij?Hier in mijn provinciestad talloze migranten die heel de dag thuis zitten met een uitkering. Die hoeven van mij echt geen loodgieter te worden. Maar die kunnen wél in de omliggende tuinbouwgebieden paprika's, komkommers of tomaten plukken, of asperges steken. Maar de idiotie is dat we dié mensen lekker thuis laten zitten en dan Polen of Tsjechen of Hongaren hierheen laten komen voor dat werk. Waarom kunnen al die vrouwen die ik dagelijks in traditionele kleding kakelend met elkaar over straat zie lopen, geen tomaten plukken om geld te verdienen? En waarom kunnen hun mannen die heel de dag zitten te roken en te kletsen in het koffiehuis, geen asperges steken?

Misschien is het even duur en minder moeite ? Je moet je verwijten niet richten aan de overheid.. de werkgevers in het Westland kiezen ervoor om het zo te doen. Overigens het is niet zo dat "hele wijken vol" met allochtonen werkloos thuis zitten, dwz meer dan 60% werkt gemiddeld over de laatste drie jaar (zie CBS). Voor veranderingen in de werving c.q. gerichte campagnes om niet-westerse allochtonen aan werk te helpen en de controle op en de voorwaarden voor het genieten van een bijstandsuitkering in dit land verwijs ik naar de daarvoor bevoegde instanties, Zo makkelijk is duimen draaien in Nederland nu ook weer niet. Hoe krapper de arbeidsmarkt, hoe meer men achter je broek aan zit om aan het werk te gaan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: za mei 30, 2020 1:14 am 

Reacties: 442
Bekeken: 6384


Raya schreef:
Rightnow schreef:
Raya schreef:
Rutte noemt het niet voor niets 'nieuw normaal' omdat hij een aantal maatregelen nog jaren wil oprekken. Zoals de 1,5 mtr afstand en verbod op bijeenkomsten tenzij specifiek toegestaan. Hij wil op deze wijze gehoorzaamheid aan de politiek afdwingen, en grootschalige protesten in de kiem smoren.
Dat valt uit vele maatregelen, en ook versoepelingen af te leiden. Hij wil de toffe peer uithangen, want goed voor de peilingen, maar ondertussen zijn greep verstevigen. Vandaar dat veel maatregelen en ook versoepelingen erg tegenstrijdig zijn.

(....) heeft het er alles van weg, dat Rutte het virus nog lange tijd wil laten woeden.

Zoals je zegt, het heeft er alles van weg, en het is "alsof"... het is dus niet echt zo dat Rutte dat persoonlijk zo heeft uitgedokterd. Dat is hoogst onwaarschijnlijk, en zelfs betwijfel ik of zulke onzinnige situaties bewust door wie dan ook zijn bedacht.

Wij hebben het niet nodig om bij alles de bewuste planning van een mastermind te veronderstellen. Maar toch: dingen die zich voordoen kunnen leiden tot de afschaffing van (een deel van) de democratie. Hong Kong is het eerste slachtoffer maar niet elke dictatoriale tendens ontstaan in de chinese partij. Mijn nieuwe onderschrift (afkomstig van een interview van Elsevier met Peter Romijn, 16 mei j.l. gepubliceerd) getuigt van mijn zorg op dit punt.


Ik wacht nog even met de harde conclusie. Vast staat voor mij wel, dat er misbruik van de virusuitbraak wordt gemaakt, niet dat het virus door menselijk handelen de wereld in is geholpen, laat staan Nederland. En dat misbruik, ook door Rutte, kan niet door de beugel. Hij lijkt zijn noodwet klaar te hebben, volgens teletekst. Er staat in dat wij Nederlanders met behulp van onze telefoon, gevolgd mogen worden. Geanonimiseerd. Ja, ja! Gegevens verzameld door de sleepwet moeten ook geschoond worden voor ze met een buitenlandse dienst worden gedeeld, maar dat gebeurt ook niet. Als het gaat om privacy weten dat het kabinet daar geen enkel respect voor heeft, sterker nog, overtreding op overtreding stapelt, en schijt heeft aan de eigen wet en de rechter.

Gelukkig past mijn mobiel niet alleen in mijn borstzakje, maar ook keurig op mijn bureau. Ik laat hem tegenwoordig mijn huis bewaken, als ik zelf niet thuis ben.

Dit meen je niet serieus.. jij laat je mobieltje thuis, omdat je denkt dat je getrackt wordt door de NL overheid c.q. het RIVM !? :keeporder:

Dit project kan juist heel goed met geanonimiseerde records. Wat het RIVM wil weten, gaat over totaalaantallen telefoons op een bepaald moment, op een bepaalde afstand van de mast. Het is bedoeld om situaties te signaleren van teveel mensen op één plek. Wat is daar mis mee ? Daar kun je de gegevens van de zendmast toch prima voor gebruiken ? ik snap het probleem niet ?

Volgens het ministerie kan het RIVM met de telecomdata bij een eventuele toename van het aantal besmettingen in een gebied sneller handelen, door de regionale GGD te waarschuwen. De data die het RIVM ontvangt bestaat uit een telling, per uur, per gemeente, van het totaalaantal mobiele telefoons dat daar aanwezig is vanuit welke gemeente. Daarbij wordt voor buitenlandse nummers ook een verdeling gemaakt naar herkomst op basis van het telefoonnummer.


(security.nl)

er staat ook

De tijdelijke Noodwet vervalt na maximaal een jaar.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: ma mei 25, 2020 6:27 pm 

Reacties: 442
Bekeken: 6384


Hume schreef:
Waarom zoveel corona-patienten in Oost Brabant , Limburg en de biblebelt
Dat kan toch geen toeval zijn.
Bidden ze te veel ,hebben ze te veel kippen en varkens , of roken ze te weinig of wat anders?

Wat men nu denkt: het virus is het eerst in Brabant gearriveerd vanuit Lombardije, in februari, en vóór het carnaval.. een "superspread event" 23-feb t.m. 25-feb. Er waren al meer vakantiegangers teruggekeerd uit Lombardije.. En in Brabant werd pas op 10 maart een verbod ingesteld op voetbalwedstrijden. En je noemt terecht varkens, helaas telt Brabant nogal wat vleesverwerkende bedrijven ! Het lijkt inmiddels een jaar geleden, maar hoe het begin maart allemaal verliep in Brabant kun je nog steeds bij Brabants Dagblad nalezen en de rest op Wikipedia. Overigens heb je kans, dat het virus al eerder circuleerde. Zo waren er in het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam al besmettingen bij het personeel geconstateerd vóór 10 maart..

En tsja de bible belt.. die had toch altijd al een grotere gevoeligheid voor virussen ? gezamenlijke kerkgang en met name koorzang (ook in Uden en Boekel zou dat kunnen spelen) is een risico bij Corona. En er zijn allerlei taboes rond medisch handelen, testen en inenting.. dat is nu nog niet aktueel, maar ik denk dat het een groot punt gaat worden straks, als er een Corona-vaccin is en bepaalde streken weigeren en-masse zich in te enten. Bij polio, met een infectiegraad minder dan 1.5 kun je dat misschien veilig doen.. het blijft geisoleerd.. maar wanneer je een virus hebt die een besmettingsgraad heeft van 3.4 zoals Corona, krijg je een slachtpartij in die streken, als het virus terugkeert. Voor de omliggende gebieden wordt het onveilig voor kwetsbare groepen, die je niet kunt of mag vaccineren. De "muur" van immuniteit door vaccinatie wordt dan doorbroken. De discussies over mazelen zijn ook gevoerd he.. hoe meer ouders met bezwaren, hoe meer het weer gaat heersen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: do mei 21, 2020 10:49 am 

Reacties: 442
Bekeken: 6384


Enzo501 schreef:
Einstein schreef:
Lies schreef:
Het lijkt op een soort oorlog Raya, wie is de sterkste, nicotine of SARS-CoV-2, als je het onderstaande artikel van Rinke van den Brink leest.

Covid-19-infecties bij rokers erger, maar beschermt nicotine tegen het krijgen ervan?
https://nos.nl/artikel/2334407-covid-19 ... ervan.html

Rokers blijken zowel in Frankrijk als China flink ondervertegenwoordigd in corona-cijfers en dat zou kunnen komen door nicotine.
(…)

De hypothese van de Franse artsen is dat de nicotine en het coronavirus als het ware concurreren om gebruik te kunnen maken van de angiotensine-II-receptoren. Het staat volgens de wetenschappers vast dat die receptoren zowel een belangrijke rol spelen bij het binnendringen van SARS-CoV-2, zoals het virus officieel heet, in lichaamscellen als bij het opnemen van nicotine.

De onderzoekers kijken nu of nicotinepleisters die een gecontroleerde dosering nicotine afgeven mensen kunnen beschermen tegen het oplopen van een covid-19-infectie. Ze bestuderen ook of ze ingezet kunnen worden bij de behandeling van infecties met het virus.Heeee nicotinepleisters, die heb ik nog, sigaretten ook ! nu snap ik waarom het roken niet verboden is tijdens de epidemie, maar het RIVM heeft het onder de pet gehouden dat roken werkt ! schandalig dat wij dat niet eerder wisten ! Ik was bijna weer gestopt ! Levensgevaarlijk ! :luidlachen:

Rokers lijken minder 'vatbaar' omdat ze gemiddeld minder oud worden en dus vaak voordat ze in aanmerking komen in een risicogroep terecht te komen al onder de groene zoden liggen.

Statistische vertekening is niet uitgesloten, maar dit onderzoek komt van universiteiten en het is een beginnersfout, om geen rekening te houden met levensverwachting, als je dit soort dingen onderzoekt is daarvoor goed te corrigeren. Ik denk dat er toch iets anders aan de hand is.. áls een roker het krijgt is hij de klos, net als mensen met obesitas. Dat is aangetoond. Maar er worden dus blijkbaar minder mensen besmet, die roken. Dat behoeft een verklaring ! Ik denk dat het heel nuttig is om dat soort dingen uit te zoeken. Laaghangend fruit moet worden geplukt, zolang er geen behandeling of vaccin is. Vergelijk dat andere nieuws, over (eventueel) antistoffen tegen verkoudheidsvirussen. Als die antistoffen tegen gewone verkoudheid-Corona helpen tegen Covid19-Corona, dan liggen er ineens veel meer mogelijkheden, om het virus te bestrijden met bestaande middelen !

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: do mei 21, 2020 9:22 am 

Reacties: 442
Bekeken: 6384


Lies schreef:
Raya schreef:
Lies schreef:
Zo luisterde ik weken geleden naar Argos, NPO 1. De producent van onder andere Lucky strike en Camel ging meehelpen in de strijd om een vaccin tegen het coronavirus. De tabaksplant lijkt eigenschappen te hebben die kunnen bijdragen aan het maken van vaccins. Teleurstellend vond ik de uitzending, aan het eind wist ik alles over marketing, maar niets over de geneeskracht van de tabaksplant en dat je vooral geen zaken moest doen met deze producenten.

Bij uitspraken over Trump en tabak gaan velen in de verdediging, terwijl ik wil weten wat doet zo'n medicijn werkelijk, hoe nuttig is een tabaksplant om uit de ellende van corona te komen. Vanmorgen was Rinke van den Brink te horen, die vertelde dat mensen die nu rookten minder vatbaar waren voor het virus, terwijl je zou denken dat die eerder de klos zouden zijn.

Jurgen van den Berg vroeg ook hoe kan dat en dat weten ze niet. Ik ga dan denken onderzoek, gooi je op die tabaksplant. We zijn tegenwoordig toch groene denkers die de strijd aangaan op een natuurlijke manier?


Ik denk zomaar hardop, dat als je longen zijn voorzien van een laagje teer, het virus minder kans maakt in de cellen door te dringen. Dit in tegenstelling tot andere vervuiling in de longen, die meer kans geven op ontstekingen.
Het lijkt op een soort oorlog Raya, wie is de sterkste, nicotine of SARS-CoV-2, als je het onderstaande artikel van Rinke van den Brink leest.

Covid-19-infecties bij rokers erger, maar beschermt nicotine tegen het krijgen ervan?
https://nos.nl/artikel/2334407-covid-19 ... ervan.html

Rokers blijken zowel in Frankrijk als China flink ondervertegenwoordigd in corona-cijfers en dat zou kunnen komen door nicotine.
(…)

De hypothese van de Franse artsen is dat de nicotine en het coronavirus als het ware concurreren om gebruik te kunnen maken van de angiotensine-II-receptoren. Het staat volgens de wetenschappers vast dat die receptoren zowel een belangrijke rol spelen bij het binnendringen van SARS-CoV-2, zoals het virus officieel heet, in lichaamscellen als bij het opnemen van nicotine.

De onderzoekers kijken nu of nicotinepleisters die een gecontroleerde dosering nicotine afgeven mensen kunnen beschermen tegen het oplopen van een covid-19-infectie. Ze bestuderen ook of ze ingezet kunnen worden bij de behandeling van infecties met het virus.


Heeee nicotinepleisters, die heb ik nog, sigaretten ook ! nu snap ik waarom het roken niet verboden is tijdens de epidemie, maar het RIVM heeft het onder de pet gehouden dat roken werkt ! schandalig dat wij dat niet eerder wisten ! Ik was bijna weer gestopt ! Levensgevaarlijk ! :luidlachen:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: di mei 19, 2020 11:28 pm 

Reacties: 442
Bekeken: 6384


kwaaisteniet schreef:
Ik vind dat Rutte het er nog steeds goed van af brengt.
Toch heb ik mijn twijfels bij het openen van de cafés. Daar komen de mensen te dicht op elkaar en is een mondkapje natuurlijk niet van toepassing. In Zuid-Korea bleek dit niet goed uit te pakken.

Mondkapjes in cafe's niet van toepassing ? Stel dat ze ermee adverteren ! Bordje bij de voordeur.. Zoiets scheelt capaciteit he.. en hoe populair kan het worden ? zoiets is misschien juist een aanbeveling voor bezoekers ! Wanneer een café of bar mondkapjes verplicht stelt, dan trekt dat publiek wat veilig wil uitgaan.. En als het succes heeft, dan gebeurt het in andere cafe's misschien ook.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: do apr 23, 2020 11:40 pm 

Reacties: 442
Bekeken: 6384


Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:
Einstein schreef:

Appels met peren vergelijken. Corona komt niet overeen met AIDS qua besmettelijkheid, aan AIDS zijn overigens niet 7 miljoen, maar ca 32 miljoen mensen dood gegaan. Het verschil wat mij het meeste opvalt, als ik ze vergelijk is de snelheid van de ontwikkeling van de epidemie ! AIDS was traag.. het kwam vanaf 1959 tot 1972 sporadisch voor.. de crisis-epidemie heeft 10-25 jaar geduurd, toen werd er een werkende behandeling gevonden.. en sindsdien dooft HIV/AIDS langzaam uit, althans hier in het rijke westen. In Afrika, waar ze de behandeling niet kunnen betalen, zeurt de epidemie door, inclusief slachtoffers. Maar het is een kwestie van jaren.. en de aantallen besmettingen komen overeen met het aantal doden. Bij Corona ligt alles anders: verspreiding gaat heel makkelijk. Corona is nu ca 8-12 weken bezig en de besmettingen en de aantallen slachtoffers stijgen zo snel, dat het West Europa en de Verenigde Staten plat legt. Begin maart voerden we hier op dit forum discussies over of Corona een epidemie genoemd mag worden. Ja, voor een epidemie moesten er toch minstens 9.000 besmettingen worden geteld ! Dat leek onvoorstelbaar veel, begin maart.. we hebben intussen 35.000 besmettingen, of 550.000, wanneer je de bloedbank mag geloven (3% van de bevolking heeft antistoffen). Zoiets is bij AIDS onvoorstelbaar. Tegen AIDS kun je je vrij eenvoudig wapenen, dwz geen onveilige sex en geen ongeteste bloed-transfusies.. Om een Corona infectie te bestrijden moet je veel meer doen (en meer laten !)Maar VOORDAT we wisten hoe je je tegen AIDS kon wapenen, dat duurde meer dan 10 jaar. Tijdenlang waren mensen al bevreesd om iemand met AIDS de hand te geven, of in zijn/haar buurt te zijn, een kopje aan te raken waar zo iemand uit gedronken had, was men bang als een AIDS-besmet iemand kuchte of nieste in de buurt, enz. Dus dat was destijds gewoon het beeld, dat pas veel en veel later is bijgesteld. En toch leefden we gewoon door.

Welnee, het was al heel snel bekend dat je uit de buurt van homo's moest blijven. :blink:

Het is raadzaam om uit de buurt van COVID-19 patienten te blijven (echt)

@Peter het verschil tussen AIDS en Corona is, dat bij Corona al die dingen die je bij AIDS voelt, of in je hoofd haalt niet op realiteit berusten, bij Corona wél op de realiteit berusten. Theekopje van Corona-patient kun je beter niet aanraken. En ga vooral niet in discusie met een Corona-patient, want dan komen de aerosolen uit zijn mond jouw kant op en kan het virus je besmetten. Het reeele gevaar voor omstanders is bij AIDS mythologie en homo-haat, respectievelijk een smoes, om je naaste familieleden met AIDS niet te bezoeken. Bij Corona mag je je naaste familie met risico zelfs niet bezoeken..

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: do apr 23, 2020 10:21 pm 

Reacties: 442
Bekeken: 6384


PeterJKH schreef:
Rightnow schreef:
Wat je daar zegt, is de essentie, Peter. Allerlei vormen van ongezond zijn, die zijn vast te stellen. Wie werkelijk gezond en sterk is, heeft persoonlijk geen last van corona, anders dan een lastige verkoudheid misschien. Maar loopt een miniem gevaar van 1 op 1000 om te overlijden. Daarentegen lopen we allemaal groot gevaar om in de toekomst te overlijden door armoede - waar virologen niet zo mee bezig zijn.

Als je dan tussen 20 en 50 jaar oud bent, volgens medisch onderzoek volledig gezond, en zelfstandig woont zonder je ouders, en je je van risicogroepen afgezonderd zou houden zou er meer moeten kunnen.

In een afzonderlijk draadje heb ik zelfs voorgesteld dat men gaat bevorderen dat mensen er een tijd voor nemen om als groep gezamelijk afgezonderd te blijven, om elkaar eerst aan te steken (als dat wil lukken) en daarna tijd neemt voor quarantaine om vast te stellen dat men veilig weer over straat kan, waar vatbare mensen en hun dierbaren rondlopen.


Dat elkaar aansteken vind ik nog niet eens noodzakelijk. We hebben minstens 15 jaar met HIV/AIDS in onze samenleving geleefd waar we ook geen raad mee wisten, met dat virus. We wisten niet hoe het overgedragen werd (velen waren al bang om iemand een hand te geven, een kopje waar een HIV-geïnfecteerde had gedronken, werd met handschoenen aangepakt en ontsmet of zelfs weggegooid, enz.) en zelfs de nabijheid van zo iemand werd al als een potentieel gevaar gezien. Want we wisten het niet. Die wetenschap kwam pas echt tweede helft jaren '90.

Toch leefden we gewoon door, zaten op terrassen, gingen uit eten en op vakantie, of op het vliegtuig om vrienden te bezoeken, liepen niet met mondkapjes op of met handschoenen aan, enz. En ondertussen stierven er ca. 7 miljoen mensen.

Vonden we destijds blijkbaar allemaal prima. Waarom nu dan die paniek?

Appels met peren vergelijken. Corona komt niet overeen met AIDS qua besmettelijkheid, aan AIDS zijn overigens niet 7 miljoen, maar ca 32 miljoen mensen dood gegaan. Het verschil wat mij het meeste opvalt, als ik ze vergelijk is de snelheid van de ontwikkeling van de epidemie ! AIDS was traag.. het kwam vanaf 1959 tot 1972 sporadisch voor.. de crisis-epidemie heeft 10-25 jaar geduurd, toen werd er een werkende behandeling gevonden.. en sindsdien dooft HIV/AIDS langzaam uit, althans hier in het rijke westen. In Afrika, waar ze de behandeling niet kunnen betalen, zeurt de epidemie door, inclusief slachtoffers. Maar het is een kwestie van jaren.. en de aantallen besmettingen komen overeen met het aantal doden. Bij Corona ligt alles anders: verspreiding gaat heel makkelijk. Corona is nu ca 8-12 weken bezig en de besmettingen en de aantallen slachtoffers stijgen zo snel, dat het West Europa en de Verenigde Staten plat legt. Begin maart voerden we hier op dit forum discussies over of Corona een epidemie genoemd mag worden. Ja, voor een epidemie moesten er toch minstens 9.000 besmettingen worden geteld ! Dat leek onvoorstelbaar veel, begin maart.. we hebben intussen 35.000 besmettingen, of 550.000, wanneer je de bloedbank mag geloven (3% van de bevolking heeft antistoffen). Zoiets is bij AIDS onvoorstelbaar. Tegen AIDS kun je je vrij eenvoudig wapenen, dwz geen onveilige sex en geen ongeteste bloed-transfusies.. Om een Corona infectie te bestrijden moet je veel meer doen (en meer laten !)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: wo apr 22, 2020 9:57 pm 

Reacties: 442
Bekeken: 6384


:)

kwaaisteniet schreef:
Onderzoek: Luchtvervuiling mogelijk een van de oorzaken van hoge coronasterfte

Luchtvervuiling leidt mogelijk tot een toename van het aantal coronadoden. Vooral stikstofdioxide (NO2) zou de boosdoener zijn.
Dat concluderen onderzoekers na analyse van de sterftecijfers in 66 regio’s in Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk. Bijna 80 procent van alle sterfgevallen is afkomstig uit vijf regio’s. Stikstofdioxide, dat wordt uitgestoten door wegverkeer, wordt al langer in verband gebracht met longziekten.

Bron: https://www.welingelichtekringen.nl/gez ... erfte.html

Dit is koren op de molen van het kremlin-instrument.

Mwa of het Kremlin iets met onze NO2 te maken heeft waag ik te betwijfelen, dat doen we toch echt zelf. De desinformatie over milieubeleid is overigens wel een favoriete hobby van de Kremlin-trollen.

Anyway.. dat er een verband is, verbaast me niks, het effect is verklaarbaar.. het virus infecteert de luchtwegen. Wanneer die verzwakt zijn, door een overmaat van troep in de lucht, heb je kans dat meer mensen symptomen ontwikkelen dan nodig. Ik moet zeggen dat ik momenteel ook geniet van de luchtkwaliteit. Als dit het voorland is van mogelijk beleid en maatregelen in de toekomst, moeten we daar vooral snel mee beginnen !

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: wo apr 15, 2020 6:14 pm 

Reacties: 442
Bekeken: 6384


PeterJKH schreef:
Lies schreef:
Maak je borst maar nat:

Harvard-studie: nog jaren afstand houden vanwege corona
https://nos.nl/artikel/2330560-harvard- ... orona.html

De onderzoekers hopen op een vaccin. Tot dat er is, blijven maatregelen nodig.
Mag ik dan een pilletje? NU, alsjeblieft? Ik wil leven in een wereld van vrijheid, samen met andere mensen die ik niet hoef te zien als potentieel besmettingsgevaar en word ik wel besmet, dan is dat zo. Ik wil niet leven in een wereld waarin we op 4 meter van elkaar met mondkapjes en beschermende kleding over straat moeten. Ik wil niet leven in een wereld waarin ik niet meer gewoon op een zonnig terrasje kan zitten, of niet meer gewoon op zo'n terrasje aan tafel kan schuiven bij een kennis als ik die daar toevallig zie zitten. Ik wil niet leven in een wereld waarin thuis blijven de enige optie is, en naar buiten gaan een voorrecht wat je met van overheidswege afgegeven vergunningen moet rechtvaardigen. Ik wil naar een strand, een park, een bos, een festival kunnen als ik daar zin in heb, of naar een restaurant of bioscoop.

Wie niet..

Citaat:
En als dat allemaal voortaan niet meer kan, dan wil ik vanavond gaan slapen en nooit meer wakker worden. Dan wil ik vanavond mijn laatste fles whisky leegdrinken, over de schutting mijn laatste gezellige praatje met de buren hebben, mijn laatste Donald Duck uitlezen, voor de laatste keer het licht uitdoen en dan is het goed geweest.

Och, dat lijkt me nu ook weer een beetje drastisch.

Wat gaan we krijgen.. mijn kristallen bol, nu: ik denk dat er komende tijd aanhoudend zal worden gediscussieerd over een heropening van de economie, niet alleen de productie-economie (in Nederland grotendeels actief) maar ook expeditie, kantoren, dienstverlening, overheid.. met inachtneming van de regels die we nu hebben. Daarvoor moet een datum worden geprikt en dat is het hete hangijzer natuurlijk. Het wordt voor elke sector anders. Uitgaansleven, pretparken, sport en concerten slaan het seizoen over, vrees ik nu.. Tour de France Virtuel met hometrainers en life tijden.. en een winnaar, dat weer wel.. Terrasjes, strand, zwembaden etcetera kun je voorlopig vergeten.. niemand wil het op zijn geweten hebben, deze epidemie te laten oplaaien.

Alles hangt af van het verloop. Wanneer we begin mei een nieuwe stijging zien, gaan alle plannetjes niet door. Maar stel even, dat het blijft dalen. Eind deze maand gaat het bijv. naar de 10,9,8 doden per dag en minder dan 100 besmettingen.

Scholen willen een nieuwe verspreiding van Corona niet veroorzaken.. dus onderwijzend personeel zal roepen, dat we de zomervakantie moeten vervroegen.. dat lukt, scholen open in augustus, of per 1 september.. Werkgevers willen ook geen problemen met Corona.. Dus vanaf half mei gaan welliswaar de scherpe kantjes voor werkgevers eraf en zal de situatie langzaam normaliseren, richting werk op de werkplek. Maar het moet anders. Mensen die weer (samen) gaan werken, krijgen een appje van/via de baas, en bij de voordeur hangt een contactloze thermometer. En er staat een tafeltje, met handontsmettings-middel. De anderhalve meter regel betekent, dat de meeste vergaderingen nog steeds online moeten, samen lunchen in de kantine is uitgesloten. Productiecapaciteit en werkgelegenheid zal op sommige plaatsen door die 1.5 meter regel dalen, omdat er voor minder personeel plaats is. Bij de call-centra zullen ontslagen vallen. Op andere locaties, waar men nu óók doorwerkt, zoals in ziekhuizen, supermarkten en distributiecentra, blijven de bestaande regels gehandhaafd. Ook de gedragregels voor de klant worden gehandhaafd. In de eerste maanden zien we veel mondkapjes op straat, mensen die nu thuis zitten zijn bang en ook bang om anderen te besmetten. De Corona-test (voor of na) kun je tzt gratis en periodiek laten doen, het wordt een routine-handeling bij de huisarts. Uitslag volgt binnen een dag en de regels bij besmetting worden verder gewoon gehandhaafd: bij constatering altijd thuisquarantaine. Ik verwacht dus op korte termijn niet zoveel vrolijks. Wel de lasten, niet de lusten van het leven. Sorry PeterJKH.. kan het niet leuker maken, maar ik zou zeggen als we het met zijn allen een beetje leefbaar houden.. is er misschien aan te wennen ? op den duur ? 10-18 maanden..

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: wo apr 15, 2020 1:18 pm 

Reacties: 442
Bekeken: 6384


Je hebt gelijk, was te kort door de bocht van mij, je kunt het inderdaad geen "symptoom" noemen maar het probleem voor de dokter én RIVM is hetzelfde: patient met hartconditie sterft aan Corona als de onderliggende oorzaak: te weinig zuurstof naar het hart, hart is zwak, dus het bezwijkt. Hartaanval. Maar in het dossier van de patient staat alleen "zwak hart". Het enige wat de dokter weet, is dat de patient een problematische hartconditie heeft (of had) en dan vinkt hij in eerste instantie "hartaanval" aan en niet "Corona" als doodsoorzaak.

Dan volgt (in Nederland) de post mortem Corona test.. de patient wordt na de dood getest.. en eventueel corrigeert de dokter de doodsoorzaak in zijn melding aan het RIVM. Dat laatste weet ik overigens niet ! de dokter zal wel de testuitslag bijsluiten uiteraard.. maar wanneer het RIVM kijkt naar doodsoorzaak en niet naar de testuitslag.. dan wordt de patient niet meegeteld in het slachtoffer-aantal van Corona. Dit soort beleid kan van land tot land verschillen en het veroorzaakt andere curves, andere totalen, andere dagelijkse cijfers.. of totalen, die een paar dagen later moeten worden gecorrigeerd (dat valt niet op)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: di apr 14, 2020 9:03 pm 

Reacties: 442
Bekeken: 6384


Raya schreef:
Hume schreef:
Enzo501 schreef:

Ja, als je dit soort staatjes, die een zuiverder beeld geven bekijkt zie ik nog geen afvlakking.


Steeds blijft de vraag ,wat vergelijk je met wat en welke cijfers gebruik je.
De corona-patienen in verpleeghuizen maken weinig kans een IC behandeling te overleven.
Vaak zijn ze niet getest en je weet de sterfteoorzaak niet zeker.
Hoe tel je deze mensen mee?


We hebben het over het aantal doden door corona, niet het aantal doden door beademing.

We zullen toch een beetje op onze artsen moeten vertrouwen die op de overlijdensakte een doodsoorzaak invullen. Bij de griep wordt ook niet iedereen op griep getest. (Wordt er dan eigenlijk wel iemand op griep getest, of ook enkel maar geconcludeerd uit symptomen?)
.
Ja dat is een lastig punt. Eén symptoom van Corona is bijvoorbeeld hartaanval. Sterft iemand dan aan een hartaanval of aan Corona ?

Overigens wanneer er een ziekenhuis in het spel is, komen dokters niet onbeslagen ten ijs wat betreft Corona. Dit is natuurlijk anekdotisch bewijs, maar vandaag hoorde ik dat een vriend die in een Brabants ziekenhuis is opgenomen (met iets anders) dat hij op Corona is getest op dag 1 en dat hij van een verpleegster heeft gehoord, dat iedereen die momenteel werkt of opgenomen wordt in het ziekenhuis een Corona-test krijgt. Dus óók als het om andere klachten gaat. Dat doen ze om redenen van veiligheid, d.w.z. om te kunnen beslissen, op welke zaal of kamer iemand komt te liggen.

Betekent, dat van iedereen die in dat ziekenhuis overlijdt in elk geval de besmetting in beeld is. Of de conclusie dan is, dat die patient is overleden aan Corona.. dat is aan de behandelend arts. Een positieve test vooraf is natuurlijk wel een duidelijke aanwijzing dan. Dit was vorige week. En tot voor een paar weken geleden werden alleen Corona-verdachte mensen getest. Er zit dus (eindelijk !) schot in de tests en de ziekenhuizen zijn (of: dit ziekenhuis is) geen besmettingshaard meer.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: vr apr 10, 2020 8:26 pm 

Reacties: 442
Bekeken: 6384


PeterJKH schreef:
Einstein schreef:
PeterJKH schreef:


Dat zeg ik bij geen enkel mens. Maar mijn vader was 74 toen hij overleed. Allerlei kwalen (zal daar niet over uitweiden), maar uiteindelijk een longontsteking die de laatste duw gaf. Dat had ook het coronavirus kunnen zijn. Is hij dan overleden aan die longontsteking die het laatste zetje gaf aan zijn enorm verzwakte gestel, of aan alle kwalen die hij al eerder had? Zeg het maar.

Ik zeg dat niet.. ik heb geen kristallen bol en ik heb jouw vader niet gekend. Mijn vraag was: had jij de dood van je vader geaccepteerd, wanneer die voorkomen had kunnen worden ? Stel dat jouw vader Corona had opgelopen door een gestresste medewerker, die zich momenteel opgesloten voelt in zijn 30 m2 kantoor.. een haastige man in een supermarkt die weigerde om zich te houden aan de 1,5 meter gepaste afstand.. als je zou weten, dat de besmetting zo was verlopen, had jij die persoon dan geen verwijten gemaakt ? "want je vader gaat toch dood" ?


Het is de realiteit. Het afweersysteem van mijn vader en zijn algehele lichamelijke gesteldheid waren gewoon op. Dus hij had dood kunnen gaan aan een geïnfecteerde wond die niet wilde helen, of aan een verkoudheid, of aan een griepvirus. Het wachten was alleen op wat het eerste zou komen dat de "genadeslag" zou geven. En in de huidige tijd had dat het coronavirus kunnen zijn. Maar het zou zijn leven niet noemenswaardig verlengd hebben als dat niet zou zijn gebeurd, want dan was er over een maand, of twee maanden, wel weer een ander virus geweest, of een andere infectie, die hem alsnog fataal zou zijn geworden.

Dus het overlijden van mijn vader (en van vele ouderen die nu gestorven zijn) had op geen enkele manier voorkomen kunnen worden. Hooguit een klein beetje uitgesteld. Een paar maanden, een jaar wellicht. Maar meer ook niet.

Ow ik wil best geloven, dat het afweersysteem verzwakt was en dat hij kwetsbaar was. Iedere oudere in die omstandigheden weet dat de horizon nadert. Maar mijn vraag was dus: wat, als het voorkomen had kunnen worden ? een extra jaartje.. had jouw vader daar geen recht op.. waren de rechten van die klojo die hem te dicht naderde in de supermarkt belangrijker.. Je vader had die ontsteking nog niet, hij had die fatale infectie nog niet, hij had het Corona-virus nog niet. Had jij de persoon, die zich niet aan de 1,5 meter hield in de supermarkt en overduidelijk jouw vader had besmet met Corona, echt niks verweten ? Jouw vader was daar in april 2020, om thee en een pak koekjes te kopen en zes dagen later lag hij aan de beademing.. te lijden. En je kent die persoon, die eikel, die wist dat hij besmet was en een oude man negeerde.. Jij zou geen verwijten maken ?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: vr apr 10, 2020 7:23 pm 

Reacties: 442
Bekeken: 6384


PeterJKH schreef:
Einstein schreef:
PeterJKH schreef:
Oude mensen gaan dood. Wanneer gaan we dát nou eens accepteren? De afgelopen jaren zijn we gewend geraakt aan het feit dat iedereen, vaak met kunst- en vliegwerk, minstens dik in de 90 wordt en dat bestempelen we dan als "gezond ouder worden". Nou, 90% van die mensen ZIJN helemaal niet gezond, die kraken en piepen in al hun voegen, die hebben allerlei gezondheidsproblemen en ouderdomskwalen, maar dankzij de huidige medische mogelijkheden kunnen we hen in leven houden. Maar dat wil niet zeggen dat ze "gezond" zijn.
ja, heel normaal virus, die Corona :misselijk: en als het nou eens jouw opa of vader is ? Of je dikke broer ? Wat zou je dan schrijven ? opgeruimd staat netjes ?


Dat zeg ik bij geen enkel mens. Maar mijn vader was 74 toen hij overleed. Allerlei kwalen (zal daar niet over uitweiden), maar uiteindelijk een longontsteking die de laatste duw gaf. Dat had ook het coronavirus kunnen zijn. Is hij dan overleden aan die longontsteking die het laatste zetje gaf aan zijn enorm verzwakte gestel, of aan alle kwalen die hij al eerder had? Zeg het maar.

Ik zeg dat niet.. ik heb geen kristallen bol en ik heb jouw vader niet gekend. Mijn vraag was: had jij de dood van je vader geaccepteerd, wanneer die voorkomen had kunnen worden ? Stel dat jouw vader Corona had opgelopen door een gestresste medewerker, die zich momenteel opgesloten voelt in zijn 30 m2 kantoor.. een haastige man in een supermarkt die weigerde om zich te houden aan de 1,5 meter gepaste afstand.. als je zou weten, dat de besmetting zo was verlopen, had jij die persoon dan geen verwijten gemaakt ? "want je vader gaat toch dood" ?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: vr apr 10, 2020 6:58 pm 

Reacties: 442
Bekeken: 6384


PeterJKH schreef:
Oude mensen gaan dood. Wanneer gaan we dát nou eens accepteren? De afgelopen jaren zijn we gewend geraakt aan het feit dat iedereen, vaak met kunst- en vliegwerk, minstens dik in de 90 wordt en dat bestempelen we dan als "gezond ouder worden". Nou, 90% van die mensen ZIJN helemaal niet gezond, die kraken en piepen in al hun voegen, die hebben allerlei gezondheidsproblemen en ouderdomskwalen, maar dankzij de huidige medische mogelijkheden kunnen we hen in leven houden. Maar dat wil niet zeggen dat ze "gezond" zijn.
ja, heel normaal virus, die Corona :misselijk: en als het nou eens jouw opa of vader is ? Of je dikke broer ? Wat zou je dan schrijven ? opgeruimd staat netjes ?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: do apr 09, 2020 11:10 pm 

Reacties: 442
Bekeken: 6384


Ga deels mee in je logica, Raya.. Er is ruimte nodig voor voorraden. En mondkapjes hebben een houdbaarheidsdatum. Dus als je voorraad wilt.. kost dat geld ! Er is veel teveel bezuinigd op de zorg.. en als er dan eens een keer geld was, dan was dat geld nodig, om het personeelstekort te bestrijden (=verhoging van de lonen). Moet wel de kanttekening maken, dat er veel verpleegtehuizen zijn, die geld genoeg hebben, er zitten tegenwoordig ook heel veel private instellingen tussen, niet alles is helemaal te herleiden tot het kabinet. Geen voorraad van dit materiaal.. is verkeerde zuinigheid.. en prive-instellingen (bedrijven) maken zich daaraan ook schuldig.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: do apr 09, 2020 4:48 pm 

Reacties: 442
Bekeken: 6384


Owjee alweer een onzinnig plan, dit keer van de overheids-mainstream.. nog afgezien van de Stasi-aspecten, terecht opgemerkt door Raya...

Het alarm werkt niet. Een scenario wat ik nu al mis zie gaan: stel ik loop bij de Appie per ongeluk 10 centimeter van een Corona-positief persoon vandaan, maar het metertje geeft aan dat de afstand tussen mijn telefoon en de telefoon van die persoon 1.8 meter is. Dan volgt er dus geen alarm. Veilige afstand. Hoe ontstaat zoiets ? die persoon is 1 meter breed en ik ben 70 centimeter breed. Onze telefoons zitten respectievelijk in onze linker en rechter broekzak. Het alarm werkt dan dus niet, terwijl ik wel degelijk in contact ben geweest met die persoon.

Of het geeft vals alarm. Tweede scenario: ik ben mijn telefoon kwijt, geen idee waar ie is. Ik ben al twee weken braaf aan het huismussen en ik let buiten goed op. Plotseling krijg ik van de RIVM een brandbrief in de bus, waaruit blijkt dat ik met 39 personen in close contact ben geweest en ik word dringend verzocht, mij te melden voor quarantaine. Omdat mijn telefoon een paar uur op de verkeerde plek heeft gelegen.

Nog een leuke: ik woon in een nieuwbouwwijk met vier onder een kap, tussenwanden zijn 30 centimeter. Ik leg mijn telefoon op het nachtkastje en mijn corona-positieve buurvrouw doet dat ook. Toevallig liggen onze telefoons allebei op het nachtkastje.. en de afstand is 60 centimer. Krijg ik dan een brief ? Welke overheidsdienst heeft eigenlijk de tijd om uit te zoeken, of het klopt, wat een computer allemaal beweert over de burgers .. wat als de burger bewijs eist, bijvoorbeeld in de vorm van een Corona-test ? Kan de overheid daarvoor zorgen ? Ik voorzie overbelaste kanton-rechters, die zich met dit soort onzinnige zaken bezig moeten gaan houden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: ma apr 06, 2020 12:22 am 

Reacties: 442
Bekeken: 6384


Raya schreef:
Alle mooie rekenmodellen ten spijt, ik geloof niet dat welk virus dan ook zich daar iets van aantrekt.

Een virus gaat gewoon zijn gang, en er zijn tal van factoren die bepalen hoe een virus zijn gang zal gaan, maar rekenmodellen horen daar niet bij. De belangrijkste factoren zijn de manier van verspreiden en de overlevingstijd van het virus buiten het lichaam. En uiteraard de vatbaarheid, het imuunsysteem van (potentiële) slachtoffers, welk bepaalt hoe lang een virus in een specifiek lichaam overleeft en dus ook weer kan verlaten om anderen te besmetten. De bevolkingsdichtheid speelt ook een grote rol, en dan niet alleen als stad vs platte land, maar ook als samenkomsten, reislustigheid van mensen.

Wat we zeker weten is dat we dichter op elkaar zetten, en meer grootschalige en drukker bezochten activiteiten hebben dan 100 jaar geleden. Of zelfs maar 50 jaar geleden.

Zo blijven rekenmodellen theorie. Niet geheel onbruikbaar, maar niet meer dan een mogelijk scenario, waardoor je je ook weer niet moet laten misleiden.
Ik hecht meer waarde aan ervaringsdeskundigen dan theoretisch-virologen en epidemiologen.

Nou dat laatste klopt niet hoor, want de ervaringsdeskundigen voor pandemie (1917-1920) zijn bijna allemaal dood.

Rekenmodellen voor de corona-epidemie zijn wel degelijk mogelijk. Wel heb je gelijk, dat ze niet altijd werken. Hoe minder data (bijv testen) je hebt, hoe slechter het model werkt. Hoe minder je weet, idem. Wat je hierboven noemt, zijn feiten, ze vormen de ingangen van een rekenmodel. Vervolgens.. formuleert men het doel van het rekenmodel. De uitkomst kan bijvoorbeeld zijn: het moment van een piek, de maximaal benodigde mensen of apparatuur, of op een voorspelling van de aantallen. Een virus-epidemie leent zich perfect voor statistiek, door de enorme hoeveelheid gegevens.

Over statistiek en inputs gesproken: voor de cijferaars - er zijn twee nieuwe kolommen bijgekomen in de grote tabel bij worldometer,

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

Zie aan de rechterkant.. eindelijk de Corona-tests totaal per land en tests per miljoen inwoners per land. Nederland zit naast de Verenigde Staten helaas ergens in de middenmoot. Test kampioenen zijn IJsland en Zwitserland en bijna alle landen in Azie, Afrika en op het zuidelijk halfrond bungelen onderaan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: ma maart 30, 2020 12:56 am 

Reacties: 442
Bekeken: 6384


Lancelot schreef:
Enzo501 schreef:
Einstein schreef:

Waar komt die info vandaan ? Zegt RIVM dat ? het is m.i. nog niet te bepalen op dit moment. Er lijkt een buigpunt te zijn voor Nederland, maar zeker is dat nog niet. Als dat buigpunt er is, komt de piek wellicht in april..


Informatie komt uit dit bericht op nu.nl


De vraag rijst trouwens waarom het RIVM steeds met nieuwe grafieken en 'duidingen' komt en onbegrijpelijke zinnen zoals:
'Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten'

En al een paar dagen meldt:
'Over een aantal dagen kan geconcludeerd worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking van het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen onder gemelde patiënten, en daarmee hoe goed de genomen maatregelen werken.'

Als op moment 1 er 3 tot de macht 3 worden opgenomen, moment 2 3 tot de macht 2.5 en moment 3 3 tot de macht 2 aantal mensen worden opgenomen groeien de opnames exponentioneel maar vlakt de groei wel af. Zo ingewikkeld is dit toch niet?

Hmm nou.. een exponentieel buigpunt - in de log-grafiek - zijn we gelukkig al ver voorbij (dacht ik) want de transmissie nadert de 1 momenteel. Wat ik bedoelde met buigpunt, is in het lineaire domein: dat het aantal besmettingen en opnames meerdere dagen achter elkaar minder is dan de dag ervoor. Dat is in Brabant op dit moment (gelukkig) het geval. Zet dat door en de opnamen lopen 3-5 dagen achter op de besmettingen, waarom zou het maximum niet ergens in de tweede helft van april kunnen zijn ? of is dit wishfull thinking (kan hoor)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: zo maart 29, 2020 5:22 pm 

Reacties: 442
Bekeken: 6384


Enzo501 schreef:
De piek wordt eind mei verwacht.

Waar komt die info vandaan ? Zegt RIVM dat ? het is m.i. nog niet te bepalen op dit moment. Er lijkt een buigpunt te zijn voor Nederland, maar zeker is dat nog niet. Als dat buigpunt er is, komt de piek wellicht in april..
Sorteer op:  
Pagina 1 van 2 [ Er voldeden 30 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling