Het is nu vr jun 05, 2020 7:22 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 222 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: do jun 04, 2020 5:49 pm 

Reacties: 4677
Bekeken: 238065


Het is duidelijk dat er niet direct werd ingegrepen, maar dat dat onder druk gebeurde van de ophef en demonstraties. En het is een feit dat toen er werd ingegrepen dat nog erg terughoudend was. Dat is inderdaad de tendens welke uit het nieuws kunt halen. Naarmate de druk vanuit de demonstraties en zelfs rellen toeneemt, wordt ook de sanctie tegen de agenten zwaarder. Dat kan iedereen volgen in het nieuws.

En Trump helpt natuurlijk ook niet mee. Niet in woord en niet in daad. Het uiteen jagen van een vreedzame demonstratie om een foto van zichzelf met een bijbel bij een kerk te laten maken, zet uiteraard alleen maar nog meer kwaad bloed.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: vr mei 29, 2020 9:36 pm 

Reacties: 4677
Bekeken: 238065


Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: zo apr 19, 2020 10:59 am 

Reacties: 4677
Bekeken: 238065


We moeten bij de cijfers wel rekening houden met de plaatselijke omstandigheden.

Zo zal het virus in dichtbevolkte steden zich sneller verspreiden dan op het platteland.
Meer besmettingen, zullen uiteraard ook leiden tot meer doden. En zelfs het dodental is weer afhankelijk van de grootte van de risico-groep die dodelijk vatbaar is.
Ook de cultuur kan enorm verschillen.
Hoeveel mensen leven op elkaars lip als 'grootgezin', waar ook de grootouders deel van uitmaken.
Als we hier de mondkapjes eerlijker hadden verdeeld, had het virus hier niet zo hard toegeslagen in de verpleeg/verzorgingshuizen, maar hoe is dat in culturen waar de ouderen bij de kinderen intrekken voor verzorging?

Je kunt dus niet zomaar cijfers van landen vergelijken. Ik denk niet wat ons daar teveel in moeten verliezen.
Waar het om draait, is of er niet geaarzeld is om in te grijpen toen de dreiging bekend werd, en of de juiste maatregelen zijn genomen, bijvoorbeeld de mens boven financiële winst, en het economisch systeem niet heeft bijgedragen aan de verspreiding, door onvoldoende voorraden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: za apr 18, 2020 6:48 pm 

Reacties: 4677
Bekeken: 238065


Einstein schreef:
Die bonus is unaniem door de kamer toegezegd op 18-3, daarna heeft het kabinet het ook toegezegd (20-3), maar.. het kabinet is nog aan het "onderzoeken".. :gaap: ze hadden het deze maand gewoon moeten regelen !! Het is intussen 18-4, te laat voor de salaris-stroken. Schandalig.

https://www.google.com/search?q=bonus+zorgpersoneel

Teken svp ook de petitie voor meer geld voor supermarkt medewerkers https://www.doorbraak.eu/teken-de-petit ... n-anderen/


Commissies optuigen en onderzoeken, twee woorden van verhulling voor hetzelfde: 'we doen het niet!'

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: za apr 18, 2020 12:25 pm 

Reacties: 4677
Bekeken: 238065


Biertje schreef:
baedeker schreef:
Biertje schreef:
Jij bedoelt dat het bedrijfsleven niet is geïnteresseerd in die persoon en hoe weet je dat? Zie de VS, alle benoemingen tot en met de hoogste rechter is politiek en nog meer nepotisme, en dat vind jij dan fijn? Bij het nemen van lastige besluiten gebruik ik altijd de uitspraak van Cruijff: elk nadeel heeft ook zijn voordeel.

Nee dat bedoel ik niet.
Overigens sluit ik niet uit dat iemand uit het bedrijfsleven soms gewoon de beste kandidaat is. Ook sluit ik niet uit dat er te weinig (oud) ondernemers in Den Haag rondlopen, en dat die best wel eens het juiste tegenwicht zouden kunnen bieden aan het crony capitalism van politici met managers die alleen maar goed zijn in het ritselen van soepsidies en privileges voor hun toko.
Ieder stelsel heeft z'n voor- en nadelen, maar kan ik me geen voordeel bedenken voor het niet willen weten wie er benoemd wordt, doordat je dat aan de achterkamertjes overlaat. Je hebt Cruijff waarschijnlijk verkeerd begrepen als je denkt dat hij de opstelling op het veld aan de bobo's zou overlaten, en dat hij niet iedere kans zou benutten om de rotte peren buiten de lijnen te houden.

Wat ik bedoel met de uitspraak van Cruijff dat in de VS alle ambtenaren moeten verdwijnen als er een nieuwe wordt gekozen: iedereen wil zijn eigen mensen. En of die net zo goed zijn als diegene die moeten vertrekken? Ik zie ook nadelen aan zo'n verplichte stoelendans.

En intussen moeten ziekenhuizen in de VS sluiten en personeel korten dan wel ontslaan. Wat een geweldig derde wereldland is de VS.

Ziekenhuizen VS moeten midden in coronacrisis personeel ontslaan en salarissen korten
Amerikaanse ziekenhuizen komen in zulke grote financiële problemen dat ze midden in een pandemie mensen ontslaan en dokterssalarissen korten.

Karlijn Van Houwelingen 17-04-20, 12:30 Laatste update: 14:34
39
3
Directeur Randy Tobler heeft zijn ziekenhuis in het hart van de VS grondig voorbereid op een corona-uitbraak, nu de eerste vier gevallen zijn geteld in de dorpen rond het Scotland County Hospital. Hij creëerde extra ruimte, richtte een isolatiekamer in, zette een tent op om buiten veilig testen te kunnen afnemen − en ontsloeg 10 procent van zijn personeel.

LTober is directeur van drie satellietklinieken en een ziekenhuis met 25 bedden in Memphis, Missouri, een plaatsje met 1800 inwoners. Hij is ook de gynaecoloog, en als het moet doet hij de huishouding. Zo houdt hij alles draaiende met een klein team. Maar nu een pandemie op Missouri afkomt, vreest Tobler niet alleen een uitbraak, omdat hij maar drie beademingsapparaten heeft. Nog meer vreest hij de financiële gevolgen.

Slecht verzekerd
Zijn ziekenhuis had het al moeilijk vóór de coronacrisis, zoals veel Amerikaanse plattelandsziekenhuizen - bijna de helft draait verlies. De bevolking van dit gebied is relatief oud, arm, ziek, en vaak niet of slecht verzekerd. Alle onbetaalde rekeningen en ontoereikende overheidsfinanciering maken dat directeur Tobler een paar keer per jaar wakker ligt van rode cijfers. Nu daar de coronacrisis bij komt, zegt hij, 'proberen we door een woestijn te rijden met een benzinetank die maar voor een kwart vol is'.

Alle niet-essentiële behandelingen zijn afgelast om besmettingen te voorkomen en ruimte te creëren voor coronapatiënten. Amerikaanse ziekenhuizen zijn daarmee een groot deel van hun inkomsten kwijtgeraakt. Om kosten te besparen en om mondkapjes en beschermingsmateriaal te kunnen inkopen, heeft Tobler personeel tijdelijk naar huis gestuurd, en krijgen artsen - inclusief hijzelf - 'substantieel' minder salaris.

Afgelopen vrijdag kreeg Tobler 480.000 dollar aan hulp van de overheid in Washington. Daar kan hij tot eind mei mee vooruit. Met smart wacht hij op een voorschot op de overheidsfinanciering voor ouderenzorg, met daarbovenop een renteloze lening. Die bedragen kunnen het ziekenhuis in elk geval tot de zomer openhouden. Maar hoe hij ze straks terug moet betalen? Als hij nog lang omzet blijft verliezen, moet hij in de herfst de deuren sluiten, vreest hij.

Brandbrief
De vereniging van plattelandsziekenhuizen NRHA schreef een brandbrief aan het Congres. 'Honderden rurale dienstverleners bloeden cash en staan op het punt te worden gesloten, terwijl ze wachten tot de pandemie piekt in hun gemeenschappen', schrijft de belangengroep.

Maar ook in de grotere medische centra wordt hard ingegrepen om kosten te besparen, nu ziekenhuizen gemiddeld 40 tot 50 procent van hun inkomsten kwijt zijn en moeten investeren in coronamaatregelen. Uit het hele land komen berichten over ontslagen, onbetaald verlof en dreigende faillissementen.

Zelfs sommige artsen die op de spoedeisende hulp coronapatiënten behandelen, moeten midden in de crisis inleveren. ,,Eerlijk gezegd is mijn leven een hel nu’’, zei een spoedarts in Los Angeles tegen Fox News, nadat ze had gehoord dat haar salaris 25 procent gekort wordt, terwijl twee collega's besmet zijn geraakt. Artsen worden goed betaald, maar hebben in de VS vaak ook peperdure aansprakelijkheidsverzekeringen en studieschulden die oplopen tot wel 4 ton.

Naar huis zonder inkomen
Veel spoedartsen werken voor medische uitzendbureaus in handen van grote investeerders. Een daarvan, Alteon Health, stuurt sommige artsen buiten de grootste crisisgebieden bijvoorbeeld voor dertig dagen tot zes maanden naar huis zonder inkomen, berichten onderzoeksjournalisten van de Amerikaanse organisatie ProPublica. Een arts reageerde verbolgen. ,,Zorgmedewerkers krijgen applaus op straat, maar we worden door hen (de bedrijven, red.) vertrapt.‘’

In het hulppakket dat president Trump eind vorige maand ondertekende, wordt 100 miljard dollar vrijgemaakt om ziekenhuizen te steunen. Ook de behandelingen van onverzekerde patiënten zouden daarmee betaald worden. Nu miljoenen Amerikanen hun baan kwijt zijn, hebben velen ook geen zorgverzekering meer.

42 miljard dollar
Het maakt je soms aan het snikken, want het hoeft zo niet te zijn

Randy Tobler, ziekenhuisdirecteur
Maar het is niet genoeg. Zakenbank JPMorgan berekende dat het pakket de verliezen maar voor twee maanden dekt. Alleen al de kosten die ziekenhuizen maken om onverzekerde coronapatiënten te helpen, komen op bijna 42 miljard dollar, schat zorgdenktank Kayser Family Foundation.

In Memphis, Missouri, voelen ze zich als een kwetsbare hartpatiënt die op een loopband wordt gezet voor een stresstest, zegt Randy Tobler. Het stimuleringsfonds is vooralsnog niet meer dan een pleister op een grote open wond, in zijn ogen. En zijn personeel vangt de klappen op. ,,Het maakt je soms aan het snikken, want het hoeft zo niet te zijn.’’

https://www.ad.nl/buitenland/ziekenhuiz ... ~adcc16b0/Ons voorland!

Toen de tientallen miljarden aan steun loskwam, werd vanuit de Kamer gevraagd om daarbij de ziekenhuizen en rest van de zorg niet te vergeten. Maar die vielen er niet onder, liet het Kabinet weten. Er kwam geen cent extra voor de zorg.
Zelfs over een bonus voor het hardwerkende, met risico voor eigen leven, werkende zorgleger, wilde het kabinet niets toezeggen. (KLM kon volstaan met een belletje).

Ik weet niet of het kabinet inmiddels is bijgedraaid, of dat de zorgpremies volgend jaar de lucht in zullen schieten, om de tekorten van dit jaar weg te werken. Of dat straks alsnog ziekenhuizen om zullen vallen.

Ik weet niet of dat inmiddels

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: do apr 16, 2020 8:07 pm 

Reacties: 4677
Bekeken: 238065


baedeker schreef:
Raya schreef:
Er zijn diverse benoemingen waarvoor de instemming van de Kamer nodig is. Ik denk aan de nationale ombudsman, bijvoorbeeld.

Probleem is hier, dat we te maken hebben met coalities die in achterkamertjes akkoorden sluiten.

Nou harstikke mooi, de ombudsman ...
Ik vind het wel een goed mechanisme dat mensen vóór hun benoeming aan de tand gevoeld kunnen worden.


Probleem met de ombudsman was dan weer dat al in achterkamertjes door de coalitie besloten was, dat hij het zou worden, want ja, de coalitie had de meerderheid...

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: do apr 16, 2020 5:13 pm 

Reacties: 4677
Bekeken: 238065


Er zijn diverse benoemingen waarvoor de instemming van de Kamer nodig is. Ik denk aan de nationale ombudsman, bijvoorbeeld.

Probleem is hier, dat we te maken hebben met coalities die in achterkamertjes akkoorden sluiten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: do apr 16, 2020 4:07 pm 

Reacties: 4677
Bekeken: 238065


Ook veel te weinig. Er is voor mij dan ook geen enkele reden om Rutte wel op te hemelen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: do apr 16, 2020 9:41 am 

Reacties: 4677
Bekeken: 238065


Erdogan Trump?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: wo apr 15, 2020 12:57 pm 

Reacties: 4677
Bekeken: 238065


De vraag is waarom de WHO de corona-uitbraak heeft onderschat.

Ook de WHO is afhankelijk van geldgevers, en de VS is de grootste. Hoe onafhankelijk is de WHO eigenlijk?


Trump zelf heeft ook de ernst onderschat, in het begin al, en prees China net zo hard voor de goede aanpak.
Nu Trump kritische vragen krijgt over zijn eigen laksheid, zoekt hij een zondebok.

Zulke (wereld)leiders kunnen we missen als kiespijn.
We moeten terug naar de werkelijkheid, weg van de sprookjeswereld van het neoliberalisme.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: vr maart 27, 2020 2:51 pm 

Reacties: 4677
Bekeken: 238065


Voor de minder-bedeelden is de zorg in de VS gelijk aan die van een derde-wereldland.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: za jan 18, 2020 9:14 pm 

Reacties: 4677
Bekeken: 238065


kwaaisteniet schreef:
Ik geloof niet dat poen een belangrijke oorzaak is om al dan geen veiligheidsmaatregelen te treffen. Als er immers wel wat ernstigs gebeurt zijn de rapen helemaal gaar.
Normaal moet een vliegtuig dat over een bepaald land vliegt daarover een 'vergoeding, dus een soort moderne lucht-tol, betalen.
Als ze er niet overheen vliegen hoeft dat natuurlijk niet.
De lijnvluchten worden gewoon uitgevoerd maar er zal dan een (iets) andere route gekozen worden.


De conclusie van het OVV was dat risico-gebieden gemeden moeten worden, en dat zowel maatschappijen onderling, als overheden en overheidsdiensten met de maatschappijen, daarover direct en goed moeten communiceren.

Er is dus geen excuus dat de KLM over het risico-gebied is blijven vliegen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: vr jan 17, 2020 9:10 pm 

Reacties: 4677
Bekeken: 238065


HvR schreef:
Raya schreef:
Ook bleef de KLM over Iran vliegen. Pas een dag erna besloot de KLM haar route aan te passen.


Werd niet dezelfde vraag gesteld ttv. MH17, of men daar wel had mogen vliegen ?


De OVV heeft naar aanleiding van de MH17 een rapport uitgebracht met aanbevelingen, welke ook de KLM zouden worden overgenomen. Maar blijkbaar was de poen toch weer belangrijker dan de veiligheid van de passagiers.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: vr jan 17, 2020 6:23 pm 

Reacties: 4677
Bekeken: 238065


Ook bleef de KLM over Iran vliegen. Pas een dag erna besloot de KLM haar route aan te passen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: do dec 26, 2019 1:58 pm 

Reacties: 4677
Bekeken: 238065


Wat is de kerstgedachte?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: za nov 30, 2019 8:05 pm 

Reacties: 4677
Bekeken: 238065


Die Michel heeft meer rare ideeen. Beetje heel erg megalomaan. Hij wil dat de EU mensen op de maan gaat zetten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: ma okt 28, 2019 1:04 pm 

Reacties: 4677
Bekeken: 238065


Het is ijdele hoop om de IS te verslaan.

IS is geen persoon, het is een ideologie, welke op tal van onverwachte plaatsen opnieuw de kop op zal steken.

Neemt niet weg dat je moet doen wat je kunt, maar roep nooit dat IS verslagen is. De wortels woekeren voort.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: wo okt 23, 2019 8:46 am 

Reacties: 4677
Bekeken: 238065


Over 100 jaar hebben we molecuulomzetters, en kunnen we van alles alles maken. Dan zijn die gronstoffen niet meer belangrijk.

Wie weet...

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: do okt 17, 2019 6:42 am 

Reacties: 4677
Bekeken: 238065


Biertje schreef:
Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Kritiek hebben op iemand die het verkeerd en dan van iemand die zelf nimmer gevechtstroepen levert en zich houdt aan de de 2% regel, hoe gestoord ben je dan als je op dit punt kritiek hebt op Trump?

Wil je dat we troepen leveren in het midden-oosten? Wat heeft dit het westen ooit opgeleverd?
Het antwoord is nog simpeler dan je denkt: als je vindt dat Nederland geen troepen moeten leveren aan welke oorlog dan ook, waarom denkt Nederland dan dit wel te verwachten van andere landen? Nederland is kampioen niks doen dankzij de zesjescultuur die Rutte heeft ingevoerd.


Nederland doet meer dan je denkt, maar dan wel in het geniep. Zelfs de Kamer mag er dan niet van weten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: vr okt 11, 2019 3:52 pm 

Reacties: 4677
Bekeken: 238065


Ze maken allemaal weinig klaar. Torenhoge bureaucratie uit Brussel en Den Haag, en wij gaan er aan onderdoor.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 12 [ Er voldeden 222 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling