Het is nu do dec 03, 2020 10:22 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 8 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Amateur-virologie / meedenken
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Amateur-virologie / meedenken

Geplaatst: zo mei 24, 2020 9:57 pm 

Reacties: 38
Bekeken: 1030


De capaciteit zou al tijden 10.000 per dag zijn geweest en ook al even 70.000 per dag.

Het is nog nooit waargemaakt, terwijl mensen in de zorg schreeuwen om getest te worden. Niet alleen in de ziekenhuizen, maar ook in de verpleeg- en woonzorgcentra en de thuiszorg. Maar die laatste twee kregen, en die laatste krijgt nog steeds de kans niet op een test.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Amateur-virologie / meedenken

Geplaatst: zo mei 24, 2020 6:03 pm 

Reacties: 38
Bekeken: 1030


Een wattenstaafje in neus of keelholte steken valt mensen snel aan te leren.
Dan zou de laboratoriumcapaciteit nog een probleem kunnen zijn, maar gezien het grote aantal laboratoria dat het testmateriaal kan verwerken, is dat al lange tijd geen probleem.

Het lag en ligt nog steeds aan gebrek aan testkits.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Amateur-virologie / meedenken

Geplaatst: za mei 23, 2020 1:43 pm 

Reacties: 38
Bekeken: 1030


Daar heb ik nooit klachten over gehoord. Wel over het gebrek aan testkits. Nog steeds.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Amateur-virologie / meedenken

Geplaatst: vr mei 22, 2020 3:10 pm 

Reacties: 38
Bekeken: 1030


Enzo501 schreef:
Rightnow schreef:
Raya schreef:
Een werkelijk onhafankelijke groep die literatuuronderzoek doet naar alles wat bekend is en wordt over het virus en dat actueel inzichtelijk maakt en houdt voor iedereen

Voorzichtig tekent dit zich af nu media af en toe mensen buiten de sfeer van RIVM aan het woord laten. Alexander Kekule in de Telegraaf, Maurice de Hond als sociaal geograaf op televisie.

Vanuit de universiteiten horen we af en toe een bijdrage waarbij inderdaad blijkt dat virologen en epidemiologen niet allemaal op dezelfde lijn zitten. De discussies zijn lastig maar zinvol. Al met al is het ondertussen een feit dat Taiwan er gemakkelijker van af gekomen is dan Nederland, VK, Zweden. De discussie daarover lijkt mij zinvol.

Jaap Stronks heeft bijvoorbeeld steeds gehamerd op de mogelijkheid van tracering als de epidemie op een laag genoeg pitje kan komen. Dit staat diametraal tegenover de RIVM aanpak.

Politici zijn degenen aan wie het in het bijzonder is toegestaan om te "draaien". Dat is niet verwerpelijk zoals een CDA-spindoctor ooit een lijsttrekker influisterde - nee, dat kan de redding van een land zelfs zijn! Beter ten halve gekeerd! Media moeten een minder grote broek aantrekken.

Het gaat intussen de hele tijd over Taiwan. Maar er zijn in Europa zeker 30 landen die er beter vanaf gekomen zijn dan Zweden, VK en Nederland.
Jaap Stronks is er eentje, Bert Slagter is een andere die smart quarantine als een essentieel middel aangeeft om de verspreiding in kaart te houden en dus meer mogelijkheden om de zaak onder controle te houden. Een van de problemen die hij daarbij aangeeft is dat het aantal besmettingen laag moet zijn zodat je ook echt het contactonderzoek goed kunt doen.
1 juni (inmiddels al 'ergens in juni') moet iedereen getest kunnen worden die dat wil. Er zou capaciteit van 30000 zijn tegen die tijd (nu worden tussen de 4000 en 7000) mensen getest. De GGD's hebben aangegeven dat ze nu maximaal 600 contactonderzoeken per dag kunnen doen, de verwachting is dat er tussen de 600 en 2400 besmettingen per dag zouden kunnen zijn indien er veel getest gaat worden. De GGD's zijn bezig call center bedrijven te betrekken bij dit project. Ik heb er eerlijk gezegd weinig vertrouwen in, een smart quarantine systeem opzetten is niet eenvoudig en een app die zou kunnen helpen is er ook nog steeds niet.
Een goed werkend smart quarantine systeem leidt ertoe dat je makkelijker versoepelingen kan doorvoeren omdat je snel 'brandjes kan blussen' zoals minister de Jonge aangaf. Het twijfelen over het versoepelen van veel maatregelen heeft ook al aan dat men er zelf ook weinig vertrouwen in heeft.


Het zou al een tijdje mogelijk moeten zijn 10.000 mensen per dag testen. Dat is toegezegd en zou inmiddels zo zijn, maar dat is dus zelfs niet het geval, lijkt het.
Het heeft niets meer te maken met ontwikkelingen die mee of tegen kunnen zitten. Het is steeds meer leugen en bedrog.

Het zou ook een taak van die onderzoeksinstelling kunnen zijn: factchecks. Niet alleen de ontwikkeling met tijdpad bij houden van onderzoeken en kennistoename, maar ook van de maatregelen.
Als testcapaciteit voorwaarde is voor versoepeling, dan moeten we ook zeker kunnen zijn van die capaciteit en niet afhankelijk van politieke of anderszins belangenpraat, dat de capaciteit er is of binnenkort is en vervolgens weken later nog steeds niet. Ook die 30.000 per dag zou al realiteit moeten zijn, volgens eerdere uitspraken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Amateur-virologie / meedenken

Geplaatst: vr mei 22, 2020 10:38 am 

Reacties: 38
Bekeken: 1030


kwaaisteniet schreef:
Het is wel juist gebleken dat er weinig kans op besmetting is in de open lucht, In ieder geval is er veel minder kans buiten dan in een bedompte en besloten ruimte. Dat Maurice de Hond stelt dat je dan buiten de 1.5meter afstand niet hoeft te hanteren lijkt me nogal gewaagd.
Er zijn duidelijke voorbeelden van enkele besmettingen in de buitenlucht als er bijvoorbeeld een gesprek plaats vindt tussen een besmette mens en een nog gezonde mens. Dus dat verhaal gaat zeker niet 100% op.
Daarom begrijp ik niet dat cafés en bars wel geopend worden en dat men zo moeilijk doet over de strandtenten e.d.
Maar ja ik zit niet aan de knoppen.
Ik heb zomaar ineens een donkerbruin vermoeden dat er enkele bewindslieden in het kabinet zitting hebben die dolgraag cafés en bars bezoeken.


Er lijkt geen coördinatie te zijn in het bestuderen en verwerken van onderzoeken, maar gewoon aan cherrypicking wordt gedaan. 'Dit past wel in ons straatje, en dat niet'.
Er had allang een onafhankelijke studiegroep samengesteld moeten zijn, dat alle vrijkomende informatie en onderzoeken bestudeert en beschikbaar stelt aan iedereen. Zo'n studiegroep is dus niet het RIVM, want dat is niet onafhankelijk. Alleen al die verdenking, tast de autoriteit van het RIVM aan.

Het ontbreekt ook duidelijk aan uitgangspunten bij de maatregelen die het kabinet heeft genomen.
Als het gaat om besmetting wederzijds te voorkomen en daarvoor is 1,5 mtr afstand voldoende, en als je daarbij zaken, hallen en gebruik OV sluit cq beperkt, is er geen enkele reden om mensen te verbieden iets af te spreken. Bijvoorbeeld om samen op onderlinge afstand van 1,5 mtr, een gebakje te eten op een grasveldje. Niemand met werkende hersenen, die kan begrijpen en accepteren dat je daarvoor een bekeuring krijgt en een strafblad.
Iedere professionele en amateur viroloog snapt dat. En politici als Rutte, die dat niet snappen, kunnen ook op dat gebied gebruik maken van deskundigen die hem haarfijn uit kunnen leggen dat hij er een zooitje van maakt, en na tien weken opsluiting, mensen voedt qua opstandigheid.

In deze post pleit ik dus voor twee zaken:

Een werkelijk onhafankelijke groep die literatuuronderzoek doet naar alles wat bekend is en wordt over het virus en dat actueel inzichtelijk maakt en houdt voor iedereen

Een samenhangend beleid, waarbij echt wordt nagedacht over doelen en middelen en tegenstrijdig beleid naar de prullenbak verwijst.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Amateur-virologie / meedenken

Geplaatst: vr mei 22, 2020 9:03 am 

Reacties: 38
Bekeken: 1030


We leven in een vrij vol land, maar hebben ook een hoop technologie.


Je weet, ook als professioneel viroloog of politicus, dat je mensen niet 10 weken opgesloten kunt houden in hun eigen huis. Het is een natuurlijke behoefte om de vrijheid op te zoeken, de natuur, voor zover we die nog hebben, en zich te ontspannen om spanning van opsluiting of werkdruk te pareren.

Met samenhangend beleid was het wellicht niet zo uit de hand gelopen op sommige plaatsen (er waren ook veel plaatsen waar het wel druk was, maar de 1,5 mtr keurig in acht werd genomen).
Zorg dat er meer plekken zijn waar mensen heen kunnen, ook terrasjes, etc. En doe niet zo idioot dat je wel bij toeval bijeen mag komen met 1,5 mtr afstand, maar niet met familie mag afpreken met die afstand.
Geef daarbij drukte informatie. Waar is het druk, landelijk en lokaal, en waar is nog plek. Biedt mensen alternatieven.

En laat je niet opwinden door foto's waarop het erg druk is. Het zegt in veel gevallen niets over de afstand tussen de mensen. Een foto is niets anders dan een tweedimensionale weergave van een driedimensionale situatie.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Amateur-virologie / meedenken

Geplaatst: do mei 21, 2020 3:18 pm 

Reacties: 38
Bekeken: 1030


Wie gisteren het coronadebat op tv heeft gevolgd, heeft kunnen zien dat ook de Kamerleden en zelfs de ministers en MP steeds meer schijt krijgen aan de 1,5 mtr en andere maatregelen en regelmatig 'de fout' in gingen.

Dit is niet vol te houden. Het is onnatuurlijk, het gaat tegen de menselijke instincten in. En de regels zijn ook nog eens samenhangend en in strijd met elkaar.

We moeten terug naar Normaal Met Verstand, en niet het Abnormaal van nu, tot Nieuw Normaal maken, want dat gaat echt niet werken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Amateur-virologie / meedenken

Geplaatst: wo mei 20, 2020 7:31 am 

Reacties: 38
Bekeken: 1030


Het valt niet te voorkomen dat mensen weer bij elkaar kruipen. De mens is een kuddedier. Het is het instinct en daar helpt geen wet of noodmaatregel tegen.

Mensen snappen er niet veel meer van, omdat de virologen het blijkbaar zelf ook niet meer snappen. Adviezen van de één gaan lijnrecht in tegen de adviezen van de ander.
Daarmee verliezen ze allemaal hun autoriteit en staan miljoenen amateur-virologen op, die het vaak echt niet slechter doen. Het enige wat helpt is gezond verstand, maar zoals gezegd, ook dat zal ten prooi vallen aan het instinct. Althans, bij velen. Je blijft uiteraard sociopaten houden in de samenleving. En mensen met andere afwijkingen v.w.b. sociaal zijn. Eigenlijk niet anders, dan het voor corona was.

Dat maakt het erg lastig. Als je dan besmettingen wilt voorkomen, zul je regels moeten stellen en handhaven. Maar dat zal weer leiden tot opstanden, want het beleid was tot op heden inconsequent en niet uit te leggen op een aantal punten. Dat maakt onze 'leiders' ongeloofwaardig. En hoge boetes zullen enkel een nakende opstand voeden.

Het is zeker nodig om mee te denken, in een vorm van een brede maatschappelijke discussie o.i.d. en de uitgangspunten van Einstein bieden zeker handvatten. Immers, verandering moet altijd van onder op komen, kan niet worden opgelegd. Het gaat deels om fatsoen, zoals niet een ander uitkafferen als je een boete krijgt, maar ook om niet een boete te geven omdat jij die macht hebt en graag wil gebruiken.

Waar het vooral om gaat, is dat we de neoliberale 'ikke-ikke-ikke'-maatschappij achter ons laten. Niet alleen onszelf, maar vooral ook anderen wat gunnen. Ook financieel, als inkomen. Met 25% tot 30% vervoerscapaciteit in het OV zullen we meer moeten fietsen. Ook grotere afstanden. Maar mensen met een minimumloon of net daarboven, laat staan eronder, mensen die werken voor een uitkering, kunnen geen e-bike betalen, of een nieuwe accu van 600 euro. Vaak zelfs geen goede, stevige gewone fiets van honderden euro's.

We zullen meer moeten doen dan nieuwe afstandsregeltjes bedenken, want de kans is groot dat het gevaar voorlopig niet wijkt. We zullen ook de economie moeten hervormen. Grote artiesten zullen vaker voor minder grote groepen moeten optreden, in plaats van winst opstrijken van 1 optreden in een vol stadion. Om maar een voorbeeldje te noemen.
En ondanks de stijgende kosten, zal de overheid flink moeten schrappen in de lasten voor de minima, lage- en middeninkomens, en meer geld bij de hoge inkomens en grote bedrijven moeten vangen. Want de nieuwe samenleving wordt ook fors duurder. Alleen al het OV gaat veel inkomsten mislopen, als de treinen minder vol moeten worden, en zal toch moeten blijven rijden.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 8 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling