Het is nu zo jul 12, 2020 6:52 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 81 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: ma jun 29, 2020 8:09 am 

Reacties: 442
Bekeken: 6387


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Enzo501 schreef:

Dat hebben ze in het westland geprobeerd! Werklozen uit Rotterdam kregen vervoer aangeboden naar kassen maar al op de eerste dag kwamen de meeste kandidaten niet eens opdagen (was ook asociaal vroeg natuurlijk) en het experiment mislukte. De sancties voor degenen die het wel geloofde; niks natuurlijk.


Ging dat niet om een verplicht kijkdagje waarna een paar van hen zouden worden geselecteerd?

Ja klopt. Voor velen was zelfs dat teveel moeite.


Het was zonder selectie vooraf. Er zitten uiteraard niet alleen stoere kerels in de bijstandsbak. Ook veel arbeidsgehandicapten.
Uiteraard zijn er ook mensen die wel kunnen maar niet willen werken. Zoals er ook werkgevers zijn die wel lonen kunnen verhogen maar dat niet doen. Maar enkelen model zetten voor een hele groep deugt natuurlijk niet. Het wekt een foute indruk, en 'criminaliseert' een hele groep.

Om te beginnen dien je te selecteren. We zijn tenslotte een beschaafd land, geen slavendrijvers, alhoewel dat er steeds meer wel op begint te lijken. Je dient daarbij een normaal salaris en normale arbeidsomstandigheden te bieden, en perspectief. Zoals dat voor ieder andere werkende ook geldt.
Ik geloof dat daar hier geen sprake van was. Ik meen gelezen en gezien te hebben in een docu, dat die tuinbouwers helemaal niet zaten te wachten op die dure bijstandstrekkers, omdat die nog een beetje wisten wat er wel en wat er niet van ze geëist mocht worden. Polen waren veel aantrekkelijker voor die tuinbouwers.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: zo jun 28, 2020 10:31 pm 

Reacties: 442
Bekeken: 6387


Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:
Einstein schreef:

Misschien is het even duur en minder moeite ? Je moet je verwijten niet richten aan de overheid.. de werkgevers in het Westland kiezen ervoor om het zo te doen. Overigens het is niet zo dat "hele wijken vol" met allochtonen werkloos thuis zitten, dwz meer dan 60% werkt gemiddeld over de laatste drie jaar (zie CBS). Voor veranderingen in de werving c.q. gerichte campagnes om niet-westerse allochtonen aan werk te helpen en de controle op en de voorwaarden voor het genieten van een bijstandsuitkering in dit land verwijs ik naar de daarvoor bevoegde instanties, Zo makkelijk is duimen draaien in Nederland nu ook weer niet. Hoe krapper de arbeidsmarkt, hoe meer men achter je broek aan zit om aan het werk te gaan.


Makkelijk genoeg blijkbaar als bijna de helft (40%) niks doet voor het eigen inkomen. En in plaats van al die campagnes en vrijwillige acties kunnen ze beter zeggen: "Er moeten tomaten geplukt worden. Maandag om half 8 staat er een busje voor je deur, dat brengt je naar de kas waar het werk is, en je krijgt er netjes voor betaald, en in de avond brengt het busje je weer thuis". En mocht men in de tussentijd een andere baan hebben, ook goed.

Dat hebben ze in het westland geprobeerd! Werklozen uit Rotterdam kregen vervoer aangeboden naar kassen maar al op de eerste dag kwamen de meeste kandidaten niet eens opdagen (was ook asociaal vroeg natuurlijk) en het experiment mislukte. De sancties voor degenen die het wel geloofde; niks natuurlijk.


Ging dat niet om een verplicht kijkdagje waarna een paar van hen zouden worden geselecteerd?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: zo jun 28, 2020 6:40 am 

Reacties: 442
Bekeken: 6387


Biertje schreef:
Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:


Het is of het één, of het ander. Ofwel we gaan voortaan bij iedere virusgolf 4 maanden lockdown, of we doen het niet en accepteren dat er nou eenmaal virussen zijn en altijd zullen blijven.

En vele vooraanstaande artsen, virologen, enz. hebben allang laten weten dat dit Covid-19 virus niet wezenlijk gevaarlijker is dan andere virussen die de laatste jaren hebben geheerst. Ook zij kijken met verbazing naar "de maatregelen", ten dele omdat die volkomen onrealistisch zijn, ten dele ook omdat die onterechte beperkingen opleggen aan vele, vele mensen die gewoon niet ziek zijn en ook een verdomd kleine kans hebben om ernstig ziek te worden door dit virus.

De Nederlandse bevolking is gewoon gehersenspoeld. Dagelijkse updates over gestorven of in het ziekenhuis opgenomen mensen, compleet met akelige beelden vanuit de IC of anderszins, dreiging met het feit dat dát je lot zou zijn of zou kunnen zijn als je niet bibberend thuis op de bank bleef zitten met de deur op slot, enz.

Mondkapjes zijn zinloos, Gedwongen afstand houden is zinloos. Het enige dat zinvol is, is dat mensen die zich niet lekker voelen of grieperig zijn, thuis blijven tot het over is. Maar dat is niks nieuws. Als ik twee jaar geleden met 39 graden koorts rillend op de bank had gelegen, was ik ook niet naar een concert gegaan of in een trein gaan zitten of naar mijn werk gegaan. Da's gewoon gezond verstand. Niks nieuws, lijkt me in dat opzicht.


Zoveel fouten, misinformatie en onzin, ik weet amper waar ik moet beginnen.
Nee, we hoeven niet met elke griep- of virusgolf in lockdown. De meeste virussen zijn veel minder besmettelijk en gevaarlijk dan het Covid19 virus. Tenzij iemand zich een vrisugolf kan herinneren waar in regio's als Bergamo en Madrid het zorgstelsel volledig overbelast is geraakt. Of een andere medische situatie waarbij dat in Europa is gebeurd. Dankzij de lockdown en een dosis geluk en verantwoordelijk gedrag van de meeste Nederlanders is deze situatie in Nederland tenauwernood voorkomen. En zelfs MET de lockdown is de piek in oversterfte nog duizenden doden hoger geweest dan de griepgolf van 2018 (ZONDER lockdown). Er zijn weinig virologen en epidemiologen die met verbazing kijken naar de getroffen maatregelen of daartegen zijn. Het afvlakken van de curve op een niveau dat zorgstelsels de aanvoer van patienten aankan, en het liefst containen van het virus, is een breed gedragen consencus in de medische wetenschappelijke wereld.
De keuze die je in je eerste paragraaf stelt is dus onzin. Wat WEL moet gebeuren is dat Nederland meer moet gaan testen, contactonderzoek moet doen en gevallen isoleren. En dit regionaal gaan regelen zodat algehele lockdowns niet meer nodig zijn maar eventueel regionaal restricties kunnen worden ingesteld. Simpel.
Mensen die zich enigszins solidair weten op te stellen, die vinden dat ook ouderen in verpleegtehuizen de kans moeten krijgen door een dodelijke pandemie te komen en zou ik verantwoordelijk noemen, niet gehersenspoeld. Wie wel gehersenspoeld zijn zijn de blinde complotvolgers van gesjeesde 'wetenschappers' (geen virologen of epidemiologen als Willem Engel en Maurice de Hond die op google selectief in onderzoeken schooieren en een mooi businessmodel hebben ontdekt waar velen blind instappen, omdat ze het graag willen geloven.
Het is goed dat mensen nu meer wordt aangeraden thuis te blijven bij klachten; het is echt niet zo dat mensen altijd thuis blijven als ze ziek zijn, zelfs als dat voor hun gezondheid beter is, en veel werknemers voelen bewust of onbewust druk, ook maatschappelijk, om ook ziek naar kantoor te gaan. Hopelijk verandert dat nu.
Dat kan alleen als je de werkgevers zeer fors onder druk zet en boetes uitdeelt. Daarnaast mogen werkgevers wel een hun verstand gebruiken. Wat heeft het voor zin als je ziek bent en je moet toch komen en vervolgens steek je collega's aan die ook ziek worden. Waarom denk je dat ik die slachterijen keihard wil aanpakken? Wat denk jij wat ziekteverzuim ons kost? Heel vreemd dat uitgerekend werkgever zich daar toch lang niet altijd druk over maken.


De neoliberale markt is daar helemaal niet op ingericht.
Je bij het minste geringste ziek melden zal leiden tot het niet verlengen van het contract of op zeggen er van, omdat je het proces verstoort. Het is de bedoeling ontslaan van werknemers nog gemakkelijker te maken, want zieken zijn niet productief. Ook niet als je niet echt ziek bent maar toch gedwongen wordt om thuis te blijven bij mogelijk onschuldige klachten.

Het zal dus niet gaan werken. Uitkeringen worden ook steeds verder uitgekleed en krijgen meer en meer een uitbuitval in zich, waarbij je moet werken voor je uitkering, zonder pensioenobouw, etc en nog maar weinig kans maakt er ooit uit te komen.

De neoliberaal, maakt overal misbruik van, vreet je helemaal kaal!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: za jun 27, 2020 11:50 am 

Reacties: 442
Bekeken: 6387


PeterJKH schreef:
Raya schreef:
PeterJKH schreef:


Het is heel simpel. Twee jaar geleden was er en extra oversterfte van 9500 bovenop de reeds normaal ingecalculeerde oversterfte van 2500. Dus de totale oversterfte in dat jaar was 12.000. Dat gebeurde gewoon. Vele oude vaders en moeders overleden in dat jaar. In sommige verpleeg- en verzorgingstehuizen lieten 10-15% van de bewoners opeens het leven. Niemand riep toen ach en wee en dat de maatschappij op slot moest en de grenzen dicht.

Nu ligt het aantal overledenen op net iets meer dan 6.000, dus zeg de helft van toen. En nou doen we alsof het einde van de wereld nabij is als we zomaar bij een vriend/vriendin aanschuiven op het terras.

De oversterfte ligt op dit moment op meer dan 9.000

Je kunt echter niet ontkennen dat we bij deze pandemie tal van maatregelen hebben genomen om de sterfte in te dammen.
Als we, net als bij die griepepidemie, niets hadden gedaan, kun je er zeker van zijn dat de oversterfte de pan was uitgerezen.

Immers, het vliegverkeer kwam stil te liggen, waardoor nieuwe haarden vrijwel het land niet meer in konden komen, en tal van activiteiten waar mensen elkaar konden besmetten, werden afgelast. En vergeet die 1,5 mtr niet, welke hoe dan ook een aantal besmettingen heeft kunnen voorkomen.

Dat die maatregelen hebben geholpen bewijst de besmettingen in de verpleeg- en verzorgingshuizen. Daar zijn 3.000 ouderen overleden en nog veel meer besmet geraakt, ondanks dat ze sloten voor bezoekers.

Je kunt je twijfels hebben over het effect van sommige maatregelen of de noodzaak om sommige maatregelen nog voort te laten duren. Maar je kunt niet ontkennen dat er ook maatregelen zijn genomen, die hoe dan ook het aantal besmettingen lager hield dan anders het geval zou zijn geweest.
En juist gezien die maatregelen, valt er geen vergelijking te maken met griepvirussen, die we normaal gesproken zijn gang laten gaan, op soms wel en soms niet werkende vaccinaties na.


Die ouderen waren toch wel op korte termijn gestorven. Gewoon omdat hun lichaam en afweersysteem zo fragiel was, dat een blaasontsteking, een wondinfectie, een verkoudheid, enz. voldoende was geweest om hen de laatste adem uit te laten blazen. Nu was het toevallig het corona-virus dat hen het eerste bereikte, maar dat wil niet zeggen dat ze zijn gestorven aan corona. Ze zijn gestorven aan alle kwalen die ze al hadden en de lichamelijke verzwakking die daardoor aanwezig was.


Iedereen gaat uiteindelijk dood, maar het is niet aan jou of mij te bepalen of iemand wel of niet eerder dood moet of mag, dan dat zijn tijd gekomen is.
En die tijd is mede afhankelijk van zorg, zorg voor elkaar, maar ook medische zorg. Je mag een ander niet onnodig in gevaar brengen, jong of oud.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: za jun 27, 2020 8:22 am 

Reacties: 442
Bekeken: 6387


PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:


Achteraf is een koe in de kont kijken. Niemand weet welke economische effecten het had gehad als we de gulden hadden gehouden in plaats van op de euro om te schakelen. Het had voordelig kunnen uitpakken of bepaalde nadelen kunnen hebben. Maar dingen die NIET gebeurd zijn, daarvan kun je ook de consequenties niet bepalen. Het enige wat je wel kunt doen, is dingen die WEL gebeurd zijn naast elkaar zetten. En dan zie ik dat de oversterfte 2 jaar geleden ZONDER ingrijpende maatregelen 12.000 was, en nu MET ingrijpende maatregelen iets meer dan 6.000. En tegelijkertijd doen we alsof het nu een véél ernstigere situatie is dan 2 jaar geleden. Dát zijn de feiten. Dat er juist dóór alle maatregelen waarschijnlijk tienduizenden mensen een vroegtijdige dood zullen sterven, hetzij door uitgestelde zorg, hetzij door verkorte levensverwachting, hetzij door dood door psychisch toegenomen instabiliteit, dat nemen we dan blijkbaar op de koop toe. Maar hé, als je 3.000 mensen tijdelijk het leven redt, moet je niet zeuren over tienduizenden anderen die vroegtijdig overlijden daardoor, moet je niet zaniken over een economie die helemaal op zijn gat ligt en talloze mensen hun perspectief en zekerheid ontneemt, enz.

(Mis)rekenen, aannames en gokken is niet echt een basis voor een discussie. Je gegoochel met cijfers is geen touw aan vast te knopen.


Het is heel simpel. Twee jaar geleden was er en extra oversterfte van 9500 bovenop de reeds normaal ingecalculeerde oversterfte van 2500. Dus de totale oversterfte in dat jaar was 12.000. Dat gebeurde gewoon. Vele oude vaders en moeders overleden in dat jaar. In sommige verpleeg- en verzorgingstehuizen lieten 10-15% van de bewoners opeens het leven. Niemand riep toen ach en wee en dat de maatschappij op slot moest en de grenzen dicht.

Nu ligt het aantal overledenen op net iets meer dan 6.000, dus zeg de helft van toen. En nou doen we alsof het einde van de wereld nabij is als we zomaar bij een vriend/vriendin aanschuiven op het terras.

De oversterfte ligt op dit moment op meer dan 9.000

Je kunt echter niet ontkennen dat we bij deze pandemie tal van maatregelen hebben genomen om de sterfte in te dammen.
Als we, net als bij die griepepidemie, niets hadden gedaan, kun je er zeker van zijn dat de oversterfte de pan was uitgerezen.

Immers, het vliegverkeer kwam stil te liggen, waardoor nieuwe haarden vrijwel het land niet meer in konden komen, en tal van activiteiten waar mensen elkaar konden besmetten, werden afgelast. En vergeet die 1,5 mtr niet, welke hoe dan ook een aantal besmettingen heeft kunnen voorkomen.

Dat die maatregelen hebben geholpen bewijst de besmettingen in de verpleeg- en verzorgingshuizen. Daar zijn 3.000 ouderen overleden en nog veel meer besmet geraakt, ondanks dat ze sloten voor bezoekers.

Je kunt je twijfels hebben over het effect van sommige maatregelen of de noodzaak om sommige maatregelen nog voort te laten duren. Maar je kunt niet ontkennen dat er ook maatregelen zijn genomen, die hoe dan ook het aantal besmettingen lager hield dan anders het geval zou zijn geweest.
En juist gezien die maatregelen, valt er geen vergelijking te maken met griepvirussen, die we normaal gesproken zijn gang laten gaan, op soms wel en soms niet werkende vaccinaties na.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: do jun 25, 2020 7:50 pm 

Reacties: 442
Bekeken: 6387


PeterJKH schreef:
Lies schreef:
Hume schreef:


Zo juist heb ik op de corona-kaart van Nederland gezien,dat de gebieden Harderwijk en Bergen Zoom,
de meeste besmettingen scoren.
Dat kan toch niet van de seizoenarbeiders komen ?
Dus er moeten andere oorzaken zijn, welke is mij een raadsel.
Ventilatie, lage temperaturen, hoge luchtvochtigheid?

Ventilatie speelt hoofdrol bij coronabesmettingen
https://www.foodagribusiness.nl/ventila ... mettingen/

De ventilatie in slachterijen speelt een grote rol bij de verspreiding van het coronavirus. Dat is de belangrijkste, eerste conclusie uit onderzoek naar de massale corona-uitbraak bij Tönnies Fleisch. De werking van de klimaatinstallatie van de slachterij in Rheda-Wiedenbrück is gebaseerd op luchtcirculatie. Samen met de lage temperaturen, hoge luchtvochtigheid en veel mensen die hard werken en dus flink ademen, zorgt de klimaatinstallatie ervoor dat het virus zich massaal verspreidt.’Ventilatoren verzorgingshuizen mogen niet aan tijdens hittegolf’
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2061870 ... -hittegolf

Omdat het niet duidelijk is of het gebruik van een ventilator in een gemeenschappelijke ruimte zorgt voor een grotere kans op besmetting wordt geadviseerd om geen ventilatoren te gebruiken. Wel kan er gebruikgemaakt worden van natuurlijke ventilatie of een goed onderhouden airconditioning.Zélfs als je het wereldwijd meet, zijn er op dit moment nog steeds minder mensen overleden aan acute coronabesmetting dan 2 jaar geleden aan influenza. Dus waar maken we ons eigenlijk zo druk om? Twee jaar geleden waren er ook verpleegtehuizen waar zomaar 10-15-20% van de inwoners overleed omdat ze BIJ hun al bestaande gezondheidsklachten, er influenza overheen kregen en dat was nét te veel voor hun immuunsysteem om te verwerken. En we mochten tegelijkertijd nog gewoon bij opa en oma op bezoek, of áls ze overleden, met de hele familie hen tijdens de uitvaart een waardig afscheid bezorgen, nergens werden tehuizen afgesloten van de buitenwereld, enz.

Ben ik nou gek of is de hele samenleving dat opeens geworden?


Ik kan me niet herinneren dat er twee jaar geleden zulke uitgebreide maatregelen zijn genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan als bij dit virus. Behalve in de woonzorg-/verpleeghuiscentra dan, waar daar heeft men het deels op zijn beloop gelaten.

Dat maakt dat je het aantal slachtoffers niet kunt vergelijken. We weten immers niet hoeveel slachtoffers er zouden zijn, als we het op dezelfde manier hadden behandeld als het griepvirus twee jaar geleden.
Het RIVM heeft wel een berekening gegeven over het aantal patiënten dat op de IC terecht zou zijn gekomen, 35.000 t.o.v. 3.000 van nu, maar dat lijkt mij een politiek correcte aanname. Valt me nog mee, dat er geen 135.000 van gemaakt is, of 350.000.

Hoe dan ook. Ik vind dat mensen hun gezond verstand moeten gebruiken en zoveel mogelijk afstand moeten houden, en misschien ook wat selectiever, want die 1,5 mtr valt in de praktijk niet vol te houden. Niet alleen omdat op veel plekken de ruimte daarvoor ontbreekt, ook omdat het tegennatuurlijk is. Ik denk dat over twee of drie maanden van die 1,5 mtr amper nog sprake zal zijn. Vooral ook, omdat de maatregelen zo gigantisch tegenstrijdig zijn. Je mag wel hutje mutje in elkaars gezicht blazend in de auto naar de bioscoop, maar daar aangekomen moet je weer 1,5 mtr afstand rondom houden. Dat valt op geen enkele manier uit te leggen.

Ik denk dat het Kabinet alleen maar aan die 1,5 mtr afstand vast wil vasthouden, omdat dat de legitimatie voor de #coronawet is, die onze burgerrechten en democratie vrijwel geheel zal afnemen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: za jun 13, 2020 10:26 am 

Reacties: 442
Bekeken: 6387


PeterJKH schreef:
Raya schreef:
PeterJKH schreef:


Hoezo is de werkgever verplicht voor huisvesting te zorgen? Ik heb gewoon zelf een huis moeten regelen, echt niet dat ik naar mijn directie kon stappen om van hen te verlangen voor mij een huis klaar te zetten.


Het gaat hier om tijdelijke arbeidskrachten die een fatsoenlijke slaapplek geboden moet worden door het bedrijf dat die personen in dienst heeft. Dat is wettelijk zo geregeld.
In het ene geval zal dat het bedrijf zijn waar ze werken, in een ander geval het uitzendbureau als die gastarbeiders daar in dienst zijn en worden gedetacheerd.

Dit is ingevoerd, omdat de huisvesting van die gastarbeiders voorheen nog veel beroerder was dan nu.


De woningnood is een ander probleem. Jij bent vrij om je in Nederland te vestigen waar je wilt. Dat er geen woning beschikbaar is voor jou, ligt aan de achtereenvolgende kabinetten die niets aan volkshuisvesting hebben gedaan, volkshuisvesting zelfs uit het pakket hebben gehaald (in strijd met de grondwet overigens) en van wonen een markt hebben gemaakt.


Ik ben tijdelijke arbeidskracht geweest in Zuid-Frankrijk. Moest toch echt mijn eigen appartement zoeken. Weliswaar kreeg ik wat tips van mijn werkgever, maar verder was het mijn eigen zaak.

Bovendien zijn de meeste Oosteuropese mensen geen tijdelijke arbeiders, die komen hierheen om structureel in onze bedrijven te werken. Dus dan kunnen ze ook zelf een huis zoeken. Als ik naar Polen ga om daar te werken, moet ik ook zelf een onderkomen zoeken.


Het gaat om een Nederlandse wet, geen Franse wet.

Seizoensarbeiders zijn geen vaste krachten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: za jun 13, 2020 9:12 am 

Reacties: 442
Bekeken: 6387


PeterJKH schreef:
Raya schreef:
PeterJKH schreef:


Dat er door Nederland baankansen worden geboden aan mensen uit Oost-Europa, wil nog niet zeggen dat ze dan dús alleen maar met 20 man op een driekamerflatje moeten gaan wonen. Ik heb ook in het buitenland gewerkt en moest daar gewoon mijn eigen huisvesting regelen. En dat was aanvankelijk een studio, later een klein appartement. Maar beiden voor mezelf. Het staat je volkomen vrij om in eigen land aan de slag te gaan als de voorwaarden voor een baan elders je niet bevallen. Maar de waarheid is dat de meesten van die Polen, Hongaren, Roemenen, gewoon een (eigen) huis in het thuisland hebben en aan hun verblijf hier zo min mogelijk willen spenderen en daarom genoegen nemen met een situatie waarin ze met 20 man in een rijtjeshuis hokken. En lekker blijven rijden op hun auto met buitenlands kenteken, ook al zijn daar grenzen aan, want in Polen betalen ze 60 euro eenmalig voor de registratie van het kenteken en daarna geen cent meer, dus die hebben geen zin in houderschapsbelasting e.d. in Nederland. Niet voor niks zie je zo veel auto's op Pools kenteken.

Kan je de werkgever de zwarte piet toeschuiven, maar die bepaalt niet hoe ze wonen of dat ze met 10 personen in één busje naar het werk reizen.


Het buitenland is Nederland niet. Hier dient de werkgever voor huisvesting te zorgen, alleen is niet vastgelegd hoe die mensen gehuisvest moeten worden. Vandaar dat mensen per bed worden gehuisvest en daar ook nog eens schofterige prijzen voor betalen, zeker gezien het aantal bedden per kamertje.
Jouw ervaring in het buitenland heeft daar niets mee te maken. Ik ken de toestanden met gastarbeiders in de jaren zestig en zeventig nog. Een kamertje van 3 x 4 meter met twee stapelbedden die dubbel waren verhuurd, een dagploeg en een nachtploeg.


Hoezo is de werkgever verplicht voor huisvesting te zorgen? Ik heb gewoon zelf een huis moeten regelen, echt niet dat ik naar mijn directie kon stappen om van hen te verlangen voor mij een huis klaar te zetten.


Het gaat hier om tijdelijke arbeidskrachten die een fatsoenlijke slaapplek geboden moet worden door het bedrijf dat die personen in dienst heeft. Dat is wettelijk zo geregeld.
In het ene geval zal dat het bedrijf zijn waar ze werken, in een ander geval het uitzendbureau als die gastarbeiders daar in dienst zijn en worden gedetacheerd.

Dit is ingevoerd, omdat de huisvesting van die gastarbeiders voorheen nog veel beroerder was dan nu.


De woningnood is een ander probleem. Jij bent vrij om je in Nederland te vestigen waar je wilt. Dat er geen woning beschikbaar is voor jou, ligt aan de achtereenvolgende kabinetten die niets aan volkshuisvesting hebben gedaan, volkshuisvesting zelfs uit het pakket hebben gehaald (in strijd met de grondwet overigens) en van wonen een markt hebben gemaakt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: vr jun 12, 2020 7:48 pm 

Reacties: 442
Bekeken: 6387


PeterJKH schreef:
Raya schreef:
PeterJKH schreef:


Niemand dwingt Polen, Hongaren, Roemenen, enz. om in Nederland te komen werken. En hun huisvesting regelen ze ofwel zelf, ofwel via het uitzendbureau, maar gewoonlijk niet via het bedrijf waar ze door het uitzendbureau een baantje krijgen. Dus ik vind het bijzonder raar dat de slachterijen daar verantwoordelijk voor worden gehouden. Als ik ervoor kies in Polen te gaan werken en daar met 20 andere Nederlanders die ook in Polen werken in een 4-kamerwoning te gaan hokken, is dat mijn keuze. Al die Oosteuropeanen kunnen ook gewoon in hun eigen land aan de slag, niemand die hen dwingt dat in Duitsland of Nederland te doen.


Er wordt door Nederland actief in het buitenland geworven.

De beste oplossing is de bedrijven die voor export produceren te verplaatsen naar die landen of landen waar wel genoeg ruimte is voor zowel bedrijf als huisvesting voor de arbeiders.


Dat er door Nederland baankansen worden geboden aan mensen uit Oost-Europa, wil nog niet zeggen dat ze dan dús alleen maar met 20 man op een driekamerflatje moeten gaan wonen. Ik heb ook in het buitenland gewerkt en moest daar gewoon mijn eigen huisvesting regelen. En dat was aanvankelijk een studio, later een klein appartement. Maar beiden voor mezelf. Het staat je volkomen vrij om in eigen land aan de slag te gaan als de voorwaarden voor een baan elders je niet bevallen. Maar de waarheid is dat de meesten van die Polen, Hongaren, Roemenen, gewoon een (eigen) huis in het thuisland hebben en aan hun verblijf hier zo min mogelijk willen spenderen en daarom genoegen nemen met een situatie waarin ze met 20 man in een rijtjeshuis hokken. En lekker blijven rijden op hun auto met buitenlands kenteken, ook al zijn daar grenzen aan, want in Polen betalen ze 60 euro eenmalig voor de registratie van het kenteken en daarna geen cent meer, dus die hebben geen zin in houderschapsbelasting e.d. in Nederland. Niet voor niks zie je zo veel auto's op Pools kenteken.

Kan je de werkgever de zwarte piet toeschuiven, maar die bepaalt niet hoe ze wonen of dat ze met 10 personen in één busje naar het werk reizen.


Het buitenland is Nederland niet. Hier dient de werkgever voor huisvesting te zorgen, alleen is niet vastgelegd hoe die mensen gehuisvest moeten worden. Vandaar dat mensen per bed worden gehuisvest en daar ook nog eens schofterige prijzen voor betalen, zeker gezien het aantal bedden per kamertje.
Jouw ervaring in het buitenland heeft daar niets mee te maken. Ik ken de toestanden met gastarbeiders in de jaren zestig en zeventig nog. Een kamertje van 3 x 4 meter met twee stapelbedden die dubbel waren verhuurd, een dagploeg en een nachtploeg.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: do jun 11, 2020 8:45 pm 

Reacties: 442
Bekeken: 6387


PeterJKH schreef:
Raya schreef:
Als we mensen niet veilig en fatsoenlijk kunnen huisvesten, moeten we ze hier niet helemaal niet heen halen. Spelen met de gezondheid van mensen, voor meer winst want lage lonen, is te idioot voor woorden.

En dan te bedenken dat het meeste vlees dat wordt geslacht, gewoon voor de export is, naar landen waar ruimte genoeg is om een slachterij op te zetten, met ruime huisvesting voor de werknemers.


Niemand dwingt Polen, Hongaren, Roemenen, enz. om in Nederland te komen werken. En hun huisvesting regelen ze ofwel zelf, ofwel via het uitzendbureau, maar gewoonlijk niet via het bedrijf waar ze door het uitzendbureau een baantje krijgen. Dus ik vind het bijzonder raar dat de slachterijen daar verantwoordelijk voor worden gehouden. Als ik ervoor kies in Polen te gaan werken en daar met 20 andere Nederlanders die ook in Polen werken in een 4-kamerwoning te gaan hokken, is dat mijn keuze. Al die Oosteuropeanen kunnen ook gewoon in hun eigen land aan de slag, niemand die hen dwingt dat in Duitsland of Nederland te doen.


Er wordt door Nederland actief in het buitenland geworven.

De beste oplossing is de bedrijven die voor export produceren te verplaatsen naar die landen of landen waar wel genoeg ruimte is voor zowel bedrijf als huisvesting voor de arbeiders.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: do jun 11, 2020 5:52 am 

Reacties: 442
Bekeken: 6387


Als we mensen niet veilig en fatsoenlijk kunnen huisvesten, moeten we ze hier niet helemaal niet heen halen. Spelen met de gezondheid van mensen, voor meer winst want lage lonen, is te idioot voor woorden.

En dan te bedenken dat het meeste vlees dat wordt geslacht, gewoon voor de export is, naar landen waar ruimte genoeg is om een slachterij op te zetten, met ruime huisvesting voor de werknemers.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: do jun 04, 2020 11:13 am 

Reacties: 442
Bekeken: 6387


Biertje schreef:
Waarom wordt dan afgeraden om naar Denemarken te reizen? Ik snap de redenering niet. Denemarken heeft iets van 5,7 miljoen inwoners. Een dikke 1 miljone woont in de hoofdstad en haar voorsteden, 1 miljoen woont in de andere grote steden en de rest is verspreid over het lande dat 20% meer oppervlakte heeft.

https://www.worldometers.info/coronavirus/


Dat zal wel wraak zijn voor het een of ander.
Vergeet niet dat Denemarken een van de eerste Noord-Europese landen was die haar grenzen sloot voor asielzoekers, en dat bevalt sommige EU-minded politici in Nederland nog steeds niet. Daarbij wil Denemarken voorlopig ook geen Nederlanders ontvangen.

Maak je geen illusies. Alles wat politiek gebruikt en misbruikt kan worden, zal worden gebruikt en misbruikt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: do jun 04, 2020 9:13 am 

Reacties: 442
Bekeken: 6387


Kijk eerst of je wel weg wilt. Of je je niet beter in eigen omgeving of gewoon thuis kunt vermaken, alleen, met je gezin of vrienden.
Je tuin of balkon kun je ook mooi maken, en ga wat onkruid wieden in het parkje vlak in de buurt, of het zwerfafval ruimen, zodat je daar gezellig kunt picknicken. Probeer wat geld te besparen, want de financiële klappen komen nog met paukenslagen nadreunen.
Weggaan kon je wel eens voor hoge kosten stellen, als je in een land of gebied komt waar corona zichzelf naar de kroon gaat steken. De vraag is, of dat het waard is.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: za mei 30, 2020 6:29 am 

Reacties: 442
Bekeken: 6387


Einstein schreef:
Raya schreef:
Rightnow schreef:

Zoals je zegt, het heeft er alles van weg, en het is "alsof"... het is dus niet echt zo dat Rutte dat persoonlijk zo heeft uitgedokterd. Dat is hoogst onwaarschijnlijk, en zelfs betwijfel ik of zulke onzinnige situaties bewust door wie dan ook zijn bedacht.

Wij hebben het niet nodig om bij alles de bewuste planning van een mastermind te veronderstellen. Maar toch: dingen die zich voordoen kunnen leiden tot de afschaffing van (een deel van) de democratie. Hong Kong is het eerste slachtoffer maar niet elke dictatoriale tendens ontstaan in de chinese partij. Mijn nieuwe onderschrift (afkomstig van een interview van Elsevier met Peter Romijn, 16 mei j.l. gepubliceerd) getuigt van mijn zorg op dit punt.


Ik wacht nog even met de harde conclusie. Vast staat voor mij wel, dat er misbruik van de virusuitbraak wordt gemaakt, niet dat het virus door menselijk handelen de wereld in is geholpen, laat staan Nederland. En dat misbruik, ook door Rutte, kan niet door de beugel. Hij lijkt zijn noodwet klaar te hebben, volgens teletekst. Er staat in dat wij Nederlanders met behulp van onze telefoon, gevolgd mogen worden. Geanonimiseerd. Ja, ja! Gegevens verzameld door de sleepwet moeten ook geschoond worden voor ze met een buitenlandse dienst worden gedeeld, maar dat gebeurt ook niet. Als het gaat om privacy weten dat het kabinet daar geen enkel respect voor heeft, sterker nog, overtreding op overtreding stapelt, en schijt heeft aan de eigen wet en de rechter.

Gelukkig past mijn mobiel niet alleen in mijn borstzakje, maar ook keurig op mijn bureau. Ik laat hem tegenwoordig mijn huis bewaken, als ik zelf niet thuis ben.

Dit meen je niet serieus.. jij laat je mobieltje thuis, omdat je denkt dat je getrackt wordt door de NL overheid c.q. het RIVM !? :keeporder:

Dit project kan juist heel goed met geanonimiseerde records. Wat het RIVM wil weten, gaat over totaalaantallen telefoons op een bepaald moment, op een bepaalde afstand van de mast. Het is bedoeld om situaties te signaleren van teveel mensen op één plek. Wat is daar mis mee ? Daar kun je de gegevens van de zendmast toch prima voor gebruiken ? ik snap het probleem niet ?

Volgens het ministerie kan het RIVM met de telecomdata bij een eventuele toename van het aantal besmettingen in een gebied sneller handelen, door de regionale GGD te waarschuwen. De data die het RIVM ontvangt bestaat uit een telling, per uur, per gemeente, van het totaalaantal mobiele telefoons dat daar aanwezig is vanuit welke gemeente. Daarbij wordt voor buitenlandse nummers ook een verdeling gemaakt naar herkomst op basis van het telefoonnummer.


(security.nl)

er staat ook

De tijdelijke Noodwet vervalt na maximaal een jaar.
Als ik gezien mijn functie niet permanent bereikbaar had hoeven zijn voor noodgevallen, was er vrijwel zeker geen mobiele telefoon geweest. Dat in de eerste plaats. Mensen die mij willen bereiken kunnen mij ook op mijn gewone nummer met antwoordapparaat bellen. Privé heb ik mijn mobiel zelden gebruikt en dat is nog steeds zo. Ik vind het een verademing niet langer met dat ding getrouwd te hoeven zijn. Ik raad het iedereen aan. Onthaast, ontstress! Laat dat ding lekker thuis als je niet persé bereikbaar moet zijn als je niet thuis of op je werk bent.

Op mijn leeftijd met 50 jaar intensief leven met politiek, weet ik inmiddels beter. Als er ergens gelogen wordt richting burgers, dan is het in de politiek. Er lagen echt geen atoomwapens in Volkel, en als ze er zouden liggen zou het nooit zo zijn dat de VS die zonder toestemming van Nederland kon gebruiken. En nee hoor, we gaan echt niet ongericht slepen en al helemaal niet ongecontroleerde gegevens afstaan aan buitenlandse geheime diensten. Nee hoor, foto's van het autoverkeer op snelwegen worden echt niet bewaard en niet voor andere doeleinden gebruikt dan snelheidscontrole...

Als jij al jouw privacy op wilt offeren, prima, van mij mag je, maar van mijn privacy blijft iedereen af.
Er zijn zat mogelijkheden om drukte op plekken te detecteren. We weten allang wat geliefde plekken zijn, waar files staan en in welke richting. En het anonimiseren van gegevens kennen we ook. Zie de belastingdienst, bijvoorbeeld. Dat anonimiseren geldt alleen voor eigen medewerkers en betrokken politici die dingen uitvoeren die niet door beugel kunnen. Daar worden liters lak op gesmeerd. Maar voor de rest... Waar denk je dat een algoritme op controleert? Op anonieme gegevens? Hoe kunnen ze er dan een specifiek persoon uitpikken op wie die algoritme aanslaat? Dat kan alleen als de persoonsgegevens of een naar de persoon herleidbaar gegeven bij de kenmerken zit.

Heb jij ooit wel eens een enquêteformulier gehad van jouw gemeente, welke je geheel anoniem kon invullen? En dan niet meegedaan? En vervolgens een herinnering gehad? Eh...

En o,ja.
Dat kwartje van Kok was ook maar een noodmaatregel, alleen ten tijde van de crisis.
Net zoals de verhoging van de btw van 19% naar 21%.
En niet te vergeten de verhuurdersheffing. Ook een tijdelijke noodmaatregel.

Nee, Einstein. Die politici ken ik, en waarschijnlijk al langer dan jij, vermoed ik zo.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: vr mei 29, 2020 6:29 pm 

Reacties: 442
Bekeken: 6387


Rightnow schreef:
Raya schreef:
Rutte noemt het niet voor niets 'nieuw normaal' omdat hij een aantal maatregelen nog jaren wil oprekken. Zoals de 1,5 mtr afstand en verbod op bijeenkomsten tenzij specifiek toegestaan. Hij wil op deze wijze gehoorzaamheid aan de politiek afdwingen, en grootschalige protesten in de kiem smoren.
Dat valt uit vele maatregelen, en ook versoepelingen af te leiden. Hij wil de toffe peer uithangen, want goed voor de peilingen, maar ondertussen zijn greep verstevigen. Vandaar dat veel maatregelen en ook versoepelingen erg tegenstrijdig zijn.

(....) heeft het er alles van weg, dat Rutte het virus nog lange tijd wil laten woeden.

Zoals je zegt, het heeft er alles van weg, en het is "alsof"... het is dus niet echt zo dat Rutte dat persoonlijk zo heeft uitgedokterd. Dat is hoogst onwaarschijnlijk, en zelfs betwijfel ik of zulke onzinnige situaties bewust door wie dan ook zijn bedacht.

Wij hebben het niet nodig om bij alles de bewuste planning van een mastermind te veronderstellen. Maar toch: dingen die zich voordoen kunnen leiden tot de afschaffing van (een deel van) de democratie. Hong Kong is het eerste slachtoffer maar niet elke dictatoriale tendens ontstaan in de chinese partij. Mijn nieuwe onderschrift (afkomstig van een interview van Elsevier met Peter Romijn, 16 mei j.l. gepubliceerd) getuigt van mijn zorg op dit punt.


Ik wacht nog even met de harde conclusie. Vast staat voor mij wel, dat er misbruik van de virusuitbraak wordt gemaakt, niet dat het virus door menselijk handelen de wereld in is geholpen, laat staan Nederland. En dat misbruik, ook door Rutte, kan niet door de beugel. Hij lijkt zijn noodwet klaar te hebben, volgens teletekst. Er staat in dat wij Nederlanders met behulp van onze telefoon, gevolgd mogen worden. Geanonimiseerd. Ja, ja! Gegevens verzameld door de sleepwet moeten ook geschoond worden voor ze met een buitenlandse dienst worden gedeeld, maar dat gebeurt ook niet. Als het gaat om privacy weten dat het kabinet daar geen enkel respect voor heeft, sterker nog, overtreding op overtreding stapelt, en schijt heeft aan de eigen wet en de rechter.

Gelukkig past mijn mobiel niet alleen in mijn borstzakje, maar ook keurig op mijn bureau. Ik laat hem tegenwoordig mijn huis bewaken, als ik zelf niet thuis ben.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: vr mei 29, 2020 3:30 pm 

Reacties: 442
Bekeken: 6387


Rightnow schreef:
Door belangrijke adviesorganen van onze overheid worden termen als "het nieuwe normaal" voor de toekomst afgewezen. Men is in ons land nog alert op onze vrijheden!

Wel gebeuren de meest domme dingen. Medisch gezien wordt gefaald in het uit het ziekenhuis houden van mensen die corona hebben. Slachterijen als de beste broeiplaats voor corona dat wordt onvoldoende begrepen, net zoals de personenvervoerbusjes waar men wel, dwaas genoeg, 1,5 meter afstand houdt, maar ondertussen de ramen dicht heeft: https://www.dagelijksestandaard.nl/2020 ... e-snappen/

Corona houdt van gekoelde lucht die niet wordt ververst. Het houdt van grotere aantallen mensen die langere tijd samen zijn, zingend, lachend, schreeuwend liefst.


Rutte noemt het niet voor niets 'nieuw normaal' omdat hij een aantal maatregelen nog jaren wil oprekken. Zoals de 1,5 mtr afstand en verbod op bijeenkomsten tenzij specifiek toegestaan. Hij wil op deze wijze gehoorzaamheid aan de politiek afdwingen, en grootschalige protesten in de kiem smoren.
Dat valt uit vele maatregelen, en ook versoepelingen af te leiden. Hij wil de toffe peer uithangen, want goed voor de peilingen, maar ondertussen zijn greep verstevigen. Vandaar dat veel maatregelen en ook versoepelingen erg tegenstrijdig zijn.

Zo is er op dit moment geen opdracht aan de GGD's om alle werknemers in slachterijen te testen. Het is slechts gevraagd aan de GGD, die vervolgens zelf moet beslissen of zij dat willen doen. Alsof de GGD's autonome instellingen zouden zijn.
Met nog steeds niet de persoonlijke beschermingsmiddelen voor verzorgenden op orde, die nog steeds met grote tekorten zitten, terwijl het materiaal er wel zou zijn, heeft het er alles van weg, dat Rutte het virus nog lange tijd wil laten woeden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: vr mei 29, 2020 2:36 pm 

Reacties: 442
Bekeken: 6387


Rightnow schreef:
Het is wel voorgekomen dat de bevolking van hele landen werd gehalveerd door de pest. Dat was een echte natuurramp.

Nu is er bijna niets aan de hand, medisch-historisch gesproken. Wie een besmetting oploopt heeft minder dan een procent kans om te overlijden. Ik denk 0,25 procent - het is het bekende verhaal van hoe iemand door een zware griep uiteindelijk komt te overlijden. Zelden door die griep / verkoudheid zelf want de immuniteit werkt niet (zoals zou moeten om te kunnen overleven).

Maatschappelijk is het een ander verhaal: net als in de middeleeuwen heb je nu ook een "adel" van superrijken, en horigen die bruut worden afgezet. Het optreden van de nederlandse overheid (belastingdienst) vertelt het ware verhaal; er gaat veel meer komen.


Voor velen was het wellicht een ramp, maar in werkelijkheid was het gewoon de natuur.

Inmiddels is gebleken dat aderlatingen niet overal een oplossing voor is. Zeker niet tegen kwaadwillende bacteriën en virussen. En waar de oude adel zich makkelijker af kon scheiden van de rest van het volk, was juist die rest veroordeeld tot elkaar, in veel te kleine huizen, in onhygiënische toestanden.

Je vergelijkingen met de rijken van vandaag met de adel van vroege, vind ik wel een mooie. Dat speelde laatst ook door mijn hoofd. Een groepje dat zich van de rest probeert te onderscheiden door er boven te willen staan, en daarvoor hun geld gebruikt. Ook zij kunnen zich makkelijk afscheiden van de rest. Desnoods plekken in eenzaamheid opzoeken en zich toch laten bedienen, eventueel getrapt, zonder zelf veel risico te lopen.

Wij burgers zouden ons lesje moeten hebben geleerd en deze ontwikkeling met wortel en tak uit moeten roeien. Laten we geen toren van Babel bouwen, maar een nieuwe Bastille.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: vr mei 29, 2020 8:28 am 

Reacties: 442
Bekeken: 6387


Plagen zijn er al zolang de mens bestaat en in groepen samenleeft.

Of het nu hongersnood is, of een virus of bacterie.
Al eeuwen gaan mensen door plagen dood, in grote aantallen, gerekend naar de levende bevolking.

Er zijn wel verschillen:

- De bevolkingsdichtheid is fors toegenomen dan ten tijde van andere plagen. Niet alleen op veel plaatsen, maar over de hele wereld. Het scheelt wat miljarden mensen.
- De contactmogelijkheden over de wereld zijn veel sneller geworden. Een virus kan makkelijk als verstekeling meereizen in vliegtuigen en zo de aarde veroveren
- Steeds minder mensen kunnen in hun eigen onderhoud voorzien, ze hebben geen ruimte om zelf te boeren om te eten, dus is de industrie en economie van groot belang.
- De vorm van de samenleving, waarbij velen afhankelijk zijn van enkelen, die daar vaak grof aan verdienen, noodzaken werkvolk in leven te houden. Als velen dood gaan aan een virus, stort de hele economie in en verdampt de winst voor die enkelen.

Het is van groot belang voor met name die enkelen, dat er snel maatregelen worden genomen om uitbraken in te dammen, en zo mogelijk met vaccins te voorkomen. Van veel groter belang dan in de 19e eeuw of de middeleeuwen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: do mei 28, 2020 8:24 am 

Reacties: 442
Bekeken: 6387


De dood is onderdeel van het leven. We weten alleen dat deze aan het eind van het leven komt, maar niet wanneer.

Ik ben niet bang voor doodgaan door ziekte. Het is het leven. Ik ben wel bang voor mensen die het niets kan schelen dat ze anderen een mogelijk dodelijke besmetting toebrengen en mij 'voor mijn tijd' laten gaan.

Je kunt en moet rekening met elkaar houden. Een fatsoenlijk mens kruipt ook niet dronken achter het stuur waarmee hij anderen in levensgevaar brengt. We laten onze doden niet op straat of in huis liggen, maar begraven of verbranden hen, alleen maar om de verspreiding van dodelijke ziekten te voorkomen. Zo houd je zoveel mogelijk rekening met bacteriën en virussen. Dat kan ook bij andere ziekmakende en potentieel dodelijke bacteriën en virussen.

Maar ik blijf erbij. Als we allemaal wat meer ruimte zouden hebben, zou het allemaal een stukje makkelijker zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Coronavirus gevaarlijker dan je denbkt.

Geplaatst: za mei 23, 2020 1:46 pm 

Reacties: 442
Bekeken: 6387


Het blijft onzuiver. Er sterven ook mensen aan corona die anders misschien ook die dag waren overleden.

De enige manier is testen, testen, testen, en registreren.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 5 [ Er voldeden 81 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling