Het is nu di okt 19, 2021 1:33 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 6 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Rutte is het grootste probleem voor het landsbestuur
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rutte is het grootste probleem voor het landsbestuur

Geplaatst: do okt 14, 2021 6:12 pm 

Reacties: 58
Bekeken: 464


Biertje schreef:
Hume schreef:
Biertje schreef:
Carolien van de Plas: een wijf met ballen en uitstekende ideeën. Al die Afghanenen kunnen toch gehuisvest worden in de niet-gebruikte verdiepingen in het gebouw waar de Tweede Kamer nu tijdelijk zit? :aplaus: :flowers2:

https://www.nieuwnieuws.nl/5154333/vide ... -opvangen/


Domme praatjes van boeren.

Defensie kan het beter oplossen ,want die heeft gebouwen en personeel genoeg hiervoor.
Het is de Kamer die beslist. Dat NiMBY en Ter Apel als afvoerputje aanwijzen moet ook maar een stopppen. Belofte maakt schuld. Immers, wie heeft belooft dat die Afghanen naar Nederland moeten komen en wie heeft gejokt? Jouw Sigrid Kaag.


Ze kunnen er beter alvast eens over na gaan denken wat ze met die tienduizenden Afghanen gaan doen als ze eenmaal een status hebben, in de 8-10 jaar dat ze op een sociale huurwoning moeten wachten. Net als iedere Nederlander. Dus waar gaan ze al die Afghanen dan 8-10 jaar laten?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rutte is het grootste probleem voor het landsbestuur

Geplaatst: zo okt 10, 2021 6:21 pm 

Reacties: 58
Bekeken: 464


Het kabinet dat nu gesmeed wordt, hangt van noodverbandjes en hechtpleisters aan elkaar. Ze mogen elkaar niet, zijn het niet met elkaar eens, hebben nog geen enkele visie op de aanpak van een aantal grote vraagstukken (en dat proberen ze te vermommen door te zeggen dat ze dat overlaten aan de ministers die aangesteld gaan worden, want dat komt het land en het bestuur ten goede...). Je kan er op wachten tot de eerste bewindslieden weer struikelen, affaires de kop op steken en oude affaires die nooit bevredigend afgerond zijn, weer op gaan spelen, en dan is het hele kabinet binnen de kortste keren weer verleden tijd.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rutte is het grootste probleem voor het landsbestuur

Geplaatst: za okt 09, 2021 7:03 pm 

Reacties: 58
Bekeken: 464


Hume schreef:
Raya schreef:
Hume schreef:


Laten we hopen dat het kabinet Rutte IV er nooit gaat komen.

Alles wat Rutte IV kan onderscheiden van het deplorabele Rutte III is meegenomen. Remkes werd niet moe te beklemtonen hoezeer het volgende kabinet ‘nieuw’ zal zijn, zowel in stijl, program als personen. Het moet ook echt meer zijn dan schmink, want hoe je de strijd om de macht ook waardeert, de politiek en het landsbestuur hebben het afgelopen jaar een lelijk ­gezicht gekregen. De inzet van Kaag getuigt om die reden dan ook van realiteitszin.

Wat politiek als machtsstreven onderscheidt van de moraliteit zit in de reactie van een Franse politicus, toen Napoleon een eens bevriende edelman liet executeren: “Het is erger dan een misdaad, het is een fout”. Volgens Machiavelli kan een leider zich niet veroorloven alle deugden te betrachten, omdat het belang van machtsbehoud hem meer dan eens zal verplichten die deugden te schenden. Rutte beschikt met zijn buigzaamheid, veerkracht en geduld over vrijwel alle eigenschappen om in wisselende omstandigheden staande te blijven. Daarbij heeft hij zich de les van de Florentijnse meester eigen gemaakt dat beeldvorming belangrijker is dan feiten.

Op de fiets met een appeltje, net als uw buurman, maar pas op, Rutte is een geslepen machtspoliticus, die nu met de waarden van de democratie hoog spel speelt. Hij heeft deze week een slag gewonnen, maar nog niet de formatie.


https://www.trouw.nl/opinie/op-de-fiets ... ~b20ce6f9/


Remkes heeft al flink wat van zijn uitspraken over nieuw elan van Rutte IV terug moeten inslikken. Zo is Segers helemaal niet van plan het voltooid leven aan de Kamer over te laten en zijn partijen wel degelijk uit op een uitgewerkt regeerakkoord.


Wat Remkes nieuw noemt, is in feite oude koek.
De liberalen hebben hun verbond met de protestanten geprolongeerd.
Dus het conservatieve rechtse , liberaal-protestantse kabinet, mag slechts een dun sausje bevatten van het vrijdenkende D66.

Zijn stilzwijgende pact met het CDA van Hoekstra in deze formatie doet zelfs denken aan de poging van de VVD-oprichters Oud en Stikker een liberaal-protestants verbond te vormen als 'derde macht', naast rooms en rood. Die poging kwam niet uit de lucht vallen, maar borduurde voort op de gedachten van de vooroorlogse liberaal Telders. Deze rekende zijn stroming tot de 'protestantse middenstof' in het politieke spectrum.

Het lijkt erop dat Rutte, nu zijn partij dominant is, die oude lijn weer tot leven heeft gewekt. Hij noemde de VVD in juni een 'centrumrechtse partij', die 'graag de samenwerking met het CDA zoekt'. Het leek bijna een annexatie op klaarlichte dag van deze partij, die zelfs niet meer bij machte lijkt zich vanuit eigen kracht te positioneren. Het 'politieke rooms-katholicisme', dat een derde weg wilde zijn tussen het liberale individualisme en het socialistische collectivisme, bestaat al lang niet meer. Het ging in 1945 op in de KVP, die in 1980 opging in het CDA.

Uit die fusiepartij is onder het bewind van de protestanten Balkenende, Buma en Hoekstra ook het roomse denken zo goed als verdwenen. Misschien wel met de katholieke Pieter Omtzigt, wiens 'Nieuw sociaal contract' met die sociale leer associaties oproept. Het is sterk gericht op het 'bonum commune', het welzijn van de gehele gemeenschap, dat bijna haaks staat op de protestantse deugd van productiviteit en de liberale zelfredzaamheid.

De coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, die nu wordt gerestaureerd en wellicht op een iets andere leest geschoeid, staat meer in de liberaal-protestantse dan in de rooms-rode traditie. De coalitie is louter op basis van de krachtsverhoudingen mogelijk. Zij behield bij de verkiezingen een meerderheid. Maar is zij ook verantwoord in het licht van de geschiedenis? Hier begint het te wringen en dat verklaart de moeizaamheid van deze door machtspolitiek geforceerde formatiepoging.

Rooms-rood was een politieke reactie op het onbeteugelde kapitalisme dat de wereld in de jaren dertig in een diepe crisis stortte. Nu de uitwassen van het kapitalisme andermaal sociaal en politiek ontwrichtende sporen trekken, heeft het land meer aan een Drees dan aan een Colijn.


https://krant.trouw.nl/titles/trouw/832 ... 60746/39/2


Remkes heeft een leuk praatclubje geleid, maar meer ook niet. Het is gewoon niet handig iemand uit het bejaardentehuis te trekken en dan te doen alsof die (al dan niet met een borrel op) in staat is een regering te formeren die past in de hedendaagse maatschappij en bij de hedendaagse problemen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rutte is het grootste probleem voor het landsbestuur

Geplaatst: za okt 02, 2021 8:16 am 

Reacties: 58
Bekeken: 464


baedeker schreef:
Het kabinet doet beide. Tel uit je winst.


Het één vloeit wel uit het ander voort natuurlijk. Het feit dát mensen met een allochtone achtergrond in de toeslagenaffaire extra onder het vergrootglas lagen, is natuurlijk mede door het feit dat toen al jarenlang bekend was dat er behoorlijk wat allochtone mensen waren (met name van Turkse en Marokkaanse afkomst) die in het land van herkomst behoorlijke bezittingen hebben, die niet opgaven aan de belastingen en andere instanties en ondertussen hier in Nederland volop profiteerden van uitkeringen en toeslagen, terwijl een autochtone Nederlander dan wordt verteld dat hij eerst zijn huis, spaargeld en andere bezittingen mag "opeten" alvorens in aanmerking te komen voor het sociale vangnet.

En begrijp me goed, daarmee wil ik niks recht praten wat krom is, want in de toeslagenaffaire is behoorlijk wat mis gegaan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rutte is het grootste probleem voor het landsbestuur

Geplaatst: vr okt 01, 2021 6:10 pm 

Reacties: 58
Bekeken: 464


baedeker schreef:
Lancelot schreef:
Hume schreef:
Je gelooft toch echt niet dat we dat aan Rutte hebben te danken.
Ondanks Rutte, hebben we veel slimme en hard werkende mensen in het land ,die de economie draaiende houden.
Het lachebekje, die met iedereen ruzie maakt, heeft met 10 jaar kruidenieren heel veel problemen laten liggen in het land,
Hj heeft de polarisatie voortdurend versterkt en hij heeft de kloof tussen de overheid en de burger naar een dieptepunt gebracht.
Je denkt toch niet, dat dit met een doorstart van het Rutte rommelkabinet gaat veranderen.
Het zal Jan Salie blijven, zolang Rutte de dienst uitmaakt.
Juist, het zijn de mensen die het doen, niet de politiek of dier leiders. Die scheppen slechts het raamwerk waarin de mensen kunnen functioneren. Blijkbaar is dat raamwerk dik in orde.

Als je Ahmed heet, en een foutje maakt bij de aanvraag van je toeslag, dan is het beleid om jou en je gezin te pakken. Ambtenaren, rechters en politici werken er aan mee. Het raamwerk zorgt er voor dat dit tien jaar in de doofpot blijft, dat het kabinet bekonkelt hoe critici de mond te snoeren, en dat de verantwoordelijke blijft zitten, alsof er niets gebeurd is. Dat is het raamwerk van Rutte. Mensen die dat dik in orde vinden moeten hun hoofd laten nakijken.Als je Ahmed heet, kan je ook rustig alle uitkeringen en toeslagen in Nederland toucheren, terwijl je in Marokko twee huizen en landerijen bezit. Nederland vertikt het om dit open te breken, bang voor de "diplomatieke betrekkingen", en een staatssecretaris die in Marokko op bezoek is, laat zich bij de voordeur van het ministerie door de portier afschepen. Mensen die dat dik in orde vinden, moeten hun hoofd laten nakijken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rutte is het grootste probleem voor het landsbestuur

Geplaatst: do sep 30, 2021 7:22 pm 

Reacties: 58
Bekeken: 464


Raya schreef:
Hume schreef:
Raya schreef:
Rutte heeft misbruik gemaakt van zijn positie. Ook wel machtsmisbruik genoemd. Een politieke doodzonde, uiteraard weer zonder gevolgen!


Het lachebekje maakt met iedereen buiten zijn eigen partij ruzie en hij komt er mee weg,
omdat er zo veel mensen op hem stemmen .
Dat hoort blijkbaar bij de democratie .
Zo is Trump ook tot president gekozen en zo is Hitler ook aan de macht gekomen.
Zo hebben we ook 19 partijen in de kamer gekregen.
Dus ieder systeem heeft zijn gebreken.


Gebreken hoeven niet erg te zijn, zolang je fouten maar hersteld en nieuwe toestanden voorkomt door het systeem aan te passen.
Maar daar is Rutte niet toe bereid. Nu roept hij weer dat de cultuur zal worden veranderd, zoals hij dat eerder ook deed. Waarna hij er later op liet volgen dat hij niet van plan was dingen anders te doen. Ook nu zal Rutte dat straks weer doen.


Rutte heeft precies wat hij wil: een (mogelijke) doorstart met het kabinet dat in januari demissionair werd.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 6 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling