Het is nu za dec 04, 2021 12:15 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 4 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Dystopische maatschappij komt er aan.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Dystopische maatschappij komt er aan.

Geplaatst: do nov 25, 2021 10:25 pm 

Reacties: 92
Bekeken: 494


Tribunalen worden doorgaans opgericht als bijzondere rechtbank, als de reguliere rechtbank de zaak te boven gaat, of als die reguliere rechtbank in gebreke blijft.

Er is geen rechtbank die foute bewindslieden in Nederland vervolgt. Er zijn geen consequenties als bewindslieden uitspraken niet opvolgen, dan alleen voor de belastingbetalers. Ook worden geen foute hoge ambtenaren vervolgd. Dat heeft het OM onlangs nog laten weten inzake de toeslagaffaire. En ook de foute rechters komen gewoon weg met een plas/was.

Je kunt honderd keer vallen over het woord tribunaal, ik val over het ongekend onrecht dat ongestraft blijft, want het was bewust beleid. Opzet! Hier hebben mensen met macht willens en wetens hun macht misbruikt tegen een groep burgers. En ze voeren gewoon, met alle kennis van het verleden, nieuwe onrechtvaardige wetten in, die het mogelijke maken een toeslagaffaire 2.0 in gang te zetten. Ook weer ongestraft.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Dystopische maatschappij komt er aan.

Geplaatst: do nov 25, 2021 4:45 pm 

Reacties: 92
Bekeken: 494


De desinteresse voor de grondwet bij politici, is de boemerang.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Dystopische maatschappij komt er aan.

Geplaatst: vr nov 19, 2021 10:16 am 

Reacties: 92
Bekeken: 494


Hume schreef:
Biertje schreef:
Niet de wappies zijn het probleem maar achterbakse types as Snoerd Sjoerdsma van D66

https://www.bd.nl/politiek/forum-dreigt ... oogle.com/


De rechtsextremisten worden steeds gevaarlijker met hun dreigementen.
Niet alleen in Nederland maar ook in andere EU landen en in Amerika ,steekt het spook van racisten en fascisten de kop weer op.

Radicaal-rechts fantaseert al langer over een ‘tribunaal’
Denkwereld Police for Freedom, een organisatie onder leiding van een oud-agent, verzamelt al bewijzen voor wat het als strafbare feiten ziet.

Het klonk bedreigend, maar óók als een feitelijke mededeling: „uw tijd komt nog wel, want er komen tribunalen”. Dat zei Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) woensdag tegen Sjoerd Sjoerdsma van D66, vanwege het coronabeleid. De verontwaardiging was groot. Het Kamerdebat werd kort geschorst. Maar voor de Forum-aanhang was dit niet nieuw.

Zo kreeg Thierry Baudet al in februari van dit jaar, tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Gouda, de vraag vanuit zijn publiek of er geen tribunaal moet komen. De vragensteller kon op een stevig applaus rekenen. Baudet zei toen nog er geen voorstander van te zijn. „Wat je gewoon moet doen is via democratische weg dit regime wegstemmen”, antwoordde Baudet. Dat hij deze vraag een keer zou krijgen, kon haast niet uitblijven. Het idee om politieke tegenstanders via een speciaal tribunaal te berechten is al veel langer populair in kringen rond FVD en PVV. De door Baudet als „briljant” omschreven publicist Sid Lukkassen schreef er in zijn boek De afrekening uit 2019 al over. Daarin worden processen gevoerd tegen ‘cultuurmarxisten’, die het Nederlandse volk zouden hebben verraden. Lukkassen refereert daarbij aan de Neurenberg-processen van na de Tweede Wereldoorlog, waarin nazi-kopstukken werden vervolgd.

Afgelopen oktober zei Geert Wilders in een Youtube-filmpje voor het eerst dat hij een tribunaal zou wensen. „En de verantwoordelijken voor dit wanbeleid van open grenzen, en nog meer asiel, en nog meer islam verdienen het om ooit voor een tribunaal te verschijnen, om zich te verantwoorden voor het kapotmaken van Nederland en het weggeven van alles wat we hebben”, zei de PVV-leider. Woensdag gevolgd door FVD-collega Van Houwelingen, die de komst van tribunalen als een feit deponeert. Nu vanwege het coronabeleid. Deze keer kon het idee wel op instemming rekenen van partijleider Baudet, die Van Houwelingen prijst om zijn „legendarische woorden”.


https://www.nrc.nl/nieuws/2021/11/18/ra ... l-a4066075


Ik ben 'links' in de oude volksmond, en niet eens extreem.

Doch ik vind ook dat het tijd wordt voor een tribunaal. De meeste politici maken er namelijk een potje van.

Meer dan 68x overtrad Rutte III de grondwet, waar het gaat om het tijdig, juist, en volledig informeren van de Kamer. Al die lekken niet meegerekend. En ook niet onrechtmatig 47.000 kinderopvangtoeslag ouders beschuldigen van fraude en en daarnaast nog eens tienduizenden mensen die een klein foutje hebben gemaakt met het invullen van een belastingformulier. Mensen het recht op rechtshulp afnemen en zoveel rechters, tot aan de Raad van State toe, die het spel meespeelden, dat er wel van ongrondwettelijk samenspel sprake moet zijn.
Om nog maar te zwijgen over al die coalitieleden, die door het kabinet tot slaafjes in de Kamer zijn gemaakt, terwijl slavernij in Nederland toch echt verboden is. Kamerleden zitten zonder last in de Kamer, dat geldt ook voor de coalitieleden.

Daar is geen rechtsspraak op mogelijk. De Kamer zelf grijpt ook niet in, want de coalitie is in de meerderheid.
Ik zie een tribunaal dus wel zitten. In het belang van onze democratie en rechtsstaat die inmiddels allang te grabbel zijn gegooid door onze politici. En uiteindelijk is ons land van ons, ons allemaal. Niet alleen van een stel arrogante politici!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Dystopische maatschappij komt er aan.

Geplaatst: do nov 11, 2021 5:39 pm 

Reacties: 92
Bekeken: 494


Rightnow schreef:
Hier was ik altijd geinteresseerd in: hypnose! Hoe kon het bestaan, en onder welke voorwaarden? Wat je niet wilt, kan je niet opgedrongen worden!

Het is maatschappelijk niet slim om welke groep dan ook als een "gevaar" te karakteriseren. Vandaar altijd mijn opmerkingen over de orthodoxe Islam die van zichzelf onschuldig is, maar die wel door een modern extremistisch fundamentalisme kan worden beinvloed, vaak door de rol van zogenaamde intellectuelen.


Wie jij tot jouw vijand bestempeld, zal ook jouw vijand worden en zijn.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 4 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling