Het is nu wo apr 08, 2020 4:33 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 13 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: ma apr 06, 2020 12:22 am 

Reacties: 151
Bekeken: 1741


Raya schreef:
Alle mooie rekenmodellen ten spijt, ik geloof niet dat welk virus dan ook zich daar iets van aantrekt.

Een virus gaat gewoon zijn gang, en er zijn tal van factoren die bepalen hoe een virus zijn gang zal gaan, maar rekenmodellen horen daar niet bij. De belangrijkste factoren zijn de manier van verspreiden en de overlevingstijd van het virus buiten het lichaam. En uiteraard de vatbaarheid, het imuunsysteem van (potentiële) slachtoffers, welk bepaalt hoe lang een virus in een specifiek lichaam overleeft en dus ook weer kan verlaten om anderen te besmetten. De bevolkingsdichtheid speelt ook een grote rol, en dan niet alleen als stad vs platte land, maar ook als samenkomsten, reislustigheid van mensen.

Wat we zeker weten is dat we dichter op elkaar zetten, en meer grootschalige en drukker bezochten activiteiten hebben dan 100 jaar geleden. Of zelfs maar 50 jaar geleden.

Zo blijven rekenmodellen theorie. Niet geheel onbruikbaar, maar niet meer dan een mogelijk scenario, waardoor je je ook weer niet moet laten misleiden.
Ik hecht meer waarde aan ervaringsdeskundigen dan theoretisch-virologen en epidemiologen.

Nou dat laatste klopt niet hoor, want de ervaringsdeskundigen voor pandemie (1917-1920) zijn bijna allemaal dood.

Rekenmodellen voor de corona-epidemie zijn wel degelijk mogelijk. Wel heb je gelijk, dat ze niet altijd werken. Hoe minder data (bijv testen) je hebt, hoe slechter het model werkt. Hoe minder je weet, idem. Wat je hierboven noemt, zijn feiten, ze vormen de ingangen van een rekenmodel. Vervolgens.. formuleert men het doel van het rekenmodel. De uitkomst kan bijvoorbeeld zijn: het moment van een piek, de maximaal benodigde mensen of apparatuur, of op een voorspelling van de aantallen. Een virus-epidemie leent zich perfect voor statistiek, door de enorme hoeveelheid gegevens.

Over statistiek en inputs gesproken: voor de cijferaars - er zijn twee nieuwe kolommen bijgekomen in de grote tabel bij worldometer,

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

Zie aan de rechterkant.. eindelijk de Corona-tests totaal per land en tests per miljoen inwoners per land. Nederland zit naast de Verenigde Staten helaas ergens in de middenmoot. Test kampioenen zijn IJsland en Zwitserland en bijna alle landen in Azie, Afrika en op het zuidelijk halfrond bungelen onderaan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: ma maart 30, 2020 12:56 am 

Reacties: 151
Bekeken: 1741


Lancelot schreef:
Enzo501 schreef:
Einstein schreef:

Waar komt die info vandaan ? Zegt RIVM dat ? het is m.i. nog niet te bepalen op dit moment. Er lijkt een buigpunt te zijn voor Nederland, maar zeker is dat nog niet. Als dat buigpunt er is, komt de piek wellicht in april..


Informatie komt uit dit bericht op nu.nl


De vraag rijst trouwens waarom het RIVM steeds met nieuwe grafieken en 'duidingen' komt en onbegrijpelijke zinnen zoals:
'Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten'

En al een paar dagen meldt:
'Over een aantal dagen kan geconcludeerd worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking van het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen onder gemelde patiënten, en daarmee hoe goed de genomen maatregelen werken.'

Als op moment 1 er 3 tot de macht 3 worden opgenomen, moment 2 3 tot de macht 2.5 en moment 3 3 tot de macht 2 aantal mensen worden opgenomen groeien de opnames exponentioneel maar vlakt de groei wel af. Zo ingewikkeld is dit toch niet?

Hmm nou.. een exponentieel buigpunt - in de log-grafiek - zijn we gelukkig al ver voorbij (dacht ik) want de transmissie nadert de 1 momenteel. Wat ik bedoelde met buigpunt, is in het lineaire domein: dat het aantal besmettingen en opnames meerdere dagen achter elkaar minder is dan de dag ervoor. Dat is in Brabant op dit moment (gelukkig) het geval. Zet dat door en de opnamen lopen 3-5 dagen achter op de besmettingen, waarom zou het maximum niet ergens in de tweede helft van april kunnen zijn ? of is dit wishfull thinking (kan hoor)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: zo maart 29, 2020 5:22 pm 

Reacties: 151
Bekeken: 1741


Enzo501 schreef:
De piek wordt eind mei verwacht.

Waar komt die info vandaan ? Zegt RIVM dat ? het is m.i. nog niet te bepalen op dit moment. Er lijkt een buigpunt te zijn voor Nederland, maar zeker is dat nog niet. Als dat buigpunt er is, komt de piek wellicht in april..

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: za maart 28, 2020 1:39 am 

Reacties: 151
Bekeken: 1741


Enzo501 schreef:
Het land waar ik verblijf had de eerste besmetting 3 dagen na Nederland en er zijn nu 9 doden.
Scholen dicht, grenzen dicht, alle winkels behalve essentieel (voedsel, supermarkten, apothekers), alles nu ruim twee weken in een paar dagen ingevoerd.


Ik kan afleiden over welk land je praat, hopelijk klopt wat ik nu schrijf. Ik vraag me dus af, waarom zet die epidemie daar dan toch door, ondanks die strenge maatregelen ? Van de huidige 2000+ besmettingen is ongeveer de helft in de afgelopen 5-6 dagen gemeld. En dat is in Nederland OOK het geval, maar tot voor vorige week lagen de aantallen in Oost-Europa veel lager. Gezien het feit, dat bij deze infectie tussen besmetting en overlijden 6-12 dagen zit, zou het ook kunnen, dat die sterfte nog niet zichtbaar is. kies het land rechts en kijk naar de grafiekjes.. kun je nu al zeggen, dat men het "beter doet" bij jou ? of komt de golf, ondanks de lockdown.. net als in Spanje, omdat mensen elkaar toch opzoeken ? Of omdat mensen thuis overlijden en gevonden worden achteraf niet getest.. of omdat er beter getest wordt en dokters het in de smiezen hebben.. allemaal onbekenden in het model.

Wat betreft die sterftecijfers i.s.m. beleid, door bijvoorbeeld meer of minder te testen beinvloeden ze ook de verhouding tussen besmettingen en doden. Alleen de trend per land is betrouwbaar, lees dit artikel, er zijn grote verschillen in beleid. Wat het beste is, zal de tijd leren, dit is de eerste keer dat een pandemie wereldwijd door overheden en medische wetenschap kan worden gevolgd. Ik denk dat we te weinig testen, te weinig een globaal beeld hebben van de verspreiding.

Er zijn hier veel tegenstanders, maar ik kan het beleid van Rutte wel begrijpen. Het is niet zo dat Nederland niks doet, dat we mensen "erdoor heen" moeten sturen en alle kwetsbaren sterven, wat iemand iets kan schelen, dat is een verkeerd beeld.

Groeps-immuniteit als doel kan alleen op lange termijn, het is hier al twee weken losgelaten, net als in GB. Wat de regering en het RIVM op dit moment doen, is verplaatsingen toestaan, maar mensen verplichten om thuis te werken. Verder wordt er elke week meer OV stopgezet en worden de regels voor samenkomsten aangescherpt. Horeca is landelijk dicht. Waar ik woon zijn scholen ook al 2 weken dicht, sinds deze week alle winkels dicht behalve de supermarkten.. Het is stil op straat. Je ziet steeds meer maatregelen in supermarkten. Nederland probeert door hulp te mobiliseren besmette mensen en kwetsbaren thuis te isoleren, in de hoop dat we het tempo van de besmetting in toom kunnen houden. Bij een totale lockdown komen veel kwetsbare groepen om andere redenen in gevaar, dat moet je ook meenemen in het rekensommetje.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: vr maart 27, 2020 2:35 am 

Reacties: 151
Bekeken: 1741


HvR schreef:
Enzo501 schreef:
Goh je hebt een bejaarde gevonden. Je mist het punt natuurlijk van de zieke achterliggende insteek van deze politicus.
Maar welke forummer gaat zich nou eens opofferen. Wat hebben jullie de wereld nou eigenlijk nou zoveel te bieden, dat anderen zich maar moeten opofferen voor?

Niemand offert zich op als je het zo vraagt, je maakt de fout om het persoonlijk te maken....

We hebben het helemaal niet voor het kiezen: ziekte, oorlog, honger, overstromingen, het gebeurt overal en treft iedereen.

De vraag is, of het erg zou zijn wanneer er wat minder mensen zouden zijn ?

Niet jij of ik, maar gewoon: minder mensen in zijn algemeenheid.

En dan afgeleid: is al deze ellende het waard om een relatief klein aantal mensen een paar maanden langer te laten leven ?

Moeilijke vraag. Zeker.

Enzo501 formuleert het persoonlijk, dat betekent nog niet, dat de vraag niet terecht zou zijn. Hoe heilig is een mensenleven ? Wiens mensenleven.. Hoeveel doden is 10% daling van de beurskoersen waard.. hoeveel doden per 100.000 werklozen, die er straks bijkomen. Dit soort vergelijkingen zijn m.i. appels met peren. Je wilt prioriteiten stellen en keuzes maken, maar dat doe je in nood, niet vooraf. En het heeft op zichzelf geen doel. Het virus heeft geen doel. Er is geen natuurwet, dat de mensheid boven een bepaalde bevolkingsdichtheid dood moet. Er zijn gevaarlijke virussen, die loopholes vinden in ons afweersysteem.

Het aantal doden tot nu toe, in vier weken, door dit ene virus, is meer dan 2x zoveel als bij de MH-17 ramp. Daar waren we ook een paar weken zoet mee he.. dit soort dingen hakken erin ! en dit treft iedereen, niet een selecte groep. Net als toen heb je nu de situatie, dat bijna iedereen wel iemand kent, die iemand heeft verloren. Een virus zoals Corona is óók een nationale ramp. En door de medische aard van Corona ben je nu eenmaal moreel verplicht tegenover de bevolking die niet besmet is, om maatregelen te nemen, anders krijg je een veelvoud van het aantal doden, omdat de IC's overlopen.

Zie ook de eerdere discussie over groeps-immuniteit. Flink plan, maar het helpt de kwetsbaren niet bepaald... Zijn die kwetsbaren niet belangrijk ? dat is in feite hetzelfde dilemma. Je kunt er (principieel) voor kiezen om "jawel" te antwoorden. Jij doet dat niet, jij telt de "winstjaren" en de mensen die die jaren zouden hebben geleefd, zijn dus de klos.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: wo maart 25, 2020 2:48 pm 

Reacties: 151
Bekeken: 1741


Rightnow schreef:
Einstein schreef:
Voordat we wéér beginnen met vingerwijzen naar de overheid, die geld zou willen besparen..

Twee interessante getallen uit het Nederlandse nieuws. In Nederland worden 2000 tests per dag gedaan. Bij een steekproef in de ziekenhuizen is gebleken, dat 90% van de patienten die zich met symptomen melden, griep hebben en niet corona. Gevolg van die bevinding en van de schaarste, is dat dokters in Nederland de testen alleen doen, wanneer aannemelijk is dat de patient is besmet. Natuurlijk is 2000 per dag weinig als er dagelijks 500-800 patienten bijkomen. Maar de hele voorraad tests is in januari naar China gegaan. Overal is vraag naar deze testkits, er zijn wereldwijd tekorten aan materialen.. en bedrijven die die hulpmiddelen maken, houden soms de samenstelling onder de pet (bedrijfgeheim). Op dit moment is de beschikbaarheid van tests wereldwijd afhankelijk van 2 (!) bedrijven.

(nu.nl) (Volkskrant)

Wil je toch een overheid de schuld geven, zie ook de discussie in de VS over testen. Wanneer de regering in de VS vier weken geleden de defence production act had ingevoerd, in plaats van 4 dagen geleden, waren de problemen minder geweest, omdat de Amerikaanse regering dan (wellicht?) leveranciers had kunnen dwingen, om bepaalde patenten te delen met andere bedrijven. Overigens heeft de Amerikaanse regering nog niks gedaan met de act. Er is een papier ondertekend.

Zijn die testkits zo bijzonder moeilijk te maken of te laten bijmaken? Het komt mij voor dat het toch meer om PCR machines gaat, en mensen die ze kunnen bedienen. Die staan in instituten en bedrijven - maar wie vraagt of biedt aan om ze in te zetten?

Doet mij denken aan alcohol dat massaal in benzine wordt bijgemengd, terwijl de schappen met alcoholflesjes bij de drogist continue leeg staan.

Zoek de bottleneck.

Ik merk al meer dan 2 weken, dat de schappen leeg zijn bij Etos en Kruidvat voor alcohol-gebaseerde ontsmettingsmiddelen waarmee je handen kunt wassen.

Wat betreft die tests, lees die bronnen in mijn bijdrage ook even voordat je reageert. Bijvoorbeeld die van nu.nl, de bottleneck is daar prima omschreven.

De testkits zijn afhankelijk van meerdere leveranciers. Sommige onderdelen hebben maar 2 fabrikanten, die hun kennis bovendien onder de pet houden. Dit soort dingen zie je vaker in de medische sector. Men maakt gebruik van een bepaalde machtspositie, gedekt door patenten. Er zijn blijkbaar bedrijven, die miljoenen (mogen) verdienen aan deze situatie. Voor bepaalde zeldzame stofwisselingsziekten bij kinderen bestaan medicijnen, die 30.000 euro per week kosten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: wo maart 25, 2020 1:37 pm 

Reacties: 151
Bekeken: 1741


Voordat we wéér beginnen met vingerwijzen naar de overheid, die geld zou willen besparen..

Twee interessante getallen uit het Nederlandse nieuws. In Nederland worden 2000 tests per dag gedaan. Bij een steekproef in de ziekenhuizen is gebleken, dat 90% van de patienten die zich met symptomen melden, griep hebben en niet corona. Gevolg van die bevinding en van de schaarste, is dat dokters in Nederland de testen alleen doen, wanneer aannemelijk is dat de patient is besmet. Natuurlijk is 2000 per dag weinig als er dagelijks 500-800 patienten bijkomen. Maar de hele voorraad tests is in januari naar China gegaan. Overal is vraag naar deze testkits, er zijn wereldwijd tekorten aan materialen.. en bedrijven die die hulpmiddelen maken, houden soms de samenstelling onder de pet (bedrijfgeheim). Op dit moment is de beschikbaarheid van tests wereldwijd afhankelijk van 2 (!) bedrijven.

(nu.nl) (Volkskrant)

Wil je toch een overheid de schuld geven, zie ook de discussie in de VS over testen. Wanneer de regering in de VS vier weken geleden de defence production act had ingevoerd, in plaats van 4 dagen geleden, waren de problemen minder geweest, omdat de Amerikaanse regering dan (wellicht?) leveranciers had kunnen dwingen, om bepaalde patenten te delen met andere bedrijven. Overigens heeft de Amerikaanse regering nog niks gedaan met de act. Er is een papier ondertekend.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: di maart 24, 2020 9:47 pm 

Reacties: 151
Bekeken: 1741


Het verschil is de ernst van de infectie en de snelheid van de ontwikkelingen. Die 10.000 mensen stierven in de late herfst en de winter, over een periode van 3-4 maanden. Deze crisis is een dag of 25 onderweg.. en ja, ik ben het er mee eens hoor, publiceer dat griepcijfer vooral en herinner ouderen eraan, dat vaccinatie moet.. en dring er bij jongeren op aan, dat je gewoon niet met een verstopte neus bij je oma moet gaan dineren. Dat zou een verstandige goede raad zijn. Maar dit soort argumenten, hoe juist en redelijk ook, doen niets af aan de ernst van de situatie rond corona momenteel. Je moet je niet doodstaren op de totale aantallen. Als het daarom zou gaan, kun je het land elk jaar 24/7 op slot doen tussen november en april.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: di maart 24, 2020 9:22 pm 

Reacties: 151
Bekeken: 1741


PeterJKH schreef:
Einstein schreef:
PeterJKH schreef:


Die prognose wordt zelfs wereldwijd niet gehaald. Laat staan alleen in Nederland. Ja, het virus is besmettelijk, maar dat waren er meerdere in de afgelopen decennia. En toen vlogen vliegtuigen gewoon door, waren grenzen open, lagen er geen containers op de weg in België bij de grensovergangen, mochten mensen gewoon ongehinderd naar de stad, enz. En ook toen gingen er gewoon 10.000 mensen dood aan de griep in Nederland. En er waren niet elke avond tellers op de media die bijhielden hoe veel mensen nu weer aan de griep waren overleden, er werd niet heel de avond over gepraat op TV (hooguit dat er een keer een item was dat er te weinig handen aan het bed waren of leraren in de klas omdat veel mensen ziek thuis zaten), maar verder, niks van dat al.

Hmm ja en griep-patienten werden elk jaar wel versleept over provinciegrenzen en de IC's hebben elk jaar wel een moment met te weinig bedden :smile: hoe dom kun je zijn, om de zaak in dit stadium te gaan zitten bagatelliseren.. totale aantallen doden zijn in dit stadium nog onvergelijkbaar, het gaat om het hoge tempo van besmetting en over de mortaliteit. Beide zijn voor COVID-19 ongunstiger en dat maakt dus het verschil met andere corona's, zoals de gewone griep. Lees eens een krant PeterJKH, volg het nieuws.. in plaats van onzin verhalen op te hangen over iets waar je je blijkbaar nog niet in hebt verdiept.


Dat verschil ken ik. Maar het idiote is dat men de slachtoffers daarvan niet wenst te voorkomen, maar dat men wenst te voorkomen dat die slachtoffers allemaal in een bepaalde tijd vallen. En om dat te bewerkstelligen (flatten the curve) perkt men de burgerrechten van de rest van de bevolking voor maanden en maanden in. En die maatregelen, dat voorspel ik je nu, zullen vele andere slachtoffers tot gevolg hebben. Ouderen die eerder sterven door de maandenlange isolatie van vrienden of familie. Psychiatrisch patiënten die (dankzij de bezuinigingen van de afgelopen jaren) niet meer in een instelling verblijven, maar in een zelfstandig appartement met ambulante zorg - alleen krijgen ze die ambulante zorg nu niet meer, want die mag niet bij hen thuis komen. Het zelfmoordpercentage zal stijgen. De overlast van die psychiatrische patiënten voor de omgeving zal stijgen. Mensen die nu gedwongen elke dag 24 uur per dag met hun gezin op de bank zitten, je kan er donder op zeggen dat daar ook narigheid van komt, bommen zullen barsten.

En ga zo maar door. In feite dan ook allemaal slachtoffers van dit corona-verhaal, zelfs al hebben ze zelf het virus niet. Wordt dat ook meegerekend?

Jij pleit ervoor, om helemaal niks te doen ? Je vergeet de problemen die ontstaan als gevolg van het hoge tempo van de besmettingen. Wat dacht je van de ziekenhuis-capaciteit.. Nu al worden kanker-operaties op de lange baan geschoven, omdat er geen IC vrij is voor de nazorg en omdat kankerpatienten kwetsbaar zijn voor besmetting. Ook dat kost doden.

Die isolatie, daar moet men maar doorheen zien te komen. Burgerrechten zijn heel betrekkelijk, bij zaken van leven en dood zoals deze. Als je niks doet, worden kwetsbare mensen in hetzelfde tempo besmet als de rest van de bevolking, wat gevaarlijk is.

Eenzaamheid is natuurlijk triest, maar de meeste ouderen gaan er niet onmiddelijk dood aan. Bij corona kan het in 3 dagen gebeurd zijn, voor een 80-jarige. Dus.. handen wassen, 1.5 meter, kroegen dicht, stadions dicht, bussen schrappen, en bepaalde regels naleven: even niet naar opa en oma, even niet naar je oude moeder, en buren helpen met boodschappen, zodat ze de deur niet uit hoeven en een "beetje op elkaar letten" zoals de regering dat zo eufemistisch uitdrukt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: di maart 24, 2020 8:44 pm 

Reacties: 151
Bekeken: 1741


PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:


Ik sluit me niet af. Het is een akelig virus. Maar meer dan dat is het niet. Net zoals we de afgelopen decennia in onze samenleving al te maken hebben gekregen met meerdere akelige virussen. En ook toen gingen er mensen dood of werden behoorlijk ziek. Maar het leven ging gewoon door. Je was even wat voorzichtiger om niet aangestoken te worden, maar dat was het dan wel. Waarom moet dan nu alles platgelegd, vliegverkeer stil, grenzen dicht, restricties aan bewegingsvrijheid, horeca dicht? Waarom NU wel en TOEN niet? Terwijl er in de afgelopen jaren gewoon meer dan 10.000 mensen in een jaar tijd bezweken aan een virus?

Dus wat er in China gebeurde, nu in Lombardije gebeurt en in Spanje gebeurt elk jaar? Dit virus is extreem besmettelijk en als 1% van de besmette overlijdt vallen er 150000 doden. Gewoon griepje.


Die prognose wordt zelfs wereldwijd niet gehaald. Laat staan alleen in Nederland. Ja, het virus is besmettelijk, maar dat waren er meerdere in de afgelopen decennia. En toen vlogen vliegtuigen gewoon door, waren grenzen open, lagen er geen containers op de weg in België bij de grensovergangen, mochten mensen gewoon ongehinderd naar de stad, enz. En ook toen gingen er gewoon 10.000 mensen dood aan de griep in Nederland. En er waren niet elke avond tellers op de media die bijhielden hoe veel mensen nu weer aan de griep waren overleden, er werd niet heel de avond over gepraat op TV (hooguit dat er een keer een item was dat er te weinig handen aan het bed waren of leraren in de klas omdat veel mensen ziek thuis zaten), maar verder, niks van dat al.

Hmm ja en griep-patienten werden elk jaar wel versleept over provinciegrenzen en de IC's hebben elk jaar wel een moment met te weinig bedden :smile: hoe dom kun je zijn, om de zaak in dit stadium te gaan zitten bagatelliseren.. totale aantallen doden zijn in dit stadium nog onvergelijkbaar, het gaat om het hoge tempo van besmetting en over de mortaliteit. Beide zijn voor COVID-19 ongunstiger en dat maakt dus het verschil met andere corona's, zoals de gewone griep. Lees eens een krant PeterJKH, volg het nieuws.. in plaats van onzin verhalen op te hangen over iets waar je je blijkbaar nog niet in hebt verdiept.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: zo maart 22, 2020 12:32 am 

Reacties: 151
Bekeken: 1741


Raya schreef:
Toch begrijp ik het niet helemaal.

Volgens het RIVM liggen er op dit moment 836 coronaslachtoffers in het ziekenhuis of hebben er in gelegen (en zijn dus alweer naar huis of overleden !)

Maar het lijkt alsof er geen normaal bed meer beschikbaar is en geen arts om andere mensen met hun klachten te helpen, zelfs niet poliklinisch.

Zitten we tegenwoordig dan zo slecht in de ziekenhuisbedden en de artsen en verpleegsters?

Volgens de zorgkaart zijn er toch 301 ziekenhuizen in Nederland. Dat betekent op dit moment gemiddeld slechts ca. 2 coronapatienten per ziekenhuis. Waarom dan dat massale stopzetten van zorg aan andere patiënten die zeer dringend hulp nodig hebben?

https://www.zorgkaartnederland.nl/ziekenhuis

Die pijnlijke keuzes waar je op doelt gaan misschien komen, maar nu nog niet: iedereen die een acute behandeling nodig heeft, komt aan de beurt. Dat bepaalde behandelingen momenteel worden uitgesteld, heeft misschien ook te maken met de veiligheid van die patienten ! Wanneer bijv. iemand met een eerder behandelde kanker voor een periodieke controle naar een ziekenhuis moet, dan stellen ze dat uit, om te voorkomen dat die persoon in aanraking komt met het Corona-virus. Hetzelfde probleem hebben huisartsen, als je kijkt op de RIVM-site dan raadt men daar aan om te bellen. Ik hoorde vandaag van een ziekenhuis in Leiden, wat de bevallingen heeft verplaatst naar een hotel in de stad. Om onveilige situaties te voorkomen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: za maart 21, 2020 7:02 pm 

Reacties: 151
Bekeken: 1741


Ligt aan de faciliteiten, kwaaisteniet.. de IC in Uden draait echt wel volop, er is alleen een quarantaine-tent naast gezet. Het probleem is, er zit op dit moment nog geen plafond in de toename. Het punt is, hoeveel patienten dienen zich aan, 5-10 dagen na nu ? De begrenzende factor bij de hulpverlening is het aantal IC-bedden. Ligt inclusief de hulp uit militaire hoek op 1150+1000=2150 bedden, huidige bezetting is 370+70 per dag erbij, hoor ik net op de radio. voor een opname van 1-3 weken. Wanneer het aantal serieuze probleemgevallen op korte termijn toeneemt en de stijging per dag hetzelfde blijft, loop je tegen een grens op, ongeveer volgend weekend. Dus waar je het ook inricht, er moet beademingsapparatuur aanwezig zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: vr maart 20, 2020 6:44 pm 

Reacties: 151
Bekeken: 1741


Biertje schreef:
Enzo501 schreef:
Lumiere schreef:
Ach er kan zo veel niet totdat je er voor zorgt dat het wel kan

Total lockdown bijvoorbeeld. :)
(On topic)
Juist. Het is heel vreemd dat je geen milieufanaat hoort hoe goed Corona is voor het milieu. Dat is hartstikke verdacht. :yes:

Nou, dat verbaast mij niet hoor.. Het lijkt mij in dit stadium dat iets positiefs toewijzen aan Corona politiek incorrect is.. overigens in dat genre, in ons draadje over duurzaamheid heb ik vorige week in een reactie wel gewezen op het positieve effect van Corona op de CO2-uitstoot. Dat blijkt dus niet zo te zijn (aldus een deskundige op de radio), want mensen gebruiken op dit moment nauwelijks minder energie en de olieprijzen zijn ook nog gedaald. Er is wel minder fijnstof, zwavel, NO2 etcetera en dat komt door de afname van het autoverkeer..
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 13 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling