Het is nu wo sep 22, 2021 7:04 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 600 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

 Berichttitel: Re: Vaccins
Geplaatst: vr sep 17, 2021 3:36 pm 

Reacties: 3789
Bekeken: 82727


Marcel schreef:
Rightnow schreef:
Ziekenhuisopnames kloppen in de periode van 14 dagen na 2e prik tot een klein aantal maanden, voor niet al te ongezonde mensen. Praktijk is lastiger.

Ik vroeg waarom de hoge beschermingscijfers tegen ziekenhuisopname niet kloppen.
Ik merk dat je daar geen antwoord op hebt.
Dus wederom niets meer dan een loze kreet zonder enige feitelijke onderbouwing.

Rightnow schreef:
Vaccins hebben terecht altijd een goede naam gehad. Maar deze nieuwe generatie is nog niet uitgetest op de manier waarop dat vanouds is gedaan.

Volslagen nonsens.
Elk covidvaccin heeft alle voorgeschreven testfases doorlopen die voor elk ander vaccin ook gelden.
Je moet eens ophouden met het verspreiden van leugens.De coronavaccins hebben een versnelde procedure doorlopen, zowel qua testen als beoordelingsonderzoeken. Er is nog steeds bitter weinig bekend over de bijwerkingen, zeker de bijwerkingen op middellange en lange termijn. Simpelweg omdat de vaccins pas net bestaan.

Het is m.i. goed te begrijpen dat niet iedereen vertrouwen heeft in de vaccins. En gelukkig heeft iedereen het recht om zijn eigen mening te vormen op basis van de gegevens die hem bereiken.

Persoonlijk denk ik ook dat de vaccins niet voldoende uitontwikkeld zijn, en vaccineren met die vaccins daarom een risico is. Gezien mijn gezondheidssituatie is de balans voor mij doorgeslagen naar vaccineren. Ik heb mij dus wel laten vaccineren. Ik begrijp heel goed dat gezonde mensen zich niet zomaar laten vaccineren, tot de effecten van vaccinatie, vooral qua bijwerkingen, voor de langere termijn bekend zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma sep 13, 2021 2:42 pm 

Reacties: 3789
Bekeken: 82727


Rightnow schreef:
Ja ik heb wel jaren een beetje zitten slapen. In de jaren 70 werd veel breder geloofd dat multinationals bijvoorbeeld gevaarlijk waren.

Inmiddels zijn zulke bedrijven, hun hoofd-eigenaren en allerlei niet-gouvernementele organisaties die zij financieren, groter en sterker geworden.

Hoe heb ik kunnen denken dat we wel op tijd zouden merken als er een probleem zou komen ... ik heb mij laten afleiden door andere zaken!


Je hebt je, zoals velen, laten belazeren door een aantal politici!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo sep 12, 2021 11:11 am 

Reacties: 3789
Bekeken: 82727


Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:
Rightnow schreef:
Enkele van mijn vrienden maken zich hier ook zorgen om. Ja, ook die man die nog elke dag met het mondkapje oploopt, hij wil geen data afstaan en niet gevolgd worden. Het maakt mij ook wel voorzichtiger. Zeker op de mobiele telefoon. Op een dag wil je het ding niet meer gebruiken met internet.

Het heeft denk ik te maken met het potentieel gebruik voor betalingen en voor toegang. We beginnen ons te realiseren dat (als we hier niet rechtsomkeerd gaan maken) je straks nergens meer binnenkomt als je niet 100 procent meedoet met een aantal zaken die nooit democratisch zijn besloten, en dat er gaat worden gelet op waar we komen. Sommige bestemmingen en activiteiten zijn niet langer "planet proof" of "corona bestendig" of niet helemaal "woke". Dat kost je burgerschapspunten en dan kun je nergens meer in.

Dat dwingt een mens met hersens om eens na te gaan denken over de wetten van de macht. Historische voorbeelden helpen om lessen te trekken uit onnodige en vreemdsoortige machts-overdracht. Vaak kwamen er de grootste ongelukken van. Een enkel voorbeeld voldoet niet, maar een constellatie die vaker in de geschiedenis op meer plekken terugkomt, kan wijzen op een wetmatigheid.


Het achterbakse is dat bepaalde zaken als "leuk" worden gepresenteerd om mensen erin te laten trappen en hun eigen kuil te laten graven. Ik noem even een volkomen fictief, maar niet onrealistisch voorbeeld: veel mensen houden via hun smartfone tegenwoordig bij hoe vaak ze bewegen, hoe veel stappen ze per dag zetten, enz. Stel dat een zorgverzekeraar op een gegeven moment een actie start: deel met ons hoe vaak u beweegt en hoe veel stappen u per dag zet, en als u boven een bepaald aantal komt, krijgt u van ons een cadeautje. Klinkt allemaal helemaal leuk natuurlijk. Maar het achterliggende idee is uiteraard dat na verloop van tijd mensen die minder bewegen, of minder stappen per dag zetten dan een X-aantal, opeens te maken krijgen met een brief van hun zorgverzekeraar dat "gezien uw levenspatroon wij helaas genoodzaakt zijn uw premie met 20 euro per maand te verhogen"...

Jaren en jaren geleden merkte ik het aan het gebruik van mijn Bonuskaart bij AH. Opeens kreeg ik aanbiedingen in de bus voor precies dié merken en producten die ik altijd kocht. Ik deed toen navraag bij de AH-klantenservice, want ik vond het wel héél toevallig. Zij gaven toen toe dat de aanbiedingen die ik kreeg, waren afgestemd op mijn koopgedrag dat via de Bonuskaart in hun systeem werd geregistreerd. Ik heb die Bonuskaart toen meteen doorgeknipt en in de vuilnisbak gegooid.

Een kind begrijpt dat klantenkaarten bedoeld zijn om gerichte reclame te maken. Het is verbazingwekkend dat er mensen zijn die dat niet weten.


Sommige mensen kunnen het zich niet veroorloven géén klantenkaart te nemen, omdat ze met de kortingen die alleen voor houders van de kaart, nog wel net rond kunnen komen, of minder tekort komen. De rest interesseert ze dan niet. Logisch.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo sep 08, 2021 11:32 pm 

Reacties: 3789
Bekeken: 82727


Lumiere schreef:
Welnee, de afkeer voor vaccins is het gevolg van irrationaliteit. Deels vanuit het domme 'vaccinaties veroorzaken autisme' kamp, deels vanuit het kamp dat alleen maar loopt te zeiken om het zeiken en waar je niks aan hebt ten tijde van een crisis :foei:

Eerst was het dat de maatregelen te zwaar zijn, nu is er een oplossing: vaccinaties. Nu is men daar weer tegen. Het is jammer dat Raya en Baedeker het probleem niet op willen lossen en dergelijk wappie irrationaliteit liever goedpraten :snooty:


Ik naar de feiten en naar de rechten van mensen.

Als je de integriteit van het lichaam inlevert gaan we van kwaad naar erger.
Kan er zomaar in achterkamertjes om aan een meerderheid te komen, onderhandeld worden over het tegen de wil van mensen zelf in leven houden om het lijden te verlengen, zoals sommige christenen willen.
Of de grenzen inzake geweld tegen het lichaam bij demonstraties en in gevangenis worden verlegd. Want integriteit van het lichaam bestaat niet meer. En die chip komt dan ook niet meer in je paspoort, maar wordt in je arm gespoten. Want over je lichaam heb jij helemaal niets meer te zeggen! En dat is geen verzinsel. De chip in je arm om drankjes in dancings te betalen bestaan al een aantal jaren.

Als jij dat voor jouzelf wilt, ga je gang. Maar laat anderen zelf beslissen of zij de integriteit van hun lichaam wensen te behouden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo sep 08, 2021 8:58 pm 

Reacties: 3789
Bekeken: 82727


PeterJKH schreef:
Raya schreef:
Enzo501 schreef:

Er is vrijheid om jezelf niet te laten inenten, dat kan zijn omdat je een wappie bent die denkt dat je een chip geimplanteerd krijgt, dat je er onvruchtbaar van wordt, dat het een plan is om de halve wereldbevolking om te brengen, omdat je denkt dat je een superieur immuunsysteem hebt en niet ziek zal worden, omdat de here god ertegen is of wat dan ook. Onderzoek daarnaar is niet nodig.


Je zou je ook kunnen afvragen waarom er zoveel wantrouwen is jegens de regering.


In de afgelopen anderhalf jaar heb ik soms het idee naar een bizar toneelstuk te kijken, zoals van Yourcenar, bijvoorbeeld, dat opeens realiteit werd. Bizarre beelden van politiemensen die huizen binnenvielen omdat de bewoners op hun eigen balkon een wijntje dronken in de zon, bizarre beelden van parken die door grootscheepse politie-inzet leeggeveegd werden terwijl de mensen niks anders deden dan van de zon genieten met een picknick, bizarre beelden van een echtpaar met hun bejaarde moeder die per persoon een boete kregen opgelegd van € 490,00 omdat ze gewoon op een bankje in een plantsoen even samen waren met een kopje koffie uit een thermoskan en een gebakje, een echtpaar dat vorig jaar een fietstochtje maakte door de bollenstreek, even afstapte om een foto van elkaar te maken met de tulpen als achtergrond en een boete van 1000 euro moesten betalen, want afstappen was verboden... ik verzin het niet, helaas, het is allemaal écht gebeurd, en nog veel meer. Maar het ergste is nog dat de verwondering en de verontwaardiging daarover is weggeëbt en plaats heeft gemaakt voor een gevoel van terecht handelen door de overheid. En als we eenmaal zo ver zijn afgegleden op de helling, voorspelt dat voor mij weinig goeds.


Er is een behoorlijke groep die de overheid voor geen cent meer vertrouwt. Daar horen veel vaccinatieweigeraars bij. Bij, want het zijn niet alleen zij. En ik heb het idee dat er ook bij een groeiende groep gevaccineerden vraagtekens aan het ontstaan zijn over de aanpak van de coronacrisis. Zelfs bij de vaccinaties zelf, nu er wordt gesproken over een derde en zelfs vierde vaccinatie en de farmaceuten hun prijzen fors verhogen.

Het verbaast mij niet. Zelf geloof ik de meeste politici ook niet. Vooral niet die van het snit Rutte III.
Bruins heeft ten tijde van het mondkapjestekort duidelijk laten vallen dat het kabinet niet van plan was in te grijpen, omdat de markt het op moest lossen. Toen hij onder grote druk van de Kamer uiteindelijk toezegde mondkapjes bij bedrijven te vorderen, stortte hij in. Rutte liet de volgende ochtend direct weten dat er van vorderen van mondkapjes bij bedrijven geen sprake zou zijn.

Het verzet kan ik mij goed indenken. Dat er allerhande verhalen gaan ontstaan en dat de meest idiote verhalen voor waar worden aangenomen omdat het verhaal van het Kabinet met haar deskundigen ook voor geen kant klopte, kan ik mij ook indenken. Het is mens eigen. En daarom kun je ze het ook niet direct verwijten. De schuld ligt bij het Kabinet zelf.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo sep 08, 2021 6:02 pm 

Reacties: 3789
Bekeken: 82727


Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:

Er is vrijheid om jezelf niet te laten inenten, dat kan zijn omdat je een wappie bent die denkt dat je een chip geimplanteerd krijgt, dat je er onvruchtbaar van wordt, dat het een plan is om de halve wereldbevolking om te brengen, omdat je denkt dat je een superieur immuunsysteem hebt en niet ziek zal worden, omdat de here god ertegen is of wat dan ook. Onderzoek daarnaar is niet nodig.


Natuurlijk is die vrijheid er. Maar dan moeten we die ook erkennen en niet langer vrijheden inperken omdat anderen van wettelijke vrijheden gebruik maken.

Vrijheid is altijd beperkt of kan beperkt worden als je er anderen mee in gevaar brengt of kan brengen. Dat is niks nieuws. Het geldt in bepaalde mate voor andere vaccins ook al.De vrijheid van de een grenst aan de vrijheid van de ander, waarbij beide in gelijke mate dezelfde vrijheden genieten.

Er moet wel een verdomd goede reden zijn om de een wel de vrijheid te gunnen een vaccinatie te kiezen, en de ander niet de vrijheid om voor geen vaccinatie te kiezen.
In dit geval gaat het niet om de volksgezondheid, want gevaccineerden worden nog nauwelijks ziek, wordt ons steeds voorgehouden.
Als het gaat om winst in de zorg te maximaliseren, door zo min mogelijk bedden te bezetten met mensen met corona, en de lonen voor zorgpersoneel te laag te houden, weet je uiteraard dat dat nooit geldige redenen kunnen zijn. Je kent dan aan enkelen meer rechten toe ten koste van de rechten van een ander.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo sep 08, 2021 5:51 pm 

Reacties: 3789
Bekeken: 82727


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Enzo501 schreef:

Misschien kunnen we hier net als in het woningtopic een berekeningetje op loslaten.... :wink: Om dan weer tot de conclusie te komen dat het verhaal maar gedeeltelijk opgaat en het toch aan de buitenlanders ligt....
Bovendien: het ging toch om vrijheid van al dan niet vaccineren, lichamelijke integriteit en meer van dat soort termen. Dat geldt dan natuurlijk net zo zeer voor fvD aanhang als voor allochtonen.


We moeten af van politieke correctheid en zaken gewoon benoemen zoals ze zijn, ook als sommigen dat niet leuk vinden om te horen.

Zelfs de overheid heeft aangegeven dat vooral immigranten zich nog niet hebben laten vaccineren. Dat doet niets af aan de individuele vrijheid om zich wel of niet te laten vaccineren. Een feit is een feit, en moet dus ook benoemd kunnen en mogen worden. Er is echter bij mijn weten nog geen onderzoek gedaan waarom onder immigranten het percentage zo laag ligt. Daar kunnen we vooralsnog alleen naar gissen, maar ongetwijfeld speelt kan, net als in een deel van de bible belt, religie een rol spelen. Dat zou onderzocht kunnen en moeten worden.

Er is vrijheid om jezelf niet te laten inenten, dat kan zijn omdat je een wappie bent die denkt dat je een chip geimplanteerd krijgt, dat je er onvruchtbaar van wordt, dat het een plan is om de halve wereldbevolking om te brengen, omdat je denkt dat je een superieur immuunsysteem hebt en niet ziek zal worden, omdat de here god ertegen is of wat dan ook. Onderzoek daarnaar is niet nodig.


Je zou je ook kunnen afvragen waarom er zoveel wantrouwen is jegens de regering.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo sep 08, 2021 3:06 pm 

Reacties: 3789
Bekeken: 82727


Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:

Het percentage volledig gevaccineerden van de volwassen bevolking ligt nog rond de 77%.


Met name vanwege de enorme achterstanden in vaccinatie bij migrantenpopulaties, omdat die zich laten hersenspoelen door hun imams en zieners. Je zult ook zien dat (als je daar een kaartje van zou (mogen) maken), met name de migrantenwijken laag scoren op vaccinatiegebied.

Misschien kunnen we hier net als in het woningtopic een berekeningetje op loslaten.... :wink: Om dan weer tot de conclusie te komen dat het verhaal maar gedeeltelijk opgaat en het toch aan de buitenlanders ligt....
Bovendien: het ging toch om vrijheid van al dan niet vaccineren, lichamelijke integriteit en meer van dat soort termen. Dat geldt dan natuurlijk net zo zeer voor fvD aanhang als voor allochtonen.


We moeten af van politieke correctheid en zaken gewoon benoemen zoals ze zijn, ook als sommigen dat niet leuk vinden om te horen.

Zelfs de overheid heeft aangegeven dat vooral immigranten zich nog niet hebben laten vaccineren. Dat doet niets af aan de individuele vrijheid om zich wel of niet te laten vaccineren. Een feit is een feit, en moet dus ook benoemd kunnen en mogen worden. Er is echter bij mijn weten nog geen onderzoek gedaan waarom onder immigranten het percentage zo laag ligt. Daar kunnen we vooralsnog alleen naar gissen, maar ongetwijfeld speelt kan, net als in een deel van de bible belt, religie een rol spelen. Dat zou onderzocht kunnen en moeten worden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo sep 08, 2021 12:33 pm 

Reacties: 3789
Bekeken: 82727


Lumiere schreef:
Raya wil blijkbaar liever politiek correct wegkijken van het probleem :snooty: Vaccineren is gewoon verstandig :ok: Niet vaccineren is erg dom en de oorzaak dat er nog steeds maatregelen nodig zijn :foei:


Dat kan met nog geen 10% niet-gevaccineerden de reden niet zijn.
Immers, ook gevaccineerden krijgen nog steeds corona en kunnen anderen, zowel niet-gevaccineerden als gevaccineerden besmetten.

Voor het goede begrip: 'Politiek correct' is hier met oogkleppen achter een paar politici aanlopen, die zelf al niet meer weten wat nu wel en wat nu niet waar is inzake corona.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo sep 08, 2021 12:30 pm 

Reacties: 3789
Bekeken: 82727


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Het virus wil maar niet uitsterven!

'En dat is allemaal de schuld van de mensen die zich niet willen laten vaccineren!
Die mensen moeten overal geweerd worden en in het openbaar aan de schandpaal worden genageld. Iedereen moet ze gaan haten!
Bekijken we later wel of we ze nog wel in aanmerking komen voor medische zorg of een uitkering als ze die nodig zouden hebben....
Stelletje aso's!'
Toch?


'Dagelijks 10 tot 15 Utrechtse schoolklassen naar huis vanwege coronabesmettingen'https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/315266 ... ingen.html

In plaats van dit soort aanstellerige bijdragen kunnen we beter stellen dat door een hoge vaccinatiegraad de druk op de ziekenhuizen sterk afneemt en we niet meer in zware lockdowns terecht hoeven te komen. Zoals je al eerder zei: het is verstandig om je te laten inenten.Het is verstandig om je te laten inenten, geen plicht.

Er is geen enkele reden om de integriteit van het lichaam in te perken. Ook niet via omwegen en dat dan geen dwang of drang te noemen. Zodra je gestraft wordt voor het maken van een bepaalde keuze, betekent dat automatisch drang en uiteindelijk dwang.

Als het kabinet van meet af aan eerlijk was geweest, de dreiging op zich al serieus had genomen, en niet stiekem alles over had willen laten aan het grote bedrijfsleven, was de vaccinatiebereidheid ongetwijfeld veel groter geweest.

Over de bezetting van de ziekenhuizen hoeven we ons voorlopig geen zorgen te maken.
Als het om 1,8 miljoen mensen gaat die niet zijn of kunnen worden ingeënt, is daarvan sowieso een deel op natuurlijke wijze immuun want al dan niet met symptomen ziek geweest.

Rest dus minder dan 10% van de bevolking en dus ook minder dan 10% van het aantal benodigde bedden voor corona t.o.v. voor de vaccinaties. Daarbij wordt die groep ook steeds kleiner doordat ze natuurlijke immuniteit opbouwen als ze corona krijgen en daar niet aan overlijden.

Tenminste, als we de informatie van de rijksoverheid zelf mogen geloven. Als die niet klopt worden we belazerd. Als die wel klopt, snap ik de drukte over het restantje niet-gevaccineerden niet en is er geen enkele aanleiding om deze groep uit te sluiten van wat dan ook, of überhaupt maar de schuld te geven dat het virus niet uitsterft.

Immers, ons is ook al verteld dat het virus niet zal verdwijnen. Die al te veel wegbezuinigde bedden moeten sowieso terugkomen om de zorg waar we voor betalen waar te kunnen maken, ook zonder corona, bij gewone griepgolven.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo sep 08, 2021 10:39 am 

Reacties: 3789
Bekeken: 82727


Het virus wil maar niet uitsterven!

'En dat is allemaal de schuld van de mensen die zich niet willen laten vaccineren!
Die mensen moeten overal geweerd worden en in het openbaar aan de schandpaal worden genageld. Iedereen moet ze gaan haten!
Bekijken we later wel of we ze nog wel in aanmerking komen voor medische zorg of een uitkering als ze die nodig zouden hebben....
Stelletje aso's!'
Toch?


'Dagelijks 10 tot 15 Utrechtse schoolklassen naar huis vanwege coronabesmettingen'https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/315266 ... ingen.html

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di sep 07, 2021 8:26 am 

Reacties: 3789
Bekeken: 82727


Lumiere schreef:
PeterJKH schreef:
Ik vind het getuigen van bijzonder weinig respect voor de medemens dat die tegenwoordig mag woorden uitgemaakt voor "wappie" (waar komt dat rare woord eigenlijk vandaan?) of complotdenker, puur omdat die kanttekeningen zet bij het beleid en met name de afname van vrijheden en de onwil die terug te geven.


Stellen dat Rutte een pedofiel is, dat corona niet bestaat, of dat een laxerend paarden ontwormingsmiddel beter is dan een vaccin.... is niet 'kantekeningen zetten bij het beleid'.

Dat is gewoon debiel en daar is het woord 'wappie' voor.


PeterJKH schreef:
Ik heb al maanden en maanden niks anders gezien dan mijn huis, mijn kantoor en de supermarkt op de hoek.


Sorry hoor, maar dat is toch echt je eigen schuld. Je had naar van allerlei plekken gekund, op allerlei manieren met inachtneming van de maatregelen.


Zelfs als je gevaccineerd bent is het verstandig voorzichtig te zijn, en uiteraard betekent dat zelfbeperkingen. Al is het maar om straks niet als 2e groep de schuld krijgen dat je het virus verspreid en schuld hebt aan overbelasting van de zorg. Je weet maar nooit, dezer dagen! Dat de geschiedenis zich op 1 groep herhaalt is al erg genoeg!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma sep 06, 2021 2:40 pm 

Reacties: 3789
Bekeken: 82727


Er wordt hier flink gediscrimineerd.

Als de een een 'wappie' zijn ze allemaal wappies, toch?
Dat er zestig organisaties aan deelnamen met allemaal hun doelgroep met hun eigen doel, doet blijkbaar niet ter zake.

Zo wordt er op Twitter volop geroeptoeterd dat iedereen die daar met goede bedoelingen was, de demonstratie had moeten verlaten nog voor dat deze begonnen was, want er liepen nazi's tussen, zo vinden een aantal mensen.
Dan ben je in mijn ogen zelf een nazi, want je wilt mensen die oprecht wilden demonstreren tegen inperking van rechten, de woningnood, het toeslagenbeleid waarbij 10.000den vals werden beschuldigd van fraude en gedwongen werden 10.000den euro's per persoon terug te betalen met 10.000den euro's aan boete erbovenop - bij voorbaat de mond snoeren.

Eerder genoemde figuren als die dame en nazi's kun je overal tegenkomen. Misschien is de medewerker van de supermarkt waar jij je eten en drinken koopt er wel zo een. Wat moet je dan doen? Bij voorbaat maar uitwijken naar een andere supermarkt? Maar daar kan hetzelfde spelen. Laten bezorgen dan maar. Maar weet jij wie die bezorger is, wat hij denkt en in zijn vrije tijd doet?

Tenzij het om je minderjarig kind gaat, ben jij niet verantwoordelijk voor wat anderen doen. Al helemaal niet voor wat zij denken, wat hun gedachtegoed is. En zolang iemand zich binnen de wet begeeft, wordt er van een legaal recht gebruik gemaakt, wat voor gedachtegoed iemand ook aanhangt.

Ik heb hier een nieuwe slagzin op bedacht: 'Respecteer eerlijk verkregen rechten, zoals jij wilt, dat jouw rechten ook worden gerespecteerd!' En daarvoor hoef je het echt niet met een ander eens te zijn!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo sep 05, 2021 10:26 pm 

Reacties: 3789
Bekeken: 82727


Lancelot schreef:
Raya schreef:
Net op het radiojournaal duizenden mensen in Amsterdam die protesteren tegen de de nog resterende coronamaatregelen en de discriminatie van ongevaccineerden die op diverse manieren onder druk worden gezet om zich toch te laten vaccineren.

En toeval had de verslaggever ook een demonstrante getroffen die denkt dat Trump nog president is en Mark Rutte pedofiel is, waarmee toch even uitgebreid een beeld van de demonstratie wilde geven...

Over beeldvorming gesproken!

Onzin, als je een wappie of complotsukkel wilde tegenkomen vandaag ging je natuurlijk mensen interviewen tijdens deze demonstratie. Het is geen toeval dat je dit soort folklore juist daar tegenkwam


Uiteraard Lancelot, want jij was erbij! Anders kun je dit niet weten!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo sep 05, 2021 2:19 pm 

Reacties: 3789
Bekeken: 82727


Enzo501 schreef:
Je zou verwachten dat mensen blij zouden zijn met zo'n grote opkomst en duidelijke standpunten. Maar nee hoor, blijven jammeren. Waarom zijn jullie er zelf eigenlijk niet? :lol:
Trouwens, als de organisator aangeeft dat er niet alleen tegen de coronamaatregelen wordt geprotesteerd aangezien die er nog amper zijn, maar ook tegen 'toeslagenaffaires, huizentekorten en de Groningen-affaire' (Ik sta hier voor gewoon alles bij elkaar", vertelt een demonstrant), komen er natuurlijk allerlei mensen op af. (bron AD).


Daar had de verslaggever het niet over. Die had het alleen over een demonstratie tegen de resterende coronamaatregelen en vaccinatiedwang en -drang, om vervolgens die dame aan te voeren.

En daar ging mijn bericht dan ook over.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo sep 05, 2021 1:25 pm 

Reacties: 3789
Bekeken: 82727


Net op het radiojournaal duizenden mensen in Amsterdam die protesteren tegen de de nog resterende coronamaatregelen en de discriminatie van ongevaccineerden die op diverse manieren onder druk worden gezet om zich toch te laten vaccineren.

En toeval had de verslaggever ook een demonstrante getroffen die denkt dat Trump nog president is en Mark Rutte pedofiel is, waarmee toch even uitgebreid een beeld van de demonstratie wilde geven...

Over beeldvorming gesproken!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: za sep 04, 2021 7:25 am 

Reacties: 3789
Bekeken: 82727


PeterJKH schreef:
Raya schreef:
Einstein schreef:

Uiteraard. Alleen kan het dus zijn, dat je als gevaccineerd persoon rond kunt lopen met Corona, zonder dat je dat in de gaten hebt en besmettelijk bent voor anderen. Dit is een slim virusje. Ja, natuurlijk moet je een prik halen. Om jezelf te beschermen. Maar dat wil nog niet zeggen dat alle ongevaccineerden asociaal zijn. Ik las in NRC vorige week dat er in Nederland 700.000 mensen rondlopen, die door problemen met hun afweersysteem het vaccin niet kunnen hebben, of waarbij het vaccin niet helpt, tegen besmettingen.

Ik zie nog niet direkt licht aan het einde van de tunnel. We krijgen een bijzonder knusse herfst, vrees ik. Zondag is het orgasme van de vrije blije besmetting in Zandvoort. Krijg je 70.000 mensen die daar gezellig naar het kleinste GP-circuit in de wereld komen kijken. Ook lekker knus natuurlijk, maar niet echt slim. Er is niet veel voor nodig, check de cijfers in Japan. De Olympische spelen was keurig gedistanced, er was weinig publiek en ze hebben daar nu de hoogste piek van het afgelopen jaar. Zie ook 24 juni, toen Rutte op het onzalige idee kwam om nachtclubs te openen. Niet doen.

De enige manier waarop we dit virus kunnen bestrijden, het virus zelf, is 1) maatregelen 2) vaccineren én 3) mondkapjes en social distancing, vrijwillig, overal waar je onder dak bent met onbekenden.


Of accepteren dat het er is en voor een aantal mensen dodelijk. En wie dat risico wil nemen respecteren. Gevaccineerden hebben er relatief weinig last van. Niet-gevaccineerden nemen zelf het risico, ze gaan uiteindelijk dood, of kweken een natuurlijke weerstand, wat weer beter schijnt te zijn dan een vaccinatie.

Menselijk gedrag kun je tijdelijk sturen, niet permanent. Wij zijn heel erg gericht op het (onbewust) lezen van lichaamstaal, o.a. gezichtsuitdrukkingen. De wereld ziet er een stuk vriendelijker uit nu op veel plekken geen mondkapjes meer hoeft te worden gedragen. En als sociale wezens hebben we behoefte aan huidcontact. De aai over de bol, de hand op de schouder, de knuffel.
Veel meer mensen hebben op dit moment psychische problemen dan voor corona.
Iemand die bang is, kan ook zelf voorzichtig zijn. Maar het leven blijft het leven, en de mens blijft mens.


Ik vind de huidige manier van begroeten nog steeds erg gekunsteld. Op de zaak krijg je vaak een "boks" met een gesloten vuist. Sorry, maar ik zie in een gesloten vuist die in een boksbeweging op je wordt afgevuurd geen vriendelijke openhartige begroeting, ik vind het maar een agressief gebaar. Of men staat heel gekunsteld met de ellenbogen tegen jouw ellenboog aan te stoten. Een beetje schutterig vaak.


Het zal ook niet beklijven. De mens is een sociaal wezen, en neigt naar veel lichamelijk contact met mensen waar een klik mee is. Van hand op de rug tot aai over de bol, tot kus op de wang en even tegen elkaar aandrukken. Dat is onze natuur. Verandering dwing je niet af met een wet. Dat zal alleen gaan met zaaien van angst, maar dan slechts tijdelijk, want uiteindelijk verdwijnt de angst.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr sep 03, 2021 1:12 pm 

Reacties: 3789
Bekeken: 82727


Lumiere schreef:
Gestopt schreef:
ik werk nog steeds (ruim 40 jaar) in marketing communicatie


Nou snapt gestopt dan deze communicatie:

Gewoon simpele logica. Zonder vaccines worden meer mensen ernstiger ziek. :foei:

Met vaccines worden minder mensen ernstiger ziek. :ok:

Daarom zijn mensen die tegen vaccinaties zijn, ook zo asociaal, eigenlijk zijn ze pro-ziekte :hum:


Je hebt wel twee groepen, of eigenlijk vijf:

1. Mensen die tegen vaccinatie zijn en niet willen dat er ook maar iemand zich laat vaccineren.
2. Mensen die tegen vaccinatie zijn en zich niet laten vaccineren, maar anderen hun gang laten gaan.
3. Mensen die voor vaccinatie zijn en willen dat iedereen gevaccineerd wordt.
4. Mensen die voor vaccinatie zijn en zich laten vaccineren, maar anderen hun gang laten gaan.
5. Mensen die het allemaal geen ene moer kan schelen!

Tot welke groep behoort Lumiere?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr sep 03, 2021 6:53 am 

Reacties: 3789
Bekeken: 82727


Einstein schreef:
Lumiere schreef:
Volledig gevaccineerde mensen krijgen minder snel een corona infectie dan ongevaccineerden

Uiteraard. Alleen kan het dus zijn, dat je als gevaccineerd persoon rond kunt lopen met Corona, zonder dat je dat in de gaten hebt en besmettelijk bent voor anderen. Dit is een slim virusje. Ja, natuurlijk moet je een prik halen. Om jezelf te beschermen. Maar dat wil nog niet zeggen dat alle ongevaccineerden asociaal zijn. Ik las in NRC vorige week dat er in Nederland 700.000 mensen rondlopen, die door problemen met hun afweersysteem het vaccin niet kunnen hebben, of waarbij het vaccin niet helpt, tegen besmettingen.

Ik zie nog niet direkt licht aan het einde van de tunnel. We krijgen een bijzonder knusse herfst, vrees ik. Zondag is het orgasme van de vrije blije besmetting in Zandvoort. Krijg je 70.000 mensen die daar gezellig naar het kleinste GP-circuit in de wereld komen kijken. Ook lekker knus natuurlijk, maar niet echt slim. Er is niet veel voor nodig, check de cijfers in Japan. De Olympische spelen was keurig gedistanced, er was weinig publiek en ze hebben daar nu de hoogste piek van het afgelopen jaar. Zie ook 24 juni, toen Rutte op het onzalige idee kwam om nachtclubs te openen. Niet doen.

De enige manier waarop we dit virus kunnen bestrijden, het virus zelf, is 1) maatregelen 2) vaccineren én 3) mondkapjes en social distancing, vrijwillig, overal waar je onder dak bent met onbekenden.


Of accepteren dat het er is en voor een aantal mensen dodelijk. En wie dat risico wil nemen respecteren. Gevaccineerden hebben er relatief weinig last van. Niet-gevaccineerden nemen zelf het risico, ze gaan uiteindelijk dood, of kweken een natuurlijke weerstand, wat weer beter schijnt te zijn dan een vaccinatie.

Menselijk gedrag kun je tijdelijk sturen, niet permanent. Wij zijn heel erg gericht op het (onbewust) lezen van lichaamstaal, o.a. gezichtsuitdrukkingen. De wereld ziet er een stuk vriendelijker uit nu op veel plekken geen mondkapjes meer hoeft te worden gedragen. En als sociale wezens hebben we behoefte aan huidcontact. De aai over de bol, de hand op de schouder, de knuffel.
Veel meer mensen hebben op dit moment psychische problemen dan voor corona.
Iemand die bang is, kan ook zelf voorzichtig zijn. Maar het leven blijft het leven, en de mens blijft mens.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr sep 03, 2021 6:40 am 

Reacties: 3789
Bekeken: 82727


Lumiere schreef:
Raya schreef:
Gevaccineerden zijn nog net zo goed vatbaar voor corona, ze worden er alleen minder ernstig ziek van.


En doen dus sowieso minder beroep op de zorg

Raya schreef:
Gevaccineerden en ongevaccineerden houden dus allebei het virus in stand.


Volledig gevaccineerde mensen krijgen minder snel een corona infectie dan ongevaccineerden

Raya schreef:
Als we te maken hebben met een nieuwe ziekte die een groter beroep doet op de zorg, zullen we de zorg moeten uitbreiden, zoals je een extra rijstrook aanlegt op een snelweg om meer verkeer te kunnen verwerken.


Dat is waanzin, er is geen zorgsysteem wat een reproductie graad van 1,4 aankan. Het wordt tijd om de fantasie los te laten dat je de zorg kan uitbreiden tot een niveau dat je een corona infectie aankan.

Feit is dat vaccineren werkt, feit is dat ongevaccineerden asocialen zijn en feit is dat je aanhoudende maatregelen te danken hebt aan ongevaccineerden :snooty:


De zorg moet worden afgestemd op wat we aan moeten kunnen, niet op wat het mag kosten omdat er ook vette winst moet worden gemaakt.

- Geen alcohol drinken voorkomt ook overmatig alcohol drinken.
- Niet in de auto stappen voorkomt ook heel veel ernstige ongelukken.
- Geen seks voorkomt ook geslachtsziekten.
- Je het hele jaar opsluiten, niet op de tocht gaan zitten, geen contact met anderen, voorkomt ook griep, waarvan een deel van de mensen wel degelijk in het ziekenhuis zou moeten worden opgenomen als ze het krijgen.

En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Corona is een virus dat er is en voorlopig nog wel even zal blijven.
Ik neem aan dat jij het jouw vrijheid vindt om in je of een auto te stappen, je borreltje te drinken en ook mogelijk af en toe wel eens te veel, dat je seks hebt en je ook in omstandigheden begeeft waarbij je griep op kunt lopen. En als jij al die vrijheden wilt hebben, gun anderen dan ook de integriteit van hun lichaam. De gevolgen zijn voor henzelf. En misschien hebben zij wel hun hele leven zorgpremie afgedragen en maken met corona voor het eerst gebruik van de zorg. Weet jij veel!
Sorteer op:  
Pagina 1 van 30 [ Er voldeden 600 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling