Het is nu ma okt 19, 2020 6:19 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 91 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: economische gevolgen
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: za okt 03, 2020 5:26 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7756


Hume schreef:
PeterJKH schreef:
kwaaisteniet schreef:
Ik heb de indruk dat het kabinet met het derde steunpakket wel oog heeft voor bedrijven die geen overlevingskans hebben zonder de steun en of na de coronaperiode. Dat gaat economisch gezien dus de goede kant op.
Alle lof voor dit heldere inzicht. De rest van het pakket mag er ook best zijn. Vooral het aspect van de omscholing van overtollig personeel is een goede zaak.


Omscholing slaat nergens op. Iemand van 57 die op straat komt te staan als horecamedewerker, is gewoon de sjaak, want die kan je niet even in een paar maanden omscholen naar zorgmedewerker of elektromonteur of onderwijzer. Laten we nou gewoon eens eerlijk zijn: dat hele verhaal van omscholing is op zijn best nog haalbaar voor mensen van onder de 30. Boven die leeftijd is het al problematisch, en boven de 40 kan je het schudden.


Waarom is iemand van boven de 40 te oud om om te scholen? :foei2:


Omdat werkgevers mensen van boven de 40 te oud vinden om in dienst te nemen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: za sep 12, 2020 4:31 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7756


kwaaisteniet schreef:
Ik heb de indruk dat het kabinet met het derde steunpakket wel oog heeft voor bedrijven die geen overlevingskans hebben zonder de steun en of na de coronaperiode. Dat gaat economisch gezien dus de goede kant op.
Alle lof voor dit heldere inzicht. De rest van het pakket mag er ook best zijn. Vooral het aspect van de omscholing van overtollig personeel is een goede zaak.


?

Voor de meest kwetsbaren (zzp'ers) geldt naar ik meen, een vermogenstoets (kan ik billijken) maar ook een inkomenstoets voor de partner. Iets wat niet geldt voor bedrijven als Akzonobel, Philips, Shell, KLM en Unielever.

Zo kan het dus gebeuren dat een zzp'er geen steun ontvangt omdat hij net iets teveel geld op zijn rekening heeft staan of zijn vrouw ook een klein baantje heeft, terwijl de CEO van Shell een forse loonkostensubsidie op zijn miljoenensalaris kan krijgen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: ma sep 07, 2020 5:58 am 

Reacties: 477
Bekeken: 7756


PeterJKH schreef:
kwaaisteniet schreef:
Er komt een derde steunpakket voor het bedrijfsleven, en dat niet alleen maar dat gaat tot 1 juli volgend jaar werken.
Dat lijkt heel mooi en de vakbeweging en de werkgeversorganisatie zijn in hun nopjes met dit geweldige resultaat.
Maar is het wel zo'n goed idee?
Natuurlijk kost het bakken met geld,geld dat geleend moet worden en dat de belastingbetalers met rente in de komende jaren moeten gaan opbrengen. Dat heeft tot gevolg dat de overheidsuitgaven in de komende jaren beknot worden.
Verder zullen bedrijven die het uiteindelijk toch niet gaan overleven het nog met overheidssteun een poos langer kunnen uithouden. Dat is goed geld naar kwaad geld gooien.
We komen hiermee dicht in de buurt van de voormalige Oostbloklanden-economie.
Ik heb daarom mijn twijfels of dit wel een 100% goed idee is.
Graag verneem ik wat economen van deze gang van zaken vinden.


Ik ben geen econoom. Maar als bedrijven in zwaar weer komen door de maatregelen van de overheid, dient de overheid dat ook goed te maken. En het kabinet heeft in maart of april reeds laten weten dat de rekening daarvoor niet bij de burger mag terechtkomen, dus ik neem aan dat ze zich daaraan houden of als ze dat niét doen, ze daarvoor ter verantwoording mogen worden geroepen. (Niet dat ik serieus denk dat dat gaat gebeuren, maar hé, je zou zomaar in een democratie mogen verwachten van wel...).


Burgers kunnen politici niet ter verantwoording roepen. Als je uit protest weigert te stemmen telt jouw niet-uitgebrachte stem gewoon niet mee. Zelfs alleen de Kandidaat-Kamerleden maar gaan stemmen, en wel op zichzelf, zal de Kamer met 150 politici worden gevuld, zal er een Kabinet gevormd worden en zullen er ministers en staatssecretarissen worden benoemd. Er is immers geen minimum gesteld aan de opkomst van de Kiezers.

En nee, het Kabinet zal mogelijk alleen voor het komend jaar houden aan haar belofte, omdat prinsjesdag komt voor de verkiezingen en niet erna. Maar het jaar daarop zal het voor hen dikke pret worden als het op bezuinigingen aankomt. Alles zal worden gehaald bij de gewone burgers, en niet het grote bedrijfsleven. Zeker niet als partijen als VVD, CDA en D66 het weer voor het zeggen krijgen, samen of als deel van de coalitie.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: ma aug 31, 2020 12:56 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7756


Biertje schreef:
Syp Wynia – In Den Haag is het grote geld uitgeven begonnen maar de zzp’er moet bloeden
Zzp’ers worden in het poldermoeras door niemand verdedigd en daar betalen ze nu de prijs voor

Het zijn doldwaze dagen. Het coronajaar 2020 gaat door voor het jaar met de diepste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog, maar in Den Haag wordt er met geld gesmeten dat het een aard heeft. Er komt veel minder geld binnen in de staatskas, maar er wordt meer uitgegeven.Alleen daarom al moet de minister van Financiën honderd miljard lenen. Maar hij wil zelfs meer lenen: nog eens enkele tientallen miljarden. Ook de Europese Commissie leent honderden miljarden, waarvan de opbrengst weer wordt uitgedeeld aan de EU-lidstaten. En de Europese Centrale Bank? Die koopt die staatsleningen juist op.

Zijn we in een gekkenhuis beland? Dat misschien niet. Maar vast staat wel, dat wat nog maar kort geleden de maat daar dingen was, nu helemaal anders moet. Mark Rutte was minister-president van twee kabinetten die voor 30 miljard bezuinigden en voor 20 miljard lasten verzwaarden terwijl Nederland al in de dubbele dip na de bankencrisis zat – met als gevolg dat die crisis nog dieper werd. Maar wat zegt Rutte nu? Hij wil noch bezuinigen, noch lasten verzwaren, want daar is het nu even de tijd niet voor. Huh? Waarom was het daar in 2012, 2013 en 2014 dan wel de tijd voor?

Maar niet alleen Rutte, ook centrale bankiers, planeconomen, topambtenaren en alle andere vaste kabinetsadviseurs zitten in het tegendeel van waar ze bij eerdere crises zaten. De economische crisis is nu geen reden om de buikriem aan te halen, maar juist reden om alle sluizen open te zetten. Daar kunnen goede redenen voor zijn, maar waarom moesten we eerder dan altijd bezuinigen en koopkrachtverlies slikken als het minder ging? Hoog tijd voor een verantwoording.

Het grote spenden is geen exclusief Nederlands verschijnsel, maar doet zich sowieso in heel Europa voor. Sterker nog: Europese instellingen gaan daar in voor. Was de Europese Commissie eerder de bewaker van de sobere begrotingstekorten, nu is de Commissie toegetreden tot de club van de grootste staatsleners ter wereld, dankzij het Herstelfonds van 750 miljard euro dat in juli in Brussel werd opgericht.

Waren Duitsland en Nederland tot voort kort de kleine achterhoede van landen in de eurozone die liefst geen begrotingstekorten – maar eerder een overschot – hebben, nu doen Duitsland en Nederland mee aan het extatische spenden. Het kan niet op.

Laten we overigens niet denken dat die neiging om te lenen en te spenden pas begonnen is na de economische duikeling door de coronamaatregelen. Uitgerekend minister van Financiën Wopke Hoekstra kwam vorig jaar maart – hij openbaarde het op 9 juli 2019 – met het plan om voor gigantische bedragen extra geld te lenen. Niet omdat het moest, maar omdat het kon, omdat geld lenen zo goedkoop is. Zijn idee was om het geleende geld te beleggen op de aandelenmarkt en daar dan geld mee te verdienen. Het was zeker voor een Nederlandse minister van Financiën weinig prudent voornemen, dat is wel het minste dat je er van kunt zeggen. Het illustreert het nieuwe geldgevoel: het kost niets, laten we het lenen en uitgeven.

Het komt Haagse politieke partijen ook verbazingwekkend goed uit natuurlijk, om een half jaar voor de Kamerverkiezingen van maart 2017 niet met – alweer! – bezuinigingen en lastenverzwaringen aan te hoeven komen. Niemand heeft er zin in, niemand wil de kiezer voor het hoofd stoten – dan liever struisvogelen tot na de verkiezingen.

En dus is ook Prinsjesdag 2020 een dagje dansen op de vulkaan. Per 1 oktober ligt er een derde steunpakket voor bedrijven en werknemers, iets soberder dan het vorige – maar dan wel meteen extra lang (tot na de verkiezingen, namelijk). Natuurlijk gaat de verlaging van de winstbelasting voor grote bedrijven nu even niet door, maar de compensatie (een aftrekpost voor arbeidsplaatsen) is minstens zo lucratief voor de betrokken grootbedrijven.

Spaarders krijgen een hogere aftrekpost, wat nu wel heel logisch is, omdat sparen niets oplevert maar wel geld kost. Woonstarters hoeven geen overdrachtsbelasting meer te betalen, al wordt dat voordeel betaald door wie een huis koopt om het te verhuren – een soort socialistische straf, zou je kunnen zeggen.

Zorgpersoneel krijgt nog een jaartje zorgbonus, wie schulden heeft kan zijn schuld laten opkopen, de cultuursector krijgt honderden miljoenen extra, de nertsenhouders worden uitgekocht zoals eerder de veehouders en de vissers.

Het kan niet op. Behalve dan, verbijsterend eigenlijk, bij de zzp’ers. Die werden bij de vorige crisis nog geprezen omdat ze als buffer verkeerden waardoor de werkloosheid aanvankelijk beperkt bleef. Nu moeten zzp’ers voor de crisis betalen, met een verlaagde aftrekpost. Zzp’ers worden in het poldermoeras door niemand verdedigd en daar betalen ze de prijs voor.

Het uitgeefcircus is ondertussen zo a-typisch, dat het niet eens meer vreemd is om te horen dat de minister van Financiën er niet eens bij was – hij onderging een coronatest – bij de laatste ministerraad waar de knopen voor Prinsjesdag werden doorgehakt.

In werkelijkheid komt het zuur natuurlijk wel degelijk. Maar politici komen nou eenmaal graag met een goed gevoel, pal voor de verkiezingen. Corona kwam in dat opzicht wel heel slecht uit. Daarom wordt er nu een deken van quasi-welbevinden over Nederland gelegd. Het is wel erg allemaal, maar we doen het samen en we laten niets na om de gevolgen te beperken. En we doen het beter dan de rest, zoals altijd. Zoiets.

Maar kiezers zijn natuurlijk niet gek. Ze hebben bovendien hun ervaringen, met het leveren van een fijn gevoel – en dan toch weer teleurgesteld worden. Het is dan ook zeer de vraag of het geldsmijten van Prinsjesdag in maart nog steeds beklijft.


https://tpo.nl/2020/08/30/syp-wynia-in- ... t-bloeden/


Als het coronavirus in 2018 had toegeslagen, waren er direct forse bezuinigingen doorgevoerd bij de uitgaven voor de gewone mensen in dit land.
Het is alleen maar omdat we vlak voor verkiezingen zitten dat er nu zo gestrooid wordt.
Na maart 2021 komen de bezuinigingen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: ma aug 24, 2020 11:59 am 

Reacties: 477
Bekeken: 7756


Nu steeds meer ruchtbaarheid wordt gegeven aan de negatieve gevolgen van de 1e coronagolf, t.a.v. de behandeling van mensen met andere klachten, vraag ik mij af, of Hugo de Jonge inmiddels maatregelen heeft genomen om bij een 2e golf de stromen corona-patiënten en niet-corona-patiënten te scheiden.

Bijvoorbeeld door aparte huisartsenposten die zich zullen richten op corona-meldingen en mensen met corona-gerelateerde klachten, zodat andere huisartsenposten gewoon bezocht kunnen worden door patiënten met andere klachten.
Evenzo voor ziekenhuizen, desnoods noodhospitalen, om andere ziekenhuizen zoveel mogelijk gewone patiënten te kunnen laten helpen.

Maar dat zal wel niet. Er lijken nog steeds tekorten te zijn aan persoonlijke beschermingsmiddelen om verpleeghuizen en thuiszorg in voldoende mate te kunnen voorzien, bij een 2e golf.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: do aug 20, 2020 11:00 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7756


Biertje schreef:
PeterJKH schreef:
Biertje schreef:
De ondernemers die in en gebied zitten met mondkapjesplicht moeten gecompenseerd worden. Dit is immers geen ondernemersrisico wat de plicht wordt betiteld als pandemie

https://www.rtlnieuws.nl/economie/busin ... m-inretailMaar ik ZIE geen pandemie als ik om me heen kijk. Ik zie alleen maar kerngezonde bruinverbrande mensen over straat lopen, in de winkels, soms op een terrasje, en ik ZIE helemaal niks van doodzieke mensen die snotterend rondlopen of zich beroerd voelen of naar adem happend thuis zitten. Ik woon al 25 jaar in mijn huidige woning, ken vele mensen in mijn wijk en aangezien het een al wat oudere wijk is, is er een behoorlijke populatie van 70-80 plussers, maar die zitten allemaal koffie te drinken in hun tuin, maken een praatje met hun buren, lopen naar de supermarkt op de hoek of stappen op de fiets, krijgen hun kleinkinderen op bezoek (oh schande), en het dagelijkse leven gaat gewoon zijn gangetje. Als er écht een PANDEMIE zou zijn waardoor véle mensen getroffen zijn, dan zou er toch op het minst iéts zichtbaar van moeten zijn in de samenleving? Maar ik zie het niet.

En ja, dan schermt men met aantallen "besmettingen". Dat zegt geen fluit. Bijna 99% van de mensen wordt er niet ziek van, of hooguit in heel lichten mate. Een paar dagen wat verkouden of wat hangerig, dat is het dan wel voor de meesten. Zoals we dat "vroeger" ook konden zijn door een "zomervirus", dan had je soms zomaar een paar dagen diarree en buikgriep (zoals we dat noemden) en na een paar dagen was je dan weer boven Jan.

Twee weken geleden werd de dochter van een collega ook "besmet" bevonden bij testen. Dus zij zal ongetwijfeld hebben meegeteld in "de cijfers". De week erop deed ze weer een test, zonder ook maar 1 dag ziek te zijn geweest, en ze was "coronavrij".

Tja.

En maar volhouden dat we volgende maand allemaal aan de beademing liggen.
Wat waarschijnlijk het probleem is dat manden geleden je kon laten testen als je in ziekenhuis lag, nu kan je veel eerder getest worden maar zo'n PCR-test zegt inderdaad niet zo heel veel.


Een kennis met zijn kind moeste zich van de week laten testen. Daarvoor moesten ze wel 50 km ver weg, na eerst op een wachtlijst te zijn gezet. Een locatie dichterbij, 20 km, was de hele week geen plek meer. En dan ook nog drie dagen op de uitslag wachten...

Het is werkelijk een teringzooi!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: wo aug 05, 2020 8:03 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7756


Ik vind de vraag wie er als eerste of een van de eersten mee naar voren kwam niet zo interessant.

Wat ik erg vind, is dat een instelling, RIVM, waar we met zijn allen op moeten kunnen vertrouwen, dat aan ons vraagt hen blind te geloven, het rapport geheim hield. De informatie is voor vele kwetsbaren onder ons van levensbelang. Vooral nu we in een hittegolf terechtkomen. En niet alleen in verzorgings- en verpleeghuizen, maar ook café's, winkels, kantoren, ziekenhuizen, etc.

De poging dit rapport geheim te houden, staat m.i. gelijk aan poging tot massamoord!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: wo aug 05, 2020 12:09 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7756


Ook de wetenschap is gepolitiseerd. En wel op de verkeerde manier.
Wetenschappers worden misbruikt om het geloof van de politiek te verkondigen, niet de kennis van de wetenschap. Er worden argumenten bij politieke besluiten gezocht, geen besluiten genomen aan de hand van de kennis van de wetenschap.

Doel is de democratie en de rechten van de burgers steeds verder in te perken door bestuurders zich macht toe te laten eigenen welke zij grondrechtelijk niet hebben. Onder het mom van volksgezondheid en experiment.

Mondkapjes dragen wel of niet bij aan de volksgezondheid. Als ze dat niet doen, is er geen enkele reden om er mee te 'experimenteren', laat staan burgers te dwingen mondkapjes te dragen op straffe van een forse boete.

Als ze wel bijdragen aan de volksgezondheid kan en mag iedereen dringend verzocht worden mondkapjes te dragen in die omstandigheden welke er toe doen. Maar dan wel eenduidig. Niet in de ene straat wel, en de straat om de hoek niet. Daar trapt echt geen hond in.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: di aug 04, 2020 7:34 am 

Reacties: 477
Bekeken: 7756


Hume schreef:
Raya schreef:
PeterJKH schreef:


Dus in feite komt het erop neer dat we ons leven zoals het wás, de komende jaren niet meer terugkrijgen of wat is de bedoeling? Laat het kabinet daar eens openheid van zaken over geven.


Glazen bollen geven enkel mist. Dus hou op daar in te staren.
Hoe lang het gaat duren weten we niet. Er wordt hard gewerkt om het zo kort mogelijk te laten duren.

Het enige wat we moeten doen, is er voor waken dat politici misbruik maken van de situatie.


Politici willen wel , maar zorg-verzekeraars niet.

Minister De Jonge wil minder marktwerking in de zorg. Zorgverzekeraars keren zich ertegen.

Zorgverzekeraars zien niets in het pleidooi van minister Hugo de Jonge voor minder markt in de zorg. In een brief aan alle bewindslieden op zorg, naast De Jonge ook Tamara van Ark en staatssecretaris Paul Blokhuis, maken zij zich juist sterk voor terugkeer van de marktwerking in 2021. Die marktwerking stopte deels toen zorgverzekeraars in maart aankondigden dat zij concurrentie even niet belangrijk vonden, maar samen de kosten van de coronacrisis wilden delen.
Dat werkte, dus is de les volgens De Jonge: minder marktwerking en minder concurrentie. Nee, dat is niet de les, zeggen de zorgverzekeraars. Collectieve regelingen en minder markt werken prima in een crisissituatie, maar niet op lange termijn.https://www.trouw.nl/zorg/zorgverzekera ... ~bd50a3ea/


Laat je niet misleiden door die schoenen van Huge de Jonge.

Hij ZEGT dat hij minder marktwerking wil, en dat klopt ook wel. Maar niet zoals wij dat graag zouden opvatten. Met minder marktwerking bedoelt De Jonge meer macht naar de zorgverzekeraars. Hij is nog steeds bezig zijn wet over de vrije artsenkeuze erdoor te krijgen, waarbij de zorgverzekeraar jouw behandelaar mag aanwijzen, al zit die 150 kilometer verderop en jij niets meer te kiezen hebt.

Dat hij het veel mooier voorstelt dan het in werkelijkheid is, heeft te maken met de nakende verkiezingen. Nakende verkiezingen leiden immers tot steeds meer verhulling van de waarheid en opbloeien van zalvende woorden, leugens en bedrog.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: zo aug 02, 2020 7:53 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7756


Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:
Biertje schreef:
Nee, maar de media brengen wel zaken aan het licht, Polen niet omdat daar hun mond volledig gesnoerd is.Zelfs in Nederland zijn "dissidente visies" gewoonweg van internet verwijderd destijds...

En de media hebben gezagsgetrouw vooral ten dienste gestaan van overheid en RIVM, en mensen met afwijkende meningen kwamen vrijwel niet aan het woord.

We moeten de omvang van het aantal mensen dat 'het dissidente geluid' aanhangt ook niet overdrijven. Alternatieve media als Cafe Weltschmerz of de zichzelf nogal overschattende Robert Jensen kijken een paar duizend tot misschien enkele tienduizenden mensen en op demonstratie's komen inmiddels hooguit een paar honderd msnen af, waarbij je maar ook beter niet kijkt wat voor types daartussen lopen. Moet daar echt zoveel aandacht aan besteed worden, omdat er een paar verongelijkte scheeuwers als Maurice de Hond en Willem Engel tussen zitten?


Als je aan het ene geluid aandacht besteedt, moet je ook aan het andere geluid aandacht besteden.
Niet vanwege de mensen, welke je al dan niet aardig vindt of serieus wilt nemen, maar om het geluid dat ze laten horen, de gedachten en de argumenten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: zo aug 02, 2020 11:16 am 

Reacties: 477
Bekeken: 7756


PeterJKH schreef:
Raya schreef:
PeterJKH schreef:


Dus in feite komt het erop neer dat we ons leven zoals het wás, de komende jaren niet meer terugkrijgen of wat is de bedoeling? Laat het kabinet daar eens openheid van zaken over geven.


Glazen bollen geven enkel mist. Dus hou op daar in te staren.
Hoe lang het gaat duren weten we niet. Er wordt hard gewerkt om het zo kort mogelijk te laten duren.

Het enige wat we moeten doen, is er voor waken dat politici misbruik maken van de situatie.


En hoe gaan we dat doen of kúnnen we dat doen? Referendum is afgeschaft, dus het volk zal niet geraadpleegd worden ten aanzien van (nieuwe) maatregelen. Dus hoe dacht je in de praktijk waar te kunnen maken dat we als bevolking invloed hebben op wat de politiek bekokstooft? Met zijn allen het Malieveld op? Simpel, dan wordt dat Malieveld gewoon leeggeveegd vanwege ongeoorloofde demonstratie en klaar. Dus hoe ga je dat "waken tegen misbruik door de politiek" vorm geven?


Dat het referendum is afgeschaft, is vervelend, maar dat hadden we vroeger ook niet.

Je laten horen is niet afhankelijk van een referendum. Er zijn vele manieren waarop je je kunt laten horen. Dat kan door de straat op gaan, ingezonden brieven en mailtjes aan zowel media als Kamerleden en bewindslieden, en via de social media. Want wat sommigen ook beweren, de social media doen er wel degelijk toe.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: za aug 01, 2020 8:26 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7756


PeterJKH schreef:
HvR schreef:
PeterJKH schreef:


Maar hoe lang dan wél? Hoe lang gaat het nog duren voor ik zonder mondkapje bus, trein of vliegtuig weer in mag? Tot ik gewoon in de horeca kan verblijven zoals begin dit jaar gebruikelijk was? Tot de lijnen in winkels die aangeven waar je moet staan in verband met afstand, weer verdwenen zijn? Tot er gewoon weer concerten, festivals, filmvoorstellingen, theatervoorstellingen, enz. zijn op de manier zoals we dat altijd gewend waren? Zeg het maar als jij het weet. Ik heb het nog niet gehoord.


Dat gaat ook nog wel even duren, vrees ik, temeer daar het aantal gevallen weer aan het stijgen is....

Het is nog niet klaar allemaal.


Dus in feite komt het erop neer dat we ons leven zoals het wás, de komende jaren niet meer terugkrijgen of wat is de bedoeling? Laat het kabinet daar eens openheid van zaken over geven.


Glazen bollen geven enkel mist. Dus hou op daar in te staren.
Hoe lang het gaat duren weten we niet. Er wordt hard gewerkt om het zo kort mogelijk te laten duren.

Het enige wat we moeten doen, is er voor waken dat politici misbruik maken van de situatie.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: za aug 01, 2020 4:57 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7756


PeterJKH schreef:
Raya schreef:
PeterJKH schreef:Dat vaccin, waar nu steeds weer van wordt gedaan alsof het een soort heilige graal is, is een lege huls. Dat vaccin wordt NU ontwikkeld op basis van het huidige virus. Tegen de tijd dat het uitontwikkeld is over een jaar, of over twee jaar, is dat virus allang 10 keer gemuteerd. Vergelijk het met de griepprik: je gaat die prik halen en wordt gevaccineerd tegen influenzavarianten van een jaar of twee jaar geleden, maar je kan nog steeds gewoon influenza krijgen, omdat jouw griepprik geen antistoffen bevat tegen de laatste variant van het virus. Daarom gingen er 2 jaar geleden ook gewoon 12.000 mensen dood aan influenza. Velen daarvan hadden wel degelijk braaf in november de griepprik gehaald, maar het virus was inmiddels gemuteerd en daar hadden ze géén antistoffen tegen.

Ik denk dat we gewoon moeten accepteren dat er altijd en overal virussen actief zijn die de ene keer dodelijker zijn dan de andere keer, maar waar we gewoon niet direct een antwoord op hebben. Zo is het altijd al geweest en zo zal het altijd blijven.


We hebben geen glazen bol die voorspeld hoe een virus zich ontwikkeld.
We kunnen enkel uit varianten proberen de basis aan te pakken. Maar hoe dan ook, zullen we IETS moeten doen en niet bij de pakken neer gaan zitten met de gedachte dat we altijd achter de feiten aan zullen huppelen. Want ook dat valt niet in een glazen bol af te lezen.

Ik behoor tot diverse risico-groepen, maar wil toch graag nog een poosje verder. Heb nog heel veel plannen en genoeg plezier om door te zetten. Alles wat bij kan dragen aan mijn veiligheid is welkom. Het draagt namelijk niet alleen bij aan MIJN veiligheid, maar ook dat van vele anderen. Laat mensen gewoon hun werk doen. Of het nu om het onderzoek naar een vaccin gaat, of gebruik van mondkapjes. Ieder procentje helpt.Ik behoor ook tot "de risicogroep". Ik zal niet in details treden, maar neem van me aan dat het zo is. En ik leef liever 10 jaar verder in alle vrijheid om te doen en te laten wat ik wil, dan 20 jaar onder strenge restricties. Leven zonder dat je het leven ten volle mag genieten, in alle vrijheid en zonder "maatregelen" die die vrijheid beperken, is voor mij geen leven.


De veronderstelling dat dit 20 jaar gaat duren is volkomen uit de lucht gegrepen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: za aug 01, 2020 11:47 am 

Reacties: 477
Bekeken: 7756


PeterJKH schreef:
Raya schreef:Dat vaccin, waar nu steeds weer van wordt gedaan alsof het een soort heilige graal is, is een lege huls. Dat vaccin wordt NU ontwikkeld op basis van het huidige virus. Tegen de tijd dat het uitontwikkeld is over een jaar, of over twee jaar, is dat virus allang 10 keer gemuteerd. Vergelijk het met de griepprik: je gaat die prik halen en wordt gevaccineerd tegen influenzavarianten van een jaar of twee jaar geleden, maar je kan nog steeds gewoon influenza krijgen, omdat jouw griepprik geen antistoffen bevat tegen de laatste variant van het virus. Daarom gingen er 2 jaar geleden ook gewoon 12.000 mensen dood aan influenza. Velen daarvan hadden wel degelijk braaf in november de griepprik gehaald, maar het virus was inmiddels gemuteerd en daar hadden ze géén antistoffen tegen.

Ik denk dat we gewoon moeten accepteren dat er altijd en overal virussen actief zijn die de ene keer dodelijker zijn dan de andere keer, maar waar we gewoon niet direct een antwoord op hebben. Zo is het altijd al geweest en zo zal het altijd blijven.


We hebben geen glazen bol die voorspeld hoe een virus zich ontwikkeld.
We kunnen enkel uit varianten proberen de basis aan te pakken. Maar hoe dan ook, zullen we IETS moeten doen en niet bij de pakken neer gaan zitten met de gedachte dat we altijd achter de feiten aan zullen huppelen. Want ook dat valt niet in een glazen bol af te lezen.

Ik behoor tot diverse risico-groepen, maar wil toch graag nog een poosje verder. Heb nog heel veel plannen en genoeg plezier om door te zetten. Alles wat bij kan dragen aan mijn veiligheid is welkom. Het draagt namelijk niet alleen bij aan MIJN veiligheid, maar ook dat van vele anderen. Laat mensen gewoon hun werk doen. Of het nu om het onderzoek naar een vaccin gaat, of gebruik van mondkapjes. Ieder procentje helpt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: ma jul 27, 2020 6:32 am 

Reacties: 477
Bekeken: 7756


Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: vr jul 24, 2020 1:00 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7756


Dat de bouw instort kan Rutte niets schelen. Dat drijft alleen maar de waarde van bestaand vastgoed verder op. En dan de boel verloederd is ook niet erg. Dat komt voor rekening van een kabinet dat na hem komt, want het verval zal nog niet direct tot grote problemen leiden. En er komt vast weer een geitenpaadjeswet, dat de overheid niet aansprakelijk kan worden gesteld.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: do jul 23, 2020 11:43 am 

Reacties: 477
Bekeken: 7756


Dit kabinet faciliteert slavernij!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: vr jul 17, 2020 2:52 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7756


De wegen van de Kabinetten Rutte zijn ondoorgrondelijk corrupt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: vr jul 17, 2020 1:19 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7756


Er valt veel te zeggen over de noodsteun welke is gegeven, en de regels die daarbij zijn gesteld.

Het begrip steun heeft in zich dat er hulp wordt geboden welk noodzakelijk is. Niet iedereen heeft steun nodig, ook niet in tijden van crises. Een aantal kunnen heel goed zelf het hoofd boven water houden.

Buiten crisistijd wordt van de gewone burgers en ondernemingen verlangd dat ze zelf het hoofd boven water houden. Zo nodig met hulp van hun eigen omgeving. Daar is de hele geïmporteerde neoliberale methode 'Eigen Kracht' op gebaseerd.

Nu hou ik niet zo van het neoliberalisme en ben van mening dat iemand die hulp nodig heeft, deze ook moet kunnen krijgen en niet op zichzelf of zijn omgeving mag worden teruggegooid. Maar allereerst is dan de vraag of die hulp nodig is. In dit geval, of de financiële steun nodig is om te overleven. Ondernemen is tenslotte risico. Niet voor niets liggen de salarissen, bonussen en onkostenvergoedingen zo hoog voor met name de zetbaasjes. En je mag van iedere ondernemer verwachten, dat hij een reserve opbouwt voor slechtere tijden. Het kan hier zomaar een maand lang gaan plensen, of een felle zon schijnen, waardoor verschillende takken van economie het zwaar gaan krijgen. Particulieren zouden ook een reserve moeten kunnen aanleggen om tenminste een paar maanden vooruit te kunnen qua huur of hypotheek, gas-licht-water etc, en natuurlijk eten, al hoeft dat niet luxe te zijn.
Maar dat is een ander probleem. Je zou een deel van de belastingen per individu of bedrijf kunnen storten in een soort calamiteitenpot, waar een beroep op gedaan zou kunnen worden. Zomaar een idee, dat nader uitgewerkt zou kunnen en moeten worden. Uitkering naar inleg of een mengvorm voor onvermogenden.

Voor nu ben ik van mening dat bedrijven met genoeg vet op de botten, geen extra steun horen te ontvangen. Ondernemersrisico noemen we dat. Bedrijven die wel steun nodig hebben zouden leningen moeten krijgen, met strenge voorwaarden. Eventueel renteloos, naar gelang de bestaanszekerheid van een bedrijf. De belastingdienst kan precies vertellen wat er aan aangiften is gedaan door het gewone MKB. En ik meen dat een aantal bedrijven verplicht zijn hun balans in te laten inspecteren door een accountant. Kan dus steekproefsgewijs worden gecontroleerd.

Maar ik vrees dat jij en ik weer geheel gaan opdraaien voor bijna 100 miljard steun in eigen land, o.a. en vooral aan de multinationals en andere grote bedrijven. En daar komt dan nog de internationale steun bij.

Het staat al vast dat uitkeringen in de loop van de komende jaren met 2000 euro per jaar gaan worden verlaagd en ook de toeslagen niet op peil blijven. Om over de verhuurdersheffing en ATAD nog maar te zwijgen. Die zullen stijgen, en daarmee de huren voor de minima.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: ma jul 13, 2020 9:21 am 

Reacties: 477
Bekeken: 7756


Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 5 [ Er voldeden 91 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling