Het is nu wo jun 03, 2020 3:45 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 35 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Ambassadeur is eebn broodje aap.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ambassadeur is eebn broodje aap.

Geplaatst: za aug 24, 2019 3:10 pm 

Reacties: 433
Bekeken: 32931


baedeker schreef:
"Brazilië brandt" zegt staatsomroep filiaal nieuwsuur.

Wat zegt Ronald? Don't Panic: Amazon Burning Is Mostly Farms, Not Forests
Wat zegt NASA?

it is not unusual to see fires in Brazil at this time of year due to high temperatures and low humidity. Time will tell if this year is a record breaking or just within normal limits.


Weer een broodje aap, betaald van de €800 soepsidie voor de staatsomroep.
Kan dat nou eens een keer afgelopen zijn?

Onzin. Het is een prima artikel bij de NOS, met de kennis van dat moment. Telegraaf kwam overigens ook met een dergelijk alarmerend bericht. De NOS baseerde de kop boven het verhaal op berichtgeving elders, die misschien prematuur was.. maar er is wel degelijk een probleem in Brazilië ! Twee derde van het artikel bij de NOS gaat over dat probleem, namelijk het beleid van jouw geestverwant op dit gebied, dhr. Bolsonaro.

NASA heeft gelijk, het is nog maar af te wachten, of er dit jaar een record wordt gevestigd.. maar lees ook de rest van het artikel bij de NOS: de Braziliaanse regenwouden worden minder goed beschermd dan voorheen, omdat Bolsonaro de regels voor ontbossing heeft versoepeld. De reden dat mensen bos platbranden in Brazilië is puur economisch. Het maakt landbouwgrond vrij.

Je reageert net als Trump op onwelgevallig nieuws: er mag niets van kloppen, en moet dus nepnieuws zijn. Je commentaar leidt de aandacht af van het echte probleem wat in het artikel bij de NOS wordt besproken, namelijk meneer Bolsonaro en zijn struisvogelbeleid. Hopelijk valt ie spoedig..

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ambassadeur is eebn broodje aap.

Geplaatst: vr jul 12, 2019 6:28 pm 

Reacties: 433
Bekeken: 32931


Nou, zo te lezen is PeterJKH door zijn antwoorden heen.. althans hij klaagt bij kwaaisteniet over gebrek aan argumenten, terwijl hij bijdrage #393 ervoor, waarin zijn opponent wel degelijk een aantal argumenten noemt, twee dagen laat staan.

Zie verder de links aldaar over de toenemende arbeidsparticipatie van immigranten. In tijden van schaarste op de arbeidsmarkt gaat je verhaaltje gewoon niet op, ex-asielzoekers gaan voor een permanente vergunning in verband met werk.. en mensen uit de oostelijke EU-landen komen speciaal hiernaartoe om te werken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ambassadeur is eebn broodje aap.

Geplaatst: di jul 09, 2019 9:52 pm 

Reacties: 433
Bekeken: 32931


PeterJKH schreef:
Einstein schreef:
.
PeterJKH schreef:


Sure… dat is ook de reden dat zo veel immigranten vanuit Griekenland of Italië naar Nederland, Duitsland, Zweden enz. wensen door te reizen. Heeft natuurlijk helemaal niks met ons sociale stelsel te maken. Die mensen willen gewoon héél hard werken en dat kan alléén in Nederland, Duitsland of Zweden, en niet in Griekenland, Italië of Spanje...
Je zegt nou wel "sure".. Je doet alsof die redenering absurd zou zijn... maar.. er zit wel degelijk wat in ! Nederland, Zweden en Duitsland groeien nu eenmaal economisch sneller dan Griekenland, Italie en Spanje. Vandaar dat hier meer kans is op werk :) er zijn nog wel meer redenen, die met werk te maken hebben. Polen en Roemenen komen hierheen omdat er een structureel tekort is aan laaggeschoolde werkkracht in Nederland.Daar is helemaal geen tekort aan. Alleen worden ze niet gewaardeerd en in vaste dienst genomen. Genoeg ervaren productiemedewerkers bijvoorbeeld die thuis zitten omdat in de afgelopen 10-20 jaar hun werk is uitbesteed aan lagelonenlanden of Oost-Europa.

Ow het wordt zéér gewaardeerd hoor, alle handen aan het bed zijn welkom tijdens de oogst. Dit is een kapitalistisch land, sorry. Seizoensarbeid is iets anders dan een vast contract en wanneer men een vast contract wil, dan solliciteert men niet bij een aspergeboer. Dat is zinloos. Wanneer een bedrijf goedkoper kan produceren, zal het dat niet nalaten.. overigens is het al 50 jaar zo, dat "wij Nederlanders" niet zo erg te porren zijn voor seizoensarbeid in het Westland. Van Hans Wiegel hoorde je al dat verhaal, over luie werklozen, die geen asperges wilden steken. Hoe zou dat nou komen ? wat daar gebeurt is uitbuiting. Onderbetaling. Het is niet te doen als je uit een Euro-land komt.. maarja, de Zloti.. de Forint.. dan is het te doen om in Euro's te verdienen, zelfs als je ca de helft van het minimumloon krijgt. En je krijgt niet alle loon: de huisvesting.. men laat dat door huisjesmelkers in Voorburg faciliteren.. voor 50 euro per week inhouding op het loon huurt een Pool 1/22 vakantiehuisje.. er is alleen plaats voor 1 bed. Fijne bedrijfstak, die zo goed voor zijn mensen zorgt. Tijd dat die Westland-zakkenvullers met hun 703,6 miljoen kilowattuur energiebehoefte eens plaats maken voor windmolens (dat vind ik dan weer)

Citaat:
En wat de migranten betreft is allang bekend dat die via de migranten-tamtam (lees: migranten die al in Nederland of Duitsland zijn aangekomen) worden geïnformeerd dat ze hier gewoon een heel huis krijgen, gratis en voor niks, en elke maand een inkomen, gratis en voor niks, en dat er zo goed als geen eisen worden gesteld. En dus willen ze gráág naar Nederland.

Om voorrang te krijgen op een wachtlijst zul je wel éérst door de IND erkend moeten worden als vluchteling. Maar goed, dat is een beetje soft natuurlijk. Je kunt beter de ID's controleren aan de grens, kinderen scheiden van ouders en gevangen zetten, de IND razzia's laten verrichten op zoek naar illegalen, en een muur bouwen rond het land.

Citaat:
Bovendien, als ze zó graag hier allemaal héél hard willen werken, waarom zit dan meer dan 70% structureel in de bijstand en gaat er ook niet meer uit komen waarschijnlijk?

Die had ik al 2x eerder gedebunkt en je herhaalt het nu voor de 5e keer, maar je weet dat het CBS meldt dat van de mensen met een immigratie-achtergrond - óók de niet-westerse - inmiddels meer dan 60% aan het werk is..

(CBS)

viewtopic.php?f=2&t=9540&p=489314&hilit=bijstand#p489314
viewtopic.php?f=2&t=9527&p=489727&hilit=bijstand#p489728

Een herhaalde leugen werkt alleen wanneer er nog geen fact check is gedaan. Daarna is het :gaap:

En je moet jezelf eens updaten. Je leeft in een soort virtuele werkelijkheid, met foute cijfers en niet-bestaande constructies, die is aangepast aan je politieke standpunten. Met zoiets ga je op je bek als je probeert aan een debat deel te nemen ! Lees eens een krant. Er is een tekort aan arbeidskrachten in steeds meer bedrijfstakken.. de mensen zijn niet aan te slepen.

Citaat:
Als die mensen zó graag hier héél hard willen werken, waarom doen ze dan zélf de moeite niet de taal te leren, kwalificaties te krijgen voor de arbeidsmarkt, te integreren? Integreren is een Werkwoord, weet je, daar moet je zélf actief moeite voor doen, niet verwachten dat het samen met je uitkeringscheque in je brievenbus valt.

Wie vertelt jou, dat "die mensen" dat niet doen en passief zich blijven vervelen achter de geraniums ? Bekijk het eens positief: de taal leren op je werk integreert sneller. Dus is het maar goed, dat de jeugdwerkloosheid afneemt :)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ambassadeur is eebn broodje aap.

Geplaatst: di jul 09, 2019 7:09 pm 

Reacties: 433
Bekeken: 32931


.
PeterJKH schreef:
Kwaaisteniet schreef:
(..)
Buitenlandse immigranten komen ook niet naar ons land om er een uitkering te krijgen. Over het algemeen komen ze, afgezien van de buitenlandse studenten, naar hier om er te werken en zodoende de kost te verdienen.
Andere categorieën zijn o.a. de buitenlandse expats, en de huwelijksmigranten.


Sure… dat is ook de reden dat zo veel immigranten vanuit Griekenland of Italië naar Nederland, Duitsland, Zweden enz. wensen door te reizen. Heeft natuurlijk helemaal niks met ons sociale stelsel te maken. Die mensen willen gewoon héél hard werken en dat kan alléén in Nederland, Duitsland of Zweden, en niet in Griekenland, Italië of Spanje...
Je zegt nou wel "sure".. Je doet alsof die redenering absurd zou zijn... maar.. er zit wel degelijk wat in ! Nederland, Zweden en Duitsland groeien nu eenmaal economisch sneller dan Griekenland, Italie en Spanje. Vandaar dat hier meer kans is op werk :) er zijn nog wel meer redenen, die met werk te maken hebben. Polen en Roemenen komen hierheen omdat er een structureel tekort is aan laaggeschoolde werkkracht in Nederland.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ambassadeur is eebn broodje aap.

Geplaatst: di apr 02, 2019 9:34 pm 

Reacties: 433
Bekeken: 32931


Rechts-populist baedeker klaagt over frames :luidlachen:

baedet schreef:
in de hoop op een volgende Volkert.


... :bye:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ambassadeur is eebn broodje aap.

Geplaatst: di apr 02, 2019 6:26 pm 

Reacties: 433
Bekeken: 32931


baedeker schreef:
De linkse krant NRC doet weer aan agitprop.
Baudets Franse partners vinden ‘boreaal’ te ver gaan”

Jean-Philippe Tanguy – nummer drie op de lijst voor de Europese verkiezingen en rechterhand van partijleider Nicolas Dupont-Aignan – die de krant te woord stond, hekelt die lezing. Dat meldt hij zaterdag in een perscommuniqué. Volgens Tanguy zijn zijn woorden uit het verband getrokken. Hij is ‘verbijsterd’ over het verslag. “De strijd van Thierry Baudet is vreemd aan extremisme.” Baudet verwees volgens hem met zijn boreaal-opmerking’ naar ‘Noord-Europa’. “Mijn hele bedoeling was te beweren dat de heer Baudet niet kan worden verdacht van ideologische banden met extreem-rechts.”


Weer een misser van de zogenaamde kwaliteitskrant NRC.
:misselijk:

Oguttegutte gut baedeker ziet weer agit-prop in de NRC.. Ik doe er maar wat agit non-prop overheen, omdat je weer dingen zit te ontkennen die gewoon waar zijn.. ik begin hier niet over fascisme, maar extreem-rechts is Baudet bepaald niet vreemd,

https://www.google.com/search?q=Baudet+Erkenbrand

"Uit onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut, uitgevoerd in opdracht van de Anne Frank Stichting, blijkt dat extreemrechtse organisatie en extreemrechtse denkbeelden steeds meer ruimte in het maatschappelijk en politiek debat krijgen.

Zo stellen onderzoekers in het donderdag gepubliceerde rapport dat PVV en Forum voor Democratie (FVD) de extreemrechtse samenzweringstheorie dat er sprake zou zijn van een bewuste strategie van 'omvolking' van de Nederlandse samenleving verspreiden.

Het gaat bij deze 'omvolkings'-theorie om de overtuiging dat er sprake is van een bewuste strategie om tot een vernietiging van de autochtone blanke Europese bevolking te komen."


(Nu.nl december 2018)

Zoals je weet, is deze walgelijke omvolkings-theorie ook gebruikt door de aanslagplegers in Christchurch. De bewering, dat immigranten een dergelijke strategie zouden hanteren, is naar mijn mening een vorm van oorlogshitserij, die verboden zou moeten worden, of gekwalificeerd als haatzaaien.

Citaat:
Baudets Franse partners vinden ‘boreaal’ te ver gaan

Verbaast me niks.... in Frankrijk kennen ze die term nog.. van Le Pen senior, een holocaust ontkenner.

(Wiki - Boreaal - politieke term)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ambassadeur is eebn broodje aap.

Geplaatst: do maart 21, 2019 10:37 pm 

Reacties: 433
Bekeken: 32931


Ah Asha

snotfucking engnek wow :turn: toch weer twee nieuwe woorden..

Misschien een beetje teveel geframe voor rechtsneus baedeker ?

Overigens als avatar is ze ongeschikt, ik ben het inhoudelijk niet met haar eens.. ze passeert mij links met

"Baudet is geen frisse vent, en hij hoeft niet netjes gefeliciteerd te worden: hij moet bekritiseerd en bestreden worden en onmiddellijk een cordon sanitaire aan zijn broek krijgen"

Klaver feliciteert Baudet in elk geval en dat is terecht. Je erkent een verkiezingsuitslag en daarná begint de strijd. Cordons leggen rondom Baudet lijkt me dus geen goed idee... Laat Thierry maar gewoon meepraten, links wacht wel tot hij op zijn bek gaat met iets. En dan kan een cordon altijd nog..

Kortom.. nee dank, Asha is me wat te paniekerig als avatar-plaatje... ik hou Greta erin

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ambassadeur is eebn broodje aap.

Geplaatst: do maart 21, 2019 9:41 pm 

Reacties: 433
Bekeken: 32931


Ja echt vies links he, die Einstein.... maar vertel eens baedeker, waarom zou ik ineens over jouw Volkert-analogie moeten meepraten ? je nieuwe gebedsmolentje, met 4 bijdragen deels dubbel en Volkert 4x ten tonele gevoerd, is m.i. een doorzichtige poging om een discussie af te kappen over het onfatsoen van Baudet, tijdens de provinciale verkiezingen van 2019.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ambassadeur is eebn broodje aap.

Geplaatst: do maart 21, 2019 9:00 pm 

Reacties: 433
Bekeken: 32931


Ja joh, de pers is de vijand van het volk he :leugens:

Enne.. wat bedoel je nou met je Volkert-Volkert-Volkert-Volkert mantra ? een nieuw gebedsmolentje ? Zo snel mogelijk naar bijdrage #380 ? of zit je je echt te verheugen op de moord op Baudet door extreemlinks .. met als gevolg de definitieve rechts-populistische machtsovername ? onze Thierry vermoord door de linkse elite ! Schande ! Demonisering ! wekenlang verongelijkte plaatsvervangende slachtoffers op de buis.. en Geertje casht 40 zetels bij de verkiezingen. Zou zomaar kunnen gebeuren !

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ambassadeur is eebn broodje aap.

Geplaatst: do maart 21, 2019 11:18 am 

Reacties: 433
Bekeken: 32931


Raya schreef:
Einstein schreef:
Raya schreef:Denk jij nu echt, dat jij gebonden bent aan een overeenkomst die jouw buurman met een ander aangaat???

Hout toch eens op over Utrecht. Je kunt je vraagtekens zetten bij het fatsoen, daar hebben we het al over gehad, maar dat betekent niet dat een besluit van anderen ineens wet worden voor Baudet of wie dan ook!
Tja ik stel inderdaad enige vragen bij het fatsoen van Thierry Baudet. En nee Baudet was inderdaad niet aanwezig, bij overleg maandag. Het is namelijk het type kamerlid, wat liever niet meevergadert, ook niet op doordeweekse werkdagen. Meneer Baudet is géén discussie aangegaan met zijn collega's, meneer Baudet heeft geen standpunt verdedigd.. meneer Baudet drukte zijn snor op maandag ! En nog diezelfde avond staat meneer Baudet in het Kurhaus te trompetteren over laks immigratiebeleid.. kijk maar naar Utrecht mensuhh.. ,Als wij woensdag niet kiezen voor een andere koers, gaat dit veel vaker voorkomen. Dan zal Nederland nog veel verscheurder raken.’’

(AD)

En in alle andere landelijke kranten.. en incasseren maarrrr..


Dus er was geen wet, noch een afspraak met Baudet en Baudet had de vrijheid om zijn campagne voort te zetten, hoe onfatsoenlijk jij en ik dat ook vinden.

Het is niet anders. Je kunt mensen niet ergens van beschuldigen als zij zich er niet schuldig aan hebben gemaakt. De enige regels die Baudet zou hebben overtreden zijn fatsoensregels, maar fatsoensregels liggen ook niet vast en zijn dus ook geen regels, geen afspraken. Wat de een onfatsoenlijk vindt kan een ander doodnormaal vinden. Ik vind boeren laten aan tafel onfatsoenlijk, maar er zijn culturen waar het juist een blijk van waardering is voor het eten. Zo zie je maar weer.


Jij en ik ? Ah ! jij vindt het dus óók onfatsoenlijk gedrag :) dank, dat wilde ik even bevestigd zien :)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ambassadeur is eebn broodje aap.

Geplaatst: do maart 21, 2019 11:13 am 

Reacties: 433
Bekeken: 32931


baedeker schreef:
Hoe komt het toch dat de staatsomroep een ambtenaar in dienst heeft die geacht wordt ons professioneel en enigszins neutraal te informeren, maar alleen maar van dit soort zurige taal kan uitkramen?

Jij pleit voor ontslag ? :fluiten:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ambassadeur is eebn broodje aap.

Geplaatst: do maart 21, 2019 1:46 am 

Reacties: 433
Bekeken: 32931


Raya schreef:
Einstein schreef:
Raya schreef:
Ze hebben contact met elkaar gehad, maar daaruit vloeit geen wet voort. Baudet heeft laten weten niet mee te doen met het stillegen van de campagne. Dus NIET ALLE partijen hebben zich aangesloten. En Baudet had geen enkele plicht om tegen zijn wil de campagne stil te leggen!

Nederland hoeft geen wetten in te voeren, om verkiezingscampagnes te pauzeren. Dat soort dingen worden niet formeel overeengekomen, het zijn stilzwijgende overeenkomsten na een tragische gebeurtenis.. en het verloopt altijd nogal voorspelbaar. Wanneer er een treinongeluk gebeurt met tientallen doden gaat de campagne ook op slot, uit respect. Minstens 48 uur. Er zitten op dit moment tientallen Utrechters bij de slachtofferhulp.. en die mensen hebben wel wat anders aan hun hoofd dan verkiezingen. Nu nog steeds. En we praten over maandagavond, dinsdagochtend.. Verbazingwekkend, dat jij Baudet steunt in deze kwestie.. je zou beter moeten weten !Denk jij nu echt, dat jij gebonden bent aan een overeenkomst die jouw buurman met een ander aangaat???

Hout toch eens op over Utrecht. Je kunt je vraagtekens zetten bij het fatsoen, daar hebben we het al over gehad, maar dat betekent niet dat een besluit van anderen ineens wet worden voor Baudet of wie dan ook!
Tja ik stel inderdaad enige vragen bij het fatsoen van Thierry Baudet. En nee Baudet was inderdaad niet aanwezig, bij overleg maandag. Het is namelijk het type kamerlid, wat liever niet meevergadert, ook niet op doordeweekse werkdagen. Meneer Baudet is géén discussie aangegaan met zijn collega's, meneer Baudet heeft geen standpunt verdedigd.. meneer Baudet drukte zijn snor op maandag ! En nog diezelfde avond staat meneer Baudet in het Kurhaus te trompetteren over laks immigratiebeleid.. kijk maar naar Utrecht mensuhh.. ,Als wij woensdag niet kiezen voor een andere koers, gaat dit veel vaker voorkomen. Dan zal Nederland nog veel verscheurder raken.’’

(AD)

En in alle andere landelijke kranten.. en incasseren maarrrr..

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ambassadeur is eebn broodje aap.

Geplaatst: wo maart 20, 2019 9:41 pm 

Reacties: 433
Bekeken: 32931


Raya schreef:
Ze hebben contact met elkaar gehad, maar daaruit vloeit geen wet voort. Baudet heeft laten weten niet mee te doen met het stillegen van de campagne. Dus NIET ALLE partijen hebben zich aangesloten. En Baudet had geen enkele plicht om tegen zijn wil de campagne stil te leggen!

Nederland hoeft geen wetten in te voeren, om verkiezingscampagnes te pauzeren. Dat soort dingen worden niet formeel overeengekomen, het zijn stilzwijgende overeenkomsten na een tragische gebeurtenis.. en het verloopt altijd nogal voorspelbaar. Wanneer er een treinongeluk gebeurt met tientallen doden gaat de campagne ook op slot, uit respect. Minstens 48 uur. Er zitten op dit moment tientallen Utrechters bij de slachtofferhulp.. en die mensen hebben wel wat anders aan hun hoofd dan verkiezingen. Nu nog steeds. En we praten over maandagavond, dinsdagochtend.. Verbazingwekkend, dat jij Baudet steunt in deze kwestie.. je zou beter moeten weten !

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ambassadeur is eebn broodje aap.

Geplaatst: wo maart 20, 2019 8:06 pm 

Reacties: 433
Bekeken: 32931


baedeker schreef:
Einstein schreef:
baedeker schreef:
Niks ongeschreven spelregel. Als er consensus is dat de campagne moet worden stilgelegd, dan spreken partijen af de campagne stil te leggen. Die consensus was er niet, dus geen afspraak, geen agreement, niks. Wat we wél hebben is een hoop geblèr van hypocriete opportunisten die een paar dagen geleden nog vol op het orgel gingen, omdat dat wél in het straatje pastte. Van lieden die medeverantwoordelijk zijn voor open grenzen, ongecontroleerde immigratie, falend justitieapparaat en bezuinigingen op veiligheid ... en nu zich een daaraan gerelateerde incident voordoet graag de campagne stilzetten. De kiezer moet maar voor de TV gaan zitten kijken hoe Rutte zijn toneelstukje "redder des vaderlands" opvoert. Ik ben blij dat er één partij is die zich niet voor die onzin leent.
Meten met twee maten ! omdat ik me boos maak ivm Christchurch, waar jij mij onmiddelijk van profiteren beschuldigde.. mag ik dat nu ineens wel (!?), maarrrr Thierry Baudet mag dan óók vol op het orgel op dezelfde dag over een aanslag in Nederland, ondanks dat de verkiezingscampagnes waren stilgelegd. Een weinig consequente houding en nogal hypocriet. Wanneer jij van mening bent, dat men na een aanslag geen politieke conclusies mag trekken, moet je dat óók niet doen na Utrecht.

In onze discussie over Christchurch heb ik het nergens gehad over verkiezingen stilleggen. Jij deed dat toen niet en nu wel, omdat het nu in je straatje past. In die discussie wilde je het woord "oorlog" verbieden. Niet voor de seriële oorlogsverwijzingen bij Fortuyn, niet voor de EU met zijn doorlopende "nationalisme is oorlog" narratief, en niet voor Greta. Maar wél voor Wilders, omdat het in je straatje past.
Dus als je het hebt over "meten met twee maten", dan raad ik je aan echt eerst bij jezelf te rade gaan.

Dikke mist zoals gewoonlijk. Greta heeft er NIKS mee te maken, de EU ook niet. Je probeert het onderwerp om te gooien. Dat stilleggen van verkiezingen ging niet over Christchurch, maar over Utrecht. Je moet me geen woorden in de mond leggen... meneer Baudet, die schaamteloos gebruik maakte van de radiostilte van andere partijen maandag en dinsdagmorgen, om allerlei dingen te roepen over Utrecht, die op dat moment nog onderzocht werden. En op een moment, dat er zwaargewonde slachtoffers in het ziekenhuis lagen. In de loop van de dag werd besloten de campagne weer te starten, maar om dat "respectvol en terughoudend" te doen. De enigen die zich gisteravond daar niet aan hielden waren Baudet en Wilders, die gingen vol op het orgel. Dit alles was gewoon nieuws,

(AD)
(AD)

Mijn bezwaar tegen oorlogsretoriek van nationalisten staat recht overeind. Zeker als we praten over Christchurch ! Ik vind het dreigen met oorlog door nationalisten beangstigend. En het gebeurt steeds vaker en steeds indringender. Het lijkt alsof de nationalisten steeds verder radicaliseren. De dader van Nieuw Zeeland heeft van de daken geschreeuwd, dat hij een oorlog tegn de islam wil. Zijn aanslag was omlijst met 74 pagina's propaganda.. met termen als vervanging, omvolking, invasie.. en de slachtoffers waren onschuldige burgers. Dus doe nou niet, alsof je niet begrijpt wat ik bedoel met oorlog..

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ambassadeur is eebn broodje aap.

Geplaatst: wo maart 20, 2019 3:53 pm 

Reacties: 433
Bekeken: 32931


baedeker schreef:
Biertje schreef:
Einstein schreef:
Het gaat in de kwestie waar we over praten niet om vrije meningsuiting of niet, Raya... jij bent duidelijk niet op de hoogte van de ongeschreven spelregels rondom verkiezingen. Wanneer een campagne even niet hoorbaar is, dan moet dat een gezamenlijke keuze zijn. Even niks zeggen, uit respect voor slachtoffers en patienten.. dan zeggen ze even niks. Gaat iemand daar doorheen fietsen, al is het nog zo lawaaiig met alle discussies op internet, dat maakt niet uit. Het wordt gezien als ongelijk speelveld. Baudet zat gewoon fout.
Een ongeschreven spelregel staat voor mij gelijk als een gentlemen's agreement en meer niet. Het is dus niet bindend en afdwingbaar.

Niks ongeschreven spelregel. Als er consensus is dat de campagne moet worden stilgelegd, dan spreken partijen af de campagne stil te leggen. Die consensus was er niet, dus geen afspraak, geen agreement, niks. Wat we wél hebben is een hoop geblèr van hypocriete opportunisten die een paar dagen geleden nog vol op het orgel gingen, omdat dat wél in het straatje pastte. Van lieden die medeverantwoordelijk zijn voor open grenzen, ongecontroleerde immigratie, falend justitieapparaat en bezuinigingen op veiligheid ... en nu zich een daaraan gerelateerde incident voordoet graag de campagne stilzetten. De kiezer moet maar voor de TV gaan zitten kijken hoe Rutte zijn toneelstukje "redder des vaderlands" opvoert. Ik ben blij dat er één partij is die zich niet voor die onzin leent.

Meten met twee maten ! omdat ik me boos maak ivm Christchurch, waar jij mij onmiddelijk van profiteren beschuldigde.. mag ik dat nu ineens wel (!?), maarrrr Thierry Baudet mag dan óók vol op het orgel op dezelfde dag over een aanslag in Nederland, ondanks dat de verkiezingscampagnes waren stilgelegd. Een weinig consequente houding en nogal hypocriet. Wanneer jij van mening bent, dat men na een aanslag geen politieke conclusies mag trekken, moet je dat óók niet doen na Utrecht.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ambassadeur is eebn broodje aap.

Geplaatst: wo maart 20, 2019 9:42 am 

Reacties: 433
Bekeken: 32931


Sociale media - zoals dit forum - zijn een leuk discussieplatform, maar geen officieele campagne met een paar miljoen eyeballs, zoals gisteren bij de debatten en op het NOS-journaal.

Raya schreef:
En daarbij: is wat de één vindt automatisch wet voor de ander omdat jij het met die éne eens bent en niet met die ander? Zo werkt het niet in Nederland, hoor! Laten we dat soort dictaturen maar ver van onze landsgrenzen houden.
Als Baudet of wie dan ook verder wil met campagne voeren, kan ieder Kiezer daar zelf op reageren door juist daarom niet op Baudet te stemmen. Of juist wel, want dit is een vrij land. Nog wel, maar als ik het allemaal zo lees, wat sommigen betreft niet lang meer. Mensen kunnen elkaar nog steeds zelf vertellen en duidelijk maken wat zij onder fatsoen verstaan.

Het gaat in de kwestie waar we over praten niet om vrije meningsuiting of niet, Raya... jij bent duidelijk niet op de hoogte van de ongeschreven spelregels rondom verkiezingen. Wanneer een campagne even niet hoorbaar is, dan moet dat een gezamenlijke keuze zijn. Even niks zeggen, uit respect voor slachtoffers en patienten.. dan zeggen ze even niks. Gaat iemand daar doorheen fietsen, al is het nog zo lawaaiig met alle discussies op internet, dat maakt niet uit. Het wordt gezien als ongelijk speelveld. Baudet zat gewoon fout.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ambassadeur is eebn broodje aap.

Geplaatst: di maart 19, 2019 11:57 pm 

Reacties: 433
Bekeken: 32931


Hoe zouden partijen moeten reageren ? Het onderzoek is twee keer 180 graden gedraaid. De meeste partijen zijn op dit moment van mening dat stilte gepast is, omdat er slachtoffers zijn gevallen. Net zoals men indertijd bij de moord op Pim Fortuyn meende, dat stilte gepast was.

Je gaat ook voorbij aan de kern van het probleem: Baudet ging door met zijn campagne, de anderen niet. Juist op zo'n moment het nieuws pakken is respectloos.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ambassadeur is eebn broodje aap.

Geplaatst: di maart 19, 2019 5:51 pm 

Reacties: 433
Bekeken: 32931


Raya schreef:
Einstein schreef:
Raya schreef:
De campagnes zijn niet stopgelegd. Officieel wel, maar in werkelijkheid niet.

In jouw werkelijkheid niet nee.. de echte werkelijkheid was gisteren nog anders,

"Alle politieke partijen, met uitzondering van Forum van Democratie, schorten de verkiezingscampagne in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op vanwege de aanslag van maandagochtend in Utrecht."

(nu.nl)

"Reactie De Telegraaf

Naar aanleiding van de ingrijpende gebeurtenissen in Utrecht heeft De Telegraaf besloten in de krant van dinsdag geen politieke advertenties te plaatsen."

(De Telegraaf)

Géén advertenties was het besluit vanochtend.. van NIEMAND.. gelijke monniken, gelijke kappen.. dus Baudet zit gewoon fout met zijn protest. Dit gaat hem stemmen kosten. Dankzij Baudet zijn de andere partijen nu bijna gedwongen, om de stilte op te schorten.. en toch campagne te voeren vandaag. Zielig mannetje..


Wat ik schreef. OFFICIEEL stopgelegd. In de praktijk niet. Het regende op de social media verklaringen dat men het niet gepast vond om campagne te blijven voeren, want de slachtoffers stonden voorop. Niet een keer, maar talloze keren. De o, zo fatsoenlijke en om de mensen denkende partijen..... Doen ze anders nooit!

Jaja.. dus als partijen hun campagne stil leggen, is dat eigenlijk een campagne.. Thierry had het nieuws even niet gevolgd :leugens:

Citaat:
Geef dan via een persvoorlichter gezamenlijke verklaring uit, en vertoon je kop niet meer op tv om je fatsoen nog eens extra te benadrukken.

Gisteren en vanochtend was er geen campagne maar Baudet dwingt de andere partijen, om de campagne te hervatten. Over de lijken van de slachtoffers in Utrecht. Misschien zou jij ook eens je ongelijk kunnen toegeven :( één keertje maar....

Nog een vraagje: wanneer jij een SP'er bent, waarom verdedig jij het wangedrag van Thierry Baudet te vuur en te zwaard en tegen beter weten in ?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ambassadeur is eebn broodje aap.

Geplaatst: di maart 19, 2019 5:29 pm 

Reacties: 433
Bekeken: 32931


Raya schreef:
De campagnes zijn niet stopgelegd. Officieel wel, maar in werkelijkheid niet.

In jouw werkelijkheid niet nee.. de echte werkelijkheid was gisteren nog anders,

"Alle politieke partijen, met uitzondering van Forum van Democratie, schorten de verkiezingscampagne in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op vanwege de aanslag van maandagochtend in Utrecht."

(nu.nl)

"Reactie De Telegraaf

Naar aanleiding van de ingrijpende gebeurtenissen in Utrecht heeft De Telegraaf besloten in de krant van dinsdag geen politieke advertenties te plaatsen."

(De Telegraaf)

Géén advertenties was het besluit vanochtend.. van NIEMAND.. gelijke monniken, gelijke kappen.. dus Baudet zit gewoon fout met zijn protest. Dit gaat hem stemmen kosten. Dankzij Baudet zijn de andere partijen nu bijna gedwongen, om de stilte op te schorten.. en toch campagne te voeren vandaag. Zielig mannetje..

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ambassadeur is eebn broodje aap.

Geplaatst: di maart 19, 2019 3:18 pm 

Reacties: 433
Bekeken: 32931


Uiteraard.. ter aanvulling: fatsoensnormen en stilzwijgende afspraken over geweld tijdens verkiezingen zijn niet discutabel, ondanks want Raya ons wil doen geloven. Ik vond het nogal onbeschoft en respectloos van Baudet, om zich aan de gezamenlijke stilte te onttrekken. Dat vond men bij de Telegraaf blijkbaar ook :) tel daarbij op, dat andere partijen hun advertenties voor dinsdag hadden teruggetrokken.. tsja dan is de beslissing toch eenvoudig, rechtvaardig en helder ? Ik snap het gemauw echt niet, Baudet zat gewoon fout en het zou m.i. de Baudet-aanhang op dit forum sieren, wanneer men (namens de partijleider?) iets minder slachtoffer en vermoorde onschuld zou spelen. Het gaat er soms niet om dat iets formeel mag of formeel niet mag, het gaat erom dat je een gelijk speelveld handhaaft bij verkiezingen. Baudet speelt gewoon vals.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 2 [ Er voldeden 35 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling