Het is nu do nov 30, 2023 12:40 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 568 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: vr nov 24, 2023 7:50 am 

Reacties: 6340
Bekeken: 380712


We lopen praktisch overal tegen de grenzen van de beschikbare capaciteit aan.

Waar dan nog wel een beetje ruimte is voor woningen, is dat voor bedrijven, zelfs bakkers om de hoek, niet.

De conclusie is dat ons stroomnet onvoldoende is bijgehouden en onderhouden, dat bezuinigd is op reservecapaciteit en deze uit te breiden, cq te vervangen als die reservecapaciteit vergeven was aan aansluitingen. Kortom, er is niets gedaan om de groei bij te benen. En dat is een landelijk beeld, waarbij uiteraard hier en daar uitzonderingen zijn in de nu nog beschikbare capaciteit.

Er zijn diverse oorzaken waarom het net niet voldoende kan worden uitgebreid: gebrek aan mankracht, en door de grote vraag enorm gestegen prijzen voor kabels, transformatoren, etc. Iets van marktwerking door wanbeleid.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo nov 19, 2023 2:15 pm 

Reacties: 6340
Bekeken: 380712


Er wordt steeds meer wat in het wilde weg geroepen om beleid of bepaalde partijen te ondersteunen.
Leugen en bedrog doen er daarbij niet meer toe. Genoeg mensen die erin trappen.
Zo wil neoliberaal weer aan de macht komen, met steun van mensen die hun fabels geloven.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: vr nov 17, 2023 2:30 pm 

Reacties: 6340
Bekeken: 380712


Het is een grof schandaal hoe er met ons burgers wordt omgesprongen door de coalitie!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: wo nov 15, 2023 6:58 pm 

Reacties: 6340
Bekeken: 380712


Biertje schreef:
Campagnestrateeg snapt Timmermans niet: ‘Hij had heel links achter zich kunnen krijgen’
Hij zegde zijn baan op als Eurocommissaris om ‘links’ weer terug in het Torentje te brengen. Maar een week voor de verkiezingen zoekt Frans Timmermans nog altijd de aansluiting bij VVD en NSC. Voert GroenLinks-PvdA wel de juiste campagne? ,,Als je drie maanden teruggaat in de tijd, denk ik dat hij heel links achter zich had kunnen verenigen door afrekenen met de VVD als strategie te kiezen.’’

Hanneke Keultjes 15-11-23, 06:03 Laatste update: 12:00
14 REACTIES
Sinds Frans Timmermans de lijsttrekker is van GroenLinks-PvdA, reisde hij het hele land door. Hij sprak over de gaswinning in Kantens, over de toeslagenaffaire in Leeuwarden, over armoede in Roosendaal en het openbaar vervoer in Reimerswaal. Zijn tournee ging langs dertig dorpen en steden. Maar geen kiezer die het zag, media mochten aanvankelijk niet mee.

Wat wél breed werd uitgemeten: zijn tripje naar het Spaans Málaga voor een conferentie met Europese sociaaldemocraten. En, de zaterdag daarvoor, zijn bezoek aan Berlijn voor een tête-à-tête met bondskanselier Olaf Scholz.

In appgroepen waarin voormalig PvdA-strateeg Dig Istha zit, ging het los. ‘Wat zullen we nou krijgen’, las hij. ,,En dat zijn partijgenoten, hè?’’ Zelf snapt de oud-campagneleider van Wim Kok wel dat de partij wil pronken met de internationale ervaring van Timmermans. ,,Dat deed ik met Kok ook. Maar niet anderhalve week voor de verkiezingen.’’

Vliegtuig
Die timing vond Istha ‘merkwaardig’. ,,Uitgerekend op de dag dat je een advertentie in kranten laat plaatsen waarin je twintig keer het woord ‘klimaat’ gebruikt. Als ik campagneleider was geweest, had ik hem niet aangeraden naar Málaga te gaan, en al helemaal niet met het vliegtuig.’’


Timmermans zei tegen deze krant dat zijn gesprekken met wereldleiders ‘ook gaan over de Nederlandse economie en banen in Nederland’. ,,We leven wel in een onvoorstelbaar roerige wereld. Die onrust slaat altijd harder neer in Nederland, omdat onze open economie zo afhankelijk is van de rest van de wereld.’’ Bovendien, zo klinkt het bij GL-PvdA, is Timmermans in drie campagnemaanden ‘maar’ drie keer in het buitenland geweest.

Istha, die verklaard tegenstander is van de samenwerking tussen GroenLinks en PvdA, vindt dat Timmermans van kleur is verschoten: van rood naar groen. ,,Waar zijn de dingen die de rechttoe rechtaan socialist belangrijk vindt: hoe kom ik rond? De mensen die zonnepanelen niet kunnen betalen?’’

Momentum
Campagnestrateeg Mark Thiessen, die eerder bij de VVD werkte, snapt de strategie van Timmermans’ campagneteam ook niet. ,,Als je drie maanden teruggaat in de tijd, denk ik dat hij heel links achter zich had kunnen verenigen door afrekenen met de VVD als strategie te kiezen.’’ De energie was er, zag Thiessen, het momentum ook.


Maar het gebeurde niet. Timmermans was de eerste weken onzichtbaar voor de media. Bij het ‘premiersdebat’ bij RTL tussen hem, Dilan Yesilgöz (VVD) en Pieter Omtzigt (NSC), mocht Timmermans iemand uitkiezen voor een een-op-eendebat. Thiessen zat op het puntje van zijn stoel. Dacht: nú gaat het alsnog gebeuren. ,,Maar hij koos Omtzigt en toonde zich een Omtzigt-knuffelaar. Daar heeft hij echt een kans laten liggen.”

Bewust, zegt een bron uit het campagneteam: ,,De kiezer is klaar met geruzie.” Bovendien wilde Timmermans Omtzigt aanspreken op zijn voorkeur voor een coalitie ‘over rechts’. De komende debatten, belooft de campagnebron, zal Timmermans zich wél afzetten tegen de plannen van Yesilgöz.

Het tweede RTL-debat liet Timmermans nog aan zich voorbijgaan. Al aan het begin van de campagne had team-Timmermans gezegd dat dat debat hem ‘niet paste’. Thiessen: ,,Je zag dat D66’er Rob Jetten in dat gat stapte: hij viel de VVD wél hard aan.”

Timmermans komt terug op zijn uitspraken tijdens het RTL-verkiezingsdebat (video):

01:56
Timmermans wil tóch wel 2030: ‘Natuur staat er slecht voor’
Nieuwe peiling
Juist bij het D66-electoraat liggen nog kansen voor Timmermans, stelde EenVandaag/Ipsos gisteren: de D66-stemmer twijfelt nog en daar kan GroenLinks-PvdA van profiteren. In de nieuwste zetelpeiling nadert GroenLinks-PvdA de top 2, VVD en NSC, al blijft het gat drie tot vijf zetels.

Jongeren en vrouwen
Uit interne onderzoeken blijkt volgens een ingewijde dat ‘het potentieel best groot is’, vooral onder jongeren en vrouwen. En dus zet GL-PvdA nu in op klimaat en vrouwenrechten, om die doelgroep naar de stembus te lokken. ,,Op die manier wisten de sociaaldemocraten in Polen en Spanje ook winst te behalen.’’

Timmermans houdt de moed erin. Hij zei maandag nog ervan overtuigd te zijn de grootste te kunnen worden. Opvallend is wel dat oud-GroenLinks-leider Jesse Klaver ineens naar voren wordt geschoven. Als de campagne van GroenLinks-PvdA een (elektrische) auto is, zat Klaver op de achterbank en Timmermans achter het stuur. Bewust, want het moest ‘om Frans Timmermans draaien’, klonk het eerder. Toch staat Klaver nu op het affiche voor een ‘mini meet-up’, zaterdag in Utrecht.


https://www.ad.nl/politiek/campagnestra ... ~ae8a5e81/

Ik kan niet anders zeggen die oud-campagneleider een punt heeft. Als je klimaat zo belangrijk vindt vlieg je niet naar Malaga maar blijf je thuis. En over die zonnepanelen waarom moet daar een verdienmodel van gemaakt worden.


Timmermans maakt deel uit van de neoliberale kliek in de PvdA. Hij zal dus nooit gaan voor links, maar voor het neoliberale rechts.
Timmermans maakte o.a. deel uit van Rutte II.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: ma nov 06, 2023 1:49 pm 

Reacties: 6340
Bekeken: 380712


Gelukkig zullen die auto's niet gelijktijdig aan de laadpaal hangen.

Doch ik ben het met je eens dat ook hier veel te weinig over na is gedacht. ALS er al over nagedacht is!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: ma nov 06, 2023 12:14 pm 

Reacties: 6340
Bekeken: 380712


Uiteraard bestaat nul uitstoot niet.

Bij iedere ademtocht stoot je uit. Mens en dier. Zelfs plantaardig leven, maar die maakt van stikstof dan weer zuurstof.

Iemand gebruikte in een tweetwisseling onlangs de term 'debilisering van de samenleving'. Ik ben het daar wel mee eens. Ik heb het al eerder aangegeven, men houdt met grote oogkleppen vast aan een ideologie, zonder zich er echt in te verdiepen, de ene bevinding naast de andere te leggen. Men pikt alleen op wat er in het gekozen straatje past. Richtingaanwijzers, gebods- en verbodsborden die niet bij de ideologie passen, worden straal genegeerd.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do nov 02, 2023 2:39 pm 

Reacties: 6340
Bekeken: 380712


Biertje schreef:
Een alternatief voor de warmtepomp: je huis verwarmen op waterstof
Niet alle huizen kunnen zomaar van het gas af. Sommige woningen zijn simpelweg niet goed genoeg te isoleren om bijvoorbeeld een warmtepomp te plaatsen. Om toch een duurzame woning te krijgen, is stoken op waterstof in de toekomst een alternatief. Bij verbranding van waterstof komt geen CO2 vrij en dat is meteen ook het grote voordeel.

Dirk Krijgsman 02-11-23, 09:15 Laatste update: 10:02
Jurgen Janzen (69) verwarmt zijn huis nu ongeveer een jaar met waterstof. Hij neemt deel aan één van de verschillende pilots in Nederland. ,,Het bevalt goed. Het is voor ons net zo comfortabel als met aardgas stoken. En ook de andere deelnemers uit de straat zijn zeer tevreden.’’

Interesse thuisaccu’s neemt toe: dit zijn de voor- en nadelen van het opslaan van je zonne-energie
Janzen woont samen met zijn vrouw in beschermd stadsgebied Berkeloord in Lochem. Oude monumentale woningen van meer dan honderd jaar oud, waaraan vanbuiten en ook vanbinnen weinig aan gesleuteld mag worden om het historische karakter van het pand te behouden. Verduurzamen met HR++ glas, nieuwe radiatoren en een warmtepomp was dan ook geen optie. Via een bewonersinitiatief dat op zoek was naar alternatieven voor aardgas hoorde Janzen over het waterstofproject van Alliander.

Alternatieve oplossing
In eerste instantie had Janzen twijfels over de deelname. ,,We waren net klaar met een restauratie van onze woning, een rijksmonument uit 1885. Vanuit het project werd een maximum gasverbruik van 3500 m3 per jaar gesteld. Ondanks de isolering tijdens de restauratie, zaten we nog steeds boven dat niveau. Bovendien was het met mijn achtergrond in de energiesector al duidelijk dat een cv-ketel op waterstof kon werken. Dus die test vond ik niet zo interessant.’’

Uiteindelijk ging Janzen toch overstag. ,,Na plaatsing van vacuümglas kwam ons verbruik onder de 3500 m3 en zijn we toch aangehaakt, voornamelijk vanwege het grotere geheel. De netbeheerder kan onderzoeken of het bestaande gasleidingennetwerk voldoet. Verder vind ik het goed dat er aandacht komt voor alternatieve oplossingen. Niet elke woning kan zomaar van het gas af.’’

Wat is waterstof?
Het gebruik van waterstof is niet nieuw. Het wordt al tientallen jaren gebruikt in de industrie als grondstof voor productieprocessen. Maar ook als brandstof wordt waterstof al toegepast. Sommige vrachtwagens rijden bijvoorbeeld al op waterstof.

Het waterstofmolecuul, opgebouwd uit twee waterstofatomen (H2), is het kleinste molecuul op aarde. Waterstof komt in de natuur niet voor als losse stof, maar als onderdeel van andere stoffen zoals water (H2O, waterstof en zuurstof). Het is een reukloos, kleurloos, niet-giftig, maar wel brandbaar gas.

Hoe werkt het verwarmen van je huis op waterstof?
Waterstof als brandstof voor je woning is dus inmiddels ook mogelijk, maar voorlopig alleen via geselecteerde pilotprojecten, zegt Maurice Meulenbrugge, product manager bij Remeha, producent van duurzame binnenklimaatoplossingen. ,,Je hebt daar een waterstof cv-ketel voor nodig. Die verbrandt net als een normale cv-ketel het gas. De warmte die daarbij vrijkomt, verwarmt het water in een gesloten cv-circuit. Net zoals bij een reguliere cv-ketel op aardgas. Daarnaast heb je een nieuwe, voor waterstof geschikte, waterstofgasmeter nodig en natuurlijk ook het daadwerkelijke waterstofgas.’’

Dat gas komt via een zogeheten tubetrailer, een vrachtwagen met een enorme gasfles, naar het industrieterrein bij Lochem. ,,Daar is een reduceerstation gebouwd dat de druk van het gas naar het juiste niveau verlaagt en middels een nieuwe leiding wordt aangesloten op het bestaande gasleidingennetwerk. Via dat netwerk krijgen de deelnemers waterstof naar hun woning geleid. Voor de bewoners in de straat die aardgas blijven gebruiken, is een nieuwe leiding aangelegd. Op die manier kan energiebedrijf Alliander het bestaande gasleidingennetwerk goed testen op waterstof.’’

Groene, blauwe en grijze waterstof
Bij verbranding van waterstof komt geen CO2 vrij en dat is meteen ook het grote voordeel. Hoe de waterstof wordt geproduceerd, bepaalt wel de duurzaamheid. Is de waterstof gemaakt met behulp van zonne- of windparken, dan hebben we het over groene waterstof. Wordt de waterstof gemaakt met behulp van aardgas, dan noemen we het grijze waterstof. Wordt de CO2 die daarbij vrijkomt afgevangen en opgeslagen, bijvoorbeeld in oude gasvelden in de Noordzee, dan noemen we het blauwe waterstof. Op dit moment is bijna alleen maar grijze waterstof beschikbaar.

Veiligheid
Ondanks het explosieve verleden van waterstof is het toepassen van waterstof nu geheel onder controle, vertelt Meulenbrugge. Bij de gasmeter in de woning en bij de ketel zit een waterstofmelder die waarschuwt bij mogelijk gevaar. ,,Daarnaast hebben de leidingen buitenshuis een veiligheidssysteem waarbij kleppen automatisch dichtvallen in geval van een lek.’’

Janzen is zeer te spreken over alle maatregelen. ,,In het begin hadden we wel twee hele kleine lekken in het leidingennetwerk, maar die zijn gelijk gespot en gedicht door de netbeheerder. Met alle aanwezige veiligheidsapparatuur voelen we ons geheel veilig.’’

Wanneer kiezen voor waterstof?
Verwarmen op waterstof zal de komende tijd nog niet op grote schaal gebeuren en zeker niet op individueel niveau. Om het voor een netbeheerder rendabel te maken, zal dat op wijkniveau zijn. Maar je kunt nu alvast wel voorsorteren op verwarmen met waterstof, zegt Meulenbrugge. ,,Wanneer je een niet meer te verduurzamen woning hebt en je buren zitten in hetzelfde schuitje, dan kun je een hybride oplossing kiezen waarbij de nieuwe aardgas cv-ketel dezelfde aansluitingen heeft als de toekomstige waterstof cv-ketels. Zo is het te zijner tijd slechts een kwestie van de oude ketel van de wand halen en de nieuwe ophangen. Dat deze hybride combinatie toekomstbestendig is, gaan we laten zien in een nieuw waterstofproject in Hoogeveen.’’

Volgens Meulenbrugge worden waterstof cv-ketels niet veel duurder dan de huidige ketels. ,,Ook de installatiewerkzaamheden zijn te vergelijken met een cv-ketel op aardgas en dus niet veel duurder.’’

Toekomstperspectief
De eerste waterstof cv-ketels voor consumenten en midden- en kleinbedrijf komen vanaf 2025 op de markt, verwacht Meulenbrugge. ,,Deze ketels kunnen we dan in grotere projecten inzetten, zoals project ‘Stadaardgasvrij’ in Stad aan ‘t Haringvliet. Gasunie zal naar verwachting tussen 2027 en 2030 een complete ringleiding hebben gerealiseerd om waterstof door heel Nederland te distribueren.’’

Sybe bij de Leij van netbeheerder Enexis, verwacht ook dat waterstof pas na 2030 een goed verkrijgbaar product is. Voordat het op grote schaal wordt toegepast moet volgens haar nog het een en ander gebeuren. ,,Ook de prijs van waterstofgas is momenteel nog drie keer zo hoog als aardgas. Met behulp van subsidies van onze overheid en de Europese Unie betalen deelnemers van pilotprojecten niet meer dan de huidige gasprijs. Maar ook nadat we in Nederland alle geplande nieuwe wind- en zonneparken draaiende hebben, zullen we waterstof moeten importeren uit zonnigere gebieden zoals het Midden-Oosten of Afrika. Zodra die infrastructuur ook op orde is, ontstaat een betere prijs.’’

Ondertussen zorgen de diverse pilots voor de nodige ervaring. ,,In november 2023 sluit Enexis 33 huurwoningen aan op een waterstofnetwerk in het Groningse dorp Wagenborgen’’, weet Bij de Leij. ,,Bij deze jaren zeventig woningen maken we gebruik van een waterstof cv-ketel in combinatie met een hybride warmtepomp en zonnepanelen. In eerste instantie komt de waterstof via een tubetrailer. In een latere fase maken we ook lokaal groene waterstof.’’


https://www.ad.nl/wonen/een-alternatief ... ~afa4dac3/

Het zoveelste geval van misleiding. Alsof verbranding van waterstof meer warmte levert dan van gas hetgeen niet waar is. En dan nog iets verontrustends: waarom denkt Enexis dat Nederland in staat is om een waterstofhub te vormen en waarom waterstof goedkoper is dan aardgas?. En waar is dan die 300 GW aan windmolens in de Noordzxee voor nodig als je toch waterstof wil importeren? Ik snap het effe niet meer.


Die hub wordt door gewone burgers, die te arm zijn om belasting te ontduiken of te ontwijken, betaald. Daar gaan de oude olieboeren en energiereuzen grof geld mee verdienen, zonder dat de burgers die de hub hebben betaald, ook maar een cent terugzien.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: vr okt 27, 2023 11:29 am 

Reacties: 6340
Bekeken: 380712


Biertje schreef:Nog meer jungle kappen voor palmolie...
Lekker duurzaam!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do okt 05, 2023 6:55 pm 

Reacties: 6340
Bekeken: 380712


We zijn de drammers aan het plezieren. Er zal wel wat voor uitgeruild zijn in die achterbakse kamertjes.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: wo okt 04, 2023 12:59 pm 

Reacties: 6340
Bekeken: 380712


Biertje schreef:
Als de subsidie op zonnepanelen stopt, zijn mensen niet bereid om ze te kopen. Terwijl ook zonder subsidie ze nog steeds aantrekkelijk zijn. Het zoveelste bewijs dat mensen wel zonnepanelen willen als ze maar gesubsidieerd worden want verdienmodel.En hoeveel geld daar mee weggegooid is, ach dat is toch niet belangrijk?

En ook VEH snapt niet dat zonnepanelen ook zo hun beperking hebben op het klimaat. Immers, als de zon schijnt verbruik je veel minder energie.
https://www.bnr.nl/nieuws/duurzaamheid/ ... thousiasme


Het schuim der aarde (de Jort Kelders onder de rijken) hebben hun subsidie en voordeeltjes binnen. Dan is het logisch dat de subsidie en de voordeeltjes stoppen. Want iedere euro die 10.000.000 mensen per dag meer uit moeten geven is € 10.000.000 per dag, oftewel 3,65 miljard euro per jaar om als subsidie aan de grote bedrijven te toe te stoppen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do sep 28, 2023 7:39 pm 

Reacties: 6340
Bekeken: 380712


Stedin heeft ook al problemen, o.a. in Utrecht.

Misschien moeten er toch maar tribunalen komen. Die politici vertrekt nu wel als de bliksem, maar ze laten wel een enorme puinzooi achter, met tientallen miljarden euro's die zoek zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do sep 21, 2023 3:26 pm 

Reacties: 6340
Bekeken: 380712


Biertje schreef:
Raya schreef:
Biertje schreef:
Waarom een ligbad onzin is? Hoog waterverbruik


Dat maakt een ligbad nog geen onzin.

Tegenwoordig is er onvoldoende schoon water in de leefomgeving om een gezonde duik in te nemen. Zwembaden worden steeds vaker gesloten wegens bezuinigingen.
Als er onvoldoende schoon water is waarom moet een ligbad dan gewoon normaal worden. Wat een zwembad met een ligbad heeft te maken is mij een raadsel.


In een zwembad kun je ook een duik nemen om schoon te weken. En daar zal naar verhouding minder water worden verbruikt dan dat iedereen een ligbad voor zichzelf vult.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: vr sep 15, 2023 6:38 pm 

Reacties: 6340
Bekeken: 380712


Biertje schreef:
Raya schreef:
Biertje schreef:
https://www.ad.nl/opinie/de-verplichte- ... ~a0d5f283/

Hoe hoogleraren losgezongen zijn van de alledaadgs werkelijkheid. De verplichte deelauto is onzin want politieke zelfmoord. Een badkamer met een ligbad is inderdaad onzin maar een doucheruimte waarin je gewoon even kunt douchen is echt geen onzin en staat ook in het bouwbesluit opgenomen als verplichting

Of er genoeg lithium is? Nope En: we moeten steeds dieper graven.

https://www.autogids.be/autonieuws/ecol ... autos.html


Waarom is een ligbad onzin?
Het is niet goed om al te schoon te zijn, in verband met de opbouw en het onderhouden van je weerstand, maar soms is het juist goed om even goed schoon te weken en parasieten te verzuipen.
Waarom een ligbad onzin is? Hoog waterverbruik


Dat maakt een ligbad nog geen onzin.

Tegenwoordig is er onvoldoende schoon water in de leefomgeving om een gezonde duik in te nemen. Zwembaden worden steeds vaker gesloten wegens bezuinigingen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: vr sep 15, 2023 10:59 am 

Reacties: 6340
Bekeken: 380712


Biertje schreef:
https://www.ad.nl/opinie/de-verplichte- ... ~a0d5f283/

Hoe hoogleraren losgezongen zijn van de alledaadgs werkelijkheid. De verplichte deelauto is onzin want politieke zelfmoord. Een badkamer met een ligbad is inderdaad onzin maar een doucheruimte waarin je gewoon even kunt douchen is echt geen onzin en staat ook in het bouwbesluit opgenomen als verplichting

Of er genoeg lithium is? Nope En: we moeten steeds dieper graven.

https://www.autogids.be/autonieuws/ecol ... autos.html


Waarom is een ligbad onzin?
Het is niet goed om al te schoon te zijn, in verband met de opbouw en het onderhouden van je weerstand, maar soms is het juist goed om even goed schoon te weken en parasieten te verzuipen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: ma aug 28, 2023 6:03 pm 

Reacties: 6340
Bekeken: 380712


Yep!

Maar dat was vroeger nooit zo. En ik heb daar overigens nog geen aankondiging van gehad.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: ma aug 28, 2023 2:00 pm 

Reacties: 6340
Bekeken: 380712


Biertje schreef:
Raya schreef:
Ik zag een docu, o.a. over zonnepanelen op daken. Er was een tijdelijke uitzondering gemaakt, dat buren elkaar stroom van die zonnepanelen mochten leveren. Kennelijk is dat verboden in Nederland.

Overigens kreeg ik vandaag een verzoek van mijn energieleverancier om mijn meterstanden op te geven. Normaal is dat voor mij in Maart. Ze willen nu na een half jaar vast een stuk van de rekening opmaken. Uiteraard raar. Ik vrees dat dat komt omdat in de zomermaanden erg laag verbruik is toegekend, terwijl dat in de praktijk altijd meer zal zijn. Zal wel iets met het plafond te maken hebben waar je in de zomermaanden per definitie boven komt, en dus moet bijbetalen en zo geen verrekening kunt hebben met de wintermaanden, waarin de toekenning hoger is.
Je mag verwachten dat de energieleverancier daar duidelijkheid over geeft nu deze het tussentijds opvraagt. Zo niet, raapleeg de Geschillencommissie Energie.


Als je niets opgeeft, gaan ze schatten.
Maar dat kan natuurlijk nooit meer zijn dan ze voor het energieplafond hebben gedaan. Daar gaven ze staatje met het verbruik per maand dat je werd toegerekend.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: ma aug 28, 2023 12:28 pm 

Reacties: 6340
Bekeken: 380712


Ik zag een docu, o.a. over zonnepanelen op daken. Er was een tijdelijke uitzondering gemaakt, dat buren elkaar stroom van die zonnepanelen mochten leveren. Kennelijk is dat verboden in Nederland.

Overigens kreeg ik vandaag een verzoek van mijn energieleverancier om mijn meterstanden op te geven. Normaal is dat voor mij in Maart. Ze willen nu na een half jaar vast een stuk van de rekening opmaken. Uiteraard raar. Ik vrees dat dat komt omdat in de zomermaanden erg laag verbruik is toegekend, terwijl dat in de praktijk altijd meer zal zijn. Zal wel iets met het plafond te maken hebben waar je in de zomermaanden per definitie boven komt, en dus moet bijbetalen en zo geen verrekening kunt hebben met de wintermaanden, waarin de toekenning hoger is.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: wo aug 02, 2023 7:02 am 

Reacties: 6340
Bekeken: 380712


ezel schreef:
Biertje schreef:
P-G schreef:


Dit is feitelijk kiezen voor stilstand: de subsidies op duurzame energie moeten hoe dan ook worden afgeschaft, maar de subsidies op fossiele brandstoffen moeten pas worden afgeschaft indien dat wereldwijd gebeurt.
Als enkel Europa iets doet en de rest niet heb je uiteindelijk ook stilstand maar is bij ons miljarden weggegooid voor 0,000036 graden daling van de temperatuur.

En als de rest wel iets doet en Europa niet, omdat we op alle anderen pretenderen te wachten, wat dan?


Het is allang bekend dat vrijwel niemand zich aan de afspraken houdt of zelfs toestemming heeft er nog even flink tegenaan te gaan met verpesten van het klimaat.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo jul 30, 2023 6:12 pm 

Reacties: 6340
Bekeken: 380712


ezel schreef:
Raya schreef:
ezel schreef:

Technologische ontwikkeling wordt ingezet zodra het economisch rendabel is om dat te doen. Tenzij het gebeurd uit het oogpunt van nationale trots, zoals met de ruimte programmas van de Sovjet Unie en de Verenigde Staten.

De inzet van technologie heeft inderdaad aardig wat rampen veroorzaakt, waarbij die in Bhopal en Tsjernobyl nog binnen onze ervaring vallen. Of de snelheid van introductie nou iets te maken had met die rampen is echter maar de vraag. In zowel India als in de Sovjet Unie waren de voorwaarden voor de veilige toepassing van technologie niet aanwezig. In beide landen weerhielden de extreem hierarchische structuren in de samenleving om de informatie over onveiligheid de juiste personen te bereiken. Ook bestond er in beide landen niet echt een sterke waardering voor het recht op leven.


Als er misbruik van een ontwikkeling gemaakt kan worden, zal er ook misbruik van worden gemaakt.
Je ziet het met al die algoritmen die fouter dan fout zijn, en waar notabene zelfs gewoon mee wordt doorgegaan tot het een schandaal wordt. Vaak om even te stoppen en er later toch doodleuk weer mee door te gaan.

Je moet geen auto op de markt (laten) brengen met vooruitstekende messen op de bumpers en dan maar zien wat er gebeurt, om er pas een verbod voor uit te vaardigen als er al vele slachtoffers zijn gevallen. We leven in een beschaving, waarin dat had moeten worden voorzien.

Je kunt het gebruik van algorithmes niet verbieden of stoppen. De gregoriaanse kalender is gebaseerd op een algorithme, als het gaat om de bepaling van schrikkeljaren. We gebruiken de lengtes van de zijden van een rechthoekige driehoek al sinds lang voor Pythagoras om de lengte van de schuine zijde te kunnen bepalen. Ook dat is een algorithme dat de kwadraten van de zijdes bij elkaar op telt en de wortel trekt van die som.

Ten aanzien van nieuwe technologie hebben we keuringsinstanties die veiligheid vaststellen, en bestaat er allerlei wet en regelgeving waar met steen en been over geklaagd wordt.

Als je echter geen risicos wilt lopen met technologie, dan moet je ergens in de rimboe gaan zitten met een vuistbijltje. Dan loop je weinig risico's, maar is de kans dat je ouder wordt dan een jaar of 30 niet al te groot.


Als je iets verder was gegaan met de ontwikkeling en het testen van computeralgoritmen, had je kunnen zien dat er misbruik mogelijk was en dat middels regels en handhaving met straffen, kunnen voorkomen.
Want regels blijken er wel degelijk voor opgesteld te kunnen worden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo jul 30, 2023 5:56 pm 

Reacties: 6340
Bekeken: 380712


ezel schreef:
Raya schreef:
ezel schreef:

Je kunt ongetwijfeld mensen op het internet vinden die in hun broek pissen van enthousiasme over AI. Dat heb je met elke nieuwe ontwikkeling, maar dat is geen bewijs dat het helemaal niks gaat worden.

Er zijn tal van domeinen waar AI nu al een bijdrage levert. Per slot van rekening ging het om de vraag of AI tot productiviteitsverbetering kan leiden, en ik denk dat dat antwoord met een duidelijk "ja" is te beantwoorden. Dat er idioten zijn die wonderen verwachten daar koop ik niet veel voor. Dat soort idioten heb je altijd al gehad en zul je ook altijd wel hebben.


De antwoorden op vragen welke ik Chatgpt tot op heden stelde, waren vage algemeenheden.
We kunnen ons natuurlijk ook afvragen hoe het komt dat de westerse samenlevingen zo in de shit zijn komen te zitten. Hebben we dat misschien te danken aan die AI? Hebben we hier in Nederland niet de verkeerde vragen gesteld, zo van waar kunnen we het beste op bezuinigen, en heeft AI de zwakkeren in de samenleving daarbij aangewezen? Of mensen met een buitenlandsklinkende achternaam?

Mijn ervaring is dat technologische ontwikkelingen doorgaans veel te snel worden ingezet, zonder voldoende uitontwikkeld te zijn, niet zelden met rampen tot gevolg.

Technologische ontwikkeling wordt ingezet zodra het economisch rendabel is om dat te doen. Tenzij het gebeurd uit het oogpunt van nationale trots, zoals met de ruimte programmas van de Sovjet Unie en de Verenigde Staten.

De inzet van technologie heeft inderdaad aardig wat rampen veroorzaakt, waarbij die in Bhopal en Tsjernobyl nog binnen onze ervaring vallen. Of de snelheid van introductie nou iets te maken had met die rampen is echter maar de vraag. In zowel India als in de Sovjet Unie waren de voorwaarden voor de veilige toepassing van technologie niet aanwezig. In beide landen weerhielden de extreem hierarchische structuren in de samenleving om de informatie over onveiligheid de juiste personen te bereiken. Ook bestond er in beide landen niet echt een sterke waardering voor het recht op leven.


Als er misbruik van een ontwikkeling gemaakt kan worden, zal er ook misbruik van worden gemaakt.
Je ziet het met al die algoritmen die fouter dan fout zijn, en waar notabene zelfs gewoon mee wordt doorgegaan tot het een schandaal wordt. Vaak om even te stoppen en er later toch doodleuk weer mee door te gaan.

Je moet geen auto op de markt (laten) brengen met vooruitstekende messen op de bumpers en dan maar zien wat er gebeurt, om er pas een verbod voor uit te vaardigen als er al vele slachtoffers zijn gevallen. We leven in een beschaving, waarin dat had moeten worden voorzien.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 29 [ Er voldeden 568 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling