Het is nu zo maart 07, 2021 12:42 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 59 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Betrouwbare overheid
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za nov 21, 2020 1:01 pm 

Reacties: 2635
Bekeken: 100953


PeterJKH schreef:
Raya schreef:
PeterJKH schreef:


Ik ben het met je eens wat die bezuinigingen betreft. Maar ik vind het ongehoord dat we nu de hele samenleving en de hele economie plat leggen en dan net doen alsof "het virus" de schuld is. Want dat virus maakt weinig slachtoffers ten opzichte van andere virussen. Ik zie tenminste straten vol met kerngezonde, niet zieke mensen hier. Niet alsof de halve samenleving opeens met ademnood thuis ligt te zieltogen. Laat Rutte dan ook eens eerlijk zijn in zijn persconferenties en eerlijk stellen dat niet "het virus", maar de uitkleding van de zorg het probleem is.


We moeten ook niet het virus de schuld geven. We moeten ook niet als domme schapen Rutte en Co aanhoren, want die willen maar al te graag de schuld afschuiven. Ze hebben al een aantal malen gewezen naar de burgers, die zich niet of niet voldoende aan tegenstrijdige regels houden. Want zeg eerlijk, in de bieb moet ik een mondkapje op, maar in de kerk niet, en daar mag ik nog luidkeels zingen ook. Niemand begrijpt het meer. Zelfs Rutte zelf niet!

Neemt niet weg, dat er dan weliswaar relatief weinig mensen aan covid-19 overlijden, maar het zijn er wel heel veel binnen een bepaalde groep van de bevolking. Nu zijn het ouderen en kwetsbaren met onderliggend lijden. Maar denk je eens in dat het onder kinderen van 0 tot 10 jaar zou zijn...

Met "als"-scenario's kan ik weinig. Wel met de realiteit. En de realiteit is dat de mortaliteit van Covid tot nog toe een stuk minder is dan van andere virussen uit het verleden, dat met name mensen met onderliggende kwalen (waaronder veel oude mensen) zijn getroffen en dat de samenleving als geheel vrijwel geen last heeft van het virus, dat 99,9% van de mensen gewoon gezond en wel rondlopen en ik zie dus geen reden om maatschappij, samenleving en economie te binden aan drastische maatregelen.

En tegen de tijd dát er een virus opduikt dat zich met name (b)lijkt te richten op 0-10-jarigen, praten we dan wel weer verder.

De dokters hebben ook geleerd om om te gaan met Corona, er zijn behandelingen, minder doden. Maar dat betekent niet, dat de ziekenhuizen een ongebreidelde epidemie op dit moment aan kunnen.

En wat betreft de toekomst en epidemieen die gevaarlijk zijn voor 10-jarigen: laten we ons gelukkig prijzen. We hebben een les geleerd en we zijn nu beter op voorbereid, zo'n situatie. Dat is overigens niet dankzij jou, Peter.. jij was altijd al degene die aan de rem hing, ook toen de mortaliteit van Covid hoger was. Dus hou eens op met die roze bril en erken de realiteit. Er vallen weer doden, nu op dit moment. Dankzij de hoge aantallen. Dus is het goed dat restaurants en kroegen dicht zijn. Heb je een kroeg ? Jammer dan. De regering hoort het kleinbedrijf te steunen in tijden van gedwongen sluiting. Dat is ook mijn mening, maar tot zover gaat óók mijn solidariteit met jouw problemen. Het is nu november 2020. We kunnen Covid nog niet negeren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr sep 25, 2020 2:00 pm 

Reacties: 2635
Bekeken: 100953


Tsja ik zit niet in de huiskamer bij Omtzigt. Maar Baudet lijkt me een brug te ver.. ik zou me wel kunnen voorstellen, dat Omtzigt dóór wil (zo iemand is het) maar genoeg heeft van de hetzerige stemming tegen hem in brede kringen binnen het CDA.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr sep 25, 2020 1:45 pm 

Reacties: 2635
Bekeken: 100953


Biertje schreef:
baedeker schreef:
HvR schreef:
Mensen (in ieder geval ikzelf) stemmen wel degelijk op partijen, niet op individuen. Vraag iemand wat hij / zij gestemd heeft en het antwoord zal zijn: VVD of SP of PvdA, nooit dat ze op Pietje, Jantje of Marietje gestemd hebben. De meeste kamerleden komen binnen op de slippen van de lijsttrekker en halen zelf nooit genoeg stemmen. De meeste mensen kennen nog geen tien kamerleden bij naam. Individuen komen en gaan, van een partij verwacht ik een bepaalde lijn. Die lijn en standpunten zijn dan ook onderdeel van de onderhandelingen, niet de individuele mening van nummer 16 op de lijst.

Dat is je gevoel. Maar als genoeg mensen een kruisje zetten bij iemand onderaan de lijst, dan wordt duidelijk dat je stemt (of kunt stemmen) op een kamerlid.

Het gaat hier om Omtzigt, en dat is bij uitstek een kamerlid waar mensen specifiek op stemmen, en dan is ook verklaarbaar waarom concurrerende partijen licht werpen op zijn opvattingen.
Ja en? Stelt dat Omtzigt breekt met de fractiediscipline, de partij hem niet meer op de kieslijst zet, denk jij dat Omtzigt dan genoeg tijd heeft om even een nieuwe partij uit de grond te stampen?

Heeft Pieter Omtzigt een eigen partij nodig ?

Maar elke partij zoekt wel eens de randen op. Dan is het koffiedrinken, uitspreken en weer doorgaan. Ik zit niet in de politiek om met iedereen goede vrienden te zijn. Als Kamerlid ben je controleur van de regering. Ze kunnen zeggen wat ze willen, maar ik neem mijn taak serieus. Dat zie je ook bij CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt.”


(Voordewind, CU)

Doe eens lief :) Pieterje mag toch gewoon bij de CU op de lijst ? Twee vliegen in een klap: iemand met naamsbekendheid.. en je verbreedt de achterban ineens met een sloot katholieken ! het zijn gratis extra voorkeursstemmen.. en je hebt er een hardwerkend kamerlid bij.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za aug 29, 2020 10:34 pm 

Reacties: 2635
Bekeken: 100953


Jaa kronkel kronkel.. en hij "heeft aan het Rode Kruis geld overgemaakt" sure :holy: dat hele gezelschap van Grapperhaus, dus iedereen daar moet gewoon alsnog een boete krijgen ! mensen die op die foto te dicht bij anderen staan of zitten ? 390 euro pinggg acceptgiro in de bus. Gelijke monniken gelijke kappen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr jun 26, 2020 11:53 pm 

Reacties: 2635
Bekeken: 100953


PeterJKH schreef:
Lumiere schreef:
LOL! Ach jee Baedeker, jij bent er ook echt zo ééntje die door rood rijdt, aangehouden wordt en dan gaat zitten klagen dat je buurman vorige week ook door rood reed maar geen bekeuring kreeg :hardlachen:

Het is momenteel niet verstandig om grote bijeenkomsten te houden, prima dus dat Remkes daar kordaat tegen optreedt :ok: Jammer dat jij als regressief rechtseling niet in staat bent om een verstandig rechtse burgemeester als Remkes kan waarderen :overjebol:


Gunst. Wat vreemd dan dat de overheid zich daar niet aan houdt, aan die "maatregelen"... Voor vanavond vreesde men in mijn stadje een opkomst van rellende jongeren, en dus was de politie preventief aanwezig. En die agenten kwamen zomaar uit een 8-persoons politiebusje gestapt, met 9 personen (dus eentje had waarschijnlijk krap in het midden gezeten ofzo). En een enkele agent had een mondkapje op. Maar als ik zonder mondkapje op in de stadsbus stap waar 4 andere mensen in zitten, ben ik strafbaar...

Dom van de politie, dat ze daar blijkbaar geen voorschriften voor hebben, maar wat heeft dit te maken met het voorafgaande ?

Je werpt je op als reddende engel, maar ik denk niet, dat het pleidooi van baedeker nog te redden is, d.w.z. om de volksgezondheid in gevaar te brengen door een zooitje anti's de ruimte te geven in de stad, mensen die in feite een feest wilden organiseren, zonder mondkapjes en anderhalve meter. Je kunt alles zeggen van de BLM-demo's, men heeft in elk geval gedacht aan mondkapjes en afstand houden, ook onderweg. Dat kun je van die anti's niet zeggen.

En uiteraard worden die anti's strenger behandeld. Want ze weigeren gewoon te praten over veiligheidsmaatregelen, dat is namelijk het hele punt van hun protest. Men gaat in verzet tegen de wetten, waaraan de demonstratie moet worden getoetst. Wanneer een van moord verdacht persoon luidkeels in de rechtzaal gaat roepen, dat moord gelegaliseerd zou moeten worden dan spreekt dat niet in zijn voordeel.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: do apr 30, 2020 1:53 pm 

Reacties: 2635
Bekeken: 100953


Biertje schreef:
Waarom mag IHC Merwede niet failliet gaan? Blijven we nu bedrijven redden die te goedkoop inschrijven op orders? En over die mensen, hoeveel niet-nederlanders werken daar?
En want vindt de EC hiervan? Dit lijkt mij verboden staatssteun :yes:

https://www.rd.nl/vandaag/economie/kabi ... -1.1658149

Misschien.. om ze uit Chinese handen te houden ? Op 24 januari schreef het AD erover,

Bronnen uit de bankensector geven aan dat een Chinees bedrijf eveneens interesse heeft in de acquisitie van IHC. HAL, grootaandeelhouder van baggeraar Boskalis, en Van Oord en Deme hebben er echter groot belang bij dat IHC niet in het bezit komt van een Chinese concurrent. Daarmee zouden namelijk ook de innovatieve technologie en de kennis van de scheepsbouwer uit Kinderdijk in Chinese handen komen.


https://www.ad.nl/economie/deal-moet-sc ... ~a57f0c22/

De Nederlandse overheid zat daar toen ook aan tafel. Misschien zijn er afspraken gemaakt, voor het geval dat de IHC problemen niet opgelost worden ? Nu kunnen ze het zeker niet oplossen, met de Corona-crisis..

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo apr 22, 2020 9:43 pm 

Reacties: 2635
Bekeken: 100953


Betaald voetbal gaat over geld, d.w.z. sponsors en uitzendrechten en inkomsten van publiek. Bijna iedereen verliest geld momenteel.. vooral wanneer je evenementen organiseert. De UEFA zal door de zure appel heen moeten bijten, net als de organisatie van het songfestival, pinkpop, etcetera. Natuurlijk hoopte de UEFA, dat ze zonder publiek het betaald voetbal hadden kunnen voortzetten. Daar is niet voor gekozen door de overheden in Europa (denk ik nu) omdat teveel mensen voetbal samen kijken.. en een voorstelling van anderhalf uur op TV van over en met elkaar rollebollende dertigers enigszins euuh.. het slechte voorbeeld zou geven, qua social distancing ? Guess ? en de clubs hebben er natuurlijk ook geen zin in.. omdat het heel veel inkomsten scheelt en ze moeten toch leveren. Dat is duur. Alles gaat over geld in de professionele sport.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo apr 22, 2020 5:08 pm 

Reacties: 2635
Bekeken: 100953


biertje schreef:
Waar ik een probleem mee krijg is een dreigende verdere tweedeling. Amateurclubs mogen niet oefenen en geen wedstrijden spelen maar dat gaat mogelijk wel gebeuren met betaald voetbal daar anders de UEFA dreigt met schorsing. Wat zijn dat voor soort praktijken?

Hoho, de competitie begint weer in september.. dat was toch duidelijke taal gisteren, van Rutte ? De UEFA beslist daar helemaal niet over ! Begin april begon de UEFA welliswaar te protesteren tegen het stopzetten van de competities in verschillende landen, het intrekken van tickets voor de EK.. en DDS begon onmiddelijk te mauwen over de UEFA-maffia, maar wanneer je naar meer actuele informatie googlet, zie je eerst tegenvuur van de nationale bonden (16-4)

https://www.telegraaf.nl/sport/11278356 ... voetballen

.. en een terugtrekkende beweging (21-4)

https://www.nu.nl/voetbal/6046295/uefa- ... virus.html

..de soep wordt niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend. UEFA kan het zich niet zomaar veroorloven, de steun van allerlei rijke Europese bonden te verliezen. Italie, Spanje, Frankrijk, GB.. allemaal zwaar getroffen. De UEFA heeft gebluft en is allang gezien op deze kwestie.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: di apr 21, 2020 9:22 pm 

Reacties: 2635
Bekeken: 100953


Mijn recensie.. vandaag heb ik ook onze "betrouwbare overheid" aangehoord. Gemengde gevoelens nu, overwegend negatief..

Zonder testen van onderwijzend personeel is het hele plan sowieso onveilig. Er wordt in elk geval wel meer getest, de laatste weken. Tot 6 april stond het aantal testen per miljoen in Nederland vast op 4200-4400/1M, inmiddels staat het boven 10.000/1M. We doen het op dat gebied overigens slechter dan de VS, die nadert momenteel 12.500/1M, met ongeveer dezelfde uitgangpositie begin april (4800). Er wordt in Nederland veel te zuinig getest, Duitsland doet dat beter, 20.900/1M.

Wat ik niet zo goed snapte aan die persconferentie, is dat Rutte die maatregelen om kinderen naar school te laten gaan en kinderdagverblijven te heropenen, uitsluitend liet verdedigen op grond de vatbaarheid en overdracht van kinderen. En dat hij er niet bij vermeldde, dat hij hier de-facto een groot deel van de Nederlandse economie ook weer laat opstarten.

Wat is het geval.. veel productiebedrijven zijn doorgegaan, maar Nederland is een diensten- en doorvoerland: je krijgt met deze maatregel ook een herstart van bouw, diensten, winkels, expeditie, overheid, kantoren.. Heel veel mensen die nu thuis zitten of (ineffectief) werken, doen dat namelijk óók, omdat ze hun kinderen gewoon niet kwijt kunnen ! Contacten met ouderen zijn verboden.. dus naar opa en oma kunnen de kinderen niet. Als straks de kinderen weer bezig worden gehouden in school en in het kinderdagverblijf, gaan al die mensen vanzelf weer op locatie werken, in plaats van niet, of thuis. Nederland moet straks opletten, of de 1,5 meter regel op alle werkplekken netjes aangehouden wordt.. anders krijgen we een tweede golf.

De economie staat m.i. (te) duidelijk voorop. Ik vraag me af, of Rutte niet teveel risico's neemt: de momenten dat mensen supermarkten bezoeken worden weer geconcentreerd (5 tot 7 uur s'avonds) in plaats van gespreid, zoals het nu is. Het verkeer (tussen volwassenen) zal weer toenemen. Bij de persconferentie werd alleen gesproken over kinderen en ouders, en hun interactie. Niet over de interactie van ouders met ouders en anderen.

Er zal nog heel wat worden geklaagd over dit beleid: over die voetbalcompetitie.. over de horeca, over de evenementen in de zomer.. het komt erop neer, dat Rutte zegt.. amusement, uit eten en kappers voorlopig niet, school en werken wel. Ik denk nu, dat na 28 april het zaakje economisch grotendeels normaliseert, maar de binnenlandse vraag blijft achter lopen. Cultureel en sociaal blijft de "intelligente lockdown" van kracht. Ook dat heeft economische effecten.. maar dat zit dan niet in de vitale sectoren..

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: ma apr 20, 2020 10:13 pm 

Reacties: 2635
Bekeken: 100953


@Enzo je ziet ook iets anders over het hoofd, bedenk ik net.. er wordt momenteel meer getest, oa bij zorgpersoneel. Zou het misschien kunnen zijn, dat er nu méér niet-ernstige Corona-gevallen in de besmettings-aantallen terecht komen ? En dat dat verklaart, waarom er in verhouding minder ziekenhuisopnamen zijn ? Misschien kijk ik met een roze bril hoor, maar het RIVM heeft sinds 6 april meer tests..

"In Nederland kunnen inmiddels vele laboratoria testen of mensen besmet zijn met het coronavirus. Sinds 6 april is het daarom mogelijk om ruimer te testen op COVID-19, maar het blijft belangrijk om verstandig om te gaan met de testcapaciteit."


(RIVM)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: ma apr 20, 2020 9:37 pm 

Reacties: 2635
Bekeken: 100953


Nieuwe pagina, ik quote even de context erbij,

Enzo501 schreef:
Einstein schreef:
Enzo501 schreef:

Het probleem is niet het aantal bedden, maar de personele bezetting. Het niveau van de bezetting op IC's ligt nog altijd op 180% van de normale bezetting .
Dat is uiteraard nog steeds veel te hoog, zeker aangezien het personeel dit een langere periode moet volhouden en dat is niet houdbaar.
Vandaag is het weekendverlof van het virus weer in de cijfers te zien met recordlaagte in de cijfers.
Het is niet de regering die de capaciteit aanstuurt, maar het mag bekend verondersteld worden dat het in de hele keten (vanaf huisartsen en GGD als eerste selectiepunt) zit ingebouwd. En dat doen ze bijzonder efficient. De vraag zou kunnen zijn hoeveel van de 2000 mensen in de oversterfte wellicht gered hadden kunnen worden, maar ik weet dat die vraag in Nederland niet gesteld wordt omdat we iedereen 'een mooie dood' gunnen.


Die vraag mag je best stellen, maar ik zie geen reden om dokters en hun diagnose niet te vertrouwen. Corona geeft een zeer ernstige longontsteking. Wanneer een dokter geen been ziet in een behandeling in de IC voor Corona, dan zal de patient thuis, in de meeste gevallen palliatief moeten worden behandeld. Helaas. De Corona-golf gaat nu onderweg naar beneden, dat verklaart de lagere opnamecijfers, niet zozeer de selectie aan de voordeur.. Jij schijnt steeds maar te veronderstellen, dat het sterftecijfer op kortere afstand mee zou moeten dalen met de epidemie. Dat is niet het geval. Kijk naar de cijfers ! voor bijna alle landen in dezelfde golf als Nederland daalt het aantal nieuwe opnamen ("critical cases") maar blijft het aantal doden wat erbij komt, op een bepaald niveau staan. Mensen liggen geen 6 dagen op de IC, ze liggen er wekenlang, heb ik begrepen uit de Amerikaanse berichtgeving. Kortom, je zoekt er teveel achter, volgens mij. De ziekenhuizen doen wat ze kunnen.. en de marge is momenteel veilig, qua capaciteit. Zie onder. Er is helemaal geen reden, om te veronderstellen, dat er andere criteria worden gehanteerd, of dat er andere intenties in het spel zijn.

Afbeelding
(RIVM)


Het aantal IC patienten volgt precies het scenario, hoe mooi is dat???
Het is opvallend dat het aantal besmettingen wat op en neer gaat de laatste weken (vooral lager in de weekenden), maar dat er feitelijk sinds eind maart geen significante daling is, hooguit een lichte afvlakking. Waar wel een sterke daling is is het aantal IC opnamen, van boven de 100 per dag naar 25-30 per dag.
Wat er veranderd is? Men hield eerst rekening met gemiddeld 10 dagen IC opname en later bleek dat 3 weken te zijn. Dus tenzij de medische noodzaak voor IC opnames veranderd is wordt er anders geselecteerd. Dit is trouwens wat je ook in landen als Italie zag, toen de ziekenhuizen vol lagen zag je nog lange tijd het aantal doden op een hoog niveau liggen. Dit hangt natuurlijk met elkaar samen.

Tsja hoe mooi is zoiets.. die groene lijn is niet de planning, het is de epidemie zelf. Er was een plafond van 1100 bedden in februari, met bijbehorend personeel. Je hebt zelf dat personeel genoemd, als beperkende factor. Bedden en apparatuur kun je bijplaatsen, personeel niet. Volgens bovenstaande curve (die zwarte stippen) hebben we het maximum (de zwarte stippellijn) van onze IC-capaciteit bereikt met de Corona-opnames, in hetzelfde weekend, dat er 1200 extra bedden werden geinstalleerd. Omdat we niet wisten, wat het verloop zou gaan worden. We mogen ons gelukkig prijzen, dat die extra IC-bedden niet hoefden te worden ingezet. Je moet niet net doen, alsof "de minister" of "het RIVM" daar een sturende rol in speelt. Dokters zijn realisten. Ze kennen de situatie in het ziekenhuis, ze zien de conditie van hun patienten. Ze zien ook het gevaar voor die patienten, wanneer je ze gaat verslepen naar een overbelaste IC. Statistiek is een afgeleide van de werkelijkheid, de werkelijkheid wordt niet aangepast aan de statistiek. In hoge nood zijn er maatregelen nodig, daar heb ik zelf een draadje over geopend.. je moet nadenken over dingen waar je eigenlijk niet over wilt nadenken. Maar fase 5 is gewoon niet bereikt in deze golf. Er is geen wettelijke leeftijdsgrens gekomen, de medische diagnose bleef het criterium. De reden, dat zoveel ouderen de klos zijn, is niet dat ze niet opgenomen worden in de IC, maar omdat ze Corona kregen, een onbehandelbare longontsteking. Het virus bepaalt momenteel de agenda.. de groene lijn.. en aan bovenstaande grafiek is m.i. te zien, dat Nederland met de schrik is vrijgekomen. We zijn binnen de groene band gebleven.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: ma apr 20, 2020 8:49 pm 

Reacties: 2635
Bekeken: 100953


Enzo501 schreef:
Einstein schreef:
Enzo501 schreef:

Ja natuurlijk, je kunt simpel op je vingers natellen dat als er dagelijk tussen de 250 en 300 mensen overlijden en zo'n 25 gemiddeld op een IC terecht komen dat alleen kan als er flink geselecteerd wordt. Het aantal leugens dat vooral minister de Jonge in de Tweede Kamer heeft staan verkondigen loopt elke week verder op.

Er is al meer dan een week geen tekort meer aan IC-bedden en beademingsapparatuur, er is dus geen logistieke reden, om te blijven selecteren op niet-medische criteria, zoals leeftijd. Er zijn wel altijd humanitaire reden geweest, om ouderen niet te snel op te nemen in het ziekenhuis. Voor het leeuwendeel van de bewoners van verpleeghuizen is de IC sowieso een eindstation.. de familie kan er niet bij, ook niet in het verpleeghuis.. maar de vertrouwde verzorgenden zijn er natuurlijk wel bij. In een ziekenhuis kent de stervende oudere niemand, en dat is psychisch leed, wat je zo iemand aandoet.

:evendenken: klopt jouw aanname eigenlijk wel, dat die scheve verhouding 250-25 aan selectie moet liggen, en de roze bril van de minister ? Ik geloof helemaal niet dat de politiek dit aanstuurt. Opname in het ziekenhuis is een zaak van dokters en ziekenhuizen. Het zou er ook op kunnen wijzen, dat veel Corona-patienten - juist niet uit de risicogroepen - heel lang aan de beademing liggen in de IC's, vechtend voor hun leven ! Dan komt die 250-300 overeen met een eerdere fase in de epidemie, het aantal patienten wat de IC verlaat (overledenen), loopt sowieso wekenlang achter op de nieuwe opnames.

Het probleem is niet het aantal bedden, maar de personele bezetting. Het niveau van de bezetting op IC's ligt nog altijd op 180% van de normale bezetting .
Dat is uiteraard nog steeds veel te hoog, zeker aangezien het personeel dit een langere periode moet volhouden en dat is niet houdbaar.
Vandaag is het weekendverlof van het virus weer in de cijfers te zien met recordlaagte in de cijfers.
Het is niet de regering die de capaciteit aanstuurt, maar het mag bekend verondersteld worden dat het in de hele keten (vanaf huisartsen en GGD als eerste selectiepunt) zit ingebouwd. En dat doen ze bijzonder efficient. De vraag zou kunnen zijn hoeveel van de 2000 mensen in de oversterfte wellicht gered hadden kunnen worden, maar ik weet dat die vraag in Nederland niet gesteld wordt omdat we iedereen 'een mooie dood' gunnen.


Die vraag mag je best stellen, maar ik zie geen reden om dokters en hun diagnose niet te vertrouwen. Corona geeft een zeer ernstige longontsteking. Wanneer een dokter geen been ziet in een behandeling in de IC voor Corona, dan zal de patient thuis, in de meeste gevallen palliatief moeten worden behandeld. Helaas. De Corona-golf gaat nu onderweg naar beneden, dat verklaart de lagere opnamecijfers, niet zozeer de selectie aan de voordeur.. Jij schijnt steeds maar te veronderstellen, dat het sterftecijfer op kortere afstand mee zou moeten dalen met de epidemie. Dat is niet het geval. Kijk naar de cijfers ! voor bijna alle landen in dezelfde golf als Nederland daalt het aantal nieuwe opnamen ("critical cases") maar blijft het aantal doden wat erbij komt, op een bepaald niveau staan. Mensen liggen geen 6 dagen op de IC, ze liggen er wekenlang, heb ik begrepen uit de Amerikaanse berichtgeving. Kortom, je zoekt er teveel achter, volgens mij. De ziekenhuizen doen wat ze kunnen.. en de marge is momenteel veilig, qua capaciteit. Zie onder. Er is helemaal geen reden, om te veronderstellen, dat er andere criteria worden gehanteerd, of dat er andere intenties in het spel zijn.

Afbeelding
(RIVM)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: ma apr 20, 2020 1:59 pm 

Reacties: 2635
Bekeken: 100953


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
En toch wordt er onderscheid gemaakt naar leeftijd.

Het aantal in gebruik zijnde IC-bedden moet naar beneden, om de lockdown te versoepelen.
DUS discrimineren we op leeftijd, en nemen we minder coronapatienten van boven de 65 jaar op op de IC.

Nee, leeftijdsdiscriminatie, "dat nooit", kan ik mij herinneren als uitspraak van dit kabinet...

Ze worden uberhaupt minder snel in het ziekenhuis opgenomen.

Ja, zo kunnen de cijfers wel dalen en geroepen worden dat de aanpak van het kabinet goed werkt!

Ouderen die door het coronavirus ernstig ziek worden komen minder vaak op de intensive care (ic) terecht. Waar in maart nog ruim een op de drie coronapatiënten op de ic 70 jaar of ouder was, is dat nu één op de vier, blijkt uit cijfers van stichting Nationale intensive care evaluatie (Nice). Dat meldt Trouw.
De opnamecijfers worden door Nice per leeftijdsgroep geregistreerd. Op de ic's was de grootste groep coronapatiënten in maart tussen de 70 en 75 jaar oud. In april zijn de meeste patiënten op de ic een stuk jonger: tussen de 60 en 65 jaar. Van de ruim duizend 80-plussers die de afgelopen twee maanden in een ziekenhuis werden opgenomen met corona zijn er slechts enkele tientallen doorverwezen naar de ic.

Zieke ouderen vaker thuis behandeld
Uit de geregistreerde ziekenhuisopnames die worden bijgehouden door het RIVM blijkt ook dat er überhaupt minder ouderen met het coronavirus in het ziekenhuis belanden. Dat betekent waarschijnlijk niet dat ouderen nu minder vaak ziek worden, maar dat zieke ouderen vaker thuis worden behandeld.https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/ ... vaak-op-ic

Ja natuurlijk, je kunt simpel op je vingers natellen dat als er dagelijk tussen de 250 en 300 mensen overlijden en zo'n 25 gemiddeld op een IC terecht komen dat alleen kan als er flink geselecteerd wordt. Het aantal leugens dat vooral minister de Jonge in de Tweede Kamer heeft staan verkondigen loopt elke week verder op.

Er is al meer dan een week geen tekort meer aan IC-bedden en beademingsapparatuur, er is dus geen logistieke reden, om te blijven selecteren op niet-medische criteria, zoals leeftijd. Er zijn wel altijd humanitaire reden geweest, om ouderen niet te snel op te nemen in het ziekenhuis. Voor het leeuwendeel van de bewoners van verpleeghuizen is de IC sowieso een eindstation.. de familie kan er niet bij, ook niet in het verpleeghuis.. maar de vertrouwde verzorgenden zijn er natuurlijk wel bij. In een ziekenhuis kent de stervende oudere niemand, en dat is psychisch leed, wat je zo iemand aandoet.

:evendenken: klopt jouw aanname eigenlijk wel, dat die scheve verhouding 250-25 aan selectie moet liggen, en de roze bril van de minister ? Ik geloof helemaal niet dat de politiek dit aanstuurt. Opname in het ziekenhuis is een zaak van dokters en ziekenhuizen. Het zou er ook op kunnen wijzen, dat veel Corona-patienten - juist niet uit de risicogroepen - heel lang aan de beademing liggen in de IC's, vechtend voor hun leven ! Dan komt die 250-300 overeen met een eerdere fase in de epidemie, het aantal patienten wat de IC verlaat (overledenen), loopt sowieso wekenlang achter op de nieuwe opnames.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: di apr 14, 2020 8:06 pm 

Reacties: 2635
Bekeken: 100953


Raya schreef:
Het gaat niet om hoe de app er uit ziet, het gaat om wat er met de data gebeurt.

Dat is normaliter goede vraag, als je het hebt over privacy-gevoelige zaken zoals locatie-data, maar ik vraag me af of de overheid überhaupt wel data zou willen behouden, bij een Corona-appje, nadat het voorbij is ? De enorme hoeveelheid data die men nu verzamelt over de Corona-epidemie is maar één tot twee weken relevant, daarna alleen de totalen.. waarom zou de overheid enorme kosten maken, om alle bewegingen van alle Raya's van en naar alle supermarkten permanent te gaan opslaan..

Ik heb nog een argument vóór de app: we zien momenteel "dalende toename" van nieuwe COVID besmettingen. Er is nog geen top van de curve, maar wel een buigpunt. De heropening van (een deel van) de economie is steeds vaker een thema in discussies.. Wat is er tegen, dat de overheid een app beschikbaar wil stellen voor mobiele telefoons, die voor een burger meer bewegingsvrijheid zou toestaan ? Of zo'n maatregel zou werken is wat mij betreft de vraag, maar je kunt toch iets proberen...

En daar komt nog bij.. waarom moeten we roomser dan de paus zijn als het gaat om de overheid, dokters en locatie-data ? We loggen massaal in bij Facebook, Twitter, Instagram, E-bay. Marktplaats, Google, die gedetailleerde data over onze locatie verzamelen én verkopen. Je wordt bijna gedwongen je GPS af zetten om het te voorkomen !

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: ma apr 13, 2020 2:51 pm 

Reacties: 2635
Bekeken: 100953


baedeker schreef:
Einstein schreef:
baedeker schreef:
Zo moeilijk is het volgens mij niet. Polderen gedegenereerd tot een gelijkgeschakeld middenveld. Een beeldvorming waar de toon gezet wordt door een woud aan voorlichters die de leugencultuur omhelzen, en waar de meeste volksvertegenwoordigers volgers zijn. Een staatsomroep van €800 miljoen, vol journalisten die in vrije concurrentie elders nooit aan de bak zouden komen. En ja, Nederlanders laten zich nogal makkelijk dingen aanpraten.

Onderliggend: De uitruil van multiculti en klimaatgekte tegen privileges voor het grootbedrijf. Het is een verdienmodel dat nu door Corona even aan het zicht onttrokken wordt, maar straks gewoon weer voortgezet wordt met zijn nul komma nul interesse voor goed bestuur. Daarvoor moet Rutte zorgen, vandaar dat dat vaasje gespaard wordt.
Yep, het is tijd voor een fris autoritair bewind, met een échte staatsomroep, onder leiding van baedeker. Niet alleen slagbomen bij de grens, een grensmuur is het enige wat helpt tegen de multiculti. President baedeker zal de zakkenvullende kwaliteits-journalisten gewoon dwingen, om voor zijn staatsomroep te werken en alléén de dingen te roepen, die baedeker welgevallig zijn ! Tevens zullen er rechters worden aangesteld, die dat ook doen. Eenheid, dat hebben we nodig in tijden van crisis. Een sterke man. Baedeker is die sterke man. Steunt allen baedeker, leest allen Volk en Baedekerland.

Ik beschrijf Einsteinland, en dan krijg ik dit soort absurde ge-sneer over me heen.
I rest my case.

Owwjeeee.. baedeker begint zich nu toch echt te storen aan sneren in forum-bijdragen.. daar moet natuurlijk wel rekening mee moeten gehouden mensen, allemaal opletten ! Vooral beleefd blijven en met twee woorden spreken tegen dhr. baedeker :gniffel:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: ma apr 13, 2020 2:42 pm 

Reacties: 2635
Bekeken: 100953


baedeker schreef:
Raya schreef:
:evendenken:

Je ziet ook in verschillende landen de kritiek op de leiders toenemen. Alleen krijgt dat niet zoveel aandacht in de media.

Ook in tv-programma's worden vooral politici uit de coalitie uitgenodigd, die uiteraard niets anders doen dan het gevoerde beleid prijzen en zwijgen over de laksheid, de ontkenning en de verkoop van noodzakelijke bescherming aan buitenlanden, terwijl we het zelf zo har nodig hadden.

Vanochtend weer, liep een CDA'ster over van liefde voor de deskundigheid van het RIVM, verzwijgend dat het RIVM begin februari nog doodleuk meldde dat corona helemaal niet zo besmettelijk was, en medeverantwoordelijk voor de verdeling van mondkapjes en ander beschermingsmateriaal, waarbij verpleeg- en verzorgingshuizen buiten de boot vielen. De thuiszorg valt er nog steeds buiten.

Politici en peilingen zijn buiten crisistijd al moeilijk te geloven. In crisistijd je dat maar beter helemaal niet doen.

Zo moeilijk is het volgens mij niet. Polderen gedegenereerd tot een gelijkgeschakeld middenveld. Een beeldvorming waar de toon gezet wordt door een woud aan voorlichters die de leugencultuur omhelzen, en waar de meeste volksvertegenwoordigers volgers zijn. Een staatsomroep van €800 miljoen, vol journalisten die in vrije concurrentie elders nooit aan de bak zouden komen. En ja, Nederlanders laten zich nogal makkelijk dingen aanpraten.

Onderliggend: De uitruil van multiculti en klimaatgekte tegen privileges voor het grootbedrijf. Het is een verdienmodel dat nu door Corona even aan het zicht onttrokken wordt, maar straks gewoon weer voortgezet wordt met zijn nul komma nul interesse voor goed bestuur. Daarvoor moet Rutte zorgen, vandaar dat dat vaasje gespaard wordt.

Yep, weg met het gepolder, het is tijd voor een fris autoritair bewind, met een échte staatsomroep, onder leiding van baedeker. Niet alleen slagbomen bij de grens, een grensmuur is het enige wat helpt tegen de multiculti. President baedeker zal de zakkenvullende kwaliteits-journalisten gewoon dwingen, om voor zijn staatsomroep te werken en alléén de dingen te roepen, die baedeker welgevallig zijn ! Tevens zullen er rechters worden aangesteld, die dat ook doen. Eenheid, dat hebben we nodig in tijden van crisis. Een sterke man. Baedeker is die sterke man. Steunt allen baedeker, leest allen Volk en Baedekerland.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: ma apr 13, 2020 12:48 pm 

Reacties: 2635
Bekeken: 100953


Biertje schreef:
Heft iemand een idee waarom Rutte zo opgehemeld als hoeder van de natie in crisistijd?

Interessante vraag inderdaad, zo zichtbaar is hij niet. My two cents. In tijden van crisis schaart het volk zich sowieso achter de autoriteiten en als de crisis een virus-epidemie is, dat is het volk zelfs afhankelijk van de autoriteiten ! Wanneer er dan geen opstand uitbreekt, doe je het goed. Als mensen zich aan de maatregelen houden, doe je het goed. Voorwaarde is natuurlijk wel, dat je alle ongemak voor de burger goed verkoopt. Kalm blijft, geen paniek veroorzaakt. De problemen niet ontkent, maar wel optimistisch je beleid verdedigt.. geen onzin verkoopt, mensen troost en hoop geeft, en andere rituele communicatie over eensgezindheid: over dat we allemaal in het zelfde bootje zitten.. dat zorg een pluim op de hoed verdient.. kortom, alles wat past bij de rol van een vaderlijke autoriteit. Daarvoor is bij Corona niet zoveel nodig, Rutte hoeft geen Churchill te spelen. We zitten nu 3-4 weken op een trein van maatregelen. Ik denk niet, dat Rutte nu nog zo hard hoeft te werken, want we zitten op een platform. We gaan niet steeds sneller omhoog, maar ook niet duidelijk omlaag. Er zijn geen dagelijkse persconferenties, de dokters en medische instituten bepalen de agenda, de trein rolt door op 60-80% van de IC-capaciteit, zoals de bedoeling was. Het is in Nederland ook niet meer zo, dat de autoriteiten mensen hoeven te onderwijzen. Iedereen snapt wat een stijgende curve is en dat je zo'n curve wilt afvlakken. Hoe dat zou moeten, is er ingestampt, de afgelopen maand: wanneer je een virus hebt wat in kleine waterdruppeltjes zit, hou afstand, hoest in je elleboog, was je handen.. is allemaal bekend bij iedereen, sinds begin maart. Het enige wat Rutte nog hoeft te doen, is zorgen dat mensen vertrouwen houden.. en voor mondkapjes en testen zorgen.

Bij de einddatum heb ik zelf eigenlijk het minste vertrouwen in Rutte. Ik hoor in de media steeds meer geluiden over het einde van de epidemie, dat Rutte met zijn intelligente lockdown toch wel onevenredig veel schade toebrengt aan de economie.. dat het allemaal niet zoveel vaart meer loopt. Ik vrees dat Rutte eind deze maand en in de eerste helft van mei de zaak weer opengooit, tégen de goede raad van deskundigen. Eerst met een zogenaamde 1,5 meter economie, in juni/juli zal dat verwateren en Rutte ? die zal roepen dat die tweede golf lager zal zijn, dat het misschien nog maanden duurt voor we weer mogen vliegen, dat vakanties zijn geannuleerd.. dus dat we die zomervakantie eigenlijk gewoon kunnen doorwerken. Dat zal hij roepen, omdat Rutte een VVD'er is. De economie is onze heilige koe en zeker van de VVD. Of Rutte dan volgend jaar maart de verkiezingen gaat winnen, zal afhangen van (1) het vaccin en (2) de volgende golf en de ernst daarvan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za apr 11, 2020 9:23 am 

Reacties: 2635
Bekeken: 100953


Twee geprivatiseerde OV-bedrijven houden zich goed aan de afspraken, althans dat is in Brabant sinds 20-3 wat ik ervan zie. Zondagdiensten, bussen die eerst niet op zondag reden, rijden nu helemaal niet meer. Ik denk dat dat elders ook zo is. Lastig.. maar heel verstandig !

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr apr 10, 2020 7:14 pm 

Reacties: 2635
Bekeken: 100953


PeterJKH schreef:
Als ik een vakkenvuller moet passeren in een gangetje van 1,20 meter breed, tja.

Dan wacht je even of je loopt eerst ergens anders naartoe. Hoe moeilijk kan het zijn..

Citaat:
En ik leef nog, ben niet ziek, ben niet bang van andere mensen, en ageer alleen maar tegen alle onzinberichten waarmee mensen extra bang worden gemaakt. Kijk om je heen. Ligt je halve straat ziek aan de beademing of in quarantaine? Of zie je vooral mensen die gewoon gezond rondlopen, weliswaar opletten, maar verder geen gevaar vormen?

Ow het lijkt hier ook zomervakantie.. allemaal gezonde vrolijke jonge mensen op straat maar iedereen behalve kinderen onder ca 16 jaar houdt zich aan de 1,5 meter gepaste afstand

Die 1,5 meter maatregel lijkt wel degelijk te helpen tegen de verspreiding.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... ic-cijfers

Ik denk dat het maar goed is, dat er maatregelen zijn genomen en daar mogen we m.i. onze, in dit geval betrouwbare overheid best eens een pluim voor geven. Ja, het kon strenger. Maar (nog) minder streng.. alles vrijlaten en negeren wat jij bepleit, net als bij de Mexicaanse griep.. dan was het met Corona een slagveld geworden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr apr 10, 2020 6:25 pm 

Reacties: 2635
Bekeken: 100953


PeterJKH schreef:
Raya schreef:
PeterJKH schreef:


Mondkapjes helpen in het openbare leven geen zier, dat is al door zowel RIVM als WHO meerdere malen duidelijk gemaakt.


Enzo gaf het al aan: de WHO raadt het wel degelijk aan.

De enigen die het afraden zijn het RIVM en het Kabinet.

Maar dat zijn slagers die hun eigen vlees keuren. Immers, zij moeten verhullen dat zij eind januari en begin februari nog volhielden dat de kans dat het virus ons land zou bereiken uitermate klein was, en zo dat toch zou gebeurenl, het helemaal niet erg was, omdat het helemaal niet zo besmettelijk was.

Er hoefden door de overheid dan ook geen mondkapjes te worden ingekocht, want de markt kon dat zelf makkelijk aan en er zou dus geen tekort ontstaan. Maar als snel bleek anders, en toen moest de burgers worden wijsgemaakt dat voor hen mondkapjes niet hielpen (voor artsen en verpleegkundigen wel, alsof een mondkapje naar het beroep van iemand kijkt) om zo te voorkomen dat er een run zou ontstaan vanuit de bevolking en er helemaal niets over bleef voor de artsen en verpleegkundigen.


En laat je niets wijs maken over het verkeerd gebruiken van mondkapjes, dat het virus zich zou ophopen aan de buitenkant van het kapje en als je dat aanraakt je jezelf alsnog besmet en mondkapjes daarom uit den boze zijn.
Wat denk je van jouw t-shirt of overhemd, waar legio fijne druppeltjes ademtocht op terecht komen, van dezelfde mensen waarvan die druppeltjes op de buitenkant van je mondkapje terecht komen. Als je dan even je t-shirt aanraakt heb je toch hetzelfde probleem?

Waar het om gaat, is dat je risico's wilt beperken, dus vooral inademen van de ademstoot van een ander die mogelijk besmet kan zijn. En daar voldoen mondkapjes prima voor.

Je wordt niet ziek van iemands (droge) adem. Je wordt zelfs niet ziek als je op 50 cm naast iemand staat die niet hoest, niest of anderszins lichaamsvocht de omgeving in verspreid. Het virus verspreidt zicht als iemand neusvocht of speeksel verspreidt. Als je "droog" naast iemand staat, is het heus niet zo dat dat virus opeens een aanloopje neemt, van die ander persoon afspringt en op je schouder landt.

En als iemand wel ineens niest of hoest ? Anyway, onze expert PeterJKH houdt op 10 april 2020 een pleidooi tegen de 1,5 meter gepaste afstand. Wat je terugzegt maakt niks uit, want PeterJKH gaat dan ijskoud door, met dezelfde verhaaltjes. Na leugens over griep, doden en het Corona-virus elders op dit forum. Ik vraag me af wat PeterJKH hiermee precies beoogt.. :evendenken:
Sorteer op:  
Pagina 1 van 3 [ Er voldeden 59 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling