Het is nu di jan 22, 2019 2:48 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 37 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: zo jan 20, 2019 7:24 pm 

Reacties: 3077
Bekeken: 97322


baedeker schreef:
Mja, Trump z'n constitutionele plek is dat er zonder zijn handtekening geen begroting is.
Chuck en Nancy kunnen maar beter iets constructiefs gaan bedenken.
En het voorstel wat er nu ligt mag voor sommigen wat dun lijken, maar de 0,1% van de begroting waar het om gaat is helemaal een lachertje.

Het is gewoon te weinig. Ik denk dat een einde aan de shutdown en een permanent DACA-pardon Nancy Pelosi misschien wel zouden kunnen overtuigen. Althans wanneer Trump bereid zou zijn, om NU de begroting te tekenen en per direkt de shutdown te beeindigen ! Als Trump daarmee akkoord zou gaan zullen de Democraten bereid zijn om te tekenen voor 5,7 miljard in twee jaar, voor een "border fence" of "steel slats". Trump speelt het niet slim, hij zou gebruik moeten maken van het momentum, in plaats van halfbakken voorstellen doen, en een slachtofferrol aan te nemen. Amerikanen houden daar niet zo van... een president hoort sterk in zijn schoenen te staan. Nancy is op dit moment populairder dan Donald.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: zo jan 20, 2019 4:32 pm 

Reacties: 3077
Bekeken: 97322


baedeker schreef:
Nou hoor ik Trump toch een volkomen eerbaar aanbod doen om die impasse om wisselgeld (0,1% van de begroting) te doorbreken.
We wachten rustig af totdat Chuck en Nancy met een tegenbod komen, zodat een einde aan de shutdown onderhandeld kan worden.

Zo langzamerhand doet Trump er verstandig aan, om de shutdown te scheiden van de muur. De loketten moeten weer open, anders gaat Amerika een enorme economische schade lijden. En tevens meer illegalen ontvangen. Onder de getroffen diensten zijn de visa-controles op vliegvelden en de administratie van tijdelijke visa. Een blinde vlek van Trump is dat.. met mogelijk pijnlijke gevolgen voor Trump in het verkiezingsjaar.

Het voorstel wat er nu ligt is nogal dun. Trump zou de deportatie van de DACA-kinderen (dreamers) drie jaar willen uitstellen. Daar was het congres al voor en meneer Trump niet.. dus sympathiek, dat Trump het ene onwrikbare standpunt wil inwisselen voor een ander onwrikbaar standpunt.. maar wanneer hij echt iets wil bereiken, zal hij toch een iets minder mager voorstel moeten doen ! Een echt pardon voor de dreamers, bijvoorbeeld. Of beter.. éérst de overheid weer open, een telefoontje naar Mitch Mc Connell voldoet... en daarna een DACA belofte, waarna de democraten beloven de muur te steunen. Als een losse flodder stelt die drie jaar uitstel niet zoveel voor. Pelosi heeft gezegd, dat het een non-starter is. Te licht bevonden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: zo jan 20, 2019 1:51 pm 

Reacties: 3077
Bekeken: 97322


baedeker schreef:
En dat terwijl het om wisselgeld gaat.

Bekijk dit nu eens politiek. Is de Donald de enige persoon, die politiek mag bedrijven in de VS, omdat hij de verkiezingen won in 2016 ?

Deze kwestie gaat niet om geld, maar om de kwestie zelf. Democraten houden deze grensblokkade gewoon tegen. En Nancy Pelosi toont ook nog iets aan met deze kwestie.. Donald houdt zijn poot stijf en is niet tot enig compromis bereid, over de hoofden van zijn werknemers. Dit is wat er gebeurt, wanneer je Donald Trump NIET zijn zin geeft. Hij stopt met het betalen van zijn mensen. Als projectontwikkelaar deed hij dat ook al.

..terwijl de democraten gewoon recht hebben op het delen van de de macht ! via het huis en het speaker-schap van Pelosi !
De democraten hebben namelijk de meest recente verkiezingen gewonnen :)

Dit gedrag van Donald Trump toont aan, dat hij een democratische uitslag niet erkent.. en hoe langer hij hiermee door gaat, hoe meer zijn approval inzakt. Deze shutdown is de schuld van Trump en dat snappen de kiezers ook.

https://projects.fivethirtyeight.com/tr ... l-ratings/

Trump staat nu op 40% approval, dat is -3% in twee weken tijd.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: ma jan 14, 2019 9:54 pm 

Reacties: 3077
Bekeken: 97322


kwaaisteniet schreef:
Einstein schreef:
Lies schreef:
Ivanka Trump president wereldbank
Marcel schreef:
Jomanda

dan liever Linda e Mol

Linda de Mol is geen Amerikaans staatsburger, dus die komt niet in aanmerking.

Mja dat klopt, president van de Wereldbank is eigenlijk een Amerikaanse keus, al ca 40 jaar. Jomanda is trouwens ook geen Amerikaanse.

Misschien als de koning Trump even opbelt, om haar aan te bevelen.. ik denk dat Máxima wel degelijk Trump's steun zou kunnen hebben.

Trump heeft groot respect voor alle vormen van koninklijk gezag namelijk :bidden: (maar hij heeft natuurlijk liever zijn dochter)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: ma jan 14, 2019 7:41 pm 

Reacties: 3077
Bekeken: 97322


President van de Wereldbank ? Ivanka Drumpf ? Dan ben ik voor Linda de Mol :hardlachen:

Nee ff serieus.. :yes: onze koningin Máxima zou dat m.i. (veel !) beter doen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: zo jan 13, 2019 2:05 am 

Reacties: 3077
Bekeken: 97322


Het moet niet gekker worden :eek: "werkte Trump voor Rusland, toen hij Comey ontsloeg ?" .. was serieus onderwerp van onderzoek. Vlak na het ontslag van Comey is er namelijk een bijeenkomst geweest met de Russische ambassadeur én de Russische minister van buitenlandse zaken Lavrov in de Oval Office.. de FBI wilde het verband onderzoeken tussen het ontslag van Comey en die bijeenkomst. Wanneer daar iets is gevonden.. we zullen meer weten wanneer Mueller met de uitkomsten van zijn onderzoek komt..

phpBB [media]

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: za jan 12, 2019 2:56 pm 

Reacties: 3077
Bekeken: 97322


kwaaisteniet schreef:
Ik geloof niet dat Trump de meest verstandige raadgevers om zich heen heeft. Dat kan nog wel eens een groot probleem met zich brengen.

Och kwaaisteniet in theorie heb je gelijk, maar Donald Trump adviseren is eigenlijk een gepasseerd station. Het maakt bij Trump echt niet uit wie hij aanstelt als adviseur of minister. Trump luistert naar niemand en wanneer AL zijn adviseurs hem tegenspreken, doet Trump TOCH zijn eigen zin (zie shutdown) en wanneer zo'n adviseur dan zelf de consequenties neemt met een kritische brief.. dan ontslaat Trump de man met terugwerkende kracht, om alsnog gelijk te krijgen (zie Mattis en de kwestie Syrie)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: do jan 10, 2019 8:53 pm 

Reacties: 3077
Bekeken: 97322


Enzo501 schreef:
Lancelot schreef:
baedeker schreef:

Het gaat om wisselgeld. Trump vindt de muur nodig. Chuck en Nancy denken daar anders over. Dat soort meningsverschillen is dagelijkse kost in de politiek. Hoe werkt dat normaal? Chuck en Nancy zeggen tegen Trump: "ok, je krijgt wat wisselgeld, maar dan willen wij x." Opgelost.

Maar dat zeggen Chuck en Nancy niet. Ze blijven herhalen: "de muur komt er niet". Maar dan kan Trump de begroting niet goedkeuren? Antwoord: "de muur komt er niet". Maar wat willen jullie dan? Antwoord: "van alles, maar de muur komt er niet". En als we nu de shutdown beëindigen? Antwoord: "prima, maar de muur komt er niet". Dit gaat helemaal nergens over, behalve de politieke spelletjes die Chuck en Nancy willen spelen met Trump.

Maar wel amusant dat sommige mensen in Nederland coalitieland, waar zowat ieder verkiezingsstandpunt in de achterkamertjes van de formatie verhandeld wordt, zo begaan zijn met de blokkade die Chuck en Nancy opwerpen ... over wisselgeld.

Je vergeet steeds dat het Donald is (nu we elkaar toch met voornamen aanspreken) die iets wil. In zo'n geval is het degene die iets wil die iets aanbiedt. Bijvoorbeeld: ik de muur, jullie DACA, gaan jullie daarmee akkoord? Ik kan me wel voorstellen dat Chuck en Nancy hun kaarten gesloten houden. Laat Donald maar de openingszet doen. Ik heb Donald geen enkel compromis horen aanbieden, jij wel? Ik denk dat Chuck en Nancy best te porren zijn voor een deal als Donald iets met heel veel waarde voor de democraten aanbiedt. En dat gebeurt maar steeds niet. Donald wil zijn zin krijgen maar daar niets voor geven.

We vergeten steeds dat er wisselgeld was: een overeenkomst tussen de Democraten en de Republikeinen in de Senaat. Dan zet Donald de Republikeinen voor schut en roept hard : Nee!. Bij onderhandelingen betekent dat dat hij nu aan zet is.

Inderdaad, Trump had die deal met de Senaat beter kunnen accepteren. De fout die Trump maakt, is dat hij weigert compromissen te sluiten. Hij heeft in een kabinetszitting gezegd, dat hij een heropening van de overheid (einde shutdown) niet accepteerde, omdat hij dan "voor gek" zou staan (It would make me look foolish klik voor een grappig filmpje). Deze president kan zijn persoonlijke prestige gewoon niet scheiden van de politiek. Voor een parlementslid mag dat best.. maar als de president die houding aanneemt, is het onwerkbaar.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: wo jan 09, 2019 7:01 pm 

Reacties: 3077
Bekeken: 97322


Joyce schreef:
China koopt overal gebieden in de wereld en neemt zijn eigen arbeiders mee, ook koopt het
wereldwijd bedrijven met staatssteun, annexeert eilandjes, China groeit stilletjes aan naar het
machtigste land en de wereld vindt het allemaal wel best lijkt het.

China is een gevaarlijk land dat alleen maar uit is op macht, meedogenloos en nietsontziend.

Grotendeels eens. Je laatste drie woorden waag ik te betwijfelen. Ja, China is wellicht op termijn gevaarlijk en een grootmacht, die naar (nog) meer invloed streeft, maar Xi komt op mij niet zo medogenloos, of nietsontziend over. Wel als onvermijdelijk ! De man is zo ongeveer voor het leven tot president benoemd. Ik vrees dat we alleen maar kunnen hopen dat de intenties van Xi op termijn goed zijn voor iedereen (wat hij beweert) want wanneer dat onverhoeds niet zo zou blijken te zijn.. kunnen we weinig doen tegen China. Of heb jij een voorstel ?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: di jan 08, 2019 12:44 am 

Reacties: 3077
Bekeken: 97322


kwaaisteniet schreef:
Let wel, de democraten waren ook voor een goede grensbewaking en hebben voorgaande presidenten, waaronder de democratische president Obama, gesteund bij de aanleg van het hekwerk, de barrière, de muur etc op de grens met Mexico, vanwege de illegale migratie.
Het gaat dus niet om een voor hen wezensvreemd fenomeen.

Het grens-hek tussen Mexico en de VS was een project van Bush en Obama inderdaad en is al deels klaar, maar het is niet sluitend. Trump wil ook in onbewoond en natuurgebied de afscheiding doortrekken, de democraten willen dat niet. De democraten zijn tegen een hermetische afsluiting, Trump heeft dat wel beloofd (muur) tijdens de verkiezingen.

Het aanpassen of afschaffen van het birth right is overigens echt geen main-stream betoog in de VS. Trump heeft het beloofd in oktober-november 2018 en dat voorstel is in een diepe lade verdwenen. Heel verstandig van de republikeinen, want het Congres is niet in de positie, om Trump zijn zin te geven ! Niemand heeft een voldoende grote meerderheid, om de grondwet te herzien !

Veel Amerikanen zijn van mening, dat het birth right nog steeds een belangrijk recht is in de VS, hier wat cijfers,

"First, the survey asked about a child born to a mother legally residing in the United States on a temporary visa: 57% said the child should be considered a U.S. citizen, 28% said the child should not be given citizenship, and 15% aren’t sure.

What about children born to mothers residing in the United States illegally? Even still, a plurality (48%) support birthright citizenship for children born to mothers living in the U.S. illegally while 38% oppose"


(cato.org) (The Hill)

Amerikanen steunen over het algemeen de grondwet, de "Constitution" is een soort heilig document in de VS. Een jaar of 4 geleden waren deze percentages nog hoger, de problemen zijn gegroeid en.. Trump heeft op dit thema polarisatie veroorzaakt. Het duurt niet lang meer of alleen democraten (alle democraten) steunen het ene, en de Trump-aanhang (alle Trump-aanhang) steunt het andere. Gematigde republikeinen zitten op de wip. Libertariers en werkgevers zijn om economische redenen niet voor beperking, omdat er bijvoorbeeld al geld is uitgegeven aan onderwijs en inwerken en omdat de arbeidsmarkt behoefte heeft aan jonge instroom. Je zou heel wat Amerikanen moeten deporteren, wanneer je jongeren hun "birth right" gaat ontzeggen !

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: ma jan 07, 2019 11:10 pm 

Reacties: 3077
Bekeken: 97322


Tsja nepnieuws (en paniekzaaien) zijn we wel gewend van deze regering, zo langzamerhand..

Nog even die vorige bijdrage van jou,

kwaaisteniet schreef:
Joe Biden wil zich verkiesbaar stellen als presidentskandidaat voor de democratische partij. Hij lijkt me een prima keuze, ook al is hij de jongste niet meer. Hij heeft veel ervaring o.a. als vice president onder Obama en heeft naast kennis van zaken, politieke en internationale ervaring ook nog eens een flinke dosis humor. Dat kan de Amerikaanse politiek wel gebruiken.

Inmiddels heeft Trump verklaard dat hij ook wel iets ziet in een stalen hekwerk in plaats van een betonnen muur. Dat is redelijk gunstig. Door een stevig stalen 'hekwerk' kun je goed zien wat er aan de andere kant van de 'muur' aan de gang is. Dat is een flink voordeel bij grensbewaking.
Ik zie dan ook geen grote problemen met de aanleg van die barrière. Het is mijns inziens niet al te gek om illegale migranten duidelijk te maken dat men niet illegaal over de grens moet willen gaan, maar daarvoor de officiële grensovergangen moet gebruiken. Misschien dat Joe ook nog een duit in het zakje kan doen bij de democraten, zodat de impasse wellicht doorbroken kan worden.

Een andere zaak is dat het natuurlijk idioot is om illegale migratie aan te moedigen, door de wetgeving die bepaalt dat kinderen die in Amerika geboren zijn automatisch het Amerikaanse staatsburgerschap verkrijgen. Ik zou zeggen dat alle kinderen die in Amerika geboren worden uit niet Amerikaanse staatsburgers houden vooralsnog het staatsburgerschap van de moeder die is bevallen, en hebben of krijgen daardoor geen automatisch recht op het Amerikaanse staatsburgerschap.

Tsjaaaa praat het maar goed.. en dat laatste gaat toch moeilijk worden hoor :rolleyes: "birth right", je hebt het over de Amerikaanse grondwet.

"Since the adoption of the Fourteenth Amendment to the Constitution on July 9, 1868, citizenship of persons born in the United States has been controlled by its Citizenship Clause, which states: "All persons born or naturalized in the United States, and subject to the jurisdiction thereof, are citizens of the United States".

Ik vind jouw bijdrage sowieso 180 graden van wat ik over de VS heb geleerd op school. Melting pot.. Het standpunt wat jij vertolkt in bovenstaande bijdrage, in het bijzonder de laatste zin, is misschien in Europa main-stream, maar wordt in de VS alléén gesteund door de harde Trump-aanhang.

Mijn mening: gelukkig hebben de Democraten (a) de midterms gewonnen en (b) geen zin in een muur, het bedrag is niet relevant, het gaat erom dat de overheid het moet doen, omdat er onteigeningen in het spel zijn. Trump zou het liefst de noodtoestand uitroepen, om zijn zin door te drukken. :misselijk:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: za jan 05, 2019 8:33 pm 

Reacties: 3077
Bekeken: 97322


Rightnow schreef:
Einstein schreef:
Rightnow schreef:
Amerikaanse president is al ouder en in laatste jaren als staatshoofd. Misschien dat hij zijn imago zorgvuldig en zorgvuldig bewaakt - misschien zijn zelfs zijn meest "spontane" twitteraanvallen voorgekauwd door spindoctors.
.. dat zou zomaar kunnen :leugens: leugens moet je wel een beetje in toom houden (m.a.w dream on, het is hem echt)

Ik geloof niet dat jij serieus daar rekening mee houdt. Daarvoor maak je je iets te druk over Trump; nu is die ook wel bijzonder maar reken maar dat de spindoctors van politici overal ter wereld zich druk maken over de vraag waarom dan toch Trump zo populair is. Laten we er nog eens op terugkomen als we post-Trump in een andere fase zijn terechtgekomen.

Trump is een gevalletje artikel 25.. we hebben ooit Ronald Reagan gehad, "we will begin bombing in 5 minutes" :nuts:

Wat betreft de periode post-Trump, de geschiedenis zal m.i. hard oordelen. Trump vermindert het internationaal prestige van de VS zienderoge. Wanneer historici gaan beweren, dat de periode-Trump belangrijk is, dan is dat, omdat de VS zich helemaal gaan terugtrekken uit de wereldpolitiek. Niet omdat Trump zo'n geweldige president is. Het probleem met Amerikanen in het algemeen en met Trump in het bijzonder is, dat ze andere landen en andere volkeren niet begrijpen. En onder Trump is onverschilligheid de meest gewaardeerde houding in de VS. Ten aanzien van alle buitenlanden.. America first.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: vr jan 04, 2019 3:39 pm 

Reacties: 3077
Bekeken: 97322


Lies schreef:
Om het gedrag van Trump te begrijpen moeten we naar het imperialisme van China kijken. Deel 1 heb ik gemist, maar gisteren deel 2 met interesse gevolgd.
(links naar documentaire over Chinese handelsroutes)

Interessante links inderdaad.

Ik vind het verwijt wel een beetje ouderwets. Imperialisme kun je alle grote landen verwijten. Is een internationaal expansief handelsbeleid imperialisme ? Is China iets te verwijten, als China wil investeren ? Dit is een aparte discussie natuurlijk, maar ik vind niet, dat je China en het Chinese handelsbeleid kunt aanvoeren als "verklaring" voor het gedrag van Donald Trump. Die handelsoorlog is Amerikaans initiatief, geen Chinees initiatief.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: vr jan 04, 2019 6:34 am 

Reacties: 3077
Bekeken: 97322


Rightnow schreef:
Amerikaanse president is al ouder en in laatste jaren als staatshoofd. Misschien dat hij zijn imago zorgvuldig en zorgvuldig bewaakt - misschien zijn zelfs zijn meest "spontane" twitteraanvallen voorgekauwd door spindoctors.
.. dat zou zomaar kunnen :leugens: leugens moet je wel een beetje in toom houden (m.a.w dream on, het is hem echt)

Citaat:
Het is (althans voor niet-linkse burgers) slimmer om er niet heel veel energie aan te besteden, en af en toe zich even in te beelden dat Donald Trump zich onverwacht terugtrekt en dat Mike Pence het moet doen. Het zou zo maar ineens over de inhoud kunnen gaan. Maar zo werkt immers politiek in de 21e eeuw normaliter juist niet.
Sinds gisteren gaat het (ook weer) over de inhoud. Blauwe meerderheid in het Huis :) Democrats rule

Citaat:
Mediagekte (pro en con), dus Breitbart en de New York Times, blijven lezen en je afvragen wat we hieruit gaan leren als de president het stokje heeft overgedragen. Een analyse is moeilijk te maken door "experts" omdat die bij alles wat ze zeggen tegelijk in het ene of in het andere kamp worden ingedeeld.
Ik zou zeggen Fox, CNN en MSNBC.

Citaat:
Kunnen forummers er dan lessen uit trekken, relevant voor Europa?
Nou.. andersom wel. Als het te erg wordt met Trump, kan Californie er misschien beter uit stappen CEXIT :luidlachen: kunnen ze Nigel Farage inhuren.. zijn wij daar ook weer vanaf :luidlachen:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: di jan 01, 2019 5:47 pm 

Reacties: 3077
Bekeken: 97322


Raya schreef:
Einstein schreef:
Marcel schreef:


Elke keer wanneer jij begint met "Dus" volgt er iets wat kant noch wal raakt.
Maar even een klein vraagje: hoe wil jij een volksvertegenwoordiger "ontslaan"?
O, en nog een vraagje: hoe ga jij, samen met biertje en "de rest van het volk" de Grondwet aanpassen?
Raya en Biertje richten samen een polit-bureautje op :aplaus:

Ik had nog wel een vraag over jouw voorstel, Raya. Als een politicus herkozen wil worden, dan mag hij dus in de campagne niet liegen ? En zijn opponent mag wel liegen, want die is nog geen politicus ?


Als je werkelijk geinteresseerd was in mijn mening, had je al een aantal keer kunnen lezen dat ik het over zowel politici heb als over kandidaat-Kamerleden, kandidaat-ministers en -staatssecretarissen etc.
We horen er van uit te kunnen gaan dat wie zich -voor welke post dan ook- beschikbaar stelt, betrouwbaar is en daadwerkelijk de burgers wil vertegenwoordigen, in plaats van politieke of andere macht te misbruiken voor bedrijven en individuen.

Dit is gewoon een hopeloos plan :duh:

Kandidaten bij verkiezingen mogen dus óók niet liegen.. dus je wilt verkiezingstoespraken gaan censureren, interessant. Oom agent staat op het podium ? Of zit hij achter de knoppen van de geluidsinstallatie ? En wie bepaalt of de kandidaat liegt (kleinigheidje)

Enne.. hoe voorkom jij dat 80% van de politici dagelijks bij de rechter zit omdat er altijd wel een politieke opponent roept, dat hij of zij liegt ? :gniffel:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: di jan 01, 2019 1:21 pm 

Reacties: 3077
Bekeken: 97322


Marcel schreef:
Raya schreef:
Dus Marcel vindt dat hij rustig mag worden voorgelogen door politici.

Tsja...

Ga in de VS wonen, zou ik zeggen. Of in Rusland. Plekken genoeg waar ze geen democratie hebben. Laten wij onze democratie maar wel goed invullen, open, eerlijk, transparant, met echt volksvertegenwoordiging.


Elke keer wanneer jij begint met "Dus" volgt er iets wat kant noch wal raakt.
Maar even een klein vraagje: hoe wil jij een volksvertegenwoordiger "ontslaan"?
O, en nog een vraagje: hoe ga jij, samen met biertje en "de rest van het volk" de Grondwet aanpassen?
Raya en Biertje richten samen een polit-bureautje op :aplaus:

Ik had nog wel een vraag over jouw voorstel, Raya. Als een politicus herkozen wil worden, dan mag hij dus in de campagne niet liegen ? En zijn opponent mag wel liegen, want die is nog geen politicus ?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: ma dec 31, 2018 2:08 am 

Reacties: 3077
Bekeken: 97322


Niet alleen de grens. De staat Arizona. Het is daar blauw aan de grens, ook de Midterms was blauw (Sinema) zie (NYT 11-06)

En inderdaad, deze belofte van Trump is vergelijkbaar met de Berlijnse Muur. Het heeft een politieke, symbolische betekenis, die misschien wel even zwaar is als de muur was. Het is een symbool van macht (van de VS) en een symbool van een groeiende Noord-Zuid tegenstelling en in feite een voorbereiding voor een oorlog-achtige grensbewaking. Ik vind het heel begrijpelijk, dat democraten - en een deel van de republikeinen - zich tegen deze lijn verzetten. De senaat kan afwachten. Maar Trump zal de senaat nodig hebben voor de onteigeningen. En of hij fondsen krijgt.. het lijkt me meer voor de hand liggen, dat er een crowd-funding actie komt.. al was het alleen al voor de publiciteit rond zoiets. De enige reden waarom Trump dat NIET zou doen, is dat hij de campagne ervoor zelf moet betalen :)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: zo dec 30, 2018 11:43 pm 

Reacties: 3077
Bekeken: 97322


Biertje schreef:
Einstein schreef:
Biertje schreef:
Natuurlijk kan Trump een einde maken aan de shutdown, maar hij heeft de kiezers iets belooft. Daarnaast gaat het niet om schokkende bedragen. Probeer je eens te verdiepen in de ambtenaar die noodgedwongen thuis en geen geld krijgt of onbetaald moet werken. Op wie wordt je dan boos: op de Democraten of op Trump? En het gaat hier om 800.000 ambtenaren. De Democraten maken van een scheet een donderslag.

https://economictimes.indiatimes.com/ne ... 283039.cms

Het kwartje valt nog steeds niet he.. de democraten zijn NIET verantwoordelijk voor de keuze voor een muur. Dat is een keuze van Trump en daarom is deze shutdown een keuze van Trump. Omdat deze president zich als een klein Spaans jongetje uit de Asterix gedraagt: "ik hou mijn adem in tot". Ok.. maar dat kan Nancy ook..

Zouden die ambtenaren echt zo boos zijn op de democraten ? Alleen wanneer ze het spelletje niet doorzien..

Democratie a la Trump: de regering mag de oppositie dwingen, vóór een bepaald voorstel te stemmen, anders neemt de regering een draconische maatregel, waarvan de oppositie de schuld krijgt. Doorzichtig spelletje. Onder Trump word je als volksvertegenwoordiger van obstructie beschuldigd, wanneer je mening de president onwelgevallig is. De democraten moeten hun poot wel stijf houden. Wie zegt, dat Trump in de toekomst niet met een ander stokpaardje aankomt, wat hij óók op deze manier kan afdwingen ? Heel verstandig, dat Pelosi en Schumer zich niet laten chanteren.
Het kwartje valt zowel bij jou als bij Enzo501 niet. Trump heeft de kiezers die muur belooft en veel mensen hebben daarom op Trump gestemd. En enkel een minuscuul stokpaardje tegenhouden vind ik verspilde energie.Ik zou mijn poot stijf houden als het gaat om de belastingverlagingen voor het bedrijfsleven, want die heeft het bedrijfsleven echt niet nodig en bovendien slaat het een enorm gat in de begroting. Nog erger, de FED kan niets meer uitrichten bij een crisis want ze kan wel de rente verlagen maar de staatsschuld is al verschrikkelijk groot. De begrotingstekorten komen voor 100% voor rekening van de Republikeinen. De republikeinen maken van de VS een derdewereldland.

Alléén de kosten in dollars zijn voor jou een politieke vraag bij zoiets, de rest is niet relevant.. maar zo zit deze kwestie niet in elkaar.. de muur tussen de VS en Mexico is niet een klein stokpaardje. Het afsluiten van een grens met een muur is een grote politieke beslissing ! Een historische beslissing. Er zitten veel meer aspecten aan die muur, dan alleen het geld. Allerlei overwegingen: bijvoorbeeld, je kunt voor een paar miljard de Mexicaanse grens hermetisch afsluiten met prikkeldraad en stalen roosters.. maar willen we dat wel, menselijk gezien ? En.. helpt een muur eigenlijk wel en waar "helpt" een muur dan tegen ? die vragen mogen niet uit het oog worden verloren. Al het gepraat over geld is voor de democraten alleen maar een noodzakelijke afleiding ! De beslissing over het budget is het enige machtsmiddel dat democraten hebben, om de muur tegen te houden.

Nog een argumentje tegen de muur, wat misschien de Euro-sceptici zal aanspreken: de omliggende staten en speciaal de omwonenden in de grensregio zijn helemaal niet blij met met deze extra muur. Dus Washington legt dit op, als dictaat van een federale regering ! Waarom protesteren we wel tegen Brussel om federale dictaten, dames en heren.. en niet tegen Washington en Trump ? Wat zouden wij gaan roepen, wanneer Brussel een muur bouwt aan de Duitse grens. oostelijk van Enschede, wanneer Duitsland, de provincie Overijssel én het Nederlandse parlement daar helemaal geen zin in hebben ?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: zo dec 30, 2018 1:15 am 

Reacties: 3077
Bekeken: 97322


Biertje schreef:
Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Links is stom bezig want een hele hoop ambtenaren zitten thuis zonder inkomsten of moeten werken zonder dat ze direct betaald krijgen, en dit probleem is niet bij de aanvang van het nieuwe jaar opgelost. Slim bezig. :noo:

Je weet niet dat Trump met een handtekening een eind kan maken aan de shutdown, maar dat hij kiest voor politieke chantage om een ongerelateerd beleidspunt erdoor te drammen?
Natuurlijk kan Trump een einde maken aan de shutdown, maar hij heeft de kiezers iets belooft. Daarnaast gaat het niet om schokkende bedragen. Probeer je eens te verdiepen in de ambtenaar die noodgedwongen thuis en geen geld krijgt of onbetaald moet werken. Op wie wordt je dan boos: op de Democraten of op Trump? En het gaat hier om 800.000 ambtenaren. De Democraten maken van een scheet een donderslag.

https://economictimes.indiatimes.com/ne ... 283039.cms

Het kwartje valt nog steeds niet he.. de democraten zijn NIET verantwoordelijk voor de keuze voor een muur. Dat is een keuze van Trump en daarom is deze shutdown een keuze van Trump. Omdat deze president zich als een klein Spaans jongetje uit de Asterix gedraagt: "ik hou mijn adem in tot". Ok.. maar dat kan Nancy ook..

Zouden die ambtenaren echt zo boos zijn op de democraten ? Alleen wanneer ze het spelletje niet doorzien..

Democratie a la Trump: de regering mag de oppositie dwingen, vóór een bepaald voorstel te stemmen, anders neemt de regering een draconische maatregel, waarvan de oppositie de schuld krijgt. Doorzichtig spelletje. Onder Trump word je als volksvertegenwoordiger van obstructie beschuldigd, wanneer je mening de president onwelgevallig is. De democraten moeten hun poot wel stijf houden. Wie zegt, dat Trump in de toekomst niet met een ander stokpaardje aankomt, wat hij óók op deze manier kan afdwingen ? Heel verstandig, dat Pelosi en Schumer zich niet laten chanteren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: zo dec 30, 2018 12:03 am 

Reacties: 3077
Bekeken: 97322


En ja.. op Twitter heeft Trump het vandaag openlijk gezegd: de democraten moeten maar beter toegeven, want de meeste ambtenaren die nu geen geld krijgen zijn democraat ! ha ha ha :hum: en by the way jullie ambtenaren krijgen er geen cent bij in 2019, hier is mijn decreet ! Het gedrag van deze president begint het niveau van de Dagobert Duck te benaderen.

Wisp schreef:
Enzo501 schreef:
Lees het stuk wat ik quote nog maar een keertje goed. Alles was al in kannen en kruiken, maar het enorme ego van Trump begon op te spelen. Heel veel Amerikanen vinden dat Trump met zijn gedrag verantwoordelijk is voor de shutdown. Hij probeert als een volleerde dictator de zaken naar zijn hand te manipuleren, maar helaas voor werken de democratische processen in de VS wat anders en dat bevalt hem helemaal niet.


Waarom vind jij het van belang of er (bijna) een deal was?

We zijn in Nederland toch ook niet blij als de Tweede Kamer zo maar elke onzinnige uitgave goed keurt die de regering in Den Haag zou willen?
Dat parlement zit er toch niet voor Piet Snot?

Ja weet je wat het is Wisp.. we raken eraan gewend. We noemen een "deal" waarbij Trump 4 jaar lang mag bouwen aan een muur een "goede deal", terwijl het natuurlijk niet "goed" is om muren te bouwen. We noemen het alleen maar een goede deal, omdat Trump hem afwijst en een shutdown begint, als chantagemiddel. Het is afstompen, wat er met ons gebeurt.. Deze president doet en zegt zulke vreselijke dingen, dat ons hele politieke perspectief begint te verschuiven. Afdalen naar het CNN-contra-Fox niveau van de politieke bokswedstrijd. En ademloos kunnen we elke avond het moddergevecht gadeslaan.

En afgezien van die immigratie-thema's, ik vraag me toch af, waarom is hier eigenlijk steun voor Trump ? We zitten in Europa en als Europese NAVO-partner heeft deze president ons vernederd en geschoffeerd. Hij is dikke maatjes met staatshoofden van landen die ons vijandig gezind zijn. Hij is de poedel van Vlad. Trump is tegen ons, want wij draaien Amerika een poot uit, door hoge kwaliteit goederen te leveren en een positieve handelsbalans met de VS te hebben.

Hoe verklaren we de steun voor Trump bij populistisch rechts in Europa ? waarom steunen de PVV-ers en de FvD'ers deze president.. is dat niet op de rand van landverraad ?
Sorteer op:  
Pagina 1 van 2 [ Er voldeden 37 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling