Het is nu do okt 21, 2021 9:55 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 96 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: ma aug 16, 2021 9:01 am 

Reacties: 575
Bekeken: 30418


Klopt.

Bij bedrijven en instellingen waar ik werkte, waren ook mannelijke schoonmakers. En echt in ruime mate. Dat er toch meer vrouwelijke schoonmakers zijn dan mannelijke, kan ook komen doordat veel bedrijven en instellingen schoonmakers enkel voor parttime aannemen, bijvoorbeeld een paar uur in de ochtend, voordat de bedrijvigheid begint. Het zijn dan vaak vrouwen die naast het eigen huishouden nog iets doen. Dat geldt ook bij particulieren die een hulp in de huishouding aannemen.

Als we verschillen in beroepen willen verklaren, heeft dat deels te maken met representatie (bijv. aan de receptie) of deeltijdfuncties omdat een deel van de vrouwen toch nog meer in het eigen huishouden doen en vaak slechts parttime buitenshuis willen werken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: ma apr 05, 2021 10:14 am 

Reacties: 575
Bekeken: 30418


Biertje schreef:
PeterJKH schreef:
Lies schreef:
Ik denk dat ze geen speelbal wil worden in de discussie waardoor apartheid op een andere manier in onze samenleving terugkeert. In zo'n wereld leven we, zo ook de vrouwen met mannenhaat, waarbij ik mij afvraag of het geen zelfhaat is wat de boventoon voert. Uitsluiten om goede redenen kunnen ook fout zijn en daar mag je je ogen ook niet voor sluiten.


Wat me altijd opvalt, is dat vrouwen emancipatie maar 1 kant op zien: vrouwen moeten het "klassiek domein" van de man kunnen veroveren. Maar probeer als man aan de bak te komen als medewerker KDV, dan ben je op zijn minst bedenkelijk en waarschijnlijk een pedofiel...
Als we sprake is van seksueel misbruik is dat heel vaak door een man. Dus die uitzondering snap ik wel. Overigens is er wel casus dat een man die bij een KDV werkte ontslagen werd omdat de stichting enkel vrouwen wilde, vanwege de kans op sexueel misbruik. De rechter stond het ontslag toe omdat ook de werkverhoudingen waar verstoort maar kende wel een flinke ontslagvergoeding toe en het KDV moest zich inspannen om de man aan een nieuw baan te helpen, ook moest het een getuigschrift verstrekken aan de man want dat wilde het KDV niet, evenals het niet uitbetalen van vakantiedagen en ontslagvergoeding. Dus zat er wel een behoorlijk prijskaartje aan het ontslag.

Hier is sprake van risicomijdend gedrag. En het gaat wel om een kwetsbare groep: jonge kinderen. Het vier-ogenprincipe zou dit kunnen verhinderen, maar dan moe je wel genoeg kinderen hebben.

Maar als iemand ooit in een ver ver verleden geld heeft gestolen van een werkgever in de functie van boekhouder, komt die ook nooit meer aan de bak want voorzorgsmaatregel. Redelijk of niet?


Je zegt het al: vaak.
Maar op het aantal pedofielen (man en vrouw) is dat nog steeds maar een relatief klein deel.
De meeste mensen, ook de meeste mannen, zijn geen pedofiel. En daarbij kun je het vier-ogen-principe hanteren.
Als we praten over emancipatie gaat dat ook over de man. De klachten dat er te weinig mannelijke onderwijzers op de basisschool zijn is terecht. Kinderen hebben mannelijke en vrouwelijke voorbeelden nodig. Vanaf het allereerste begin.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: do maart 04, 2021 12:05 pm 

Reacties: 575
Bekeken: 30418


Lies schreef:
HvR schreef:
Hume schreef:


Je zult wel de trumpisten van de SGP bedoelen?
Zondags in de kerk en de andere dagen discrimineren van vrouwen ,van homo's en van zwarten.
Zo kennen we de mannen broeders van Urk van Katwijk en van de biblebelt .
Ze passen uitstekend in het straatje van Wilders en Baudet .
Ja die mannenbroeders ,strak in de mond en los in de kont. Houdt ze in de gate!


Gelukkig maar dat er genuanceerde geesten zoals jij bestaan, die nooooit generaliseren.... :flowers2:
Iedereen wringt zich tegenwoordig in allerlei bochten door de ontstane situatie, ook Hume ontkomt er niet aan.

Zie ons eens goed doen, terwijl ik denk dat we meer en meer gekneveld worden en hollen van commotie naar commotie. Het onderstaande lezende denk ik arme Marieke, wat hebben ze je aangedaan.

Amsterdams dichter vertaalt kinderboek Gorman
https://www.standaard.be/cnt/dmf20210303_92339196

Het kinderboek van Amanda Gorman dat in september bij uitgeverij Van Goor verschijnt, wordt vertaald door ­Amsterdams stadsdichter ­Gershwin Bonevacia.

Door de commotie rond de ver­taling van de poëzie van Amanda Gorman bleef het nieuws dat haar kinderboek Change sings: a children’s anthem in september verschijnt bij uitgeverij Van Goor wat in de schaduw. De vertaling is in handen van de zwarte dichter Gershwin Bonevacia. Hij heeft evenmin vertaalervaring als ­Marieke Lucas Rijneveld en het is voor het eerst dat hij voor kinderen schrijft.Terwijl voor kinderen schrijven een vak apart is. Een specialisme. Het vergt kennis van de belevingswereld van een kind, en de kunde om je daarin te bewegen.

Inclusiviteit verword steeds meer dwangmatigheid in plaats van een elkaar respecteren van en waarderen om elkaars kwaliteiten. Iemand die vanuit dwangmatigheid de realiteit uit het oog verliest, is in het gewone leven rijp voor een psychiater. Maar ja, die zullen in de westerse wereld ook wel weer te wit zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: za feb 27, 2021 11:45 am 

Reacties: 575
Bekeken: 30418


baedeker schreef:
Amanda Gorman, dichteres met een pigment, mocht eigen werk voordragen bij de inhuldiging van Biden. Kennelijk errug belangrijk werk, want het moest in allerlei talen vertaald worden. Uitgeverij Meulenhoff gaf Nederlands talent Marieke Lucas Rijneveld de opdracht om het gedicht te vertalen. 'Marieke maakt zaken als gendergelijkheid en mentale weerbaarheid bespreekbaar en we herkennen in haar de passie en strijd voor een inclusieve samenleving'. Meulenhoff zou de vertaling kritisch laten lezen door 'sensitivity readers' met verschillende achtergronden. Amanda Gorman en haar team (?) reageerden direct positief. What could possibly go wrong?

Toch was gelijk de boot aan. Want Marieke heeft geen pigment hè, en wilde Meulenhoff nou beweren dat vertaalsters met een pigment geen talent hebben? Janice Deul, activiste met een pigment, kreeg van de Volkskrant een podium voor dit uitgesproken racistische betoog, samengevat: een witte vertaler voor poëzie van Amanda Gorman is onbegrijpelijk.

De reacties raakten Meulenhoff en brachten het tot nieuwe inzichten. Meulenhoff had veel geleerd en wilde heel graag ook blijven luisteren, leren en in dialoog treden. Meulenhoff had veel begrip voor het besluit van Marieke om de opdracht terug te geven. Meulenhoff gaat op zoek naar een team om mee samen te werken om Amanda's woorden en boodschap van hoop en inspiratie zo goed mogelijk en in haar geest in vertaling te brengen.

Mijn vraag is, is het niet eens tijd dat een of ander anti-racisme bureau in de benen komt om aan deze onzin een einde te maken?


Inclusiviteit door uitsluiting. Het is puur racisme!

Of jaloezie, dat klaagster de opdracht niet gekregen had.


Gelukkig merk ik om mij heen dat mensen dit gedram zat beginnen te worden. Ook mensen van kleur.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: vr feb 05, 2021 8:08 am 

Reacties: 575
Bekeken: 30418


Ik denk dat we welvaart en veiligheid niet moeten verwarren met cultuur. Wel is het veelal een gevolg van cultuur, zowel je kunnen wentelen in welvaart als het moeten leven in ellende. Vergeet niet dat een deel van ons volk, met de cultuur van 'ikke ikke ikke' voor veel armoede in de wereld heeft gezorgd, met een groot tekort aan welzijn. Welvaart is dus ook niet alles. Je hebt meer aan welzijn, en dat kan ook met wat minder welvaart. Betaal eerlijke prijzen voor grondstoffen in plaats van ze te roven en nog erger: daar oorlogen om te voeren. Dan ben je ook veel van de mondiale trek kwijt.

Overigens kent iedere cultuur zijn pareltjes. Ik kom regelmatig in andere culturen en er zijn erbij waar ik aan hecht, omdat ik veel uit een cultuur zeer kan waarderen en er zelfs voor zou willen pleiten die stukken cultuur over te nemen in de onze. We zouden dan een veel warmere, vriendelijker samenleving krijgen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: ma feb 01, 2021 6:08 am 

Reacties: 575
Bekeken: 30418


Zou het kabinet dan toch gelijk hebben en hebben we een tweede crisis tegelijk?

Niet de Britse variant als tweede, maar het 'lontjesvirus', dat bij menigeen het lontje fors doet krimpen?

Je ziet het overal om je heen, niet alleen op dit forum, maar in de hele samenleving.
En ik denk toch echt dat het veel te maken heeft met al die beperkende maatregelen. Het lijkt er veel op dat de samenleving toch niet zo maakbaar is als sommigen denken. Het leidt tot enge lontjesziekten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: zo jan 31, 2021 9:36 pm 

Reacties: 575
Bekeken: 30418


:wave:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: di jan 19, 2021 8:23 am 

Reacties: 575
Bekeken: 30418


Laat die KOZP'ers dan ook die westerse kleding maar uittrekken. Die opsmuk afsmukken. Die westerse woningen ordentelijk verlaten en zich terugtrekken in rieten hutjes. We hebben nog een poldertje ergens dat onder water gezet zou worden of is en weer leeg gepompt kan worden.

Ik ken veel lieve mensen met kleur. Heb er heel goede vrienden onder. En die balen net zo hard van KOZP'ers, die alleen maar op een burgeroorlog uit lijken te zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: ma okt 26, 2020 6:05 pm 

Reacties: 575
Bekeken: 30418


Rutte heeft Macron en het volk inmiddels laten weten naast Macron te staan.

Ik heb echter nog nergens gelezen dat Rutte de Turkse ambassadeur heeft uitgewezen en haat-imams heeft uitgezet.

Denk dat in werkelijkheid Rutte opnieuw een Turkijerel aan het creëren is. Bij de vorige verkiezingen leverde hem dat 8 extra zetels op voor de VVD.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: vr okt 23, 2020 12:02 pm 

Reacties: 575
Bekeken: 30418


Lumiere schreef:
baedeker schreef:
Gelukkig is er bij nuchter rechts de optie om op een partij te stemmen die wél bereid is het probleem aan te pakken.


Klopt de VVD is er voor nuchter rechts, voor domrechts heb je alleen maar keuzes op partijen die blij worden van moslimgeweld zodat ze er electorale winst uit kunnen halen, daar bestaat geen behoefte om er daadwerkelijk iets aan te doen :snooty:


De VVD trekt al 10 jaar aan de touwtjes, en belooft al vier verkiezingen om dat soort problemen aan te pakken, iedere verkiezing opnieuw, maar lijdt na het sluiten van de stembussen spontaan aan alzheimer.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: za okt 03, 2020 10:39 am 

Reacties: 575
Bekeken: 30418


Biertje schreef:
https://www.nd.nl/nieuws/varia/995218/k ... t-nu-melly

En vervolgens raakt Melly in de vergetelheid want wie weet wat Melly is? :luidlachen:


Melly roept bij mij een associatie op met blubberige, witte yoghurt. Niet bepaald uitnodigend.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: za okt 03, 2020 5:52 am 

Reacties: 575
Bekeken: 30418


Biertje schreef:
baedeker schreef:
Extreemlinks college geeft opdracht aan linkse wetenschappers met vooringenomen standpunten voor een boek over slavernij.
De uitkomst laat zich raden. Weg met ons. ‘Toegankelijke essays’ van activistische types, joe.


'Amsterdams stadsbestuur was grootschalig en langdurig bij slavenhandel betrokken'

En waarom opeens de focus op het stadsbestuur, in plaats van op de handelaren?
Omdat daarmee de flappetap van de Stopera binnen bereik komt.
Yep en wederom geld verspillen aan onzin terwijl de kademuren stuk voor stuk afbreken . Wat een beleid.


Tijd om al die schilderijen van die notabelen uit het stadhuis te verwijderen, en te vervangen door afbeeldingen van het gewone plebs, gepeupel, bedelaars, snotapen, etc, die zich met moeite in leven moesten zien te houden, en een op afstand goed leesbare lijst van namen van de bestuurders.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: do okt 01, 2020 11:33 am 

Reacties: 575
Bekeken: 30418


baedeker schreef:
Raya schreef:
baedeker schreef:
Extreemlinks college geeft opdracht aan linkse wetenschappers met vooringenomen standpunten voor een boek over slavernij.
De uitkomst laat zich raden. Weg met ons. ‘Toegankelijke essays’ van activistische types, joe.


'Amsterdams stadsbestuur was grootschalig en langdurig bij slavenhandel betrokken'

En waarom opeens de focus op het stadsbestuur, in plaats van op de handelaren?
Omdat daarmee de flappetap van de Stopera binnen bereik komt.
Het stadsbestuur bestond in die tijd uit de notabelen, de rijken, de reders, de grote handelaren en de dominees en priesters. Denk niet dat je als plebs ook maar iets te zeggen had, laat staan te kiezen. Je kon dronken worden gevoerd en een kruisje zetten, waarmee je bezit werd van de reder en ontvoerd naar een schip van de VOC of WIC, op straffe van muiterij (kielhalen) als je niet gehoorzaamde en deed wat er van je verlangd werd.

Ja, it sucked voor sommigen. Toch was ik in de 17e eeuw liever in Amsterdam waar de kanonnen verhandeld werden, dan in Duitsland, waar Zweden, Oostenrijkers en Fransen de kanonnen inzetten om 20% van de bevolking aan gort te schieten.

Nog geen reden om de flappentap open te zetten, of om internationale socialisten de geschiedenis te laten herschrijven.


Als iemand mensen in een stad wil aanspreken op de geschiedenis, moeten ze bij de juiste personen op de deur kloppen. Als mijn buurman Wehkamp oplicht, hoeft Wehkamp ook niet bij mij aan te kloppen om de rekening aan mij te presenteren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: di sep 29, 2020 10:44 pm 

Reacties: 575
Bekeken: 30418


baedeker schreef:
Extreemlinks college geeft opdracht aan linkse wetenschappers met vooringenomen standpunten voor een boek over slavernij.
De uitkomst laat zich raden. Weg met ons. ‘Toegankelijke essays’ van activistische types, joe.


'Amsterdams stadsbestuur was grootschalig en langdurig bij slavenhandel betrokken'

En waarom opeens de focus op het stadsbestuur, in plaats van op de handelaren?
Omdat daarmee de flappetap van de Stopera binnen bereik komt.


Het stadsbestuur bestond in die tijd uit de notabelen, de rijken, de reders, de grote handelaren en de dominees en priesters.
Denk niet dat je als plebs ook maar iets te zeggen had, laat staan te kiezen. Je kon dronken worden gevoerd en een kruisje zetten, waarmee je bezit werd van de reder en ontvoerd naar een schip van de VOC of WIC, op straffe van muiterij (kielhalen) als je niet gehoorzaamde en deed wat er van je verlangd werd.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: vr sep 18, 2020 7:20 am 

Reacties: 575
Bekeken: 30418


Eén vogel maakt nog geen vlucht regenwulpen, @Einstein.

Eén school met regenboogpieten maakt nog geen wereldoverheersend ras rare pieten. Ik weet uit vele jaren ervaring, dat ook onder de zogenoemde zwarten velen de zwarte piet lief hebben en met liefde zwarte piet speelden, en ook nooit problemen hebben gehad.

Zwarte piet is gewoon cultuur. Cultuur die niet de intentie heeft om iemand te kwetsen en ook niet zo moet worden opgevat. Net zoals de uitspraken van Akwasi niet moet moeten worden opgevat als dat hij mij in mijn gezicht wil schoppen en vermoorden als hij mij als zwarte piet tegenkomt? Of de woorden van die Afriyie, die mij dan knock-out wil slaan. Doet hij dat dan voor of na ik door Akwasi vermoord ben en er ongestraft mee weggekomen is?

Vertel @Einstein, gelden voor zwarten andere waarden en normen dan voor blanken? Nee toch? We doen toch niet aan racisme?
Ik in ieder geval niet.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: do sep 17, 2020 7:33 pm 

Reacties: 575
Bekeken: 30418


Einstein schreef:
Hangt van het scenario af .. het is zo langzamerhand danig op de spits gedreven en beide kanten hebben daaraan bijgedragen, niet alleen KOZP.

Wanneer er bijvoorbeeld straks weer 6 witte heren met schoensmeer op hun gezicht ongenood een lagere school binnenlopen.. en een van de ouders is toevallig aanwezig.. en wordt boos.. en/of een goed getrainde gymleraar wordt boos, wat gebeurt er dan ? Denk jij nou serieus, dat de mening van dhr Afrye nodig is, om zoiets uit de hand te laten lopen ?

Het moet bij de wortel worden aangepakt. Verkleedpartijen voor politieke doeleinden kunnen beter achterwege blijven, om onrust te voorkomen. Schoensmeer niet in de openbare ruimte, op straffe van bekeuring ! En worden de dames en heren rechtspopulisten dan boos over de beperking van hun culturele vrijheden, dan is dat jammer. Geen gekloot in 2020. En als je wilt demonstreren dat mag, op straat, niet op scholen.. netjes aanvragen en anderhalve meter + mondkapjes.


Iemand kan ermee spelen in zijn hoofd, maar beseffen dat hij zich moet inhouden. Dat kan. Maar als een voorman dan zegt dat hij wel die zwarte piet knock-out zal slaan, kan dat net het zetje zijn dat kan leiden tot zinloos, onnodig en asociaal geweld. Dan is er wel aangezet tot geweld. Opgehitst. Vandaar dat dit soort uitspraken niet door de beugel kunnen. En dat weten die lui zelf ook. Het is niet dat ze dom zijn.

Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: do sep 17, 2020 1:11 pm 

Reacties: 575
Bekeken: 30418


baedeker schreef:
"Jongeren"-zender NPO geeft prijs aan Akwasi

Daarnaast ging er een FunX-award naar rapper en NPO-lieveling Blacka. Blacka kon zelf helaas niet aanwezig zijn, omdat hij nog in voorarrest zit vanwege zijn betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij in Scheveningen. ... Je zou bijna denken dat je eerst veroordeeld moet zijn om bij FunX een prijsje te mogen winnen, maar dat klopt niet want Akwasi is nog helemaal niet veroordeeld!

:misselijk:Een zwarte die blanken in het gezicht wil schoppen omdat zij het wagen de wil van de zwarte te trotseren;
een zwarte die van blanken eist dat ze knielen voor zwarten...

is een racist pur sang.

Een racist een award geven omdat hij tegen racisme strijdt, dan moeten je hersens wel helemaal verweekt zijn tot een melkpapje.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: wo sep 02, 2020 11:34 am 

Reacties: 575
Bekeken: 30418


Rightnow schreef:
Raya schreef:
Biertje schreef:
Minister Van Engelshoven (D66): teveel blanke mannen op universiteit = teveel vrouwen aangerand

https://tpo.nl/2020/09/01/minister-van- ... aangerand/


Steeds meer mensen lijken hun zinnen kwijt te raken in deze tijd.
Het einde der tijden voor het menselijk verstand?

Gezond verstand is een bijzondere conditie en het ontstaat niet door opleiding of door politieke bewustwording:

Het is een illusie dat het menselijk verstand (met name ook in de huidige geconditioneerde vorm) als vanzelf ingewikkelde sociale vragen gaat oplossen.

Het is een illusie dat opleiding of politieke bewustwording dit vermogen automatisch verbeteren (het omgekeerde is ook denkbaar).

Maar gelukkig, het is ook een illusie dat het vroeger beter was.


Mensen die hun verstand gebruiken, maken gebruik van en breien verder op eerder opgedane ervaringen, van henzelf en gedeelde ervaringen van anderen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: wo sep 02, 2020 6:49 am 

Reacties: 575
Bekeken: 30418


Biertje schreef:
Minister Van Engelshoven (D66): teveel blanke mannen op universiteit = teveel vrouwen aangerand

https://tpo.nl/2020/09/01/minister-van- ... aangerand/


Steeds meer mensen lijken hun zinnen kwijt te raken in deze tijd.
Het einde der tijden voor het menselijk verstand?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het cultuurmarxisme is springlevend

Geplaatst: wo aug 26, 2020 7:28 am 

Reacties: 575
Bekeken: 30418


Einstein schreef:
Raya schreef:
Einstein schreef:

En het is tevens je kop in het zand steken en m.i. asociaal.. ik ga niet zo ver als Akwasi's verhaal, maar ik vind het zo langzamerhand wel enigszins begrijpelijk, dat schoensmeerpieten worden uitgemaakt voor racist. Overigens hoeft dat etiket voor een schoensmeerpiet geen gevolgen te hebben: het kan ook achter zijn rug worden besproken: zo van "goh, onze collega Henk is toch wel een beetje onbeleefd bezig met zijn zwarte schmink.. Roy heeft er niks van gezegd vanmiddag bij de lunch, maarre.."

Overigens opsluiten kan niet. Er is namelijk geen juridische grond voor. Zelfs wanneer er géén toestemming is gegeven voor een demonstratie, zal de overheid in Nederland geen mensen gaan vastzetten, de organisatie krijgt een boete. We zitten hier niet in Wit-Rusland of zo.


Je hoeft geen moeilijke verhalen te houden op scholen, wanneer je alleen roetpieten en regenboogpieten zou hebben. De assocatie met zwarte mede-leerlingen is dan weg.. dus hoef je geen stichtelijke lessen te geven over pesten met ZP. Dan bestaat ZP namelijk niet meer. Probleem opgelost. Het is m.i. veel belangrijker om anti-racisme te DOEN, dan om erover te praten, of het te onderwijzen.


Iemand achter zijn rug om over de tong laten gaan is een minne streek. Laf bovendien. Het getuigt ook nog eens van een totaal gebrek aan respect voor mensen die anders over dingen denken.

Alle roddel is min.. ik citeerde een gesprek bij de koffie-automaat, over de enigszins ontaktische outfit van een collega. Achteraf is overigens ongevraagd excuus aangeboden aan Roy. Dat excuus werd in dank aanvaard. Hij had zich op het moment zelf ingehouden. Gevolg: geen conflikt.. geen hoge woorden en discussies, gewoon elkaar met respect behandelen en over tot de orde van de dag.

Citaat:
Ik heb nog geen enkel bewijs gezien dat zwarte piet werkelijk racistisch is.

Daar is geen objectief bewijs voor, omdat het alleen zo wordt gevoeld door de mensen die het betreft. En blijkbaar (helaas) niet door anderen. Vergis je niet: ZP is volgens de betrokkenen op zichzelf racistisch, de bedoelingen doen er niet toe. Ik vind ook niet dat alle witten die schoensmeer op hun gezicht doen racisten zijn, maar ik begrijp het oordeel wel. Wanneer je nu in 2020 nog steeds met schoensmeer rondloopt als Piet, dan ben je minstens erg conservatief mbt tradities.. of.. je hebt de behoefte om je racisme openlijk te belijden ! er staan voorbeelden op Youtube, van lallende PVV-Pieten in 2019, met bier op en luidruchtige beledigingen aan het adres van KOZP. Gezellig.

Citaat:
Dat je geen gesprekken over racisme of zelfs maar pesten hoeft te houden op school, is een mooie gedachte, maar je weet bliksemsgoed dat het een kul argument is.
Racisme is niet zwarte piet gebonden. Als een zwarte niet zwarte piet kan worden genoemd, wordt ie wel uitgemaakt voor 'zwartjoekel', 'ongewassen vlerk', 'mislukt figuur want te lang gebakken'. etc.
En dan is pesten ook niet uitgebannen, blijkt.

Ik pleit niet tegen algemene lessen op scholen over racisme, hoewel jij dat misschien liever anders zou zien (?)

Wat ik bedoel, is dat je kinderen geen ingewikkelde dingen meer hoeft uit te leggen, of gedragsregels op het gebied van Zwarte Piet als scheldwoord. Ook bij kleine kinderen is iemand uitmaken voor "zwarte piet" niet racistisch bedoeld, maar het lijdend voorwerp voelt zich wel jaarlijks voor gek gezet, het is een stomvervelende soort pesten ! leerlingen imiteren het gedrag van elkaar. ZP is een goedkope manier van pesten. Ik verzin dit niet, ik heb het van nabij meegemaakt. Ouders zien het wél als racisme.. en zullen hun kind vervolgens onder protest thuis houden, wanneer de Sinterklaas-intocht op school plaatsvindt. En dát begrijpt het zwarte kind natuurlijk weer niet. Hoezo geen kadootjes en snoepgoed ? waarom ik niet ? Dus hoe je het ook draait of keert Raya, de schoensmeer-traditie veroorzaakt kinderleed tegenwoordig en dat lijkt me niet de bedoeling van een kinderfeest.

Citaat:
Je probeert een symptoom vinden om aan symptoombestrijding te doen. Je kunt beter de oorzaken aanpakken.

De oorzaak is in dit geval helder. Schoensmeer :) en misschien is er wel veel meer racisme, zonder dat jij dat waarneemt.


Voor de goede orde: schoensmeer werd al decennia lang niet meer gebruikt om mensen een zwart gezicht te geven. Vijftig jaar geleden was kurk geliefd. Als je schoensmeer ook nog eens als symbool zou kunnen zien voor onderdanigheid, werd de piet met de kurk toch beslist de kurk waar het sinterklaasfeest op dreef.

Oei, wat schrijf ik nu weer allemaal: iets over beleving.
Tsja, een beleving is natuurlijk puur persoonlijk, en in de ALLEREERSTE plaats, hoe de persoon met een beleving iets opneemt. Veel christenen zijn niet blij met de versterkte oproep tot gebed, vanuit de toren van een moskee. Ze zien het als aanval op hun christelijk geloof.
Veel moslims zijn niet blij met kroegen, zien die als een belediging van hun god Allah.
Ik ken ook mensen die helemaal niet blij zijn met een foto van zichzelf, omdat ze vinden dat ze er zelf absoluut niet uitzien. Maar toch zien ze er zo uit.
En, o ja, maak geen tekening van Allah, schiet mij te binnen, want dat is een zeer grove belediging, voor sommigen.

Nee, je kunt een cultuur bij velen niet veranderen, omdat sommige mensen het met een stukje van die cultuur niet eens zijn. Er is geen enkele reden om de kroegen te sluiten omdat ze volgens sommigen een belediging zijn voor hun god. Je kunt geen posters van dames in bikini verbieden, omdat ze volgens sommigen (moslims en streng gelovige christenen) een belediging zijn van hun normen en waarden).
Nee, we kunnen een persoonlijke beleving niet toeschrijven aan een hele samenleving. Als dat zo was zou die strijd er niet zijn. Ik vind het een zeer grove belediging dat anderen mij willen voorschrijven hoe ik sinterklaas moet vieren, alsof ik geen recht heb op mijn leven maar dat mijn leven van hen is. Alleen maar omdat sommigen vinden dat zwarte piet er niet zo mag uitzien, omdat zwarten er zo uit zouden zien.
Ik ben gister nog even naar de Bijlmer geweest. Ik zag wel kogels rondvliegen, maar geen zwarte figuren in outfit waarin zwarte piet zich placht te bewegen.

Een vriend postte op facebook in groep waar voornamelijk zwarten lid van zijn een mooi plakkaat:

Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.


Zwarte piet wegzetten als racisme is niets anders dan zoeken naar een stok om witten mee te slaan. Alleen maar omdat ze vinden dat het blanke ras schuldig is aan slavernij.
Totaal onnodig. De slavernij door blanken is afgeschaft. Enkel wat blanke wetsovertreders maken zich daar onder de blanken nog schuldig aan. Onder andere kleuren, van getint tot diepzwart, lijkt slavernij nog volop te bestaan.

Nogmaals, als er wordt gepest moet je het pesten aanpakken, niet de -in sommige ogen- bleekscheten, want pesten komt onder alle kleuren voor, zowel naar elkaar als naar andere kleuren. We moeten vooral stoppen met elkaar te misleiden, door sprookjesfiguren tot symbool te maken van iets waar ze helemaal geen symbool van zijn. Het is nog eens plagiaat ook. Bedenk je eigen figuren.

En het is niet zo dat als je je kop in het zand steekt, iets waar je bang voor bent er niet meer is. Vraag maar aan die struisvogel, die zijn kop in het zand stak, toen hij die leeuw zag. Oh, nee, dat kan niet meer...
Zwarte piet is er en zal er altijd blijven, zelfs als je alle boeken en prenten met zwarte piet gaat verbranden. Kinderen zullen er altijd vragen over stellen en blijven stellen, vooral als je die zwarte piet gaat verbieden. Want juist dan zul je zien dat er een aparte cultus gaat ontstaan rond die zwarte piet. En juist met elementen die nu worden verzonnen om zwarte piet te elimineren. Leer de lessen van de geschiedenis!
Ik wens jouw kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 5 [ Er voldeden 96 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling