Het is nu za dec 04, 2021 8:55 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 459 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma nov 29, 2021 7:18 pm 

Reacties: 4181
Bekeken: 111641


Rightnow schreef:
Ongetwijfeld heb je ervaringen gehad met mensen uit de orthodoxie. Maar dominees preken hoogstens over vrijheid - iets wat centraal staat in het christelijk geloof. Met alle vallen en opstaan heeft dit een rol gespeeld in het ontstaan van de westerse samenleving.


In vrijwel iedere religie wordt vrijheid gepredikt, wat in de praktijk neerkomt op: je mag doen en laten wat je wilt, mits je je houdt aan de regels van het geloof en het geloofsinstituut (wat twee verschillende dingen zijn). In feite bepaalde de dominee of pastoor daarmee de (grenzen van de) vrijheid van de gelovigen, geholpen door de strenge sociale controle binnen de gemeenschap. De vrijheid die het christelijke geloof, van welke denominatie dan ook, verkondigt, is de vrijheid van zonden indien men gelooft en de zonden belijdt (ofwel: je aan het oordeel van het instituut kerk onderwerpt). Het instituut kerk (of moskee) is in feite een werelds instituut met regels die vaak niet direct zijn terug te voeren op religieuze geschriften of wetten, maar puur bedoeld om de geloofsgemeenschap aan regels te binden die het voortbestaan van het instituut waarborgen. De geloofsgemeente zelf wordt in de waan gelaten dat de regels rechtstreeks door God (of Allah) gegeven zijn en derhalve dienen te worden opgevolgd, omdat anders ellende, hel en verdoemenis je deel zal zijn. Ze onderbouwen dat door hun zelfbedachte regels een vaak vergezocht fundament te geven door middel van uit hun context gehaalde bijbel- of Koranteksten. Maar zoals Shakespeare al schreef in "De Koopman van Venetië": zelfs de duivel kan de Heilige Schrift citeren om zijn eigen doelen goed te praten.

Dus dat het christendom een voorvechter is (geweest) van totale persoonlijke vrijheid, lijkt me nogal twijfelachtig.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

 Berichttitel: Re: OMIKRON "SCARIANT"
Geplaatst: zo nov 28, 2021 3:25 pm 

Reacties: 4181
Bekeken: 111641


Enzo501 schreef:
Rightnow schreef:
Ja dat is even schrikken, het eerste angstverhaal over een Variant of Concern, dit winterseizoen (noordelijke zone is maatgevend voor wereld wijd epidemie verloop). Maar niet schrikken omdat de besmettelijkheid sterker zal zijn:

1. de helft van ons heeft al die natuurlijke immuniteit. die volgens immunologen WEL nieuwe varianten tot in lengte van dagen herkent en uitschakelt.
2. Vermoedelijk moeten we de tijdelijke immuniteit van de vaccins niet zo maar "uit het raam gooien".

Mijn vergelijking was die met een jong iemand wiens verkering lijkt uit te zijn. We waren verliefd op de o zo veilige en effectieve vaccins maar ineens suggereert het nieuws, de pers, de WHO misschien zelfs wel, dat het "uit" is met de liefde.

Even rustig aankijken, even adempauze en proberen alles op een rijtje te krijgen, vooral IN HET GEVAL DAT de "oude liefde" toch definitief niet de ware zal blijken.

Je mag voorzichtig hopen voor wat betreft Omicron, maar er is inmiddels wat meer bekend. Inderdaad even rustig aankijken.


Misschien een hele rare vraag, maar we zaten/zitten met de Delta-variant, en nu opeens Omikron. Waar zijn alle tussenliggende letters dan gebleven?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: za nov 27, 2021 11:09 am 

Reacties: 4181
Bekeken: 111641


baedeker schreef:
Geen reden voor het angstmobiel. De huidige status:
Griepseizoen 2014/2015: 59 doden per dag
Griepseizoen 2017/2018: 75 doden per dag
Coronaseizoen 2021 (gemiddelde laatste 7 dagen): 41 doden per dag

41 teveel, maar waarom alle poeha?
Omdat kartelbestuurders vrezen dat er door onverkwikkelijke ziekenhuis plaatjes een PR-ramp ontstaat,
en zij (volkomen terecht) verantwoordelijk worden gesteld.

Op rationeel vlak eis ik:
1. onmiddellijk opschalen van de zorg;
2. deltaplan voor ventilatie en medicijnen;
3. vrijwillig vaccineren van ouderen en kwetsbaren;
4. afschaffen van de fascistische maatregelen;
5. aftreden van Rutte en De Jong;
... en nu snel een beetje.

Voor mijn persoonlijk genoegen kom ik hier wel fascistenpraat over 'wappies en godsdienstfanaten' bashen.
:)


Het probleem in de zorg is hetzelfde als het probleem in het onderwijs. De werknemers zijn veelal vrouwen, en vrouwen willen niet fulltime werken. Dus om 1 dienst vol te kunnen plannen, heb je 2-3 werknemers nodig. Zowel in het onderwijs als in de zorg. Niet voor niets zijn juist zorg en onderwijs in dit opzicht de meest kwetsbare sectoren. De zorg sukkelt nu door met parttimers die niet meer dan 2-3 dagen per week willen werken, en daarmee moet je het rooster dan sluitend zien te krijgen. Als die mensen gewoon fulltime zouden werken, zou er eigenlijk geen probleem zijn. En in rustige tijden is het wel te doen: Janneke werkt 2 dagen per week, Hanneke werkt 3 dagen per week, en Sanneke daar tussenin en soms een dagje meer, maar zelfs in rustige tijden is het dan hel een rooster in elkaar gedraaid te krijgen, want Janneke, Hanneke en Sanneke hebben ook nog hun eisen ten aanzien van het rooster, in die zin dat Janneke nooit op dinsdag en woensdag wil werken, en Hanneke liever alleen op maandag en donderdag, en Sanneke nooit op vrijdag en dinsdag, enz. Mijn man is roosteraar geweest in de zorg, gillend gek werd hij er soms van. Want dan waren er wel gewoon genoeg medewerkers, maar als die allemaal niet op een bepaalde dag willen werken, en juist wel allemaal op dezelfde dag, schiet het niet op.

En je ziet het ook in het onderwijs. Juf Annie werkt alleen op dinsdag en woensdag, juf Hannie alleen op maandag en donderdag, enz.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: za nov 27, 2021 10:05 am 

Reacties: 4181
Bekeken: 111641


Hume schreef:
HvR schreef:
Hume schreef:


Verkoudheid en een griepje hebben we ieder jaar. Dus dit slaat nergens op.
Nederland moet zo snel mogelijk beginnen met een 2 G maatregel ,zoals in Italië

Vanaf 6 december drijft Italië zijn al strenge anticoronamaatregelen verder op. Een negatief testresultaat zal dan niet langer volstaan om naar een restaurant, de bioscoop of het theater te gaan. Een hele reeks vrijetijdsactiviteiten wordt enkel mogelijk voor wie dubbel is gevaccineerd, of genezen is van Covid-19 – de befaamde 2G-regel.

De Italiaanse media spreken over de invoering van de super green pass, naar aanleiding van het al eerder ingevoerde Covidcertificaat dat in Italië de green pass wordt genoemd. De Italiaanse regering is er naar eigen zeggen niet op uit om niet-gevaccineerden te bestraffen, maar wil gevaccineerden belonen. „Voor wie de prik heeft gehad, wordt dit een normale Kerst”, aldus premier Mario Draghi.

Rome zet alles op alles om de – ook commercieel heel belangrijke – kerstperiode te redden, en een zware en traumatiserende lockdown zoals in 2020 te vermijden. De Italiaanse economie zou zo’n nieuwe dreun moeilijk kunnen verteren. En Italië had al zeer rigide maatregelen.


https://www.nrc.nl/nieuws/2021/11/26/it ... n-a4066992


2G slaat nergens op. Je kunt niet mensen die volstrekt gezond zijn, uitsluiten van de samenleving.

Je kunt niet mensen verplichten zich te laten vaccineren met een onbetrouwbaar vaccin.

Deze fascistische maatregel moet zsm. van tafel. Italie en Oostenrijk kozen eerder al verkeerd.... :rolleyes:


Het is nog idioter dat 15% van wappies en godsdienstfanaten door hun levensovertuiging, 85 % van de bevolking dwingt tot een lock down.
We zijn u echt wel eens klaar met die biblebelt gelovigen en met de profeten Baudet en Wilders.
De populistische extremisten in de kamer zullen volgende week wel weer vreselijk klagen over de maatregelen van de regering,
terwijl ze zelf het probleem veroorzaken .
Fleur Agema was vanavond in OP1 al bezig met een voorschot hierop . Gelukkig werd ze daar flink afgepoeierd door Maarten van Rossum.Zoals in je eerste zin, zo voel ik het niet. Ik vind de lockdown (voor de zoveelste maal) ook niet fijn, maar zie vooral falend overheidsbeleid, weinig consequentie en visie daarin, en vooral ook weinig voeling met de bevolking. Meer dan 85% is inmiddels gevaccineerd, we naderen de 90%. 100% is een utopie, al was het alleen maar omdat er ook nog een groep mensen is die om medische redenen geen vaccinatie mogen krijgen. Dat is dus een gegeven, en rondom dat gegeven zul je beleid moeten bouwen, in plaats van dat gegeven de schuld te geven van het falen van je beleid.

We weten al minstens vanaf september vorig jaar dat het virus onder ons zal blijven en zal muteren, wat nieuwe golven kan veroorzaken. Daar is op geen enkele manier op geanticipeerd. Door in tijden van relatief weinig besmettingen plannen klaar te maken voor slechtere tijden. Door de zorg op peil te houden (let wel: op peil te houden, dan praat ik nog niet eens over opschalen). Maar integendeel, midden in de pandemie zet dit (demissionaire) kabinet haar bezuinigingspolitiek op de zorg gewoon door, onder andere door doodleuk door te gaan met het sluiten van ziekenhuizen, zoals in voorjaar 2021 o.m. in Weert is gebeurd. In veel ziekenhuizen staat een groot deel van de capaciteit leeg, omdat de medewerkers ofwel ziek zijn, ofwel thuis in quarantaine zitten omdat hun kinderen het virus hebben opgepikt. Zet het leger in, dat heeft ook een grote medische staf, en laat die inspringen op plekken waar nodig. Laat zorgmedewerkers die slechts 3 dagen in de week werken (zorg is net als onderwijs een sector die krioelt van de parttimers), voor de komende tijd 4 dagen in de week werken (of nog liever: gewoon fulltime). En als mensen daardoor extra kinderopvang nodig hebben, organiseer dat. Desnoods ontruim je het ziekenhuisrestaurant en maakt er een kinderopvang van, tijdelijk. Komen mensen niet aan het huishouden toe hierdoor? Huur een schoonmaakbedrijf in en geef hen een dag per week huishoudelijke hulp. Denk "out of the box". Dát mis ik.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr nov 26, 2021 8:43 pm 

Reacties: 4181
Bekeken: 111641


Hume schreef:
Lumiere schreef:
Ja met een bloedtest kan je testen of je corona hebt gehad, maar of dat een jaar na dato nog steeds kan weet ik ook niet. :evendenken:


Volgens mij is het bij de GGD bekend hoeveel % Nederlanders corona hebben gehad.
De laatste tijd worden die cijfers niet meer gepubliceerd.


Ik denk zomaar dat dat meer mensen zijn dan je denkt. Veel mensen hebben in de afgelopen 2 jaar best wel eens last gehad van verkoudheidsverschijnselen, lichte grieperigheid, maar waren niet zieker dan dat. Goed mogelijk dat bij een groot aantal van die mensen het coronavirus in het spel was, maar dat het voor hen niet "anders" voelde dan de lichte grieperigheid die je normaliter ook wel eens in najaar en winter had. Lijkt mij dan ook dat er veel mensen die eigenlijk het coronavirus al hebben meegemaakt, onder de radar zijn en niet geregistreerd.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo nov 14, 2021 6:47 pm 

Reacties: 4181
Bekeken: 111641


Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:
Raya schreef:
Ik geloof dat het risico op een dergelijk virus inmiddels eens in de zeven jaar is, gemiddeld dan.

En dat heeft dan vooral te maken met het feit dat wij een dergelijk virus gratis vleugels geven.


Niemand kan er een zinnig woord over zeggen. Of, hoe, wanneer, hoe ernstig. De volgende pandemie kan ook een verdomd vervelend snotneusvirus zijn, waar de zorg verder weinig last van heeft. Speculeren heeft weinig zin. Je zorg op peil houden wel.

De zorg moet vooral flexibeler. Extra bedden neerzetten is niet zo'n probleem, maar het is niet zinnig om die bedden ook continue met personeel te bezetten. Dus personeel multifunctioneel trainen zodat ze kunnen ingezet worden bij volgende oplevingen van het virus. De vraag is hoeveel bedden je moet neerzetten....1500, 2000, 5000? Zelfs bij dat soort aantallen ontkom je met dit virus niet aan maatregelen.


Er staan verschillende ziekenhuizen leeg in Nederland, sommige daarvan recentelijk pas gesloten. Alle voorzieningen zijn daar nog aanwezig. Maak daar coronacentra van, net zoals je vroeger bijvoorbeeld sanatoria had voor tuberculosepatiënten. De druk is dan weg uit de reguliere ziekenhuizen en personeel is makkelijker te vinden, want je hebt geen all-round IC-personeel nodig (dat bijvoorbeeld ook is getraind voor hartaandoeningen of andere orgaanaandoeningen).

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo nov 14, 2021 6:32 pm 

Reacties: 4181
Bekeken: 111641


Raya schreef:
Ik geloof dat het risico op een dergelijk virus inmiddels eens in de zeven jaar is, gemiddeld dan.

En dat heeft dan vooral te maken met het feit dat wij een dergelijk virus gratis vleugels geven.


Niemand kan er een zinnig woord over zeggen. Of, hoe, wanneer, hoe ernstig. De volgende pandemie kan ook een verdomd vervelend snotneusvirus zijn, waar de zorg verder weinig last van heeft. Speculeren heeft weinig zin. Je zorg op peil houden wel.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo nov 14, 2021 4:37 pm 

Reacties: 4181
Bekeken: 111641


Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:
baedeker schreef:

Ook niet. Ook als 100% gevaccineerd zou kunnen worden, dan vallen er nog steeds doden.
:leugens:

Je zwarte lijst klopt trouwens niet. Uit de cijfers van het RIVM blijkt dat er het afgelopen jaar in de gemeente Neder-Betuwe in totaal 28 zijn mensen opgenomen in het ziekenhuis. In de afgelopen twee weken: 686 besmet, 3 in het ziekenhuis en 7 overleden. Je staat gewoon te jokkebrokken.
:leugens:

Krijgen we trouwens nog excuses voor de hoax van de "driekwart is gevaccineerd", waarmee je prikpooier en media wekenlang het publiek hebben bedrogen?
:leugens:

Het huiswerk blijft natuurlijk gewoon weer liggen. :foei2:
En het aantal doden zal, geholpen door de maatregelen van gisteren, landelijk blijven oplopen. Gedreven door doodgewoon het seizoenseffet en door de vaccins die niet (meer) werken.
Op naar het volgende paniek en theater.
:snooty:


Ik vraag me met name af waar de "gewone" seizoensinfluenza is gebleven. Vorig jaar lijkt daar niemand aan te zijn overleden of ziek van te zijn geworden, wat me nogal sterk lijkt. Ik wil best aannemen dat door de lockdown-maatregelen minder mensen aangestoken zijn, maar dat het tot 0 is gereduceerd lijkt me nogal sterk. En ook dit jaar hoor je daar niks over, terwijl ik denk: genoeg mensen die gewoon een ander verkoudheids- of griepvirus oplopen in dit seizoen, los van corona, dus hoe kan het dan dat je daar niks van terugziet in de cijfers?

Ik denk dat je de verkeerde media leest. Er is in de winter van 20/21 wel degelijk mensen met griepachtige symptomen gerapporteerd.Raar dat je daar dan in de media opeens niks over hoort, want het was best een aardig golfje, zo te zien.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo nov 14, 2021 10:56 am 

Reacties: 4181
Bekeken: 111641


baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
Enzo501 schreef:
Baedeker moet voor zichzelf nog even uitleggen wat per '100.000' betekent. :lol:
Maar het is natuurlijk geen toeval dat er vooral biblebelt gemeenten hoog op die lijst staan. En voor de rest gaf ik al aan waar verder nog de problemen liggen, in de grote steden onder allochtonen.
Nog wat extra duiding, zonde, was allemaal te voorkomen geweest:

Ook niet. Ook als 100% gevaccineerd zou kunnen worden, dan vallen er nog steeds doden.
:leugens:

Je zwarte lijst klopt trouwens niet. Uit de cijfers van het RIVM blijkt dat er het afgelopen jaar in de gemeente Neder-Betuwe in totaal 28 zijn mensen opgenomen in het ziekenhuis. In de afgelopen twee weken: 686 besmet, 3 in het ziekenhuis en 7 overleden. Je staat gewoon te jokkebrokken.
:leugens:

Krijgen we trouwens nog excuses voor de hoax van de "driekwart is gevaccineerd", waarmee je prikpooier en media wekenlang het publiek hebben bedrogen?
:leugens:

Het huiswerk blijft natuurlijk gewoon weer liggen. :foei2:
En het aantal doden zal, geholpen door de maatregelen van gisteren, landelijk blijven oplopen. Gedreven door doodgewoon het seizoenseffet en door de vaccins die niet (meer) werken.
Op naar het volgende paniek en theater.
:snooty:


Ik vraag me met name af waar de "gewone" seizoensinfluenza is gebleven. Vorig jaar lijkt daar niemand aan te zijn overleden of ziek van te zijn geworden, wat me nogal sterk lijkt. Ik wil best aannemen dat door de lockdown-maatregelen minder mensen aangestoken zijn, maar dat het tot 0 is gereduceerd lijkt me nogal sterk. En ook dit jaar hoor je daar niks over, terwijl ik denk: genoeg mensen die gewoon een ander verkoudheids- of griepvirus oplopen in dit seizoen, los van corona, dus hoe kan het dan dat je daar niks van terugziet in de cijfers?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: za nov 13, 2021 10:28 am 

Reacties: 4181
Bekeken: 111641


Hume schreef:
PeterJKH schreef:
Het probleem in de biblebelt is zich langzaam aan het oplossen, want steeds meer mensen gaan daar over tot vaccinatie.

Het enorme probleem dat tot nu toe niet rechtstreeks benoemd wordt in alle media, is het grote aantal immigranten dat weigert zich te laten vaccineren. Die laten zich het hoofd op hol jagen door wereldvreemde imams en "wijzen" in de gemeenschap die hen wijs maken dat de vaccins zijn bedoeld om hen onvruchtbaar te maken, of uit te roeien, of anderszins ziek te maken. Het ligt echt niet aan een tekort aan informatievoorziening, want ook de media uit het eigen land, waar ze via de schotel de godganse dag naar kijken, berichten heus wel, en in de eigen taal, over corona. Maar men is zo allemachtig bang voor de racisme-kaart, dat men als een kat om de hete brij heen drentelt als het gaat om open en eerlijk zeggen waar probleempunten liggen. Men spreekt in bedekte termen over "bepaalde wijken" of "bepaalde gemeenschappen", maar nooit open kaart, laat staan dat er gericht beleid op wordt losgelaten. Wat je niet benoemt, kun je niet aanpakken.


Natuurlijk zijn er ook achterlijk moslims ,die wereld vreemd zijn ,net als jehova getuigen en de funda christenen .
Natuurlijk zijn er ook wereldvreemde wappies ,zoals de volgelingen van Baudet ,van Hagen en de dierenpartij.

De vraag is of de vrijheid van godsdienstige en ideologische keuze , de hele samenleving in lock down moet houden?
Dit zou een tweedeling veroorzaken in de samenleving , maar die tweedeling is er al lang.
Ze hebben al eigen scholen , politiek partijen enz.
Er is al veel polarisatie in de samenleving , ook Wilders heeft daar voor gezorgd.
Mijn mening is dat de grote meerderheid van onze samenleving niet de dupe mag worden van en de ideologie van 15 %


Wilders benoemt problemen (en zeker niet altijd op een manier die ik onderschrijf) die er al waren. Hij is niet de oorzaak van de problemen, wel iemand die ze aan het daglicht brengt.

Nederland heeft zich in de afgelopen 30-40 jaar te weinig gerealiseerd wat het betekent, sociaal, maatschappelijk, voor de cohesie tussen mensen, om grote groepen migranten ongelimiteerd toe te laten. In 20 jaar tijd zag je hele wijken veranderen van nette arbeiderswijken in migrantenenclaves, waar je nauwelijks nog Nederlands hoorde op straat, en waar de Nederlandse wetten en normen en waarden niet leken te gelden. Tot ver in de jaren '90 werd het probleem ook bij de autochtone Nederlanders gelegd, want die moesten zich vooral openstellen voor deze kleurrijke toevoeging aan onze samenleving en als mensen er een probleem mee hadden dat hun straat, hun wijk, opeens drastisch van samenstelling veranderde, met vaak alle overlast van dien, dan kregen die destijds te horen dat ze racistisch waren en eens op de thee moesten gaan bij de nieuwkomers.

We zijn inmiddels terechtgekomen in een cultuur waarin je op van alles en nog wat kritiek mag hebben, maar niet op migranten, want dat is racistisch en voor je het weet staat BLM en consorten te demonstreren. Migranten bepaalde verplichtingen op leggen qua inburgering en gedrag, mag ook niet, want dat is ook racistisch. Zelfs als alle bewijzen en statistieken uitwijzen dat het grootste aandeel van straatcriminaliteit uit bepaalde hoek komt, mag je dat alsnog niet benoemen, want racistisch. Laat staan dat je je onderzoeksmethoden daarop mag richten. Als geconstateerd wordt dat in wijken met veel/bijna uitsluitend migranten, het een rotzooi is, omdat men afval en rommel gewoon in de plantsoenen gooit, rondhangt op straat en rotzooi trapt, overlast aan anderen bezorgt, hun tuintjes tot vuilnisbelten maakt, enz. dan nog ligt dat aan ons, de Nederlanders, en moeten we vooral weer een paar miljoen ophoesten om die wijken op te knappen - en zodra de laatste klusjesman dan is vertrokken, liggen de eerste vuilniszakken en kapotte ijskasten en bankstellen weer in het plantsoen, maar dat ligt natuurlijk aan ons, dat doen die mensen niet zelf natuurlijk.

En nu is het natuurlijk ook weer onze schuld dat die mensen zich niet laten vaccineren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: za nov 13, 2021 9:55 am 

Reacties: 4181
Bekeken: 111641


Het probleem in de biblebelt is zich langzaam aan het oplossen, want steeds meer mensen gaan daar over tot vaccinatie.

Het enorme probleem dat tot nu toe niet rechtstreeks benoemd wordt in alle media, is het grote aantal immigranten dat weigert zich te laten vaccineren. Die laten zich het hoofd op hol jagen door wereldvreemde imams en "wijzen" in de gemeenschap die hen wijs maken dat de vaccins zijn bedoeld om hen onvruchtbaar te maken, of uit te roeien, of anderszins ziek te maken. Het ligt echt niet aan een tekort aan informatievoorziening, want ook de media uit het eigen land, waar ze via de schotel de godganse dag naar kijken, berichten heus wel, en in de eigen taal, over corona. Maar men is zo allemachtig bang voor de racisme-kaart, dat men als een kat om de hete brij heen drentelt als het gaat om open en eerlijk zeggen waar probleempunten liggen. Men spreekt in bedekte termen over "bepaalde wijken" of "bepaalde gemeenschappen", maar nooit open kaart, laat staan dat er gericht beleid op wordt losgelaten. Wat je niet benoemt, kun je niet aanpakken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo nov 10, 2021 8:34 pm 

Reacties: 4181
Bekeken: 111641


Rightnow schreef:
Help mij herinneren. Ik weet van een Aziatische griep ergens jaren 50, en van de Hong Kong griep rond 1969.... Deze nieuwe influenzavirussen waren inderdaad zo compleet anders dat ongeveer iedereen er aan moest geloven, met bijkomende sterftecijfers.

Qua totaal aantal overledenen per 100.000 inwoners in Frankrijk leek de Hong Kong griep in een jaar tijd sterk op corona in 1,5 jaar tijd. Misschien komen ze in hun complete verloop sterk overeen. Wij proberen het uit te stellen, maar kunnen het niet afstellen want het virus is endemisch geworden en het effect van vaccins kortdurend gebleken.

Ten onrechte menen we het te kunnen / te moeten beheersen, datgene wat nog steeds niet beheerst kan worden, tenzij tegen zulke afschuwelijke consequenties dat we dat niet zouden moeten willen. Het aantal vaccin-slachtoffers stijgt; de vrijheid wordt zeer moeilijk terug te krijgen maar de mensen lijden onder zulke vrees voor "corona" dat ze alles op de koop toenemen en niet zien wat er met de "vrije" pers is gebeurd. Wat de regering ons probeert wijs te maken, kunnen we zelf controleren ALS WE BESLUITEN kunnen om DAT TE WILLEN.

Dogma versus data, dat is de kwestie: https://www.maurice.nl/2021/11/10/als-d ... -dan-data/Digitalisering van de samenleving speelt een rol. Elk nieuwsfeitje, hoe klein ook, staat binnen 5 minuten op je telefoon of computer. In 1969 had je 1 keer per dag de krant en 1 keer per dag het nieuws op TV, en dat was het dan. En soms was het nieuws een dag oud, omdat verbindingen destijds niet zo geavanceerd waren als vandaag. Maar daar lag je niet wakker van. Tegenwoordig wordt men al zenuwachtig als ze niet het meest recente nieuws van 5 minuten geleden hebben. En dus wordt er achter elke hype aan gerend.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di nov 09, 2021 9:55 pm 

Reacties: 4181
Bekeken: 111641


Lumiere schreef:
Duitsland heeft bijna 8 keer zoveel IC bedden per hoofd van de bevolking ()als Nederland en ontkomt ook niet aan vergelijkbare maatregelen :fluiten:

Je hebt nooit genoeg zorgcapaciteit om corona aan te kunnen zonder maatregelen, wanneer snappen jullie dat eens een keer? :hum:


Duitsland had en heeft zo veel capaciteit, dat ze zelfs plaats genoeg hadden voor Nederlandse patiënten in 2020.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di nov 09, 2021 7:59 pm 

Reacties: 4181
Bekeken: 111641


Raya schreef:
baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
Er is een misverstand over het schenden van grondrechten. Ze kunnen tegenstrijdig zijn waardoor grondrechten ingeperkt kunnen worden mits er wettelijke onderbouwing voor is.
Hier staat het goed uitgelegd:

Er is geen misverstand. De overheid schendt op grote schaal grondrechten. Zie mijn overzicht, want die prol in je bron is een cherry picking nitwit. En ja, dat is soms gerechtvaardigd, als er urgentie is en de maatregel proportioneel is. Dan moet je je dingen afvragen als:
. Is dit absoluut nodig?
. Wat zijn de effecten, direct en indirect?
. Zijn er betere alternatieven?
. Bereik je er het gestelde doel mee?

En dan blijken veel Nederlandse instanties niet meer in staat of bereid om die toetsing te doen. Bij het toeslagenschandaal zagen we al hoe het onder rechters usance was geworden om blind af te gaan op wat de belastingdienst beweerde, en hun eigen rechtsgevoel opzij te schuiven. Bij corona zie je de overheid forse maatregelen nemen zonder een analyse van de effecten te maken (of die achter te houden), zonder alternatieve maatregelen te wegen, en met flinterdunne motivatie (zie coronapas). Het is tenenkrommend om te zien hoe rechters enerzijds bij Urgenda op de stoel van de regering gaan zitten, en anderzijds klakkeloos schendingen van grondrechten accepteren met bijvoorbeeld een beroep op de druk op de zorg, zonder dat de vraag een keer opkomt: maar beste overheid, waarom schaal je dan niet gewoon op? Afijn, de tweede kamer ziet het probleem en heeft 3 november voorgesteld voortaan elke coronamaatregel op voorhand expliciet te toetsen aan de grondrechten. VVD, CDA, D66 en CU hebben dat weggestemd. De rechtsstaat bestaat even niet meer.

Antwoord aan HvR: 2G komt, en daar worden de grondrechten ook gewoon aan de laars gelapt.En de belangrijkste vraag: is het in het belang van de samenleving!

Er zijn mensen die maar wat graag kunst en cultuur zouden willen verbieden. De rechten van burgers op dat gebied willen afschaffen. Want al het geld dat daarheen gaat hoort naar hen te gaan, vinden ze. Dus is het hun belang. Maar echt, dat is niet in het belang van de samenleving.Het enige belang waar momenteel rekening mee wordt gehouden, is het in alle voegen krakende zorgsysteem, dat in 2018 zelfs al nauwelijks een griepgolf aan kon en tóen al bijna op instorten stond. Inmiddels zijn de ziekenhuisopnames stukken lager dan een jaar geleden, en nog steeds kan het zorgsysteem het niet aan. Want het zorgsysteem kan de reguliere zorg in rustige tijden al nauwelijks volgens planning aan, gezien de ook dan groeiende wachtlijsten, afspraken die afgezegd worden, doorgeschoven worden, enz.

Wat alle maatregelen met de burger en zijn gevoel van welzijn en welbevinden doet, komt niet ter sprake. Wordt volgens mij ook niet meegewogen in de beslissingen. Maar de kruik gaat zo lang te water tot hij barst...

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma nov 08, 2021 8:33 pm 

Reacties: 4181
Bekeken: 111641


Rightnow schreef:
Vooral horeca en evenementen vragen tests. Vergaderingen en beurzen zijn de zakelijke dingen waar ik zelf mee te maken heb. Jeugd die horeca wil bezoeken zorgt voor grote toestroom.

Je vaccinatiestatus heeft geen invloed meer op je besmettelijkheid, niet wanneer je minstens een half jaar geleden je tweede prik hebt gehad.

Evenementen en vergaderingen lijken net als koorrepetities en kerkdiensten de plekken te zijn waar het CO2 gehalte nogal eens ruim boven de 700 stijgt - een maat voor hoeveel lucht jij inademt die anderen hebben uitgeademd. Je risico op besmetting stijgt navenant. Overal zijn ongeteste gevaccineerden die iedereen besmetten; de ongevaccineerden testen zichzelf.

Winkels en sportscholen lijken meestal niet echt bij te dragen aan de problemen'


Dat is maar een gedeeltelijk antwoord. Ik kan me niet voorstellen dat op bijv. maandag dusdanig veel ongevaccineerde mensen uit willen gaan, dat ze zich massaal laten testen. Dus wie laten zich dan wel testen?

Blijft ook nog mijn vraag: hoe weten ze zo exact dat een bepaald aantal besmettingen te wijten is aan een bepaald evenement, en niet aan de buurvrouw waar je de volgende dag koffie mee hebt gedronken, of de supermarkt waar je je boodschappen hebt gedaan, of wat dan ook anders dan je aanwezigheid op dat evenement?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma nov 08, 2021 8:23 pm 

Reacties: 4181
Bekeken: 111641


Ik vraag me steeds af waar die aantallen vastgestelde coronabesmettingen vandaan komen per dag. Nu meer dan 85% is gevaccineerd, zal het aantal testen afnemen. Want als je gevaccineerd bent, is testen niet meer noodzakelijk. Wie zijn dat dan, al die tienduizenden mensen die zich blijkbaar elke dag weer laten testen?

En als er een evenement is geweest, hoe wéten ze dan hoe veel mensen er op zo'n evenement besmet zijn? Ik bedoel, een bezoeker van zo'n evenement kan toch net zo goed de dag ná het evenement besmet zijn in de supermarkt, of in de bus, of door de buurvrouw, of weet ik wat. Hoe weten ze dan zo precies dat die besmetting dáár, en nergens anders dan dáár, plaats heeft gevonden? Want ze vertellen het wel met stelligheid: op dat en dat evenement zijn 1000 mensen besmet geraakt. Maar hoe wéten ze dat dan, dat die besmetting op dat evenement is gebeurd?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma nov 08, 2021 6:54 pm 

Reacties: 4181
Bekeken: 111641


Raya schreef:
Hume schreef:
Enzo501 schreef:
Waar Rightnow voorheen nog wel voor enige rede vatbaar was en het belang van vaccineren nog inzag (zoals ook iemand als Maurice de Hond dat nog steeds inziet) is hij helaas afgedaald in het konijnenhol. Jammer. :noo:


Het is inderdaad jammer ,dat er nog steeds mensen zijn, die de bestrijding van Covid19 als een politieke keuze zien.
Niet de wetenschap en de ratio bepalen hun opvattingen ,maar de emoties en standpunten van politieke partijen.
Geloven in goden , complotten en andere spookverhalen , gebaseerd om emoties is ieders vrije keuze.
Toch behoren feiten gebaseerd op de wetenschap niet gekoppeld te worden aan politiek partijen van links of rechts of van het midden.
We leven niet meer in de middeleeuwen .
.


De bestrijding IS een politieke keuze. Het kabinet heeft zo lang mogelijk geprobeerd de markt de bestrijding te laten doen. En nog steeds. Het is dat onder grote druk van de Kamer de testen voor toegang nog steeds gratis zijn, het is al wel overgelaten aan marktpartijen en de bedoeling van het kabinet was dat deze al niet gratis meer waren. Nu betalen wij met zijn allen via onze belastingcenten commerciële prijzen voor die tests om mensen te laten testen. Dat had makkelijk ook door de GGD's kunnen worden gedaan, op niet commerciële basis.
Om nog maar te zwijgen over de mondkapjes en andere beschermingsmiddelen welke zijn opgeslagen in magazijnen, gekocht van ons belastinggeld. Deze zullen uiteindelijk worden vernietigd, gaan niet naar de zorg, omdat Mark Rutte de markt niet wil verstoren. De volslagen achterlijke idioot!


Het is nog veel idioter. Hugo de Jonge c.q. de regering heeft in 2020 twee grote nieuwe testlabs laten inrichten (in Rijswijk en in Utrecht) om coronatesten te verwerken. Miljoenen en miljoenen heeft dat gekost. Die twee testlabs staan nu ongebruikt want... onze Nederlandse coronatesten worden verwerkt in een lab in België...

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo nov 07, 2021 8:32 pm 

Reacties: 4181
Bekeken: 111641


Enzo501 schreef:
Waar Rightnow voorheen nog wel voor enige rede vatbaar was en het belang van vaccineren nog inzag (zoals ook iemand als Maurice de Hond dat nog steeds inziet) is hij helaas afgedaald in het konijnenhol. Jammer. :noo:


Ik ben volledig gevaccineerd, vind ik ook prima. Waar ik me wel zorgen over maak is: waar houdt het op? Tegen de 90% van de mensen is nu gevaccineerd in Nederland, maar niettemin worden er weer nieuwe maatregelen ingevoerd, niet omdat half Nederland op apegapen ligt, maar omdat onze zorg dusdanig in de voegen kraakt dat de 100 patiënten die gemiddeld per provincie in het ziekenhuis terechtkomen, al te veel zijn om te behappen. Let wel: 100 MENSEN PER PROVINCIE is al te veel. Genoeg om de zorg met de handen in het haar te doen zitten. Genoeg om de samenleving weer maatregelen op te leggen. Het is totaal krankjorum.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo nov 07, 2021 9:06 am 

Reacties: 4181
Bekeken: 111641


Hume schreef:
Raya schreef:
Lumiere schreef:
Geen idee hoe het spruitjes verhaal relevant is. Wat ik weet is dat we te maken hebben met een besmettelijke ziekte. Jouw vrijheid houdt op daar waar je andere mensen schaadt. In die zin mag jij de vrijheid claimen om vatbaarder te blijven voor de negatieve consequenties van een ziekte en de samenleving mag jouw schade beperken voor de rest.

Niks vreemds aan :ok:


Als jij gevaccineerd bent en verder gezond leeft, zul jij nauwelijks last hebben van het virus. Waarschijnlijk zul je het hebben zonder dat je het zelf door hebt.
Of zijn die vaccinaties onzin? Waarom zou de dan een ander via een omweg willen laten kiezen voor vaccinatie?


Prima als je die keuze maakt ,maar ga dan ook niet naar het ziekenhuis als je ziek wordt van Covid19.


Dan mag er niemand meer naar het ziekenhuis, want 90% van de mensen die daar terechtkomen heeft de aandoening of ziekte te danken aan eigen levensstijl, eigen foute keuzes, eigen schuld dus.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo nov 07, 2021 8:56 am 

Reacties: 4181
Bekeken: 111641


Lumiere schreef:
Geen idee hoe het spruitjes verhaal relevant is. Wat ik weet is dat we te maken hebben met een besmettelijke ziekte. Jouw vrijheid houdt op daar waar je andere mensen schaadt. In die zin mag jij de vrijheid claimen om vatbaarder te blijven voor de negatieve consequenties van een ziekte en de samenleving mag jouw schade beperken voor de rest.

Niks vreemds aan :ok:


Ten eerste is op geen enkele wijze aangetoond dat mensen zonder vaccinatie andere mensen méér schaden dan mensen mét vaccinatie. Dus dat argument is onzin.

Ten tweede is van vrije keuze geen sprake, indien je "vrije keuze" mogelijkerwijze inhoudt dat je niet op een normale manier aan het maatschappelijke leven kunt deelnemen, en mogelijkerwijze zelfs je baan kan kosten indien het plan erdoor komt dat niet-gevaccineerde mensen op de werkvloer geweigerd kunnen worden.

Ten derde is er nogal sprake van selectief beleid. Evenementen die geld opbrengen, zoals F1 of voetbal, mogen gewoon doorgang vinden met tienduizenden mensen die op volgepakte tribunes hutje-mutje op elkaar zitten, maar een carnavalsoptocht waar 15.000 mensen gewoon in de open lucht naar kijken, mag dan weer niet.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 23 [ Er voldeden 459 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling